Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Agilė
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
Pages: 1, 2
sarune+
Sveikos mielosios supermamos - nu tuoj tuoj atkeliaus musu mazyle i si pasauli, o del vardo vis neapsisprendziam. Nenorim dazno vardo, todel rasti grazu varda ir retoka ganetinai sunku doh.gif

Todel bevartant vardyna radau toki varduka - Agile. Idomi jusu nuomone apie ji, o gal ir kitu sauniu trumpu idomiu varduku turite pasiulyti???lauksiu visokiu komentaru ir pasiulymu cool.gif is anksto dekavoju biggrin.gif
Vynuoge_81
Miela Sarune+, kiekvienas tevelis, savo vaikuciui isrenka varda, kuris jo nuomone yra pats graziausiai ir labiausiai jam tinkantis. Ir vargu, ar reiketu klausti patarimo is kitu. Beabejo, kad atsiras tokiu, kuriems vardas labai patiks, taciau ir bus tokiu, kurie ji peiks ir pan.

Asmeniskai, kuomet rinkomes varda savo dukrytei, vadovavomes taisykle:
Patikrink kaip skamba saukiant maza mergaite, uzaugusia panele, teta, mama bei mociute.
Jei sis vardas dera prie visu siu "pareigu" idealu smile.gif
Ir dar, rinkome varda, kuris turetu vardadieni kalendoriuje:) Kad ir kaip juokingai pasirodytu, taciau turiu jaunesne pussesere, kurios vardo kalendoriuje nebuvo. Pamenu budama maza, ji del to labai liudejo sad.gif Vis klausinejo, kodel kiti vaikai turi, svencia, o as ne blush2.gif

Tad sekmės apsiprendziant patiems 4u.gif
Ašaka
Miela būsima mamyte, kur Jūs tokį "vardą" iškapstėte? Gal medikai galėtų pakomentuoti, atrodo, tai "agilus" reiškia sąmoningą pacientą, nors gal ir klystu.

O šiaip, man atrodo kvaila paimti užsienietišką žodį ir jo rašybą sulietuvinti, paverčiant į vardą (jau geriau transkribuoti į Adžailę).

Gal dar sulauksim YesIŲ, BeginningIŲ, StupidŽIŲ?

sarune+
QUOTE(Ašaka @ 2010 09 01, 02:54)
Miela būsima mamyte, kur Jūs tokį "vardą" iškapstėte? Gal medikai galėtų pakomentuoti, atrodo, tai "agilus" reiškia sąmoningą pacientą, nors gal ir klystu.

O šiaip, man atrodo kvaila paimti užsienietišką žodį ir jo rašybą sulietuvinti, paverčiant į vardą (jau geriau transkribuoti į Adžailę).

*

cha cha - nu jau kaip dejai tai dejai cia biggrin.gif esu issilavinus moteris ir tikrai nesulietuvinau kazkur girdeta zodi, o tiesiog vardyne radau toki varda, todel buvo idomi kitu mamyciu nuomone rolleyes.gif nesakau, kad man jis kazkoks paciausias, o ir agile terminas isvertus reiskia -
judrus, mitrus, paslankus,
žvitrus, guvus, gyvas (apie protą), o ne "samoninga pacienta"
todel nereikia cia jo lyginti su stiupidais ir kitais nesamoningais lietuvinimais.
Bet vis tiek aciu uz nuomone cool.gif
Isila
o man tai visai nieko skamba biggrin.gif
muminukas
Agilė - labai gražu smile.gif
pavasarejanti
man sis vardukas kiek per astrus... kazkodel skamba ''kapotai'', mazdaug A-gile. na, nezinau, tiesiog jis man neatrodo svelnus vardas... bet cia subjektyvi nuomone smile.gif
sarune+
QUOTE(pavasarejanti @ 2010 09 01, 12:46)
man sis vardukas kiek per astrus... kazkodel skamba ''kapotai'', mazdaug A-gile. na, nezinau, tiesiog jis man neatrodo svelnus vardas... bet cia subjektyvi nuomone smile.gif
*

na va man irgi jis gana grubus, del to ir svarstymai vyksta g.gif
Sidabrėlė
Man gražiau Agija, gal dėl to kad žinau nuostabią mergytę wub.gif Nesupykit, bet žemaitojoje tikrai paklaustų "A gilė, a kankorėžis"? tongue.gif
La pluie
Man negražus.
Ende
Visai nieko 4u.gif
GOLD whiteris
O kodėl gi ne - jei vienam tinka Rugilė, tai kitam gali patikti Agilė.
Arvena
QUOTE(Ašaka @ 2010 09 01, 02:54)

*

nu jo - jau kaip pavarėt tai pavarėt doh.gif doh.gif
Šiaip net lietuviškas senas kaimas Kuršių Nerijoje buvo AGILA ax.gif čia Yra net išlikusi Agilos kopa. tad tai senovinis lietuviškas pavadinimas......

O jei į temą - tai ir mes planuojam jei šį kartą gimtų mergytė duoti Agilės vardą wub.gif . Šiuo metu man tai pats nuostabiausias mergaitiškas vardas wub.gif Man labai skambus, prasmingas wub.gif
Reikšmių yra ne viena:pvz iš sen. vok. aukš AGIL reiškia "skydas".
Šiaip dar būdvardis agile reiškia "guvus protas"
Vilma-Ieva
Pagal skambesį tai man labiausiai susiasociavo su dagiliu. smile.gif Bet šiaip tai nuostabus vardukas!
Tekantisaule
Aisku, cia skonio reikalas...Man asmaniskai tas vardas schmoll.gif
Ga gale Jusu vaikas Jums ir spresti. mirksiukas.gif
NimfeO
Nu nepykit bet iškart pagalvoju apie gilę-ąžuolo vaisių,man toks vardukas ne schmoll.gif
Ūla
QUOTE(sarune+ @ 2010 09 01, 12:01)
na va man irgi jis gana grubus, del to ir svarstymai vyksta  g.gif
*

na va, kaip skirtingai - man net per švelnus toks vardas, per minkštas biggrin.gif . Bet iš visų -ilių bene gražiausias.
Ewute
man gražu 4u.gif kažkada gyvenime vaikystėje pažinojau vieną Agilę, atsimenu, man, kaip vaikui, gražu buvo, nes vardas buvo negirdėtas. smile.gif
*Liepa18*
Man gražus smile.gif
Praline
Man Agilė labai gražus vardas, toks švelnus. Pažįstu vieną suaugusią merginą Agilę, kiek žinau, ji savo vardu labai patenkinta. Bet kuriuo atveju, Agilė gražiau nei visokios Vanesos, Džesikos, Džastinos ir panašus nesąmoningi vardai. Aišku, čia tik mano asmeninė nuomonė.
Ieva V.
man irgi gražus, jei nebučiau ieva, tai visai norėčiau turėti tokį vardą 4u.gif
Noriu_padovanoti
Agilė, Agilytė - fantastiškas, trumpas, skambus, ačiū Dievui, neserialinis ir nešuniškas vardelis! thumbup.gif Labai norint pasikabinėti, kitose kalbose galima rasti panašiai skambančių ir kažką ten reiškiančių žodžių, bet Agilė skamba labai lietuviškai ir aiškiai. Mergaitei nereiks kelis kartus kartoti savo vardą prisistatant. Net jei kažkam bus panašu kaip "gilė", tai kas čia tokio, kuo blogas žodis ar daiktas?
sarune+
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2010 09 04, 22:48)
Agilė, Agilytė - fantastiškas, trumpas, skambus, ačiū Dievui, neserialinis ir nešuniškas vardelis!  thumbup.gif  Labai norint pasikabinėti, kitose kalbose galima rasti panašiai skambančių ir kažką ten reiškiančių žodžių, bet Agilė skamba labai lietuviškai ir aiškiai. Mergaitei nereiks kelis kartus kartoti savo vardą prisistatant. Net jei kažkam bus panašu kaip "gilė", tai kas čia tokio, kuo blogas žodis ar daiktas?
*

nu kaip graziai paraset apie si vardeli, net sirdi pagloste. Dukrele turi gimti ant dienu, o vardo kol kas neisrinkom. Sakom, kazin ar ilgai bus vadinama tik sese biggrin.gif matysim kaip gims, kas cia gali zinoti, gal vis tik Agilė bus cool.gif
Noriu_padovanoti
Kai gims, atspėsit vardelį iš akyčių ax.gif Paskui parašykit čia, kaip iš tikrųjų pavadinot. mirksiukas.gif
paulauske
Mūsų panelė vardu JOGILĖ. Tai vienas 4 metų pusbrolis jo neištaria ir visada ją vadina Agile. biggrin.gif
Draugų panelė yra Deimilė.
Man jie visi gražūs.
otema
Man asmeniškai gražus. Mano mažesnės dukros grupėje yra mergaitė vardu Agilė. Iš pradžių kiek neįprasta buvo girdėti, (gal dėl to, retas, negirdėtas buvo) bet dabar thumbup.gif
Ruby Tuesday
Man visai grazus vardas, neiprastas, bet ne pretenzingas, svelniai skamba.
DNG
faina, Agilė-vagilė biggrin.gif
(haina)
musu princese vardu Agile lotuliukas.gif man tai sis vardas nuostabus, nesigailim toki parinke. Agiliukas, Agilyte svelniai vadinam.ne karto nekilo jokiu problemu del vardo aiskumo ar ko.visiem iskart aisku AGILE. ir niekas nera pasakes kad negrazus ar koks keistas.visiems grazus.o ir dukrytei pritinka.kai gime is kart su vyru nusprendem, kad bus Agile. o sarasiuke buvo daug vardu.beto gyvenam zemaitijoj ir nieks nesitikslina gile- agile thumbup.gif tiesioj sis vardas YPATINGAS wub.gif
P.S sis vardas lietuviskas ir joks kitoks ir lengvas uzsienyje jo niekas neisvedzioja taria kaip reikia. tongue.gif
Jurada
Agilė, gražus, neiššaukiantis vardas
Noriu_padovanoti
Mamyt, na tai atsiliepkit, kaip pavadinot savo lėlytę? ax.gif
Sveikinam su mažosios gimimu 4u.gif
sarune+
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2010 09 21, 16:33)
Mamyt, na tai atsiliepkit, kaip pavadinot savo lėlytę?  ax.gif
Sveikinam su mažosios gimimu  4u.gif
*

oi mamytes, nepavadinom dar kol kas savo pupos lotuliukas.gif juokas pro asaras - vis gi Agile atkrito, nes sunkiai tariasi. Dabar mastom apie Liepa arba Fausta. Visada maniau, kad vaikiukas pats atisines varda jeigu nesugalvosim iki jo gimimo, bet va gime grazuole mergyte(tamsiaplauke kaip sabaliukas, ryskiu bruozu, storom lupytem, smakriuke duobyte, maza nosyte - nu svajoniu mergyte - kaip sakoma kiekvienai varnai jos varniukas graziausias), bet labai jau sudetinga isrinkti varda. Tiktu jai labai Daniele vardas, bet, kad giminej turim leliuka angeliuka Danieliu, todel jau nebegalim duoti verysad.gif padekit apsispresti, gal kils kokiu minciu isganingu bigsmile.gif
*Liepa18*
Kaip aprašėte mergytės bruožus, tai dar nepriėjus toks vietos irgi pagalvojau, kad Danielė gražu būtų... smile.gif
sunkus variantas, reikia pamąstyti, nieks į galvą daugiau nešauna smile.gif Man dar gražus Dorotėja, bet toks jau netrumpas... Bernadeta irgi netrumpas biggrin.gif Liepa gražus vardas, bet man rodos labiau tiktų šviesiai mergytei smile.gif Fausta toks dviprasmis, lyg ir nieko, bet šaltokas, o jūsų mergytė panašu, kad saldainukas toks smile.gif
Arvena
man ir Liepa ir Fausta gražus thumbup.gif
O plaukų spalva gali dar pakisti ir likt šviesiaplaukė mergytė, su švelniais veido bruožas - tikra Lieputė wub.gif
otema
Aš už Faustą!!!
Dinulia
Lieputė- nerealus vardukas 4u.gif
Saulėtoji
Fausta, arba Agile 4u.gif

O kaip jums Sabina? bigsmile.gif
sarune+
QUOTE(Saulėtoji @ 2010 09 23, 08:09)
Fausta, arba  Agile 4u.gif

O kaip jums Sabina? bigsmile.gif
*

niau, man Sabina visai nepatinka - toks ale tuscias vardas ir kazkoks uzsienietiskas. O mes labiau orentuojames i lietuviskos kilmes varduka, nes ir pirmagime lietuvisko vardo nesiotoja mirksiukas.gif kazkam gal uzklius, kad pasirinkime buvo ir Fausta - nelietuviskas vardas, bet ji as siaip del paivairinimo parinkau. O greiciausiai bus vardukas Liepa, nors labai tiktu Goda (Godute), bet kad labai jau super dabar daznas, Liepa dar ne toks biggrin.gif
*Liepa18*
QUOTE(sarune+ @ 2010 09 24, 12:38)
niau, man Sabina visai nepatinka - toks ale tuscias vardas ir kazkoks uzsienietiskas. O mes labiau orentuojames i lietuviskos kilmes varduka, nes ir pirmagime lietuvisko vardo nesiotoja  mirksiukas.gif kazkam gal uzklius, kad pasirinkime buvo ir Fausta - nelietuviskas vardas, bet ji as siaip del paivairinimo parinkau. O greiciausiai bus vardukas Liepa, nors labai tiktu Goda (Godute), bet kad labai jau super dabar daznas, Liepa dar ne toks  biggrin.gif
*

Godos vardas ne kiekvienam mieste populiarus smile.gif Žiūrint kokiam mieste. Jei imti visas apskritis, tai Godos tik 9 - oje vietoje smile.gif http://www.tevu-darzelis.lt/vaiku-vardai/v...ksmes/#name-top

O kaip jums Gaudrė? smile.gif Lietuviškas ir retas smile.gif
Arvena
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 09 24, 12:47)
O kaip jums Gaudrė? smile.gif  Lietuviškas ir retas  smile.gif
*

GAUDRĖ gražiausias wub.gif
bet jei mamytei Agilė buvo per grubus, tai Gaudrė irgi gal...Nors man jis nei kiek ne grubus, o skambus labai wub.gif
O šiaip ir GODA labai gražus vardas wub.gif
*Liepa18*
QUOTE(Arvena @ 2010 09 24, 13:23)
GAUDRĖ gražiausias  wub.gif
bet jei mamytei Agilė buvo per grubus, tai Gaudrė irgi gal...Nors man jis nei kiek ne grubus, o skambus labai  wub.gif
O šiaip ir GODA labai gražus vardas  wub.gif

*

Man tai pat smile.gif

Šiaip dar pagalvojau apie vardą Milda... Nežinau, kaip temos autorei jis, gal jau kas ir siūlė... smile.gif
Arvena

šiaip prie sesutės vardo tiktų LUKNĖ, RUSNĖ wub.gif
Ūla
Iš čia aptartų man Fausta gražiausias.
sarune+
Vis gi ziurim ziurim i dukryte, o jai nelabai koks vardas tinka. Taigi greiciausiai duosim Faustos varda, nes ji tamsi, ruskiu bruozu, tai liepos jau vardas man nelabau tinka, kiti siulyti irgi kazkaip ne taip ziurisi prie vaiko. O sis toks trumpas aiskus, sakyciau solidus, mazybiskia graziai skamba (Faustute), o ir prie pavardes dera Fausta Fran...(beje, poavarde ilga, tai reikia trumpo vardelio).
Arvena
QUOTE(sarune+ @ 2010 09 27, 15:36)
Vis gi ziurim ziurim i dukryte, o jai nelabai koks vardas tinka. Taigi greiciausiai duosim Faustos varda, nes ji tamsi, ruskiu bruozu, tai liepos jau vardas man nelabau tinka, kiti siulyti irgi kazkaip ne taip ziurisi prie vaiko. O sis toks trumpas aiskus, sakyciau solidus, mazybiskia graziai skamba (Faustute), o ir prie pavardes dera Fausta Fran...(beje, poavarde ilga, tai reikia trumpo vardelio).
*

thumbup.gif thumbup.gif Fausta super thumbup.gif

(nuva - o Agilę paliekat mums blush2.gif aciuks.gif )
sarune+
soriukas uz klaidas praeitam mano poste, issiunciau nepaskaicius, o dabar skaitau ir geda darosi doh.gif
Kaira
Mano draugė Agilė, man labai gražus vardas ir retas. Jei ne draugė tokiu vardu ir mano leliukas būtų mergaitė, tai baisiai daug šansų, kad būtų Agilė smile.gif
Gabriete
Man šis vardas per daug keistas, kad patiktų schmoll.gif
rutita
pazystu viena labai faina mergyte, Agile. Ji labai judri ir imli viskam beto labai draugiska ir bendraujanti. todel man sis vardas labai grazus smile.gif
asorty
Asocijuojasi su vagile( cia manno nuomone)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.