Įkraunama...
Įkraunama...

Lydeka lydekaitė

o kaip darote lydeka drebuciuose, ir buna ji kaip tortas papuosta balta "mase" biggrin.gif nemoku kitaip paaiskinti biggrin.gif tai is ko ta mase padaryti?na as manau kad is majonezo ir zelatinos, bet noriu pasiklausti to kas zino ir daro rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas galėtų atsqakyti, kodėl kepama farširuoita lydeka sutrūko? Masės lyg ir nebuvo labai jau tamriai prikišta, o ji ėmė ir išsiskleidė į šonus...? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Siguciuks @ 2009 12 24, 23:31)
Sveiki, gal kas galėtų atsqakyti, kodėl kepama farširuoita lydeka sutrūko? Masės lyg ir nebuvo labai jau tamriai prikišta, o ji ėmė ir išsiskleidė į šonus...? verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(Siguciuks @ 2009 12 25, 00:31)
Sveiki, gal kas galėtų atsqakyti, kodėl kepama farširuoita lydeka sutrūko? Masės lyg ir nebuvo labai jau tamriai prikišta, o ji ėmė ir išsiskleidė į šonus...? verysad.gif


Bent jau as kisdama i orkaite farsiruota lydeka aptepu ja majonezu, nei karto nebuvo sutrukus, ir kaip jinai truko per virsu? Nes apacia taigi uzsiuta, keista g.gif
Atsakyti
Lydeka druskoje
My Webpage

Atsakyti
Vakar kepiau ir paskui troškinau lydeką pagal kažkurios mamytės receptuką, nepamenu tik kurios.

Procesas:
Apkepam supjaustytą lydeką su trupučiu druskos ir žuvies prieskonių.
Kitoje keptuvėje apkepiau smulkiai pjaustytas morkas ir svogūną.
Svogūną ir morkas pilame ant lydekos, ant viršaus užpilame pieno ir patroškiname kokia 15min.

Skanu blush2.gif
Atsakyti
Gal kas turite naujų idėjų kaip farširuoti lydeką? 4u.gif
Atsakyti
gal kas galit ppasakot kaip nunert oda nuo ko pradet pjaut kad liktu sveika uodega galva bei tie pelekai 4u.gif labai dekinga nes as pirmakart kai dariau tai labai suvargau nes kol isemiau kaula ir mesyte kad oda liktu o cia ziuriu kitos raso kad nuneria oda blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulytė @ 2009 11 29, 20:54)
Mano receptas

Sumiksavau pora receptų kuriuos radau čia
Nuėmiau odą, pjoviau pilvą žuvytei, bet ne iki galo, palikau galvą ir uodegą su oda.
Odą pamarinavau su prieskoniais. Nurinkau mėsytę ir ją sumaliau (tiksliau neturiu rankinės malimo mašinos, bet puikiai suėjo virtuvinis kombainas)
Pora riekučių batono išmirkyto piene, pora šaukštų maltų džiuvesėlių, pakepinau svogūna su dviem nedideliom morkytem ir sudėjau į mėsytę.
Dar idėjau šaukštą grietines, du kiaušinio trynius, truputį lašinukų, viską išminkiau ir dar kartą persmulkinau su virtuviniu kombainu.
Po to idėjau išplaktus dviejų kiaušinio baltymus na aišku dar prieskonių, ir viską dėjau į žuvytės vidų. Gražiai užsiuvau. Poto dar visą ją ištepiau majonezu (kad oda nesukeptų ir būtų minkšta), o žuvytės pelekiukus įviniojau į foliją, kad nesukeptų
Kepiau 1 val 40 minučių apie 150 laipsnių temperatūroje.

Tiesa, masės truputį liko – padariau kokius tris kotletukus

Prie žuvytės dariau padažiuką:
Pusė indelio majonezo, pora šaukštų pomidorų padažo, pora skiltelių česnako ir krapai.
o va kaip atrodė:
user posted image

skonis tikrai nerealus...
gavau beproto daug pliusų iš uošvių  lotuliukas.gif

sita lydekaite tiesiog nuostabei atrodo lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2010 10 26, 19:34)
Gal kas turite naujų idėjų kaip farširuoti lydeką?  4u.gif


Labai mėgstu įdarytą lydeką didis.gif Bet čia tokiai virejai-megejai kaip aš iki tokio patiekalo gamybos tai toli. blush2.gif Nors pažiūrėti į tokius gamybos šedevrus mėgstu.

Čia dar viena idėja: http://www.seimoskep...ndex.php?id=321
Atsakyti
Kalėdoms norėčiau pabandyti farširuoti lydeką, bet man visiškai neaišku, kaip tą odą nulupti. Gal kas galit smulkiai paaiškinti, kaip tą padaryti doh.gif
Atsakyti
cia galima pasiziuret,atrodo ne taip jau ir sudetinga smile.gif cia antra dalis video
gal patarsit kur pigesnes lydekos nei maximoj
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evelincik: 15 gruodžio 2010 - 12:39