o kaip darote lydeka drebuciuose, ir buna ji kaip tortas papuosta balta "mase" nemoku kitaip paaiskinti tai is ko ta mase padaryti?na as manau kad is majonezo ir zelatinos, bet noriu pasiklausti to kas zino ir daro
Sveiki, gal kas galėtų atsqakyti, kodėl kepama farširuoita lydeka sutrūko? Masės lyg ir nebuvo labai jau tamriai prikišta, o ji ėmė ir išsiskleidė į šonus...?
QUOTE(Siguciuks @ 2009 12 24, 23:31)
Sveiki, gal kas galėtų atsqakyti, kodėl kepama farširuoita lydeka sutrūko? Masės lyg ir nebuvo labai jau tamriai prikišta, o ji ėmė ir išsiskleidė į šonus...?
QUOTE(Siguciuks @ 2009 12 25, 00:31)
Sveiki, gal kas galėtų atsqakyti, kodėl kepama farširuoita lydeka sutrūko? Masės lyg ir nebuvo labai jau tamriai prikišta, o ji ėmė ir išsiskleidė į šonus...?
Bent jau as kisdama i orkaite farsiruota lydeka aptepu ja majonezu, nei karto nebuvo sutrukus, ir kaip jinai truko per virsu? Nes apacia taigi uzsiuta, keista
Vakar kepiau ir paskui troškinau lydeką pagal kažkurios mamytės receptuką, nepamenu tik kurios.
Procesas:
Apkepam supjaustytą lydeką su trupučiu druskos ir žuvies prieskonių.
Kitoje keptuvėje apkepiau smulkiai pjaustytas morkas ir svogūną.
Svogūną ir morkas pilame ant lydekos, ant viršaus užpilame pieno ir patroškiname kokia 15min.
Skanu
Procesas:
Apkepam supjaustytą lydeką su trupučiu druskos ir žuvies prieskonių.
Kitoje keptuvėje apkepiau smulkiai pjaustytas morkas ir svogūną.
Svogūną ir morkas pilame ant lydekos, ant viršaus užpilame pieno ir patroškiname kokia 15min.
Skanu
Gal kas turite naujų idėjų kaip farširuoti lydeką?
gal kas galit ppasakot kaip nunert oda nuo ko pradet pjaut kad liktu sveika uodega galva bei tie pelekai labai dekinga nes as pirmakart kai dariau tai labai suvargau nes kol isemiau kaula ir mesyte kad oda liktu o cia ziuriu kitos raso kad nuneria oda
QUOTE(Saulytė @ 2009 11 29, 20:54)
Mano receptas
Sumiksavau pora receptų kuriuos radau čia
Nuėmiau odą, pjoviau pilvą žuvytei, bet ne iki galo, palikau galvą ir uodegą su oda.
Odą pamarinavau su prieskoniais. Nurinkau mėsytę ir ją sumaliau (tiksliau neturiu rankinės malimo mašinos, bet puikiai suėjo virtuvinis kombainas)
Pora riekučių batono išmirkyto piene, pora šaukštų maltų džiuvesėlių, pakepinau svogūna su dviem nedideliom morkytem ir sudėjau į mėsytę.
Dar idėjau šaukštą grietines, du kiaušinio trynius, truputį lašinukų, viską išminkiau ir dar kartą persmulkinau su virtuviniu kombainu.
Po to idėjau išplaktus dviejų kiaušinio baltymus na aišku dar prieskonių, ir viską dėjau į žuvytės vidų. Gražiai užsiuvau. Poto dar visą ją ištepiau majonezu (kad oda nesukeptų ir būtų minkšta), o žuvytės pelekiukus įviniojau į foliją, kad nesukeptų
Kepiau 1 val 40 minučių apie 150 laipsnių temperatūroje.
Tiesa, masės truputį liko padariau kokius tris kotletukus
Prie žuvytės dariau padažiuką:
Pusė indelio majonezo, pora šaukštų pomidorų padažo, pora skiltelių česnako ir krapai.
o va kaip atrodė:
skonis tikrai nerealus...
gavau beproto daug pliusų iš uošvių
Sumiksavau pora receptų kuriuos radau čia
Nuėmiau odą, pjoviau pilvą žuvytei, bet ne iki galo, palikau galvą ir uodegą su oda.
Odą pamarinavau su prieskoniais. Nurinkau mėsytę ir ją sumaliau (tiksliau neturiu rankinės malimo mašinos, bet puikiai suėjo virtuvinis kombainas)
Pora riekučių batono išmirkyto piene, pora šaukštų maltų džiuvesėlių, pakepinau svogūna su dviem nedideliom morkytem ir sudėjau į mėsytę.
Dar idėjau šaukštą grietines, du kiaušinio trynius, truputį lašinukų, viską išminkiau ir dar kartą persmulkinau su virtuviniu kombainu.
Po to idėjau išplaktus dviejų kiaušinio baltymus na aišku dar prieskonių, ir viską dėjau į žuvytės vidų. Gražiai užsiuvau. Poto dar visą ją ištepiau majonezu (kad oda nesukeptų ir būtų minkšta), o žuvytės pelekiukus įviniojau į foliją, kad nesukeptų
Kepiau 1 val 40 minučių apie 150 laipsnių temperatūroje.
Tiesa, masės truputį liko padariau kokius tris kotletukus
Prie žuvytės dariau padažiuką:
Pusė indelio majonezo, pora šaukštų pomidorų padažo, pora skiltelių česnako ir krapai.
o va kaip atrodė:
skonis tikrai nerealus...
gavau beproto daug pliusų iš uošvių
sita lydekaite tiesiog nuostabei atrodo
QUOTE(Failas @ 2010 10 26, 19:34)
Gal kas turite naujų idėjų kaip farširuoti lydeką?
Labai mėgstu įdarytą lydeką Bet čia tokiai virejai-megejai kaip aš iki tokio patiekalo gamybos tai toli. Nors pažiūrėti į tokius gamybos šedevrus mėgstu.
Čia dar viena idėja: http://www.seimoskep...ndex.php?id=321
Kalėdoms norėčiau pabandyti farširuoti lydeką, bet man visiškai neaišku, kaip tą odą nulupti. Gal kas galit smulkiai paaiškinti, kaip tą padaryti
cia galima pasiziuret,atrodo ne taip jau ir sudetinga cia antra dalis video
gal patarsit kur pigesnes lydekos nei maximoj
gal patarsit kur pigesnes lydekos nei maximoj