Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Maitinančių krūtimi pokalbiai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
brown-eyes
Tęsiame toliau ...

SENA TEMA
Papildyta:
QUOTE(JusRuMa @ 2010 09 02, 11:21)
Sveikos, mamytės, vėl norisi patarimo smile.gif
Mano mažoji nutarė būti didelė ir nebesikelia naktimis valgyti. Išmiega ~6-8 valandas. Kaip ir iš pirmo žvilgsnio patogu - ir ji išsimiegojusi, ir aš pailsėjusi. Bet neramina, ar "nesudurniuos" mano pienelio gamyba... Kažkaip esu įsitikinusi, kad būtent naktinis maitinimas yra vienas iš sėkmingo žindymo faktorių. Gal geriau ją naktį pažadinti, kad pavalgytų, nes miegančiai krūties į burniukę niekaip  schmoll.gif Bet taip skaniai naktimis parpia, gaila gi  ax.gif
*

Mano mazoji nuo pat gimimo ismiega 6-8 val. ir as jos nakti nekeliu ax.gif Yra daug nuomoniu del naktinio maitinimo: vieni sako, kad naktinis pienelis pats sociausias ir riebiausias ir labai naudingas, kiti - kad reikia leisti vaikui miegoti ir nezadinti jo nakti, nes atseit, kam tas bereikalingas skranduko apkrovimas ...
Nezinau kaip elgtis as irgi bijau del pienuko gamybos, bet atrodo, kad man jo uztenka ax.gif Aisku, nakti prabundu pilnomis krutimis, slapia..bet nenutraukineju.
JusRuMa
QUOTE(brown-eyes @ 2010 09 02, 12:41)

Mano mazoji nuo pat gimimo ismiega 6-8 val. ir as jos nakti nekeliu  ax.gif Yra daug nuomoniu del naktinio maitinimo: vieni sako, kad naktinis pienelis pats sociausias ir riebiausias ir labai naudingas, kiti - kad reikia leisti vaikui miegoti ir nezadinti jo nakti, nes atseit, kam tas bereikalingas skranduko apkrovimas ...
Nezinau kaip elgtis as irgi bijau del pienuko gamybos, bet atrodo, kad man jo uztenka  ax.gif  Aisku, nakti prabundu pilnomis krutimis, slapia..bet nenutraukineju.
*

Beje, maniškė gimusi tą pačią 06-14 dieną smile.gif
brown-eyes
QUOTE(JusRuMa @ 2010 09 02, 11:47)
Beje, maniškė gimusi tą pačią 06-14 dieną  smile.gif
*

Koks sutapimas ax.gif Tai gal del to jos ir miega panasiai? biggrin.gif
sija8
Unregistered
Jokių žalių ar kraujingų išsskyrų. Kartais būna gleivių, kartais - baltų grūdelių, "siūlelių", daugiau/mažiau skystumo/gausumo. Putų pasitaikė gal 3-4 k. per šitus 2 nepilnus mėnesius.
Apšnekėjom temoje ne kartą sauskelnių turinį ir lyg ir viskas taip, kaip GALI būti...
Protexin Restore šiandien jau turėtume gerti ketvirtą dozę. Bet kol kas nedaviau, nes mergaitė nerami, irzli daugiau nei buvo - raitosi, pirsnoja, zirzia, netinka jokia nešiojimo/raminimo poza (nei stačiom, nei gulsčiom...), neįminga, jau para nesituština, kai "darydavo" 4 k. ir daugiau . Žodžiu, pradėjus vartoti gydytojos skirtus miltukus tik blogiau darosi, man atrodo ...

Mano maziukas irgi tustinasi skystai. Labai panasiai kaip aprasyta Unregistered. Jau rasiau cia ne viename forume. Taciau mano gydytoja kaip tik nelabai reagavo - sako norma. O as mama paranojike, tad vis tik issireikalavau tyrimo (paseli paeme). Ryt zinosim atsakyma. Na, o siandien maziulis taip daro, kad jau 7 kartus gavau keisti rubelius, nes visa nugara iki kaklo apdaryta. daro kazkokiom putom (kaip sampano burbuliukai). Ir matosi kraujingu siuleliu. Oi, neramu man, neramu... verysad.gif Gal ka valgau ne taip???
Košė-Malošė
brown-eyes, 4u.gif
Jei vaiko smakriukas turi būt nukreiptas į krūtinės viršų- tu guli ant nugaros, vaikas guli pilvu žėmyn, pilvukas prie peties, kojos prie tavo galvos. Ktas variantas : vaikas ant nugaros,- tu keturpėsčia iš viršaus. Kad būtų patogiau naudok sulankstytus pledus, maitinimo pagalvę ar dar kas tiks. Svarbu patogiai įsitaisyt. Akrobatika tavo draugas, bet tikslas to vertas mirksiukas.gif

Unregistered 4u.gif
MP maitinami gali nesituštinti iki 10parų. Tai normalu.

Unregistered
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 09 02, 22:41)
Unregistered  4u.gif
MP maitinami gali nesituštinti iki 10parų. Tai normalu.

Žinau 4u.gif . Gydytoja sakė, kad pradėjus vartoti Protexin Restore gali nustoti tuštintis... Ir "nedaryti" 3-4 paras. Man atrodo, kad ji nekakojo būtent todėl. Bet vakar nedaviau miltukų ir pasituštino. Su gyd. leidimu nusprendžiau laukti pirmadienio negirdydama vaiko jais - tą dieną bus poliklinikos pasėlio rezultatai. O toliau, dėl šventos ramybės, keliausim į rimtesnę laboratoriją.
Kreizy
Man iskilo toks klausimas, kur nusitraukti pienuka kai studijuoji neakivaizdziai vu ir kitame mieste, iki tol nutraukdavau masinoje, bet pagalvojau ka daro kitos mamos, gal kazkaip galima susitarti kad duotu koki kabinetuka ar ka g.gif kai silta tai nieko, bet ziema.... g.gif
Naomyte
QUOTE(Kreizy @ 2010 09 03, 10:32)
Man iskilo toks klausimas, kur nusitraukti pienuka kai studijuoji neakivaizdziai vu  ir kitame mieste, iki tol nutraukdavau masinoje, bet pagalvojau ka daro kitos mamos, gal kazkaip galima susitarti kad duotu koki kabinetuka ar ka  g.gif  kai silta tai nieko, bet ziema....  g.gif
*

Man irgi arteja toks momemntas kai reiks i paskaitas. Tai pagalvojau kad galbut galima nueiti i tualeta ir ten nusitraukti smile.gif
visko būna
mamytės, ar gali per dažnas žindymas pakeknki kūdikio virškinimui? nes mano mažoji, kuriai dabar 3 men 2 sav., labai dažnai žinda., kartais net kas pusvalandį
Tiesą sakant, kai ji verkia ir niekaip negaliu jos nuraminti, tiesiog siūlau krūtį ir ji visada prie jos nurimsta.
Bet gal negalima taip dažnai žindyti g.gif ar nepakenksiu vaikui? ar vaikutis turi saiko jausmą? ar gali žįsti be saiko?
vuoga
QUOTE(Kreizy @ 2010 09 03, 12:32)
Man iskilo toks klausimas, kur nusitraukti pienuka kai studijuoji neakivaizdziai vu  ir kitame mieste, iki tol nutraukdavau masinoje, bet pagalvojau ka daro kitos mamos, gal kazkaip galima susitarti kad duotu koki kabinetuka ar ka  g.gif  kai silta tai nieko, bet ziema....  g.gif
*

tai beabejo prasykit, kad leistu i koki kabinetuka ar auditorija laisva, manau tikrai su mieliausiu noru jums ras kampeli, o masinoje dar neduokdie persisaldysit!!!p.s. kai as maitinau destytojai mane be eiles priimdavo pas save, kad greiciu galeciau lekt pas mazaja(kai pirma sesija po gimdymo buvo, vaikui gal tik pora men buvo), na norejau pasakyti, kad kiek man teko susidurti universitete tai visi labai teigiamai i maitinima ziuri ir labai padeda:))
Papildyta:
QUOTE(visko būna @ 2010 09 03, 22:47)
mamytės, ar gali per dažnas žindymas pakeknki kūdikio virškinimui? nes mano mažoji, kuriai dabar 3 men 2 sav., labai dažnai žinda., kartais net kas pusvalandį 
Tiesą sakant, kai ji verkia ir niekaip negaliu jos nuraminti, tiesiog siūlau krūtį ir ji visada prie jos nurimsta.
Bet gal negalima taip dažnai žindyti g.gif ar nepakenksiu vaikui? ar vaikutis turi saiko jausmą? ar gali žįsti be saiko?
*

jei jus maitinat tik savo pieneliu, kad ir kaip daznai vaikas valgys tikrai nieko blogo virskninimui neatsitiks:) jus ziurekit, gal yra kokia kita priezastis kad leliukas verkia, gal diegliukai ar pucia pilvuka bandykit pamasazuoti pasildyti:))
sija8
QUOTE(visko būna @ 2010 09 03, 21:47)
*

biggrin.gif Maniškis irgi toks pats apžioriukas. Kiaurą dieną prie krūties lotuliukas.gif Bet aš nesijaudinu. Duodu krūtį tiek kiek jam reikia. Nesijaudinkit, tikrai nepermaitinsim SAVO pienuku. Aš tik džiaugiuos, kad esu jam taip dažnai reikalinga. wub.gif Sėkmės. 4u.gif
lapkrituke
Del dazno maitinimo, tai buvo man taip su pirmu klecku- valge labai daznai, nakti kas valanda, diena irgi vos ne pastoviai prisimontaves buvo, tai nieko "blogo" nenutiko, tik per pirma men priaugo 1,5kg per kitus du po 2kg, o kadangi dar gime 4250g tai isivaizduokit triju menesiu vaika, sverianti beveik 10kg... Dabar jau isstypo, issilakste, bet buvo kukulis kaip turi buti smile.gif
Dabar mergaite valgo apie kas 2val, viskas ok, tik kad kruti skaudeti pradejo- nei istinus, nei guziukai nei ka, bet prisiliesti is apacios negaliu net doh.gif Uzsidejau kopustlapi, gal pades...
vuoga
QUOTE(sija8 @ 2010 09 04, 10:53)
biggrin.gif Maniškis irgi toks pats apžioriukas. Kiaurą dieną prie krūties  lotuliukas.gif Bet aš nesijaudinu. Duodu krūtį tiek kiek jam reikia. Nesijaudinkit, tikrai nepermaitinsim SAVO pienuku. Aš tik džiaugiuos, kad esu jam taip dažnai reikalinga.  wub.gif Sėkmės. 4u.gif
*

labai grazu skaityti tokiu mamu zodzius!!! tikekimes kad tai uzkreciama:)))
varange
sveikos mamytes 4u.gif as cia su tokiu klausimu, maitinu pati ir mano vyrukui ant virsutines lupos nuo pat gimimo atsiradusi nuospauda- puslyte, gydytoja sako praeis, bet, kad nepraeina...ar cia nuo blogo apziojimo? ax.gif
Košė-Malošė
matulkiene, 4u.gif
Odelė jautri, plona. Nesibaimink, taip būna, bet praeis. 4u.gif
Kreizy
[quote=vuoga,2010 09 03, 23:24]
tai beabejo prasykit, kad leistu i koki kabinetuka ar auditorija laisva, manau tikrai su mieliausiu noru jums ras kampeli, o masinoje dar neduokdie persisaldysit!!!p.s. kai as maitinau destytojai mane be eiles priimdavo pas save, kad greiciu galeciau lekt pas mazaja(kai pirma sesija po gimdymo buvo, vaikui gal tik pora men buvo), na norejau pasakyti, kad kiek man teko susidurti universitete tai visi labai teigiamai i maitinima ziuri ir labai padeda:))

Bandysiu tartis, tikiuosi pavyks rolleyes.gif
sija8
Vėl ieškau patarimo. Ką tik džiaugiausi, kad mažylis intensyviai prašo krūties, ir še tau kad nori prisišnekėjau... doh.gif Spjauna, nebenori net žiūrėti į tą pusę. Naktį ima, na ir dieną karts nuo karto įsiūlau, bet su tokiais riksmais. verysad.gif Vakar netgi teko nusitraukti ir iš buteliuko pamaitinti.
Pastebėjau, kad lyg pradedu ,,teplioti", sakau gal mm prasidės? g.gif Ar galėtų tai įtakoti mažiuko nevalgumą?
kinga33
Mamytes,noriu paklaust ar buvo kam kad pienuko buvo tik vienoj krutinej.
Ar galima tiketis kad ir kitoj atsiras?
Yra ten jo,bet labai labai mazai.
IsaDora*
QUOTE(kinga33 @ 2010 09 07, 14:23)
Mamytes,noriu paklaust ar buvo kam kad pienuko buvo tik vienoj krutinej.
Ar galima tiketis kad ir kitoj atsiras?
Yra ten jo,bet labai labai mazai.

O iš kur sprendžiat, kad labai mažai?
Vienas maitinimas viena krūtis, kitas maitinimas - kita.
Taip duokit žįsti vaikeliui ir MP gamyba susireguliuos, nes stimuliacija yra MP garantas.
M.Rasele
QUOTE(sija8 @ 2010 09 06, 11:15)
Vėl ieškau patarimo. Ką tik džiaugiausi, kad mažylis intensyviai prašo krūties, ir še tau kad nori prisišnekėjau...  doh.gif  Spjauna, nebenori net žiūrėti į tą pusę. Naktį ima, na ir dieną karts nuo karto įsiūlau, bet su tokiais riksmais.  verysad.gif Vakar netgi teko nusitraukti ir iš buteliuko pamaitinti.
Pastebėjau, kad lyg pradedu ,,teplioti", sakau gal mm prasidės?  g.gif Ar galėtų tai įtakoti mažiuko nevalgumą?
*

Man kai prasidejo menesines, vaikas pradzioj spjove kruti, verke, vel eme ir vel spjove... tai tesesi pora dienu, po to vel viskas buvo gerai. O per sekancias menesines drastiskai buvo sumazeje pieno, teko pavargti, bet atlaikiau ir nedaviau misinio. Pieno mazejimas pasikartojo per sekancias menesines.
kinga33
QUOTE(IsaDora* @ 2010 09 07, 17:11)
O iš kur sprendžiat, kad labai mažai?
Vienas maitinimas viena krūtis, kitas maitinimas  - kita.
Taip duokit žįsti vaikeliui ir MP gamyba susireguliuos, nes stimuliacija yra MP garantas.
*

Pienuka traukiu pientraukiu,todel ir matau kad is vienos krutines tik apie 30ml pienuko yra g.gif
IsaDora*
QUOTE(kinga33 @ 2010 09 07, 15:56)
Pienuka traukiu pientraukiu,todel ir matau kad is vienos krutines tik apie 30ml pienuko yra  g.gif

Pienuko nusitraukinėti visai nereikia, tai neparodo kiek jo pas Jus yra mirksiukas.gif o yra tikrai tiek kiek reikia vaikučiui.
Luttuke
Mastau ka cia duoti paskaityti savo tevams, kad jie atsikabintu nuo manes su aiskinimais apie vaiko maitinima mp (kad pas mane nera pieno, kad nesamone maitinti vaika po metu, kad reikia maitnti pagal vaiko poreikius, kad pienas gaminasi vaikui zindant, kad nutraukto pieno kiekis nieko neparodo ir t.t. ir pan.) Forumai, anot ju, yra visiska nesamone, be kita ko labai zalinga. Alergijos karves pienui, jo netikimas kudikiams irgi tipo nesamone, nes anksciau visi vaikai ant jo uzaugo...
Reiktu kazkokio oficialaus saltinio, nes pavargau gincytis.
Vaikuciui vis dar papucia pilvuka, labai didelis nevalgiukas jis, mazai geria skysciu ir aisku del visko kaltinama as ("mesk maitinima ir nebepus vaikui pilvo, viska valgys ir baigsis bedos").
ast_alaus
QUOTE(kinga33 @ 2010 09 07, 15:56)
Pienuka traukiu pientraukiu,todel ir matau kad is vienos krutines tik apie 30ml pienuko yra  g.gif
*

Labai neteisinga 'tikrinti' pienuko kieki bandant ji nutraukti pientraukiu, nes NIEKUOMET neistrauksi tiek, kiek gali istraukti kudikis! Pientraukio veikimo principas is esmes kitoks...
Isiklausyk i vaikelio poreikius ir dazniau siulyk kruti, tikek savo motiniska prigimtimi ir viskas eisis kuo puikiausiai 4u.gif
ada21lt
QUOTE(Luttuke @ 2010 09 07, 20:14)
Mastau ka cia duoti paskaityti savo tevams, kad jie atsikabintu nuo manes su aiskinimais apie vaiko maitinima mp (kad pas mane nera pieno, kad nesamone maitinti vaika po metu, kad reikia maitnti pagal vaiko poreikius, kad pienas gaminasi vaikui zindant, kad nutraukto pieno kiekis nieko neparodo ir t.t. ir pan.) Forumai, anot ju, yra visiska nesamone, be kita ko labai zalinga. Alergijos karves pienui, jo netikimas kudikiams irgi tipo nesamone, nes anksciau visi vaikai ant jo uzaugo...
Vaikuciui vis dar papucia pilvuka, labai didelis nevalgiukas jis, mazai geria skysciu ir aisku  del visko kaltinama as ("mesk maitinima ir nebepus vaikui pilvo, viska valgys ir baigsis bedos").
*

Gal sita nauja knyga g.gif gydytojas parase, gal bus jiems autoritetas
http://www.zindyk.lt/
O siaip is tikruju kam gincytis, lai visi buna su savo nuomonem smile.gif
brown-eyes
[quote=Košė-Malošė,2010 09 02, 23:41]
brown-eyes, 4u.gif
Jei vaiko smakriukas turi būt nukreiptas į krūtinės viršų- tu guli ant nugaros, vaikas guli pilvu žėmyn, pilvukas prie peties, kojos prie tavo galvos. Ktas variantas : vaikas ant nugaros,- tu keturpėsčia iš viršaus. Kad būtų patogiau naudok sulankstytus pledus, maitinimo pagalvę ar dar kas tiks. Svarbu patogiai įsitaisyt. Akrobatika tavo draugas, bet tikslas to vertas mirksiukas.gif

Koše-Maloše, buvai teisi, man pienuko sastovos, del to sukietejimus krutyje apciuopiu. Vakar buvau pas mamologa, sake viska sutvarkys vaikiukas thumbup.gif
Aciu uz patarimus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Unregistered @ 2010 09 03, 09:53)
Žinau 4u.gif . Gydytoja sakė, kad pradėjus vartoti Protexin Restore gali nustoti tuštintis... Ir "nedaryti" 3-4 paras. Man atrodo, kad ji nekakojo būtent todėl. Bet vakar nedaviau miltukų ir pasituštino. Su gyd. leidimu nusprendžiau laukti pirmadienio negirdydama vaiko jais - tą dieną bus poliklinikos pasėlio rezultatai. O toliau, dėl šventos ramybės, keliausim į rimtesnę laboratoriją.
*

Na ir kaip Jums sekasi? Kokie tyrimu rezultatai?
JusRuMa
sveikos,
paskutiniu metu man žiauriai pradėjo slinkti plaukai doh.gif . Ar tai gali būti maitinimo pasekmė?
linele
sveikos mamytės,
Neseniai nusipirkau Bepanthen tepalą, norėjau spenelius patepti,nes mažylis truputi "nugraužė" ir pastebėjau, kad vartojimo aprašyme nebeminima, kad jis tinka iššutusiam užpakaliukui, nei speneliams gydyti. Prieš kelis metus tokį tepalą naudojau ir užpakaliukui ir speneliams gydyti, nes buvo parašyta, kad tam jis yra tinkamas.Gal kas žinote ar jis vis dar tinkamas speneliams ir ar jo nereikia nuplauti prieš žindymą ? Garmastan visiškai nepadeda verysad.gif

Ačiū už atsakymus iš anksto.
meduksi
QUOTE(linele @ 2010 09 08, 11:06)
sveikos mamytės,
Neseniai nusipirkau Bepanthen tepalą, norėjau spenelius patepti,nes mažylis truputi "nugraužė" ir pastebėjau, kad vartojimo aprašyme nebeminima, kad jis tinka iššutusiam užpakaliukui, nei speneliams gydyti. Prieš kelis metus tokį tepalą naudojau ir užpakaliukui ir speneliams gydyti, nes buvo parašyta, kad tam jis yra tinkamas.Gal kas žinote ar jis vis dar tinkamas speneliams ir ar jo nereikia nuplauti prieš žindymą  ? Garmastan visiškai nepadeda verysad.gif

*

as naudoju ta,kur su ruzava linija ir jis tinka tikrai mirksiukas.gif
vuoga
QUOTE(Luttuke @ 2010 09 07, 21:14)
Vaikuciui vis dar papucia pilvuka, labai didelis nevalgiukas jis, mazai geria skysciu ir aisku  del visko kaltinama as ("mesk maitinima ir nebepus vaikui pilvo, viska valgys ir baigsis bedos").
*

http://www.patogupirkti.lt/book/book.asp?isbn=9789955835431 knyga parasyta gydytojo:)) manau turetu labai tikti:)
lillit
QUOTE(linele @ 2010 09 08, 11:06)
sveikos mamytės,
Neseniai nusipirkau Bepanthen tepalą, norėjau spenelius patepti,nes mažylis truputi "nugraužė" ir pastebėjau, kad vartojimo aprašyme nebeminima, kad jis tinka iššutusiam užpakaliukui, nei speneliams gydyti. Prieš kelis metus tokį tepalą naudojau ir užpakaliukui ir speneliams gydyti, nes buvo parašyta, kad tam jis yra tinkamas.Gal kas žinote ar jis vis dar tinkamas speneliams ir ar jo nereikia nuplauti prieš žindymą  ? Garmastan visiškai nepadeda verysad.gif

*

Aš irgi Bepanteno tepalą (su ružava juostele) naudojau ir šikniukui tepti, ir speneliams. Pačioj žindymo pradžioj labai perštėdavo, tai labai tą perštėjimą sumažindavo thumbup.gif . Naudok drąsiai smile.gif
vuoga
QUOTE(vuoga @ 2010 09 08, 15:45)
http://www.patogupirkti.lt/book/book.asp?isbn=9789955835431 knyga parasyta gydytojo:)) manau turetu labai tikti:)
*

sorry nemaciau kad jau pasiule knyga:))
_Foxy_
QUOTE(JusRuMa @ 2010 09 08, 10:34)
sveikos,
paskutiniu metu man žiauriai pradėjo slinkti plaukai doh.gif . Ar tai gali būti maitinimo pasekmė?
*

Čia ne maitinimo pasėkmė. Tiesiog nėštumo metu plaukai praktiškai neslenka, taigi po nėštumo "atsigriebia" už visą laikotarpį ... Taip būna daugumai, taigi nepergyvenk. O žindymas moters organizmui nieko neigiamo nedaro 4u.gif
ast_alaus
QUOTE(_Foxy_ @ 2010 09 08, 19:55)
Čia ne maitinimo pasėkmė. Tiesiog nėštumo metu plaukai praktiškai neslenka, taigi po nėštumo "atsigriebia" už visą laikotarpį ... Taip būna daugumai, taigi nepergyvenk. O žindymas moters organizmui nieko neigiamo nedaro  4u.gif
*

drinks_cheers.gif
Tai hormonu isdaigos mirksiukas.gif
JusRuMa
QUOTE(_Foxy_ @ 2010 09 08, 21:55)
Čia ne maitinimo pasėkmė. Tiesiog nėštumo metu plaukai praktiškai neslenka, taigi po nėštumo "atsigriebia" už visą laikotarpį ...

Tikra tiesa, nėštumo metu visiškai neslinko, nors visą gyvenimą daugiau mažiau šią problemėlę turiu.

QUOTE(ast_alaus @ 2010 09 09, 02:12)
drinks_cheers.gif
Tai hormonu isdaigos  mirksiukas.gif
*

Kadangi plaukų gausa niekada nesiskundžiau, tai tikrai nenupliksiu biggrin.gif Beje, kiek laiko tie hormonai žada siautėti? Tiesa, ir viso kūno oda labai sausa bei šerpetojanti. Matomai, ir čia ta pati priežastis...
sskiedra
Sveikos mamos,
Neseniai čia skundžiausi skausmingais speneliais, tai dar bijau džiaugtis, bet panašu, kad ši bėda apsitvarkė smile.gif Mano manymu bėda buvo ne visai geras apžiojimas ir tiesiog šiaip skausmingi speneliai. Atradau būdą, kaip kuo geriau įduoti - su nykščiu patraukiu mažojo smakriuką apačion kai jis žiojasi, taip kur kas plačiau išsižioja smile.gif
Tačiau naktį maitinant vis dar skauda, kažkodėl naktį mažajam labai sunkiai sekasi teisingai apžioti. O jei jau iš pirmo karto neteisingai paima ir nespėju ištraukti, tai tas spenelis kažkaip negerai susiformuoja ir tada kaip bepaduočiau jau visą laiką skauda sad.gif
Ir dar turiu klausimą - mažas pradėjo iš vienos krūties valgydamas kartais labai muistytis, sukanda spenelį ir kartais stipriai patraukia su dantenom per visą spenelį, suskausta stipriai. Kažkur čia forume skaičiau, kad jam gali pūsti pilvą, tai reikėtų pakelti ir leisti atsirūgti. Labai gali būti, kad taip ir yra, nes pilvą jam tikrai pučia, valgydamas orą gerai pagadina. Tačiau bandau pakelti atsirūgimui, tai iškart baisus triukšmas, kad maistą atėmiau. Ir atsirūgti jam retokai pavyksta. Ir ar neturėtų tada, jeigu čia pilvo bėda, taip pat būti ir su kita krūtim? O dabar kitą valgo ramiai... Kas čia dar galėtų būti? Ir naktį po maitinimo tą spenelį kas kelios minutės porai sekundžių stipriai nudiegdavo.
wwawwa
QUOTE(sskiedra @ 2010 09 10, 10:13)
Sveikos mamos,
Neseniai čia skundžiausi skausmingais speneliais, tai dar bijau džiaugtis, bet panašu, kad ši bėda apsitvarkė smile.gif Mano manymu bėda buvo ne visai geras apžiojimas ir tiesiog šiaip skausmingi speneliai. Atradau būdą, kaip kuo geriau įduoti - su nykščiu patraukiu mažojo smakriuką apačion kai jis žiojasi, taip kur kas plačiau išsižioja smile.gif
Tačiau naktį maitinant vis dar skauda, kažkodėl naktį mažajam labai sunkiai sekasi teisingai apžioti. O jei jau iš pirmo karto neteisingai paima ir nespėju ištraukti, tai tas spenelis kažkaip negerai susiformuoja ir tada kaip bepaduočiau jau visą laiką skauda sad.gif
Ir dar turiu klausimą - mažas pradėjo iš vienos krūties valgydamas kartais labai muistytis, sukanda spenelį ir kartais stipriai patraukia su dantenom per visą spenelį, suskausta stipriai. Kažkur čia forume skaičiau, kad jam gali pūsti pilvą, tai reikėtų pakelti ir leisti atsirūgti. Labai gali būti, kad taip ir yra, nes pilvą jam tikrai pučia, valgydamas orą gerai pagadina. Tačiau bandau pakelti atsirūgimui, tai iškart baisus triukšmas, kad maistą atėmiau. Ir atsirūgti jam retokai pavyksta. Ir ar neturėtų tada, jeigu čia pilvo bėda, taip pat būti ir su kita krūtim? O dabar kitą valgo ramiai... Kas čia dar galėtų būti? Ir naktį po maitinimo tą spenelį kas kelios minutės porai sekundžių stipriai nudiegdavo.
*

labukas, jetau atrodo lyg as rasyciau,,, MAN LYGIAI TAS PATS NEZINAU KA DARYT, VIENA KRUTI IMA NORMALIIAI , O KITA NETAISYKLINGAI, NEZINAU KAIP CIA BEPADUOT, NEISEINA...IR MUISTOSI VALGYDAMAS, LYGIAI TAIPM PAT KAIP KAD TU MINEJEI

TOS SKAUSMINGOS KRUTIES SPENELI KAIP SKAUDA, SIAUBAS, NET SKYLUTE ARSIRADO, NZN KAIP PAGYDYT. KAIP TU PASIGYDEI?

O SUKANDES LYGIAI TAIP PAT TAMPO, KAD MAN ZVIEGT NORISI NUO SKAUSMO, PAKELIU KAD ATSIRUGTU, TAI VISUS NAMISKIUS PAKELIA ZVIEGDAMAS:)
eglekuku
sskiedra, wwawwa - mano panasi situacija, tik dabar jau gereja. 5 savaiciu budamas vaikutis pradejo kazkaip neteisingai apzioti desine kruti, su kaire viskas tvarkoj buvo. Aisku, to neteisingo apziojimo pasekme dar po tampymu valgant - itrukes spenelis su gana gilia zaizda. Kuo tik netepiau, niekas negelbejo, zaizda kaip negijo, taip negijo schmoll.gif Ta krutis dar ir guzuotis pradejo. Pora kartu guzelius vaikas istrauke, o po to per ta zaizdele ir infekciaj isimete, kankinausi pusantros savaites su mastitu. Bet uz tai antakalnio ligoninej puikia akusere atradau, kuri man ir pagelbejo su visom bedom: per savaitele po truputi spenelis uzgijo ir dabar nebeskauda.
Padandykit, gal ir jums pades:
1.paduodant vaikuciui krutis jokiu budu neturi buti kieta. Jei ji kietesne, geriau siek tiek pienelio nuspausti, tada vaikutis geriau apzioja.
2. Jei maitinate guledamos - svarbu, kad krutis irgi guletu, t.y. nebutu itempta (o as vis alkune megdavau pasiremti - tai dar viena priezastis, kodel zaizdele atsirado); jei sededamos - svarbu pakelt kruti is apacios, t.y. visa plastaka (isskyrus nyksti) laikyti po krutimi ja siek tiek pakeliant - pienelis lengviau bega.
3. jei skauda po maitinimo - kruti siek tiek pasaldyti.
4. stebeti, kad vaikas gerai apziotu- jei reikia, praziodinti ji patempiant smakriuka.
5. po maitinimo speneli patepti pieneliu, leisti nudziuti, o tada jau kokiu tepaliuku (man asmeniskai geriausiai lanolino tepalas tiko) ir leisti tepaliukui apdziuti, tik tada deti kruti i liemenele.
6. jei krutis dilgsi, skausminga - tas vietas (ne speneli) patepti garmastanu nakciai (galima iki triju kartu per diena, bet geriausia - nakciai) - sake, puikiausiai veikia kaip profilaktine priemone pries mastita ar pieno stazes (as ir mastito metu tepiau garmastanu, speneliams jis man visai netiko).
7. jei vaikutis neramus valgydamas - greiciausiai jam pilvuka pucia - pabandykit atruginti. Maniski kartais net 15-20 min stacia reikia panesioti, kad atsirugtu. aisku, triuksmo buna, bet po keliu minuciu, ypac pasupavus aprimsta. O atsiruges tikrai ramiau valgo 4u.gif

sskiedra
Na pas mane kiek kita situacija - būtent tą krūtį mažas paima teisingai, tik va pradeda muistytis. Jeigu čia pilvuko bėda, nesuprantu, kodėl iš kitos valgo ramiau. Dar pagalvojau, kad gal jis susierzina, kad jam pienas nebėga, užtat bando ką nors padaryti, kad vėl bėgtų...
Eglekuku, patarimai išties šaunūs. Tik vat su tuo patepimu pienu man nelabai gaunasi - po maitinimo dažnai nepavyksta nė lašo išspausti.
wwawwa, aš tai galvočiau, kad jūsų bėda apžiojimas, juk krųtys skirtingos, man irgi vieną sunkiau apžioja. Žinau, kad labai sunku, ir dažnai atrodo, kad jau nebepavyks sad.gif Bet laikykis. Iš manęs tai patarėja nelabai kokia, patys dar mokomės, dar nevisai gerai sekasi, tiesa iki žaizdų tik pradžioj buvom trumpam prisižaidę. Man padeda kaip rašiau, smakriuko patempimas pirštu ir dar aš vaiką ne tiek glaudžiu prie krūties, kaip rašo, o taip stiprokai ir staigiai prispaudžiu, ir jei tik jaučiu, kad negerai (o tas jausmas tik su laiku atėjo), bandom abu iš naujo. Ir pačio valgymo metu vis vaiko smakriuką ir apatinę lūpą patempiu, nes kartais jis "nusivažiuoja" į šoną.
Vaida83
labukas tai va norejau ir as patarimo maitinu mp leliu viskas thumbup.gif, ir dar geriau butu jei jis nesikandziotu, turime jau du apatinius dantukus kazkaip apie savaite tik sukasdavo bet siandiena ryte ikando, kraujas pasirode, as i asaras kad skauda, mazius - kad valgyti nori, ir baisu antra duoti, bet pavalgem ir as kaip ant adatu

eglekuku
sskiedra, gali buti, kad sunkiau bega is vieno skruties. Pas mane, kaip ir rasiau, visada muistosi is desine kruties valgydamas. Dabar jau maziau truputi, bet vis tiek kartais speneli taip patampo doh.gif
ausramor
Sveikos smile.gif
O pas mane va kita bedele-mano maziukas (1 savaiteles) miega ilgokai-buna 3valandas, buna ir ilgiau, tai vargstu su pienuku-labai jau daug jo prisikaupia-bega upeliais-visa slapia naktim ir ne tik bunu. O aisku dar ir skauda. O kelti tai kazkaip nesinori daznai labai-reik juk ir pamiegoti mazuciui
Nezinau net ka cia daryti-ar ji nusitraukineti ar gal kokiu kitu budu zinote kai su sita problema tvarkytis???
IsaDora*
QUOTE(ausramor @ 2010 09 10, 15:44)
Sveikos smile.gif
O pas mane va kita bedele-mano maziukas (1 savaiteles) miega ilgokai-buna 3valandas, buna ir ilgiau, tai vargstu su pienuku-labai jau daug jo prisikaupia-bega upeliais-visa slapia naktim ir ne tik bunu. O aisku dar ir skauda. O kelti tai kazkaip nesinori daznai labai-reik juk ir pamiegoti mazuciui
Nezinau net ka cia daryti-ar ji nusitraukineti ar gal kokiu kitu budu zinote kai su sita problema tvarkytis???

Dieną kūdikį maitinkite ne rečiau kaip kas 3val., o naktį gali būti vienas 4val. tarpas. Tokio amžiaus mažylį kelti BŪTINA, + jūsų krūtinė tai parodo prisikaupdama pieno. Neprisižaiskit, kad nebūtų bėdų su krūtine mirksiukas.gif
Čia nėra jokio gailesčio - švelniai pakutendama, prižadinkite kūdikį ir pamaitinkite, jis dar mažiukas mirksiukas.gif
kinga33
QUOTE(ast_alaus @ 2010 09 07, 22:58)
Labai neteisinga 'tikrinti' pienuko kieki bandant ji nutraukti pientraukiu, nes NIEKUOMET neistrauksi tiek, kiek gali istraukti kudikis! Pientraukio veikimo principas is esmes kitoks...
Isiklausyk i vaikelio poreikius ir dazniau siulyk kruti, tikek savo motiniska prigimtimi ir viskas eisis kuo puikiausiai  4u.gif
*

Aciu uz patarimus, bandysim taip ir padaryt.
Papildyta:
QUOTE(IsaDora* @ 2010 09 11, 12:05)
Dieną kūdikį maitinkite ne rečiau kaip kas 3val., o naktį gali būti vienas 4val. tarpas. Tokio amžiaus mažylį kelti BŪTINA, + jūsų krūtinė tai parodo prisikaupdama pieno. Neprisižaiskit, kad nebūtų bėdų su krūtine  mirksiukas.gif
Čia nėra jokio gailesčio - švelniai pakutendama, prižadinkite kūdikį ir pamaitinkite, jis dar mažiukas  mirksiukas.gif
*

O ka mamytei daryt jei kas valanda to pienuko daug prisikaupia, o ne kas 3.
pirma savaite ir man taip buvo, tai sukelia toki diskomforma,ypac nakti kai vos prisilieti prie krutu ir bega upeliai, taip vargau.
Tai prisikalbejau ir beveik dingo pienukas,o tai irgi negerai.
O kai man atsirasdavo jo ispradziu kas valanda, tiesiog ispildavau ji, nes vaikelis kas 3 val valgydavo.
IsaDora*
QUOTE(kinga33 @ 2010 09 11, 11:05)
Aciu uz patarimus, bandysim taip ir padaryt.
Papildyta:

O ka mamytei daryt jei kas valanda to pienuko daug prisikaupia, o ne kas 3.
pirma savaite ir man taip buvo, tai sukelia toki diskomforma,ypac nakti kai vos prisilieti prie krutu ir bega upeliai, taip vargau.
Tai prisikalbejau ir beveik dingo pienukas,o tai irgi negerai.
O kai man atsirasdavo jo ispradziu kas valanda, tiesiog ispildavau ji, nes vaikelis kas 3 val valgydavo.

Žindyti pagal vaiko poreikius ne rečiau kaip kas 3 val. Vaikas MP gali užsinorėti ir po 1val.
Jeigu krūtis labai pilna, veržia, šiek tiek nutraukit pieno, (kelis kartus) bet tik tiek kad palengvėtų.
lillit
Mamytės, labai reikia jūsų patarimo 4u.gif . Mano mažius staiga pradėjo labai retai ir po mažai valgyti. Dieną pamiegojęs visada valgydavo, o dabar keliamas prie krūties rėkia, sukioja galvytę. Kai valgo, truputi patraukęs pradeda rėkti, paskui lyg ir nori imti krūtį, bet meta ir vėl rėkia. verysad.gif Pienligės neturim. Šiaip yra ramus, pažaidus, panešiojus, po valandėlės kitos vėl užmiega taip ir nepavalgęs verysad.gif esu susirūpinus dėl tokių permainų verysad.gif . Dar labiau rūpinuos, ar neapmažės pas mane pienuko nuo retesnio žindymo,o kada vėl pas sūnų atsiras apetitas, ar nepritrūksiu pienelio? g.gif
sija8
QUOTE(lillit @ 2010 09 12, 12:45)
Mamytės, labai reikia jūsų patarimo 4u.gif . Mano mažius staiga pradėjo labai retai ir po mažai valgyti. Dieną pamiegojęs visada valgydavo, o dabar keliamas prie krūties rėkia, sukioja galvytę. Kai valgo, truputi patraukęs pradeda rėkti, paskui lyg ir nori imti krūtį, bet meta ir vėl rėkia. verysad.gif Pienligės neturim. Šiaip yra ramus, pažaidus, panešiojus, po valandėlės kitos vėl užmiega taip ir nepavalgęs verysad.gif esu susirūpinus dėl tokių permainų verysad.gif . Dar labiau rūpinuos, ar neapmažės pas mane pienuko nuo retesnio žindymo,o kada vėl pas sūnų atsiras apetitas, ar nepritrūksiu pienelio? g.gif
*

Musų amžius panašus ir mums panašiai būna. Paskui vėl viskas susitvarko. Aš galvojau gal pati užvalgau ką nors ir tas pienukas neskanus jam būna. g.gif
Košė-Malošė
lillit, 4u.gif
Būna valgiadieniai, ir nevalgiadieniai. Ir dar daug visokių subtilybių mirksiukas.gif
Gal dabar dienomis valgi mažiau, bet prieš miegelį, ar naktim - dažniau?!
Sek šlapinimąsi (6 ir daugiau sykių per parą)- bus ramiau ir aiškiau.
Papildyta:
ausramor, 4u.gif
Naujagimiai esat- maitinimas- SVARBIAUSIA.
8-12 ir daugiau kartų per parą- BŪTINI naujagimiui.
Jokių čiulptukų ir papildomo gėrimo.
Sutema
Laba 4u.gif

Susirgau, kankina nereali sloga, kosčiu, skauda gerklę. Ar tai nekenkia pieneliui? Ar mažylei nepakenksiu? g.gif

Kuo galima gydytis, kad bent kiek geriau pasijausčiau?
lillit
Nuo gerklės galima skalauti vandenuku su druska, truputį palaižyti medaus su imbieru. 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.