Gal galetum pasidalinti savo mintimis apie Aiheli posta? Butu idomu isgirsti ir tai ka manai apie aukles. ( Jeigu esi nors karta su kokia susidurus).
Gal galetum pasidalinti savo mintimis apie Aiheli posta? Butu idomu isgirsti ir tai ka manai apie aukles. ( Jeigu esi nors karta su kokia susidurus). QUOTE(AIHELI @ 2006 02 06, 16:30) Tikrai nereikia taip skeptiskai. Kaip viena mama sake: kazkur tikrai yra vieta, kur vaikuciui bus gera. As paklausiau ir tikrai radau. Pakeitem darzeli, ir viskas puvo labai gerai. Ilga laika ejo noriai i darzeli, vakare net namo nenoredavo eiti Ir kaip Reikalinga aukle rase: "Manau, kad vaikams svarbu, kaip tu pats žiūri į tą darželį. Jei jaučia tokią nuostatą, kad "žinai, juk darželis..." Tai ir jie į tą procesą yra priešiškai nusiteikę." Cia nelabai tinka. Juk vaikas ejo noriai. Ir nuostata nepasikeite. Del to bandom diskutuoti, kodel staiga vaikai nebenori i darzeli, ir dalinames patarimais, kaip tai pakeisti.
Ir dar pasigirsiu (kad tik neprisidziaugciau). Nors siandien visa ryta mano mazoji derejosi, kad kaip nors neiti i darzeli, bet kol nupedinom, kuo puikiausiai nubego i grupe
Einam į darželį visiškai normaliai, tfu tfu tfu..... Spėju, kad išryškėjo ir problema: vieną dieną namie radau atsargines kelnaites ir pėdkelnes ir nusprendžiau nunešti atgal į grupę. Tai mano mažoji klaikiai užprotestavo, kad jai nereikia. Sako: "aš daugiau tikrai neprisisiosiu...." Spėju, kad galėjo skausmingai sureaguoti į savo nelaimę. Gal pabuvusi namie pamiršo ir jai pasidarė ramiau? gal.... Su tais vaikais amžinos mįslės
QUOTE(Egidux @ 2006 02 07, 12:15) Tikrai nereikia taip skeptiskai. Kaip viena mama sake: kazkur tikrai yra vieta, kur vaikuciui bus gera. As paklausiau ir tikrai radau. Pakeitem darzeli, ir viskas puvo labai gerai. Ilga laika ejo noriai i darzeli, vakare net namo nenoredavo eiti Ir kaip Reikalinga aukle rase: "Manau, kad vaikams svarbu, kaip tu pats žiūri į tą darželį. Jei jaučia tokią nuostatą, kad "žinai, juk darželis..." Tai ir jie į tą procesą yra priešiškai nusiteikę." Cia nelabai tinka. Juk vaikas ejo noriai. Ir nuostata nepasikeite. Del to bandom diskutuoti, kodel staiga vaikai nebenori i darzeli, ir dalinames patarimais, kaip tai pakeisti. Pas mus panasi situacija buvo:leidome saviski i darzeli nuo 1.5 m.Aisku,buvo gaila,kad toks maziukas,taciau kitko neleido finansai.Taigi,reikejo skubiai surasti vieta darzelyje,ir lyg tycia lietuviskame nebuvo vietu,tad buvom priversti eiti i rusu-lenku darzeli.Patikslinsiu - esame lietuviai,ir namuose kalbame tik lietuviskai.Taciau labai nenusiminiau - pagalvojau,kad kuo mazesnis vaikas,tuo imlesnis kalboms,ir gal sioje situacijoje yra ir teigiamu pusiu.Ryto scenarijus panasus i daugumos rasiusiuju - asaros,kabinimasis i kojas ir pan.Nezinau ar tai kazkaip susije,ar ne,bet po 1.5men. mano vaikas rimtai susirgo.Plauciu uzdegimas,viduriavimas ,dehidratacija ,reanimacija...Nutariau i darzeli daugiau neleisti.Juolab,kad prasidejo vasara,senelis isejo atostogu ir atvaziavo pas mus pavieset. Karta ,man grizus is darbo,senelis pasake :mes radome Mantuliui darzeli.Pradzioje uzprotestavau ,bet po to sutikau nueiti su jais apziureti darzelio.Maciau,kaip blizga vaikucio akytes,kai jis ziurejo i darzelio kieme zaidziancius vaikus.Nutariau pasikalbeti su vedeja.Vos ne vos prieme... Taciau nuo tos dienos viskas radikaliai pasikeite - i darzeli einame su malonumu,nors aukletoja ir griezta pakankamai,vakare verkiame del to,kad jau reikia eiti i namus,savaitgaliais laukiame pirmadienio,kad tik kuo greiciau i darzeli.Ir jokiu asaru rytais del to,kad nenoretu pasilikti... Taigi,jei jokios priemones nepadeda atsikratyti rytiniu asaru -bandykite pakeisti darzeli,gal tai pades! Sekmes visoms! QUOTE(Reklamiste @ 2006 02 14, 13:04) Einam į darželį visiškai normaliai, tfu tfu tfu..... Spėju, kad išryškėjo ir problema: vieną dieną namie radau atsargines kelnaites ir pėdkelnes ir nusprendžiau nunešti atgal į grupę. Tai mano mažoji klaikiai užprotestavo, kad jai nereikia. Sako: "aš daugiau tikrai neprisisiosiu...." Spėju, kad galėjo skausmingai sureaguoti į savo nelaimę. Gal pabuvusi namie pamiršo ir jai pasidarė ramiau? gal.... Su tais vaikais amžinos mįslės Nu va O del rubeliu, tai pasiulyciau pasakyt kad jie reikalingi jei ji ar kitas vaikas ispiltu ka nors ir pan.. Sekmes
Mano sunus i darzeli vaiksto nuo 2 metu. Is pradziu, kol iprato buvo asaru daug. Bet po to labai pamego darzeli. Kasdien su dziaugsmu ejo. Per iseigines lauke pirmadienio. o kai sirgo tai isvis labai liudejo be darzelio. Zodziu mes labai dziaugemes tokia situacija. Bet, kai jam buvo 3.5 metu jis staiga pradejo verkti, kad nenori i darzeli. Mes pasimeteme. Bandeme kalbeti, aiskintis, bet jis nieko neaiskino. Nenoriu ir viskas. Is pradziu galvojau praeis. Bet kai jis man pradejo vakare bijoti miegoti!!! As sunerimau. Jis vakare pradedavo bijoti uzmigti, nes zinodavo, kad kai atsikels reiks eiti i darzeli!!! O rytais pradejo skustis pilvo skausmais. Situacija buvo tokia - mano sunus vaiksciojo i grupe, kur vaikai metais vyresni. Ir buvo ten toks berniukas, kuris tai kamuoliuka imes mano sunui i lekste su sriuba, tai dantu pasta isspaus jam ant galvos, tai apipils vandeniu, o viena diena dure jam i ranka ka tik nudroztu piestuku. Kaskart vaikas i tai jautriai reagavo. Budavo, kad jis susimusa su kitais vaikasi, tai apie tai papasakoja ir pamirsta, o va tokie dalykeliai ji zeide. Be to aukletoja mano sunui vis liepdavo "atsilyginti" tam skriaudikui. O jis negalejo... As bandziau pakalbeti su aukletoja, bet ji man pasake, kad atkreips demesi, kad viskas bus gerai. O mano mamai pasake - ka jus, nera jokios problemos, jusu dukra viska sureiksmina. As neiskenciau ir nuejau pas psichologa. Is pradziu pati be vaiko. Pasnekejome, jis baisiai nustebo tokia aukletojos pozicija. Paprase sekanti karta ateiti su vaiku. Atejome. Palikau sunu su psichologu dviese ir laukiau uz duru. Na ir ka priejome bendros isvados - problema yra grupeje. Reikia keisti grupe. Aukletoja baisiausiai isizeide, kai suzinojo, kad mes pereinam i kita grupe. Na ka darysi... Bet kai tik pakeiteme grupe is kart problemos kaip nebuta
o mano sunus taip pat ejo,ejo ir nei is sio nei is to prasidejo asaros,su vyru kiekviena vakara klausinedavom kas cia pasidare,o jis sakydavo kad nieko.nors aukletojos pasirode man geros.ir staiga viena aukletoja sisirgo,ir trys dienos asareliu beveik nera.ir jis prasitare man netycia kad ta aukletoja labai bara vaikus,tai gal jis jos bijo,nors anksciau to nebuvo
O kaip gi tą patikrinimą padaryti? Vis tiek prie mamos auklėtojos elgsis taip, kaip turi būti. Negi jos prie mamos bars ar tuo labiau, kaip irgi pasitaiko, muš vaikus?
Būna tokių auklėtojų, kurios pvz. baudžia vaiką už tai, kad jis nenori miegoti pietų miego paguldydamos jį išrengtą (iki triusikėlių) ant kilimo ir liepdamos taip gulėti Manau reikia kazkaip gudriai pamėginti vaiką pašnekinti, kad jis nebijotų išsipasakoti, kad jaustusi saugus su mama. Tik va klausimas kaip tai padaryti, kokius žodžius surasti?
[sveiki noreciau prisijungti ir papasakoti apie savo dukra .dabar jau turbut menuo ta pati dainele nenoriu ir viskas .Klausiau pas aukletoja sako kad viskas darzeli gerai.Tik viena karta man paciai teko girdeti kaip aukletoja liepe jai valgyti osu valgymu pas mus ir namie beda.Dar syki nugirdau kaip viena mama sake aukletojai kad neverstu jos vaiko miegoti ,tai as isivaizduoju ka kiti tada masto kaip jiems miegoti liepia.ir dar is tokiu linksmesniu tai ji man sako kad jos Benas nemyli todel ji nenori ten eiti ,bet jai dar tik 4,5 metu
o mano mjergyte kol nejo i darzeli tai labai noredavo ir prasydavo kada as eisiu i darzeli po to kai pradejom eiti tai kol sededavau irgi buvo gerai bet kai atvedusi noredavau palikti visai dienai ir prasidejo saukimai net klykimai girdedavau isejusi is pastato bet neilgai keles dienas paskui viskas praejo tik paskui ziema budavo sunkiau keltis rytais o dabr kai suerga tai vis klausia kada as eisiu i darzeli jau pasilgau vaiku
QUOTE(Reklamiste @ 2006 01 18, 13:50) Esu absoliučiai pasimetusi ir nežinau ko griebtis Nesu visai naujokė su darželio reikalais: vyresnioji dukrą šįmet pradėjo eiti į pirmą klasę, o mažesnioji pradėjo eiti į darželį prieš pusantrų metų.... matėm ir liūdesio, ir pykčio, ir ožių, bet dabartinė situacija absoliučiai man nesuprantama Gal kam teko susidurti su panašia situacija? Gal pavyko išspręsti? Man labai reikia konkretaus, gyvo žmogaus patarimo. Kol kas nesikreipiu į psichologus, nes man jie atrodo labai atitrūkę nuo žemės. Jeigu nesusitvarkysiu pati, turbūt teks? labas su mano antruoju vaikeliu taip pat buvo tokia priblema,irgi rytais tik pramerkias akis, puldavo į ašaras.pradėjau jo klausinėt, o jis sako mane auklėtoja muša ir vadina myžnium.as kaip rupestinga mama nulėkiau į darželį aiškintis, kame čia reikalas, o auklėtoja net žagtelėjo kai pasakiau,ką sakė mano sunelis.paskui išsiaiškinau, kad jis norėjo daugiau dėmėsio.parėję namo gražiai pasišnekėjom ir viskas susitvarkė.
Esu susidūrusi su panašia problema. Mano sūnus pradėjo lankyti darželį nuo 1,7 m.
Neturėjau jokių problemų. Bet kažkur apie 3 m. atsirado panaši problema. Nenori ir viskas. Palieku, išeinu, o jis pasirodo prasėdi visą dieną rūbinėje, nei valgo, nei miega, nei į tualetą eina. Pamenu, pasiimdavau vakare, išeidavom ir vaikas iškart apsišlapindavo (visą dieną nebuvęs tualete). Galvojau išprotėsiu. Buvau studentė ir auklės negalėjau samdyti. Ačiū dievui padėjo vyro mama. Nors dirbo, bet pasiėmė pas save į Šiaulius, eidavo kartu į darbą su močiute arba su seneliu. Negaliu tiksliai pasakyti kiek jis ten svečiavosi gal mėnesį, gal du. Bet kai atsivežiau, problema buvo dingusi. Įdomiausia yra tai, kad (supratau jau po kiek laiko) nenoras eiti į darželį buvo susijęs su šeimininkute. Dėl kažkokių priežasčių jie konfliktavo, nors ta pati šeimininkutė buvo nuo pat pirmų dienų. Dėl to ir dabar esu tvirtos nuomonės, kad labai daug kas priklauso nuo ten dirbančio personalo, jų profesionalumo ir aplamai sugebėjimo dirbti su vaikais. Dėl psichologų esu tos pačios nuomonės. Pabandyti galima, bet kiek kreipiausi dėl vaiko problemų ir girdėjau iš draugės, kuri vedė savo berniuką, nieko nepadėjo. Kas gali labiau pažinoti savo vaiką, jeigu ne mama. Juk kiekvienas vaikas individualybė. Pasiskaityti teorijos ir pati gali.
Buvom susidure su tokia pacia probliama,kad nenorejo sunus eiti i darzeli.Tai savo protesta isreiskdavo tris dienas slapinosi prie lovytes.
Ka daryti? Berniukui jau greitai penkeri, ir jau antrus metus eina i vaiku darzeli. Pradzioje nenorejo, paskui priprato ir buvo geriau. Antrais ejimo metais vel labai nenori. Po ilgesniu atostogu (svaite ar panasiai) labai verkia ir sunku nuvesti rytais. Po pietu atrodo ramesnis ir patenkintas atejus pasiimti.
Kita ryta vel nenori eiti. Siuo metu galvojame ka daryti, tikriausiai nuo rudens bandysime i kita darzeli. Kaip manote ar padetu? Dabartinis darzelis gal but nera labai geras, bet ir neatrodo blogiausias. Aukletojos pagyvene, bet atrodo nuosirdzios ir orientuojasi situacijoje. Kazkoks kofliktas tarp vaiko ir aukletojos vienu metu buvo, bet ji issprendeme, turime susitikima su psichologe, bet tai bus tik geguzes menesi. Kaip tvarkytis iki tol..As nezinau visu detaliu, nes esame issiskyre su sunaus mama, todel dazniausiai ji nuveda sunu i darzeli, as tik kartais pasiimu. Kol kas mes bandom tai spresti karta per savaite nevesdami jo i darzeli, kad jam maziau reiketu eiti, bet del darbu, tai ne visada iseina. Ar jus turejote panasiu problemu, kaip jas sprendete? Dekui is anksto uz patarimus.
Na manau reiktų išsiaiškinti su vaiku dėl ko būtent nenori jis eiti į darželį. Penkerių metų vaikas turėtų žinot kodėl jis nenori to daryt. Nejaugi dėl to vieno konflikto su auklėtoja.
Mano vaikas irgi nelabai nori eiti, bet pasakau, kad reikia, kad čia jo toks "darbas" ir jis eina. Būna visko ir ašarų, ir pan... Žinau jam nepatinka kai būna vienas toks berniukas (na tas berniukas keistokas, truputį toks agresyvus, turi daug jėgos ir kabinėjas prie visų vaikų), bet ką daryt, juk visur dažniausiai kolektyve atsiranda "vienas išskirtinis". Tas berniukas niekam nepatinka, bet jo niekas iš grupės neiškels ( jau apie tai buvo kalbėta).
LAbutės
Mano berniukui netoli 2 metai ir 8 men...bet nelabai noriai eina,kai atskelia numiges tai nori,rengiasi noriai,nu bet kai nenumiega,tai verkia,nenoriu i darželį,mano mama sako jam,mes visi i darbukus einam ir tau reikia,tai jam tas tinka pasakymas...bet jei vaikučiui jau 5 metai,tai kažkas darželį negerai QUOTE(Antanas @ 2007 04 08, 21:07) Ka daryti? Berniukui jau greitai penkeri, ir jau antrus metus eina i vaiku darzeli. Pradzioje nenorejo, paskui priprato ir buvo geriau. Antrais ejimo metais vel labai nenori. Po ilgesniu atostogu (svaite ar panasiai) labai verkia ir sunku nuvesti rytais. Po pietu atrodo ramesnis ir patenkintas atejus pasiimti. Kita ryta vel nenori eiti. Siuo metu galvojame ka daryti, tikriausiai nuo rudens bandysime i kita darzeli. Kaip manote ar padetu? Dabartinis darzelis gal but nera labai geras, bet ir neatrodo blogiausias. Aukletojos pagyvene, bet atrodo nuosirdzios ir orientuojasi situacijoje. Kazkoks kofliktas tarp vaiko ir aukletojos vienu metu buvo, bet ji issprendeme, turime susitikima su psichologe, bet tai bus tik geguzes menesi. Kaip tvarkytis iki tol..As nezinau visu detaliu, nes esame issiskyre su sunaus mama, todel dazniausiai ji nuveda sunu i darzeli, as tik kartais pasiimu. Kol kas mes bandom tai spresti karta per savaite nevesdami jo i darzeli, kad jam maziau reiketu eiti, bet del darbu, tai ne visada iseina. Ar jus turejote panasiu problemu, kaip jas sprendete? Dekui is anksto uz patarimus. O gal vaikas tik pas Jus pabuves nenori i darzeli? Nezinau, pas kuri vaikas gyvena
mano dukryte taip pat darzelyje nepritapo... 2 sav. ejo su dziaugsmu
QUOTE(supermamyte69 @ 2007 04 16, 14:41) mano dukryte taip pat darzelyje nepritapo... 2 sav. ejo su dziaugsmu Mums taip pat buvo, vaikas klykti pradedavo jau pusiaukeleje i darzeli. Problema manyciau buvo aukletoja. Su tevais jos elgesys super malonus, net per daug, o su vaikais jis pakisdavo ir ne i gera puse. Atsiemem ji is darzelio ir pusmeti samdem aukle, kad vaikas pamirstu darzeli. Po pusmecio pradejom lankyti kita darzeli, dabar sios problemos pamirstos. Matyt vaikui kazkas blogai darzelyje, kad jis taip nenori eiti. O kaip vaikas pats tai ivardina? Del ko jis nenori eiti i darzeli? Gal neturi draugu ar yra skriaudziamas? O gal aukletojos grieztos? QUOTE(knielita @ 2007 04 24, 12:21) Mums taip pat buvo, vaikas klykti pradedavo jau pusiaukeleje i darzeli. Problema manyciau buvo aukletoja. Su tevais jos elgesys super malonus, net per daug, o su vaikais jis pakisdavo ir ne i gera puse. Atsiemem ji is darzelio ir pusmeti samdem aukle, kad vaikas pamirstu darzeli. Po pusmecio pradejom lankyti kita darzeli, dabar sios problemos pamirstos. Matyt vaikui kazkas blogai darzelyje, kad jis taip nenori eiti. O kaip vaikas pats tai ivardina? Del ko jis nenori eiti i darzeli? Gal neturi draugu ar yra skriaudziamas? O gal aukletojos grieztos? Vaikas sakosi, kad kilo problemu del pietu kuriu jis nenorejo valgyti. Aukletojos ikalbinejo paragauti maisto, nors maniskis ir sakesi, kad nenori. Gal but is to kilo problemu, bet dabar jos jau praeityje, nes nuejome pakalbeti i darzeli ir susitareme su aukletojomis, kad taip nebutu, bet matyt, kad vaikui nepatinka tvarka, nes aukletojos atrodo, kad neblogos. Draugu jis tikriausiai neturi, nes grupeje vaikai yra mazesni negu jis. Gal tik pora vienmeciu mergaiciu. Tikriausiai bandysime keisti darzeli nuo rudens.. QUOTE(rutakuc @ 2006 04 21, 10:03) Esu susidūrusi su panašia problema. Mano sūnus pradėjo lankyti darželį nuo 1,7 m. Neturėjau jokių problemų. Bet kažkur apie 3 m. atsirado panaši problema. Nenori ir viskas. Palieku, išeinu, o jis pasirodo prasėdi visą dieną rūbinėje, nei valgo, nei miega, nei į tualetą eina. Pamenu, pasiimdavau vakare, išeidavom ir vaikas iškart apsišlapindavo (visą dieną nebuvęs tualete). Galvojau išprotėsiu. Buvau studentė ir auklės negalėjau samdyti. Ačiū dievui padėjo vyro mama. Nors dirbo, bet pasiėmė pas save į Šiaulius, eidavo kartu į darbą su močiute arba su seneliu. Negaliu tiksliai pasakyti kiek jis ten svečiavosi gal mėnesį, gal du. Bet kai atsivežiau, problema buvo dingusi. Įdomiausia yra tai, kad (supratau jau po kiek laiko) nenoras eiti į darželį buvo susijęs su šeimininkute. Dėl kažkokių priežasčių jie konfliktavo, nors ta pati šeimininkutė buvo nuo pat pirmų dienų. Dėl to ir dabar esu tvirtos nuomonės, kad labai daug kas priklauso nuo ten dirbančio personalo, jų profesionalumo ir aplamai sugebėjimo dirbti su vaikais. Dėl psichologų esu tos pačios nuomonės. Pabandyti galima, bet kiek kreipiausi dėl vaiko problemų ir girdėjau iš draugės, kuri vedė savo berniuką, nieko nepadėjo. Kas gali labiau pažinoti savo vaiką, jeigu ne mama. Juk kiekvienas vaikas individualybė. Pasiskaityti teorijos ir pati gali. atrodo kaip apie mano vaiką rašytum Dabar vaikas ne tik kad nenori eiti, bet kaskart eidama jį pasiimti patiriu tokį stresą rutakuc patark kaip išsprendėt šią problemą
Mano pipirui beveik 4 metai i darzeli einam tik 4 diena.Ryte sulaukiu tokiu isvedziojimu kad nenoriu i darzeli nenoriu miegot,valgyti.Bet einam be pykciu ir nuejes nelabai nori renktis,bet aukletojos uznekina ir nusiveda.Dar nebuvo nusiskundimu kad musasi ar neklauso tfu tfu tfu.Tikiuosi kad nereiks atsisakyt darzelio pripras
savo mergaite pradejau leisti i darzeli 1,8men, pradzioj buvo labai sunku...kokias 3 savaites palikinejau tik iki pietu,paskui jau ir visai dienai,apsiprato apsiramino,bet namie grizusi budavo nesuvaloma, isterike,gal isvargdavo...
po 3menesiu pakeitem darzeli del asmeniniu priezasciu, ne del darzelio, perejom i prastesnes bukles, deja...taciau aukletojos pasirode geresnes, nes vaikas apsiramino ir namie... bet va dabar vel pasirgo pora savaiciu ir vel nebenori eiti i darzeli, manau iprato namie per ta laika ir vel sunku i ta ritma isivaziuoti, vel asaros, zodzu ir man sunku ir jai.bet nesu is tu supermamu, todel manau kad darzelis butinas vaikui ir kad taip vaikas lavinasi daugiau nei namie,ir kad mama pailsi... todel nebezinau tos priezasties,kodel taip keiciasi viskas,galvoju,kad pabuvimas namie savo dave? |