man 21 m. draugavau su vaikinu beveik du metus, del reto bendravimo issiskyrem. tuo metu sutikau kita, atrode gera, normalu vaikinuka, neistempem dvieju menesiu, tikrai geras man, bet tos nuotaikos.... taip sutapo, kad vos issiskyriau su juo, pradejo manes ieskoti pirmasis, atseit suprato ka prarades. ji tikrai myliu, visa laika ilgejaus, galvojau kad viskas prarasta. buvau laiminga, kol nesuzinojau kad gali buti,jog laukiuosi. kieno jis, pirmojo, ar antrojo??? norejau vaikelio, bet netokiu laiku. dabar turiu apsispresti,jei laukiuosi, gimdyti ar ne... ziuriu i galbut dar tik uzsimezgusio vaikelio nuotraika ir verkiu. juk jis nekaltas. jei darysiu valyma, kas jei nuzudysiu mylimo zmogaus mazyli? o jei jis ne jo? ir bus panasus i teva? visi pasmerks mane, galiu prarasti mylima zmogu... ginekologe siulo gimdyt. pameluoti. bet as negaliu meluoti, tai ne man. juolab vaikai auga, panaseja i tevus. o jiedu visiskos priesingybes viens kitam. vienas svelnus, kitas kaip degtukas, vienas tamsus, kitas sviesus... gaila to mazylio, kuris galbut jau auga manyje, bet nesinori prarasti ir mylimojo.tuo labiau ziureciau i ji ir matyciau ta kita... tai mane is vis uzgrauztu. o dar kokios pasekmes... juk pirmas vaikelis... dieve, tikrai nezinau ka daryti...
Situacija nepavydėtina. Patarimų jokių neklausyk ir neklausk. Nuspręsti turi tik TU. Kokį sprendimą bepriimtum bus akimirkų, kai grauši save, bus - kai manysi jog teisingai pasirinkai. Pasistenk nusiraminti ir kažkokiu būdu rasti teisingą sprendimą pati sau. Šioje situacijoje "valdovas" esi tu. Netinka valdovas čia, bet nežinau kaip išsireikšti. Net ir šlykšččioj situacijoj, bet padėties šeimininkas esi tu. Kokį sprendimą bepriimtum, linkiu, kad kuo mažiau ateityje būtų abejonių ar teisingai pasirinkai.
na cia tokioj situacijoj niekas nepades ir bus visokiu nuomoniu.... o tu nebandei pasikalbet su dabartiniu savo draugu. paziureti ka jis sakys, kaip reaguos i viska... juk jeigu nuspresi gimdyti jis taip ar taip suzinos. o jeigu juo pasitiki ir myli, tai tau jis padetu priimti sprendimas?....
sunku tokioj situaciojoj ka nors patart... stiprybes tau
Na as sutinku su zirzliukes nuomone, kad tu turetum apie tai pasikalbeti su dabartiniu savo draugu, pasakyti apie esama situacija dabar kol dar nestumo pradzia, o po to jau spresti ka daryti. As manau jei jis tave tikrai myli, tai tikrai nrpaliks taves vienos su sia problema!?
Linkiu tau stiprybes apsisprendime!
labai aciu uz patarimus
Šiaip man mano ginekologas sakė, kad gana dažnas atvejis, kad moteris nežino nuo kurio pastojo. Ir dažniausiai ryžtasi gimdyt, aišku tuometiniam draugui ar vyrui sakydama, kad nuo jo.
QUOTE(uzsispyrele.a @ 2006 01 18, 16:15) man 21 m. draugavau su vaikinu beveik du metus, del reto bendravimo issiskyrem. tuo metu sutikau kita, atrode gera, normalu vaikinuka, neistempem dvieju menesiu, tikrai geras man, bet tos nuotaikos.... taip sutapo, kad vos issiskyriau su juo, pradejo manes ieskoti pirmasis, atseit suprato ka prarades. ji tikrai myliu, visa laika ilgejaus, galvojau kad viskas prarasta. buvau laiminga, kol nesuzinojau kad gali buti,jog laukiuosi. kieno jis, pirmojo, ar antrojo??? norejau vaikelio, bet netokiu laiku. dabar turiu apsispresti,jei laukiuosi, gimdyti ar ne... ziuriu i galbut dar tik uzsimezgusio vaikelio nuotraika ir verkiu. juk jis nekaltas. jei darysiu valyma, kas jei nuzudysiu mylimo zmogaus mazyli? o jei jis ne jo? ir bus panasus i teva? visi pasmerks mane, galiu prarasti mylima zmogu... ginekologe siulo gimdyt. pameluoti. bet as negaliu meluoti, tai ne man. juolab vaikai auga, panaseja i tevus. o jiedu visiskos priesingybes viens kitam. vienas svelnus, kitas kaip degtukas, vienas tamsus, kitas sviesus... gaila to mazylio, kuris galbut jau auga manyje, bet nesinori prarasti ir mylimojo.tuo labiau ziureciau i ji ir matyciau ta kita... tai mane is vis uzgrauztu. o dar kokios pasekmes... juk pirmas vaikelis... dieve, tikrai nezinau ka daryti... jei negali meluoti tai ir nemeluok!pasakyk teisybe. jei tas vaikinas tave myli tai supras , kad pats del to kaltas ir myles vaikiuka. as turiu pavyzdi, kai mergina, besilaukiancia paliko vaikinas. o ja guodes draugas eme ir pasiule jai tuoktis. prieme ta vaikiuka kaip savo. ir sia paslapti zino tik jie ir keletas draugu.kaip bebutu keista, tas vaikiuks net i ji labiau panasus atrodo nei i savo mama
Ginekologe turi tiksliai pasakyt keliu savaiciu nestumas, kada tau buvo vaisingos dienos, pasiskaiciuot kurio vaikelis nebutu sudetinga, nebent, aisku, keliu dienu laikotarpy partneris pasikeite
Man atrodo, kad reiktų nieko dabar mylimam nesakyti. Vyrai dažniausaii nebūna tokie supratingi, toks dalykas tikrai galėtų neigiamai paveikti santykius. Vaikelį pagimdžius galėtum atlikti tėvystės nustatymo tyrimą ir tada , jei ne mylimasis tėvas, turėtum tai jam pasakyti ir suteikti galimybę rinktis. O jei viskas ok, tai pašalintum savo abejones ir laimingai toliau gyventumėt
kas jei anas prades aiskintis, tada is vis nieko gero
jei bent kirba mintis, kad reikia gimdyt-tai gimdyk. teisingai sakė: kad ir kaip nuspręstumei-bus akimirkų, kad gailėsiesi. bet manau, kad jei negimdysi, gailėsiesi dažniau.
o dėl vyrų...dažnai pats gyvenimas viską į vietas sustato, o tokios situacijos ir skirtos tam, kad patikrint žmones.
Gimdyk. Vaikas juk tavo, o kuris uzaugins ir bus tas tikrasis tetis.
Vaikus mylime ne todel, kad jie kazkokia musu genu tasa ir nedaryciau jokiu DNR testu ir nieko nesakyk apie tai jokiam vyrui - nei pirmam, nei antram..isvis pamirsk kaip tai viskas prasidejo...ir kankinama neprasitark kas ir kaip...joks vyras TO nesupras
As irgi sakau gimdyti.. tikrai vaikutis nekaltas.. be to jei issiaiskinsi kad vaikutis tikrai ne tavo dabartinio vaikino geriau jau jam taip pasakyti.. kad nebutu soko.. cia mano subjektyvia nuomone. taip sakau todel kad pazistu pora kurie yra lygiai tokioje pacioje situacijoje kaip tavo! jie draugavo ilgai. tada issiskyre. tuo laiku mergina turejo vienos nakties nuotyki su kitu vaikinu. beje.. kinieciu kilmes (veiksmas vyksta ne lietuvoje).. to karto uzteko kad pastotu.. susitaike su buvusiu vaikinu.. jis zinojo kad leliukas ne jo.. gime nuostabus berniukas.. siaurom akytem.. auga nuostabioje seimoje.. ta zmogu vadina teciu.. be to jis berniuka oficialiai pripazino savu.. tik labai gaila del tu jo siauru akyciu.. nes kai paauks tikrai prades klausineti.. zodziu situacija siek tiek komplikuta bet seima jie nuostabi
suprantu tokia tu pasimetus ir tiek daug visokiu patarimu, teisingai sako, kad tik tu nuspresi kaip bus, bet as noreciau, kad tu gimdytum, nes bus vienas vyras ar kitas, o gal dar trecias, o gal nei vieno (kaip ten bus nieks nezino), o vaikutis bus su visada tavim, tavo dziaugsmas ir paguoda
Aš noriu tikėti, kad viską gerai apsvarstysi ir nutarsi teisingai. Svarbiausia, kad nereiktų vėliau (ar visą gyvenimą) graužtis ir savęs kankinti "kodėl padariau taip ar anaip". Sėkmės ir stiprybės.
motina mane visada palaiko. jai visada viska pasipasakoju kas ir kaip. tevas visom prasmem durnas. daug geria, girtas ant baltu soka, si savaitgali namo buvau grizus. aisku, jam apie savo problemas niekad nieko nesakau, is vis nekalbu. jis nei suprastu, nei jam idomu butu. nekenciu jo, nera baisesniu zmoniu uz ji. si savaitgali vel subludo. su mama jau miegot buvom nueje, net tv isjungiau, galvojau apsiramins ir miegot nueis. susisuko protas, jau norejo pas motina i kambari lekt (sedejo pas mane) as ji tik timtelejau i save, kad nelistu (girtas soka mustis) pasiuto, trenke per veida (bet lyg nieko, gal neuztaike gerai) po to ant zemes, uz plauku patarse, pradejo rekt suspardysiu, jau ruosesi, bet mama spejo isgirsti ir atbegti, voztelejo jai, dabar visa akis melyna istinus. tas smugis turejo man kliuti, geriau jau butu ir kliuve
QUOTE(uzsispyrele.a @ 2006 01 23, 09:21) motina mane visada palaiko. jai visada viska pasipasakoju kas ir kaip. tevas visom prasmem durnas. daug geria, girtas ant baltu soka, si savaitgali namo buvau grizus. aisku, jam apie savo problemas niekad nieko nesakau, is vis nekalbu. jis nei suprastu, nei jam idomu butu. nekenciu jo, nera baisesniu zmoniu uz ji. si savaitgali vel subludo. su mama jau miegot buvom nueje, net tv isjungiau, galvojau apsiramins ir miegot nueis. susisuko protas, jau norejo pas motina i kambari lekt (sedejo pas mane) as ji tik timtelejau i save, kad nelistu (girtas soka mustis) pasiuto, trenke per veida (bet lyg nieko, gal neuztaike gerai) po to ant zemes, uz plauku patarse, pradejo rekt suspardysiu, jau ruosesi, bet mama spejo isgirsti ir atbegti, voztelejo jai, dabar visa akis melyna istinus. tas smugis turejo man kliuti, geriau jau butu ir kliuve eikite su mama kuo toliua nuo tokios pabaisos, nepasilikite nė diena, atsiras gi giminaičių, kurie laikinai padės, o vėliua gyvenimas pats viską sudėlios.
galejo buti ir neaisku. pirmaji laiskeli kai rasiau, ta diena buvau pas ginekologe, ji, rodydama i ultragarsu daryta nuotrauka ir joje esanti sviesu taskeli, pasake, nestumas gali buti labai mazas,todel negali tvirtai uztikrinti, kad taip tikrai yra ir kad dar gali buti jog ateis raudonosios dienos. bet kai po keliu dienu vel pas ja nuejau, ji man tai tvirtai uztikrino ir liepe gerai pagalvoti del savo dvejoniu. o kuo ilgiau galvoju, noriu ir vieno ir kito
[quote=zirzliuke,2006 01 23, 18:12]
o del melo, sake jei nenori vaikinui sakyti teisybes, tada pameluok, o to daryti tikrai nenoriu [/quote] na bet ar ilgai imanoma dainuot apie toki dalyka [/quote] vat buent apie tai ir kalbu, tiesa visada isryskeja, veliau ar anxciau, todel ir meluoti nenoriu. tuo labiau savo vaikinui QUOTE(Aidar @ 2006 01 18, 16:10) Situacija nepavydėtina. Patarimų jokių neklausyk ir neklausk. Nuspręsti turi tik TU. Kokį sprendimą bepriimtum bus akimirkų, kai grauši save, bus - kai manysi jog teisingai pasirinkai. Pasistenk nusiraminti ir kažkokiu būdu rasti teisingą sprendimą pati sau. Šioje situacijoje "valdovas" esi tu. Netinka valdovas čia, bet nežinau kaip išsireikšti. Net ir šlykšččioj situacijoj, bet padėties šeimininkas esi tu. Kokį sprendimą bepriimtum, linkiu, kad kuo mažiau ateityje būtų abejonių ar teisingai pasirinkai. visiškai pritariu šiai nuomonei. Kokį sprendimą bepriimtum bus akimirkų, kai grauši save, bus - kai manysi jog teisingai pasirinkai. - o čia iš vis aukso vertės žodžiai
sirdele sako, kad noriu to maziuko
QUOTE(uzsispyrele.a @ 2006 01 25, 09:51) sirdele sako, kad noriu to maziuko Siaip aš maniau, kad sprendimas jau turėjo būt priimtas, o čia pasirodo, kad ne. Žinai, mergyt, susidėliok viską galvoje ir greičiau nuspresk, nes nemylimam ir nelaukiamam vaikui, gyvenime būna itin sunku. Labai negražiai parašysiu, bet, kaip mano viena draugė abejonių sūkuryje sako: apsispręsk ar pi...t nori, ar pyragų". Atsiprašau už išsireiškimą Nebekankink nei augančio vaikelio nei savęs. Nemylėsi, nenori - vienas variantas, auginsi, mylėsi ir rūpinsiesi be išlygų - kitas. Ir baik čia sapaliot kaip mažas vaikas - noriu, nenoriu, mylimasis - nemylimasis. Ne su kaladėlėm žaidi, o su gyvu žmogum. QUOTE(babble @ 2006 01 21, 14:42) Gimdyk. Vaikas juk tavo, o kuris uzaugins ir bus tas tikrasis tetis. Vaikus mylime ne todel, kad jie kazkokia musu genu tasa ir nedaryciau jokiu DNR testu ir nieko nesakyk apie tai jokiam vyrui - nei pirmam, nei antram..isvis pamirsk kaip tai viskas prasidejo...ir kankinama neprasitark kas ir kaip...joks vyras TO nesupras Visiškai sutinku QUOTE(Gyvenimas yra gražus @ 2006 01 20, 11:09) Ginekologe turi tiksliai pasakyt keliu savaiciu nestumas, kada tau buvo vaisingos dienos, pasiskaiciuot kurio vaikelis nebutu sudetinga, nebent, aisku, keliu dienu laikotarpy partneris pasikeite Labai teisingas patarimas QUOTE(uzsispyrele.a @ 2006 01 25, 13:51) sirdele sako, kad noriu to maziuko Savo vaikelį bet kokiu atveju mylėsi ,JUK JIS BUS TAVO
uzsispyrele, o tavo mylimasis apskritai nutuokia, kad kol jis buvo tave palikęs, tu turejai kitą?
ir gal visgi įmanoma apskaičiuoti kokią dieną, ir kieno vaikelis buvo pradėtas?
labai aciu visiems uz patarimus, plaikyma. tikiuosi del savo sprendimo tikrai nesigailesiu
sunki situacija...
manau, kad jeigu yra materialine galimybes/seimos-tevu pagalba tada gimdyk. blogiausiu atveju, busi viena mamke, bet, esant normalioms gyvenimo salygoms, cia toli grazu ne tragedija. Na o del tevystes? kaip suprantu, tu neseniai grizai atgal pas buvusiji? tuo atveju neaisku, kaip, netgi be nestumo, rutuliosis jusu santykiai. jeigu negali meluoti apie tevyste ir nemeluok (tokiais atvejais reikia arba sakyti tiesiai sviesiai, arba niekada NIEKAM to nesakyti - variantas, kai vaikas ir jo tevas apie tas tevystes abejones sakykim suzino po 10 metu - yra tragedija) Pasakyk, kad gali buti taip kaip gali, tevystes rezultatai bus po gimdymo, o jo pasirinkimas - likti ar ne. tada ir bus aisku, ir del jo meiles, vyriskumo, charakterio ir pan. na mano trigrasis cia,
Tai gal jau žinai ar tu laukiesi ar ne? Jei laukiesi, tai manau gimdyk, ir ne tik dėl to, kad nėštumas pirmas, bet ir dėl to, kad vaikutis yra ir tavo. Šitas angeliukas pasirinko taip ateit į šį pasaulį... Nežudyk mažiuko. Aš visuomet turėjau tokią nuostatą, kad saugotis reikia ir galvoti apie pasekmes iki nėštumo, o jei gavosi taip, kad laukiesi, tai jau reikia ir gimdyt, juk žinojai kaip vaikai atsiranda?
Sėkmės
o kazkaip apskaiciuot kieno jis-neiseina??? apytksliai nors...
siaip ar taip..tu nerimauji kieno jis??? jo ar kito?? o kad vaikelis tavo net neuzsimeni stiprybes tau
Mano, kaip vaikino nuomone butu, kad butinai turi jam viska pasakyt. Visa tiesa.
Jei jis nenores but teciu, tai per mazai tave myli. O gimdyti - butinai. Tai juk dziaugsmas begalinis. Nesvarbu, kad ir kiek rupesciu gali atnest. QUOTE(svajyssvetys @ 2006 06 26, 15:40) Mano, kaip vaikino nuomone butu, kad butinai turi jam viska pasakyt. Visa tiesa. Jei jis nenores but teciu, tai per mazai tave myli. O gimdyti - butinai. Tai juk dziaugsmas begalinis. Nesvarbu, kad ir kiek rupesciu gali atnest. Kad visi vaikinai taip galvotų
Siaip tai ginekologai su tom datom kartais ir 3 savaites suklysta, pati savo kailiuku patyriau, jeis pasikliauti del pastojimo tai jau tikrai negalima.
SIaip jei, manai, kad vaikutis tik tau ir kad tu pasiryzus visa tai istverti, tai kodel negimdyti, o siaip tai geriau greiciau ir apsispresti.Pritariu cia daugumos isakytai nuomonei, kad tik TU PATI turi nuspresti. Siaip yra toks senu bobuciu posakis: vyras ir gaidys nezino kieno vaikus vedzioja....nu as tokioj situacijoj, tai niekada gyvenime jam nieko nesakyciau...maziau zino, ramiau miega. |