Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Atneštas gandro, palydėtas žvaigždės...
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Negaga
Viskas prasidėjo 2009 vasarą, kai aš pagaliau baigiau magistro studijas - su vyru buvom nusprendę, kad tada pradėsim planuoti vaikelį. Tam ruošiausi jau iš anksto - kelis mėnesius nebevartojau kontraceptikų, o vasarą rimtai kibom į darbą ax.gif
Iš visų dienų išsiskyrė viena rugpjūčio diena - diena, kai aš prisiėmiau atsakingas pareigas - tapau krikštamote. Švenčiant kaimo turizmo sodyboje, staiga virš sodybos ratus ėmė sukti gandras bigsmile.gif Kadangi abi MB seserys turėjo po mažiuką, abi susėdusios juokavo, kad štai jau mums gandras vaikiuką neša. O aš širdy galvojau - kad tik taip ir būtų rolleyes.gif Tą pačią naktį jau visiem subėgus į vidų, aš pažiūrėjau į dangų - toks gražus žvaigždėtas dangus! Staiga - PLIUMPT - krenta žvaigždė. Vienintelė tuo metu į galvą šovusi mintis - "Noriu leliuko, ir kad jis būtų sveikas..."

Kaip vėliau paaiškėjo, kaip tik tomis dienomis mano pilvelyje apsigyveno mažas žmogeliukas...

Nėštumas buvo pasakiškas - jaučiausi puikiai, pilvelis augo didelis didelis nestuke.gif Tik išėjus į dekretą atšokom vestuves, aš mėgavausi nėštumu ir visai neskubėjau gimdyti - sakiau reikia pasidžiaugt pilveliu kol galiu...
Konkrečios termino dienos taip ir neturėjau, nes vadovavomės echoskopų parodymais, o jie rodė skirtingas datas. Todėl kortelėje prie termino buvo įrašyta "gegužės 2-10 d." Įvertinusi aplinkybes, su leliuku bandžiau tartis, kad susitikti mums reikia gegužės 7 dieną - ir data graži, ir mus prižiūrinti gydytoja budi tą dieną... Bet mažiulis pasirinko gražesnę datą gimtadieniui...
Gegužės 4 d. vakarą turėjom svečių, išlydėję juos apie 23 val. sugulėm, ir... nusprendėm paišdykauti flirt.gif Bet staiga aš jaučiu, kad kažkas vyksta
Nueinu į tualetą, ir jaučiu, kad toooookia srovė iš manęs pasileido! Žodžiu, siusioju siusioju ir niekaip baigt negaliu lotuliukas.gif Supratau, kas čia vyksta...
- Zuuuuikiii...
- Ką?
-Turiu naujieną... Man bėga vandenys...
Tyla......
- Tikiuosi pajuokavai...??? (Optimistas lotuliukas.gif )
Tyla....
- Tikrai nejuokauji? Tikrai?? Gal ne vandenys...?? ( doh.gif ) TAI KĄ DABAR DARYTI????
Žodžiu toliau veiksmas sukosi taip - aš toliau sėdėjau WC ir juokiausi balsu, nes vos pabandydavau atsikelti, iškart pliūpsnis vandenų ir vėl visa permirkusi, o MB paklaikęs lakstė po namus, bandė surinkti paskutinius nesudėtus daiktus, norėjo iškviesti greitąją (vos atkalbėjau doh.gif ) ir nors aš buvau aiškiausiai pasakius, kad viskas normalu, vis tiek skambino į GN paklausti ką toliau daryti doh.gif Ech, tie vyrai...
Žodžiu, įveikę visas kliūtis, truputį po vidurnakčio jau beldėmės į GN duris. Priėmė, apžiūra ir verdiktas - atsidarymas 1 cm, mažiukas aukštai, galvytė neįsistačiusi, guldom ir eik miegoti, o vyras irgi lai keliauja namo pamiegoti. Taip taip, tokiu metu tik miegas galvoj cool.gif Dar naktį priėmęs gydytojas užėjo pažiūrėt ar niekas nevyksta, ir pagrasino duonos gumuliukais užlipint akis, jei pati neužmigsiu lotuliukas.gif Grasinimas suveikė, nes kokiam pusvalandžiui "lūžau".
5 ryto apžiūra. Verdiktas - vis tik niekas nevyksta, pradedam skatinti. 8 ryto prasideda kažkokie pamaudenimai, bet nuotaika puiki, ramiai stebiu leliuko tonus ir savo sąrėmius, kalbinu mažiuką, kad būtų kaip ir tarėmės - lengvai ir sklandžiai ax.gif Taip ateina 10 val., sulaukiam tėvelio, aš ramiai vaikštau su prikabintom lašinėm, kalbam, juokaujam, per sąrėmius pavizginu uodegą nusiteikusi, kad čia tuoj tuoj ir susitiksim su kleckiuku... Ateina gydytoja, vel apžiūra ir... 1,5 cm doh.gif Na ką, sako, ką darom? Ir su tuo jos "ką darom" sužinojau, kas yra gimdos kaklelio masažas mega_shok.gif Po valandos atsidarymas 3 cm, na bent jau nesusitraukė atgal, džiaugiuosi hihihi.gif

Toliau šnekinu mažiuką, sakau tu lįsk lauk greičiau, pažiūrėk koks gražus oras, kaip saulytė šviečia, taigi pavasaris, turi pamatyti saulę...

Prašiau pasirodyti 15 val., kad prie gražios datos būtų priderinta graži valanda, paskui sakau tiek to, pasirodyk 5 val... Paskui jau sakau nesvarbu kada, bet pasirodyk pagaliau...

Per tą laiką praėjo krūva vizitacijų, dar kokie 5 gimdos kaklelio masažai, sąrėmiai jau buvo kas minutę ir tokie, kad tarp sąrėmių iš skausmo ir nuovargio atsijungdavau... Epidūrą statė 2 kartus nesėkmingai, taigi liko tik kentėti.. Vyras jau nebežinojo ką daryti, kai paskambindavo kas paklausti kaip sekasi, kalbėjo lyg jau laidoti mane reikėtų, o aš tik dejavau ir galvojau, na kas gi yra, kodėl niekas nevyksta?
Po apžiūros 18 val. atsidarymas buvo 8 cm, o mažylis vis dar neįsistatęs į dubenį... Nusprendė, kad geriausia išeitis bus CP, nes per ilgai, per lėtai viskas vyksta... Atnešė man kažkokius dokumentus, sako paskaitykit ir pasirašykit. Juokaujat, ne? Aš nieko nebematau ir nieko nebegirdžiu iš skausmo, o man liepia kažką skaityti! Suraičiau parašą ir galvoju tik greičiau, greičiau... Tas laikas, kol nuvežė į operacinę ir suveikė narkozė man pasirodė kaip visa amžinybė. Pagaliau viskas paruošta, operuoja. Jaučiu, kad kažkas vyksta pilve, o aš susikaupusi bandau pajudinti savo kojų pirštelius - ale nesigauna lotuliukas.gif
Galvoju jau turėjo išimti, jau turėjo... kur balselis... Ir staiga girdžiu nuostabiausią pasaulio muziką - tą silpną veeeeee....
Ašaros byra kaip pupos iš laimės, prineša parodyti, per ašarotas akis žiūriu - kooooks graaažus wub.gif lūpytės, akytės, veidukas - jis tobulas! Duoda pabučiuoti ir išneša - gi tėvelis už durų irgi laukia sūnelio... Paklausiu gimimo laiko - 19:39.
Kol baigė operuoti, per langą žiūrėjau į saulėlydį - jis spėjo pamatyti saulę...

Tos 16 valandų, kurias teko praleisti pooperacinėje palatoje, o vėliau pogimdyvinėje palatoje belaukiant, kol atneš mažiuką, buvo nežmoniškai ilgos, o kai jau pagaliau atvežė sūnelį, laimei nebuvo ribų wub.gif

Pasirodo mažiukas negalėjo nusileisti į dubenį, nes buvo 2 kartus apsisukęs virkštelę apie kakliuką, o kadangi jis nesileido ir veikla jokia nevyko, taigi bet kuriuo atveju vargiai būčiau pati pagimdžius... Bet...

Visas skausmas yra toks niekis palyginti su tuo jausmu, kuris gimsta krūtinėj tapus MAMA... wub.gif
labai.gera.mergaite
Nuostabi istorija wub.gif wub.gif wub.gif Aukit diduciai ir sveikuciai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
surmute
4u.gif 4u.gif Kokia grazi istorija,aukit dideli ir stipri 4u.gif
Li
Net ašara nuriedėjo pabaigoj, beje mažiukas vistiek gražų gimimo laiką "išsirinko". aukit sveiki ir laimingi 4u.gif
indica
Labai grazu... wub.gif 4u.gif
yoyo75
QUOTE(Negaga @ 2010 09 05, 02:28)

Visas skausmas yra toks niekis palyginti su tuo jausmu, kuris gimsta krūtinėj tapus MAMA...  wub.gif
*

Tikra tiesa,puiki istorija 4u.gif
aukit sveikuciai,sekmes jums
Praline
Gražu wub.gif Aukit didučiai ir sveikučiai 4u.gif
Žemietė
Sėkmės jums smile.gif 4u.gif
liolia79
Labai grazu wub.gif wub.gif wub.gif Sekmes ir sveikateles augant 4u.gif mirksiukas.gif
*Passion*
Kol baigė operuoti, per langą žiūrėjau į saulėlydį - jis spėjo pamatyti saulę...

Vat sita eilutė visai ištirpdė ...

Sveikatėlės 4u.gif wub.gif Aukit didučiai 4u.gif
Inga.Inga
Nuostabi istorija, aukit sveiki wink.gif
begedia
tu nejuokauji ? lotuliukas.gif lotuliukas.gif kokie tie vyrai kartais buna juokingi lotuliukas.gif lotuliukas.gif sekmes jums 4u.gif 4u.gif lb grazus pasakojimas wub.gif wub.gif
No comment
Labai gražu wub.gif sveikatytės mamytei ir sūneliui 4u.gif
Tipi
Labai gražiai papasakota. Aukit sveiki ir dideli 4u.gif
gryneja
Kokia grazi istorija wub.gif
Aukit diduciai ir sveikuciai 4u.gif
Pretorija
Nuostabu smile.gif Aukit sveiki 4u.gif
Loglinga
Skaiciau skaiciau ir prisiminiau savaja gimdymo istorija smile.gif tiek pat valandu, tiek pat kankinancio skausmo, tiek pat daug laukimo tik baigesi ne CP ir tiek pat neapsakomai daug dziaugsmo tapus MAMA. Pamirsau visus skausmus atrodo iskart kai savo stebukla i rankas gavau smile.gif
Grazi istorija, svarbu laiminga. SVeikatelems Jums smile.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Wild Pearl
Nuostabi istorija ir toks pasakiskas pasakojimas bigsmile.gif Nesvarbu kad mamyte kamavosi ilgai bet dziugu kad viskas gerai baigesi ir sypsena veide neisbleso mirksiukas.gif 4u.gif Sveikinimai tapus mamyte 4u.gif 4u.gif 4u.gif
uzsispyrus
Labai grazi istorija, ir pasijuokiau gerai lotuliukas.gif ir asarele nubraukiau cry.gif
Aukit sweiki, protingi ir grazus wub.gif
Negaga
Ačiū visoms už komplimentus 4u.gif

QUOTE(0rchideja @ 2010 09 09, 11:10)
Nesvarbu kad mamyte kamavosi ilgai bet dziugu kad viskas gerai baigesi ir sypsena veide neisbleso  mirksiukas.gif  4u.gif Sveikinimai tapus mamyte  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Ne vienas žiūrėdamas nuotraukas stebėjosi - gimdykloje, apkarstyta lašelinėm - su šypsena, po operacijos sekančią dieną - su šypsena biggrin.gif O ar gali būti kitaip, tai buvo geriausia diena gyvenime, pamačiau savo mažiuką wub.gif
brigitiki
Labai grazi istorija wub.gif
liaura_krng
Labai nuostabi istorija.. bigsmile.gif
Lotyna
Nuostabi istorija ir kiek meiles joje wub.gif thumbup.gif
*fujimi
labai grazi istorija 4u.gif wub.gif
ledoksne
labai miela istorija 4u.gif
*amira*
Laai grazi istorija smile.gif sekmes jums wub.gif
giedrrre
Supuoju savo maziuke ir negaliu nustoti verkt perskaicius tokia nuostabia istorija
wub.gif Daug laimes jums... smile.gif
kristiuke
labai grazi istorija..o jau visi metai prabego..aukit ir toliau dideli ir sveiki 4u.gif 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.