Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar vaikai rytais lengvai keliasi?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
lengvute
Ar vaikai patys anksti atsikelia, kokiais būdais juos žadinate?
Man taip gaila rytais vaikus žadint, kai reikia eit į darželį, mokyklą, jie miega ilgai, kai savaitgalis, kaip tyčia atsikelia anksčiausiai rolleyes.gif
Būna, kad vaikus žadinu tyliai įjungdama jų mėgstamas vaikiškas daineles, būna, kad pasikalbam, pasakau, kad irgi nenoriu į darbą, bet mums dar keletas dienelių, ir jau bus savaitgalis, tada visi pramogausim, paveikia wink.gif , vaikams užeina ūpas, bet matau, kaip sunku jiems keltis sad.gif . Dabar nesiožiuoja, o anksčiau būdavo pasako "nesikelsiu" arba "negaliu, nenoriu keltis" blink.gif arba atsikeldavo šiaip ne taip baisiom nuotaikom ir kabinėdavos prie visko, neidavo susišnekėt blink.gif
nerile
Pavasari ir vasara kazkaip viskas vyksta lengviau, sunkiausia keltis ir kelti, kai lauke tamsu biggrin.gif
O maniske dabar atsikelia pati, nes bijo viena likti biggrin.gif Tai prabunda ir atlekia i virtuve teveliu ieskoti...
Kuzia
O mano sunaus niekada zadint nereikia. Kai ejo i darzeli, pats mus pazadindavo. Atsikelia, budavo, vos prasvitus ir laukia kada pagaliau bus laikas i darzeli. Dabar jis antrokas jau - kadangi sumustini susitept, ar sausus pusrycius pienu uzpilt didelio meno nereikia, tai kartais net neisgirstam kai iseina i mokykla smile.gif
kris
Musiskis kai kokiu triju metu buvo irgi atsikeldavo vos svintant ir nekantriai laukdavo kol mes atsikelsim ir ji i darzeli nuvesim. Bet tie laikai jau praejo sad.gif
Dabar jam penkeri ir ryte keltis oi kaip sunku. O vat savaitgaly, jau pries septynias multikus spokso. Pastaruoju metu isvis isigudrino tyliai atsikelti ir ziureti TV, tada mes negirdim ir jis gali netrukdomas ziopsoti clap_1.gif
O siaip ryte as trumpam prigulu prie jo, tada jis greiciau pabunda ir mes pora minuciu pasiplepuciuojam tipo "dar tingim keltis". O kartais, kai turim ypac kvepianciu vaisiu ar ko panasaus pakisu jam prie nosytes. Oi kaip tai greitai suveikia clap.gif
alex
QUOTE (lengvute @ 2004 05 25, 09:03)
Ar vaikai patys anksti atsikelia, kokiais būdais juos žadinate?
Man taip gaila rytais vaikus žadint, kai reikia eit į darželį, mokyklą, jie miega ilgai, kai savaitgalis, kaip tyčia atsikelia anksčiausiai rolleyes.gif

Ir pas mus tas pats.Kai i mokykla__miega ilgai,kai savaitgalis__7val.pati pas mus ateina blink.gif
Augė
Bunam namie su sunyciu ir kaip noretusi kad jis pamiegotu bent iki 10, na bet kur tau 7 ir viskas kekiasi
Gerai kad dukra miega ilgai
Egluzele
MANIŠKĖ MAŽOJI RYTAIS KELIASI SIAUBINGAI.
VISAS 15 MINUČIŲ VYKSTA DERYBOS:)
*Nendria*
mano panyte,kai buvo mazha,keldavosi anksti,isijungdavo tv ir zhiuredavo viska pasaulyje pamirshus,kol mes miegam.Kai atejo rugsejio 1-oji,prasidejo problemos.Ash ja zhadinu,o ji: nenoooooriu ash i ta mokyyyyyklaaaaa...aaaaa..neisiuuuu....
ir tt. ir pan. arba kai bandau prikelti-nusisuka ir uzhsikloja galva su antklode. Machiau,kad ishtiesu jai sunku.Ejau prashyti mokytojos,kad pagailetu ju,kol mazhiukai,kad padarytu pamokas nuo 9.oo (kazhkur buvau girdejusi,kad taip imanoma) ,bet ji nesutiko.Bet praejo keletas menesiuku ir ji iprato keltis(ir gultis) laiku.Dabar problemu nera. thumbup.gif
kendi
MES SAVO DUKRAI I LOVA IDEDAM KATINA IR JIS JA PRIKELIA,O JI NEPYKSTA smile.gif
ofa
Geriausia budas, kuri isradau zadinimui, tai-visas kompleksas rytiniu ritualu- pakutenu pedutes, nunesu dar mieganti i savo lova, pagarsinu grotuva su telebimbam dainelemis....ir vistiek kas natra ryta tas pats-nesikeeelsiu.... rolleyes.gif
kasiopeja
QUOTE (Nendria @ 2004 06 02, 12:36)
mano panyte,kai buvo mazha,keldavosi anksti,isijungdavo tv ir zhiuredavo viska pasaulyje pamirshus,kol mes miegam.Kai atejo rugsejio 1-oji,prasidejo problemos.Ash ja zhadinu,o ji: nenoooooriu ash i ta mokyyyyyklaaaaa...aaaaa..neisiuuuu....
ir tt. ir pan. arba kai bandau prikelti-nusisuka ir uzhsikloja galva su antklode. Machiau,kad ishtiesu jai sunku.Ejau prashyti mokytojos,kad pagailetu ju,kol mazhiukai,kad padarytu pamokas nuo 9.oo (kazhkur buvau girdejusi,kad taip imanoma) ,bet ji nesutiko.Bet praejo keletas menesiuku ir ji iprato keltis(ir gultis) laiku.Dabar problemu nera. thumbup.gif

Čia į tą temą anekdotą prisiminiau:
mama: Petriuk, kelkis, į mokyklą laikas!
Petriukas: nenooooriuuuu i mokyyyykla....
mama: Petriuk, kelkis, pavėluosi!
Petriukas: Maaaammmm, nu dar penkias minutes....
mama: Petriuk, kelkis galų gale, juk tu MOKYTOJAS!!!

O tavo situacija mums irgi rudens gręsia. Dabar vaikas keliasi tik tam, kad drakonų kovas pažiūrėtų mad.gif mad.gif mad.gif
roJus
Mums pasiseke, sunus labai gerai rytais keliasi, 6,30, kartu su manim smile.gif
baltavarna
ax.gif Kaip smagu,kad saulė vis anksčiau pakyla,rytai šviesūs ir,kad artėja vasara,kada vaikučiai galės parpti į valias,nereiks skubėti į mokyklą ir darželį...Dukra pelėda,vakare ilgai neužmiega,tai ryte jai baisiai sunku keltis,kol prikuteni...Sūnus vyturiukas---bet irgi:jei kažkaip "ištempia" vakare,kad palaikytų kompaniją sesei,tai ryte labai konkrečiai atrėžia:
-Kam tu mane žadini g.gif ?Aš dar pavargęs.........

Beje,ar ir jums taip: paprastomis dienomis kamuojamės,o savaitgaliais,kai galėtų sau miegoti iki pietų-------keliasi anksti.Varnalėšos... smile.gif
lapukas
Mano nulinukė dukrytė irgi sunkiai keliasi į mokyklą -ta istorija jau sena, ir į darželį būdavo tas pats. pradėjau ryte prieš žadinant po pagalve ką nors malonaus pakišti -tai čiulpinuką, tai gumutes į plaukus. Visai neblogai išsipaipaliodavo -žinoma, viską suversdavau fėjai. Kad gera buvo it t.t. Tai būdavo tik apsisuka ir pradeda po pagalve ieškoti -radus jau turi atsimerkti nori nenori. O kai atsimerkia -tai ir atsimerkia. Būdavo, kad atsibosta -pasižiūri į saldainį, po to galvą užsikloja ir vėl...Ėmiausi kitos gudrybės -tada siurprizas su funkcija (Kinderis, saldainukas su šiaudeliu -pūsti, į balioną prikišu mažų saldainėlių- per gumą nesimato, o kol iškrapšto -galutinai atsibunda) .Arba paieškodavau įdomesnių, nematytų saldainių, sausainukų.
Dabar jau ir be to dažniausia apseiname -nors karts nuo karto palepinu. Vaikai užauga, reikia tk išlaukti ir per tą laiką nesusigadinti su jais santykių .Žinoma, kaskartpirkinėti brangoka, tačiau po truputį galima retinti -fėja neatneša kartą per savaitę, po mėnesio -du kartus. KAi klausia, kodėl, sakau :"Nespėjo atskristi, veikiausia, ne tu viena lauki siurprizų. Gal ryt?".
JOVITA A.
Mokyklinukė keliasi lengvai ,o vat darželinuką tai tik su saldainiais prikeliam doh.gif
nneringa
Silvija keliasi klaikiai sunkiai. Mes visi ęsame pelėdos. Nors guldau ir anksti bet be 22.30, 23.00 neužmiega, o ryte su "dvasiom šneka".
Net bijau pagalvoti apie mokyklą. Vaikas privalo žvalus būti cry.gif
andre
Mūsiškių ar paprastą dieną ar savaitgalį žadinti nereikia - prabunda patys ir pas mus į lovą susikrausto. Mes dar bandom derėtis, tipo, gal dar pasnauskim. O vaikai: "Ne, jau noriu keltis". Galėtume drąsiai be žadintuvo gyventi, niekada nepramiegotume, nes žadintuvą gali užspaust ir toliau miegot, o pabiručiai nenutildomi smile.gif
KEIBI
As savo darzelinuke guldau anksti pries 21 val. ,tai atsikeliai normaliai ,bet jei veliau tai jau zirzalas siaubingas doh.gif.

Savaitgaliais vakare eina gult veliau ,tai pamiega rytais siektiek ilgiau smile.gif
ultraviolet
Mums rytas lyg siaubas cry.gif Maniškė ir mušasi ir kandžiojasi cry.gif Baisu blink.gif
ulija
Mano abu miegaliai ,tik vieną žadinant atsibunda ir kitas.Tai jau įpratau su mažąja sūnų vest į darželį ,taip ir sūnui lengviau ir smagiau.Pats sunkumas anksti nueiti miegoti ir iš lovos išsiristi ryte.
*Samanė*
Jeigu laiku nueina į miegoti tai, tai atsikelia laiku ir be didelių problemų, kartai net nueina vos ne pirmas į mokyklą...bet kartais pramiega visa šeima ax.gif irne vieną rytą išeilės, bet negi vaikas kaltas,kad ir tėvai pramiega.O į mokylą visada labai nori eiti kol kas. tfu tfu tfu...
Kristina*
Amzina problema, kai reikia keltis i darzeli prasideda: "noriu miego, nenoriu eiti i darzeli". Gerai jeigu savaitgalis uz kokiu poros dienu ir sakai kad dar dvi dieneles ir vaziuosime pvz. i zoologijos soda. O pirmadieni ka vaiku pazadeti? Labai sunku.
Tada as jai sakau, kad mamyte turi eiti i darbeli nes reikia pinigelius uzdirbti, nes jei ju nebus nebus uz ko nupirkti jai zaislu, rubu ir t.t. Tada ji man sako, mamyte keliames nes reikia tau i darba eiti:))) rolleyes.gif
pathfinder
Maniskei (bet cia gal irgi individualu (bet jei turi polinki..)) neseniai atradom nauja buda (nes kitaip niekaip), tai is pat ryto - na, keliames, kas is musu pirmesne apsirengs? Na tai soka azarto pilnom akim ir skuba kiek gali, 'padek man, padek..' smile.gif nieko nera svarbiau, kaip but pirmiausiai (greiciausiai, stipriausiai, protingiausiai t.t.t.t.t..t.....) thumbup.gif
Ryžulia
Mes tai savo 6metį vyrą irgi varom miegoti apie devintą. Tik vasarą jis nelabai nori tai daryti-šviesu gi dar lauke. O rytais keliasi be didesnių problemų, nes juk multikus visus reikia pažiūrėti:labai žiūrėjo "Drakonų kovas", o dabar kažkokį "Šamanų valdovą" biggrin.gif
line
Neturiu problemų dėl vaiko kėlimosi rytais, labai retai tenka žadinti, dažniausia pats pabunda. Pasitaiko kitokių problemų-pabunda per anksti (pvz.,šįryt 5.30), tada greit pavargsta, tampa irzlus. Šiaip stengiuosi vakarais kuo anksčiau paguldyti, po 21 val. jau pasiūlau eiti į lovą (užmiega visada vėliau).
Ramsius
Dukra kol buvo lopšelinė, atsikeldavo pirma ir dar mus pažadindavo...Dabar kažkokia miego liga užėjo... blink.gif Vakare negali nuvaryt miegot, o ryte akių nepraplėšia... blink.gif blink.gif
mamenas
O jee.... Vienas vaikiuks tai keliasi pats, zvalus ir linksmas, jokiu oziu rytais. O kitas (teisingiau kita)..... Nezinom ka daryt, ko besiimam, vis tiek viskas baigiasi ilgu bliovimu. Na o trecia, kuriai metukai, tai keliasi linksmai ir visada apsidziaugia pramerkus akeles ir pamaciusi pazistamus veidus salia.
Veronika2
Mano mergaitės į darželį keliasi labai sunkiai.Bet va kai pradėjom atostogauti tai ar viena ar kita atšlepsi jau pusę septynių ryto...Pikta...
Aries
Mano keturmetis dazniausiai atsikelia sunkiai. O vakare nenuvarysi miegoti. Tai kai nebera kur detis, ijungiu multika koki garsiai, tada siaip ne taip atsimerkia... nepraziopsosi juk tokio lobio... nepadeda nei paduku pakutenimas, nei pasnekinimas, nei paglostymas. Buna piktas ir irzlus. Manau, kad truksta miegelio. Savaitgali buna geriau, nes gauna ryte ilgeliau pamiegoti...
starka
mano pupulytė tai keliasi labai anksti ie man miegoti neduoda,gal todė kad poguliuko išmiega tris valandas,o kaikada ir ilgiau
Aidairi
kai reikia keltis į darželį ,dažniausiai jis miega...kai šeštadienis,sekmadienis-atsikelia anksčiausiai...bet nepasakyčiau,kad sunku jį priklet.pakutenu,ir jis jau šypsosi....geras,tas mano Aidanas 4u.gif tik šiandien labai nustebino...4:30 atsikėlė,atėjo pas mane ir sako:reikia jau keltis,einam į darželį. blink.gif na,bet per 10min.įkalbėjau aš jį dar pamiegoti biggrin.gif
Vilyte
Kai buvo mažas vyresnėlis - keldavosi anksti blink.gif O dabar vos iš lovos išverčiam doh.gif Bet čia turbūt daugumai taip pat. Mažasis dabar jau 6-7 val. gyvas blink.gif Jau laukiu, kol paaugs... blink.gif biggrin.gif
mamyte_Ewa
user posted image[Automated by GetSmile]

Nu musu mazes tai miegales! Jms nereik i darzeli todel anksti ir nesikele. Pas jas aukle ateina.
user posted image
ALMUKAS
Dėl kėlimosi jokių thumbup.gif problemų. Ir per vasarą nepriprato pamiegot ilgiau. Tai kiekvieną rytą prižadina ir miego atžvilgiu man vasaros doh.gif nėr...
RamuneM
Turim taisykles, kad tomis dienomis kai eina į darželį gulasi 20:30, o keliasi 7:30. Penktadienį gulasi 23:00, o šeštadienį keliasi kada nori. Šeštadienį eina miegoti 21:00, nes sekmadienį ryte einame į Bažnyčią. Kartais būna, kad sunku išsiristi, nes tarkime lietinga diena, bet aš paimu ant rankos, pabučiuoju ir amerkiam akeles:)
perlas
QUOTE(RamuneM @ 2005 08 15, 17:26)
Turim taisykles, kad tomis dienomis kai eina į darželį gulasi 20:30, o keliasi 7:30. Penktadienį gulasi 23:00, o šeštadienį keliasi kada nori. Šeštadienį eina miegoti 21:00, nes sekmadienį ryte einame į Bažnyčią. Kartais būna, kad sunku išsiristi, nes tarkime lietinga diena, bet aš paimu ant rankos, pabučiuoju ir amerkiam akeles:)
*

Kaip pavyko nustatyti tokias taisykles, kad gulat 20:30 ???????? blink.gif
-Gazele-
O as turiu du sunus Mata ir Sima. Vienu metu man reikedavo buti darbe jau 7 ryto. Keldavau juos apie 6 15. Nenormalus periodas buvo. Jie verkdavo ir as kartu.Puse metu taip. Paskui as isejau is to darbo. Pazadejau sau kad susirasiu toki darba, kad ilgiau vaikai galetu pamiegoti. Ryte mano Matas pabunda dabar apie 11 val. Kai prisimenu verkiu iki siol. Po to darbo buvo kitas keldavomes 6 30. Ir vel daina is naujo. verkiam iki siol. cry.gif Ziauru visa tai.
arden
mes į darželį iš namų iškeliaujam po septynių 15, jei mašina sugenda, dar anksčiau doh.gif ritualas toks: bučinukai, kutinukai, o jis raivosi ir nesikelia, tada sakau: aš einu, ate ate... tada atsikelia... po kurio laiko jis man miegodamas atsakė: ate, mama, užsiklojo ir toliau miega... biggrin.gif
petarda
Mes žadinam vaikus 6:15-6:30 maždaug. Du normaliai kleiasi, bet vienas - tai Dieve padėk... Matyt tikras pelėda. Žviegia, rėkia, spardosi, žodžiu panaudoja visą arsenalą. Ir niekas nepadeda - nei meilumai, nei piktumai.
Kantrybės, mama, kantrybės...
PAME
Mano 4-metis is namu iskeliauja 7.15 Keliames 7.00 , darom varzybas, kuris pirmas atsikels 4u.gif Aisku, pirma palendu pas ji po kaldra, pakutenu, patrinu kojas, rankas, nugara, pabuciuoju, pasakau "Labas rytas!" ir skelbiu varzybas...jis tik strykt is lovos thumbup.gif o as bunu pralaimejusi ir vis issisukineju, kaip man ir vel nepasiseke doh.gif Is vakaro irgi sakau, kad jam ryt varzybos ir, jei nori laimeti, turi eiti miegot anksciau, kitaip sunku bus keltis. Gana veiksminga. Kai nusibos, sakiau pirksiu vaikiska grazu zadintuva ir mokinsiu, kad pats prisisuktu, tuo paciu ir valandas ismoks ir ryte keltis (gal mirksiukas.gif ) bus smagiau, kai tas nusibos, reikes muzika ijungineti rytais... wub.gif Turi savo vaikiska CD grotuva, reikia tik muzinka parinkti, t.y kompaktu pripirkti rolleyes.gif
Sonya
Mano dukra anksciau keldavosi 7 val. nes noredavo savo megstamus multikus paziureti per TV bigsmile.gif . Dabar tai megsta ilgiau pamiegoti 8 val. keliasi i mokykla biggrin.gif .
Sirana
Maniskis keliasi dazniausiai sunkiai, nors zadinam ne taip jau ir anksti - apie 7:30, bet is vakaro uzmiega apie 23 val., tai jau jam sunkoka... Tevui gaunasi zadinti sunu lengviau negu man: jie ten kazkaip vyriskai susitaria, o man tai labiausiai padeda pagrasinimas, kad jei taip sunku jam keltis, tai vakare neleisiu ziureti kokio megstamo filmo ir teks eiti anksciau gultis. Na, toks teroras biski gaunasi rolleyes.gif
niedulis
Kadangi maniškiai abu vyturiai, tai jokių problemų ryte nebūna. Keliasi 6.40 val. Vakare vyresnysis gulasi kartais net 20 val., ir savaitgaliais ilgiau kaip iki 22 val. neištempia. O mažasis, kadangi išsimiega pietų miego darželyje, tai vakare miegoti eina 22 val.
monyte
idomu kelinta vaikuciai eina miegot.O jei juos anksciau paguldzius?
SUNO
4u.gif Mano vaikai tai rytais megzta ilgiau pamiegot,nors kai reik eiti i mokykla tai lengvai atsikele,dukra kelesi apie7val,sunus dvidesimt minuciu ilgiau pamiega,vakarais eina miegot apie 22val.Bet kai nereikia i mokykla tai ir miegot eina veliau,ir ryte jau miega ilgiau,dukra tai net ir iki 12val gali miegot,bet as jau kokia 11val zadinu,o tai sakau visa sestadieni,sekmadieni pramiegosi. 4u.gif 4u.gif
rusnemi
Matau pas visus beveik ta pati problema. Darbo dienom keliasi sunkiai, o savaitgaliais net per anksti biggrin.gif .Mes su dukryte didelių problemų neturime, aišku jei vakare nueinam miegot vėliau nei 22val, tai ryte būna sunkiau smile.gif . O šiaip tai rytais keliamės su televizoriaus pagalba, tyliai įjungiu jos mėgstamus filmukus ir sakau pvz.:"žiūrėk tavo draugas Bembis jau atsikėlęs" ir tai suveikia, po truputį atmerkiam akytes tongue.gif
ader
vasara buvo daugiau problemu ryte prikelti 7 val. vakarais duodavosi kieme iki sutemu. O dabar jau lengviau. Miegoti einame 22 val. ir be problemu atsikeliam pries septynias. Nesistengiu ryte tyliai vaikscioti, ijungiu televizoriu, palieku duris praviras, kad pamazu girdetu, ir prabustu.
Natele
Aš tai kalbinu. Primenu, kad greit savaitgalis, rodys daržely spektaklį, kieno nors gimtadienis ar pan. Pamažu rengiu dar užsimerkusį ir taip prabunda. Aišku, būtų geriau, jei pats atsikėlęs apsirengtų...
murzinyte
QUOTE(rusnemi @ 2006 11 10, 15:17)
Matau pas visus beveik ta pati problema. Darbo dienom keliasi sunkiai, o savaitgaliais net per anksti biggrin.gif
*

Na taip bigsmile.gif

Bet maniškį tai kažkaip paskutiniu metu lengva pažadinti - Vardą tik pasakau o jis strykt ir sėdi lovytėj užsimerkęs dar... lotuliukas.gif
Manau tam įtakos turėjo ėjimas valanda anksčiau miegoti smile.gif
Strasa
Man tai su vaikuciais labai pasiseke - vyresnioji tikra peleda, o mazius - tikras vyturys. Tai kas belieka mamai - einu gulti su peledom, keliuosi su vyturiais, stogas vaziuoja, kaip truksta miego.. wink.gif
Dabar dicke eina i darzeli, tiksliau as ja miegancia ten nugabenu... Ryte prikelti be sansu, gali kalbint, kutent, netgi papurtyti - niekas nepadeda miegapelei. Tai ka daryt, aprengiu miegancia, pasodinu miegancia ant puodo, paskui i masina (iki darzelio vaziuojam apie pusvalandi), tada uznesu miegancia i grupe, tuo labai pralinksmindama aukletojas ir vaiku tevelius. Tik tada, kai nusirengiam pradeda busti. Stai tokia apsiblaususia ir palieku aukletojai verysad.gif
O vakare lyg kas varikliuka butu ijunges - nezinau kaip sutramdyti. Atsigulam anksciau - jai tai 22 val. - perskaitau visas pasakas, pati jau uzmiegu, o dukrele tik ir laukia - tada pabega is lovos, zaidzia su zaislais, tiesiog beda. Be 24 val ne nesvajok, kad uzmigtu. Tai ir susidaro uzburtas ratas... Karta bandziau jega prispausti, kad nejudetu trupuciuka, galvojau, gal miegas suims, kur tau....
cray.gif
Baisus vaizdas...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.