Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nuo kada atsiliepia, kai šauki vardu?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3
Elzyte
Mielosios mamytes.norejau suzinoti ar jusu 2.5 men leliukai atsisukdavo pasaukti vardu?Mums gydytoja sake kad turi jau zinoti savo varda.Nors musu mazajam dar tas pats jam tik patinka kai ji maloniai snekini 2.gif
ladybird20
man tai kazkaip atrodo nesamone g.gif nezinau kaip ten yra bet mano tikrai neatsisaukdavo unsure.gif ne tas dar jam galvoj buvo, dabar tik i bet koki kalbinima atkreipe demesi bigsmile.gif
Matelyk
nu kiek atsimenu tai nuo 3-3,5mėn pradėjo vardu šaukiamas atsisukinėti
Pusele_
nu man atrodo nuo kokiu 5,5 pradėjo atsisukt kai pakviesdavom vardu g.gif
Gabrija
[COLOR=purple]Niu maniske atsisukdavo irgi gal tik kokiu 5 men. ax.gif
Ritule
kazkaip atrodo nerealu,kad toks maziukas atsisuktu saukiamas vardu.mazius mano tikrai tokio laiko nezinojo,kad yra Matas ax.gif
rimocik
QUOTE(Elzyte @ 2006 01 18, 21:26)
Mielosios mamytes.norejau suzinoti ar jusu 2.5 men leliukai atsisukdavo pasaukti vardu?Mums gydytoja sake kad turi jau zinoti savo varda.Nors musu mazajam dar tas pats jam tik patinka kai ji maloniai snekini  2.gif
*

Gryna nesamonė. Visur literatūroje rašo kad vaikas savo vardą pradeda atpažinti nuo 4 ar 5 mėn. Taip kad gali nesijaudinti. Mano mažius pradėjo savo varda atsisukdavo 4,5 mėn. Apskritai kuo mažiau klausyti kvailų gydytojų pasakymų, nes kartais kai pasakys tai atrodo kad tavo vaikas kažkoks nenormalus tongue.gif
kadisi
rimocikai, aš tau irgi pritariu, kad tikra nesąmonė.Mano kažkur nuo 4-5 pradėjo atsisukt thumbup.gif
Greiciuke
O jums, mamytės, neatrodo, kad tokio amžiaus vaikai atsisukinėja į garsą, o ne į vardą. Tikrai netikiu, kad penkių mėnesių vaikas sąmoningai supranta, kad jis šaukiamas vardu.
Almuka
maniskiui jau 8men, bet jis tikrai dar nesupranta, kad tai jis yra Povilas ir neatsisuka. del to nepergyvenu, nes irgi manau, kad jie dar per mazi suprasti kad tai butent juos saukia, apie 2.5men isvis nesneku, dar tik juoktis ismoke kaip priklauso...
bobo
Maniškis lelius atsišauke tik dabar, kai suėjo 5mėn
FaTaFeE
maniskiui beveik 9men, bet jis dar dabar neatsisuka, tik neseniai pastebejau, kad sypsosi, kai pasauki, bet neatsisuka, kaip tik begt bando, tada zaidziam zaidima pagausiu pagausiu 4u.gif
Mama123
Na maniškis irgi dar į savo vardą nereaguoja. Gal mes ne taip dažnai ir šaukiam ji vardu g.gif
zeme
Maniškė pradėjo reaguoti kai ją šaukiu nuo 4 mėnesių, tačiau, nemanau,kad ji suprato, kad tai jos vardas. Tiesiog kūdikis reaguoja į bet kokius garsus. Tuo labiau kai pas mane tikra cekava Zosė. Dabar mum 8 mėnesiai ir manau, kad ji jau supranta kada aš ją šaukiu vardu. O gal ir ne. Kas ten žino.
jurrrga
mano mažiui yra keturi mėn ir man jau atrodo, kad jis reaguoja į savo vardą rolleyes.gif o šiaip kažkur esu skaičiusi, kad vaikiukai reaguoja, girdėdami savo vardą maždaug nuo 4,5 mėn
Hmmm...
Manišks (4,5 mėn) irgi atsisuka, bet manau, kad daugiau į garsą nei į vardą g.gif Būna kartais ir nereaguoja, jei užsiėmęs kuo nors įdomesniu tongue.gif Šiaip tai reaguoja į kalbančiys žmones, nepriklausomai nuo to ar jo vardas minimas mirksiukas.gif
v*i*j*a
QUOTE(zeme @ 2006 01 26, 15:15)
Maniškė pradėjo reaguoti kai ją šaukiu nuo 4 mėnesių, tačiau, nemanau,kad ji suprato, kad tai jos vardas. Tiesiog kūdikis reaguoja į bet kokius garsus. Tuo labiau kai pas mane tikra cekava Zosė. Dabar mum 8 mėnesiai ir manau, kad ji jau supranta kada aš ją šaukiu vardu. O gal ir ne. Kas ten žino.
*

Zeme,pastebėjau,kad mūsų vaikučiai tą pačią dieną gimė thumbup.gif
Maniškis ligtais atsisuka,kai vardu kviečiu,bet gal tik todel atsisuka,kad išgirsta mamytės balsą g.gif thumbup.gif
Just me...
Maniškė atsisukti pradėjo nuo 4,5mėn šaukiama vardu.o iki tol atsisukdavo tik į garsą.šaukdavom su vyru įvairiais vardais, ir vistiek atsisukdavo.o jau nuo 4,5mėn. tai atsisuka konkrečiai į savo vardą.o šiaip manau, jog tai labai individualu
Austre 123
Manau tai priklauso nuo vaiko ir taip gal sutapymas kad atsysuka gal nuo 6 mėn anksčiau tai jau nenorėčiau tikėt kad gali nuo 3.5 mėn
pamaiva-22
Mielosios mamytes,man atrodo,kad vaikuciai reaguoja:
a.)mamytes balsa wub.gif
b.)bet koki jiems idomu garsa g.gif
Dar gali buti,kad kaip ir gyvunelaii augdami protingeja,o dresuojami isimena kaip kurias komandas,tik pagal tai,kaip koks garsas skamba;taip ir vaikuciai auklejami isimena,kaip koks garsas skamba ir suvokia,kad tai ir reiskia kreipimasi i ji,tas jo vardelis.Butent todel neatsiliepia i kitus vardus,nes jie kitaip skamba,kitaip moduliuojamas jusu balsas,galuniu saskambis,kai tariate.Meginkite panasius vardus-nustebsite,bet reaguos ir i juos doh.gif
jovka
QUOTE(Greiciuke @ 2006 01 25, 01:55)
O jums, mamytės, neatrodo, kad tokio amžiaus vaikai atsisukinėja į garsą, o ne į vardą. Tikrai netikiu, kad penkių mėnesių vaikas sąmoningai supranta, kad jis šaukiamas vardu.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Maniske samoningai i varda pradejo reguot kazkur 7-8menesiu, o nuo 4-5 menesiu, tai i balso intonacija, nes su vyru pabandem tokia pat intonacija pasakyt kita zodi ir ji atsisuko...

O gydytojai kartais tikrai nesamones kalba ir be reiklao gasdina nepatyrusius tevus.
Irjuda
maniškė nuo 5 mėnesių pradėjo reaguoti į savo vardą, bet taip pat manau, kad nelabai samoningai. dabar pašaukta vardu, ji atsisuka, nusišypso, o į panašiu tonu pasakytą žodį, nebereaguoja. smile.gif
saulėsmama
Mano mergytei 2,5 mėn na savaime aišku,kad ji savo vardo nesupranta.Bet kai auginau vyresnėlę,ji atsišaukdavo ne į vardą,o į garsą,nes mes visos savo vaikelį kviečiame tam tikru garsu,intonacija.Suprasti savo vardą pradėjo kokių 9-10 mėnesių. 4u.gif
edisada
Labukas. Visiskai sutinku, kad vaikai reaguoja i garselius. Gi, savo mazaja saukiu iv. ir ji arba reaguoja, arba ne. O suprasti, kaip ir atsiminti dar nelabai tokie leliukai moka g.gif
Uliuliuska
QUOTE(saulėsmama @ 2006 04 07, 11:27)
Suprasti savo vardą pradėjo kokių 9-10 mėnesių. 4u.gif
*

drinks_cheers.gif O budama 11 men. jau pirstuku parodydavo i save ir pasakydavo savo varda (aisku puse raidziu praleisdama)
KLEVELIS
QUOTE(Matelyk @ 2006 01 18, 23:07)
nu kiek atsimenu tai nuo 3-3,5mėn pradėjo vardu šaukiamas atsisukinėti
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Tikrai buvo mažiukas kai reaguodavo į vardą ax.gif
cosmute
Musiske jau nuo kokiu 6 reaguodavo i savo varda!Jei ji zaizdavo,o mes su kuo nors snekedami apie ja ir paminedami jos varda,ji is karto sureguodavo biggrin.gif
tamsi
Na maniškė,tai maždaug koki 5 mėn pradėjo atsisukinėr kai jos varda ištardavom wub.gif
Daivuxx
namaniske po truputi atsisukdavo mazdaug nuo 6men. Bet manau, kartais ji atssisukdavo, nes isgirsdavo balsa.bet jau dabar tai tikrai atsisuka, kai pasauki ja vardu bigsmile.gif
Nihile
Dukrytė labai anksti (net nepamenu tiksliai, nuo kada) pradėjo atpažinti ne tik savo vardą, bet ir kitus mažybinius - maloninius vardus, kuriais ją vadinam. O maždaug 10 mėn. nustebino - pašaukta vardu atbėgo su vaikštukais iš kito kambario ir sako "a?", lyg klausdama - kažko norėjot?
Isila
mnao pypliukas dar nereaguoja. kartais atsisuka, bet nežinau dėl ko - kad girdi balsą ar reaguoją į vardą g.gif
majule
Upeliukas tik šiaip suklūsta kai kalbu, bet į vardą tai neatsisuka unsure.gif
amelijaž
o mums trys mėnesiai ir ne visada atsisuka kai kalbini ką ten šnekėt apie vardą biggrin.gif
kartais atrodo kad specialiai neatsisuka kai kalbini schmoll.gif tipo ignoruoja
nmante
atsiliepe nuo 7 men
gytulka
i savo varda pradejo reaguoti budama apie 4-5 men. ax.gif
geba
Na toks maziukas tikrai dar i savo varda nereaguoja, nebent i garsa. Maniske gal nuo kokiu 5 menesiu pradejo. Dabar jau 6.5 men tai savo varda puikiai pazista
Rasmuze
manoji kazkur pradejo reaguoti nuo 5 men.
*vandene*
Kaip as laukiu kada mano pupyte reaguos i savo varda ax.gif
Nemarioji
Manoji kazkurtai 5 men. pradejo reaguoti i savo varda...
Kribuk
Kad toks leliukas suprastų savo vardą... Tikrai netikiu. Aišku jis reaguoja į garsą, bet tik ne į vardą. Maniškė ir dabar, manau, nesupranta savo vardo. Kartais atsisuka, kartais ne.
Laava
na ir nesamone ta gydytoja pasake.. arba jai truksta kompetencijos, arba ne taip ja supratai...
Adamo mamyte
Musu mazius kzkur nuo 4 men pradejo suprast savo varda, nes kartais budavo kad leidi koki garsa tai jis uzsizaides net demesio nekreipdavo, o pasauki varduku ir atsisuka ax.gif
strazdanėlė...
QUOTE(Kribuk @ 2007 03 05, 16:43)
Kad toks leliukas suprastų savo vardą... Tikrai netikiu. Aišku jis reaguoja į garsą, bet tik ne į vardą. Maniškė ir dabar, manau, nesupranta savo vardo. Kartais atsisuka, kartais ne.
*

aš ir taip manau smile.gif
digi
kiek dabar bandau prisiminti, tai kažkur nuo 5-5,5 mėn pradėjo samoningai reagoti į kvietimą vardu, visada atsiusukdavo
aukse7
Mūsų dukrytė gal nuo šešių mėnesių pradėjo reaguoti į savo vardą
remonda
Niu musus kai sauki vardu tai irgi jau koks menuo atsisuka,tik va nezinia ar jis i garsa sukasi ar jau zino kad,ten jo vardukas g.gif
Indrul
Musu vienas leliukas jau pasauktas vardu atsisuka, tik neaisku, ar jis i garsa reaguoja, ar i savo varda ax.gif mums jau 4.5 men ax.gif
oszkute
kazkur nuo 5men karts nuo karto atsisukdavo, o dabar beveik visada kai pasauki ax.gif
areida
mums jau 6men.o dar nereaguoja..
Brigitte
QUOTE(Greiciuke @ 2006 01 25, 01:55)
*

Bandziau ta versija smile.gif kai buvo kazkur 4.5 men pasaukta Aiste suklusdavo, bet lygiai taip pat suklusdavo kai tokia pat balso intonacija pasaukdavau, pvz. Viktorija ar kokiu kitu vardu lotuliukas.gif Bet dabar kai jau ne uz kalnu 6 menesiadienis - nebeapgausi. Tikrai supranta kad apie ja, kai sakai Aiste, o i kitus vardus nebereaguoja thumbup.gif

Bet kad 2.5 men turetu jau suprast tai tikrai nesamone schmoll.gif Nu tada gal sukakus metukams jau turetu moket daugybos lentele g.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.