Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žindymas ir "neleistinas" maistas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Kristute
per diena išgeriu pora puodelių kavos. išgerčiau ir daugiau esu kofeinomanė,bet sažinė neleidžia. mažylis labai sunkiai užmiega tiek diena tiek vakare. ar tai galėtų būti susiję?įdomu ar visos maitinančios mamytės atsisako kavos.
audiga
Iki pusės metų, kol maitinau tik savo pienu, tai beveik ir negerdavau kavos, na tik retkarčiais, ir tai silpnos, o dabar išgeriu po 1-2 puodelius, ir nieko čia blogo nematau... Jei tu jos labai norėsi ir kankinsies negalėdama išgert, tai tik daugiau bėdos bus... drinks_cheers.gif O vaikas gali būti neramus dėl to, ir mano neramus, tai aš bandžiau ir gert ir negert, ir jokio skirtumo nebuvo. Viskas gerai kas yra su saiku ir protu 4u.gif
Krysta
Kol sūnui suėjo mėnuo, kavos negėriau, o po to pradėjau gerti. Iš pradžių po vieną puodelį, po to du. Kiek teko skaityti, maitinančioms mamoms nerekomenduojama gerti daugiau dviejų puodelių per dieną. Dabar, kai sūneliui jau 6mėn, kartais papiktnaudžiauju ir trečiu puodeliu... Ir jokios įtakos vaiko ramumui ar neramumui neturi. Visaip išbandžiau, nes maniškis nemiegalius yra. Tikriausiai toks nemiegalius ir bus. Bet tikriausiai geriant daug ir stiprios kavos kofeino patenka ir į pieną... Todėl labai neatsipalaiduoju smile.gif
Kristute
jau galvojau, kad aš viena tokia ragana mamytė, kavai neatsispirianti. bigsmile.gif bigsmile.gif bandžiau gerti bekofeino, bet kad skonis tragiškas, o naudos nulis. Man dabar sesija, mokytis mažylis leidžia tik naktim, o be kavos apsieiti neįmanoma doh.gif
gal kas žinot kokių veiksmingų būdų, kad lengviau užmigdyt vaikelį.kartais net gaila mažiaus, akeles trina, matosi kad miego nori, verkia, o užmigt neišeina. verysad.gif
alex
As jau kita diena po gimdymo pradejau gert kava(su pienu) smile.gif .Galima gert,tik nereikia daug 4u.gif
persikas
Aš iki kokiu 2 mėn. tik kartais gerdavau. O dabar dukrai aštuoni mėnesiai, tai per diena po vieną puodelį išgeriu, o kartais ir antru pasimėgauju. Tiesa aš su pienu geriu, bet tik todėl, kad be pieno tiesiog nemėgstu. ax.gif Ir taip pat nematau čia nieko blogo. Pastebėjau taip pat, kad jokios įtakos vaiko ramumui neturi.
Atsimenu, kai vaikučiui buvo koks mėnuo, nusprendžiau atsigert kavos. Vyras pažiūrėjo, ir bandė na, taip delikačiai paklaust ar galima. Aš net ausis užsidengiau, ir net į kalbas nesileidau, sakau ir taip daug ko atsisakiau, na dar ir kavos??? doh.gif Tai jau ne, gydytoja sakė kad galima, o iš idėjos atsisakyti tikrai nesiruošiu ax.gif
Va taip va... blush2.gif
jurgusia
Geriu rytais viena puodeli kavos. Anksciau isgerdavau 2-3 puodelius.
la vita
kiek žinau maitinančiai mamytei kavos galima išgert porą puodelių ir geriau kad ji būtų nestipri mirksiukas.gif idealu jei ji be kofeino, bet jei šgeri pamaitinus vaikelį jokio poveikio leliui neturėtų būti. Perskaičiau maitinančiom mamom knygutėj ax.gif
aš ir kafemanė ax.gif
jobukas
As irgi ryte turiu isgerti puodeli kavos (bet geriu tik su pienu). Mazylei, kiek pastebejau, itakos tai nedaro, o vat man tai labai jauciasi, jei to savo rytinio puodelio negaunu blink.gif .
montege
QUOTE(audiga @ 2006 01 19, 13:11)
Iki pusės metų, kol maitinau tik savo pienu, tai beveik ir negerdavau kavos, na tik retkarčiais, ir tai silpnos, o dabar išgeriu po 1-2 puodelius, ir nieko čia blogo nematau... Jei tu jos labai norėsi ir kankinsies negalėdama išgert, tai tik daugiau bėdos bus... drinks_cheers.gif  O vaikas gali būti neramus dėl to, ir mano neramus, tai aš bandžiau ir gert ir negert, ir jokio skirtumo nebuvo. Viskas gerai kas yra su saiku ir protu 4u.gif
*

ir aš kiek bandžiau - gerti, negerti.. su kofeinu ar be..
dukriukui nebuvo skrtumo. kiek pastebėjau blush2.gif
išgerdavau vieną, retkarčiais du puodelius kavos. šiaip stiprios ax.gif

QUOTE(jobukas @ 2006 01 21, 23:17)
As irgi ryte turiu isgerti puodeli kavos  (bet geriu tik su pienu). Mazylei, kiek pastebejau, itakos tai nedaro, o vat man tai labai jauciasi, jei to savo rytinio puodelio negaunu  blink.gif .
*

girdėjau tokį dalyką - kava su pienu yra didelis nuodas doh.gif .
nelabai tikiu tuo schmoll.gif schmoll.gif
Kristute
Nuo to su pienu ar be, su cukrum ar be jo, juk kofeino kiekis nesikeičia. Su pienu tik geriau, jei yra padidėjęs skrandžio rūgštingumas, nes pienas jį sumažina (o kava didina).
Krysta
QUOTE(Kristute @ 2006 01 19, 15:53)
gal kas žinot kokių veiksmingų būdų, kad lengviau užmigdyt vaikelį.kartais net gaila mažiaus, akeles trina, matosi kad miego nori, verkia, o užmigt neišeina. verysad.gif
*

Maniškis tokiu atveju užmiega pas mane ant rankų: prisiglaudžia, užsimerkia ir... po kokios minutės kuo ramiausiai parpia thumbup.gif
Manau, kad ir tu bandyk kažkokį ritualą atrasti - gal kokia muzikėlė, gal ant rankų laikant. Ir nereikia bijoti, kad pripras ar išleps - man atrodo, kad vaikui tik norisi prisiglausti prie mamos (maniškis nuo pat gimimo miega savo lovelėje). Aišku, nemigdau taip ant rankų pusvalandį - jei matau, kad nesiruošia miegoti, ieškau kitų nusiraminimo būdų. Aš irgi studijuoju, todėl labai gerai suprantu, kaip sunku rasti laiko mokslams.
Sėkmės, tikiuosi, rasi kokią nors išeitį!
peledziuke
Rytais isgeriu puoduka kavos su pienu:labai megstu juoda stipria kava, taciau dabar geriu su pienuku-ko gi nepadarysi del savo stebuklelio. biggrin.gif
gebene
Aš irgi, grįžusi iš gimdymo namų mėgavausi kava ax.gif O su pirmu kankindavausi "dėl vaiko", negerdavau verysad.gif Išvada: tikrai galima, po porą puodelių per dieną, įtakos mažiui tikrai neturi 4u.gif Su antrąja aš ir kavinėse kavute mėgaujuosi, o ten kava - stipri, be to aš geriu tik esspresiukus blush2.gif ,o ji super stipri... O mažei niekaip neveikia biggrin.gif Tik paminėsiu, kad kavyte mėgaujuosi pirmoj dienos pusėj. Va.
vasar_a
Aš irgi labai mėgdavau kavą. Išgerdavau po 3-4 puodelius per dieną. Pagimdžius irgi rytais išgerdavau puodelį, bet paskaičiau, kad kofeinas, kurio taip pat yra ir arbatoje, patenka į pieną, ir vaikelis gali būti neramus. Todėl pradėjau gerti kavą be kofeino (kuri yra skani, pvz. Jacobs night&ay) arba grūdų kavą. Taigi jau beveik pusę metų negeriu tikros kavos ir kai atpratau, visai nepasigendu ax.gif Kartą su svečiais išgėriau tokį mažą puodelį kavos ir taip negera buvo po to, širdis baladojosi doh.gif

Kristute
O aš kažkaip nerandu normalaus skonio bekofeininės kavos. Jacobso nepatiko schmoll.gif
Buvau nusipirkus iš sveriamų gurmans atrodo, tai irgi pobaisė doh.gif
Maxima
Manau, kad puodelis kavos tikrai nekenkia. Mano pirma dukra buvo labai nerami, antra - labai rami, o kava geriu vienodai - juoda ir be pieno po pora puodeliu per diena.
Mariposa
blush2.gif Kava mano dizioji nuodeme. Juokiuosi kad visus zalingus iprocius pavyko mest: meciau rukyt, alkoholio pastaruoju metu ir retai, o va kavos mest nepavyko.

Kai tik gime lelyte gerdavau po puodeli kavos is pat ryto, o dabar jai jau 9 men. ir kadangi nepastebejau jokiu reakciju nuo mano isgertos kavos, tai kartais leidziu sau ir keleta puodeliu per diena ir ne tik is ryto ar pirmoj dienos pusej blush2.gif
Racegirl
aš kai maitinau, apgaudinėjau save ir gerdavau be kofeino kavą rolleyes.gif . Arba su pienu, ko niekada nedarydavau, dabar ryte geriu tik su pienu, nes pripratau maitindama biggrin.gif
Kitana
Is pradziu visai negeriau. Bet kadangi labai megstu kava ax.gif negalejau susilaikyt blush2.gif ir kiekviena ryta pradedu puodeliu juodos kavos smile.gif
Elzyte
girdejau kad kava mazina pieno gamyba,tad negeriu jos
Kristute
QUOTE(Elzyte @ 2006 01 30, 10:04)
*

man tai tikrai nemažina schmoll.gif
LAPUTĖ
QUOTE(Elzyte @ 2006 01 30, 12:04)
*

Dalis tiesos yra,nes juk kava šalina skysčius iš organizmo ax.gif ,o nuo skysčių gausos (nors ne tik) priklauso pieno kiekis rolleyes.gif ,vadinasi,reikėtų geriančioms kavą daugiau gerti ir kitokių skysčių (vandens,sulčių,arbatų....).Aš asmeniškai ,maitindama krūtimi(pirmą dukrytę maitinau 1,7 metų, antrą-dar ir dabar maitinu,nors jai jau 1,7 metų ),kavą gėriau ir geriu mirksiukas.gif
EAAU
Pirmuosius mėnesius kankinausi,negėriau kavos.Mano labai žemas kraujo spaudimas,tai stipria kava susikeldavau.Neištvėriau ir pradėjau gerti kavą iš ryto.Mergaitė kaip buvo rami taip ir liko.Ir šiaip manau,kad keli puodeliai kavos nepakenks.
Brigit
Aš labai sėkmingai kavą gėriau ir nestuke.gif , ir dabar, kai matinu ax.gif Pienelio nepamažėjo schmoll.gif O jau galėtų bigsmile.gif Kai pradėjau dirbt, tai kavą vos ne kibirais geriu blush2.gif Mažius naktim miega thumbup.gif
Uliuliuska
O man nestumo pabaigoj dingo noras gerti kava, net supykino no kvapo........iki siol negeriu........NU NENORIU
Nordex
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 01 31, 14:12)
O man nestumo pabaigoj dingo noras gerti kava, net supykino no kvapo........iki siol negeriu........NU NENORIU
*

Oi, o man ryte viena mintis - KAVOS!!!
Bet as laaabai silpna geriu, kartais ir kelis kart per diena, o kad mano dukrytei ta kava neleistu miegot, visai nepastebejau..
O beje, juk zalia ar juoda arbata turi kur kas didesni tonizuojanti poveiki, bet jos gerti nedraudzia - bent jau as negirdejau... g.gif
Nes jei draustu, tai ka reiketu maitinanciom motinom gerti? blink.gif
Va, vaistazoliu visokiu arbateliu tai negalima.. schmoll.gif nes turi daug aktyviuju medziagu.
Kristute
o jūs negirdėjote, kad kofeinas ir nikotinas, atseit, kaupiasi vaikų organizme unsure.gif
maman
Niekada negeriau kavos. Taigi, ir po gimdymo nekilo didesniu problemu schmoll.gif Tiesa, kavos poreikis atsiranda tada, kai reikia"kelti" spaudima, nes daznai apturiu sita problema doh.gif Taid nekankinu saves ir isgeriu puodeli apystipres kavos ax.gif Tiesa, karta po panasaus pasikavinimo mazius neuzmigo iki 2 val. doh.gif
medasta
Aš taip pat geriu kavą vieną puodelį ryte stiprios , o per pietus, jie sūnelis naktį blogai miegojo. Stengiuosi apsiriboti vienu puodeliu. 4u.gif
inga*
As geriu kava nestipria,balinta su pienu.Stengiuosi iskart po maitinimo,kad iki kito maitinimo praeitu apie pora valandu.Zalios arbatos isvis negeriu,o juoda-silpna,nes dirbu arbatos parduotuvej,tai prisiskaicius visko apie tas veiklias medziagas ir kofeina. ax.gif
maman
QUOTE(inga* @ 2006 02 07, 16:34)
As geriu kava nestipria,balinta su pienu.Stengiuosi iskart po maitinimo,kad iki kito maitinimo praeitu apie pora valandu.Zalios arbatos isvis negeriu,o juoda-silpna,nes dirbu arbatos parduotuvej,tai prisiskaicius visko apie tas veiklias medziagas ir kofeina. ax.gif
*

O kodel zalios negeri? Nemegsti ar ka nors tokiozinai apie ja? g.gif As - zalios arbatos manijake, tai ir uzkibau uz tavo pasisakymo mirksiukas.gif
TiMa
Kavos negeriu, nesinori kol kas, o va žalią arbatą tai labai mėgstu ir geriu smile.gif DAUG... blush2.gif dabar vat skaitau... negi negalima? blink.gif
rutaga
is pradziu prma menesi ir as negeriau, prigasdino medikai, kad negalima nei kavos, nei kakavos, nei sokolado ir is viso nieko, ko sudetyje yra kofejino, bet kai pasikonsultavau su drauge kuri jau antra vaikeli augina, pradejau gerti, nes labai sunkus rytas be kavos...

g.gif atsakykit pasau kaip cia su arbata, labai ir mane suintrigavo??? isgeriu tikrai daug tiek zalios, tiek juodos arbatos, negi zaloju savo maziuka???
Kristute
QUOTE(rutaga @ 2006 02 16, 06:07)
is pradziu prma menesi ir as negeriau, prigasdino medikai, kad negalima nei kavos, nei kakavos, nei sokolado ir is viso nieko, ko sudetyje yra kofejino, bet kai pasikonsultavau su drauge kuri jau antra vaikeli augina, pradejau gerti, nes labai sunkus rytas be kavos...

g.gif atsakykit pasau kaip cia su arbata, labai ir mane suintrigavo??? isgeriu tikrai daug tiek zalios, tiek juodos arbatos, negi zaloju savo maziuka???
*

anot doc. Vingro, natūralią kavą ir arbatžolių arbatą gerti galima, tačiau saikingai. 4u.gif Tas "saikingai" labai slidus žodis doh.gif
Žalioji arbata, nepaisant energizuojančio veikimu, turi ir gerų savybių- tai puikus natūralus antioksidantas.
Frosta
Aš geriu po 2 puodelius juodos kavos per dieną. Stengiuosi gerti pamaitinus savo mažytę smile.gif.
mucka
Pakutinius nėštumo mėnesius kavos negėriau - tiesiog nenorėjau. Kai Karoliukui suėjo mėnuo vėl pradėjau gerti po truputį. Iš pradžių po vieną, po to po du puodelius, kartais net tris. Bet geriu nestiprią ir su pienu. be pieno man schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Giedreee
Anksciau isgerdavau 3-4 puodelius kavos biggrin.gif,kai laukiausi nestuke.gif gerdavau 1-2 puodelius ax.gif .Jei nebutu kavos butu sunkus ryteliai blink.gif
Fen-berry
Kiekvieną rytą išgeriu po puodelį, labai retai du per dieną. Paskutiniu metu pamėgau kavą su kondensuotu pienu rolleyes.gif
Wilte
Iki kol suėjo pusė metų dukrytei retkarčiais pasimėgaudavau silpna kava, bet dabar jau kiekvieną rytą geriu kavą su pienu. Nebegaliu susilaikyti... ax.gif
jkrista
šiaip tai yra kavos ir be kofeino. nors mano nuomone, tai keli puodeliai vaikui didelės įtakos neturi. tik žinoma, reikia visur ir visada turėti saiką
zika1
na mano mazylei tik2 sav. bet as taip pat atsigeriu 1 puodeli dienojebet tik su pienunes kitokios ir nemegstu,be to akusere ligonineje sake,kad galima 3puodelius i diena ,jei kava su pienu,bet geriausia gerti po maitinimo.
Kvaki
Kavą anksčiau gerdavau dažnai. Po 3-4 puodelius per dieną.
Per nėštumą poreikis sumažėjo. Gerdavau po 1-2.
Po gimdymo bijojau gert dėl vaikiuko.
Bet prasta savijauta privertė. Be to paskaičiau kad po 1-2 puodelius per dieną galima išgert. Tai dabar savęs nevaržau ir geriu kavą pagal reikalą.
Mano žemas kraujospūdis ir rytais dėl to labai skauda galvą. Tai puodelis kavos numima tą skausmą labai greitai bigsmile.gif
obuoliux
O aš nebegaliu gerti kavos.... unsure.gif . Nors ir silpną gėriau, bet pastebėjau, kad mažių nuo jos beria. Aišku, ši alergija atsirado ne iš karto, po kelių mėnesių... Nepiknaudžiavau, po viena puodeliuką silpnos gėriau, ir še tau... verysad.gif .
Grytute
Mano nuomone, kavos (o ypac su kofeinu) maitinanciai mamai gerti tikrai negalima. Juk per pienuka vaikutis viska gaus. scare.gif As per daug myliu savo mazyli, kad ji nuo kudikystes nuodyciau - suspes dar ir kofeinu ir konservantu gauti! Iki 4 menesiu apskritai preska maista valgiau, o ka jau kalbeti apie kava. Beje, tai gali tureti itakos net ir pilvuko diegliukams. g.gif Po gimdymo negeriu nei laso kavos ir tuo labai didziuojuosi. victory.gif
Kristute
QUOTE(Grytute @ 2006 02 24, 22:57)
Mano nuomone, kavos (o ypac su kofeinu) maitinanciai mamai gerti tikrai negalima. Juk per pienuka vaikutis viska gaus. scare.gif As per daug myliu savo mazyli, kad ji nuo kudikystes nuodyciau - suspes dar ir kofeinu ir konservantu gauti! Iki 4 menesiu apskritai preska maista valgiau, o ka jau kalbeti apie kava. Beje, tai gali tureti itakos net ir pilvuko diegliukams.  g.gif Po gimdymo negeriu nei laso kavos ir tuo labai didziuojuosi. victory.gif
*

Ką čia bepridurti, super:mama . Aš nors ir be galo myliu savo vaikutį, visko dėl jo atsisakyti tikrai neišeina.
Tiesa, gal tu tos kavos ir ankščiau ne taip labai ir mėgai
obuoliux
Mano nuomone, kavos (o ypac su kofeinu) maitinanciai mamai gerti tikrai negalima. Juk per pienuka vaikutis viska gaus. scare.gif As per daug myliu savo mazyli, kad ji nuo kudikystes nuodyciau - suspes dar ir kofeinu ir konservantu gauti! Iki 4 menesiu apskritai preska maista valgiau, o ka jau kalbeti apie kava. Beje, tai gali tureti itakos net ir pilvuko diegliukams.  g.gif Po gimdymo negeriu nei laso kavos ir tuo labai didziuojuosi. victory.gif
*

Sutinku, blush2.gif bet tiesiog buvo toks tarpsnis, kad jau fiziškai nebepajėgiau... Nes "dirbu" ne tik mama, bet ir dar prie kompo gan ilgokai vakarais. O stogas taip toooli važiavo, tad nusprendžiau pasilepinti (nu, neplempiau, kaip senais gerais laikais tos kavos, bet ir to trupučio užteko). Rezultatas jau žinomas g.gif . Taigis, dabar bus man griežta dieta, nes ir juoda arbata mažių beria. Nuo šiol "svaiginsiuos" žolelių arbatėlėmis biggrin.gif
O valgau ir taip prėskai... Didžiausia nuodėmė - baronkos (kur sudėtyje nėra margarino) ir į savaitę kokį kartą pora kvadratėlių pieniško šokolado. Ufff... bet tikiuosi paskui atsigriebti (net dabar svajoju apie gerą taurę raudono vyno).
la vita
Pas mane be kavos nė dienos tongue.gif išgeriu du puodelius- vieną baltą o kitą ryte stipresnę.
Ir Aistei nuo to tikrai ne blogiau.
Kažkuri jau rašė- visko su saiku ax.gif
Papildyta:
*

na kiekviena renkamės pagal save. Bet aš prėsko maisto tikrai nevalgau schmoll.gif riboju citrusinius vaisius ir viskas. Jau ir savo sodo šaldytų braškių valgiau ir nieko. O nestipri kava tikrai nekenkia schmoll.gif
Bet jei tu dėl to labai gerai jauties ir esi patenkinta savim- tai tik sveikinu tave 4u.gif
Avokado
As tai geriu be kofeino mirksiukas.gif skonis nesiskiria schmoll.gif
Kristaline
Aš geriu vieną, kartais du puodelius per dieną, bet vaikas ramus ir gerai miega. Geriau nuo pirmo mėnesio, tik iš pradžių labai silpną, bet ne dėl kofeino, o dėl vaiko alergijos saugojausi. Dabar dar maitinu ir kavutės kartais geriu, tik stengiuosi iškart nemaitinti (tuo metu, kai kavos poveikis man didžiausias). 4u.gif
Papildyta:
Beje, labai skanu su sojos grietinėlė bigsmile.gif
Čia toms, kurios geria balintą kavą, dar skaniau nei su pienu.
Tik, bėda, jei vaikas alergiškas, kažin ar nebers?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.