Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žindymas ir "neleistinas" maistas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
city
Na nežinau aš pabandžiau gerti ryte kavą su pienu tai mano vaikutis buvo irzlus ir nemiegojo gan ilgokai. Tad nebegeriu, bet kai paskaičiau jūsų komentarus kad geriate ir nieko panašaus neatsitinka jūsų leliams jie miega tai dabar jau susipainiojau.
taniai
As nuo kokio menesiuko pradejau gerti rytais kava su pienu, o dabar dar per pietus isgeriu.
berga
Budama nescia gerdavau kava be kofejino,paskui po gimdymo dar kuri laika mirksiukas.gif Pabandziau normalios leliui jokios itakos nebuvo ir lepinausi toliau,bet tik po viena puodeli ryte rolleyes.gif
Eveneirka
geriu tik rytais,nestipria.Bet vaikas ramus ,į tai mazai reguoja.
reda 4
Negeriu kavos,nes mano mažylė prastokai miega naktį ir dieną.
DaliaG
QUOTE(Kristute @ 2006 01 19, 12:59)
per diena išgeriu pora puodelių kavos. išgerčiau ir daugiau esu kofeinomanė,bet sažinė neleidžia. mažylis labai sunkiai užmiega tiek diena tiek vakare. ar tai galėtų būti susiję?įdomu ar visos maitinančios mamytės atsisako kavos.
*

aš išgeriu vieną puodelį ryte su pienu, bet daugiau nepiktnaudžiauju, juk vaikučiui per pieną pereina kofeinas, tai ir neužmiega verysad.gif
mamytee
na aš taip pat kavos neatsisaku,bet tik su pienu megstu biggrin.gif išgeriu per diena pora puodelių,o mažius miega gerai,net nežinojau kad kava gali kenkti kaipnors vaikui g.gif

user posted image
SSIMBA
Geriu kava ir as -puodeli, kartais du.Tiesa balta- su pienu.Nieko vaiko elgesy nepastebejau.Miegam gerai. bigsmile.gif
Ledas
Aš išgeriu 1-2 puodelius per dieną ir nepastebėjau, kad mergytė būtų dirglesnė.
Taide
Išgeriu ryte puodelį su pienu, juodos nelabai ir mėgstu. Kartais ir po pietų, dėl žvalumo, arba geriu miežinę tirpią su pienu, sūnelis, ačiū dievui, gerai miega ir nealergiškas.
ArTutė
Kartais 2-3puodelius per savaite nestipriso isgeriu is ryto. Manau, jei nestumo metu gerdavai ir vaikuciui poveikio nedaro, tai galima truputeli ax.gif
asta.s
Tiesiog idomu,ar isgeriat kavos.Jei taip,ar nepastebejot,kad del jusu geriamos kavos pablogetu vaikelio miegas?
kniuksė
Kai maitinau pirmaji savo vaika tai ir kavos isgerdavau puodeli kasdien ir sokolado valgydavau (ties saikingai) ir aplamai labai jau tokios grieztos dietos nesilaikydavau. Nes ta pediatre pasake, kad valgyti reikia viska, tik po truputi, atsargiai. Nevalgiau tik cesnako ir svogunu, kad pienelio kvapas nesugadintu. Gal ir dar ko, dabar tiksliai neatsimenu. Na o su mergicka, tai prisilaikau gan grieztos dietos. Jau, tiesa, po truputi nuo jos nukrypstu blush2.gif . Bet du menesius tai kavos grieztai negeriau. Maza to, man musu sesute pasake, kad ir juoda (o ir zalia) arbata reikia uzplikyti ir palaikyti dvi valandas, tik po to gerti blink.gif Kad pasisalintu kofeinas. Tai as taip ir darau, bet daugiausiai geriu tai ramuneliu, tai melisos, tai kokiu keliu zoleliu arbata. bet nuo dvieju menesiu pradejau sau leisti labai is reto ir labai nestipria (nors del kvapo) kava. Ir man tada taip gera buna. Mat as esu uzkietejus kavos maniake. Bet pastebejau, kad jei as isgeriu viena karta, tai dar nieko. Bet jei viena diena, sekancia diena vel - tai ji pas mane diena beveik nemiega, o ir vakare, jau nori miego, luzta, bet niekaip negali uzmigti. Tada pyksta, nervuojasi. O su suneliu to nebuvo. biggrin.gif
asta.s
QUOTE(kniuksė @ 2006 03 30, 00:01)
Kai maitinau pirmaji savo vaika tai ir kavos isgerdavau puodeli kasdien ir sokolado valgydavau (ties saikingai) ir aplamai labai jau tokios grieztos dietos nesilaikydavau. Nes ta pediatre pasake, kad valgyti reikia viska, tik po truputi, atsargiai. Nevalgiau tik cesnako ir svogunu, kad pienelio kvapas nesugadintu. Gal ir dar ko, dabar tiksliai neatsimenu. Na o su mergicka, tai prisilaikau gan grieztos dietos. Jau, tiesa, po truputi nuo jos nukrypstu  blush2.gif . Bet du menesius tai kavos grieztai negeriau. Maza to, man musu sesute pasake, kad ir juoda (o ir zalia) arbata reikia uzplikyti ir palaikyti dvi valandas, tik po to gerti  blink.gif Kad pasisalintu kofeinas. Tai as taip ir darau, bet daugiausiai geriu tai ramuneliu, tai melisos, tai kokiu keliu zoleliu arbata. bet nuo dvieju menesiu pradejau sau leisti labai is reto ir labai nestipria (nors del kvapo) kava. Ir man tada taip gera buna. Mat as esu uzkietejus kavos maniake. Bet pastebejau, kad jei as isgeriu viena karta, tai dar nieko. Bet jei viena diena, sekancia diena vel - tai ji pas mane diena beveik nemiega, o ir vakare, jau nori miego, luzta, bet niekaip negali uzmigti. Tada pyksta, nervuojasi. O su suneliu to nebuvo. biggrin.gif
*

Ir manai,kad maziuke nemiega butent nuo kavos?
kniuksė
QUOTE(asta.s @ 2006 03 29, 22:36)
Ir manai,kad maziuke nemiega butent nuo kavos?
*

Nezinau, bent jau man pasirode, kad sia dalykai susije. Nes bandziau taip daryti kelis kartus. O kai kelias dienas iseiles tris kart i diena geriu melisos arbata, tai ji buna ramesne ir labai neblogai miega biggrin.gif .
O tu pati ar geri kava?
Žiedė
kai gimė ir pirmas, ir antras vaikas neatsisakiau kavos, ypač rytinės, vaikams visai nekenkė schmoll.gif
Adile
Kol nesilaukiau, gerdavau normalia, ne super stipria kava...
Kai pastojau ir maitinant gerdavau tokia, kaip vyras vadino "kava-siusia" su pienu, visai nestipria, bet kavos kvapas yra ir man gerai... Vaikiukui nepastebejau, kad butu kazkas negerai... nemiegodavo tik jei as susinervindavau kazko, o daugiau jokiu problemu... Dabar laukiuosi vel, silpna kava su pienu geriu, pora kartu per diena... gydytoja sake, kad tikrai nepakenksiu su tokiais kiekiais ir tokiu "stiprumu".
crocus
Su pirmu kūdikėliu buvau labai pareiginga mamytė. Nei kavyčių, nei kitų nepageidaujamų tručyznų. Ale jau su antru truputį išklydau iš tiesaus kelio-kavos ištuštinu 2-3 puodus ir būtinai su šokoladu blush2.gif Bet žadu pasitaisyti.Gersiu tik gerų žolelių arbatytes. Kadanors... Bet mano mergytė visai neauklėja mamytės-miega sau žandus išpūtūs ir nusispjauti jai į tą mano nuodėmę tongue.gif
LEEja
visa nestuma ryte gerdavau puodeli kavos ir dabar, lelytei jau 11 men. - isgeriu beveik kasryta ta puoduka. miegui jokios itakos nepastebejau, kad darytu.
mucka
Nėščia būdama kavos negėriau schmoll.gif schmoll.gif tiesiog nenorėjau, na nebent kartais ir tik su pienu. Pagimdžius negėriau gal kokį mėnesį. Dabar išgeriu iki 4-5 puodelių per dieną doh.gif Bet geriu nestiprią, dažniausiai su pienu.
Prieš kelias savaites dariau eksperimentą - visiškai negėriau kavos ir žiūrėjau kaip reaguos vaikas (nes labai blogai miega naktį, dažnai prabudinėja) - pokyčių beveik nepastebėjau - naktį miegas buvo toks pat, tik dieną šiek tiek ilgiau pamiegodavo ax.gif
spanguoliuks
Pastebejau, kad nuo mano isgertos kavos maziukes pilvas supyksta. Vienas puodelis pastebimu pasekmiu nesukelia, bet jau kokie trys - tai taip. Dazniausiai isgeriu pirma puodeli kavos su kafeinu, o kitus, norui esant, be kafeino.
neri.k
Nors ir zinau, kad kava ne i nauda pienukui ir vaiko miegeliui, bet i diena kartais isgeriu pora puodeliu tongue.gif
asta.s
Aciu uz informacija biggrin.gif Man paciai pradzioj pasirode,kad kava pablogino mazes miega,bet buvo atveju,kai isgeriau kavos antroj dienos pusej ir dukryte puikiausiai parpe.Taip kad sunku daryt isvadas...
Atėnė V
Man kava būtinas dalykas.Nėštumo metu gėriau 2 puodelius,o dabar 4 per dieną Kitaip negaliu,mano kraujo spaudimas žemas.Jei negerčiau,tai akių turbūt neatmerkčiau.
daivajna
As tai labai ir neskaiciuoju. Kai uzsinoriu ryte kartais isgeriu tirpios kavos puoduka. Kartais diena pasidarau nestiprios kavos su pienu. Stengiuosi per diena (ir tai ne kiekviena) isgerti nedaugiau kaip 1 puodeli kavos.
goldengirl

Maza to, man musu sesute pasake, kad ir juoda (o ir zalia) arbata reikia uzplikyti ir palaikyti dvi valandas, tik po to gerti blink.gif Kad pasisalintu kofeinas.

g.gif Kofeinas gi niekur neisgaruoja. Priesingai - kuo ilgiau ant arbatzoliu laikoma arbata, tuo stipresne ji bus. Beje, turbut pagal ta pacia teorija ir kava butu galima "dekofeinizuoti" bigsmile.gif

Beje, mano sunelio elgesys nuo 2 per diena isgertu juodos kavos puodeliu, zalios arbatos, sukramsnoto sokolado nepasikeite. Miega tiek pat - gerciau as kava ar ne.
*CACA*
Niekad nebuvau didele kavos gerike, tai atsisakyti kavos maitinant nebuvo dideles problemos.
sunkiau galbut atsisakyt buvo riesutu ir sokolado.Nes po riesutu (kai daugiau uzvalgiau) pastebejau, kad maziuka truputi beria. Tai ir nebeemiau ju daugiau i burna, juk vaiko sveikata svarbiau nei mamos noras pasilepinti riesutais.
Retkarciais isgeriu kavos, bet nepastebejau, kad vaikeliui butu koks skirtumas.
Žibambukas
Aš čia ne į temą, bet,Kniukse, o ar melisos arbata nemažina pieno gamybą? Žinau, kad mėtų negalima schmoll.gif o melisa ir mėta ne tos pačios giminės? g.gif Turiu pati melisos, šeimynai padarau, o pati negeriu - bijau, kad nepamažėtų pieno. O ji taip skaniai kvepia. thumbup.gif
saulėsmama
Aš iš vaistinės nusipirkau melisų arbatos,tai nustėrau kai paskaičiau viduje radusi arbatos aprašymą.Pasirodo kad maitinančioms jos gert negalima,nes ji stipriai veikia nervus ir gali būt žalinga vaiko raidai g.gif
SANTA
Kaip maitinau pirmaja mergyte ,tai geriau kava ir tikrai nemanau, kad tie keli isgerti kavos puodeliai per diena gali tureti itakos vaiko miegui schmoll.gif ,o antraja -negeriau kavos visai ,nes buvo dinges noras
kniuksė
QUOTE(zibambukas @ 2006 04 10, 10:57)
Aš čia ne į temą, bet,Kniukse, o ar melisos arbata nemažina pieno gamybą? Žinau, kad mėtų negalima              schmoll.gif            o melisa ir mėta ne tos pačios giminės?            g.gif              Turiu pati melisos, šeimynai padarau, o pati negeriu - bijau, kad nepamažėtų pieno. O ji taip skaniai kvepia.                thumbup.gif
*

Kad pieno nepamazejo tia tikrai. Mazei jau trys menesiai, o maitinu savo pieneliu ir tikrai jo uztenka. O ir patare man gerti zoleliu arbatas, tame tarpe ir melisa, musu sesute per patronaza. Kai buvome eilini syki pas pediatre (suejus trim menesiams), as ir pas daktare uzklausiau apie melisa, tai ji pasake tik, kad reikia daryti pertraukas, negalima gerti istisai. O del pieno nieko neuzsimine.
Papildyta:
QUOTE(saulėsmama @ 2006 04 10, 11:37)
Aš iš vaistinės nusipirkau melisų arbatos,tai nustėrau kai paskaičiau viduje radusi arbatos aprašymą.Pasirodo kad maitinančioms jos gert negalima,nes ji stipriai veikia nervus ir gali būt žalinga vaiko raidai g.gif
*

Cia tai tikrai idomu g.gif . O musu pediatre nieko tokio nesake g.gif . Keista. Gal reiketu atsisakyti. Nors as megstu melisos arbata, o ir ramesnes mes su mano mergaite, kai geriame ax.gif
Papildyta:
O va ka tik gavau atsakyma is www.mamostelefonas.lt daktares, kurios klausiau kiek laiko galima gerti melisos arbata maitinanciai mamai ir kiek laiko turi buti pertrauka. I ka daktare atsake ,,Galite vartoti jei jums padeda, ribojimu nera. Dazniausiai, kai mama nejaucia streso, itampos, pailsi, ir kudikis ramesnis, jis jaucia mamos nuotaikas. Tai greiciausiai del glaudaus kudikio rysio su mama, o ne del gaunamu per mamos piena melisu vaistazoliu. Galite meginti be apribojimu ir kitas svelnias, nekoncentruotas arbatas: ramuneliu, liepziedziu, ciobreliu ir kt.
Gyd. Ruta T."
Žibambukas
Ačiū, Kniukse, kad atsiliepei. 4u.gif Dabar tai tikrai bėgsiu išsivirti melisos arbatos, nes ji man pati skaniausia iš visos gausybės mano pririnktų arbatžolių thumbup.gif
P.S. savo mažiuką aš jau devintą mėnesį maitinu savo pienu. ax.gif
kniuksė
QUOTE(zibambukas @ 2006 04 10, 13:36)
P.S. savo mažiuką aš jau devintą mėnesį maitinu savo pienu.                  ax.gif
*

Saunuole thumbup.gif . Linkiu dar tiek pat maitinti (arba net ilgiau, jei gausis) 4u.gif
As savo pirmaji maitinau iki metu ir 9 menesiu biggrin.gif Nors visokios bobutes jau nuo triju menesiu pradejo zirzenti, kad nustociau blink.gif . O as ju neklausiau lotuliukas.gif
Matelyk
kol laukiausi bei pirmus 6 vaikiuko mėn negėriau kavos visai, o paskui pradėjau gerti tik rytais su pienu ax.gif jokios įtakos vaikiukui nepastebėjau schmoll.gif
gintale
QUOTE(Matelyk @ 2006 05 16, 08:17)
kol laukiausi bei pirmus 6 vaikiuko mėn negėriau kavos visai, o paskui pradėjau gerti tik rytais su pienu  ax.gif  jokios įtakos vaikiukui nepastebėjau  schmoll.gif
*

as irgi nepastebejau
Nieko sau
Maitinu sūnų jau beveik 11 mėn., į dieną išgeriu 2 puodelius kavos ir taip pat jokios įtakos vaiko miegeliui nepastebėjau mirksiukas.gif
gytulka
kai maitinau kavos negerdavau, nors ir siaip nesu kavos gerike ax.gif
Guggy
Kol maitinau gerdavau kava tik is ryto ir silpnesne nei paprastai 4u.gif
smileja
Kol laukiausi ir dabar matindama mažylį, kas rytą išgeriu po puodelį kavos užbalintos pienu smile.gif Tad vaikiuko miegui tai visai nekenkia ax.gif Kas su saiku vartojama, tas manau niekad nepakenks smile.gif
Moncele
dar guledama gimdymo namuose geriau kava, po to dariau pertrauka, bet jokio skirtumo nepastebejau. Taigi dabar vel geriu
Inera
Niekada nebuvau atsisakius kavos,nei nescia,nei po gimdymo ax.gif tiesiog negaleciau be jos mirksiukas.gif Isgeriu pora puodeliu per diena ir nemanau,kad jie turi kazkoki poveiki sunelio miegui bigsmile.gif
samiene
As maitinu, bet kavos isgeriu. Nepiknaudziauju. 1 puodeli per diena, nes labai zemas spaudimas. Kava geriu be kofeino. biggrin.gif Nepastebejau, kad mazyle nuo to blogiau miegotu! smile.gif
opium
aš taip pat nepastebėjau, kad kava įtakotų vaiko miegą, 1-2 puodai kasdien-norma ok.gif
inga-uk
anksciau be kavos man neprasidedavo diena ir net ne su vienu puodeliu, bet dabar tik leidziu sau ne daugiau 2 per diena, bet kad ji nemiegotu nebuvo, o besilaukdama negeriau ne vieno puodelio, kazkaip man to nereikejo, o ir dabar jei kas nors butu ramiai galeciau ir vel negerti, man tai nera pasaulio pabaiga ax.gif
Keiti
iki
Taide
Kol laukiausi kavos visiškai nesinorėjo. Dabar išgeriu kavos 1-2 puodelius per dieną dažniausiai su pienu. Kad kava sutrikdytų sūnelio miegą nepastebėjau. Ir pediatrė sakė, kad pamaitinus galima išgerti kavos, kai po poros valandų vėl maitinsi, poveikio kūdikiui nebus.
banni
buvau tikra kavos maniakė,be kavos neprasidėdavo rytas sokiai.gif nėščia taip pat gėriau,bet į nėštumo pabaigą mažiau,nes nesinorėjo.po gimdymo irgi gėriau,tik sesutė patarė daug negert juodos,o geriau balintą.šiand mano sūnui jau 6mėn,aš geriu baltą kavą-man liux ir sūnus nesiskundžia thumbup.gif
Ledas
Aš kavą gėriau su abiem mergaitėm tik aišku 1-2 puodelius per dieną ir jokių neramumų, ar nemiegojimų pas mus nebuvo ir nėra thumbup.gif
Astiena
Stiprio kavos atsisakiau, leidžiu sau rytais išgerti tik su pienu dideli kavos puoduką, po ilgos nakties nors šiek tiek išbudina
Jurgitukas1
Meriu tik tirpia kava ir su labai diele pieno doze;) Viena puodeli per diena, tad maziukes miegui ji niekaip nekenkia:)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.