vaivora
2010 09 10, 08:19
Sveikos mamytes
Turiu toki klausimeli, ar jums darzeliuose jau aukletojos pateike prekiu sarasiuka, kuri reikia nupirkti vaikam butiniausiom prekem, i kuri ieina flomasteriai, priestukai, spalvotas popierius ir panasiai? Man tai keisciausias dalykas tame sarase pasirode, kad reikia kiekvienam vaikui nupirkti po pakuote tualetinio popieriaus, muilo ir t.t.....
O idomu ar tada del ko pakele mokesti uz darzeli? Tai tada idomu uz ka mes mokame tuos 2,5lt i diena. Negi uz situos pinigus darzelis vaikam net tualetinio popieriaus neiveikia nupirkti? Ar begali but darzeli tokios rinkliavos, kai uz vaikucius kiekviena diena mokam po 2,5lt i diena, kur tada dingsta tie pinigeliai?....
Idomu kokiu prekiu paprase nupirkti jusu vaikuciu aukletojos?
"Nustatyti 2,5 (dviejų Lt 50 ct) Lt mokestį visoms šeimoms ir 1 (vieno) Lt mokestį socialiai remtinoms šeimoms už kiekvieną mėnesio dieną (išskyrus šeštadienį, sekmadienį ir švenčių dienas) ikimokyklinio amžiaus vaiko ugdymo reikmėms tenkinti ir darbuotojų darbo apmokėjimui."
Tie 2.5 lito- ne tualetiniam popieriui.
Nuo 2000m perku tą popierių ir labai tikiuosi duos Dievas dar 10 metų pirksiu...
Tualetinis popierius tai dar baika, bet mane nervina kad be viso šito reik dar duot 10 litų už valymo priemones  ir dar nupirkt žaislą arba žaidimą į grupę, tai taip ir nežinai nei ką pirkt nei už kiek
vaivora
2010 09 10, 09:37
O tai idomu man ar flomasteriai, piestukai, klijai, kreidutes tai cia ne ugdymo reikmes? Tai idmomu tada kaip tos ugdymo reimes pasireiskia?
*baRboSa*
2010 09 10, 10:02
QUOTE(vaivora @ 2010 09 10, 09:37) O tai idomu man ar flomasteriai, piestukai, klijai, kreidutes tai cia ne ugdymo reikmes? Ir as perku,bet kazkaip man sitie dalykai neuzkliuvo,juk ir i mokykla vaikui perki tuos pacius reikmenis.Mane labiausiai nervina tai kai reik supirkt visas valymo priemones:wc valiklis,oro gaiviklis,muilas,tualetinis popierius,indu ploviklis,popieriniai ranksluosciai
Cukraus pudra
2010 09 10, 10:59
mes pirkom tol. popieriaus, pop. rankšluosčių, nosinių pakeliais ir dėžutės, skysto muilo,drėgnų servetėlių. visi gavom po tokį sąrašiuką. nunešėm. bendrai juos naudoja, neskirsto,kad tas to vaiko, tas ano.
saulės spindulėlis
2010 09 13, 09:40
Ankstesniajam darzelyje, kur lankem taip pat per susirinkima gaudavom po sarasiuka, ka nupirkti vaikiukams. Tai ten buvo surasytos reikmenys ugdymui skirtos. Dar neoficialiai buvo paprasyta vaikui po knygute ir zaisliuka, ne pliusini, koki atsinesti ar is namu ar nupirkti. Dabar pakeitem darzeli, tai nezinau kaip bus. Zinau, kad mano vyro sesuo perka tualet popieriu ir pan. bet cia kitas miestas.
Daiva41
2010 09 13, 09:54
Oi, tos amzinos rinkliavos... Mums saraso jokio nepateikia, mes duodame 50 Lt i metus. uz juos perka visas buitines reikmes. Grupes remontui rinko po 100 litu. Dabat girdejau kalbas, kad reikes linoleuma keisti, tai matyt vel bus rinkliava.
Upokšnis
2010 09 13, 10:10
QUOTE(vaivora @ 2010 09 10, 09:19) Sveikos mamytes Turiu toki klausimeli, ar jums darzeliuose jau aukletojos pateike prekiu sarasiuka, kuri reikia nupirkti vaikam butiniausiom prekem, i kuri ieina flomasteriai, priestukai, spalvotas popierius ir panasiai? Man tai keisciausias dalykas tame sarase pasirode, kad reikia kiekvienam vaikui nupirkti po pakuote tualetinio popieriaus, muilo ir t.t..... O idomu ar tada del ko pakele mokesti uz darzeli? Tai tada idomu uz ka mes mokame tuos 2,5lt i diena. Negi uz situos pinigus darzelis vaikam net tualetinio popieriaus neiveikia nupirkti? Ar begali but darzeli tokios rinkliavos, kai uz vaikucius kiekviena diena mokam po 2,5lt i diena, kur tada dingsta tie pinigeliai?.... Idomu kokiu prekiu paprase nupirkti jusu vaikuciu aukletojos? 6. Už kiekvieną mėnesio dieną (išskyrus šeštadienį, sekmadienį ir švenčių dienas) taikomas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu nustatyto dydžio mokestis ikimokyklinio amžiaus vaiko ugdymo reikmėms (priemonėms, medžiagoms patalpų funkcionavimui užtikrinti, renginiams organizuoti, trumpalaikiam ir ilgalaikiam inventoriui įsigyti) tenkinti ir darbuotojų darbo apmokėjimui. Mokestį vaiko ugdymo reikmėms moka visi tėvai, lengvatos nenumatytos. Į paryškintą sąvoką įeina lempučių keitimas, kanalizacijos tvarkymas, stogo tvarkymas, baldų pirkimas ir t.t. Taigi, kasdienėms higienos priemonėms pinigų nebelieka (ypač, jei darželis apleistas). Pateisinu tualetinio popieriaus, servetėlių, muilo, wc valymo priemonių pirkimą. Bet kai reikalauja pirkti indų ploviklius po 1 l nuo vaiko, man tai nesuvokiama  Netikiu, kad per metus sunaudojama 24 l indų ploviklio
Darzelyje nieko neprase, nei vieno lituko. Pasake, kad siuo metu visko yra, nieko nereikia. Jokiu rinkliavu. Nu tai nebutu mamos, pacios sumaste, kad reikia vis tiek pirkti ir surinko pinigus
Dzenete
2010 09 15, 13:23
Mūsų darželyje prašė toletinio pop. ir muilo, taip pat vaikui nešiau spalvinimo knygelę ir flomasterius. Visa kita jei ko reiktu sakė eigoje pasakys,
QUOTE(Upokšnis @ 2010 09 13, 11:10) Bet kai reikalauja pirkti indų ploviklius po 1 l nuo vaiko, man tai nesuvokiama  Netikiu, kad per metus sunaudojama 24 l indų ploviklio  darzeliuose ir mokyklose indu plovykli (bet koki) naudoti draudziamaindam plauti naudojamos sausos garstycios ir/arba soda
*Persikute*
2010 09 18, 11:47
QUOTE(Upokšnis @ 2010 09 13, 11:10) 6. Už kiekvieną mėnesio dieną (išskyrus šeštadienį, sekmadienį ir švenčių dienas) taikomas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu nustatyto dydžio mokestis ikimokyklinio amžiaus vaiko ugdymo reikmėms (priemonėms, medžiagoms patalpų funkcionavimui užtikrinti, renginiams organizuoti, trumpalaikiam ir ilgalaikiam inventoriui įsigyti) tenkinti ir darbuotojų darbo apmokėjimui. Mokestį vaiko ugdymo reikmėms moka visi tėvai, lengvatos nenumatytos. Į paryškintą sąvoką įeina lempučių keitimas, kanalizacijos tvarkymas, stogo tvarkymas, baldų pirkimas ir t.t. Taigi, kasdienėms higienos priemonėms pinigų nebelieka (ypač, jei darželis apleistas). Pateisinu tualetinio popieriaus, servetėlių, muilo, wc valymo priemonių pirkimą. Bet kai reikalauja pirkti indų ploviklius po 1 l nuo vaiko, man tai nesuvokiama  Netikiu, kad per metus sunaudojama 24 l indų ploviklio  pati dirbau darzelyje, tad apsciai priemoniu gaudavom is valdzios. tad ir man keista ir laukiu to vadinamojo susirinkimo-kai iteiks butinuju prekiu lapeli.
Higienos priemonės: tualetinis popierius, vaikiškas muilas, stalo servetėlės, popierinis rankšluostis. Kanceliarinės priemonės: flomasteriai, baltas popierius, spalvotas popierius, teptukai, akvarelė, guašas. Spintelėje: šukos, nosinės. Vaikas turi turėti berniukai kelnes, mergaitės suknelę/sijonėlį/sarafaną persirengimui grupėje, basutes.
nataaliux
2011 08 31, 18:04
O as galvojau kad tik musu darzelyje nera muilo ir tualetinio popieriaus As pati dirbu valstybenej istaigoj, bet i darba su tualetiniu popierium neiinu, mum valdzia perka is valstybes skirtu pinigu. Taciau klausimas: jei tevai turi nupirkti tualetini popieriu, muila, valymo priemones (kanceliarines prekes jau tiek to), maitinima apmoka tevai, tai kur keliauja valstybes skirti pinigai, vadinami krepseliai, o kur keliauja 2 proc., kur tevai skiria darzeliui? I tokius klausimus darzeliu direktoriai nelabai nori atsakyti.
QUOTE(nataaliux @ 2011 08 31, 19:04) O as galvojau kad tik musu darzelyje nera muilo ir tualetinio popieriaus As pati dirbu valstybenej istaigoj, bet i darba su tualetiniu popierium neiinu, mum valdzia perka is valstybes skirtu pinigu. Taciau klausimas: jei tevai turi nupirkti tualetini popieriu, muila, valymo priemones (kanceliarines prekes jau tiek to), maitinima apmoka tevai, tai kur keliauja valstybes skirti pinigai, vadinami krepseliai, o kur keliauja 2 proc., kur tevai skiria darzeliui? I tokius klausimus darzeliu direktoriai nelabai nori atsakyti. Ar klausėt? Krepšelis skiriamas tik nuo naujų metų, iš jo negali būti perkamas nei tualetinis popierius, nei muilas. Už 2 proc dažniausiai remontuoja grupes, žaidimo aikšteles rengia. Pasidomėkit,kiekvienam darželyje ko gero yra ataskaita, mūsų tai tikrai, o ir per susirinkimus pasako, kiek kam pinigų išleista.
nataaliux
2011 09 01, 14:06
QUOTE(ernoja @ 2011 09 01, 13:20) Ar klausėt? Krepšelis skiriamas tik nuo naujų metų, iš jo negali būti perkamas nei tualetinis popierius, nei muilas. Už 2 proc dažniausiai remontuoja grupes, žaidimo aikšteles rengia. Pasidomėkit,kiekvienam darželyje ko gero yra ataskaita, mūsų tai tikrai, o ir per susirinkimus pasako, kiek kam pinigų išleista. Musu darzelyje per 2 metus nieks nesake kur tie pinigai panaudojami, jokiu ataskaitu, kas ir uz kiek nupirkta niekur nera, o jei apie tai paklausi direktores, pradeda rekti ir aiskintis, kad tipo jus itariate kad as sau pinigus imu? Tai kad sekasi tiems darzeliams, kur normalios direktores, bendraujancios su tevais ir tevu nebijancios.  Tiesiog nusibodo per kiekviena susirinkima klausyti, kad pinigu truksta, zaislams pinigu nera, o darzelis pas mus suremontuotas uz Europos sajungos lesas ir viena partija dave remontui, bet vis tiek mazai.....
doremifasolasi
2011 09 03, 14:02
 sveikos, dirbu pai darzelyje Naujiems mokslo metams pirkau dukrai priemones i mokykla, ir sau... priemones i darba. atkeliavau i darba nesina krepseliu, kuriame flomasteriai, lipni juosta, skylamusis, segtuvai , susegtuvai, rasikliai, imautes, papkes, lapeliai visokie ir t.t ir visa tai is savo kisenes, , ir visa tai darau tikrai ne vien as, visi pedagogai taip gyvena ir dirba...  tempiam zaislus is namu, deliones, uzuolaidas, akvariumus, spintas ir t.t. o norint darzelyje valdisku kompu atsispausdinti reikiamus dokumentus, reikia atsinesti savo lapus,  tyliai valdzia pasnibzda, kad susirinkit is tevu  jie tuo atveju,, ne prie ko''. taip , kad, esam kaulytojai, kartais patikekit, geda prasineti rtevu, atseikejam is savo seimos biudzeto. moralas, musu valdzia labai rimtai piktnaudziauja valstybinemis lesomis, galime plesytis, sukauti, pavargom...kaip ir visa tauta...
na nezinau,jei darzelio aukletoja paprasytu popieriaus ramiai reaguociau,nes mokykloje patys pirkomes,univere patys pirkomes, niekas nedalino jo dykai...
Aš tai dar negavau jokio sąrašo iš auklėtojų, bet pirkdama priemones dukrai į mokyklą, tai praktiškai antrątiek nupirkau būsimam darželinukui Aš tai suprantu, kad vaikų ugdymo, maitinimo finansavimas baisus (tiek mokyklose, tiek darželiuose) ir tenka tėvams prisidėti, skirti tam finansų. Liūdna, kad lygiai tokia našta kliūna ir soc. remtinoms šeimoms, kur žmonės sudėtingai verčiasi..bet pvz. mūsų darželyje buvo aiškiai pasakyta, kad tokioms šeimoms nereiks pergyventi. Aš būčiau nieko prieš, jei mano vaikas tomis priemonėmis dalintųsi su kokiu kitu vaikučiu, kuriam tėvai negali visko nupirkti
Jokio sąrašo ir mums nedavė.Pati paklausiau,ar nereikia ko nusipirkti,tai pasakė tik tual. popieriaus  bus dar susirinkimas,gal tada ką pasakys.
Mes gavom sąrašiuką buitinių dalykų, tai supirkom..70 Lt išleidau priemonėms, bet ir nerinkau pačių pigiausių, nes ne sau, o darželiui.. O ugdymui tai savo nuožiūra supirkau, praktiškai abiems vaikams vienodai
Vaiduuulia
2011 09 07, 13:27
Mes šiandien gavome sąrašiuką, bet jame nebuvo jokių kanceliarinių priemonių, tik segtuvas ir 5 įmautės vaiko asmens bylutei. Na, įdomumo dėlei galiu išvardinti, kas įeina į tą sąrašą: popieriniai rankšluosčiai, tualetinis popierius, indų ploviklis, skystas muilas, universalus arba grindų ploviklis, WC valiklis, oro gaiviklis, šiukšlių maišai ir medžiaginės pašluostės. Pati pigiausių tikrai nepirksiu, tikiuosi, nebus tokių tėvelių, kurie atneštų kokio Fairy ar dar ko panašaus... Namie tokių priemonių nenaudojam, norėtųsi, kad ir daržely būtų renkamasi švelnesnės, ypač, kai kalbama apie sąlytį su maistu...
rusneliukas
2011 09 07, 13:35
Mums nieko nereikia nesti  tik nosinaiciu spinteleje tureti. Ir siaip jokiu rinkliavu nera. Per metus tik pratybu sasviuvini uz 10lt pirko. Viska darzelis superka
doremifasolasi
2011 09 07, 19:11
QUOTE(Vaiduuulia @ 2011 09 07, 15:27) Mes šiandien gavome sąrašiuką, bet jame nebuvo jokių kanceliarinių priemonių, tik segtuvas ir 5 įmautės vaiko asmens bylutei. Na, įdomumo dėlei galiu išvardinti, kas įeina į tą sąrašą: popieriniai rankšluosčiai, tualetinis popierius, indų ploviklis, skystas muilas, universalus arba grindų ploviklis, WC valiklis, oro gaiviklis, šiukšlių maišai ir medžiaginės pašluostės. Pati pigiausių tikrai nepirksiu, tikiuosi, nebus tokių tėvelių, kurie atneštų kokio Fairy ar dar ko panašaus... Namie tokių priemonių nenaudojam, norėtųsi, kad ir daržely būtų renkamasi švelnesnės, ypač, kai kalbama apie sąlytį su maistu...  turiu nuliudinti, nes tikrai atnesa fairy ar dar kazka pan  ir tikrai atsizvelgia i kaina, akd pigesnis butu, nematau nieko jau tokio labai blogo... sutinku, tikrai kenksmingi visi plovikliai, bet priklauso ir nuo seimininkes, ar ,,ne tirstai'' islauna tuos indus. siaip tai higienos normos darzeliuose leidzia naudoti priemones, registruotas musu salyje, ar kazkas pan.
QUOTE(Vaiduuulia @ 2011 09 07, 12:27) Pati pigiausių tikrai nepirksiu, tikiuosi, nebus tokių tėvelių, kurie atneštų kokio Fairy ar dar ko panašaus... Namie tokių priemonių nenaudojam, norėtųsi, kad ir daržely būtų renkamasi švelnesnės, ypač, kai kalbama apie sąlytį su maistu... o kokius pirksite???pvz indu plovikli koki???
Pamaiva25
2011 09 07, 20:25
Idomi ta musu tvarka valstybeleje, vaiku darzeliai yra, bet jei nori kad vaikutis eiti i darzeli tai privalu ir langus pakeisti susimetus teveliams, uzuolaidas supirkti, baldelius pagaminti, loveles supirkti, spintutes pasigaminti, zaislu atnesti ir dar plovikliu, gaivikliu, valikliu, skalbimo milteliu... Kad vaikui reikia kanceliariniu priemoniu nieko nebesakau, jau pripratau, na bet kam nesti skalbimo miltelius? Suprantu tualetini popieriu, vienkartinius ranksluostukus. Bet mes ejom i darzeli pirkom savo indus, irankius, patlynes uzvalkaliukus, metemes ant loveliu, uzuolaidu, spinteliu, kilimu, zaliuziu  ir zaidimo aiksteliu. Patikekit kai kisene paplonina tevu fondas kas menesi 10 Lt. + rudeni 150 Lt. + nauji metai 50 Lt. + pavasaris 50 Lt. tai nebejuokinga daros. Dabar auga dvyniai, tai dvigubinasi suma  I sia suma neieina kanceliariniu priemoniu maisas, hig. prekes ir visi valikliai, prausikliai, milteliai
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 09 07, 21:09) o kokius pirksite???pvz indu plovikli koki??? Aš pirkau "Frosh" litrinį ir "Pur balsam" litrinį
vaivora
2011 09 08, 08:25
Siemet perejom i nauja grupe tai keisciausias dalykas, is prekiu kuriu reikejo atsinesti, tai dantu sepetelis ir dantu pasta  Mano berniukas sake, kad pavalge pietus visi vaikai eina dantuku valytis, gal ir gerai maziau genda tada O prekiu sarasas tikriausiai pas visus daug maz vienodas, tualetinis popierius serveteles, muilas. Kaip bebutu vistiek keista, ar cia aukletoju savivale ar kaip cia ta dalyka pavandinti, kad tame paciame darzelyje gali skitis higieniniu prekiu krepselis... Arba cia kaip pamaiva25 rase, kad reikejo viska teveliam supirkti net iki vaiku patalines, tai cia manau kaip bebutu perzenktos ribos.... Sitikie pinigai.... taigi ne privatus darzelis o valtybinis gi.... kur tada visi tie 2,5lt ugdymui, darzelio reikmems? kur valstybes skiramos lesos?....
Vaiduuulia
2011 09 08, 08:58
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 09 07, 22:09) o kokius pirksite???pvz indu plovikli koki??? Frosch arba Neutral.
as gal paranojiskai, bet is kur jus esate tikra, kad su tokiu ir plaus? gal toki namo nesis, o cia Optima linija pasides
QUOTE(Vaiduuulia @ 2011 09 07, 14:27) WC valiklis, oro gaiviklis, šiukšlių maišai ir medžiaginės pašluostės.  nesuprantu, kam šitas priemones reikia nešti?  nejaugi 20 valiklių/ritinukų maišų/gaiviklių (pagal vaikų skaičių) per metus sunaudoja? Lupikautojai
QUOTE(*Lyra* @ 2011 10 15, 16:57)  nesuprantu, kam šitas priemones reikia nešti?  nejaugi 20 valiklių/ritinukų maišų/gaiviklių (pagal vaikų skaičių) per metus sunaudoja? Lupikautojai o ar tai daug metams???menesiui iseina po 1,5 vnt valiklio,maisu siukslems,gaivikliu ir t.t
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 10 16, 15:47) o ar tai daug metams???menesiui iseina po 1,5 vnt valiklio,maisu siukslems,gaivikliu ir t.t na zinai, yra zmoniu,kurie viena indu plovikli puse metu naudoja.
QUOTE(Reika @ 2011 10 17, 07:20) na zinai, yra zmoniu,kurie viena indu plovikli puse metu naudoja. Na bet ir zmoniu seimoje ne 20  ,daug indu tenka plauti,daug kartu per diena tualetus,grindis,veidrodzius valyti,kelis maisus siuksliu per diena nesti(pampersai,popieriai darbelius darant)
Neperkue,nei brangiausiu,nei pigiausiu plovikliu renkuosi tokias priemones kurias naudoju pati.O atvirai anksciau ir be tu visokiausiu priemoniu isplaudavo lekstutes ir budavo gerai.
Na davė ir mums sąrašiuką į kurį įeina: 1.Spalvoti pieštukai(rusiški/vokiški) 2.Flomasteriai 3.Sausi klijai (5 vnt.) 4.PVA klijai(1 vnt.) 5.Spalvotas popierius (4 rink.) 6.Kopijavimo popierius (1 pakuotė) 7.Piešimo akvarele sąsiuvinis 8.Popierinis rankšluostis (1 pakuotė) 9.Vienkartinės nosinės (1 pakuotė) 10.Tualetinis popierius (1 pakuotė) 11.Dėlionė,žaidimas arba knyga 12.Akvarelė (rusiška) 13.Paprastas pieštukas 14.Aliejinės kreidelės Bet kadangi mes ilgai sirgom,tai neskubėjau pirkti,tai dabar teks nupirkti tik tual. popieriaus,flomasterių,vienkartinių nosinių ir medinę dėlionę arba žaidimą.Visą kitą jau turi,auklėtoja sakė užteks,nes jos ir šiaip renka po 10 lt kas mėnesį į fondą,tai nuperka ko trūksta iš tų pinigėlių  nors sakiau,jei dar ko reiks,lai sako,juk savo vaikui perki
zydrune85
2011 10 21, 13:37
Mano sese rode savo sarasiuka, tai siuksliu maisu, oro gaivikli i WC, skalbimo milteliu ir panasiai. Pakraupau. Jokiu kanceliariniu reikmiu nera
QUOTE(zydrune85 @ 2011 10 21, 13:37) Mano sese rode savo sarasiuka, tai siuksliu maisu, oro gaivikli i WC, skalbimo milteliu ir panasiai. Pakraupau. Jokiu kanceliariniu reikmiu nera  Čia jau nuo darželio priklauso  vienam vienas priemones reikia pirkti,kitam kitas ir pan.
ruta_zalia
2011 10 24, 13:57
Visos temos neskaiciau, bet uzteko paskutini lapa akimis perbegti.As asmeniskai nematau skirtumo, optima linija ar koki Frocha (kurio ir pati nenaudoju  ) atnes tevai i darzeli. Ka gali, kiek leidzia kisene toki ir atnesa, svarbu, kad is viso atnesa. Juk ir su masinom skirtingom tevai vaikus atveza: vieni su dzipais, kiti su 20 m. pasatais. O bet taciau... Visi vaikai siuo metu ateina su "darzelinuko krepseliais", pati dabar daug bendrauju su ivairius Kauno darzelius lankanciu vaiku mamomis ir niekaip nesuprantu vieno dalyko: kodel viename darzelyje grupes rinkliava 5 Lt. ir is tevu nieko nepraso, o kitur rinkliava siekia ir 15-20 lt. plius tevai gauna i paklodes panasius sarasus supirkti visas kanceliarines ir ukines priemones  Tai kur keliauja musu pinigai ir kodel vienos istaigos sugeba ukiskiau verstis uz kitas  Tarkim esminio skirtumo tarp teritorijos ar pastatu ivaizdzio tikrai nesimato, na i pastato vidu neilysi ir neivertinsi. O dar didesni juoka sukelia, kad is tevu reikalaujama nesti visokius oro gaiviklius - jau ir taip chemijos laikais gyvename, tai vietoj patalpu vedinimo pasirenkamas paprasciausias variantas - cheminis purskalas vaikams uostyti... Kazin ar higienos normas leidzia tokius cirkus
letuciukas
2011 11 11, 12:36
reikejo pirkti kanc prekes, apie 40lt viskas kainavo. Man labai graudu, kada tevai nuperka kieta WC popieriu. As pirkau minksta, bet dabar mano vaikas tures raizytis su kietu, geda man uz tokius tevus, nors vaiksto issipuste, su brangiom masinom vaikus veza, vaidina, o WC popieriu atnesa kuris i popieriu nepanasus, tik keptuvem valyt tinka, o muila tai irgi perka nevaikiska, nes juk yra pigesniu su chemikalais, geda man uz tokius tevus.
QUOTE(letuciukas @ 2011 11 11, 12:36) reikejo pirkti kanc prekes, apie 40lt viskas kainavo. Man labai graudu, kada tevai nuperka kieta WC popieriu. As pirkau minksta, bet dabar mano vaikas tures raizytis su kietu, geda man uz tokius tevus, nors vaiksto issipuste, su brangiom masinom vaikus veza, vaidina, o WC popieriu atnesa kuris i popieriu nepanasus, tik keptuvem valyt tinka, o muila tai irgi perka nevaikiska, nes juk yra pigesniu su chemikalais, geda man uz tokius tevus. O tai jūs tikrinat kas ką atneša  aš net nžn kas kokį perka,kažkaip negražu man eiti pas auklytę ir prašyti,kad parodytų  norisi tikėti,kad visi tėvai nori kuo geriausio savo vaikams ir neperka pigiausių priemonių.
Nada...
2011 11 11, 13:22
QUOTE(letuciukas @ 2011 11 11, 13:36) reikejo pirkti kanc prekes, apie 40lt viskas kainavo. Man labai graudu, kada tevai nuperka kieta WC popieriu. As pirkau minksta, bet dabar mano vaikas tures raizytis su kietu, geda man uz tokius tevus, nors vaiksto issipuste, su brangiom masinom vaikus veza, vaidina, o WC popieriu atnesa kuris i popieriu nepanasus, tik keptuvem valyt tinka, o muila tai irgi perka nevaikiska, nes juk yra pigesniu su chemikalais, geda man uz tokius tevus.  as irgi issiziojau, kai praeitais metais pamaciau, koki sss... tevai atnesa, bet sazines neikresi juk
|
|