Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Raumenų stangrinimas/riebalų deginimas
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos > Pratimai atskiroms kūno dalims
Pages: 1, 2, 3
EAT
Ir aš pastebėjau kai ką, kuo mažiau sėdima supermamose tuo daugiau sudeginama riebalų.
^^liutuke
QUOTE(pokahonta @ 2008 03 18, 13:46)
merginos  biggrin.gif  as virs 8 metu aktyviai sportuoju,ir karnitina seniai geriu,tikrai ne jis krutine mazina,juk apskritai mazejant svoriui ir krutine mazeja..toks jau minusas yra,kad neiseina numetinejant svori krutine issaugoti tokia pacia  blush2.gif
*

Tai jau taip, as numeciau dar labai nedaug svorio (nes pas mane ir nera per daug ka mest), bet ant krutines tikrai jauciasi, bet uztat ji stangri, pakilus thumbup.gif Isigijau dabar L-karnitino, bandysiu su savo soniukais kovot blush2.gif
laurada
As ir nusipirkau L-karnitina, pas mane jis su chromu ir B6 vitaminu, chroma geriau ir taip, o dabar jie kartu thumbup.gif
Bet kazko tokio nepastebejau schmoll.gif skaiciau, kad energijos duoda, jegu daugiau atsiranda sportuojant, o kas vartoja ar jauciat koki poveiki rolleyes.gif
^^liutuke
As geriau jau du kartus L-karnitina, energijos tikrai zymiai daugiau, sportuojant musa karstis ir prakaitas, bet nepasakyciau, jog tai yra nemalonu biggrin.gif Kai drauge ji pirko, tai pardavejas sake rezultatu uoliai sportuojant ir truputi maista paziurint galima laukt jau po savaites mirksiukas.gif As dar kol kas nematau rezultatu, bet po savaites matuosiu apimtis ir bus matyt, ar kas juda i geraja puse smile.gif
laumupė
Reiks ir man karnitino nusipirkti. Vartojau prieš porą metų, neblogas buvo rezultatas, ir presiukas gerai išryškėjęs buvo, visos pagalvėlės matėsi ok.gif ir energija per kraštus treniruočių metu plūsdavo, kaip rožė raudonais žandais išeidavau. Dar patikdavo šokoladukai su karnitinu. Nežinau, ar dar yra tokių g.gif
^^liutuke
QUOTE(tojama @ 2008 04 02, 11:44)
Reiks ir man karnitino nusipirkti. Vartojau prieš porą metų, neblogas buvo rezultatas, ir presiukas gerai išryškėjęs buvo, visos pagalvėlės matėsi ok.gif ir energija per kraštus treniruočių metu plūsdavo, kaip rožė raudonais žandais išeidavau. Dar patikdavo šokoladukai su karnitinu. Nežinau, ar dar yra tokių  g.gif
*

O nustojus vartoti, ar negrizo viskas i savas vietas kaip ir buvo? Cia aisku nekalbu apie tuos atvejus, kai viska pradedi valgyt be saiko ir panasiai. Tiesiog sportuojant tuo paciu ritmu ir mityba paziurint, tik be karnitino?
laumupė
QUOTE(^^liutuke @ 2008 04 03, 11:00)
O nustojus vartoti, ar negrizo viskas i savas vietas kaip ir buvo? Cia aisku nekalbu apie tuos atvejus, kai viska pradedi valgyt be saiko ir panasiai. Tiesiog sportuojant tuo paciu ritmu ir mityba paziurint, tik be karnitino?
*

Nieko nėra amžino rolleyes.gif Nors ištisai gerti karnitiną irgi manau nesąmonė. Bet tikrai galiu pasakyti, kad didelių nukrypimų neįvyksta, nustojus jį vartoti, į bačkutę tikrai nepavirsi, jei mitybą prisižiūrėsi ir sportavimo intensyvumo nesumažinsi. O kas tau neleidžia periodiškai pavartoti karnitiną? Aš tai jau senokai jį vartojau, ir šiaip truputį sugriešijau su šokoladu ir bandelėmis, tad manau man jau pribrendo reikalas susiimti blush2.gif Mačiau baisius padarinius, į ką pavirsta vyrai po metano vartojimo doh.gif va čia tai baisu blink.gif
^^liutuke
Na taip, as irgi manau, kad jis nera gerai - jis netgi labai gerai musu sirdziai rolleyes.gif Pas mane riebaliuku beveik niekur nebera, iskyrus pilvuko sonus, kuriuos tikiuosi su karnitino pagalba numesti bigsmile.gif
Geguzele
Kolorijos degti pradeda tik po 20-30 minuciu treniruotės smile.gif
Kad nedegtų raumenys o riebaliukai,klauskit pas instruktorius,pas juos turi būti lentelė pagal amžių iki kiek galima pakelti pulsą kad raumenukai nedegtų.
Kad kojos ir užpakaliukas butu gražūs -STEPAS,pradeti reikia nuo mažesnio krūvio ,kad nebutų per sunku,ilgainiui po 1 val ir rezultatas akivaizdus smile.gif
Fifux'e
sveikutes 4u.gif
na jus cia teisingai ir graziai snekat drinks_cheers.gif
1. mityba bigsmile.gif
2. spotas (nesvarbu ar klube,ar namuose) drinks_cheers.gif
3. gera forma tongue.gif

o jei rimciau,as taio psortuoju namuose,turiu kruvas pratimu susirasius,sunkokai man tas svoris krenta,tos foguros taisosi,bet juda-svarbu kad juda...per tris menesius nesioju jau vienu dudziu mazesnius rubus thumbup.gif tad galima viska pasiekti,tik reikia noreti mirksiukas.gif
man as meniskai negalima sportuoti del serdies,bet judu kiek galiu,darau viska,kad tik vel buciau tokia,kokia buvau pries pastodama(nors svoris liko ne nuo gimdymo,o priaugo nuo pasikeitusiu gyvenimo aplinkybiu)...tad panos nemiegam,ir varom i prieki...labai daug pratimu yra www.youtube.com mirksiukas.gif
Fifux'e
QUOTE(pepilota @ 2006 11 25, 13:07)

Todel klausiu labiau patyrusiu:
1. Kiek kartu per sav. efektyviausia sportuoti ir kokios rusies treniruotes pasirinkti?
2. Kokia turetu buti treniruotes trukme?
3. Ar yra teisybes tame , kad pirmiausia reikia numesti norima svori su kardio treniruotemis, ir paskui dailinti kuna treniruokliu saleje?
4. jeigu yra tokiu, kurios sporto ir mitybos pagalba jau atsikrate nereikalingu kg, vis delto parasykit kaip maitinotes, kokius produktus valget ar kiek kcal suvartodavot?
5. Ir man dar labai idomu po kiek laiko, laikydamasi sportavimo rezimo galiu pastebeti rezultatus.

na paskaiciau tavo pasisakyma ir manau,kad parasei, cia visoms labai rupimus klausimus bigsmile.gif mirksiukas.gif
as asmeniskai jei noreciau numesti tik kokius 5 kg ir tik susatgrinti kuna,tai daryciau taip:
1.sportuociau tris kartus per savaite ir rinkciasi treniruokliu sale.
2.treniruote norint sumazinti riebaliukams,turi buti apie valanda ar daugiau trukmes.
3. rinktis daugiau kardio pratimu,pratimu su lengvesniu kruviu,bet intensyvesniu judesiu ir daugiau padaytu pratimu skaiciumi.
4.tu norinumesti tik 5kg,tad tau reikia suvartiti koki 1700kcal ir greit nebeliks tu kg,o po to valgyti normaliai apie 2000kcal ir jei sprtuosi viskas bus ok
5.o rezultatai ateis patys,ak maziausiai to tikesiesi
mirksiukas.gif manau tau tik pasportuoti biskuty ir viskas bsu gerai mirksiukas.gif mazai kg nori numesti,tad imanoma paprastai ir greitai
cabin8crew
QUOTE(Mijos mama @ 2008 06 08, 17:21)
na paskaiciau tavo pasisakyma ir manau,kad parasei, cia visoms labai rupimus klausimus bigsmile.gif  mirksiukas.gif
as asmeniskai jei noreciau numesti tik kokius 5 kg ir tik susatgrinti kuna,tai daryciau taip:
1.sportuociau tris kartus per savaite ir rinkciasi treniruokliu sale.
2.treniruote norint sumazinti riebaliukams,turi buti apie valanda ar daugiau trukmes.
3. rinktis daugiau kardio pratimu,pratimu su lengvesniu kruviu,bet intensyvesniu judesiu ir daugiau padaytu pratimu skaiciumi.
4.tu norinumesti tik 5kg,tad tau reikia suvartiti koki 1700kcal ir greit nebeliks tu kg,o po to valgyti normaliai apie 2000kcal ir jei sprtuosi viskas bus ok
5.o rezultatai ateis patys,ak maziausiai to tikesiesi
mirksiukas.gif manau tau tik pasportuoti biskuty ir viskas bsu gerai mirksiukas.gif mazai kg nori numesti,tad imanoma paprastai ir greitai
*

Merginos, kam savo kunus kysti tuos keratinus ir visus kitus ( fast effect) papildus, taip galit numesti greitai, bet tai jusu organizmui nera labai naudinga.

Stai keleta patarimu.

1 saikingai valgykit, Simta kart girdeta, bet juk randama priezasciu, darbas tai ir taip. Esme tokia. Valgom 5 kart per diena minimum, ir neprikisam.

2Sveikas maistas. Tai nera tik salotos. Maistui pasisavinti reikalingi ir riebalai, tad neapgaudinekite savo organizmo, valgykit, visko, bet po mazai. Ir patartina nemiksuoti, apetaizeris, pirmas antras patiekalas, na - nedarykit tokios koses. Kuo maziau sumaisyti produktu. Kuo maziau naudoti keptus produktus.

3 Sportas, o taip, i diena nubegti pora km labai sveika, neprisiverciat? nieko - Bent jau jei negalite leisti sau sporto klubo, patariu padaryti keleta jogos pratimu. Del pratimu, galite kreiptis asmenine zinute...

Svarbiausia - nepasiduoti ir uzsibrezti tiksla ( suplanuoti laika). tai yra - per metus pasiekti to ir to. o ne per 3 menesius pasiekti, ir po to per 4ta menesi , atgauti, kas buvo sudeginta
auriune
Vadovaukitės šiomis taisyklėmis:
# Mažiau riebalų. Ribokite jų vartojimą iki 3-4 kartų per savaitę. Beje, pirmenybę reikėtų teikti augalinės kilmės riebalams, margarinui. Juose gausu polinesočiųjų riebiųjų rūgščių.
# Kuo daugiau vaisių ir daržovių. Juose daug ląstelienos, kuri palengvina virškinimo procesą.
# Valgydami negerkite šaltų gėrimų. Tai žalingas įprotis, nes maiste esantys gyvulinės kilmės riebalai užšąla. Dėl to maistas pasisavinamas daug lėčiau, ima augti nereikalingi kilogramai.
# Gerkite kuo daugiau skysčių. Vanduo – svarbi organizmo dalis. Kai trūksta skysčių, sutrinka virškinimas, užkietėja viduriai.
# Nepamirškite fizinio krūvio. Tai labai svarbu norint sumažinti svorį. Fiziniai pratimai padeda sudeginti nereikalingas kalorijas.
# Vartokite užduotį lengvinančius maisto papildus. Jie palankiai veikia žarnyną, sureguliuoja tuštinimąsi, riebalų oksidaciją, gerina žarnyno peristaltiką.

essen.gif Svarbu laiku pabėgti nuo LĖKŠTĖS biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
sweetcandy
kad riebaliukai degintusis o raumenukai isrysketu ant trenirruokliu reikia geriau naudot nedidelius svorius bt kartot pratima po daug kartu smile.gif
lakmė
Siūlau pasiskaityti

http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/...kna_kaip_nendre

Čia moksliškai išaiškinta, kad tereikia 7 minučių treniruočių ....
4u.gif
lakmė
ir dar

http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/...niams_pratimams

g.gif

reiks išbandyti, kaip tik ruošiuosi lieknėti...
Jeigu pasiteisins šitas metodas, tai papasakosiu.

4u.gif
čikuraku
QUOTE(auriune @ 2009 01 18, 09:27)
Vadovaukitės šiomis taisyklėmis:

essen.gif Svarbu laiku pabėgti nuo LĖKŠTĖS biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
*

labai geros taisykles mirksiukas.gif tik kas tie reikalui gelbstintys papildai?
astridabali
Manau visoms merginoms ir moterims labai nuolat aktuali tema svorio mazinimas. Pasirodo omega 3 ir omega 6 gerieji riebalai skatina deginti zalingus riebalus, todel metant svori sios reikalingos medziagos yra labai reikalingos musu organizmui, tai butiniausias maisto papildas.
Zuvu taukai padidina riebalu oksidacija riebalu lastelese

*tiute*
QUOTE(sweetcandy @ 2009 02 06, 20:46)
kad riebaliukai degintusis o raumenukai isrysketu ant trenirruokliu reikia geriau naudot nedidelius svorius bt kartot  pratima po daug kartu smile.gif
*

vat vat... ir as treneres patarta neperseniausiai perejau prie to, kad darau nebe 3x(12-15) pratimu kojom/uzpakaliukui, pilvui, nugarai, rankom, o po 3x(25-30). Na, o krutinei patare nedaryti daugiau kaip 12, nes riebalinis sluoksnis cia lengvai dega. Taip pat patartina po treniruotes daryti kardio. Ir galiausiai - mityba bigsmile.gif

QUOTE(lakmė @ 2009 02 21, 12:31)
Siūlau pasiskaityti

http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/...kna_kaip_nendre

Čia moksliškai išaiškinta, kad tereikia 7 minučių treniruočių ....
4u.gif
*

Kad jau pabrezei tas 7 minutes, tai reikejo nepamirsti pamineti, kad prie viso to reikia ir gan grieztos mitybos, kitaip is tu 7 minuciu gausis pššš... bigsmile.gif

Greitai perzvelgus straipsni, pora dalyku uzkliuvo smile.gif

"keliauja sporto salėn kilnoti svarmenų, bėgti nuobodžiai slenkančiu takeliu ar įkyriai tampyti treniruoklio rankenas. Prakaitas liejasi upeliais, sąnariai stena, laikas bėga, tačiau kūno apimtys tik didėja, o raumenų reljefas neryškėja nors tu ką. Po tokių treniruočių apetitas – vienuolį su rūbais suvalgytum. Neviltis, depresija ir dar didesnis šaukštas rankoje..."

- doh.gif labai jau sutirstintos spalvos kaip kokioj reklamoj. Tai tiesiog netaisyklingos mankstos/mitybos pasekme....

"Juk raumenų jūs turite pakankamai – vaikščiojate, bėgiojate ir netgi sugebate nuolat nešioti su savimi savo riebalų maišą. Juk raumenų jūs turite pakankamai – vaikščiojate, bėgiojate ir netgi sugebate nuolat nešioti su savimi savo riebalų maišą. "

- nemaza dalis zmoniu dabar dirba sedima darba, plius vazineja automobiliu, naudojasi liftais/eskalatoriais, nedirba fizinio darbo ir nesimankstina. To pasekoje prireikus nubegti simta metru, sugedus liftui uzlipti i 5 auksta ar tiesiog po ziemos atsisedus ant dvirasio pajaucia, kad tie "pakankami raumenys" gan sunyke.... mastau.gif ar galu gale pritruksta oro... karsta.gif na apie "riebalu maisus" as tyliu...
ernesin
QUOTE(lakmė @ 2009 02 21, 13:15)

reiks išbandyti, kaip tik ruošiuosi lieknėti...
Jeigu pasiteisins šitas metodas, tai papasakosiu.

4u.gif
*

Lakme, kaip sekasi, kokie rezultatai? mirksiukas.gif
tauskalyte
QUOTE(lakmė @ 2009 02 21, 13:15)

susigundziau ir as, reiks isbandyti ax.gif
kaip sekasi, lakme ?
vijana
As ir bandysiu 7min,nes ir laiko daug neturiu biggrin.gif ,matysim bigsmile.gif
nendre
Jau 5 dienos vaikstau i treniruokliu sale ax.gif norisi eiti kasdien, bet girdejau, kad negerai eiti kasdien, nes raumenys turi pailseti ir t.t... Gal zinote kaip yra is tikruju? ir dar pastebejau viena dalyka, sportuoti einu kartu su drauge, pas mus ta pati programa sudaryta, bet as per treniruote tiesiog varvu nuo prakaito, o draugei gal ten pora lasiuku per visa laika ir susikaupia ant kaktos g.gif Gal kas zinote nuo ko cia priklauso, gal kuri is musu viska darome neteisingai? g.gif
7day
QUOTE(nendre @ 2009 07 05, 12:08)
Jau 5 dienos vaikstau i treniruokliu sale ax.gif norisi eiti kasdien, bet girdejau, kad negerai eiti kasdien, nes raumenys turi pailseti ir t.t... Gal zinote kaip yra is tikruju? ir dar pastebejau viena dalyka, sportuoti einu kartu su drauge, pas mus ta pati programa sudaryta, bet as per treniruote tiesiog varvu nuo prakaito, o draugei gal ten pora lasiuku per visa laika ir susikaupia ant kaktos g.gif Gal kas zinote nuo ko cia priklauso, gal kuri is musu viska darome neteisingai? g.gif
*

Greičiausiai draugei netinka programa.
solo
QUOTE(Kaktusė @ 2009 07 05, 13:59)
Greičiausiai draugei netinka programa.
*

tikrai nebutinai. Kiekvieno organizmas skirtingai reaguoja į krūvį, todėl nereiktų sakyt "tinka/netinka" vien pagal išskiriamo prakaito kiekį. Toj pačioj aerobikoj yra taip pat intensyviai sportuojančių merginų, bet gi ne visos po treniruotės būna varvančios.
nendre
O kaip ten del vaiksciojimo kasdien i treniruotes? as noriu tik raumenukus sutvirtinti, tai bijau, kad "nesudegtu", prigasdino mane kiti biggrin.gif
solo
QUOTE(nendre @ 2009 07 06, 20:42)
O kaip ten del vaiksciojimo kasdien i treniruotes? as noriu tik raumenukus sutvirtinti, tai bijau, kad "nesudegtu", prigasdino mane kiti biggrin.gif
*

Nesudegs, bet raumuo trumpės, gi pompuojatės salėj. 5 k/ sav. - idealu. Įsivaizduokit, jei mesit sportuot, o organizmas bus kasdien pripratęs gauti "dozę". Nepersistenkit, su 4-5 kartais galima drąsiai koreguot kūno formas.
be*starlet
QUOTE(nendre @ 2009 07 06, 21:42)
*

As skaiciau, kad 3k/sav. - kuno formoms palaikyti, tvirtinti, 4k/sav. - raumenu auginimui, 5k ir daugiau / sav. - prof.sportininkams.

Siulyciau pradeti tik nuo 3k/sav., o po keliu menesiu ziureti , ar tau uztenka ar ne.
Pati kazkada sportuodavau 4k./sav, buvo lyg ir perdaug (bent psichologiskai tikrai), dabar 3k/sav, saziningai dirbant matysi rezultatus.
solo
QUOTE(be*starlet @ 2009 07 07, 15:32)
As skaiciau, kad 3k/sav. - kuno formoms palaikyti, tvirtinti, 4k/sav. - raumenu auginimui,  5k ir daugiau / sav. - prof.sportininkams.
*

Oi nea... profai sportuoja kone kasdien. Aš pati sportuoju 4-5k, man ne perdaug.. įprotis ir tiek. Aišku, jei nendre nesiruoši visuomet būti fiziškai aktyvi dėl kažkokių priežasčių, tai užsibrėžti 5k. tikrai nereiktų. Dar priklauso nuo to, ar anksčiau sportavusi ir kokiais "kiekiais".
nendre
Pries vaikuti vaiksciojau i treniruokliu sale, lankiau sokius... o po vaiko atsiradimo i sporto klubus Lietuvoje nelabai turejau galimybes nueiti. Bet tekdavo dirbti visokius fizinius darbus, tai remontas namie, tai padeti tevams ivairiuose darbuose, tai dar visokiu darbeliu smile.gif o cia Anglijoje kaip ir neliko tokiu, tai pradejau eiti i treniruotes ax.gif

Kazin ar gerai, kad kita diena man nieko neskauda, kaip buvo pirmomis 2 dienomis g.gif ?
solo
QUOTE(nendre @ 2009 07 07, 20:46)
Pries vaikuti vaiksciojau i treniruokliu sale, lankiau sokius... o po vaiko atsiradimo i sporto klubus Lietuvoje nelabai turejau galimybes nueiti. Bet tekdavo dirbti visokius fizinius darbus, tai remontas namie, tai padeti tevams ivairiuose darbuose, tai dar visokiu darbeliu smile.gif o cia Anglijoje kaip ir neliko tokiu, tai pradejau eiti i treniruotes ax.gif

Kazin ar gerai, kad kita diena man nieko neskauda, kaip buvo pirmomis 2 dienomis g.gif ?
*

Nieko ir neturi skaudėt. Mitas, kad jei kitą dieną nejauti raumenų skausmo - mažai arba blogai sportuoji. Išvis eik sportuot tada, kai norisi, o ne "šią sav sportavau tik 4 kartus, o man priklauso 5". Jei norisi, reikalauja organizmas - pirmyn. Nenori - ilsėkis.
Meila
Man iškilo klausimas, po treniruotės rekomenduojama valgyti baltyminį maistą, kad raumenims būtų iš ko formuotis, o jei aš nieko nevalgau, tai čia kaip g.gif
solo
QUOTE(Meila @ 2009 07 08, 10:46)
Man iškilo klausimas, po treniruotės rekomenduojama valgyti baltyminį maistą, kad raumenims būtų iš ko formuotis, o jei aš nieko nevalgau, tai čia kaip g.gif
*

Ir nebūtina valgyti, bet per dieną vistiek tam tikras kiekis baltymų yra reikalingas, nesvarbu, kuriuo paros metu juos vartosite. Tiesiog baltyminis maistas yra sunkiai virškinamas, bet po treniruotės atstato raumenų tonusą.
Meila
QUOTE(solo @ 2009 07 08, 12:05)
Ir nebūtina valgyti, bet per dieną vistiek tam tikras kiekis baltymų yra reikalingas, nesvarbu, kuriuo paros metu juos vartosite. Tiesiog baltyminis maistas yra sunkiai virškinamas, bet po treniruotės atstato raumenų tonusą.
*

Aišku 4u.gif
O baltyminis maistas neturi įtakos riebalų degimui blush2.gif
solo
QUOTE(Meila @ 2009 07 08, 11:27)
Aišku 4u.gif
*

Ne tongue.gif Bet jei norisi suformuoti gražų stangrų kūną, baltymų nereiktų vengti smile.gif
Meila
QUOTE(solo @ 2009 07 08, 12:58)
Ne  tongue.gif  Bet jei norisi suformuoti gražų stangrų kūną, baltymų nereiktų vengti  smile.gif
*

Dėkui, tai reiks pradėt po treniruotės rinktis baltymingesnį maistą ax.gif
nendre
QUOTE(solo @ 2009 07 07, 22:41)
Nieko ir neturi skaudėt. Mitas, kad jei kitą dieną nejauti raumenų skausmo - mažai arba blogai sportuoji. Išvis eik sportuot tada, kai norisi, o ne "šią sav sportavau tik 4 kartus, o man priklauso 5". Jei norisi, reikalauja organizmas - pirmyn. Nenori - ilsėkis.
*

Aciu 4u.gif
abro
tai ka patratumet po treniruotes valgyti??varske, jogurta...??
lietuva01
taip, varske, jogurtas po treniruociu tinka. galit dar vaisius kokius rinktis, pvz bananas visai gerai po treniruotes, atstato jegas smile.gif
Pikciurna_
QUOTE(lietuva01 @ 2009 10 04, 20:05)
taip, varske, jogurtas po treniruociu tinka. galit dar vaisius kokius rinktis, pvz bananas visai gerai po treniruotes, atstato jegas  smile.gif
*

Bananuose pakankamai daug angliavandeniu. Tad po treniruotes geriausia vartoti baltymus pvz varske...
wwwmonika
o pries sporta irgi reikia valgyti baltyminga maista?
Pikciurna_
QUOTE(wwwmonika @ 2009 11 23, 17:07)
o pries sporta irgi reikia valgyti baltyminga maista?
*

Pasiskaitykite forumus, kur plepa aktyviai sportuojantys, ten daug naudingos info, net yra valgiarasciai dienos, savaites ir pan. Surasyti visi produktai. Dazniausiai pirmoje dienos puseje valgomas maistas, kuriame daugiau angliavandeniu, nuo antros dienos puses valgomas baltyminis maistas.
1kg. zmogaus svorio ( sportuojanciam asmeniui) per para rekomentuojama suvartoti 1-2gr. baltymo. Jei sveriate 60kg. tai juk gryno baltymo reikia 120gr. Varskes pakelyje yra apie 18-19gr. baltymo. Tad reikia viska skaiciuoti, jei zadate prisiziureti ir siekti kazkokiu rezultatu su savo kunu.

rolleyes.gif
Age Nemelage
mergaites, as pakankamai rimtai sportuoju ir domiuosi kuno formavimu be dietu. Jei nori buti sveika, ir gerai atrodyti ir jaustis ilgai, reiketu perziureti pirmiausia savo valgiarasti, kur svarbiausia ne badavimas, o taisyklingas maitinimasis: angliavandeniai butini kad veiktu smegenys ir sirdis (baltymine dieta zudo), bet reikia turet omeny kad gerieji/reikalingi angliavandeniai tai vaisiai, darzoves (geriausia su tokia plausine struktura kaip moliugas ar mangas); didziausia daroma klaida tai baltu ryziu vartojimas (tik laukiniai ryziai sveika) ir manymas kad pilnagrudziai miusli pades palaikyti forma (ten vien kancerogenai- jei jie apkepti ar paveikti auksto temperaturos juos gaminant)...
toliau baltymai- svarbu formuojant kuno raumenyna ir deginant riebalus, bet baltymus reikia vel gi rinktis protingai>>> tarkim mesa nera pats geriausias pasirinkimas kaip baltymu saltinis.. reikia ziureti labiau i proteinu ir geruju riebalu kieki> t.y. zuvis (auginant raumenis nepamainomas yra tunas- papildu net nereikia), riesutai (ypac kokoso), avokadas, kiausinio baltymas, pusriebiai pieno produktai, pupeles (pats geriausias budas numest svorio yra pupeles <aisku pradzioj zmones bijo uzdegt degtuka salia jusu bet ilgainiui organizmas adaptuojasi> smile.gif patikekit viska isbandziau..
Valgant jus aisku zinot kad svarbu laikas ir kiekis.. Per diena geriausia valgyti 3 kartus rimta maista, kur butu sauja baltymingo maisto; dvi saujos angliavandeniu ir minimaliai pagardu. Ir tarpuose tarp pusryciu pietu ir vakarienes galimi po viena uzkandziai (sauja riesutu/moliugo, saulegrazu seklu; vaisius).
Sutvarkius mityba ir sportuoti lengviau ir greiciau rezultatas pasirodo.
Pora taisykliu/gudrybiu>>> megstancioms saldziai- stenkites desertus suvartoti iki vidurdienio! o po rimtos treniruotes butina suvartoti kazka sveiko ir saldaus: pvz tiktu bananas ar lieso pieno/banano kokteilis, ar medus su arbata..
zodziu jei kiltu daugiau klausimu kreipkites as butinai papasakosiu ka zinau. smile.gif
*tiute*
QUOTE(Pikciurna_ @ 2009 11 22, 13:16)
Bananuose pakankamai daug angliavandeniu. Tad po treniruotes geriausia vartoti baltymus pvz varske...
*

o kodel baltymus, o ne angliavandenius? (nes siaip jau literaturoje ir treneriai pataria atvirksciai... arba bent jau angliavandeniu-baltymu misinuka... g.gif )
Papildyta:
QUOTE(solo @ 2009 07 08, 12:05)
Tiesiog baltyminis maistas yra sunkiai virškinamas, bet po treniruotės atstato raumenų tonusą.
*

treniruotes metu deginamas raumenyse esantis glikogenas (anlgiavandenis), tai raumenuku tonusui atstatyti todel ir rekomenduojami angliavandeniai... g.gif

QUOTE(Meila @ 2009 07 08, 12:27)
Aišku 4u.gif
*

baltymus virskinti sunaudojama daugiau energijos, tad sakyciau visai turi itakos, nors ir netiesiogines smile.gif
lliinnaass
QUOTE(Age Nemelage @ 2009 12 11, 14:38)
mergaites, as pakankamai rimtai sportuoju ir domiuosi kuno formavimu be dietu. Jei nori buti sveika, ir gerai atrodyti ir jaustis ilgai, reiketu perziureti pirmiausia savo valgiarasti, kur svarbiausia ne badavimas, o taisyklingas maitinimasis: angliavandeniai butini kad veiktu smegenys ir sirdis (baltymine dieta zudo), bet reikia turet omeny kad gerieji/reikalingi angliavandeniai tai vaisiai, darzoves (geriausia su tokia plausine struktura kaip moliugas ar mangas); didziausia daroma klaida tai baltu ryziu vartojimas (tik laukiniai ryziai sveika) ir manymas kad pilnagrudziai miusli pades palaikyti forma (ten vien kancerogenai- jei jie apkepti ar paveikti auksto temperaturos juos gaminant)...
toliau baltymai- svarbu formuojant kuno raumenyna ir deginant riebalus, bet baltymus reikia vel gi rinktis protingai>>> tarkim mesa nera pats geriausias pasirinkimas kaip baltymu saltinis.. reikia ziureti labiau i proteinu ir geruju riebalu kieki> t.y. zuvis  (auginant raumenis nepamainomas yra tunas- papildu net nereikia), riesutai (ypac kokoso), avokadas, kiausinio baltymas, pusriebiai pieno produktai, pupeles (pats geriausias budas numest svorio yra pupeles <aisku pradzioj zmones bijo uzdegt degtuka salia jusu bet ilgainiui organizmas adaptuojasi> smile.gif patikekit viska isbandziau..
Valgant jus aisku zinot kad svarbu laikas ir kiekis.. Per diena geriausia valgyti 3 kartus rimta maista, kur butu sauja baltymingo maisto; dvi saujos angliavandeniu ir minimaliai pagardu. Ir tarpuose tarp pusryciu pietu ir vakarienes galimi po viena uzkandziai (sauja riesutu/moliugo, saulegrazu seklu; vaisius).
Sutvarkius mityba ir sportuoti lengviau ir greiciau rezultatas pasirodo.
Pora taisykliu/gudrybiu>>> megstancioms saldziai- stenkites desertus suvartoti iki vidurdienio! o po rimtos treniruotes butina suvartoti kazka sveiko ir saldaus: pvz tiktu bananas ar lieso pieno/banano kokteilis, ar medus su arbata..
zodziu jei kiltu daugiau klausimu kreipkites as butinai papasakosiu ka zinau. smile.gif
*

lliinnaass
Labas:)Lakoniškai.Išeities taškas norinčioms atrodyti sportiškai yra pakankamo troškimo suformavimas.Ir reiktų stengtis,kad ta programa "nepakibtų" tarp kitų programų (kaip kompiuteryje).Puikiai parašė Agė Nemelagė.Beje,pilna toje srity mitų.Mokykitės iš geriausių,kurie jau turi rezultatus.Sportavime svarbu formuoti raumenis(nebijokite,kad jie išaugs),nes tik jie degina paodinį sluoksnį (jie neturi sumenkti).Tai daroma specialiu treniruotės kursu didėjimo pastangomis linkme.Trumpai.Viską galima pasiekti ir per labai trumpą laiką nors sklando mitai jog sportiškumui pasiekti reikia ne vienerių metų.Galite ir per mėnesį numesti "blogo"svorio (ne iš raumenų) 4 kg (daugiau metant dehidratuoja raumenys) ir tapti sportiška.Ši žinia turėtų jums suteikti viltį,o tai ir yra svarbiausia;)Detalė:kai man ypač reikėjo numesti 4 kg per 10 valandų-aš juos ir numečiau.Bet tai drąstiškas būdas esant ypatingam poreikiui..O ir net per mėnesį jūs galite įgyti ypatingus rezultatus,tokius kad net kiti čiaudęs,aikčios ir girs jus.Viskas:) GO:)Su pagarba:) "Kai mokinys subręsta-mokytojas atsiranda":)
waiworykste
Mielosios ir mielieji,vienareiksmiskai galiu pasakyti- tik baltymine dieta ir reguliarus sportas gali padaryti stebuklus, o kad juos issaugoti cia jau turetu buti atskira tema,tikrai zinau ka sakau, savo kailiu isbandziau biggrin.gif
lliinnaass
QUOTE(waiworykste @ 2010 01 16, 22:08)
Mielosios ir mielieji,vienareiksmiskai galiu pasakyti- tik baltymine dieta ir reguliarus sportas gali padaryti stebuklus, o kad juos issaugoti cia jau turetu buti atskira tema,tikrai zinau ka sakau, savo kailiu isbandziau biggrin.gif
*

Labas:)Subalansuota mityba turi pasąmonei sakyti:"visų medžiagų pakanka(badmečio nėra)
,tame tarpe ir angliavandenių ir baltymų-galima atsisakyti sukaupto rezervo poodiniame sluoksnyje"(sporto pagrindu)Atsisakant angliavandenių (energija bus naudojama iš rezervo-paodžio) turi būti labai stiprūs stimulai,kurie ir toliau pasiekus tikslą palaikytų motyvaciją.Bet tai "kvepia"badmečio ypatumais ir organizmas siekia netgi kompensuoti prarastus rezervus tam jei badmetis pasikartotų.
Neila+69
Labas mergaites, gal ne cia pataikiau,bet nesupykit, jei zinot patarkit 4u.gif
as sportuoju namuose ant begimo takelio, maniskis yra dvieju padeciu, tokia ikalne pasidaro,lyg i kalniuka ir lygus kaip tiesiu keliu,kad begtum, as sportuoju ant tos padeties kur kaip ikalne yra, ir iskilo klausimas kokius raumenis mankstina ikalne ir lygi padetis?kant kokios padeties geriausia yra mankstintis,
metu svori drinks_cheers.gif po puse valandos atidirbu ant takelio.
Neila+69
QUOTE(Neila+69 @ 2010 01 19, 18:14)
Labas mergaites, gal ne cia pataikiau,bet nesupykit, jei zinot patarkit 4u.gif
as sportuoju namuose ant begimo takelio, maniskis yra dvieju padeciu, tokia ikalne pasidaro,lyg i kalniuka ir lygus kaip tiesiu keliu,kad begtum, as sportuoju ant tos padeties kur kaip ikalne yra, ir iskilo klausimas kokius raumenis mankstina ikalne ir lygi padetis?kant kokios padeties geriausia yra mankstintis,
metu svori drinks_cheers.gif po puse valandos atidirbu ant takelio.
*

g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.