Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaiko pinigai
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Socialinių reikalų labirintuose
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
SUPER HERA
nežinau ar tokia tema buvo,bet čia kalbama būtent apie to amžiaus žmogelius .taigi ,ka jusu šeimai sudaro tie 50lt?ypač nesuprantu ,kur tėveliai ne viena tūkstanti uždirba ,ka jiems reiškia ši ,,pašalpa,,aš tai nė nežiūriu į tuos pinigiukus-taip jie banke pūpso....kiek reikia vaikų reikmėms ir kokio amžiaus vaikams jau atsiranda svarbesnių poreikų?kiek jums vienam vaikui pakaktu knygoms ,žaislams ar rūbams jei valdžia normalias pašalpas siūlytu?
Motina
Nelabai supratau klausimo blush2.gif Ar kur dedam tuos 50 lt, ar kiek vienas vaikas kainuoja?
Tie 50 lt eina į mano sąskaitą ir išleidžiami neišskiriant to, kad tai pašalpa.
O vienam vaikui kiek mėnesiuis reikia g.gif Nugis galim paskaičiuot:
daržas - 650
būreliai - 300
žaislai - g.gif tarkim 20
jogurtai/sūreliai ("vaikiški" maisteliai) - 3lt/dienai - apie 100
knygos - 30
rūbai, batai - g.gif 150
Pramogos (teatras/kinas/baseinas/žaidynės ir kt) - 150
Dar pridedam vitaminus, vaistus, stomatologus, žurnaliukus, balionėlius...
Oi, dar prisiminiau - baldai, patalynė, kompaktai...
Dauginam iš dviejų vienetų..
Ir gaunam doh.gif doh.gif o bože, bože... nu nepasimoka man tie vaikai lotuliukas.gif
Išvada tokia - norėčiau bent 1000 lt pašalpos unsure.gif
SUPER HERA
butent ir klausiu ar jums pakanka tų50lt. ar tai pakankama parama ,ar neatrodo ,kad valdžia juokiasi iš mūsų.nejau nė viena neturite komentarų?
pasistenkite-duosim tema Blinkevičiūtei paskaityti biggrin.gif
Kutuliukas
QUOTE(kristina mikalauskienė @ 2006 01 20, 20:16)
butent ir klausiu ar jums pakanka tų50lt. ar tai pakankama parama ,ar neatrodo ,kad valdžia juokiasi iš mūsų.nejau nė viena neturite komentarų?

*

Tai kad ta tema realiai jau ne kartą diskutuota (kiek reliai mėnesiui kainuoja vaiko išlaikymas). Man (nei vaikam) ta pašalpėlė netrukdo. O vaikus kaip bebuvę, turi išlaikyti ne valdžia, o tėvai. Pašalpą interpretuoju kaip mažą dovanėlę ir ją vertinu. Praverčia smile.gif
Laisvė
Pritariu Karbynei: ne valdžia turi auginti, rūpintis ir išlaikyti mano vaiką. Kiekvienas įvertina savo galimybes (nekalbu apie tuos, kurie jų neįvertina ar net nevertina...). O kad valdžia duoda tuos 50 litų, suvokiu kaip mažą dovanėlę. Ir, tiesa, kol kas išsiverčiu be jų - visi jie dukros sąskaitoje thumbup.gif
Motina
Tai nereiškia, kad iš jų galima vaiką užaugint... aš tuos pinigėlius suprantu kaip paramą, kad vienas iš tėvų galėtų daugiau laiko skirti vaikui, o kiek mažiau darbui. Juokinga suma, bet gi kiek gali, tiek duoda, biedna valstybė esam. Malonu, tai, kad stengiasi 4u.gif Kažkas panašaus yra ir tos laisvos dienos...
Paja
QUOTE(Karbynė @ 2006 01 20, 20:21)
O vaikus kaip bebuvę, turi išlaikyti ne valdžia, o tėvai.  Pašalpą interpretuoju kaip mažą dovanėlę ir ją vertinu. Praverčia smile.gif
*

Pritariu visu 100%. Vaikus gimdom sau, o ne valstybei. mirksiukas.gif Ir tikiu, kad jau mūsų vaikai savus augins visai kitokiom sąlygom. smile.gif
P.S. Mūsų giminaičiai iš JAV net akis išpūtė, kai sužinojo, kad vaikus galim auginti iki 3 m. ir darbovietė privalo priimti į darbą. Sako, pas juos tai tik turtingųjų privilegija. ax.gif Vadinasi, nėra jau taip blogai. smile.gif
Keberiokšt
Visai nieko pries buciau, kad tuos 50 lt butu galima deti kas menesi tik i vaiko saskaita ir kaupti butent jam. Na, kaip studiju draudimas ar kaupiamasis gyvybes draudimas, kazkas panasaus.
Nevisai i tema, bet panasiai: Girdejau, Rusijoje yra kazkokia vienkartine ismoka pagimdzius seimoms, kurios soc. remtinos. Tai pinigu suma- cekis, kuri galima praleisti tik vaiku prekiu parduotuvese. Manau, geras budas kovojant su asocialiais teveliais, prapilanciais ir vienkartines gimimo pasalpas, ir vaiko pinigus.
maka
QUOTE(Keberiokšt @ 2006 01 22, 11:25)
Visai nieko pries buciau, kad tuos 50 lt butu galima deti kas menesi tik i vaiko saskaita ir kaupti butent jam. Na, kaip studiju draudimas ar kaupiamasis gyvybes draudimas, kazkas panasaus. 
*

Na, tai ir galima ta daryti. As apdraudziau vaika kai buvo akcija VB ir minimali menesine imoka 50 Lt, kaupiamuoju (ar investiciniu g.gif ) ir sveikatos draudimu ir tuos pinigus bankas nuskaiciuoja. Tai draudimas bent iki 9 metu nekainuos, tikiuosi tada vel prates ax.gif
Keberiokšt
Maka, saunuole esi. Vaiko pinigus panaudojai pagal paskirti. Bet turbut ne visos seimos taip daro- kitos seimos tiesiog pravalgo tuos pinigelius ...
Kutuliukas
QUOTE(Keberiokšt @ 2006 01 22, 18:00)
Vaiko pinigus panaudojai pagal paskirti. Bet turbut ne visos seimos taip daro- kitos seimos tiesiog pravalgo tuos pinigelius ...
*

Ir pravalgyti nieko blogo, vaikui ir valgyt reikia. wink.gif Gerai, kad nepragert.
Aš va šiandie už paskutinius gražių kojinių su žirafom pripirkau tongue.gif Gal vėliau jie bus taupymui - nežinau...Bet kol nedirbau ir ta nedidukė suma buvo svarbi.
Simuko
QUOTE(kristina mikalauskienė @ 2006 01 19, 23:19)
nežinau ar tokia tema buvo,bet čia kalbama būtent apie to amžiaus žmogelius .taigi ,ka jusu šeimai sudaro tie 50lt?ypač nesuprantu ,kur tėveliai ne viena tūkstanti uždirba ,ka jiems reiškia ši ,,pašalpa,,aš tai nė nežiūriu į tuos pinigiukus-taip jie banke pūpso....kiek reikia vaikų reikmėms ir kokio amžiaus vaikams jau atsiranda svarbesnių poreikų?kiek jums vienam vaikui pakaktu knygoms ,žaislams ar rūbams jei valdžia normalias pašalpas siūlytu?
*

virsune blink.gif ka reiskia 'normali' "pasalpa"? g.gif blink.gif blink.gif kazkaip neikertu - ar tai reikstu, kad valstybe turi moket uz vaika pagal jo reikmes? ar pasalpa - tai tiesiog parama/dovana/paskata ir pan. uz vaikuti?

na nepriimtina man situacija dabartine, kai gimdoma del pasalpu, o kas butu, jei atlyginimas butu mokamas arba tevai parengia samata, kokios vaiko reikmes ir valstybe tiek moka? nezinau, manau, kad siek tiek kitaip suvokiu, kas yra pasalpa smile.gif

o saunuoles tos, kurios kaupia tuos pinigelius vaikuciams, nors ir 'pupso jie banke', tiesiog kiekviena seima turi savo suvokima/gyvenima ir taip tuos pinigus leidzia 4u.gif
Getter
As irgi i pasalpa ziuriu kaip i dovana. Mano sunaus pasalpa 150e i menesi (airija), ir as nusprendziau ja labai tikslingai panaudot...ogi paemem paskola masinai pirkti, ir kiekviena menesi is jo paskolos butent ta suma atiduodam bankui. Pasakiau sunui, tai tas daba giriasi kad mamai masina perka lotuliukas.gif
Pagalvojau kad sunu ir is algu aprupinam, o taupyti jam pinigelius mokslam dar suspesim smile.gif
Getter
biski nusisnekejau..."is jo pasalpos butent ta suma atiduodam bankui"
Paja
Pamiršau pasakyti, kad mes savo vaikų pinigėlių irgi nejudinam: juos kaupiam atskiroje sąskaitoje. smile.gif Ir jos tai žino. smile.gif
Motina
QUOTE(Paja @ 2006 01 22, 19:56)
Pamiršau pasakyti, kad mes savo vaikų pinigėlių irgi nejudinam: juos kaupiam atskiroje sąskaitoje. smile.gif Ir jos tai žino. smile.gif
*

Nu nesuprantu aš to "vaiko" pinigėlių kaupimo schmoll.gif
Tai jeigu jie yra apdrausti kaupiamuoju gyvybės draudimu , studijų draudimu , plius mūsų su vyru gyvybės draudimai baigsis ant vaikų pilnametystės ir planuojam jiems skirti, tai ką aš čia bais nusikalstu, kad tuos 50 lt tiesiog parduotuvėj "praperku" unsure.gif
Nežinau, pas mus visi gaunami pinigai yra "šeimos", ir šeimai, tame tarpe ir vaikams, išleidžiami. Tai ar jie soc. rūpybos centro, ar iš mano darbovietės pervesti, koks gi skirtumas?

Man labiau patiktų kitoks valstybės elgesys. Aišku, jau po truputį padėtis keičiasi, bet žiauriai lėtai - dar nemažai yra vietų kur mamos su mažamečiais vaikais nelaukiamos, beveik niekur nėra normaliai įrengtų vaiko pervystymo, maitinimo patalpų, labai mažai kas (kinai, tetrai etc.) taiko nuolaidas šeimoms, jau nekalbu apie poilsio namus, viešbučius, kelionių agentūras. O ir nerūkymo zonos kavinėse tokios...
kažkaip norėtųsi, kad požiūris keistųsi, o tie 50 lt - kai duoda visada geriau negu kai atima tongue.gif
Keberiokšt
Motina, tai ka tu mini, yra privatus sektorius. Negi valstybe turetu mano privaciame kabacioke irengti kambariuka mamai ir naujagimiui? Arba isirengiu kirpykla pirmame daugiabucio aukste ir laukiu, kol valstybe pandusa neigaliesiems sumontuos.. Taigi cia ne valstybes reikalas. O to, kas paslauga siulo.
Tavo is viso atskiras atvejis: du vaikus apdrausti kaupiamuoju gyvybes, studiju draudimu, patiems apsidrausti ir t.t Labai grazu, kad taip elgiesi ir gali sau ta leisti. Toli grazu tokiu kaip tavo seima LT ne dauguma.
Motina
QUOTE(Keberiokšt @ 2006 01 23, 14:02)
Motina, tai ka tu mini, yra privatus sektorius. Negi valstybe turetu mano privaciame kabacioke irengti kambariuka mamai ir naujagimiui? Arba isirengiu kirpykla pirmame daugiabucio aukste ir laukiu, kol valstybe pandusa neigaliesiems sumontuos.. Taigi cia ne valstybes reikalas.  O to, kas paslauga siulo.
Tavo is viso atskiras atvejis: du vaikus apdrausti  kaupiamuoju gyvybes, studiju draudimu, patiems apsidrausti ir t.t  Labai grazu, kad taip elgiesi ir gali sau ta leisti. Toli grazu tokiu kaip tavo seima LT ne dauguma.
*

Taigis yra tokis dalykas kaip reikalavimai - nu neregistruotų tavo kabačioko be mamos ir vaiko kambario, arba kirpyklos be įvažiavimo neįgaliesiems ir psio. Problemos nebėr tongue.gif Ne valstybė tai turi daryt, bet kažkokiu būdu iš verslininkų "išsunkt". Nes verslininkui tai tikrai mažai pelno iš maitinančios mamytės lotuliukas.gif arba neįgalios bobutės atėjusios apsikirpt unsure.gif
Ai, ne apie tai kalba...
Paja
QUOTE(Motina @ 2006 01 23, 13:45)
Nu nesuprantu aš to "vaiko" pinigėlių kaupimo schmoll.gif
Tai jeigu jie yra apdrausti kaupiamuoju gyvybės draudimu , studijų draudimu , plius mūsų su vyru gyvybės draudimai baigsis ant vaikų pilnametystės  ir planuojam jiems skirti, tai ką aš čia bais nusikalstu, kad tuos 50 lt tiesiog parduotuvėj "praperku" unsure.gif
*

Anoks čia ir kaupimas, tiesiog nematau jokio reikalo kiekvieną mėnesį nusiimti iš kortelės tuos 50 Lt. ir 97 Lt. smile.gif Aš nedirbu, pinigėliai plaukia į mano kortelę ir tiek. Kol nereikia, tai niekas jų ir nejudina. ax.gif Mūsų mergaitės taip pat apdraustos, mes su vyru irgi apsidraudę, vaikams skiriama tiek, kiek reikia. smile.gif O šiaip, tai kiekvieno valia kaip panaudoti gaunamus pinigus: kas nori praperka, kas nori kaupia ir t.t. Jokio nusikaltimo nėra. mirksiukas.gif 4u.gif
LiLady
Aš tai tuos 50lt.irgi dedu į saskaitą.Pinigėlių pragyvent užtenka,o juos laikau ekstra atvejui.O gal kai prisikaups nemaža sumelė kokį gerą daiktą nusipirksim. smile.gif
--------
Turiu sąskaitą viename banke į kurią kiekvieną mėnesį įnešinėju 62 Lt už vaiko kaupiamąjį gyvybės draudimą, o bankas tiesioginio debeto būdu juos "paima". Dabar, nuo vasario mėnesio, gausim pirmuosius 50 Lt iš soc. rupybos, tai, kai buvau užpildyti reikiamus dokumentus, nurodžiau būtent tą sąskaitą. Jei tai "vaiko pinigai", tai lai ir būna skirti vaiko gyvybės kaupiamajam draudimui.
kristute.u
Saviskiu pinigelius isleidziu us patarnavimus susimoketi, nes tai tiesiog mums patogu. Moku kas menesi internetu, tai papildomai ne nepildau tos saskaitos. Tiesiog kiek ten ju atein tiek aptarnavimams. O mazosioms ir taip galim nupirkti ko reikia. Nejaugi as dabar turiu nusiimti tuos pinigelius kur dukrytems praveda ir leisti tik dukrytems, o tada pasipildyti saskaita, kad galeciau uz komunalinius patarnavimus sumoketi???? Man tai atrodo apsurdiska.
Keberiokšt
Gal ir absurdiska, tik pinigai tai vadinasi Vaiko pinigai, o me Komunaliniu pasalugu mokejimo pinigai 4u.gif
aifa
QUOTE(Keberiokšt @ 2006 03 26, 19:51)
Gal ir absurdiska, tik pinigai tai vadinasi Vaiko pinigai, o me Komunaliniu pasalugu mokejimo pinigai 4u.gif
*

Tikrai bigsmile.gif
Tai man dabar jau iš "didžiojo" reiktų kišenpinigius atimti, nes išaugo iš "vaiko" amžiaus ir valstybė nebeduoda. Tegul pats užsidirba. Arba eina prie seimo su plakatais protestuoti, kad sesei duoda, o jam ne biggrin.gif
Jeigu tai parama šeimai, tai taip ir vadintų. Nes jei jau tituluoja "vaiko pinigai", tai visi virš 7 bet mažiau 18 metų ir iš mažesnių nei tris vaikus turinčių šeimų vaikai turėtų eiti į lygių teisių komisiją skųstis dėl diskriminacijos lotuliukas.gif
Jeigu tai būtų normaliai "vaiko pinigai" - duodami kiekvienam vaikui, aiški suma, tada galima būtų sprendimą priimti - vaikui praneši, paaiškini, dalį investuoji, dalį atiduodi kišenpinigiams. O dabar aš saviškiams net nesakau apie tuos valstybės pinigus, kad nereiktų bereikalingai aiškinti kodėl vienam duoda, o kitam neduoda. Abu tos pačios šeimos vaikai ir ne jų galvelei suprasti tas "biudžeto galimybes". Tai turim 50 Lt per mėnesį daugiau ir galim visa šeima nuvykti į barą ir juos praleisti, draugiškai pasidalinti, kaip sakoma thumbup.gif O kai po kelių metų nuims tuos 50 Lt, tai vaikams nuo to nebus nei šilta, nei šalta.
Ir jei kuriai nors šeimai tie 50 Lt yra svarus indelis į biudžetą ir už juos mokesčius moka, tai irgi thumbup.gif - pinigėliai panaudoti šeimos labui.
allegro
Na mano panų pinigėliai jų pačių garderobui. Greitai auga, norai keičias, tai ir turi "savųjų" mažoms išlaidoms.
SANTA
Vaiko pinigai ...sako geriausia investicija i vaika ,ta ir darau ...
Liniuote
Manau tevai pilnai gali nuspresti, kaip naudingiau panaudoti tuos "vaiko pinigys". Mes juos laikome sąskaitoje, jie po truputuką kaipiasi, bet reikalui esant panaudojami ne būtent vaikų, bet ir seimos reikalams. thumbup.gif
langana
[quote=Motina,2006 01 20, 19:37]
daržas - 650
būreliai - 300

blink.gif Ir kas čia per daržas toks, jei ne paslaptis? O po jo dar vaiką į kiek būrelių reikia ištampyti? Tai jei jis tiek kainuoja, negi nėra papildomos veiklos vaikams pakankamai?

Nu, sorry, nelabai į temą čia aš. Tuos 50 litų išleidžiu kartu su kitais, o vaikui skiriu tiek, kiek jam tą mėnesį reikia. Drabužių kiekvieną mėnesį neperku, bet kai sezinas keičiasi, kartais per mėnesį apie tūkstantį reikia. Pašalpa, aišku, galėtų būti didesnė, bet iš kitos pusės, kodėl valstybė turi išlaikyti mūsų vaikus? g.gif
Juk mes juos gimdome, mes už juos ir atsakingos. Juk apsispręsdamas turėti vaiką, turi pagalvoti, ar galėsi patenkinti jo poreikius. Bent jau mano tokia nuomonė. Ir vėl aš ne visai į temą blush2.gif
berniukai
QUOTE(langana @ 2006 03 30, 13:26)

daržas - 650
būreliai - 300

blink.gif Ir kas čia per daržas toks, jei ne paslaptis? O po jo dar vaiką į kiek būrelių reikia ištampyti? Tai jei jis tiek kainuoja, negi nėra papildomos veiklos vaikams pakankamai?

Nu, sorry, nelabai į temą čia aš. Tuos 50 litų išleidžiu kartu su kitais, o vaikui skiriu tiek, kiek jam tą mėnesį reikia. Drabužių kiekvieną mėnesį neperku, bet kai sezinas keičiasi, kartais per mėnesį apie tūkstantį reikia. Pašalpa, aišku, galėtų būti didesnė, bet iš kitos pusės, kodėl valstybė turi išlaikyti mūsų vaikus? g.gif
Juk mes juos gimdome, mes už juos ir atsakingos. Juk apsispręsdamas turėti vaiką, turi pagalvoti, ar galėsi patenkinti jo poreikius. Bent jau mano tokia nuomonė. Ir vėl aš ne visai į temą blush2.gif
*

Man irgi iskilo sis klausimas kas cia per darzas uz kuri reik moketi 650lt g.gif
Aisku si pasalpa yra juokinga,bet juos panaudojam,vadinasi gerai,kad nors tiek moka ax.gif
Pasišiaušęs
QUOTE(maka @ 2006 01 22, 12:45)
Na, tai ir galima ta daryti. As apdraudziau vaika kai buvo akcija VB ir minimali menesine imoka 50 Lt, kaupiamuoju (ar investiciniu  g.gif ) ir sveikatos draudimu ir tuos pinigus bankas nuskaiciuoja. Tai draudimas bent iki 9 metu nekainuos, tikiuosi tada vel prates  ax.gif
*

Mes taip ir darom ax.gif visus gaunamus vaikų pinigus dėjom į sąskaitą (susidarė jau nebloga suma rolleyes.gif )o dabar apdraudėm gyvybės investiciniu draudimu thumbup.gif
ilonadz
na aš tai tikrai ketvirtą vaiką turiu ne dėl pašalpos duoda gerai ačiū vis į šeimos biudžetą, neduotų tai ką vistiek turėčiau tiek pat vaikų. Mestaip pat apdraudėm vaikus, o kadangi pagal dabartinius įstatymus tai turėtume ilgai gauti po tuos 50Lt tai užtektų draudimui iki galo.
lodore
Aš irgi pritariau tai minčiai, kad vaikų vis tiek tiek pat turėčiau, duotų ar ne valstybė tą 50 lt.
wub.gif
Bet jei jau duoda, tai galėtų kasmet šiek tiek pašalpą didinti, juk kainos kyla, o pašalpa kokius penkerius metus, jei ne daugiau, stovi vietoje, tai parama vis menkesnė... g.gif
Ginta.
O aš niekad net nesusimasčiau kur dedu tos "vaiko pinigus" išleidžiu kartu su visais kitais ir niekad neskaičiuoju kiek išleidau vaikui kiek sau. Nemanau kad bent vieną mėnesį būčiau įtilpusi į tuos 50lt aš nekalbu apie maistą ar aprangą kalbu apie žaislus ir pramogas. Vaikam išleidžiam tiek kiek galim vieną mėnesį daugiau kitą mažiau g.gif Kadangi irgi esu apdraudusi vaikus investiciniu gyvybės draudimu tai galima sakyt kad "vaikų pinigus" investuoju nors įmokas atskaito iš vyro atlyginimo.
d-oncek
[quote=Paja,2006 01 23, 18:48]
Anoks čia ir kaupimas, tiesiog nematau jokio reikalo kiekvieną mėnesį nusiimti iš kortelės tuos 50 Lt. ir 97 Lt. smile.gif Aš nedirbu, pinigėliai plaukia į mano kortelę ir tiek. Kol nereikia, tai niekas jų ir nejudina. ax.gif Mūsų mergaitės taip pat apdraustos, mes su vyru irgi apsidraudę, vaikams skiriama tiek, kiek reikia. smile.gif O šiaip, tai kiekvieno valia kaip panaudoti gaunamus pinigus: kas nori praperka, kas nori kaupia ir t.t. Jokio nusikaltimo nėra. mirksiukas.gif 4u.gif
*

[/quot
O as net korteles neturiu ir neapsimoka man ja pasiimt[senos galiojimo laikas pasibaige],tai pinigeliai vis keliauja i banka.Kai labai prireiks ,nusiimsiu ax.gif
naitas
Kai išeinu į parduotuvę, tai tas 50 litų - juokinga suma. Bet jeigu kalbėti apie "vaiko pinigus", tai šioj vietoj aš priimu tai kaip "maną iš dangaus" rolleyes.gif Skiria valstybė, tai ir ačiū.
Ne dėl pašalpos turiu savo vaikus. Kažkaip kai žinai, kad niekas nerems, stimulas atsiranda našiau dirbti. cool.gif
Nenorėčiau, kad užaugę mano vaikai ką nors išmanytų apie pašalpas. Na, blogąja prasme. Nenorėčiau, kad jomis stipriai naudotųsi, kad jų lauktų. Aš svajoju apie savarankiškus, sveikus vaikus. Ir pati noriu tokia dar ilgai būti rolleyes.gif
jurg_ili
Sveikos mamytes, labai idomu butu suzinoti ,kaip mamytes isivercia su gaunamais 97 lt per menesi? gal kokio darbelio susigalvojat?pasidalinkit savo patirtim....
rupestelis
QUOTE(SUPER HERA @ 2006 01 20, 20:16)
pasistenkite-duosim tema Blinkevičiūtei paskaityti biggrin.gif
*

žinoma kad tyčiojasi, ir ne tik šituo atveju-tyčiojais iš pensininkų, vaikų-pačios silpniausios socialinės grandies. tik savęs nepamiršta-prašom jums rentelė biggrin.gif
tai ar pastatytas pvz Vilniuje nors 1 vaikų darželis, mokykla blink.gif o kiek dangoraižių blink.gif kokios sąlygos vaikų darželiusoe, mokyklose blink.gif bet sau tai nepamiršta naujų rumų statytis blink.gif

už tuos 50 lt užmoku už internetą ir kabelinę-viskas ir kartais pagalvoju kas, jei nebūtų turtingojo kurmio-vyro-liktų tik Anglija blink.gif

Staigmena
na kad tų pinigėlių tikrai mažokai tai faktas. o mes stengiamės vaiko pinigėlių neleisti ir pataupyti o vėliau imam ir nuperkam jai ką nors rimto nu pvz mašiną su akumuliatoriumi mirksiukas.gif batukus... na bet yra šeimų kurioms tie pinigėliai rimta parama mes kai buvom maži dar net metų neturėjom tai tie 93 lt buvo skirti sauskelnėms ir mišinėliams nes uždirbdavom tikrai labaiiii mažai ir vaiko pinigėliai mums labai pravertė o dabar galim juos taupyti nes vaiką apdraudė ir įmokas moka seneliai thumbup.gif (čia jų dovana)
Dykuma5
taupom......keičiam į eurus, dar truputį patys pridedam - ir į banką....gal ateities mokslams susikaups.... bigsmile.gif rolleyes.gif
Ferrari
QUOTE(Dalbara @ 2007 05 27, 22:03)
Mes taip ir darom  ax.gif  visus gaunamus vaikų pinigus dėjom į sąskaitą (susidarė jau nebloga suma  rolleyes.gif  )o dabar apdraudėm gyvybės investiciniu draudimu  thumbup.gif
*

QUOTE(ilonadz @ 2007 05 31, 10:12)
na aš tai tikrai ketvirtą vaiką turiu ne dėl pašalpos duoda gerai ačiū vis į šeimos biudžetą, neduotų tai ką vistiek turėčiau tiek pat vaikų. Mestaip pat apdraudėm vaikus, o kadangi pagal dabartinius įstatymus tai turėtume ilgai gauti po tuos 50Lt tai užtektų draudimui iki galo.
*

Nors atskirai neišskiriu tos sumos, bet abu vaikai apdrausti kaupiamuoju draudimu. Tai galims sakyti, kad ir mes tuos pinigėlius investuojam į vaiko ateitį drinks_cheers.gif
Natalie
QUOTE(Laisvė @ 2006 01 20, 22:30)
Pritariu Karbynei: ne valdžia turi auginti, rūpintis ir išlaikyti mano vaiką. Kiekvienas įvertina savo galimybes (nekalbu apie tuos, kurie jų neįvertina ar net nevertina...). O kad valdžia duoda tuos 50 litų, suvokiu kaip mažą dovanėlę. Ir, tiesa, kol kas išsiverčiu be jų - visi jie dukros sąskaitoje  thumbup.gif
*

Aisku, kad gimdome patys, netgi nesutinku su zodziu "sau". vaikas nera ir musu nuosavybe, su vyru norejome vaiko, kad galetume juo rupintis, dalytis meile, tai daugiau dvasiniai dalykai. aisku, kad turetume ir aprupinti vaika. bet nepamirskime, kad valstybe turetu rupintis savo gyventojais. tikrai nepriimu valstybes paramos - kaip dovaneles, juokingai skamba. mes mokame mokescius valstybei uzdirbdami pinigus, mums niekas ju nedovanoja. tai ir reikia, kad atitinkama socialine parama/apsauga butu. socialines rupybes srityje oj oj kiek dar spargu yra, ir ar vargu kad jau taip greitai viskas susitvarkys. gera socialine apsauga, mano manymu, parodo kiek TU esi SVARBUS savo valstybei kaip pilietis placiaja prasme. cia daug diskutuoti galima
QUOTE(Paja @ 2006 01 21, 19:32)
Pritariu visu 100%. Vaikus gimdom sau, o ne valstybei. mirksiukas.gif  Ir tikiu, kad jau mūsų vaikai savus augins visai kitokiom sąlygom. smile.gif
P.S. Mūsų giminaičiai iš JAV net akis išpūtė, kai sužinojo, kad vaikus galim auginti iki 3 m. ir darbovietė privalo priimti į darbą. Sako, pas juos tai tik turtingųjų privilegija. ax.gif Vadinasi, nėra jau taip blogai. smile.gif
*

kad istatimiskai uztikrinta teise auginti vaika iki 3 metu - tai sutinku, kad geras valdzios vyru gestas, bet ar daug mamyciu/teveliu turi tokias galimybes iki 3 metuku vaikus namie auginti, daugelis grizta i darba daug anksciau, nes finansiskai sunku yra. kiek jaunu seimu yra pasiskoline pinigus bustui pirkti, ir tikrai nedaugelis gali sau leisti 3 metus auginti vaika. Nepamirskime ir tokiu daznu situaciju, jog daznai buna is darbdavio reikalavimas: arba grizti po tiek ir tiek laiko, arba iseini is darbo "savo noru".
Bet klausimas buvo, kur siuos pinigus panaudojat? ax.gif Sie pinigeliai keliauja i mano saskaita ir nera atskiriami nuo kitu iplauku. irgi pagalvoju, kad reiketu vaika apdrausti, tai butu tie 52 lt kai ir dalis investicijos mirksiukas.gif
GRAŽINA25
MANO VYRESNYSIS TAUPO, O PAKLAUSUS KAM DAR NEZINO, TEGU TAUPO
Pallade
QUOTE(jurg_ili @ 2007 07 30, 11:56)
Sveikos mamytes, labai idomu butu suzinoti ,kaip mamytes isivercia su gaunamais 97 lt per menesi? gal kokio darbelio susigalvojat?pasidalinkit savo patirtim....
*

Tai kad kazin ar mamytes gyvena vien is pinigeliu uz vaika...Tie pinigeliai juk simboliniai, o pragyvenama is dekreto pinigu, vyro uzdarbio, o kai kurios gal but dar ir namie kazka padirba. Mes kol kas gyvenam is viso to ka minejau - dekretas, vyro uzdarbis, plius dar namie truputuka uzsidirbu - is darbovietes man atveza dokumentus ir tvarkau apskaita. O pinigu uz vaikus uztenka tik vyresniuju bureliams ir siek tiek lieka mazosios pampersams smile.gif
liutem
Mes nuo pat gimimo kiekviena men i dukros saskaitele inesam po 100lt. taigi kai suejo metukai-turim dar tiek pat pridet.sakom, kad bent jau bus mokslams. smile.gif
astuškinas
o šie 50lt skirti mamoms už tai kad jos pagimdė vaiką ar vaiko išlaikymui palengvinti (na vaikui)? aš rašau darbelį ir db net pagalvojau g.gif
INEXS
o mes netaupom tu pinigeliu,bet vaikai viska turi ko jiem reik,o jei reiks mokslam paimsim paskola tada biggrin.gif
asta :)
Vaje kaip grazu, kad taupote vaikui mokslui , as ir taip norejau padaryti , bet kai prisiminiau ,kai gimiau senelis i saskaita padejo 1000 rubliu- kokie pinigai buvo!!!!
Perveersmas, infliacija..... ir kas liko is ju hihihi.gif manau, reiks man kazka protingesnio sugalvoti rolleyes.gif kad neliktu vaikas kaip sakoma prie suskilusios geldos mirksiukas.gif
Niktė
vaikus turi auginti tėvai, o ne valstybė. Aš tuos 50 lt vis dedu atskirai ir tarkim po kokių 4-5 mėn nuperku vaikučiui tai ką jis pats išsirenka. Būna ir mamai ir vaikui šventė, nes nereikia žiūrėti į kainą. Manasis puikiai supranta ką reiškia taupyti
varana
g.gif g.gif la,mamytes.skaitau ir mastau,kur jus tuos vaikelius leisit mokytis,ir kiek dar metu praeis iki tu ''aukstuju''?turiu antroka,bet augom tokiom salygom,kad tie pinigeliai praversdavo vitaminams,batukams ar kokiems skiepams(iki dekreto nedirbau,tai seima gyveno is vyro pajamu).dabar turime gerus darbus,vaikutis mano taippat ''uzsidirba'' kas menesi beveik po 500 lt.(turim mazu bedeliu su kalba ,tai susitvarkem invaliduma)BET kazkaip tu pinigeliu nedramatizuoju,nespaudziu,bet ir i kojine nekisu.reikia,panaudojam namo statyboms,reikia baseinams,ar kitoms vaiko pramogoms.net nezinau... g.gif lankom labai nebloga mok.,kur uzimtumas visa diena,maitinimas super-3k. ir dar nemokamai.zodziu perkam tik sasiuvinukus ir parkerius... smile.gif
Papildyta:
P.S.pamasciau....gal tais laikais man tie pinigeliai buvo kaip pragyvenimo saltinis???o dabar is esmes uz juos net pampersu menesiui nenupirksi,tai gal ir gerai juos kokiam draudimui ''uzvakuoti''? g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif
motiejuke
na manau kiekviena mama suka galva kaip "prasisukt" po 1 m. sukakties, ir isgyvena, pataupo, g.gif daug ka duoda seimu susiburimai, gimtadieniai, juk ir dovanos kartais buna pinigines g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.