Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaiko pinigai
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Socialinių reikalų labirintuose
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
jolka1224
QUOTE(dira @ 2007 09 11, 18:32)
taupom......keičiam į eurus, dar truputį patys pridedam - ir į banką....gal ateities mokslams susikaups.... bigsmile.gif  rolleyes.gif
*

Gera mintis apie keitimą į eurus nes litais taupyti man labai nepatikimai atrodo.
TeQuiLa
aš šituos pinigėlius užkonservavau į III pakopos pensijų fondą, jis aišku mano vardu, nes tokiems pypliams jų niekas nesudaro dar lotuliukas.gif bet manau finansiškai tikrai apsimoka, 2007 įnešiau 1200 Lt (nes mūsų pašalpa kol kas 97,50Lt o ne 50Lt), tai jau vien tik iš mokesčių inspekcijos atgausiu 324 Lt, o kadangi tuo 50Lt mokės iki 18 metų, tai mokslams manau sukaupsim tikrai thumbup.gif ir nereikes pensininkams bunant paskolos imti lotuliukas.gif
asta :)
jau nereiks sukt galvos kaip pragyventi is 97 lt bent iki 2 metu mirksiukas.gif
GRAŽINA25
o kodel ne
Papildyta:
QUOTE(TeQuiLa @ 2007 12 26, 14:00)
aš šituos pinigėlius užkonservavau į III pakopos pensijų fondą, jis aišku mano vardu, nes tokiems pypliams jų niekas nesudaro dar  lotuliukas.gif bet manau finansiškai tikrai apsimoka, 2007 įnešiau 1200 Lt (nes mūsų pašalpa kol kas 97,50Lt o ne 50Lt), tai jau vien tik iš mokesčių inspekcijos atgausiu 324 Lt, o kadangi tuo 50Lt mokės iki 18 metų, tai mokslams manau sukaupsim tikrai  thumbup.gif ir nereikes pensininkams bunant paskolos imti  lotuliukas.gif
*

o cia nebloga ideja reikia ir man taip padaryti
rainiukas
Tik nereikia sakyti, kad valstybe duoda tiek, kiek gali irnesakyk.gif Kiek jie gali kiekvienas zino. Mano manymu, galetu Blinkeviciute ir nesityciot, ka uz juos galima nupirkt...
As isleidziu tuos pinigus DABAR, nes gyvent reikia dabar. Su musu valstybes politika tai nematau reikalo maitinti kokiu nors draudimu (kuriuos issireikalaut buna oj kaip sunku) arba kokiu pensiju fondu bebe.gif
Sirana
aš šituos pinigėlius užkonservavau į III pakopos pensijų fondą, jis aišku mano vardu, nes tokiems pypliams jų niekas nesudaro dar  lotuliukas.gif bet manau finansiškai tikrai apsimoka, 2007 įnešiau 1200 Lt (nes mūsų pašalpa kol kas 97,50Lt o ne 50Lt), tai jau vien tik iš mokesčių inspekcijos atgausiu 324 Lt, o kadangi tuo 50Lt mokės iki 18 metų, tai mokslams manau sukaupsim tikrai  thumbup.gif ir nereikes pensininkams bunant paskolos imti  lotuliukas.gif
*

Kaip sauniai teveliai sugalvojo thumbup.gif
Anksciau sunaus pinigeliai man buvo pervedami i kita saskaita, kurios as nelabai naudojau, tai pasikaupdavo kazkiek, pirkdavom jam koki didesni daikta. Gimus dukrelei, visus pavedimus padarem i bendra saskaita, kuria nuolat naudojuosi, tai net nezinau, kur tie vaiku pinigeliai iseina - musu visu reikmems tiesiog. Taciau kiekviena menesi vaikams nuperku ka nors malonaus - ar zaisliuka, ar knygele - cia vis apie tuos ju pinigelius pagalvodama...
angeluxx
smile.gif+2008 01 02, 15:05-->
QUOTE(asta smile.gif @ 2008 01 02, 15:05)
jau nereiks sukt galvos kaip pragyventi is 97 lt bent iki 2 metu  mirksiukas.gif
*

Tai va būtent.Sukasi visi kas kaip gali ax.gif
zeneta
Aš vaiko pinigus stengiuosi išleisti vaikams-treniruotėms vyresniems, žaisliukai-knygutės mažajam arba pramogos..Visko po truputį biggrin.gif O vaikus vyras apdraudė visus -tuo ir džiaugiuosi thumbup.gif praverčia tie pinigėliai mirksiukas.gif
antrakartmamyte
Aš tai mažiaus pinigėlius išleidžiu pirkdama jam ką nors skanesnio, brangesnio, dar žaisliuką kokį ax.gif , o vyresnioji tik dabar pradės gaut. Tai su ja susilygom (ji pati pasiulė)jog atiduosiu tuos pinigėlius jai kaip mėnesio dienpinigius, žinos kiek turi, mokysis planuot kiek gali išleist kasdien ir t.t. Vienu žodžiu mokysis tvarkyt savo piniginius reikalus, nes juk kai gauna iš mamos kasdien, tai tie pinigėliai nevertinami ax.gif
elfė
Na, mes tuos 52 lt. dar tik nuo sausio pradėjom gauti. Mes padarėm štai kaip - atidariau sūnui sąskaitą banke ir kai pinigėlius aš gaunu, pervedu tą sumą į jo sąskaitą ax.gif Vienam mėnesiui tai tikrai nedaug, bet per keletą metų, kol baigs mokslus, truputis susikaups ax.gif O ir jam labai smagu, kad turi savo sąskaitą ir mokėjimo kortelę (kuria be mano sutikimo pasinaudoti negali biggrin.gif )
GRAŽINA25
QUOTE(antrakartmamyte @ 2008 01 29, 21:35)
Aš tai mažiaus pinigėlius išleidžiu pirkdama jam ką nors skanesnio, brangesnio, dar žaisliuką kokį  ax.gif , o vyresnioji tik dabar pradės gaut. Tai su ja susilygom (ji pati pasiulė)jog atiduosiu tuos pinigėlius jai kaip mėnesio dienpinigius, žinos kiek turi, mokysis planuot kiek gali išleist kasdien ir t.t. Vienu žodžiu mokysis tvarkyt savo piniginius reikalus, nes juk kai gauna iš mamos kasdien, tai tie pinigėliai nevertinami  ax.gif
*

Va cia man patiko gal geriausias variantas vaikui paciam mokytis taupyti , planuoti pirkimus zinoma pagal savo poeikius

QUOTE(elfė @ 2008 03 12, 13:45)
Na, mes tuos 52 lt. dar tik nuo sausio pradėjom gauti.  Mes padarėm štai kaip - atidariau sūnui sąskaitą banke ir kai pinigėlius aš gaunu, pervedu  tą sumą į jo sąskaitą ax.gif Vienam mėnesiui tai tikrai nedaug, bet per keletą metų, kol baigs mokslus, truputis susikaups ax.gif O ir jam labai smagu, kad turi savo sąskaitą ir mokėjimo kortelę (kuria be mano sutikimo pasinaudoti negali biggrin.gif )
*

thumbup.gif
Angelė-Marija
Sveiki,kaip čia pasakius ar galima pragyventi už 97lt,šeip tai net nežinau ko griebtis į darbą nieks nepriima,kadangi vaikuąiui 2 metukai.Nesusidūrėt su tokia diskriminacija? g.gif
Jurevaga
4u.gif O aš jų net ir neimu:(. Gal reikės kada prisiruošti sutvarkyti tuos dokumentus.
ingakyca
Kadangi jie eina į mano sąskaitą, tai jie pasinaudoja kaip kažkas sakė viskam mirksiukas.gif neskirstom kažkaip kur mano pinigai, kur vaiko, kur MB viskas bendrai mirksiukas.gif
AgnėM
Man tai tie 97 litai ,kažkoks pasišaipymas doh.gif doh.gif ...yra mamų ,kur dar nedirbusios ,o gauna tik po 97 lt.net pamperiam neužtektų unsure.gif unsure.gif

Nu nebūtų Lietuva cool.gif
gedra1978
QUOTE(Jurevaga @ 2008 03 14, 20:21)
4u.gif O aš jų net ir neimu:(. Gal reikės kada prisiruošti sutvarkyti tuos dokumentus.
*

jei neimi siu pinigeliu, tai po 3 menesiu jie prapuola, tad paskubek susitvarkyti dokumentus, kam valstybei palikti pinigus, kurie priklauso jums. bigsmile.gif jau geriau kaupk i savo saskaita ir poto leliui ka nors nupirk, nei palik valstybei.Galine data atsiimsi max kelis menesius...... unsure.gif
Vlastimila
QUOTE(gedra1978 @ 2008 03 27, 13:24)
jei neimi siu pinigeliu, tai po 3 menesiu jie prapuola, tad paskubek susitvarkyti dokumentus, kam valstybei palikti pinigus, kurie priklauso jums. bigsmile.gif jau geriau kaupk i savo saskaita ir poto leliui ka nors nupirk, nei palik valstybei.Galine data atsiimsi max kelis menesius...... unsure.gif
*

Tikrai už metus smile.gif
Vi_zija
QUOTE(gedra1978 @ 2008 03 27, 13:24)
*

netiesa-grazina už 12 men
LinaB
*

Mane sudomino ši idėja. Aš šiaip tai nuperku ką nors reikalingo. Na atsiranda juk tai šio tai to.
Mazhulka
sveikos mamytes smile.gif
as tik dabar suzinojau, kad nuo 3 metuku vaikui priklauso kas menesi 50 Lt. ne nezinau kur kreiptis, ir ar skaiciuoja pasalpa atgaline data? mano kleckiukui dabar 3, 9 metuku g.gif
Mazhulka
QUOTE(Angelė-Marija @ 2008 03 13, 11:07)
Sveiki,kaip čia pasakius ar galima pragyventi už 97lt,šeip tai net nežinau ko griebtis į darbą nieks nepriima,kadangi vaikuąiui 2 metukai.Nesusidūrėt su tokia diskriminacija? g.gif
*

taip, susiduriau. ejau i pokalbius del darbo, kai vaikuciui buvo 1,5 - nesekmingai. labai jau klausinejo, ka darysiu, kai vaikas sirgs...akivaizdu kur suo pakastas. veliau ejau i kitus dvejus ar trejus pokalbius, kai kleckiukui buvo 1,7. vel gi - tie patys klausimai. nors patys aiksciojo, kad mano darbo patirtis ir mano cv padare jiems ispudi...zodziu, egzistuoja toks dalykas. cia - ne Amerika. cia nera lygiu galimybiu. greit nepriimines i darba perspektyviu mergaiciu, nes jos gali bet kada pastoti, o darbdaviui tai reiskia naujas islaidas...kadru paieska, tavo darbo vietos issaugojimas. pastebejau tendencija, kad labai retam lietuviui darbdaviui rupi istatymai, labai retas juos apskritai zino...liudna schmoll.gif
werute007
smile.gif na mum tu 50lt.neiseina taupyt,nes sunelis ,tai papildyma tele 2 perka tai koki kina ar seip kokiom reikmenem jam ir viska ant karto lotuliukas.gif
^Braškytė^
QUOTE(Mazhulka @ 2008 04 23, 12:01)
sveikos mamytes smile.gif
as tik dabar suzinojau, kad nuo 3 metuku vaikui priklauso kas menesi 50 Lt. ne nezinau kur kreiptis, ir ar skaiciuoja pasalpa atgaline data? mano kleckiukui dabar 3, 9 metuku g.gif
*

man rodos gali atskaiciuoti smile.gif o del mokejimo tai taip moka 50lt t biggrin.gif
sswaigalas
uz metus atgaline data galima atsiimti thumbup.gif
Pasišiaušęs
*

nelabai supratau gal galima plačiau mastau.gif
jolka1224
Aš tai mažiaus pinigėlius išleidžiu pirkdama jam ką nors skanesnio, brangesnio, dar žaisliuką kokį  ax.gif , o vyresnioji tik dabar pradės gaut. Tai su ja susilygom (ji pati pasiulė)jog atiduosiu tuos pinigėlius jai kaip mėnesio dienpinigius, žinos kiek turi, mokysis planuot kiek gali išleist kasdien ir t.t. Vienu žodžiu mokysis tvarkyt savo piniginius reikalus, nes juk kai gauna iš mamos kasdien, tai tie pinigėliai nevertinami  ax.gif
*

super gera idėja, mes nuo rudens irgi taip darysim.ačiū , kad pasidaminot savo patirtim.
Erbe
*

Laaaabai protingas sprendimas thumbup.gif Aš irgi apie tai vis mastau kaip reiktų vaiką pradėti mokyti vertinti pinigėlius ir juos taupyti g.gif Šita idėja man labai patiko 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(elfė @ 2008 03 12, 13:45)
Na, mes tuos 52 lt. dar tik nuo sausio pradėjom gauti.  Mes padarėm štai kaip - atidariau sūnui sąskaitą banke ir kai pinigėlius aš gaunu, pervedu  tą sumą į jo sąskaitą ax.gif Vienam mėnesiui tai tikrai nedaug, bet per keletą metų, kol baigs mokslus, truputis susikaups ax.gif O ir jam labai smagu, kad turi savo sąskaitą ir mokėjimo kortelę (kuria be mano sutikimo pasinaudoti negali biggrin.gif )
*

Neverta dabar tų pinigų taupyti kai tokia infliacija eina schmoll.gif Geriau kažkaip naudingau ir dabar panaudoti. Bet čia tik mano subjektyvi nuomonė blush2.gif
gamtos stebuklas
QUOTE(Erbe @ 2008 07 12, 00:03)
Neverta dabar tų pinigų taupyti kai tokia infliacija eina schmoll.gif Geriau kažkaip naudingau ir dabar panaudoti. Bet čia tik mano subjektyvi nuomonė blush2.gif
*

drinks_cheers.gif pilnai pritariu cool.gif pati tuos pinigelius dukrai atiduodu, kaip va ir dar viena mama sako, tegul mokosi tvarkyt "savo finansus" biggrin.gif
petelne
4u.gif Musu seima turi mazas pajamas,tai tuos 52l pridedu prie maisto,as manau ,kad valstybe saiposi is musu.Uz ta suma vaika pamaitinciau kukliai 5 dienas,arba viena gera zaisla nupirkciau.Aisku valstybe neprivalo augint musu vaiku,bet prisideti privalo,juk kai paima musu sunus i armija,tai neatsiklausia mamu ar galima,ar ne.Siuncia kur nori....Sakot skurdi musu valstybe,ar nematot kokie turtingi yra jos vadovai,kokiuose rumuose gyvena,masinos brangiausios,gimtadieniai kiek tukstanciu kainuoja.Ir tik del to,kad gerai paskirsto europos skiriama parama.Sau,sau,sau ir liaudziai. lotuliukas.gif Jo tik del ju godumo paprasti zmogeliai negali nupirkt vaikui geresnio zaislo,nuvest papramogaut,rubeliai is padevetu parduotuviu,skanesnis maistas tik algu diena.....Aciu nors uz tai,tegu tik jie buna pasipuose,ir sotus prie pilno gardaus stalo. g.gif
rimmaja
Na musu vaiku pinigeliai eina i bendra seimos biudzeta blush2.gif , kazkaip dar nesusimasteme kur geriau juos panaudoti g.gif kogero vyresneli reiks pati mokyti but atsakingu uz savo islaidas, nes noru begalo.... Suzinos kas kiek kainuoja smile.gif
Kagnė
QUOTE(AgnėM @ 2008 03 17, 00:16)
Man tai tie 97 litai ,kažkoks pasišaipymas  doh.gif  doh.gif ...yra mamų ,kur dar nedirbusios ,o gauna tik po 97 lt.net pamperiam neužtektų  unsure.gif  unsure.gif

Nu nebūtų Lietuva  cool.gif
*

Mes irgi tiek gaunam, tai jei ne vyro atlyginimas tai butu liudna, pampersu du pokai net neiseina verysad.gif
mmamux
QUOTE(AgnėM @ 2008 03 17, 01:16)
Man tai tie 97 litai ,kažkoks pasišaipymas  doh.gif  doh.gif ...yra mamų ,kur dar nedirbusios ,o gauna tik po 97 lt.net pamperiam neužtektų  unsure.gif  unsure.gif

Nu nebūtų Lietuva  cool.gif
*

drinks_cheers.gif Jau tikrai nesamoniu nesamone , o dar kiek popieriu reikia tvarkytis ir eilese laukt kol prieisi susitvarkyt ir del ko del tu keliu litu kur tikrai net pamperiam neuztenka, nu jei kitas pasakytu kad galima deti vystyklus kaip senovei tai tada pasakyciau kad net misinukui neuztenka , jau tiek "daug' skiria kad mmmm rolleyes.gif Ir tikrai ka daryt tom mamytem kurios nera dirbusios arba apskritai augina vienos leliukus nu siaubas kazkoks doh.gif Mano vyro giminaite atvaziavo is uzsienio tai zinokit net isiziojo kai pasakiau kie cia gaunam uz tuos leliukus,ir kai pasake kiek uzsieny yra mokama tai....o dar Lietuviai verkia kad gimstamumas mazas... doh.gif
Smandi
visada drausdavau vaikus, o šiemet sugalvojau kad tuos pinigus galima pervesti į mažųjų kaupiamojo draudimo sąskaitą, sumoku šiek tiek daugiau nei 2x50 Lt, bet ir gaunam daugiau, nes vaikai trys...6iandien man atrodo tai teisinga.

gal ir nuvertės, gal ir neapsimoka, bet man pasirodė tai priimtina investicija jų ateičiai, o gal priedas prie mokslų.
ssanta
QUOTE(Smandi @ 2008 09 16, 21:51)
visada drausdavau vaikus, o šiemet sugalvojau kad tuos pinigus galima pervesti į mažųjų kaupiamojo draudimo sąskaitą, sumoku šiek tiek daugiau nei 2x50 Lt, bet ir gaunam daugiau, nes vaikai trys...6iandien man atrodo tai teisinga.

gal ir nuvertės, gal ir neapsimoka, bet man pasirodė tai priimtina investicija jų ateičiai, o gal priedas prie mokslų.
*

drinks_cheers.gif
^Braškytė^
su 50lt tuo as net ir nezinau ka galima gero nupirkti ,jei nueini i parduotuve nuperki valgyt ir isleidi maziausiai 40lt ax.gif o cia skiria 50lt vaikui visam menesiui doh.gif juokas ima biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
kai pagalvoji ,tai jei vaikui nuperki zaisla geresni ,nuperki dar kaskoki rubeli geresni tai maziausiai suploji apie 150lt ,tai ka kalbet apie 50lt sad.gif
pelytė
Man tuos 50 lt.tai už draudimą nurašo ,aš apdraudus dukrą iki 18metu.
emy
nelabai ką ir nupirksi vaikui už tuos 50 lt.rūbai brangesni ,nei suaugusių
giedras dangus
Man taip nejauku pasidaro, kai perskaitau Jūsų žinutes. Kiek daug reikia turėti kišenėj, kad išaugintum nors vieną vaikiuką g.gif . Jo tai laikai atėję... verysad.gif
ritag
Aišku,kad už 50 Lt dabar nieko beveik nenupirksi daug. Juos skaičiuojam kaip šeimos biudžeto pinigus.
Belty
Mes irgi 50 lt (+ 100lt dadedam) ir kas menesi vaiko draudimui iki 18m. panaudojam
18-os metu tures "gyvenimo pradziai", ar automobiliui nusipirkt, ar mokslam..pgl aplinkybes..
vaival
štai jau galėsim ir nebetaupyti vaiko pinigų, nes paprasčiausiai jų nebebus 4u.gif
Ingakalnis
aš iki šiol taip pat juos, bei pridėjus savus - vaiko draudimui skiriu
Nut*
nėra čia ką kalbėti...gerai,kad dabar iki dviejų bent moka...bet vaiką ruošiuosi tai iki3m.auginti ,nes į darželį lopšelį papulti yra visiškai neįmanoma,ką čia kalbėt apie lopšiuką,jei nuo 3metų nėra šansų...
Vienu žodžiu,net nėra čia ką kalbėti....jie dar stūgauja,kad pas mus motinystės atostogos per ilgos,net tuos 50Lt atima,vieno žodžiu mirkit badu lietuviai...velnias,net kalbėt nesinori gun_bandana.gif
Nut*
QUOTE(pelytė @ 2008 10 01, 12:34)
Man tuos 50 lt.tai už draudimą nurašo ,aš apdraudus dukrą iki 18metu.
*

aš taip pat... 4u.gif
LUVIK
o man tai ju pritruks,nors ir uz ta pati draudima doh.gif
LUVIK
taip tikejausi kad mokes iki 3metuku,nusiviliau juodai,kur det vaika nuo dvieju,kaip gyvent g.gif ne duoda o tik atima parazitai.
Sigitara
Man tie pinigeliai eidavo i atskira saskaita, tai kai ju prisikaupia kokie 500Lt, isleidziu didesniems pirkiniams vaikams, pvz dabar jau gal kokie 500-600Lt yra, tai nupirksiu vaikams Kaledoms dovaneliu, drauge is JAV grizta , pripirkusi drabuzeliu, tai visi tie pinigeliai ir bus skirti tiems reikaliukams smile.gif Siaip gaila, kad nebegausiu, mazi tai pinigai doh.gif , bet vis del to pinigai.
StopIt
QUOTE(Belty @ 2008 11 10, 11:13)
Mes irgi 50 lt (+ 100lt dadedam) ir kas menesi vaiko draudimui iki 18m. panaudojam
18-os metu tures "gyvenimo pradziai", ar automobiliui nusipirkt, ar mokslam..pgl aplinkybes..
*

panašu, kad neliks nei pinigėlių, nei draudimo... tuoj nuvertins tuos litukus devalvavimas ir liksim visi su sauja popierelių kaip mūsų tėvai liko taoudami rublius. Pasirodo, teisus tie, kurie sako, kad reikia gyventi dabar...
jukka
As skiriu tuos 50 lt. vaiko draudimui. Ir savu pinigu negaliu prideti, nes nors ir gauname nesakyciau, kad mazai, bet 1000 lt "sueda" busto paskola. verysad.gif O be paskolos neturetumem kur gyventi normaliai. unsure.gif
Vendetta
QUOTE(BalticGold @ 2008 12 16, 08:48)
panašu, kad neliks nei pinigėlių, nei draudimo... tuoj nuvertins tuos litukus devalvavimas ir liksim visi su sauja popierelių kaip mūsų tėvai liko taoudami rublius. Pasirodo, teisus tie, kurie sako, kad reikia gyventi dabar...
*

nedaug tas 50 Lt, bet vistiek pinigėliai. Aš juos taip pat abiejų vaikų draudimui naudoju (+200 Lt), vis šis tas. Tik vis dažniau pagalvoju, kad nutraukti draudimą, kažko man įtartinai su visom tom krizėm. Aš taip pat bijau, kad nebūtų, kaip mūsų tėvams.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.