QUOTE(dira @ 2007 09 11, 18:32)
taupom......keičiam į eurus, dar truputį patys pridedam - ir į banką....gal ateities mokslams susikaups....

Gera mintis apie keitimą į eurus nes litais taupyti man labai nepatikimai atrodo.
aš šituos pinigėlius užkonservavau į III pakopos pensijų fondą, jis aišku mano vardu, nes tokiems pypliams jų niekas nesudaro dar
jau nereiks sukt galvos kaip pragyventi is 97 lt bent iki 2 metu
o kodel ne
Papildyta: QUOTE(TeQuiLa @ 2007 12 26, 14:00) aš šituos pinigėlius užkonservavau į III pakopos pensijų fondą, jis aišku mano vardu, nes tokiems pypliams jų niekas nesudaro dar o cia nebloga ideja reikia ir man taip padaryti
Tik nereikia sakyti, kad valstybe duoda tiek, kiek gali
As isleidziu tuos pinigus DABAR, nes gyvent reikia dabar. Su musu valstybes politika tai nematau reikalo maitinti kokiu nors draudimu (kuriuos issireikalaut buna oj kaip sunku) arba kokiu pensiju fondu QUOTE(TeQuiLa @ 2007 12 26, 14:00) aš šituos pinigėlius užkonservavau į III pakopos pensijų fondą, jis aišku mano vardu, nes tokiems pypliams jų niekas nesudaro dar Kaip sauniai teveliai sugalvojo Anksciau sunaus pinigeliai man buvo pervedami i kita saskaita, kurios as nelabai naudojau, tai pasikaupdavo kazkiek, pirkdavom jam koki didesni daikta. Gimus dukrelei, visus pavedimus padarem i bendra saskaita, kuria nuolat naudojuosi, tai net nezinau, kur tie vaiku pinigeliai iseina - musu visu reikmems tiesiog. Taciau kiekviena menesi vaikams nuperku ka nors malonaus - ar zaisliuka, ar knygele - cia vis apie tuos ju pinigelius pagalvodama...
Aš vaiko pinigus stengiuosi išleisti vaikams-treniruotėms vyresniems, žaisliukai-knygutės mažajam arba pramogos..Visko po truputį
Aš tai mažiaus pinigėlius išleidžiu pirkdama jam ką nors skanesnio, brangesnio, dar žaisliuką kokį
Na, mes tuos 52 lt. dar tik nuo sausio pradėjom gauti. Mes padarėm štai kaip - atidariau sūnui sąskaitą banke ir kai pinigėlius aš gaunu, pervedu tą sumą į jo sąskaitą
QUOTE(antrakartmamyte @ 2008 01 29, 21:35) Aš tai mažiaus pinigėlius išleidžiu pirkdama jam ką nors skanesnio, brangesnio, dar žaisliuką kokį Va cia man patiko gal geriausias variantas vaikui paciam mokytis taupyti , planuoti pirkimus zinoma pagal savo poeikius QUOTE(elfė @ 2008 03 12, 13:45) Na, mes tuos 52 lt. dar tik nuo sausio pradėjom gauti. Mes padarėm štai kaip - atidariau sūnui sąskaitą banke ir kai pinigėlius aš gaunu, pervedu tą sumą į jo sąskaitą
Sveiki,kaip čia pasakius ar galima pragyventi už 97lt,šeip tai net nežinau ko griebtis į darbą nieks nepriima,kadangi vaikuąiui 2 metukai.Nesusidūrėt su tokia diskriminacija?
Kadangi jie eina į mano sąskaitą, tai jie pasinaudoja kaip kažkas sakė viskam
Man tai tie 97 litai ,kažkoks pasišaipymas
Nu nebūtų Lietuva QUOTE(Jurevaga @ 2008 03 14, 20:21) jei neimi siu pinigeliu, tai po 3 menesiu jie prapuola, tad paskubek susitvarkyti dokumentus, kam valstybei palikti pinigus, kurie priklauso jums. QUOTE(gedra1978 @ 2008 03 27, 13:24) jei neimi siu pinigeliu, tai po 3 menesiu jie prapuola, tad paskubek susitvarkyti dokumentus, kam valstybei palikti pinigus, kurie priklauso jums. Tikrai už metus QUOTE(gedra1978 @ 2008 03 27, 13:24) jei neimi siu pinigeliu, tai po 3 menesiu jie prapuola, tad paskubek susitvarkyti dokumentus, kam valstybei palikti pinigus, kurie priklauso jums. netiesa-grazina už 12 men QUOTE(TeQuiLa @ 2007 12 26, 14:00) aš šituos pinigėlius užkonservavau į III pakopos pensijų fondą, jis aišku mano vardu, nes tokiems pypliams jų niekas nesudaro dar Mane sudomino ši idėja. Aš šiaip tai nuperku ką nors reikalingo. Na atsiranda juk tai šio tai to.
sveikos mamytes
as tik dabar suzinojau, kad nuo 3 metuku vaikui priklauso kas menesi 50 Lt. ne nezinau kur kreiptis, ir ar skaiciuoja pasalpa atgaline data? mano kleckiukui dabar 3, 9 metuku QUOTE(Angelė-Marija @ 2008 03 13, 11:07) Sveiki,kaip čia pasakius ar galima pragyventi už 97lt,šeip tai net nežinau ko griebtis į darbą nieks nepriima,kadangi vaikuąiui 2 metukai.Nesusidūrėt su tokia diskriminacija? taip, susiduriau. ejau i pokalbius del darbo, kai vaikuciui buvo 1,5 - nesekmingai. labai jau klausinejo, ka darysiu, kai vaikas sirgs...akivaizdu kur suo pakastas. veliau ejau i kitus dvejus ar trejus pokalbius, kai kleckiukui buvo 1,7. vel gi - tie patys klausimai. nors patys aiksciojo, kad mano darbo patirtis ir mano cv padare jiems ispudi...zodziu, egzistuoja toks dalykas. cia - ne Amerika. cia nera lygiu galimybiu. greit nepriimines i darba perspektyviu mergaiciu, nes jos gali bet kada pastoti, o darbdaviui tai reiskia naujas islaidas...kadru paieska, tavo darbo vietos issaugojimas. pastebejau tendencija, kad labai retam lietuviui darbdaviui rupi istatymai, labai retas juos apskritai zino...liudna
uz metus atgaline data galima atsiimti
QUOTE(TeQuiLa @ 2007 12 26, 14:00) aš šituos pinigėlius užkonservavau į III pakopos pensijų fondą, jis aišku mano vardu, nes tokiems pypliams jų niekas nesudaro dar nelabai supratau gal galima plačiau QUOTE(antrakartmamyte @ 2008 01 29, 21:35) Aš tai mažiaus pinigėlius išleidžiu pirkdama jam ką nors skanesnio, brangesnio, dar žaisliuką kokį super gera idėja, mes nuo rudens irgi taip darysim.ačiū , kad pasidaminot savo patirtim. QUOTE(antrakartmamyte @ 2008 01 29, 21:35) Aš tai mažiaus pinigėlius išleidžiu pirkdama jam ką nors skanesnio, brangesnio, dar žaisliuką kokį Laaaabai protingas sprendimas Papildyta: QUOTE(elfė @ 2008 03 12, 13:45) Na, mes tuos 52 lt. dar tik nuo sausio pradėjom gauti. Mes padarėm štai kaip - atidariau sūnui sąskaitą banke ir kai pinigėlius aš gaunu, pervedu tą sumą į jo sąskaitą Neverta dabar tų pinigų taupyti kai tokia infliacija eina
Na musu vaiku pinigeliai eina i bendra seimos biudzeta
QUOTE(AgnėM @ 2008 03 17, 01:16) Man tai tie 97 litai ,kažkoks pasišaipymas Nu nebūtų Lietuva
visada drausdavau vaikus, o šiemet sugalvojau kad tuos pinigus galima pervesti į mažųjų kaupiamojo draudimo sąskaitą, sumoku šiek tiek daugiau nei 2x50 Lt, bet ir gaunam daugiau, nes vaikai trys...6iandien man atrodo tai teisinga.
gal ir nuvertės, gal ir neapsimoka, bet man pasirodė tai priimtina investicija jų ateičiai, o gal priedas prie mokslų. QUOTE(Smandi @ 2008 09 16, 21:51) visada drausdavau vaikus, o šiemet sugalvojau kad tuos pinigus galima pervesti į mažųjų kaupiamojo draudimo sąskaitą, sumoku šiek tiek daugiau nei 2x50 Lt, bet ir gaunam daugiau, nes vaikai trys...6iandien man atrodo tai teisinga. gal ir nuvertės, gal ir neapsimoka, bet man pasirodė tai priimtina investicija jų ateičiai, o gal priedas prie mokslų.
su 50lt tuo as net ir nezinau ka galima gero nupirkti ,jei nueini i parduotuve nuperki valgyt ir isleidi maziausiai 40lt
Papildyta: kai pagalvoji ,tai jei vaikui nuperki zaisla geresni ,nuperki dar kaskoki rubeli geresni tai maziausiai suploji apie 150lt ,tai ka kalbet apie 50lt
Man tuos 50 lt.tai už draudimą nurašo ,aš apdraudus dukrą iki 18metu.
nelabai ką ir nupirksi vaikui už tuos 50 lt.rūbai brangesni ,nei suaugusių
Man taip nejauku pasidaro, kai perskaitau Jūsų žinutes. Kiek daug reikia turėti kišenėj, kad išaugintum nors vieną vaikiuką
Aišku,kad už 50 Lt dabar nieko beveik nenupirksi daug. Juos skaičiuojam kaip šeimos biudžeto pinigus.
Mes irgi 50 lt (+ 100lt dadedam) ir kas menesi vaiko draudimui iki 18m. panaudojam
18-os metu tures "gyvenimo pradziai", ar automobiliui nusipirkt, ar mokslam..pgl aplinkybes..
štai jau galėsim ir nebetaupyti vaiko pinigų, nes paprasčiausiai jų nebebus
aš iki šiol taip pat juos, bei pridėjus savus - vaiko draudimui skiriu
nėra čia ką kalbėti...gerai,kad dabar iki dviejų bent moka...bet vaiką ruošiuosi tai iki3m.auginti ,nes į darželį lopšelį papulti yra visiškai neįmanoma,ką čia kalbėt apie lopšiuką,jei nuo 3metų nėra šansų...
Vienu žodžiu,net nėra čia ką kalbėti....jie dar stūgauja,kad pas mus motinystės atostogos per ilgos,net tuos 50Lt atima,vieno žodžiu mirkit badu lietuviai...velnias,net kalbėt nesinori
o man tai ju pritruks,nors ir uz ta pati draudima
taip tikejausi kad mokes iki 3metuku,nusiviliau juodai,kur det vaika nuo dvieju,kaip gyvent
Man tie pinigeliai eidavo i atskira saskaita, tai kai ju prisikaupia kokie 500Lt, isleidziu didesniems pirkiniams vaikams, pvz dabar jau gal kokie 500-600Lt yra, tai nupirksiu vaikams Kaledoms dovaneliu, drauge is JAV grizta , pripirkusi drabuzeliu, tai visi tie pinigeliai ir bus skirti tiems reikaliukams
QUOTE(Belty @ 2008 11 10, 11:13) Mes irgi 50 lt (+ 100lt dadedam) ir kas menesi vaiko draudimui iki 18m. panaudojam 18-os metu tures "gyvenimo pradziai", ar automobiliui nusipirkt, ar mokslam..pgl aplinkybes.. panašu, kad neliks nei pinigėlių, nei draudimo... tuoj nuvertins tuos litukus devalvavimas ir liksim visi su sauja popierelių kaip mūsų tėvai liko taoudami rublius. Pasirodo, teisus tie, kurie sako, kad reikia gyventi dabar...
As skiriu tuos 50 lt. vaiko draudimui. Ir savu pinigu negaliu prideti, nes nors ir gauname nesakyciau, kad mazai, bet 1000 lt "sueda" busto paskola.
QUOTE(BalticGold @ 2008 12 16, 08:48) panašu, kad neliks nei pinigėlių, nei draudimo... tuoj nuvertins tuos litukus devalvavimas ir liksim visi su sauja popierelių kaip mūsų tėvai liko taoudami rublius. Pasirodo, teisus tie, kurie sako, kad reikia gyventi dabar... nedaug tas 50 Lt, bet vistiek pinigėliai. Aš juos taip pat abiejų vaikų draudimui naudoju (+200 Lt), vis šis tas. Tik vis dažniau pagalvoju, kad nutraukti draudimą, kažko man įtartinai su visom tom krizėm. Aš taip pat bijau, kad nebūtų, kaip mūsų tėvams. |