Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar vedate vaikus į darželį
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3
Jurgytė
Sveikos, žinau, kad yra mamų, kurios negali namie sėdėti su vaikiukais. Ką darote šiomis dienomis, kai lauke tokie šalčiai? Kokios situacijos darželiuose?
Aš saviškę vakar nuvežiau, bet visą dieną buvau kaip ant adatų, nors auklėtoja sakė, kad daržely šilta. Šiandien, kai lauke apie 25 laipsnius šalčio sėdim namie, bet ką daryti kitą savaitę, jei šalčiai dar nepasitrauks. Pasidalinkim mintim.
Tynka
vakar vedem, nes nebuvo is ko ritnktis. Siandien tupim namie, nes susikloste palanki situacija, deja ji trumpalaike, tad lauzom galva del kitos savaites.

Siaip darzelyje tai gal ir nesalta, bet gasdina pats nuvykimas iki jo. Masina per tokius salcius streikuoja - rekia gerokai papluseti kol ji pajuda - o laukti mazgei - labai salta, nes tenka laukti lauke arba masinoj (jokio temp. skirtumo). Taxi issikviesti irgi problematiska
ejeva
Nevedžiau, palikau močiutei. ax.gif Nors jai nepyragai buvo su trim likti, nes ir didysis į mokyklą nėjo. doh.gif
logika
pas mus darželyje grupėje 4 vaikai. grupėje šilta.bet suprantu tėvelius,juk mažaiai nepabus namuose vieni,kaip kad pabūna mokyklinio amžiaus vaikai.
savanore
Sveikos ir vakar vedziau ir sendien ejo mergina i darzeli nes neturejau su kuo palikti.Apkutojau,salika iki akiu uzrisau ant ranku ir begte iki mikriaus.nes masina neuzsivede.sendien grupeje buvo maniske ir dar viena mergaite.Kaip reikes kita savaite vesti tai net neisivaizduoju blink.gif per tokius salcius?
Bagel
Mes vežam su mašina nuo durų iki durų. Grupėje šiandien buvo 3 vaikai, o ką daryti, juk oro temperatūra nėra pretekstas neateiti į darbą...
*Varlė*
Mums šiandien pasisekė, nes vyras turėjo laisvą dieną. O kitą savaitę tai neįsivaizduoju ką reiks dayti. Mašinos nėra, mikriukas iki darželio - nėra, taxi - perbrangu, nes važiuoti iki darželio reikia aplinkui, nueiti užtrunka 10 min. Į darbą - dar blogiau, nes reikia su keliais persedimais važiuoti. Man pačiai eiti šalta, o ką daryti vaikui doh.gif Baisu pagalvoti apie pirmadienį. Neįsivaizduoju kur dėti, ko griebtis. Iš darbo tai neišleis schmoll.gif
Spragtukas
Vakar keliavo, tiksliau vaziavo su tetuku, siandien su mociute namie pratupejo... ka del kt. savaites, tai nezinau. darziukas veikia, ten silta ir smagu biggrin.gif ale tas vedimas per lauka, o dar masina musu irgi "pastreikuojanti" per tokius salcius... verysad.gif ech, neprate mes prie tokiu salciu doh.gif ir uz ka jie mums? rolleyes.gif
logika
QUOTE(Spragtukas @ 2006 01 20, 21:41)
Vakar keliavo, tiksliau vaziavo su tetuku, siandien su mociute namie pratupejo... ka del kt. savaites, tai nezinau. darziukas veikia, ten silta ir smagu  biggrin.gif ale tas vedimas per lauka, o dar masina musu irgi "pastreikuojanti" per tokius salcius...  verysad.gif ech, neprate mes prie tokiu salciu  doh.gif ir uz ka jie mums?  rolleyes.gif
*

šalčiai už tai,kad kartais vasara būna iki +30...bet šalta tai žiauriai,net nėra ką apsirengti vis tiek nepadės... blink.gif
Spragtukas
QUOTE(logika @ 2006 01 20, 21:05)
šalčiai už tai,kad kartais vasara būna iki +30...bet šalta tai žiauriai,net nėra ką apsirengti vis tiek nepadės... blink.gif
*

Taigis, net veida demem meta... blush2.gif siandien jau kepure issitraukiau. pirma karta per visa sezona... mirksiukas.gif
logika
QUOTE(Spragtukas @ 2006 01 20, 22:26)
Taigis, net veida demem meta... blush2.gif siandien jau kepure issitraukiau. pirma karta per visa sezona... mirksiukas.gif
*

be kepurės prie tokio šalčio iš karto ausys nukristų... lotuliukas.gif
sigitulka
QUOTE(Bagel @ 2006 01 20, 19:37)
Mes vežam su  mašina nuo durų iki durų. Grupėje šiandien buvo 3 vaikai, o ką daryti, juk oro temperatūra nėra pretekstas neateiti į darbą...
*

Man lygiai taip pat-vežam iki durų, grupėje 3 vaikai ax.gif . Vaikas šiandien linksmas buvo po darželio-matyt patiko, kad mažai vaikų-galėjo daugiau auklėtoja skirti dėmesio, pabendrauti, mažiau pavargo, ir šiaip visai nešalta, atrodo smile.gif
Spragtukas
QUOTE(logika @ 2006 01 20, 22:07)
be kepurės prie tokio šalčio iš karto ausys nukristų... lotuliukas.gif
*

Na, nezinau mirksiukas.gif mieste siandien maciau ir be kepuriu vaikstanciu...
kikka
QUOTE(Spragtukas @ 2006 01 20, 22:56)
Na, nezinau  mirksiukas.gif mieste siandien maciau ir be kepuriu vaikstanciu...
*

tik nezinia ar namo su ausim grizo ar ausis rankose parsinese lotuliukas.gif
Spragtukas
QUOTE(kikkaa @ 2006 01 20, 23:22)
tik nezinia ar namo su ausim grizo ar ausis rankose parsinese  lotuliukas.gif
*

Vat sito tai nepatikrinsim. nebent pacios prisipazintu... blush2.gif
Jurgytė
mane glumino ir šiek tiek piktino ketvirtadienį per radijos žinias vis kartojamas reportažas, kuris skambėjo maždaug taip: ...pradinių klasių mokinių nereikėtų leisti į mokyklą, tačiau šiandien buvo ir TOKIŲ, kurie atvedė vaikus į darželius!Ir kalbina kažkokio rajono darželio, kuriame 14 laipsnių šilumos, auklėtoją.

Nu jau tokia bloga ir nerūpestinga pasijutau.

Bet, tiesa sakant ir nepakankamai šiltai prirengiau savo mažę... O ir daržely, kiek išklausiau iš savo mergytės, juos migdė su maikutėm ir pėdkelnėm, kaip ir visada, nors tkrai šalčiau daržely šiom dienom. Na, jei pirmadieni vesiu į daržą, tai prirengsiu kaip kopūstą smile.gif
Spragtukas
QUOTE(Jurgyte @ 2006 01 21, 10:01)
mane glumino ir šiek tiek piktino ketvirtadienį per radijos žinias vis kartojamas reportažas, kuris skambėjo maždaug taip: ...pradinių klasių mokinių nereikėtų leisti į mokyklą, tačiau šiandien buvo ir TOKIŲ, kurie atvedė vaikus į darželius!Ir kalbina kažkokio rajono darželio, kuriame 14 laipsnių šilumos, auklėtoją.

Nu jau tokia bloga ir nerūpestinga pasijutau.

Bet, tiesa sakant ir nepakankamai šiltai prirengiau savo mažę... O ir daržely, kiek išklausiau iš savo mergytės, juos migdė su maikutėm ir pėdkelnėm, kaip ir visada, nors tkrai šalčiau daržely šiom dienom. Na, jei pirmadieni vesiu į daržą, tai prirengsiu kaip kopūstą smile.gif
*

Nu ir pranesimai per tas zinias doh.gif nu, bet tu nesijausk bloga ir nerupestinga - ka gi daryt mamai, jei jai dirbti reikia? darbuotoju juk "nepaleidzia" is darbo del to, kad daug salcio lauke, tiesa? rolleyes.gif aisku, greiciau tie salciai "sprogtu". nu bet ka darysi - ir pirmadieni teks mum i darziuka keliaut, nes ner kam buti su mazium namie... schmoll.gif
mandalina
mes irgi pirmadienį keliausim į daržą. Aną savaitę nebuvom, tai paskambinau auklėtojai ir paklausiau ar kiti veda vaikus. Iš 9 vaikučių penktadienį buvo 5, grupėje šilta 20-21 laipsnis, tai kad tik viena problema - kaip nuvesti vaiką į darželį, nes automobilio nevairuoju, o vyras tuo metu jau bus darbe.
aida1
O aš siandien darbe, už tai būsiu namie pirmadienį ir antradienį. Jurgyte, o grupėje daug vaikų buvo?
Spragtukas
QUOTE(aida1 @ 2006 01 21, 11:08)
O aš siandien darbe, už tai būsiu namie pirmadienį ir antradienį. Jurgyte, o grupėje daug vaikų buvo?
*

tai gerai, iseiginiu turesi mirksiukas.gif as tai siandien ir pirmadieni tvarkau mokslo reikalus, o antradieni darban keliauju ax.gif
ejeva
QUOTE(Jurgyte @ 2006 01 21, 10:01)
*

QUOTE(mandalina @ 2006 01 21, 10:48)
mes irgi pirmadienį keliausim į daržą. Aną savaitę nebuvom, tai paskambinau auklėtojai ir paklausiau ar kiti veda vaikus. Iš 9 vaikučių penktadienį buvo 5, grupėje šilta 20-21 laipsnis, tai kad tik viena problema - kaip nuvesti vaiką į darželį, nes automobilio nevairuoju, o vyras tuo metu jau bus darbe.
*

Tikrai nėra labai šalta grupėse, ax.gif nes radiatoriai tokie karšti, kad nagus nudegti gali. doh.gif blink.gif lotuliukas.gif (Čia Vilniuje. )
Kutuliukas
Mes vedėm - darželis visai šalia namų, o ir vaikus kažkur palikt reikėjo. Tik pasiėmėm kiek įmanoma greičiau (buvo galimybė pasiimti 12 val.). Atgal parvežė sesuo, nors ir netoli, bet mažiukė dar ir šalčiui alergiška.
Darželyje šilta, skirtingų grupių vaikučiai buvo suvesti į vieną grupę (net norėjo miegoti, nes grupė tai kita biggrin.gif). Kitą savaitę matyt bus tas pats, nematau kitokios išeities. Būtų galimybė - palikčiau su aukle (seneliai už 100 kilometrų), bet kol kas tokio žmogaus, kuriuo pasitikėčiau ir kuris galėtų būti ne nuolat, o ateiti bet kada staiga prireikus dar neturim. Na tų, kuriais pasitikėtume tikrai yra, tik vat su tuo bet kada kebloka smile.gif
Milituke
Na darzeliuose temperatura turetu islikt tokia pat, kaip iprastai, bent pas mus darzelyje, tokia ax.gif Lopselio grupej ketvirt-penkt buvo 22, o darzelio 19-20laipsniu. As ir pati ketvirt maze veziausi i darzeli, nes man i darba juk reikia, savo grupej turejau 10vaiku. O penkt maze palikau namie (mociutei iseigine buvo), o pati grupeje turejau 2 vaikus.
Darzeliai tai dirba, tik va didziausia problema kaip iki ju nusigauti su mazyliais? g.gif
arden
vat būtent, aš į mokyklą važiuoju tik tam, kad pasirodyčiau, kad darbe buvau, o kokia skaudama širdim mažių tempiu į darželį sad.gif mašina stovi be gyvybės ženklų, gerai, kad bendradarbė prie namų privažiuoja ir nuveža, bet jei reiktų pėsčiomis kulniuot, tada nežinau doh.gif
Keberiokšt
Pas moni visa ryta ijungtas Lietuvos radijas. Tai periodiskai primena- esant 20 laipsniu ir daugiau pradiniu klasiu vaiku i mokyklas prasome neveskite. Na o darzelinukai? Jie ka, atsparesni? KItas klausimas, kaip tevams iforminti tas dienas, kai sedi su mazaisiais namie del salcio. As nevedu
siluetas
Aš nevedžiau, kai l.šalta buvo - bet aš "dekretinėse" jau buvau, taip, kad galiu leist sau tokią prabangą - o jei reiktų į darbą, tai nžn, kaip būtų
siluetas
Ar vedat vaikus į darželius per šalčius šiemet?
Jei ne, tai kaip pateisinat tas dienas ar tiesiog sumokat ir viskas?

Kaune UŽMOKESČIO UŽ VAIKŲ IŠLAIKYMĄ IKIMOKYKLINĖSE IR PRIEŠMOKYKLINĖSE GRUPĖSE MOKĖJIMO TVARKA (Patvirtinta Kauno miesto savivaldybės tarybos 2004 m. liepos 15 d. sprendimu Nr. T-421) nustato, kad
3. Užmokesčio už vaiko išlaikymą ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse tėvai (globėjai) nemoka, jeigu vaikas nelanko grupės šiais atvejais:3.7. dėl ekstremalių įvykių ar esant 25ºC šalčio;

Aš nevedu ir kai -20 C.
boruzka
QUOTE(lytutis @ 2007 02 23, 10:40)
Ar vedat vaikus į darželius per šalčius šiemet?
Jei ne, tai kaip pateisinat tas dienas ar tiesiog sumokat ir viskas?

Kaune  UŽMOKESČIO UŽ VAIKŲ IŠLAIKYMĄ IKIMOKYKLINĖSE IR      PRIEŠMOKYKLINĖSE GRUPĖSE MOKĖJIMO TVARKA (Patvirtinta Kauno miesto savivaldybės tarybos 2004 m. liepos 15 d. sprendimu Nr. T-421) nustato, kad
3. Užmokesčio už vaiko išlaikymą ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse tėvai (globėjai) nemoka, jeigu vaikas nelanko grupės šiais atvejais:3.7. dėl ekstremalių įvykių ar esant 25ºC šalčio;

Aš nevedu ir kai -20 C.
*

vakar darze buvom bet siandien nevedziau.. siaip as nesigincyju ir sumoku tuos 5lt uz diena.nenubednesiu nuo ju
Baltike
O aš vakar išvedžiau vaikus į darželį, bet po poros minučių apsisukau ir grįžom namo. Kadangi jaunėlis dar ne darželinis, tai yra su kuo ir vyresnius palikti, todėl nematau reikalo tampyti juos per tokius bjauriaorius. Beje, orą vertinu ne pagal termometrą, bet pagal savo savijautą. Ramus 20 laipsnių šaltis daug malonesnis, nei vakarykščiai -15 (bent jau Klaipėdoje) su žvarbiu, kiaurai košiančiu vėju. Dėl mokesčių už darželį taip pat nesiginčiju - jei vaikas nori likti namie ir yra kam jį prižiūrėti, tai palieku net ir be jokios ypatingos priežasties.
Dovyte
Dabar turiu nedarbingumo lapeli, tai nevedu. Bet jeigu dirbaciau, tai buciau priversta vesti vaika i darzeli, nes paprasciausiai neturiu su kuo palikti
siluetas
Dėl mokėjimo tai galima ir mokėti, tačiau iš mūsų reikalauja atnešti gydytojos pažymą, jei vaikas be pateisinamos priežasties nelankė darželio 5 d. ar ilgiau (įskaitant savaitgalį) sad.gif
aurime
Susitarkit su auklėtoja, kai neturėsit gydytojo pažymos, kad žymėtų jūsų vaiką kaip lankantį.
barra
Nea, nejom schmoll.gif i darzeli, nes turim vyresni broli, kuris neina per salcius i mokykla. Tad buna abu namie.
Dalijukas
O musu panike ejo,nes neturejom kur palikti doh.gif .
Dovistoma
Per šalčius nevedžiau, nes kosėjo - paskambinau gydytojai, tai sakė būt namie. Aišku išsisukau iš situacijos, bet manau, kad per šalčius , jei vaikai neina, galėtų nereikėti mokėti smile.gif .
siluetas
QUOTE(aurime @ 2007 02 23, 20:39)
Susitarkit su auklėtoja, kai neturėsit gydytojo pažymos, kad žymėtų jūsų vaiką kaip lankantį.
*

nežymi schmoll.gif sakė, kad jei kokia komisija, tai turi atitikti sąrašinių ir esančių vaikų skaičius. ANksčiau žymėjo g.gif
inginė
Mano dukrytė eina į darželį kasdien. Abu su vyru dirbame, tai nėra kitos išeities. Be to, pas mus nebuvo taip šalta
_Alba_
Keliu diskusiją į viršų, nes dabar, kai už lango šaltukas, tai labai aktuali tema 4u.gif
_Alba_
Apie šios savaitės orus čia!

evru
kol kas vedu. bet savaitės gale žadu nevesti, jei prognozės pasitvirtins.
nevesiu ne dėl to kad lauke sušals - darželis mums po langais, nespės sušalti. bet dėl to nevesiu, jog grupėse atvės
Papildyta:
Pagal higienos normas ikimokyklinukai į darželį gali neiti nuo -20 laipsnių.

Vilniaus savivaldybė pasitvirtinusi, jog ryte -20 ir vaikas nevedamas į darželį, tai mokėti už neitas dienas nereikia
http://www.vilnius.lt/vaktai/Default.aspx?...;DocId=30181948
Nireglina
Nors šią savaitę prognozuoja didelius šalčius, teks vesti sūnų į darželį. Nėra kur palikti. Gerai, kad darželis visai netoli ir grupėje labai šilta.
Reika
na o man teko isgirsti si ryta darzelyje,kad jie nuo treciadienio nedirbs,nes virs - 20 lauke bus.
_Alba_
QUOTE(Reika @ 2012 01 30, 15:26)
na o man teko isgirsti si ryta darzelyje,kad jie nuo treciadienio nedirbs,nes virs - 20 lauke bus.
*

wacko.gif o tai vaikus dekit kur norit? doh.gif
Reika
na kai zada ryte ir vakare virs -20 ,o penktadieni speiga...tai nelabai ir imanoma, nors va siandien maciau,kad nemazai tevu vaikus iki darzelio su taxais veze,kas masinu neturi
va Vokietijoje man patiko,kad jei salta vienas is tevu automatiskai gauna atostogas sedeti su vaikais namie kol salta...kai siems atostogos ir i atostogas eina(o ka darboviete zino,kas turi vaiku ir kada vaikams atostogos ir isleidzia ramiai)...o pas mus? dek kur nori vaikus...nors pas juos nera tokiu ilgu vasaros atostogu kaip pas mus(daugumoj bundeslenderiu tik 1menesi duoda, vos keli leidzia vaikams ir tevams atostogauti 2men)
_Alba_
bet tai nesuprantu... vaiku nebutina vesti, bet tai ugdymo istaigos vis tiek dirba. ir sildyti privalo, ant sito tai jau nepataupys, nes kitaip persaltu radiatoriai doh.gif Kai lauke -20 tai viduje nemanau, kad kazkoks diskomfortas jauciasi, nei prie -10.
cia matyt kiekvienas darzelis tokiu atveju pats sprendzia, dirbti ar ne g.gif
Reika
kiek zinau savivaldybe sprendzia tokius dalykus
nes va pirmokeliai ir vyresni irgi neis sedes namie.
ernoja
QUOTE(Reika @ 2012 01 30, 15:56)
kiek zinau savivaldybe sprendzia tokius dalykus
nes va pirmokeliai ir vyresni irgi neis sedes namie.
*

Tikrai ne savivaldybė. Ir mokyklose būna, kad net tie pirmokai prie 25 ateina, niekas jų namo nevaro, o užima. Ir darželiai pirmą kartą girdžiu, kad dėl šalčio nedirbs. Pas mus visada dirba, na nebent grupes sujungia. Kur dėti tėvams vaikus, jiems tai dėl to laisvadienių neduoda.
Nada...
o ko jum tie salciai baisu, jei su savo transportu? juk i lauka nieks neves vaiku? net nesitiki, kad kazkur gali nedirbt darziukai biggrin.gif
as galiu i darba bet kada neit, bet nezadu vaiko namie laikyt smile.gif
Reika
QUOTE(ernoja @ 2012 01 30, 17:32)
Tikrai ne savivaldybė. Ir mokyklose būna, kad net tie pirmokai prie 25 ateina, niekas jų namo nevaro, o užima. Ir darželiai pirmą kartą girdžiu, kad dėl šalčio nedirbs. Pas mus visada dirba, na nebent grupes sujungia. Kur dėti tėvams vaikus, jiems tai dėl to laisvadienių neduoda.
*

del salcio pasirodo kelios grupes nedirbs,nes vaiku tevai atsisake vesti .

o prie 25 tikrai musu nepriimdavo i mokyklas, gerai pamenu kai kelis kart ejau i mokykla ,kuri buvo kitoj pusej gatves ir namo varydavo budinti,nes nieko nebudavo mokykloj
muminukas
QUOTE(Reika @ 2012 01 30, 15:26)
*

g.gif jei vaikų atves - dirbs. nelabai įsivaizduoju, kokiu pagrindu gali nedirbti ddarželis schmoll.gif kur tą vaiką dėti? gydytojai į operacinę vestis ir pan.?
Papildyta:
QUOTE(Reika @ 2012 01 30, 17:23)
del salcio pasirodo kelios grupes nedirbs,nes vaiku tevai atsisake vesti .

o prie 25 tikrai musu nepriimdavo i mokyklas, gerai pamenu kai kelis kart ejau i mokykla ,kuri buvo kitoj pusej gatves ir namo varydavo budinti,nes nieko nebudavo mokykloj
*

o kaip auklėtojoms tabelius žymės? nemokamos atostogos?

mokykla nepriima - ant kalnų yahoo.gif biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.