Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 2 metų vaikas kandžiojasi kitiems vaikams
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
PATAPSA
Sveiki,

šiemet pradėjo mano sūnus (2,4metų) pradėjo lankyti darželį,bet jau nuo pirmos dienos auklėtojos pardėjo skūstis ,kad mano vaikas kitiems vaikams kandžiojasi galvojom,kad čia taip išreiškia savo pykti,kad jį paliekam,bet tai tęsiasi jau 8 diena. Šiandien nuėjusi atsiimti vaiko radau auklėtoją nusiverkusią,direktorę išsigandusią,sako nebežinom ką daryti su jūsų vaiku,nes vėl įkando vaikui į galvą... tai susirinkom daiktus ir išėjom...žinoma prieš tai kalbėjom su direktore ir auklėtoa,bet manau nėr prasmės daugiau vaiko vest į darželį,nes auklėtoja tiesiai pasakė nebegaliu daugiau taip dirbti...

Patarkit kaip tokio amžiaus vaikui paaiškinti ko negalima daryt???kaip auklėti???
nors aš su juo visada kalbuosi parėjusi namo apie tai,ką jis blogai padarė...
mamymamy
Maniškis ir dabar dar kartais kanda g.gif , nors jau 5 jam. Šiaip tai maniškis savo susierzinimą taip reiškia arba kai jam nepatinka kitas vaikas, kuris prie jo lenda. Ir nieko čia nepaaiškinsi vaikui, tiesiog jam taip gaunasi save išreikšt. Tiesiog išauga iš tokio elgesio. Kažkaip keista, kad auklėtoja dėl to verkia g.gif . Aš tai perspėjau darže, kai pradėjom lankyt, kad vaikas kanda kai jam negerai, kiti vaikai verkia, o maniškis kanda. Nu kažkaip išlaviravom be blogybių. Įmanoma tokį kanduką kažkuo užimt taip, kad nenorėtų kast. Nu ir dar man sunku patikėt, kad jūsiškis vaikas tiesiog nieko daugiau neveikia, o tik kanda visus iš eilės. Man tai atrodo, kad auklėtoja tik per rėkimą bandė su jūsiškiu aiškintis dėl kandimų, tai vaikas tada dar daugiau kandžiojasi. Juk čia reikia kantrybės, o jos pedagogė neturi turbūt. Patikėkit, išaugsit visą tai.
PATAPSA
aš manau,kad jam nepatinka būtent tas vaikas,nes jis labiausiai nukečia nuo manojo,bet auklėtoja sakė,kad kartais be priežasties pribėga ir kitam vaikui įkando unsure.gif žinoma sunku tuo patikėti,kad be priežasties...nematau aš pati ,prie mano akių tai nėra nutikę darželyje...namuose yra sesei kelis kart įkandęs supykęs,bet jinai pati jį užerzina...tai ir bariu ir aiškinu,kad negalima unsure.gif
bet matau,kad jis supranta,vakar ilgai darželyje kalbėjomės su auklėtoja ir direktore,jis buvo šalia manęs,tai namuose visai netas vaikas buvo,toks nusiminęs ir miegot pasiprašė kaip niekad anksti,net 20h. g.gif
kaip suprantu iš auklėtojos pasakojimo,tai jinai tos problemos nesprendžia,tik bando saugot kitus vaikus nuo mano vaiko,gal jam tai kaip žaidimas jau atrodo? g.gif
šiandien esam abu namie,jokio kandžiojimosi dar nebuvo schmoll.gif manau jis jau užsiciklino,kad daržekyje yra toks žaidimas,nes niekas nedraudžia ir neaiškina.
Auklėtojom mano manymu trūksta informacijos kaip tokiu atveju elgtis,todėl jos praranda kantrybę ir kas belieka,apsiverkt unsure.gif

O kaip auklėti? gal kas trui patarimų? labai norėčiau išgirsti unsure.gif daugiau panašių situacijų...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.