Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Optimalus auklės amžius
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2, 3, 4
JUKA
Sveikos mamos,
Intensyviai per pazistamus ir kitais budais ieskome aukles savo vieneriu metuku dukrelei. Paskambino viena studente 22 metu, prisistate, pasirode labai maloni, teige dirbusi aukle ir priziurejusi vaikus nuo 4 menesiu ir vyresnius. Tik va problema - ar ne per jauna ji buti aukle, pati savo vaiku neturi, studijuoja ??? Buvau nusiteikusi samdytis moteryte kokiu 50, tacaiu dabar nezinau, ar isties amzius turi lemiama reiksme  :-/. Pasidalinkit savo gera ir bloga patirtimi
Smurka
Mano vaika priziuri 24 metu panele, netekejusi ir neturinti vaiku. Esu labai patenkinta, visus reikalavimus mano vykdo su kaupu, teliko neziuri. Ne taip, kaip kitos, net duobes foteliuose issedi serialus beziuredamos. Vaikas priziuretas, kasdien su juo i parkeli nueina. Pries pradedama dirbti ji pas mane ateidavo pasiziuret kaip pampersai keiciami, kaip vaikelis perrengiamas ir panasisi. Taigi, paemiau aukle be jokios patirties ir nesigailiu. Siuo atveju reiketu, manau, vadovautis nuojauta, o ne amziumi
Kuzia
 Manau, kad neturinti vaikų atsakomybę dėl vaikų suvokia kiek kitaip. Bet čia tik asmeninė mano nuomonė. Na, pačios pagalvokim, kaip į vaikus žiūrėdavom, kol jų neturėjom ir kaip dabar.
Kuzia
  Būtent, NUOJAUTA. Čia ji labai svarbi.
Smurka
As vaiku kaip nemegau, taip  nemegstu iki siol (prasau nesuprast to klaidingai), o mano sesuo juos kaip mylejo, taip ir myli
Zvirbliuke
Aš irgi ilgai mąsčiau, koks auklės amžius būtų optimaliausias. Bet čia vienos tiesos nėra, nes viskas turi tiek privalumų, tiek trūkumų.

Pavyzdžiui, mano pažįstama turi vidutinio amžiaus  auklę - iš pradžių buvo labai patenkinta, o dabar, kai vaikas jau laksto ir kalba, mama piktinasi, kad auklė su juo nespėja, kad pernelyg rami , "zanuda"...Manau, jaunenės turi daugiau energijos, entuziazmo, jos tikrai nuoširdžiai myli vaikus, joms įdomu su jais žaisti...Taip pat jauna tikriausiai nebruks savo nuomonės, laikysis nurodymų, o ir šiaip jaunas žmogus yra imlus, linkęs mokytis ir greitai perprasti esmę. Kita vertus, gal atsakomybės mažiau, mažiau patirties, ką daryti ekstremaliose situacijose.  Jei auklė studentė, vertėtų išsiaškinti, ar nepaliks jūsų "ant ledo", kai jai bus sesija ir reikės ruoštis egzaminams (man buvo svarbiausias klausimas), ar visada galės laiku ateiti (šiaip ar taip, studentei tiesioginis darbas ir pirmaeilis dalykas  yra jos studijos, o "aukliavimas"  - dažniausiai tik būdas papildomai uždirbti pinigų...) Man atrodo, 22 metai tikrai nieko baisaus,  va 18  man jau būtų per mažai, nors, jei užauginusi penkis jaunesnius brolius ir seseris, kodėl ne? wink.gif
O jei auklė vyresnė, turinti savo vaikų - vėlgi, kiti privalumai. Bet. Iš savo patirties pasimokiusi, nenorėčiau vyresnės nei 50 metų auklės.  Na, nebent tai būtų tikra vaiko močiutė wink.gif
Rasma
Aš "sąmoningai" ieškojau jaunos auklės, kuri būtų tvarkinga, graži ir mokėtų dūkti. Mano dukrytės aukeli 21 m., ji studentė , netekėjusi, savo vaikučių irgi neturi. Bet ji tokia šauni. Jai nesunku išdykauti su mažyle, ji nesėdi ant smėlio dėžės krašto ir nepliurpia su kitomis pensijinio amžiaus auklėmis, ji pastoviai užsiėmusi su vaikučiu, ji laaabai rūpestinga (kartais atrodo, kad net už mane labiau pergyvena ir rūpinasi vaiku),. Ir kas "baisiausia", tai dukra auklę labai myli, man net pavydas jau kyla wink.gif Ji TV nežiūri, prie kompo nesėdi, o visą laiką ir dėmesį skiria vaiko žaidimams ir auklėjimui. Manp ažįstama turi vyresnę auklę, tai sako visko būna ir prie tinginio ir drįsta matuotis daiktus ir naudojasi kosmetikos, parfumerijos preimonėmis, netvarkinga, o kieme negali susilaikyti nuo plepėjimo su kitomis auklėmis. Vaiko ji tiesiog nemato ohmy.gif paskutinį kartą aš draugės mergytę nusivedžiau namo kartu su savo dukra  :o ir iškart paskambinau savo draugei, kad ji pažiūrėtų kaip moteriškė panikuoja ieškodama..va tau ir amžiaus privalumas bei paieška per skelbimus..Būna ir gerų pagyvenusių moterų, daug sutinku tokių kieme, kai vaikštau su vaikučiu..Bet didesnis procentas auklių, kurios nėra labai jau rūpestingos. O viena auklė, tai kieme apie "auklėjamą" vaikutį pasakė, kad jis tiesiog baisus, atlėpusiom ausim ir tėvai durni, kad nieko nedaro..Aš esu mama ir man "krauju" širdis pilasi už tuos vaikučius, nors jie ir ne mano. Būkite atidžios, ne amžius svarbus, o žmogaus savybės, jo chrarakteris , būdas, temperamento savybės ir požiūris į darbą. na, jūs protingos, tai manau neapsigausite..mamos intuicija irgi ne paskutinėje vietoje wink.gif
Shirshe
Nezinau ar ryzciausi palikti savo Maziuka jaunai auklei, kuri dar neturejusi savo vaiku. Bet turbut niekas nuo to nepriklauso-ar turejusi ar ne. Va vienas pazystamas savo Princesei rado aukle pagal skelbima-jai 24 m., ji buvusi vienuolike. Sake lobis, o ne aukle. Sake greiciau jau antra vaika organizuosis, nei paleis sita aukle kai reikes mergaiciukei eit i mokyklele smile.gif
As savo Lobi duosiu auklei, kuri ir mane maza priziurejo. Jei tiko man mazai, tai manau tiks ir mano suneliui ;D
debesuota
musu auklei 22.ismoko ir pampersus keisti, irpieneli sildyti. palieku nuo 4 men, ir be jokios baimes. o labiausiai patinka, kaip merga nerealiai issisiepia tik ja pamacius. as dabar daug mokytis turiu, tai jos ir i lauka nueina, ir siaip amzinai zaidzia ir sportuoja:)
asfaltuota
Tai va mamulkos, per tą mastyma apie aukles mane visą savaitę kamavo depresija...Žodžiu, kol tokie gražūs rudeniški orai palepina, stengiuosi su savo pupa kuo daugiau laiko praleisti lauke. Vieną tokią gražią priešpietę užklydom mudvi į sereikiškių parką. Pamačius burelį mažylių tuoj pat nuskubėjau prie jų, nes mano pupai labai jau šiuo metu vaikų treba. Tad nusprendžiau šalia prisėst, ir tegu ji sau spokso į tuos mažius. Atidžiau įsižiūrėjus supratau, kad čia auklių su vaikais sambūris. Nes į mamas tai jau tikrai per senos. Turėjau laiko, tai stebėjau kaip jos elgiasi su tais vaikiukais ir likau nuklaikus. Apsirengę tvarkingai, bet kažkokios tai kaip iš gūdaus miško. Su penkių metų vaiku kalbas taip kaip kalbama su pusmečio kūdykiu, vaikai su jomis nesiskaito, spardo, muša, apkūtoti kaip per ledynmetį. Košmaras kažkoks. Kitos apskritai tik apie serialus tarpusavy peza, o vaikams nulis dėmesio. Tie kažokius tai š...pasislėpę į burną kemša... Kažkaip tai atrodo, kad vaikas su tokiom bobutėm kiauras dienas leisdamas ir degraduoti gali. Augini, mokini, o paskui atiduodi tokiai bobulkai "auklėjimui". Bėja, ten buvo ir keliatas jauniklių- tai jos ir su vaikiukais užsiėmė, ir kaip su lygiais šnekėjo...Nu bet gal tan mamos buvo...
Ramune
Sveikos mamytes,

man dabar jau ir baisu pasidare. Nusisamdziau as aukle, pagyvenusi, labai inteligentska moteris pasirode, dukra visa laika jai sypsojosi, vienzo pamaniau tiks. Dabar pasiskaiciau ir abejoti baisiai pradejau, net sianakt sapnavau, kad mano aukle tik telika ziuri ir mano mergiuko neziuri....Paranoike turbut pasidariau. Tai va tai aukei 56 metai, tai gal man jos atsisakyti, kol ji dar dirbti nepradejo, ar visgi bus gerai. Kalbejau su zmonemis, kuriu vaika ji priziurejo, sake labai nebloga, netgi gera. Ka man dabar daryti?
Šmigija
Musu aukle 54 metu, nezinau ar ji labai jau plepa su kitom auklem ar nelabai, bet vaiko kolkas vieno manau nepalieka, nes jis net vaiksciot pats nemoka. Siaip ji buvusi darzelio aukletoja po to labai daug dirbusi aukle. Blogo apie ja nesu nieko girdejus, bet girti irgi neskubu, dar turiu del jos abejoniu. Ziuresim kaip bus toliau. O kas liecia jaunas aukles, jei jos yra is pazystamu tarpo tai taip bet nepazystamai jaunai tai vaiko nepatikeciau, siulesi mums viena 17 metu  :o
Manau pagrindinis kriterijus yra ne auklles amzius o tai koks jos poziuris yra i aukles darba, va viena buvo apie 40 metu, kai jos paklausiau kodel butent aukles darbo iesko, ji man atsake jog jai bet koks darbas tinka bile pinigus moketu, nemanau kad uz kelis litus ji labai ziuretu mano sunu arba serialus ziuretu arba velnias zino ka veiktu. Aukles darbui kaip ir kunigo reik pasaukimo pav net as svetimo vaiko aukle negaleciau buti (pastovia, aisku kelias val galima bet visa diena tikrai ne)
Ramune
Sakyk, o tai kas tau  kelia abejoniu tavo aukle? I ka man reikti atkreipti didesni demesi? Beje mano busima aukle taip pat dirbusi vaiku darzelio aukletoja.
Lisa
Kadangi vyresnei dukrai 6, tai turiu patirties su auklemis iki soties. Turejau ir studenciu, ir vidutinio amziaus ir pensininke dabar turiu (ir negaliu atsidziaugti).
Aukle - studente. Vienintelis pliusas, kad paduksta su vaiku ir greitai nepavargsta, bet tik tiek. Kaip reikia valgyt daryt - aiskink, kaip aprengti - aiskink, bet zmogus nenuspesi, kada koks oras bus, reikia paciai susiprasti. Kaip pavyzdys, patikejau savo vaika tokiai zaliai studenciokei. Paaiskinau, kada iseiti i lauka ir kada daugmaz gristi. O vaikas nusilakstes vos paeina, o ji buna iki tam tikros valandos lauke - nesupranta kad reikia eiti namo. Tai vaikas beeidamas uzmigo ir nevalge pietu.
Aukle  30-35 metu. Gere istisai kava ir valge pyragus  ;D
Aukle - pensininke. Dabar tokia turiu ir negaliu atsidziaugti. Sunui 3 metai, tai myli ji kaip tikra mociute. Pati uzuginus vaikus, nieko nereikia jai aiskinti, viska moka, viska zino ir padaro daug daugiau nei as pati mama padarau. Kai serga uzdeda iv. kompresu, padaro liaudisku vaistu. Vienzo, puikumelis tokia aukle, kai tik ateina vaikas bega pas ja, puola sestis ant keliu ir buciuoja i zanduka. Taigi ramiai sau gali iseiti i darba.  :)
Vate
As tai tik uz vyresnio amziaus aukles
migla
O as tik uz jaunas, taciau per puse metu pakeiciau jas net 5.  :o Viena pastojo, kita pabego, nes vaikas labai judrus, o ji galvojo, kad 3 men. kudikiai tik miega ir valgo, trecia istekejo, ketvirta pradejo mokytis, o paskutinei kita darba pasiule, dabar vel ieskau, bet vel jaunos. Kai matau, kaip tos vyresnes su vaikais bendrauja, man gaila vaiku pasidaro, jos viska draudzia, visko bijo, o vaikui tai selti reikia, bent jau maniskes tikrai ne toks temperamentas. Cia turbut nuo vaiko priklauso.
Aga
Nors pati savo vaikiuku neturiu,bet as tik uz jauna aukle biggrin.gif wink.gif
Jurga
na va, o mes issirinkom dvi antrakurses studentes, kurios pas mus ateis 1-2 dienas per savaite. Ir jau po pirmo susitikimo, kuris truko apie 3 valandas, jauciau, kad visiskai jomi pasitikiu. Aisku, taip drasiai teigti galiu del to, kad jas rekomendavo musu eimos draugas, ir jos yra is man geria pazistamos aplinkos.
Rinkausi jaunas auklytes, nes:
1) jos i vaiko priziura pirmiausia ziuri ne i kaip pinigu saltini, o kaip idomu uzsiemima. Jos su entuziazmu zaidzia su vaiku, nuolat bendrauja, uzima vaika.
2) Kadangi yra jaunos ir nepatyrusios su tokiu mazu vaiku - kaip tik labi atsakingai ziuri i vaiko prieziura. Ir man visai nesvarbu, kad iki tol jos nei karto nesege vaikui pampersu, negamino misineliu ir pan. Manau, jei tik yra noro (o pas jas jo tikrai yra) tokiu dalykus nesunkiai ismoks.
3) Svarbiausia, kad paliktas be mamos vaikelis nesijaustu vienisas, turetu "drauge".
4) Be to, jaunos aukles nelinkusios prikisineti savo nuomones mamai, nurodineti kaip elgtis su vaiku ir savivaliauti.

As ir pati budama studente "aukliavau" ne su vienu vaiku, ir man labai patiko tas uzsiemimas, ir, mnau, vaikuciams buvo gerai. Gal del to esu labiau linkusi priimti jauna aukle   biggrin.gif
Smurka
na va, o as isgyrusi iki ausu savo 24 metu aukle, jos jau nebeturiu. Isejo dirbt i mokykla socialine pedagoge.
Dabar mano mergyte priziuri pensininke, virs 60 m. Tai irgi dziaugiuosi, vaikas gerai priziuretas, ji labai daug su juo snekasi, kaip su suaugusiu.
Skirtumas tik tas, kad jauna, nepatyrusi aukle saziningai vykde nurodymus, o senoji megsta pasigincyti, bo turi jau patirti. Ir nesvarbu, kad nuo to laiko, kai ji savo dukra paaugino, jau praejo 30 suvirs metu.
Bet tai neesminis skirtumas. Man svarbiausia, kad leliukas butu priziuretas ir gerai jaustusi. Mergyte neignoravo nei jaunos, nei senos aukles. Taigi, amzius visai nesvarbu. Svarbu poziuris
Zvirbliuke
na va, o mes issirinkom dvi antrakurses studentes, kurios pas mus ateis 1-2 dienas per savaite.

Ta prasme, dviese vaiką prižiūrės?  :smile.gif
Jurga
ne, Zvirbliuke, viena vienomis dienomis, kita - kitomis. Mums reikejo aukles 1-2 dienoms per savaite. Labai sunku tokia rasti, o sios studentes taip ir gali: viena penktadieniais, kita antradieniais... Aisku, geriau butu vienas zmogus, bet tokio varijanto neradom. Kadangi musu Smilte jas abi priima, nebijo, tai, manau, viskas ok  :)
Šmigija
Na ir as netekau savo 54 metu aulkes, ir supratau kad jei auklei nera svarbus atlyginimas jai nera svarbu ta darba issaugot, todel i ji ziurima labai neatsakingai. Minusas kuri pamaciau kai aukle yra vyresne (bent jau manuoju atveju) - atminties slubavimas, plepumas bet nesiklausymas kas jai sakoma (aciu dievui kad ne tada kai kalba eidavo apie mano berniuka). Zodziu jei man buvo sunku su ja susikalbet tai kia jau kalbet apie vaika, nors gal tai senatvinio suvaikejimo pozymis (kalbu tik apie savo aukle). Dabar ieskau naujos, gal jaunos, bet baisoka, viena atejo i pokalbi man lyg ir patiko, bet dar dvejoju.
širšė
ech, turiu jau ketvirta aukle... nugi nieko ner geriau uz jaunas 20-25 metu...aisku, jos pabega priesingai nei pensininkes, kurioms jau niekas neberupi  :) o ir nenoreciau tokios jaunos, kuri metu metais pas mane sedetu- jaunas tam ir jaunas, kad judetu i prieki  ;)
bet man jos daug priimtinesnes uz senutes, nes

vaikui yra ne mociutes, o drauges, kurios gali ir dukti, ir buti grieztos

nemoko manes kaip teisingai gyventi ir tvarkyti uki bei vaika

klauso nurodymu be savo interpretaciju

nebijo paskambinti ir paklausti, jei kas neaisku, o ne savo nuoziura spresti

ir t.t.

-MŠ-
Musu auklei 60 metu, nu nieko prikist negaliu, ir rupinasi, ir savo nuomones nepersa, ir atmintis neslubuoja smile.gif
Na o jaunu as tiesiog bijociau. na turiu as pora draugiu, kurios jau istekejusios bet pacios vaiku neturi. Tai kartais joms savo maze palieku - rezultatas- vaikas bliauna, nors jos rupinasi kaip ismano, visgi ,jei pati vaiko neturi, tai ir nezino, kad vaikui reikia buti atlaidesnei,  kad neisreikalausi is jo tokio elgesio, kokio pati noretum. O ir kantrybes daznai pritruksta.... Pati kai dar netekejus buvau, teko pusbrolius pasaugoti. Tai tada niekaip nesupratau, kaip tevai toookius vaikus toleruoja, rodes, butu mano valia - lupciau iki zmonemis padaryciau... Ir isaugo jie zmonemis, nors tevai ir rankos pries juos nepakele. Taigi, kai dabar pati turiu vaika, jau visai kitaip i ji ziuriu, visai kitaip aukleju... O kaip toms auklems kurios vaiku neturi ??? :smile.gif Paziuriu i savo sena aukle, kaip ji graziai su mano dukryte elgias- ir ant sirdies taip gera......Paziuriu, kaip mano geriausia drauge su ja bendrauja, ir nesuprantu, kaip jai isaiskinti, kad mano mazyle dar VAIKAS......
Šmigija
Na ir as vel radau aukle 60 metu. po 10 min pokalbio ji po mano namus jau ropojo keturiom, o maziu net cype is malonumo.
Ja man rekomendavo viena mama is Tako (nezinau gal ji ir cia lankosi tik kitu niku) Didelis jai aciu.
$
QUOTE (Rasma @ 2003 09 23, 23:29)
Aš "sąmoningai" ieškojau jaunos auklės, kuri būtų tvarkinga, graži ir mokėtų dūkti. Mano dukrytės aukeli 21 m., ji studentė , netekėjusi, savo vaikučių irgi neturi. Bet ji tokia šauni. Jai nesunku išdykauti su mažyle, ji nesėdi ant smėlio dėžės krašto ir nepliurpia su kitomis pensijinio amžiaus auklėmis, ji pastoviai užsiėmusi su vaikučiu, ji laaabai rūpestinga (kartais atrodo, kad net už mane labiau pergyvena ir rūpinasi vaiku),. Ir kas "baisiausia", tai dukra auklę labai myli, man net pavydas jau kyla wink.gif Ji TV nežiūri, prie kompo nesėdi, o visą laiką ir dėmesį skiria vaiko žaidimams ir auklėjimui. Manp ažįstama turi vyresnę auklę, tai sako visko būna ir prie tinginio ir drįsta matuotis daiktus ir naudojasi kosmetikos, parfumerijos preimonėmis, netvarkinga, o kieme negali susilaikyti nuo plepėjimo su kitomis auklėmis....

na labai grazu,kad jus taip pasitikite auklemis,bet is kur zinote kad ji neziuri teliko ir nesedi prie kompo?taip aklai nepasitikeciau.....
LAUDER
sveikutes,

musu auklei atrodo 56, bet ji super. atejo kai vaikui buvo 7 men., o dabar jam jau 3 metai . ji tapo dar vienas musu seimos narys. jai galiu viska pasakyt, jokiu patarinejimu man zodziu nesikisa kur nereikia. net lygina kai vaikas miega nors tikrai neprasau. o radau ja pagal skelbima labai bijojau pirma kuri atejo ir taip iki dabar liko net baisu ja prarast, bet jau dabar manau kad ji niekur nedings nes ateina kai ir nereikia siaip aplankyt . turi soda tai man vasara ir geliu privelka, darzoviu, rudeni grybu padarytu smile.gif esu labai patenkinta.net ir dovanas per kaledas perkam kaip savam zmogui gal tas ilgas laiko tarpas leme kad taip prie jos pripratom. kiek teko stebet is pradziu tai ji lauke tikrai su vaiku jokiu plepalu su kitom bobikem, jokiu pletku. mylim mes ja ir labai dziaugemes kad svetimas zmogus tapo toks brangus. ir dabar pries kaledas atejo ir pati pasake, kad negali patiket kad svetimi zmones ir svetimas vaikas gali tapt tokie artimi ir mylimi jai zmones smile.gif
*Varlė*
Labai sunku pasakyti kokio amžiaus auklė geriausia. Kai mažiui buvo 5 sav. susiradau pagyvenusią moteriškę. Tiksliau, ją rekomendavo. Moteris buvo 60 m., sveiko gyvenimo propaguotoja. Sūnelį prižiūrėjo atsakingai. Net kelios mamos norėjo ją samdyti, kai jos atsisakiau. Šiauliuose tai turėjom super auklę. Ją susiradau pagal skelbimą ir jos amžius 50m. Pagrindinis kriterijus - kad bet kuriuo paros metu galėtų būti su vaiku. Va čia mums ir pasisekė. Ji sūnų mylėjo kaip savo anūką. Labai rūpinosi juo, visko mokino, buvo sudariusi dienotvarkę, kad žinočiau ką jie veikia visą dieną. Valgyti vaikui darydavo kas dien, man jau nereikėjo prisidėti. Svarbiausia, kad visada būtų maisto produktų. Kartais ir mums padarydavo. Vasarą vaiką buvo išsivežusi atostogauti į Nidą. Ten visa jos šeima maniški lepino, plaukiojo su kateriai, lankė muziejus. Vos ne kiekvieną savaitgalį veždavosi prie jūros, kad tik mes pailsėtumėme. Ir mokėjom tikrai nedaug - tik 200Lt/mėn.
Vilniuj ieškojau jaunos. Susiradau 22 m su vaikučiu. Bet dabar ji atsisakė, nes pradėjo mokytis ir nebegali būti. Taigi, prasidėjo naujos auklės paieškos. Vieną turiu nusižiūrėjusi, bet dar abejoju. Mat man reikia tokios, kad ir sergantį prižiūrėtų, o ne tik parvestų iš darželio. Bet ieškosiu jaunos.
Bekasė
is patirties galiu pasakyti, kad labai gerai i aukles tinka moterys, kurios savo vaikus jau uzaugino, o anukais dziaugtis dar negali, nes neturi, o mazu vaiku jau yra labai pasiilgusios. Turi ir patirties po savo vaiku, ir jegu dar su vaiku dukti ar ji panesti, be to su vaiku elgiasi kaip su sau lygiu, bei brangina darbo vieta, nes joms iki pensijos dar keli metai liko ( ir butent del tos priezasties joms sunku darba "legaliai" susirasti)
Mano kaimyne jau pas antra forumiete taip aukle dirba. Viena mergaite i darzeli isleido, o dabar berniuka priziuri. Labai patenkinta ir dukrai jau nebezirzia, kad anuku nori, nes per diena atsidziaugia.
RIDA
Man,regis,geriau jauna aukle. Turiu pasirinkti ar sena ar jauna priimti i darba. Ziuresiu,kuri vaikui labiau patiks, svarbu, kad biolaukai sutaptu.
astaria
Amžius tikrai neturi reikšmės.
Va mano sesė (22m) savo vaikų dar neturi ir nenori ir apskritai 2.gif nemyli g.gif turiu įkalbinėt, kad išleistų mane į parduotuvę, nors yra 2.gif krikštamotė.
o puskė 16 metų (taigi malalietka!!!), tai galiu jai palikti savo lialių nors visai dienai, thumbup.gif ir žaidžia, ir maitina, ir myli. heart.gif Jei kas neaišku blink.gif , nebijo paklausti. thumbup.gif

Taip kad ir jaunos būna visokios...

O su auklėm patirties dar neturiu.
Riva
Gal ir ne vien nuo amziaus priklauso, ale man tai geriausia aukle kur kruva vaiku uzauginusi, jau anuku pasiilgusi, bet dar neapdovanoja niekas... nu tokia apie 40 - 50 ... Vat kaip tik tokia turim ir baisiai dziaugiames - myli kaip savo anukeli ciuciuoja. Ir padukti netingi...
Raganiūkštė
QUOTE (Riva @ 2004 04 10, 21:09)
Gal ir ne vien nuo amziaus priklauso, ale man tai geriausia aukle kur kruva vaiku uzauginusi, jau anuku pasiilgusi, bet dar neapdovanoja niekas... nu tokia apie 40 - 50 ... Vat kaip tik tokia turim ir baisiai dziaugiames - myli kaip savo anukeli ciuciuoja. Ir padukti netingi...

Pritariu, kad geras variantas 40-50, savo vaikus užauginusios, o anūkų dar nėr.Mes tokią turim thumbup.gif thumbup.gif Kol kas samdau ją nekasdien ar keliom val. per dieną, nes pati dar nedirbu. Bet ji mum laaaaaabai patinka, mažei irgi thumbup.gif , tai lyg ir sutarėm, kad dirbs pas mus visądien nuo birželio rolleyes.gif Jai 48m., sūnus suaugęs, bet dar ,,nesusitupėjęs", per mergas eina, tai anūkelių dar kaip ir nenusimato. Pati ji dirbus lopšely/ daržely, paskui prižiūrėjo ne vieną įvairaus amžiaus vaikiuką. Svarbiausia, matosi, kad vaikiukus labai myli: su mano maže žaidžia, skaito knygeles, dainuoja daineles, žaidžia žaidimėlius thumbup.gif, dūksta thumbup.gif .
Shirshe
musu naujajai auklei 19 m. ir ji tikrai puiki aukle-metus dirbusi Vokietijoje ir priziurejusi vaikiuka nuo puses metu iki pusantru, taip pat turi broliuka 1.5 metuku. Su mano aukseliu puikiai uzsiima, eina i lauka ir t.t. ir pan. Aukles pagyvenusios nei uz ka nenoreciau, nes uztenka mociuciu ir tetu pamokymu "reik daryt taip ar anaip"... va wink.gif tongue.gif
mamukas
QUOTE (Aferiste @ 2004 04 12, 18:20)
musu naujajai auklei 19 m. ir ji tikrai puiki aukle-metus dirbusi Vokietijoje ir priziurejusi vaikiuka nuo puses metu iki pusantru, taip pat turi broliuka 1.5 metuku. Su mano aukseliu puikiai uzsiima, eina i lauka ir t.t. ir pan. Aukles pagyvenusios nei uz ka nenoreciau, nes uztenka mociuciu ir tetu pamokymu "reik daryt taip ar anaip"... va wink.gif tongue.gif

Aferiste, pritariu tau 100 proc wink.gif

Kaip radai auklyte?
Pipeika
QUOTE (mamukas @ 2004 04 14, 08:40)
Aferiste, pritariu tau 100 proc wink.gif

Kaip radai auklyte?

o as nepritariu, nes maniske 51 metu nera niekada net cyptelejusi, ka ir kaip reikia daryti - viska daro tiksliai pagal instrukcijas rolleyes.gif
RAMAŠKA
Mes ir pasirinkom jauna aukle. Jai 22m. Sia savaite bus pirmi bandymai - matysim kas ir kaip... rolleyes.gif rolleyes.gif
širšė
su viskuo galiu sutikt, isskyrus viena fakta- dvidesimtmecio ir penkiasdesimtmecio zmogaus jegos skiriasi. tiesiog elementarus pavyzdys, kartu su savo mama padarykite kad ir desimt pritupimu. koks rezultatas?
o norint su kudikiu kokybiskai leist laika reikia velniskai daug fiziniu jegu.
Riva
Jau jeigu apie fizines jegas prasnekom, tai irgi ne nuo amziaus pareina - mano auklei vos ne dvigubai daugiau nei man, o i kalniuka uzskrenda - vienoj rankoj vaikas, kitoj vezimas, kai tuo tarpu as pati liezuvi iskisus vos uzsistumiu... Nu nesakau, gal akrobatinius pratimus as geriau padaryciau, bet man ir nereikia kad jinai ant galvos stovetu.
Kas del nurodinejimu ka ir kaip reikia daryti, as jau pirmame pokalbyje paminejau kad nepakenciu kai man nurodinejama kaip reikia vaikus auginti, ir jei jau jai labai kas nepatiks ar atrodys neprotinga tai bandysim sneketis kodel jai taip atrodo. Per pusmeti tik karta ir teko duot pastaba, kad saldainiu vaikui neduotu.
Raganiūkštė
QUOTE (nikitta @ 2004 04 14, 10:47)
su viskuo galiu sutikt, isskyrus viena fakta- dvidesimtmecio ir penkiasdesimtmecio zmogaus jegos skiriasi. tiesiog elementarus pavyzdys, kartu su savo mama padarykite kad ir desimt pritupimu. koks rezultatas?
o norint su kudikiu kokybiskai leist laika reikia velniskai daug fiziniu jegu.

Nu kur jau, gal 60m. bobikei ir sunkoka būtų, bet jei moterėlė iki 50m., tai nemanau, kad problem būtų g.gif Na bent jau mūsiškė auklė (48m.) tai dar drūta kaip turi būt, vežimas vienoj rankoj, vaikis kitoj - ir varo tongue.gif .Ir nieko nenurodinėja, nesikiša, nebent atsargiai ką nors pataria. O ir tie patarimai, sakyčiau, visai nekvaili, tai pykti tikrai nėr dėl ko rolleyes.gif
Vasara
As tik uz vyresne aukle, kuri uzauginus vaikus, gauna pensija ir cia "prisiduria". Nes vargstam su jauna, tai is ryto veliau ateis, nes pas gydytojus laksto, tai vakare anksciau - nes asmeninis gyvenimas, tai mazai mokam, tai darbo vis ieskosi, dar ir i pokalbius isleisk, tai atostogu draugas eina birzeli (o mes - liepa), tai duoda suprast kad kazkaip reikes ir ja isleist... nu vienu zodziu.. Kas is to klausymo ka pasakai, jei aklai vykdo o ne pagal situacija paziuri. Pasakiau ryte kad gal reiketu ploniau i lauka vaika rengt (bet juk oras keiciasi, as gi negaliu numatyt), tai ir aprenge ploniau. Griztu is darbo, lauke jie mane pasitinka - vaikas susales - rankos, nosis salta, o ji nieko, valanda lauke buvom. Sako - as ir pati susalau...
Tuoj
Vasara, jums tiesiog kvailoka aukle gal pasitaike, kad bukai nurodymu klausosi.
Musu dvynukai turejo kelias aukles. Kosmaru nepasakosiu.
Dabar turime mums patiems netiketa, bet visus tenkinancia situacija:
2 aukles!!
Viena ateina is ryto ir dirba 4 val. Tada su vaikais 2 val. as uzsiimu (o siaip kai aukles yra, tai einu i biblioteka ir diplomini darba rasau). Po to ateina kita, irgi 4 val. Atlyginima daliname per puse, bet vaikams taip zymiai geriau, nes aukles pavargsta maziau, negu kad viena su jais sedetu visa diena. As ir pati nelabai noreciau 8 val. viena su jais buti, nes tikrai sunku.
Dabar kiekviena ateina, pamaitina, pabuna lauke 2 val., pabendrauja, vel pamaitina ir viskas, darbo laikas baigiasi.
O amzius aukliu - 27 (rezidente medike) ir 38. Tai ta vyresne ne tik savo vaika uzauginusi, bet jau ir anuke turi! As visuomet buvau pries jaunas aukles, pries tai turejome vyresnes, bet taip gerai kaip dabar su pensininkems nebuvo.
O medike nors savo vaiku neturi, su musiskiais puikiai tvarkosi. Labai svelniai, kantriai. Maziukai nusvinta ja pamate, nors dabar ju toks amzius, kad jie mieliau nusisuktu. Kiek buvau neplanuotai namo sugrizusi, vaikai ramus, knygutes skaito, muzikos klausosi, ar siaip "snekasi" (jiems 4 men.)
Tai va, nors ir esu kritiska, bet siomis padejejomis patenkinta thumbup.gif
Vasara
Ne ne buka, o tiesiog zmogus neturintis savo vaiku nelabai isivaizduoja tokiu niuansu, kad greiciau susala ir greiciau susyla ir t.t.
Shirshe
as vel aukles paieskose ir giiiiliuose pamastymuose kokios aukles noreciau... visgi amzius kiekvienas turi savu pliusu ir savu minusu... g.gif
prabegom
QUOTE (Aferiste @ 2004 08 31, 09:41)
as vel aukles paieskose ir giiiiliuose pamastymuose kokios aukles noreciau... visgi amzius kiekvienas turi savu pliusu ir savu minusu... g.gif

o kodel? t.y. kodel netenkino anoji aukle? Smalsu tiesiog....

Mes galvojam, ka reikes daryti, jei kuris nors vaikis susirgs, o aukles neturesim. Pradedu mastyti apie moteri, norincia sutvarkyti namus ir karts nuo karto parvesti vaikus is darzo ar su jais pabuti... Ai, bloga nuo perspektyvu...
aifa
Gera auklė yra kaip dovana. Jei jau radai gerą, tai rektų mesti į šoną visus prietarus ir įsitikinimus dėl amžiaus ir imti.
prabegom
QUOTE (aifa @ 2004 08 31, 12:58)
Gera auklė yra kaip dovana. Jei jau radai gerą, tai rektų mesti į šoną visus prietarus ir įsitikinimus dėl amžiaus ir imti.

Sutinku smile.gif

Turim dabar gera, beveik seimos nariu tapo, bet kad nebeisgalim duoti jai darbelio visai dienai, o ir pinigu nera marios. Bandau jai kazka rasti, pati ieskosi.
O man paciai jau reikia dairytis zmogaus, norincio/galincio padirbeti laisvu grafiku. Nu ziuresim smile.gif
Shirshe
QUOTE (prabegom @ 2004 08 31, 12:51)

anoji aukle tenkino labai, kas liecia uzsiemima su vaiku, bet kai jauna... atsakomybes truko, nors aisku amzius-ne atsakomybes rodiklis, kartais jaunos paneles daug atsakingesnes uz senyvas moteras... zodziu anoji mazumele veluodavo rytais ir sugebedavo sekmadieniais parasyt sms, kad gal gali pirmadieni neateit, nes prie ezero ilsisi... bet i tai numojau ranka, nes su vaiku labai uzsiiminejo, o juk tai svarbiausia... taciau pirmadieni ji pasake, kad ketvirtadieni ty ryt isvaziuoja i uzsieni... pyktelejau, nes juk i uzsieni isvaziuot sugalvojama ne per savaitgali... mad.gif bet yra kaip yra, visgi jai esu dekinga uz gera mano maziuko prieziura...
sendien buvo atejusi viena aukle 43 metu, ryt ateis porai valandu. Seip simpatiska moterele, bet bus matyt... po pirmosios aukles nuotykiu i visas pretendentes ziuriu kiek atsainiai... huh.gif
Shirshe
musu jaunai auklei buvo 20 metu wink.gif
mamulia
QUOTE (Aferiste @ 2004 09 01, 13:00)
QUOTE (prabegom @ 2004 08 31, 12:51)

anoji aukle tenkino labai, kas liecia uzsiemima su vaiku, bet kai jauna... atsakomybes truko, nors aisku amzius-ne atsakomybes rodiklis, kartais jaunos paneles daug atsakingesnes uz senyvas moteras... zodziu anoji mazumele veluodavo rytais ir sugebedavo sekmadieniais parasyt sms, kad gal gali pirmadieni neateit, nes prie ezero ilsisi... bet i tai numojau ranka, nes su vaiku labai uzsiiminejo, o juk tai svarbiausia... taciau pirmadieni ji pasake, kad ketvirtadieni ty ryt isvaziuoja i uzsieni... pyktelejau, nes juk i uzsieni isvaziuot sugalvojama ne per savaitgali... mad.gif bet yra kaip yra, visgi jai esu dekinga uz gera mano maziuko prieziura...
sendien buvo atejusi viena aukle 43 metu, ryt ateis porai valandu. Seip simpatiska moterele, bet bus matyt... po pirmosios aukles nuotykiu i visas pretendentes ziuriu kiek atsainiai... huh.gif

ar atpazysta jos tave,kad Nomedoj dalyvavai? wink.gif gal labiau bijosi kai zino,kad filmuoji aukles? wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.