Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Optimalus auklės amžius
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2, 3, 4
Shirshe
QUOTE (mamulia @ 2004 09 05, 14:52)
ar atpazysta jos tave,kad Nomedoj dalyvavai? wink.gif gal labiau bijosi kai zino,kad filmuoji aukles? wink.gif

Butinaj pasakysiu thumbup.gif wink.gif tongue.gif
Lu-ma
Mano auklei 65m. Ji pasitempusi, susitvarkiusi, gerai atrodanti , tiek metu nei neduočiau. ax.gif Na gal nelaksto kaip padukus, bet puikiai priziuri mergina, valgyt padaro. Dukra labai ja patenkinta, niekad nemaciau verkiancios, kai iseinu į darbą ar grįžtu. Galų gale, per savo amžių patirties nemažai sukaupusi, kaip reikia elgtis su vaikais. Aš patenkinta thumbup.gif
sssvaja
As uz vyresnes!Nors patirties dar neturiu, bet man atrodo, kad ju gyvenimo patirtis labai reikalinga priziurint mazus vaikus.
tanita
jei ziureti i vaika, o ne i patoguma tevams ar piniginiu atzvilgiu, tai ko gero geriausia vidutinio amziaus aukle. Jaunoms minusas del to, kad dar neturi patirties, neturi savo vaiku, todel ziuri pagal save, o ne pagal vaikiuka, tiesiog nesuvokia, kaip turetu buti. O pagyvenusios ypac paaugus vaikiukui, ima jam paistyti nesamones, meluoti - gal tai suvaikejimo pozymis, o gal senas poziuris i auklejima... Aisku yra isimciu - gal jauna padejo daboti savo sesutes ar broliukus, o gal tai jos pasaukimas.... O gal senoji - tiesiog sviesus ziburelis... Labai priklauso ir nuo zmogaus... Manau, kad pirmas kriterijus paieskose turi buti - koks tai zmogus. Sekmes paieskose
zaniatja
as dabar visokiu bijau: ir jaunu, ir senu... kazkaip kol vaiko neturejau, viskas daug paprasciau atrode, o dabar kai savo mazylei reikia ieskoti aukles, tai man baisu pasidaro vien pagalvojus... blink.gif
NoAngel
Na mums iki auklės paieškų dar toli ax.gif , bet paskaitinėt kaip kitos mamytės renkasi savo atžaloms ,,sergėtojas''-tikrai labai įdomu.Pati kai buvau 17-18 metų dvi vasaras prižiūrėjau vaikiukus, vienu momentu teko su dviem iš karto užsiimt(broliuku 4 metų ir sesyte1,5 metų).Tikrai nesiskundžiu, nes kitai vasarai buvau prašoma, kad vėl ateičiau blush2.gif , bet pati negalėjau nes 12 klasės reikaliukai spaudė padus. mirksiukas.gif o ir po 12 klasės iš karto sužinojau, kad pati laukiuosi(čia tarp kitko) biggrin.gif .Teiva, dirbdama aukle turėjau begalias įspūdžių...su vaikais (vaiku)ištisą dieną duodavausi po lauką tol kol išalkdavom.Vakare (iki kol tėveliai sugrįždavo) skaitydavom pasakas, statydavom lego , dėliogavom puzle ir t.t... mirksiukas.gif Yra buvę tokių atvejų kai mama paskambindavo ir pasakydavo, kad vėliau grįš (Vėliausiai buvo 20.00 val), tai aš nieko nelaukdavau dar spėdavau ir nupraut klecką.Tada mama grįžusi vaiką rado jau ir miegantį savo lovelėje...Vargo buvo daug, bet visai nesigailiu... rolleyes.gif Vasaras praleisdavo ir turiningai ir dar užsidirbdavau. thumbup.gif O apie atlygį kalbant, tai gaudavau už valandas(2 lt), bet budavo ir taip, kad mėnesio gale duodavo ir magaryčiaus(netgi pasakydavo už ką)...Ir dar...Namuose kaip ir nelabai būdavome, tad ir tvarkyti kažkokio chaoso nelabai būdavo ką...Susitvarkydavau tai ką palikdavom po savęs(su vaikais ar vaiku)...Taiva, dabar augindama savąją mergytę drąsiai galiu teigti, kad auklės amžius neturi reikšmės, svarbiausia kokias funkcijas ji atlieka su vaiku... smile.gif
rimuze
QUOTE(sssvaja @ 2006 04 05, 00:10)
As uz vyresnes!Nors patirties dar neturiu, bet man atrodo, kad ju gyvenimo patirtis labai reikalinga priziurint mazus vaikus.
*

Aš tai pogi už vyresnes 4u.gif
Fanta
Aš tik už jauną - iš patirties kalbu thumbup.gif Ji mano dukrytę augino nuo 10 mėnesių iki pat dabar (2,2 m). BE GALO patenkinta esu ir buvau (vesim į darželį nuo rudens dukrytę, tai su auklyte atsisveikinsim verysad.gif ). Na gal dar tiktų moteriškė apie 40 metų, bet ne vyresnė schmoll.gif Eidama iš darbo kasdien prie namų matau smėlio dėžėj besikapstančią mergytę mažą ir ant suoliuko besėdinčią ją prižiūrinčią auklę (ar močiutę) visiškai jau žilą. Nu tokio vaizdo nenorėčiau schmoll.gif Nei ji prieina prie to vaiko, tas vaikas ją kalbina, kažką rodo, nori bendraut, o ta sėdi, knapsi, nei tokia su vaiku besikarstys ant kokių sūpynių ir t.t. Na man atrodo su mažu judriu vaiku reikia "judriai" ir aktyviai bendraut. Na čia tik mano nuomonė, remiantis patirtimi tongue.gif Atsiprašau, jeigu ji kam netinka.
saintlina
QUOTE(Fanta @ 2006 08 03, 09:02)
Aš tik už jauną - iš patirties kalbu thumbup.gif Ji mano dukrytę augino nuo 10 mėnesių iki pat dabar (2,2 m). BE GALO patenkinta esu ir buvau (vesim į darželį nuo rudens dukrytę, tai su auklyte atsisveikinsim verysad.gif ). Na gal dar tiktų moteriškė apie 40 metų, bet ne vyresnė schmoll.gif Eidama iš darbo kasdien prie namų matau smėlio dėžėj besikapstančią mergytę mažą ir ant suoliuko besėdinčią ją prižiūrinčią auklę (ar močiutę) visiškai jau žilą. Nu tokio vaizdo nenorėčiau schmoll.gif Nei ji prieina prie to vaiko, tas vaikas ją kalbina, kažką rodo, nori bendraut, o ta sėdi, knapsi, nei tokia su vaiku besikarstys ant kokių sūpynių ir t.t. Na man atrodo su mažu judriu vaiku reikia "judriai" ir aktyviai bendraut. Na čia tik mano nuomonė, remiantis patirtimi tongue.gif Atsiprašau, jeigu ji kam netinka.
*

drinks_cheers.gif esu visiškai tokios pat nuomonės. Aš irgi turiu jauną energingą auklę ir esu labai ja patenkinta thumbup.gif
Gegute
QUOTE(rimuze @ 2006 07 31, 21:57)
Aš tai  pogi už vyresnes  4u.gif
*

Fanta, o ar jusu auklyte jau turi nauja darba nusiziurejusi? Mes kaip tik nuo rugsejo ieskome geros aukles savo metu ir menesio maziukui. Gal pas mus noretu? mirksiukas.gif Gyvename Valakampiuose.

Papildyta:
QUOTE(Fanta @ 2006 08 03, 11:02)
*

Fanta, o ar jusu auklyte jau turi nauja darba nusiziurejusi? Mes kaip tik nuo rugsejo ieskome geros aukles savo metu ir menesio maziukui. Gal pas mus noretu? Gyvename Valakampiuose.
Ankstesnes teko atsisakyti, nors ir nebuvo labai bloga, bet norejo baisia daug atostogu (per 10 men. kokie 2 menesiai susidare), duodavo maziui zaisti su kremo tubelem, raktais, aromatinem zvakem (karta radau krema nuo issutimo praksta), isizeizdavo del pastabu ir su tvarkingumu buvo nelabai. Nors darbas jos buvo tik vaika ziureti ir jam valgyt padaryt.
Taigi dabar esu didelej neviltyje, nes jau dirbu puse metu ir geros auklytes skubiai reikia, o ieskoti sekasi prastai.
MaTo
man tai atrodo , kad visgi geriau aukle su patirtimi, jos daugiau ir kantrybes turi su vaikais, ir patikimesnes atrodo, o jauna tai saus i galva isvaziuoti pvz i UK ir ka tu jei padarysi, su pensinio amziaus moterimi paprasciau.
As labai norejau aukles apie 50 m, bet turiu vyresne ir ja labai dziaugiuosi.
svarbu istiesu kad butu geras zmogus.
Borderline
Man atrodo, geriau jauna, nes vyresnes juk augusios tarybiniais laikais, kai vaikai buvo gasdinami milicininkais ir svetimais dedemis. tai pas jas ir mastymas kitoks. Senos daznai nusisneka, prisigalvoja visokiu nesamoniu, persa savo nuomone (nu cia tai isvis virsune, kai paskaitau), jos neprisitaiko taip lengvai prie aplinkybiu.

O jauna aukle manau geriau, nes vaikai megsta jaunas merginas. Taip pat ir koks vaikinas "auklius" labai gerai butu, pvz, berniukui.

Su sene ar siaip kokia tetulyte manau vaikas nuobodziautu, butu gal ramesnis. Pagyvenusios nemoka daug ir idomiai zaisti.

O jaunos-pats tas.
Imen
sveikos mamytes,
esu visai dar nauja, ir mano pirmoji zinote skiriamai siai temai, apie aukles.
Pati esu istekejusi, taciau vaikuciu dar neturinti. Esu jauna, 20 metu.
Gyvenu Airijoje, Ieskau seimos kuriai reikalinga aukle.
Manau aukle pasirenkama ne pagal amziu unsure.gif As esu aukle, ir manau vaikui gal net geriau jauna. As galiu zaisti su juo isdykauti, o kur tau kokia mociute palakstys blush2.gif ?
Stai, buvau 18 kai priziurejau viena mergaite. Neisivaizduojat kaip as ja mylejau, man ji buvo pati graziausia mergyte, rupinausi kaip savo vaiku. Aisku viskas priklause nuo teveliu, tevai buvo begalo silti zmones. Beje jie mane rado ne per pazystamus,o tiesiog skelbimu. Mergyte nebuvo ne 2 metuku.
Manau, kad jaunesne yra daugiau atidi, kruopstesne. Daugiau klausanti vaikelio mamos. Vyresne vadovaujasi savo patirtimi, bet ne visiem vaikam tinka viena taktika. Jei jos vaikui tiko tas tai ir tavo vaikui turi tikti?
Fanta
QUOTE(Borderline @ 2006 08 10, 16:08)
Man atrodo, geriau jauna, nes vyresnes juk augusios tarybiniais laikais, kai vaikai buvo gasdinami milicininkais ir svetimais dedemis. tai pas jas ir mastymas kitoks. Senos daznai nusisneka, prisigalvoja visokiu nesamoniu, persa savo nuomone (nu cia tai isvis virsune, kai paskaitau), jos neprisitaiko taip lengvai prie aplinkybiu.

O jauna aukle manau geriau, nes vaikai megsta jaunas merginas. Taip pat ir koks vaikinas "auklius" labai gerai butu, pvz, berniukui.

Su sene ar siaip kokia tetulyte manau vaikas nuobodziautu, butu gal ramesnis. Pagyvenusios nemoka daug ir idomiai zaisti.

O jaunos-pats tas.
*

drinks_cheers.gif Va būtent todėl ir samdau jauną auklę thumbup.gif
uogytė
As samdysiu tik su med. issilavinimu arba, ta kuri turi vaika
ssilva
QUOTE(Borderline @ 2006 08 10, 18:08)

O jaunos-pats tas.
*

schmoll.gif blink.gif Negalvojau, kad yra tokiu nuomoniu.Tai, ar tave blogai isauklejo Tarybine mama,ar taves nemylejo Tarybine mociute- nesuprantu as sito kategorisko pasisakymo g.gif As be galo siltai prisimenu savo mociute, o jos fantastiski pasakojimai apie senus laikus.Mano dukra ilgai vaiksciojo pas pagyvenuse aukle ir labai ja mylejo , o i darzeli eit nenorejo, nes aukles buvo jaunos ir tarp saves bendravo , o vaikams jos dar nesubrendusios buvo.Man atrodo , cia amzius ne prie ko- vaikus reikia mylet paprasciausiai, ir jie bus laimingi, o tarybine ji ar ne ,na cia tai jau is vis juokinga.
Borderline
Mano mama netarybine, ji is bohemos smile.gif
o mociutes visos beveik tarybines nieko cia nepakeisi. todel ir ieskociau bent siuolaikiskos.
beje, tokia nuomone susidariau SM paskaicius apie visokias geriancias vagiancias meluojancias jadzes aldonas genes ir stasytes. va tokios yr tarybines.
Fanta
QUOTE(Borderline @ 2006 08 11, 00:09)
Mano mama netarybine, ji is bohemos smile.gif
o mociutes visos beveik tarybines nieko cia nepakeisi. todel ir ieskociau bent siuolaikiskos.
beje, tokia nuomone susidariau SM paskaicius apie visokias geriancias vagiancias meluojancias jadzes aldonas genes ir stasytes. va tokios yr tarybines.
*

Vat apie tokią vieną auklę kaip tik kolega papasakojo, vakar matytą vaizdelį, kaip tokia bobelka pasiėmusi bambalį alaus patraukia, o tada pasilenkusi kalbina išsišiepusi tą vaikutį, sėdintį vėžimėlyje blink.gif Koks kvapas ir malonumas vaikui turėtų būti blink.gif
ssilva
QUOTE(Fanta @ 2006 08 11, 16:21)
Vat apie tokią vieną auklę kaip tik kolega papasakojo, vakar matytą vaizdelį, kaip tokia bobelka pasiėmusi bambalį alaus patraukia, o tada pasilenkusi kalbina išsišiepusi tą vaikutį, sėdintį vėžimėlyje blink.gif Koks kvapas ir malonumas vaikui turėtų būti blink.gif
*

Zalingu iprociu turi ne tik pagyvenusios schmoll.gif.As suprantu, kad savo vaikeli svetimam , nepazystamam zmogui patiket yra praktiskai neimanoma g.gif As tai tikrai negaleciau blink.gif Bet jaunai neturinciai vaiku-bijociau blink.gif Na cia mano nuomone, nes kai pasiziuriu i savo dukras, tai jos tikrai nemoka su vaikais apsieiti.
saintlina
QUOTE(ssilva @ 2006 08 11, 18:02)
Zalingu iprociu turi ne tik pagyvenusios schmoll.gif.As suprantu, kad savo vaikeli svetimam , nepazystamam zmogui patiket yra praktiskai neimanoma g.gif  As tai tikrai negaleciau blink.gif Bet  jaunai neturinciai vaiku-bijociau blink.gif Na cia mano nuomone, nes kai pasiziuriu i savo dukras, tai jos tikrai nemoka su vaikais apsieiti.
*

čia galima ginčytis. Pirmoji mano auklė turėjo savo vaiką ir visiškai netikusi buvo, su mano kliacku visai neužsiimdavo, į lauką labai retai išvesdavo, atsakingumo visai neturėjo. Antroji - jauna studentė, jokių savų vaikų neturinti, tiesiog pavyzdinga auklytė.
light blue
Labas visoms smile.gif
Na man auklės paieškų reikalai dar užgrius tik po gerų metų. Bet...spauda, TV ir pasisakymai čia rodo, kad laukia nelengvas darbelis.
Kol kas mano taikiklyje viena mergaitė, studentė. Su ja gyvenome senuose mūsų namuose. Dabar ir toliau draugaujame, nors amžiaus skirtumas beveik 9 metai smile.gif Aš manau, kad auklės amžius nėra itin svarbus. Pačios sakote, kad apkiautusios, nedėmesingos vaikui gali būti tiek vyresnės moteriškės, tiek jaunos panelės. Mano manymu labiausiai auklės elgesį su vaiku lemia ne amžius, o jos atsakingumas, požiūris į vaikus ir panašiai.
Sėkmės ieškant pačios pačiausios auklės. Prisidėsiu prie jūsų po metų mirksiukas.gif
Pacankė
aš turiu dvi aukles, ir jomis laaaabai patenkinta, vienai 40metų, kitai 60metų. Ir abi jos visai ne tarybinės. ir jos neperša man savo nuomonės kaip aš turėčiau auklėti savo vaiką.
rasa32
As irgi uz kiek jaunesnes aukles,bet kamuoja klausimas:ar nesusiras ta aukle "normalaus darbo"?kaip jus,mamytes,su tuo nerimu kovojat?Kokia jusu patirtis?
jurgytia
As taip pat galvoju, kad jaunesnė auklė daugiau energijos turėtų su vaikučiu užsiimti. Tačiau man priimtiniausias amžius būtų keli metai iki pensijos arba jau pensiinio amžiaus. Nes manau, kad jaunesnė tikrai galėtų geresnį ir geriau mokamą darbą susirasti negu auklės g.gif
aitė
Man tai labai patiktų jauna auklė (20-30), aišku, mylinti vaikus ir netinginti/mokanti su jais užsiimti - bet tokių nepasitaikė kol kas dry.gif Antras patinkantis variantas - moteris apie 40-50 metų - tokią turėjom ir, panašu, ji pas mus sugrįš wub.gif Mūsiškė auklė labai myli vaikus, todėl ir renkasi tokį darbą. Ir aš ja tikiu biggrin.gif
Ir Guste
QUOTE(jurgytia @ 2006 08 30, 21:56)
As taip pat galvoju, kad jaunesnė auklė daugiau energijos turėtų su vaikučiu užsiimti. Tačiau man priimtiniausias amžius būtų keli metai iki pensijos arba jau pensiinio amžiaus. Nes manau, kad jaunesnė tikrai galėtų geresnį ir geriau mokamą darbą susirasti negu auklės  g.gif
*

Vyresnės dažnai ieškosi "normalaus darbo", nes pergyvena, kad kelių metų "iki stažo" trūksta (dabar reikia 30!), jaunesnės - kad nepadarys karjeros. O jei šias problemas išsprendžia, ir tos ir tos gali būti labai šaunios.
Saron
Mūsų auklė jau pensijinio amžiaus, bet energijos ir mokėjimo užsiimti su vaiku jai tikrai netrūksta. Ir mano dukrytė tikrai nei iš tų lėtųjų, bet jos puikiai sutaria. Aš ir ieškojau vyresnės, nes mes neturim močiutės. Panašu, kad dukrytė auklę priima kaip močiutę. Čia manau žmogus žmogui nelygu ir 25 metų gali būti jau "pasenusi", ir 65 gali būti dar jauna. bigsmile.gif
jurgytia
Aš irgi sutinku, kad ta vyresnė moteris puikiai gali susitvarkyti. Čia mano nuomonė, bet aš galvoju, kad jauna moteris gal kokių problemų turi ar šiaip, jei eina dirbti aukle už tokius nedidelius pinigus. Todėl aš ir nenorėčiau jaunos auklės. biggrin.gif
KreKre
Mes turim jauna auklyte, 25 metu ir esam labai patenkinti. Ir problemu ji jokiu neturi biggrin.gif
Gulia
Musu auklei 50 metu sukako siais metais.

Labai patenkiti.Turejom 19 metu,bet,kad ji net nezinojo is kurios puses prie vaiko prieiti
nikitosmamyte
manau 50-60 metu auklei yra optimaliausias variantas. stebejau aukles musu mieme zirmunuose. pati prisimenu, kad iki susilaukiau vaikelio, apie ju auklejima, pampersu keitima nieko nezinojau. akmuo i jaunu aukliu darza.
MaTo
as tai pasisakyciauvisgi uz vyresnio amziaus aukle (nuo 50m)atsakomybes supratimas kitas, patirtis visgi daro savo, o kokai patirtimi gali pasigirti 20???kuriai tik masimatymai galvoja.
Tikrai nesu nusiteikusi pries jaunsu zmones, bet manau aukles pozicijai nelabai tinka.
naitas
QUOTE(MaTo @ 2006 09 21, 16:39)
as tai pasisakyciauvisgi uz vyresnio amziaus aukle (nuo 50m)atsakomybes supratimas kitas, patirtis visgi daro savo, o kokai patirtimi gali pasigirti 20???kuriai tik masimatymai galvoja.
Tikrai nesu nusiteikusi pries jaunsu zmones, bet manau aukles pozicijai nelabai tinka.
*

O man atrodo, kad tik mamos širdis pasakys, tinka ar ne... Aš tų 50 - 60 kaip tik bijočiau. Jos jau ŽINO, kaip galima chaltūrinti tongue.gif . O tos jaunos auklės to dar nemoka bigsmile.gif
Beje, dar labai svarbus ir šeimos vyro "polėkis" tskant. Jauna auklė gali būti pavojingas pasirinkimas lotuliukas.gif
Rudakis
QUOTE(naitas @ 2006 09 21, 21:09)
O man atrodo, kad tik mamos širdis pasakys, tinka ar ne... Aš tų 50 - 60 kaip tik bijočiau. Jos jau ŽINO, kaip galima chaltūrinti tongue.gif . O tos jaunos auklės to dar nemoka bigsmile.gif 
Beje, dar labai svarbus ir šeimos vyro "polėkis" tskant. Jauna auklė gali būti pavojingas pasirinkimas  lotuliukas.gif
*

As taip pat galvoju, kad tai gali buti pavojinga drinks_cheers.gif Manau jeigu vyrui ieskociau tai imciau jaunute lotuliukas.gif , o vaikuciams noreciau nuo 50metu ax.gif
IEVA2007
4u.gif as manau kad reikia nei per jaunos nei per senos 30-40m
aistemo
QUOTE(IEVA2007 @ 2007 03 22, 11:24)
4u.gif as manau kad reikia nei per jaunos nei per senos 30-40m
*

smile.gif bet tokio amziaus aukle sunkiausia rasti
raimule
Kartais tas amžius mažai apsprendžia ax.gif ,būna tokių niurzgų 30 metų,o žiūrėk kokia močiutėlė uh kiek prigalvoja užsiėmimų ir šiaip energinga būna biggrin.gif
Ugn*Ine
man amžius nelabai turi įtakos, svarbiausia pabendravus jausti, kad auklė gera... jau vien bendravimas daug pasako, arba tiesiog pokalbis, kitokios tokios baisuoklės, žodžio ramiai nesurezga o nori auklėm dirbt unsure.gif
Olimpiete
yra skirtumas tarp to, kiek yra metu ir kaip zmogus jauciasi. Kitas 60 gali sokineti, o 50 metis jau nebepaeina smile.gif
sandddra
Ir jaunesnės, ir pensijinio amžiaus auklės turi savų privalumų ir trūkumų. Sunku pasakyti kas geriau. Kiekvienas žmogus yra skirtingas...

QUOTE(jurgytia @ 2006 08 31, 17:00)
Čia mano nuomonė, bet aš galvoju, kad jauna moteris gal kokių problemų turi ar šiaip, jei eina dirbti aukle už tokius nedidelius pinigus. Todėl aš ir nenorėčiau jaunos auklės.  biggrin.gif
*

Man 21m. Aukle dirbu jau trečią vasarą ir, manau, dirbsiu dar kokias dvi tongue.gif . Nesirenku oficialaus darbo, nes paprasčiausiai, manau, kad dar spėsiu. O beto netraukia manęs nei barmenės, nei kasininkės, nei valytojos darbas, o vasarai kažko geresnio ir negausi tongue.gif Kai baigsiu mokslus tada ir žiūrėsiu biggrin.gif O auklės darbas man patinka - myliu vaikus, randam bendrą kalbą, smagius užsiėmimus ir t.t. Galbūt ir kitoms jaunoms auklėms taip pat yra smile.gif

QUOTE(MaTo @ 2006 09 21, 15:39)
as tai pasisakyciau visgi uz vyresnio amziaus aukle (nuo 50m)atsakomybes supratimas kitas, patirtis visgi daro savo, o kokai patirtimi gali pasigirti 20???kuriai tik masimatymai galvoja.
*

"o kokai patirtimi gali pasigirti 20" - čia toks pat posakis, kaip apie visas blondines, o jos juk nėra visos "blondinės", taip pat ir auklė auklei nėra lygi tongue.gif Dvidešimtmetės auklės patirtis gali prilygti ir kaikurių supermamyčių patirčiai, o gal ir daugiau. Aš 14 metų jau, galima sakyti, auginau savo sesę, prižiūrėjau kaimynų vaikus (nors gal labiau tiktų 'kūdikius'), o dar kiek vasarų praleistų stumdant vėžymėlius doh.gif ...vat kai ir studente tapau, šios veiklos neatsisakau...todėl tikrai turiu patirties tongue.gif...Gal čia ir kaip gyrimąsis skamba lotuliukas.gif , tačiau tikrai yra nelygi žmonių patirtis...
liepa27
biggrin.gif O auklės darbas man patinka - myliu vaikus, randam bendrą kalbą, smagius užsiėmimus ir t.t. Galbūt ir kitoms jaunoms auklėms taip pat yra smile.gif
"o kokai patirtimi gali pasigirti 20" - čia toks pat posakis, kaip apie visas blondines, o jos juk nėra visos "blondinės", taip pat ir auklė auklei nėra lygi tongue.gif Dvidešimtmetės auklės patirtis gali prilygti ir kaikurių supermamyčių patirčiai, o gal ir daugiau. Aš 14 metų jau, galima sakyti, auginau savo sesę, prižiūrėjau kaimynų vaikus (nors gal labiau tiktų 'kūdikius'), o dar kiek vasarų praleistų stumdant vėžymėlius doh.gif ...vat kai ir studente tapau, šios veiklos neatsisakau...todėl tikrai turiu patirties tongue.gif...Gal čia ir kaip gyrimąsis skamba lotuliukas.gif , tačiau tikrai yra nelygi žmonių patirtis...
*

[/quote]
thumbup.gif as irgi uz jaunas aukles.turejau tavo metu aukle,dirbo nepriekaistingai.be to jaunesnis zmogus visada lankstesnis, pasakai jam ir jis klauso, o vyresniam,"su patirtim" gali tekt irodinet kodel taip, o ne kitaip reikia elgtis.antra vertus, sveikata, energingumu ir zaismingumu jaunas zmogus niekada nenusileis pagyvenusiam.
tongue.gif jei gyventum Kaune tikrai tave pasikviesciau dukrytes paziureti.
algė
as irgi kai pati dar neturejau vaikelio, dirbdavau aukle. ir ne todel, kad negaledavau susirasti kito darbo, o todel, kad man potikdavo buti su vaikais. su vaikeliu tevais visad labai gerai sutardavau ir budavome kaip draugai. tad kai maniske mazyle paaugs, samdysiu tik jauna aukle, aisku - labai atsakingai. ir ziuresiu, visu pirma, kad mano mergytei ji patiktu. o senos aukles nepatinka todel, kad jos pradeda aiskinti, kaip reikia auginti vaikus. gal as patirties turiu ir maziau uz jas, bet tai yra mano vaikas.
cernaite
smile.gif SVEIKI.MANAU,KAD AUKLE(JEI JI-NE VAIKO MOCIUTE AR GIMINAITE),TURETU BUTI NUO 25 IKI 55 METU.YRA NAMAZAI ATVEJU,KAI I AUKLES SIULOSI PEDAGOGES-PENSININKES.IPRATE PRIE SENESNIU,ATGYVENUSIU PEDAGOGINIU NORMU.JAUNESNES-NEGERAI.DIRBAU PREVENCINEJE VAIKU AUKJLEJIMO GRUPEJE,TAI NUO SIU METU VADOVAS PEREJO PRIE PRAKTIKOS g.gif I GRUPELIU VADOVUS SKIRTI 17-20 METU JAUNIMELI unsure.gif NORS IS NELEBAI GERU(NERETAI ASOCIALIU SEIMU)TIE VAIKUCIAI-BET IR TOKIU NEGALIMA PATIKETI ZALIAM JAUNIMUI...
stebukliuke
QUOTE(cernaite @ 2007 07 20, 13:32)
smile.gif SVEIKI.MANAU,KAD AUKLE(JEI JI-NE VAIKO MOCIUTE AR GIMINAITE),TURETU BUTI NUO 25 IKI 55 METU.YRA NAMAZAI ATVEJU,KAI I AUKLES SIULOSI PEDAGOGES-PENSININKES.IPRATE PRIE SENESNIU,ATGYVENUSIU PEDAGOGINIU NORMU.JAUNESNES-NEGERAI.DIRBAU PREVENCINEJE  VAIKU AUKJLEJIMO GRUPEJE,TAI NUO SIU METU VADOVAS PEREJO PRIE PRAKTIKOS g.gif I GRUPELIU VADOVUS SKIRTI 17-20 METU JAUNIMELI unsure.gif NORS IS NELEBAI GERU(NERETAI ASOCIALIU SEIMU)TIE VAIKUCIAI-BET IR TOKIU NEGALIMA PATIKETI ZALIAM JAUNIMUI...
*

tikrai nesutinku, su šia pozicija. pas mane dirbo aukle ir 21 metų mergina (kuri, beje buvo geriausia) ir auklė virš 50. Viskas priklauso nuo individualių žmogaus savybių. Jeigu žmogus žino kas yra vaikas ir yra lankstus, atsižvelgia į pastabas ir t.t., tai jokios problemos nematau. kalbant apie vyresnį žmogų, manau, kad svarbiau atsižvelgti į sveikatą, kad vaikas gatvėje kur nors vienas neliktų dėl auklę ištikusio kokio infarkto ar insulto, ar dar kokios bėdos. Manau, nereikia prisirišti prie stereotipo, juk visos auklės yra kieno nors "močiutės ar giminaitės", tai godėl savos močiutės auklės gerai, o svetimos bus būtinai netinkamos? 4u.gif
LT saulele
Cernaite, jūs gal norit pasisakyt kurioje nors temoje, bet vietos mygtuko "atsakyti" spaudžiat "nauja tema" biggrin.gif biggrin.gif ? Kad sukuriat jau ne pirmą, betikslę temą doh.gif ??? Bent kelios temos jau yra apie amžių: apie jaunas aukles, apie optimaliausią auklės amžių, apie aukles virš 60-ies....

gal vertėtų laikytis forumo taisyklių ir "nespamint" mirksiukas.gif , nekurt bet kokių temų g.gif , apsidairykit truputį dominančiame skyrelyje, gi tiek temų, jei jau taip norisi pasisakyt mirksiukas.gif mirksiukas.gif
JM
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 07 20, 18:57)
Cernaite, jūs gal norit pasisakyt kurioje nors temoje, bet vietos mygtuko "atsakyti" spaudžiat "nauja tema"  biggrin.gif  biggrin.gif ? Kad sukuriat jau ne pirmą, betikslę temą  doh.gif ??? Bent kelios temos jau yra apie amžių: apie jaunas aukles, apie optimaliausią  auklės amžių, apie aukles virš 60-ies....

gal vertėtų laikytis forumo taisyklių ir "nespamint"  mirksiukas.gif , nekurt bet kokių temų  g.gif , apsidairykit truputį dominančiame skyrelyje, gi tiek temų, jei jau taip norisi pasisakyt  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif Tai,kad ji savo skelbima idejo net 4 kartus,ko noreti. doh.gif
LT saulele
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 07 20, 20:07)
ko noreti. doh.gif
*

griebtis prevencijos ir "užbanint" biggrin.gif biggrin.gif ...

Ausrytukas
QUOTE(cernaite @ 2007 07 20, 15:32)
smile.gif SVEIKI.MANAU,KAD AUKLE(JEI JI-NE VAIKO MOCIUTE AR GIMINAITE),TURETU BUTI NUO 25 IKI 55 METU.YRA NAMAZAI ATVEJU,KAI I AUKLES SIULOSI PEDAGOGES-PENSININKES.IPRATE PRIE SENESNIU,ATGYVENUSIU PEDAGOGINIU NORMU.JAUNESNES-NEGERAI.DIRBAU PREVENCINEJE  VAIKU AUKJLEJIMO GRUPEJE,TAI NUO SIU METU VADOVAS PEREJO PRIE PRAKTIKOS g.gif I GRUPELIU VADOVUS SKIRTI 17-20 METU JAUNIMELI unsure.gif NORS IS NELEBAI GERU(NERETAI ASOCIALIU SEIMU)TIE VAIKUCIAI-BET IR TOKIU NEGALIMA PATIKETI ZALIAM JAUNIMUI...
*

šiaip jau, panele, pedagogo, ar šiaip žmogaus asmeninės savybės ne nuo amžiaus priklauso, o nuo pasaulėžiūros. Man jūsų labai gaila, gad šitaip negerbete nei savęs, nei savo pasirinktos profesijos. Primenu, skelbiatės esanti pedagogė, neišvengsit senatvės ir jūs. Ar tuo savo pasisakymu jūs tiesiog norėjote pasakyti, jog jūsų progresyvus amžius iki trisdešimties, o paskui kaip asmenybū tiesiog degraduosite (regresas) g.gif
12345
QUOTE(Ausrytukas @ 2007 07 21, 20:11)
šiaip jau, panele, pedagogo, ar šiaip žmogaus asmeninės savybės ne nuo amžiaus priklauso, o nuo pasaulėžiūros. Man jūsų labai gaila, gad šitaip negerbete nei savęs, nei savo pasirinktos profesijos. Primenu, skelbiatės esanti pedagogė, neišvengsit senatvės ir jūs. Ar tuo savo pasisakymu jūs tiesiog norėjote pasakyti, jog jūsų progresyvus amžius iki trisdešimties, o paskui kaip asmenybū tiesiog degraduosite (regresas) g.gif
*

thumbup.gif Geras!!!Nejaugi mūsų pedagogai tokie? Deja,man toks įspūdis ne pirmą kartą susidaro...Tik nereikia visko versti ant per mažų atlyginimų. Kai stojau mokytis (ne šiemet,žinoma),tai tapo aišku,kad į pedagoginį stoti gali tas,kuris kitur neįstojo dėl per mažų balų.baigus ped.gali atsisveikinti su gerai apmokamu prestižiniu darbu,net jei esi ekonomistas,bet juk ped.Žinios minimalios ir pasaulėžiūra skiriasi nuo to,kuri "atkalė" bet kuriam kitam univ.Padagogika Lietuvoje išgyvena nuosmukį,dėl daugybės priežasčių.Čia aš ne į temą kiek,bet daug mamyčių susiduria su pedag.-auklėm.Nesutinku,kad gerai vaikui pensijinio amžiaus auklė,nes skiriasi elementrios higienos samprata.Jauna ir nupraus,ir dantukus išvalys,ir aprengs ne per šiltai vasarą,o senesnė bijo,kad vaikutis peršals.dantukus valyti ir maudyti tik mamai paliks,nors ir labai plaukučiai suprakaitavę po lauko būtų.O ką bekalbėti apie fizinį aktyvumą su vaiku!
cernaite
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 07 20, 20:57)
Cernaite, jūs gal norit pasisakyt kurioje nors temoje, bet vietos mygtuko "atsakyti" spaudžiat "nauja tema"  biggrin.gif  biggrin.gif ? Kad sukuriat jau ne pirmą, betikslę temą  doh.gif ??? Bent kelios temos jau yra apie amžių: apie jaunas aukles, apie optimaliausią  auklės amžių, apie aukles virš 60-ies....

gal vertėtų laikytis forumo taisyklių ir "nespamint"  mirksiukas.gif , nekurt bet kokių temų  g.gif , apsidairykit truputį dominančiame skyrelyje, gi tiek temų, jei jau taip norisi pasisakyt  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
*

SORRY,KARTAIS IDETI PRASAU I FORUMA DRAUGES VAIKO-JIS TURI INTERNETA,GAL IR NE TAIP KA PADARO..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.