Butinaj pasakysiu
Mano auklei 65m. Ji pasitempusi, susitvarkiusi, gerai atrodanti , tiek metu nei neduočiau.
As uz vyresnes!Nors patirties dar neturiu, bet man atrodo, kad ju gyvenimo patirtis labai reikalinga priziurint mazus vaikus.
jei ziureti i vaika, o ne i patoguma tevams ar piniginiu atzvilgiu, tai ko gero geriausia vidutinio amziaus aukle. Jaunoms minusas del to, kad dar neturi patirties, neturi savo vaiku, todel ziuri pagal save, o ne pagal vaikiuka, tiesiog nesuvokia, kaip turetu buti. O pagyvenusios ypac paaugus vaikiukui, ima jam paistyti nesamones, meluoti - gal tai suvaikejimo pozymis, o gal senas poziuris i auklejima... Aisku yra isimciu - gal jauna padejo daboti savo sesutes ar broliukus, o gal tai jos pasaukimas.... O gal senoji - tiesiog sviesus ziburelis... Labai priklauso ir nuo zmogaus... Manau, kad pirmas kriterijus paieskose turi buti - koks tai zmogus. Sekmes paieskose
as dabar visokiu bijau: ir jaunu, ir senu... kazkaip kol vaiko neturejau, viskas daug paprasciau atrode, o dabar kai savo mazylei reikia ieskoti aukles, tai man baisu pasidaro vien pagalvojus...
Na mums iki auklės paieškų dar toli
Aš tik už jauną - iš patirties kalbu
QUOTE(Fanta @ 2006 08 03, 09:02) Aš tik už jauną - iš patirties kalbu QUOTE(rimuze @ 2006 07 31, 21:57) Fanta, o ar jusu auklyte jau turi nauja darba nusiziurejusi? Mes kaip tik nuo rugsejo ieskome geros aukles savo metu ir menesio maziukui. Gal pas mus noretu? Papildyta: QUOTE(Fanta @ 2006 08 03, 11:02) Aš tik už jauną - iš patirties kalbu Fanta, o ar jusu auklyte jau turi nauja darba nusiziurejusi? Mes kaip tik nuo rugsejo ieskome geros aukles savo metu ir menesio maziukui. Gal pas mus noretu? Gyvename Valakampiuose. Ankstesnes teko atsisakyti, nors ir nebuvo labai bloga, bet norejo baisia daug atostogu (per 10 men. kokie 2 menesiai susidare), duodavo maziui zaisti su kremo tubelem, raktais, aromatinem zvakem (karta radau krema nuo issutimo praksta), isizeizdavo del pastabu ir su tvarkingumu buvo nelabai. Nors darbas jos buvo tik vaika ziureti ir jam valgyt padaryt. Taigi dabar esu didelej neviltyje, nes jau dirbu puse metu ir geros auklytes skubiai reikia, o ieskoti sekasi prastai.
man tai atrodo , kad visgi geriau aukle su patirtimi, jos daugiau ir kantrybes turi su vaikais, ir patikimesnes atrodo, o jauna tai saus i galva isvaziuoti pvz i UK ir ka tu jei padarysi, su pensinio amziaus moterimi paprasciau.
As labai norejau aukles apie 50 m, bet turiu vyresne ir ja labai dziaugiuosi. svarbu istiesu kad butu geras zmogus.
Man atrodo, geriau jauna, nes vyresnes juk augusios tarybiniais laikais, kai vaikai buvo gasdinami milicininkais ir svetimais dedemis. tai pas jas ir mastymas kitoks. Senos daznai nusisneka, prisigalvoja visokiu nesamoniu, persa savo nuomone (nu cia tai isvis virsune, kai paskaitau), jos neprisitaiko taip lengvai prie aplinkybiu.
O jauna aukle manau geriau, nes vaikai megsta jaunas merginas. Taip pat ir koks vaikinas "auklius" labai gerai butu, pvz, berniukui. Su sene ar siaip kokia tetulyte manau vaikas nuobodziautu, butu gal ramesnis. Pagyvenusios nemoka daug ir idomiai zaisti. O jaunos-pats tas.
sveikos mamytes,
esu visai dar nauja, ir mano pirmoji zinote skiriamai siai temai, apie aukles. Pati esu istekejusi, taciau vaikuciu dar neturinti. Esu jauna, 20 metu. Gyvenu Airijoje, Ieskau seimos kuriai reikalinga aukle. Manau aukle pasirenkama ne pagal amziu Stai, buvau 18 kai priziurejau viena mergaite. Neisivaizduojat kaip as ja mylejau, man ji buvo pati graziausia mergyte, rupinausi kaip savo vaiku. Aisku viskas priklause nuo teveliu, tevai buvo begalo silti zmones. Beje jie mane rado ne per pazystamus,o tiesiog skelbimu. Mergyte nebuvo ne 2 metuku. Manau, kad jaunesne yra daugiau atidi, kruopstesne. Daugiau klausanti vaikelio mamos. Vyresne vadovaujasi savo patirtimi, bet ne visiem vaikam tinka viena taktika. Jei jos vaikui tiko tas tai ir tavo vaikui turi tikti? QUOTE(Borderline @ 2006 08 10, 16:08) Man atrodo, geriau jauna, nes vyresnes juk augusios tarybiniais laikais, kai vaikai buvo gasdinami milicininkais ir svetimais dedemis. tai pas jas ir mastymas kitoks. Senos daznai nusisneka, prisigalvoja visokiu nesamoniu, persa savo nuomone (nu cia tai isvis virsune, kai paskaitau), jos neprisitaiko taip lengvai prie aplinkybiu. O jauna aukle manau geriau, nes vaikai megsta jaunas merginas. Taip pat ir koks vaikinas "auklius" labai gerai butu, pvz, berniukui. Su sene ar siaip kokia tetulyte manau vaikas nuobodziautu, butu gal ramesnis. Pagyvenusios nemoka daug ir idomiai zaisti. O jaunos-pats tas.
As samdysiu tik su med. issilavinimu arba, ta kuri turi vaika
QUOTE(Borderline @ 2006 08 10, 18:08) Man atrodo, geriau jauna, nes vyresnes juk augusios tarybiniais laikais, kai vaikai buvo gasdinami milicininkais ir svetimais dedemis. tai pas jas ir mastymas kitoks. Senos daznai nusisneka, prisigalvoja visokiu nesamoniu, persa savo nuomone (nu cia tai isvis virsune, kai paskaitau), jos neprisitaiko taip lengvai prie aplinkybiu. O jauna aukle manau geriau, nes vaikai megsta jaunas merginas. Taip pat ir koks vaikinas "auklius" labai gerai butu, pvz, berniukui. Su sene ar siaip kokia tetulyte manau vaikas nuobodziautu, butu gal ramesnis. Pagyvenusios nemoka daug ir idomiai zaisti. O jaunos-pats tas.
Mano mama netarybine, ji is bohemos
o mociutes visos beveik tarybines nieko cia nepakeisi. todel ir ieskociau bent siuolaikiskos. beje, tokia nuomone susidariau SM paskaicius apie visokias geriancias vagiancias meluojancias jadzes aldonas genes ir stasytes. va tokios yr tarybines. QUOTE(Borderline @ 2006 08 11, 00:09) Mano mama netarybine, ji is bohemos o mociutes visos beveik tarybines nieko cia nepakeisi. todel ir ieskociau bent siuolaikiskos. beje, tokia nuomone susidariau SM paskaicius apie visokias geriancias vagiancias meluojancias jadzes aldonas genes ir stasytes. va tokios yr tarybines. Vat apie tokią vieną auklę kaip tik kolega papasakojo, vakar matytą vaizdelį, kaip tokia bobelka pasiėmusi bambalį alaus patraukia, o tada pasilenkusi kalbina išsišiepusi tą vaikutį, sėdintį vėžimėlyje QUOTE(Fanta @ 2006 08 11, 16:21) Vat apie tokią vieną auklę kaip tik kolega papasakojo, vakar matytą vaizdelį, kaip tokia bobelka pasiėmusi bambalį alaus patraukia, o tada pasilenkusi kalbina išsišiepusi tą vaikutį, sėdintį vėžimėlyje Zalingu iprociu turi ne tik pagyvenusios QUOTE(ssilva @ 2006 08 11, 18:02) Zalingu iprociu turi ne tik pagyvenusios čia galima ginčytis. Pirmoji mano auklė turėjo savo vaiką ir visiškai netikusi buvo, su mano kliacku visai neužsiimdavo, į lauką labai retai išvesdavo, atsakingumo visai neturėjo. Antroji - jauna studentė, jokių savų vaikų neturinti, tiesiog pavyzdinga auklytė.
Labas visoms
Na man auklės paieškų reikalai dar užgrius tik po gerų metų. Bet...spauda, TV ir pasisakymai čia rodo, kad laukia nelengvas darbelis. Kol kas mano taikiklyje viena mergaitė, studentė. Su ja gyvenome senuose mūsų namuose. Dabar ir toliau draugaujame, nors amžiaus skirtumas beveik 9 metai Sėkmės ieškant pačios pačiausios auklės. Prisidėsiu prie jūsų po metų
aš turiu dvi aukles, ir jomis laaaabai patenkinta, vienai 40metų, kitai 60metų. Ir abi jos visai ne tarybinės. ir jos neperša man savo nuomonės kaip aš turėčiau auklėti savo vaiką.
As irgi uz kiek jaunesnes aukles,bet kamuoja klausimas:ar nesusiras ta aukle "normalaus darbo"?kaip jus,mamytes,su tuo nerimu kovojat?Kokia jusu patirtis?
As taip pat galvoju, kad jaunesnė auklė daugiau energijos turėtų su vaikučiu užsiimti. Tačiau man priimtiniausias amžius būtų keli metai iki pensijos arba jau pensiinio amžiaus. Nes manau, kad jaunesnė tikrai galėtų geresnį ir geriau mokamą darbą susirasti negu auklės
Man tai labai patiktų jauna auklė (20-30), aišku, mylinti vaikus ir netinginti/mokanti su jais užsiimti - bet tokių nepasitaikė kol kas
QUOTE(jurgytia @ 2006 08 30, 21:56) As taip pat galvoju, kad jaunesnė auklė daugiau energijos turėtų su vaikučiu užsiimti. Tačiau man priimtiniausias amžius būtų keli metai iki pensijos arba jau pensiinio amžiaus. Nes manau, kad jaunesnė tikrai galėtų geresnį ir geriau mokamą darbą susirasti negu auklės Vyresnės dažnai ieškosi "normalaus darbo", nes pergyvena, kad kelių metų "iki stažo" trūksta (dabar reikia 30!), jaunesnės - kad nepadarys karjeros. O jei šias problemas išsprendžia, ir tos ir tos gali būti labai šaunios.
Mūsų auklė jau pensijinio amžiaus, bet energijos ir mokėjimo užsiimti su vaiku jai tikrai netrūksta. Ir mano dukrytė tikrai nei iš tų lėtųjų, bet jos puikiai sutaria. Aš ir ieškojau vyresnės, nes mes neturim močiutės. Panašu, kad dukrytė auklę priima kaip močiutę. Čia manau žmogus žmogui nelygu ir 25 metų gali būti jau "pasenusi", ir 65 gali būti dar jauna.
Aš irgi sutinku, kad ta vyresnė moteris puikiai gali susitvarkyti. Čia mano nuomonė, bet aš galvoju, kad jauna moteris gal kokių problemų turi ar šiaip, jei eina dirbti aukle už tokius nedidelius pinigus. Todėl aš ir nenorėčiau jaunos auklės.
Mes turim jauna auklyte, 25 metu ir esam labai patenkinti. Ir problemu ji jokiu neturi
Musu auklei 50 metu sukako siais metais.
Labai patenkiti.Turejom 19 metu,bet,kad ji net nezinojo is kurios puses prie vaiko prieiti
manau 50-60 metu auklei yra optimaliausias variantas. stebejau aukles musu mieme zirmunuose. pati prisimenu, kad iki susilaukiau vaikelio, apie ju auklejima, pampersu keitima nieko nezinojau. akmuo i jaunu aukliu darza.
as tai pasisakyciauvisgi uz vyresnio amziaus aukle (nuo 50m)atsakomybes supratimas kitas, patirtis visgi daro savo, o kokai patirtimi gali pasigirti 20???kuriai tik masimatymai galvoja.
Tikrai nesu nusiteikusi pries jaunsu zmones, bet manau aukles pozicijai nelabai tinka. QUOTE(MaTo @ 2006 09 21, 16:39) as tai pasisakyciauvisgi uz vyresnio amziaus aukle (nuo 50m)atsakomybes supratimas kitas, patirtis visgi daro savo, o kokai patirtimi gali pasigirti 20???kuriai tik masimatymai galvoja. Tikrai nesu nusiteikusi pries jaunsu zmones, bet manau aukles pozicijai nelabai tinka. O man atrodo, kad tik mamos širdis pasakys, tinka ar ne... Aš tų 50 - 60 kaip tik bijočiau. Jos jau ŽINO, kaip galima chaltūrinti Beje, dar labai svarbus ir šeimos vyro "polėkis" tskant. Jauna auklė gali būti pavojingas pasirinkimas QUOTE(naitas @ 2006 09 21, 21:09) O man atrodo, kad tik mamos širdis pasakys, tinka ar ne... Aš tų 50 - 60 kaip tik bijočiau. Jos jau ŽINO, kaip galima chaltūrinti Beje, dar labai svarbus ir šeimos vyro "polėkis" tskant. Jauna auklė gali būti pavojingas pasirinkimas As taip pat galvoju, kad tai gali buti pavojinga
Kartais tas amžius mažai apsprendžia
man amžius nelabai turi įtakos, svarbiausia pabendravus jausti, kad auklė gera... jau vien bendravimas daug pasako, arba tiesiog pokalbis, kitokios tokios baisuoklės, žodžio ramiai nesurezga o nori auklėm dirbt
yra skirtumas tarp to, kiek yra metu ir kaip zmogus jauciasi. Kitas 60 gali sokineti, o 50 metis jau nebepaeina
Ir jaunesnės, ir pensijinio amžiaus auklės turi savų privalumų ir trūkumų. Sunku pasakyti kas geriau. Kiekvienas žmogus yra skirtingas...
QUOTE(jurgytia @ 2006 08 31, 17:00) Čia mano nuomonė, bet aš galvoju, kad jauna moteris gal kokių problemų turi ar šiaip, jei eina dirbti aukle už tokius nedidelius pinigus. Todėl aš ir nenorėčiau jaunos auklės. Man 21m. Aukle dirbu jau trečią vasarą ir, manau, dirbsiu dar kokias dvi QUOTE(MaTo @ 2006 09 21, 15:39) as tai pasisakyciau visgi uz vyresnio amziaus aukle (nuo 50m)atsakomybes supratimas kitas, patirtis visgi daro savo, o kokai patirtimi gali pasigirti 20???kuriai tik masimatymai galvoja. Tikrai nesu nusiteikusi pries jaunsu zmones, bet manau aukles pozicijai nelabai tinka. "o kokai patirtimi gali pasigirti 20" - čia toks pat posakis, kaip apie visas blondines, o jos juk nėra visos "blondinės", taip pat ir auklė auklei nėra lygi "o kokai patirtimi gali pasigirti 20" - čia toks pat posakis, kaip apie visas blondines, o jos juk nėra visos "blondinės", taip pat ir auklė auklei nėra lygi [/quote]
as irgi kai pati dar neturejau vaikelio, dirbdavau aukle. ir ne todel, kad negaledavau susirasti kito darbo, o todel, kad man potikdavo buti su vaikais. su vaikeliu tevais visad labai gerai sutardavau ir budavome kaip draugai. tad kai maniske mazyle paaugs, samdysiu tik jauna aukle, aisku - labai atsakingai. ir ziuresiu, visu pirma, kad mano mergytei ji patiktu. o senos aukles nepatinka todel, kad jos pradeda aiskinti, kaip reikia auginti vaikus. gal as patirties turiu ir maziau uz jas, bet tai yra mano vaikas.
QUOTE(cernaite @ 2007 07 20, 13:32) tikrai nesutinku, su šia pozicija. pas mane dirbo aukle ir 21 metų mergina (kuri, beje buvo geriausia) ir auklė virš 50. Viskas priklauso nuo individualių žmogaus savybių. Jeigu žmogus žino kas yra vaikas ir yra lankstus, atsižvelgia į pastabas ir t.t., tai jokios problemos nematau. kalbant apie vyresnį žmogų, manau, kad svarbiau atsižvelgti į sveikatą, kad vaikas gatvėje kur nors vienas neliktų dėl auklę ištikusio kokio infarkto ar insulto, ar dar kokios bėdos. Manau, nereikia prisirišti prie stereotipo, juk visos auklės yra kieno nors "močiutės ar giminaitės", tai godėl savos močiutės auklės gerai, o svetimos bus būtinai netinkamos?
Cernaite, jūs gal norit pasisakyt kurioje nors temoje, bet vietos mygtuko "atsakyti" spaudžiat "nauja tema"
gal vertėtų laikytis forumo taisyklių ir "nespamint" QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 07 20, 18:57) Cernaite, jūs gal norit pasisakyt kurioje nors temoje, bet vietos mygtuko "atsakyti" spaudžiat "nauja tema" gal vertėtų laikytis forumo taisyklių ir "nespamint" QUOTE(cernaite @ 2007 07 20, 15:32) šiaip jau, panele, pedagogo, ar šiaip žmogaus asmeninės savybės ne nuo amžiaus priklauso, o nuo pasaulėžiūros. Man jūsų labai gaila, gad šitaip negerbete nei savęs, nei savo pasirinktos profesijos. Primenu, skelbiatės esanti pedagogė, neišvengsit senatvės ir jūs. Ar tuo savo pasisakymu jūs tiesiog norėjote pasakyti, jog jūsų progresyvus amžius iki trisdešimties, o paskui kaip asmenybū tiesiog degraduosite (regresas) QUOTE(Ausrytukas @ 2007 07 21, 20:11) šiaip jau, panele, pedagogo, ar šiaip žmogaus asmeninės savybės ne nuo amžiaus priklauso, o nuo pasaulėžiūros. Man jūsų labai gaila, gad šitaip negerbete nei savęs, nei savo pasirinktos profesijos. Primenu, skelbiatės esanti pedagogė, neišvengsit senatvės ir jūs. Ar tuo savo pasisakymu jūs tiesiog norėjote pasakyti, jog jūsų progresyvus amžius iki trisdešimties, o paskui kaip asmenybū tiesiog degraduosite (regresas) QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 07 20, 20:57) Cernaite, jūs gal norit pasisakyt kurioje nors temoje, bet vietos mygtuko "atsakyti" spaudžiat "nauja tema" gal vertėtų laikytis forumo taisyklių ir "nespamint" SORRY,KARTAIS IDETI PRASAU I FORUMA DRAUGES VAIKO-JIS TURI INTERNETA,GAL IR NE TAIP KA PADARO.. |