Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Buteliukų sterilizavimas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
~Beauty~
QUOTE(zverrriux @ 2010 09 07, 16:12)
Pirkti sterilizatorių - bevertis pinigų švaistymas! <...> mano nuomone, visiškai užtenka perskalauti visus indelius verdančiu vandeniu, nereikia jokių įmantrių aparatų - rezultatas tas pats...

Pritariu 100% drinks_cheers.gif

bitė Majaa
mes apsiejom be sterilizatoriaus smile.gif
zalainga
Mes neturim specialaus sterilizatoriau, taciau isigijos savaime besistrelizijuojanti buteliuka "Lovi". Cia MB sumanymas buvo, as mielai buteliukus karstu vandeniu perpilciau, taciau sitas buteliukas turi dangteli kurio pagalba galima sterilizuoti buteliuką ir visas jo dalis mikrobangų krosnelėje tik per 90 sekundžių! Vardan sventos ramybes naudoju si buteliuka biggrin.gif Ir MB ramus, kad buteliukas sterilizuotas ir man niekas nezyzia del sterilizavimo biggrin.gif
eiksau
QUOTE(me2tis @ 2010 10 03, 15:29)
o dėl naudos galiu pasakyti- kad tai tikrai reikalingas daiktas..
kiekviena mamytė turi savo požiūrį į sterilumo reikalingumą, tačiau auginant kelis vaikus (kai didesnieji pastveria mažiuko indus ir dar su jais pažaidžia  doh.gif ), išties verta atidžiau prižiūrėti indelius...
kaip pavyzdį galiu pasakyti dukterėčios atvejį- jos mama buteliukus irgi tik plaudavo karštu vandeniu arba praskalaudavo virintu... Tačiau mažylė susirgo rimta žarnyno virusine liga.. Kaip paaiškėjo- perduodama kačių.. O pasirodo, todėl, kad mergytės brolis sesės buteliukais ne kartą buvo katę "maitinęs"  doh.gif  Po tokių bandymų vien perplovimo verdančiu vandeniu tikrai neužtenka  doh.gif
*

tai jei namuose laiko kate ,gal reiktu ligas isgydyt pirmiausia,o ne sterilizatorius pirkti bigsmile.gif juk taip pat sekmingai vyresnis berniukas galejo ta kate glostyt,o po to koki barskuti paimt ir mergytei iduoti i rankas. o tada i burna mirksiukas.gif o ir isvis ka neimanoma padeti buteliuku taip ,kad vyresnis vaikas nezaistu su jais blink.gif zirkles paslepiam, vaistus,klozetu valiklius irgi ,o buteliuku padeti neimanoma kazkur,kad nepasiektu ? g.gif
giedruteliux
Sterilizatoriaus mes neturejom ir man jo tikrai netruko. Nesu pamisusi ant situ dalyku biggrin.gif Aisku svara turi buti atsiradus kudykiui, bet sterilizuoti buteliukus, lekstutes ir kitus daiktus - ne man biggrin.gif
Bet va cia tai naujiena zalainga pasake - savaime besisterilizuojantys Lovi buteliukai vien tik del ipatingo dangtuko. Hmm ir koks veikimo principas sito buteliuko?
zalainga
QUOTE(giedruteliux @ 2010 10 13, 12:41)
Sterilizatoriaus mes neturejom ir man jo tikrai netruko. Nesu pamisusi ant situ dalyku biggrin.gif Aisku svara turi buti atsiradus kudykiui, bet sterilizuoti buteliukus, lekstutes ir kitus daiktus - ne man biggrin.gif
Bet va cia tai naujiena zalainga pasake - savaime besisterilizuojantys Lovi buteliukai vien tik del ipatingo dangtuko. Hmm ir koks veikimo principas sito buteliuko?
*

I dangteli ipili atitinkama kieki vandens, tuomet i ji sudedi visas atskiras buteliuko dalis ir ant virsaus uzdedi pati buteliuka. Uzstati mikro bangu krosnele 90s. ir po tiek laiko istraukti visa sterilu buteliuka smile.gif
Sis triukas vyksta del kazkokios ipatingo dangtelio smile.gif Ka zinau, man tai patinka sitas dalykas , kad nereikia nieko virinti, pilti verdancio vandens, kur pati gali apsiplikyti.
v.vileva
Augindama pirma vaika neturejau jokiu aparaciuku palengvinanciu vaiko prieziura, uz tai augindama antra "atsigriebiau" lotuliukas.gif . As turejau mikrobangini sterilizatoriu. Daug kartu patogiau nei virinti doh.gif . Man labai praverte thumbup.gif , ypac pirmais menesiais. Tik parsivezus vaikiuka is gimdymo namu, atrodo, jei galetum, tai visa aplinka sterilizuotum, ne tik buteliukus lotuliukas.gif . Veliau, augant vaikui, sterilizuodavau vis reciau, dazniausia reikedavo sterilizuoti soskiukus, tai ir buteliuku pridedavau, kad konteineris butu pilnas.
Nesigailejau ji isigijusi 4u.gif
JJmama
Mes apsejom ir ketinam apseiti be jokio specialaus sterilizatoriaus. Buteliukus perlieju verdanciu vandeniu, kartais sudejusi i puoda pavirinu. kartais tiesiog isplaunu su sepeteliu 4u.gif
zalainga
QUOTE(v.vileva @ 2010 10 15, 07:54)
Augindama pirma vaika neturejau jokiu aparaciuku palengvinanciu vaiko prieziura, uz tai augindama antra "atsigriebiau" lotuliukas.gif . As turejau mikrobangini sterilizatoriu. Daug kartu patogiau nei virinti doh.gif . Man labai praverte thumbup.gif , ypac pirmais menesiais. Tik parsivezus vaikiuka is gimdymo namu, atrodo, jei galetum, tai visa aplinka sterilizuotum, ne tik buteliukus lotuliukas.gif . Veliau, augant vaikui, sterilizuodavau vis reciau, dazniausia reikedavo sterilizuoti soskiukus, tai ir buteliuku pridedavau, kad konteineris butu pilnas.
Nesigailejau ji isigijusi 4u.gif
*

O kokios firmos tu turi? Gal lovi?
v.vileva
QUOTE(zalainga @ 2010 10 18, 10:46)
O kokios firmos tu turi? Gal lovi?
*

Ne, mes su dukryte AVENT gerbejos biggrin.gif .
giedruteliux
Hmm kazin kuo skiriasi Lovi nuo avent sterilizatoriaus? Man toks vaizdas kad avent tiesiog gerai pravede rinkodara del to tie produktai yra taip perkami smile.gif
Šilta
QUOTE(JJmama @ 2010 10 17, 12:31)
Mes apsejom ir ketinam apseiti be jokio specialaus sterilizatoriaus. Buteliukus perlieju verdanciu vandeniu, kartais sudejusi i puoda pavirinu. kartais tiesiog isplaunu su sepeteliu 4u.gif
*

Aš irgi sterilizuoju - virindama. Kadangi visų išrastų priemonių nesusipirksi, tai kai ką reikia atlikti gal ir ne taip patogiai.
Klepesova
jei pirmas vaikas- dar pagalvočiau- bet pimąjį auginau grynai krūtim. dabar antras 2 savaitės ligoninėje, paskiau aš tik išplaudavau ir verdančio vandens pripildavau- palaikydavaukol stikliniai buteliukai karšti pasidaro išpildavau buteliukas nugaruoja- sausas patampa... ir viskas. apie sterilizatorių kad tokie yra atsiminiau tik prieš porą savaičių. tai patogus daiktaS tačiau trumpalaikė investicija dar kartą kartoju jei tai pirmas vaikas- tikrai būčiau pirkusi bet antras vaikas- ir dar jam jau 3 mėn. nemanau kad man apsimoka tokį daiktą turėtp- kur paskiau jį dėt? blush2.gif
VLVJV
[SVEIKOS MAMYTES, GAL KAS GALI PAPASAKOTI AR STEREALIZATORIUS TURI AUTOMATISKAI ISSIJUNKTI, NES MANO NEISSIJUNGIA PO 15 MIN. IR DAUGIAU... IR KAM TAS MIKTUKAS APACIOJE
Mamukas***
mes irgi sterilizatoriaus neturim, kazkaip virintam vandeny tai darau,.,, nzn gal kita vaika kai turesiu ir isigysiu, bet bent jau dabar apsieinu be to...
simuchiuke
Tiesą pasakius, mano sterilizacija buvo plovimas su soda. Šiaip garų puodai atlieka tą pačią funkciją, tai kartais ir ten įdėdavau.
Venus
Kadangi gavau dovanų, tai mum labai pravertė. Turėjau Avent. Sterilizavau kol vaikui suėjo metai.
zverrriux
Naudoju Chico garų sterilizatorių - patogu ir esu juo gana patenkinta. Daiktas greičiausiai nėra jau toks būtinas, pvz, kaip buteliukų šildytuvas, - tikrai užtektų vien virintu vandeniu perplauti, bet kad jau turiu jį, tai ir naudoju. Be to, ramu, kad į sterilizuotą indelį nutraukus pienuką, jame taip greit bakterijų neprisiveis. 4u.gif
EDITA*
Dukrą auginau be sterilizatoriaus ir buteliukų virinimą atsimenu kaip didžiausią siaubą. Dabar turiu Avento sterilizatorių ir esu labai labai patenkinta. thumbup.gif
Gandre*
QUOTE(EDITA* @ 2010 12 17, 17:38)
Dukrą auginau be sterilizatoriaus ir buteliukų virinimą atsimenu kaip didžiausią siaubą. Dabar turiu Avento sterilizatorių ir esu labai labai patenkinta.  thumbup.gif
*

Butent taip ir isivaizdavau pries pirmosios gimima, kad prasikeiksiu su tuo buteliuku virinimu, todel pasiryzau nusipirkti sterilizatoriu, beje pirkau nauja AVENT (ta naujesni jau), uz puse kainos, nes per skelbimus galima rasti atveztu is UK fabriku. Ir buvau be galo patenkinta, plaudama buteliukus netrindavau iki pamelyvanimo, nes zinojau, kad sterilizatorius savo darba atliks... thumbup.gif
catus
Kai gimė sūnelis, net nebuvo minčių apie sterilizatoriaus įsigijimą. Pirmas dienas virinau, bet nepatiko tas dalykas, kad virinami daiktai apsitraukdavo labai plona kalkių plėvele ir po virinimo reikėdavo su verdančiu vandeniu visa tai nugrimzt. Tada sterilizavau garų puode. Dalykas toks - jei būčiau turėjusi antrą garų puodą, būčiau ir nepirkusi sterilizatoriaus, bet kai neturėjau.. Labai dažnai reikėdavo ir puodo, ir mažylio valgymo "įrakius" po kiekvieno valgymo sterilizuoti, nes pieniuko turėjau tik lašą, tad pagrindinis maistelis buvo mišinukas. Kažkur po mėnesio ar dviejų įsigijau Lindam sterilizatorių ir iki šiandienos negaliu juo atsidžiaugti, nors mums jau 11 mėnesiukų. Dabar tik vienąkart per dieną išsterilizuoju indelius. Pirkau nenaują, bet savo funkcijas atlieka kuo puikiausiai smile.gif
Unruuly
Verta pirkti,tikrai geras dalykas.
A6 virinau, bet nepatiko tas dalykas, kad virinami daiktai apsitraukdavo kalkių plėvele schmoll.gif schmoll.gif
Galima gi ir naudota nupirkti,bus nebrangu ir patogu thumbup.gif
ra_tu
QUOTE(zverrriux @ 2010 12 16, 19:57)
Be to, ramu, kad į sterilizuotą indelį nutraukus pienuką, jame taip greit bakterijų neprisiveis.  4u.gif
*

va, šį priežastis man buvo pagrindinė perkant mikrobanginį sterilizatorių. Ir tikrai nenusivyliau.
saulegraz@
Tikrai reikalingas, as manau tai vienas is pagrindiniu pirkiniu, aisku tom, kurios nemaitina, nepamainomas dalykas thumbup.gif As ir dabar kelis kart i savaite pasterilizuoju gertuve, saukstelius, zodziu randu ka lotuliukas.gif
meile_G
Sterilizavimas reikalingas, bet sterilizatorius ne. Uztenka i verdanti vandeni porai minuciu imesti.
Misaki
Niekad nieko nesterilizavau ir viskas thumbup.gif . Tiesiog isplaunu paprastai, ir tiek (kartais indaplovej, kartais rankom).
Atgyvenes dalykas tas sterilizavimas...Na, gal jei kudikis labai mazas, gime neisnesiotas, serga, ir turi prasmes visi tie vargai, bet siaip....
Šaranga
Nežinau atgyvenes sterilizavimas ar ne?bet aš tai darydavau ir pačiai ramiau būdavo.Tik aš neturėjau jokio sterilizatoriaus o virindavau elementariame puode su soda kartą savaitėje,ir buteliukus ir čiulptukus.
Edilija05
QUOTE(gucii @ 2011 01 21, 02:32)
Sterilizavimas reikalingas, bet sterilizatorius ne. Uztenka i verdanti vandeni porai minuciu imesti.
*

Man irgi atrodo, kad tie sterilizatoriai tik priemone kazkam uzsidirbti:) Mes irgi laikas nuo laiko isvirinam buteliukus vandenukyje ir viskas.
zapukė
Aš kol pienu maitinau, sąžiningai kas kartą virindavau buteliukus, kai perėjom vien tik ant mišinio, nustojau tai daryti.
Almutė+
QUOTE(gucii @ 2011 01 21, 01:32)
*

Auksiniai žodžiai 4u.gif Pati taip dariau biggrin.gif
*drauge*
Mamytes kurios naudojasi el. sterilizatoriumi, gal galite trumpai paaiskinti kaip naudotis? Kiek vandens pilat? Baigus sterilizavimo procesui buteliukai buna slapi? Kaip juos isdziovinti?
nuar
Turim mikrobanginį sterilizatorių - patogu.
Hellionn
Sterilizuodavau po kiekvieno maitinimo iki 10 menesiu, o db tiesiog plaunu..
disa
asmanau kad rekikia,gal ne kasdien bet kas antra tikrai.mes naudojam ir esu lb patenkinta rolleyes.gif
linute_klp
turejau avent sterilizatoriu tai tikrai praverte!!!
twins mummy
Sveiki,

kudikiu buteliukus sterilizuoti butina. Tik jau pacios mamos renkasi sau priimtinesni buda: plikyti verdanciu vandeniu, ar isigyti sterilizatoriu. As turiu 2 mazylius + pieneli nusitraukineju. Taigi plauti tikrai yra ka. Man patogiausia tvarkytis naudojant elektrini sterilizatoriu. Tik baisu apie elektros saskaita pagalvoti smile.gif Kartais viska nuplikau verdanciu vandeniu, beda, kad ne karta esu nusiplikiusi sau rankas sad.gif
Deiza
manau kad naudingas daiktelis pagalba mamytei
jindra2
Sveikos mamytės,

Augindama pirmaji vaikelį buteliukus virindavau, o vanduo Šiauliuose turi daug kalkių, tai buteliukai pasidarydavo baisus.
Antrajam vaikeliui (jau pakeliui ax.gif ) nusipirkau Avent sterilizatoriu, dar nenaudojau ,bet manau situacija su apkalkejusiais buteliukais pasikeis. 4u.gif
jurci
mes tai labai naudojam.labai patogu mums. turim mikrobanges TT.
erika_daug
mes tai pavirinam buteliukus ir kiekviena diena istrinam su soda. tikrai lieka svarūs 4u.gif
Latte kava
Buteliukus ir kitus sterilizuotinus vaiko daiktus virinu vandeny su citrinos rugstimi, paskui perpilu virintu vandeniu. Tikrai neapkalkeja. O sterilizatorius man kazkaip atrodo nereikalingas g.gif
virsukalne
Mums neprireike. Su verdanciu vandeniu + soda sterilizuodavau. Man taip patogiau ir uztikrinciau buvo smile.gif ir papildomai vietos neuzeme. Jei maitinanat tik misineliais, kai daug buteliuku, tuomet galbut ir praverstu, bet kai gan ilgai maitinau pati, tai viena buteliuka per diena issiplauti man tikrai vargo nebuvo smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.