as naudoja AVENT elektrini
Man irgi iškilo dilema reikalingas tai daiktas ar ne
mes tai tokio daikto neturejom ir manau kad nelabai jis reikalingas :ax manau geriausia su virintu vandeniu laaaabai gerai pravalyti
mamos padekit!man idomu suzinoti.,Ar jus sterilizuojate buteliukus via laika po kiekvieno matinimo?ar ne?
Labas,
na zinai, kai gulejau ligonineje po gimdymo, tai akusere man aiskino, kad dabar jau epidemiologai sako, jog buteliuku nereikia sterilizuoti, uztenka tik svariai isplauti ir tiek. As asmeniskai tai buteliuka perpilu virintu vandeniu, juk nezinai, koks ten tas vanduo pas mus teka. As manau, kad vaikui iki metuku reikia sterilizuoti, o paskui tai jau ne, juk mes irgi sau indu nesterilizuojame
Po kiekvieno maitinimo perplaunu karstu vandeniu, ir karta i para isplaunu su soda arba druska, ypac zinduka. Ypac gerai isplaunu po misinuko. Taip patare dar KMUK, kad neatsirastu pienlige. Anksciau tai plaudavau 2-3k i para, virindavau kartais, visada verdanciu vandeniu perpildavau. Kazkaip ir paciai nemalonu ziuret kai buteliukai priauge, nesvarus
Mes tai faktiskai nuo pat pradziu svariai issveiciam ir uzpilam po to verdanciu vandeniu ir paliekame kuri laika pastoveti. Tik kartais jei atrodo nesvarus isviriname, bet tai buna retai. O kakutis tai priklausomai nuo maisto. Kai valge misinuka vienos rusies buvo geltonas, o kai to misinuko neliko, ir perejom prie naujo - pasidare tamsus. Bet medikai sake, kad nieko tokio, tiesiog del misinio sudeties.
As manau kad tai yra butinas dalykas as visa laika sterilizuoju.
o kai isvirinate tuos buteliukus, su kuo juos issluostoteas tam perikalui turiu atsidejusi ranksluostu svaru, bet lieka pukeliu tai nesugalvoju su kuo cia sluostyti
asiq ,
o sau indus irgi sterilizuojat?
as isplaunu su sepeciu. kai maitint ruosiuos - perskalauju virintu vandeniu. pas mane stovi filtrai tai biski svaresnis nei miesto vanduo, gal todel nelabai rupinuos taip stipriai...kuo labiau vaika i siltnami desit, tuo sunkiau jam bus lauke augt
Aš tik iki 3 mėn. sterilizuodavau buteliukus, o dabar tik su karštu vandeniu išplovus perskalauju
QUOTE(Ajurekiuke @ 2007 06 15, 16:19) o kai isvirinate tuos buteliukus, su kuo juos issluostoteas tam perikalui turiu atsidejusi ranksluostu svaru, bet lieka pukeliu tai nesugalvoju su kuo cia sluostyti Sluostyt nereikia, juk visos bakterijos vel prilimpa, nesvarbu,kad ranksluosciai svarus. As tiesiog palieku juos isdziuti. Geriau deti ant konors, kas nepukuotas, taigi ranksluosciai netinka, as ant vystyklo dedu paprasto Papildyta: QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 15, 16:50) o sau indus irgi sterilizuojat? as isplaunu su sepeciu. kai maitint ruosiuos - perskalauju virintu vandeniu. pas mane stovi filtrai tai biski svaresnis nei miesto vanduo, gal todel nelabai rupinuos taip stipriai...kuo labiau vaika i siltnami desit, tuo sunkiau jam bus lauke augt Buteliukai sterilizuojami, plaunami ,kad neatsirastu pienlige. Paprastai isplovus nelabai issiplauna, vistiek zindukas riebaluotas lieka.
as gal du kartus esu verdanciam vandeni palaikius. kartais isplaunu su indu plovikliu ir paskui perplaunu virintu vandeniu. as tai labai nesterilizuojuosi
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 15, 18:45) Sluostyt nereikia, juk visos bakterijos vel prilimpa, nesvarbu,kad ranksluosciai svarus. As tiesiog palieku juos isdziuti. Geriau deti ant konors, kas nepukuotas, taigi ranksluosciai netinka, as ant vystyklo dedu paprasto Papildyta: Buteliukai sterilizuojami, plaunami ,kad neatsirastu pienlige. Paprastai isplovus nelabai issiplauna, vistiek zindukas riebaluotas lieka. o prie ko cia man tai rasai? as isplaunu ir perskalauju - nematei?
mamos tik be pykciu
aš savo pirmagimio buteliukus visada virindavau. turėjau 8 vnt (kad visai parai užtektų) ir dieną panaudojus iškart išplaudavau, o ryte visus išvirindavau. kol valgė iš buteliukų, tol ir virindavau. dabar maitinu krūtimi, tai buteliuką naudoju tik sultims gerti.. kartais išvirinu, bet nebe kasdien. panaudojus tik išplaunu su soda.
aš gerai išplaunu buteliukus ir nušutinu verdančiu vandeniu
Nesterilizuoju. Isplaunu, kartasi perlieju verdanciu vandeniu, labai retai, kai matau kad jau reikia , pavirinu. Man daktare aiskino kad per daug steriliai vaiko laikyt nereikia, organizmas nuo mazens turi pratintis prie naturalios aplnikos, kovot su bakterijom...
Iki 3 mėn. kartais pavirindavau ir viskas.
QUOTE(Astiena @ 2007 06 16, 10:14) as va irgi taip. bet nusutinu ne visad QUOTE(katuksss @ 2007 06 16, 10:42) Nesterilizuoju. Isplaunu, kartasi perlieju verdanciu vandeniu, labai retai, kai matau kad jau reikia , pavirinu. Man daktare aiskino kad per daug steriliai vaiko laikyt nereikia, organizmas nuo mazens turi pratintis prie naturalios aplnikos, kovot su bakterijom... va va, as tai pati manau, kad nereik siltnamiuos laikyt maziuku...tokie turbut ir serga dazniau, kas, aisku labai galia - mamos gi tik is meiles stengias. o tokios, kurios maziau pergyvena del tokiu dalyku atrodo neatsakingos ir nerupestingos
Skaičiau knygoje ,kad buteliukus reikia virint iki 4 mėn, t.y. kai įvedamas tirštas maistas. , džiovinti ant popierinio rankšluosčio. beje, ligoninėje man paaiškino, kad jei tas pats vaikutis geria, tai užtenka tik išplikyt verdančiu vandeniu. Bet aš vistiek virinu.
QUOTE(jurate4 @ 2007 06 15, 20:51) as gal du kartus esu verdanciam vandeni palaikius. kartais isplaunu su indu plovikliu ir paskui perplaunu virintu vandeniu. as tai labai nesterilizuojuosi Su indu plovikliu jokiu budu negalima plaut. Juk ten gryna chemija. Net ir suaugusiems nepatariama plaut indu Papildyta: QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 15, 23:45) O ko tu cia siunti?
mes tai isplaunam su paprastu vandenuku, na o paskui dar perplauni su virintu vandeniu
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 18, 09:24) Su indu plovikliu jokiu budu negalima plaut. Juk ten gryna chemija. Net ir suaugusiems nepatariama plaut indu Papildyta: O ko tu cia siunti? isplovus su karstu vandeniu su sepeciu buteliuka ir parliejus verdanciu, manau pakanka. kuo labiau saugosi vaika ir virinsi istisai, tuo paskuj jis maziau atsparus bacilom bus.
aš tai kasdien sterilizuoju buteliukus ir manau kad tai yra būtina.
Na is tikruju ,po teisybei...as manau ,kaip kazkuri mama rase pries tai....buteliukus sterilizuoti reik iki mazdaug ,kol neprimaitini vaiko kitu maisteliu ar kosytem ivairiom!tad as taip pat turiu 7 buteliukus.ju dabar uztenka visai dienai,kadangi dukryte valgo jau kosytes.jei plaunu buteliukus perlieju karstu vandeniu ir manau to pakanka
nevirinu, nes buteiuką pradėjau naudot dar gimdymo namuose. o ten juk išvirint nebuvo sąlygų. nu ir nieko
as virinti tai nevirinu, nes labai kalkeja, bet i sterilizatori sumetu i savaite 2 kartus visus buteliukus ir saukstelius
Aš pavirinu kartą savaitėj vandeny su soda. O po kiekvieno maitinimo perplaunu su karštu vandeniu iš čiaupo ir karštu virintu vandeniu.
QUOTE(WEITA @ 2007 06 15, 01:51) mamos padekit!man idomu suzinoti.,Ar jus sterilizuojate buteliukus via laika po kiekvieno matinimo?ar ne? As sterilizuodavau kas antra-trecia maitinima, jau jau to nebedarau, tik buteliukus svariai isplaunu QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 18, 11:37) isplovus su karstu vandeniu su sepeciu buteliuka ir parliejus verdanciu, manau pakanka. kuo labiau saugosi vaika ir virinsi istisai, tuo paskuj jis maziau atsparus bacilom bus. gerai, veskim vaikus prie -10 i laika be kepuriu, maudykim saltam vandeny ir t.t. Pratinkim prie visko, uzaugs niekad gyvenime nesirge, taip? QUOTE(mylimuke @ 2007 06 19, 18:19) gerai, veskim vaikus prie -10 i laika be kepuriu, maudykim saltam vandeny ir t.t. Pratinkim prie visko, uzaugs niekad gyvenime nesirge, taip? na, manajam teko ziema ir prie -15 suprakaitavusiam varyt per lauka namo...vien tode, kad is saugojimo prirengdavau - dabar namie skersvejai pastoviai - langai atidaryti visi...nakti irgi atidaryti nuo tada kai lauke 10+ buvo. masinoj vaziuojant langai atidaryti - vaikas sedi prieky, tai i ausis nepucia ir maudau +35 laipsniu vandeny uztat ir sakau - nereik perdaug saugot. zinoma, cia tik is meiles viskas...kaip ir su skalbimu - rubus su bonux skalbiu, vandens maudymui niekad nevirinau, nors dar bambagysle nebuvo nukritus cia kiekvienos reikalas, bet as nenoriu labai stipriai perlenkt su sauojimu o ir be kepures pirma kart isvedziau kai pirmi siltesni orai buvo QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 19, 20:05) na, manajam teko ziema ir prie -15 suprakaitavusiam varyt per lauka namo...vien tode, kad is saugojimo prirengdavau - dabar namie skersvejai pastoviai - langai atidaryti visi...nakti irgi atidaryti nuo tada kai lauke 10+ buvo. masinoj vaziuojant langai atidaryti - vaikas sedi prieky, tai i ausis nepucia ir maudau +35 laipsniu vandeny uztat ir sakau - nereik perdaug saugot. zinoma, cia tik is meiles viskas...kaip ir su skalbimu - rubus su bonux skalbiu, vandens maudymui niekad nevirinau, nors dar bambagysle nebuvo nukritus cia kiekvienos reikalas, bet as nenoriu labai stipriai perlenkt su sauojimu o ir be kepures pirma kart isvedziau kai pirmi siltesni orai buvo Bet juk prie vesesnio vandens ir oro pratinai po truputi, juk nevedei prie -10 be kepures? Ir nemaudai lediniam sulinio vandeny? Vistiek kazkiek saugai. Nemanau,kad reikia palikt bereikalingas bakterijas, juk nera sunku kartais ir labiau tuos buteliukus pasveist
as kazkaip kol kas nevirinau buteliuku. Visada perplaunu siaip vandeniu ir paskui dar virintu perpilu, pasutinu. Bet va pienlige turbut kad busim pasigave...
Na mamytes, baikit pyktis
As tai pvz is viso nei buteliuku plaunu, nei ju sterilizuoju, nes nenaudoju, nes tiesiai is kruties duodu pieneli QUOTE(mylimuke @ 2007 06 20, 13:03) Bet juk prie vesesnio vandens ir oro pratinai po truputi, juk nevedei prie -10 be kepures? Ir nemaudai lediniam sulinio vandeny? Vistiek kazkiek saugai. Nemanau,kad reikia palikt bereikalingas bakterijas, juk nera sunku kartais ir labiau tuos buteliukus pasveist tai taip taip, po biskiuka QUOTE(giliuxe @ 2007 06 20, 14:12) Na mamytes, baikit pyktis As tai pvz is viso nei buteliuku plaunu, nei ju sterilizuoju, nes nenaudoju, nes tiesiai is kruties duodu pieneli nu tu cia ir parasiai QUOTE(rozinee @ 2007 06 20, 14:29) as irgi pirmaji karta isvirinau
As isplaunu ir verdanciu vandenuku perlieju. O savaitei viena karta sterilizuoju Avent sterilizatoriu.
QUOTE(jurka @ 2007 06 20, 15:00) as kazkaip kol kas nevirinau buteliuku. Visada perplaunu siaip vandeniu ir paskui dar virintu perpilu, pasutinu. Bet va pienlige turbut kad busim pasigave... Atsiradusia pienlige reikia gydyti, o buteliuku plovimas tik profilaktika. Tinka plauti su soda arba druska, tada pasisalina visos apnasos nuo zinduku ir buteliuku Beje pienlige pasireiskia baltais lopineliais ant liezuvio ir gomurio, kartais su raudonais (kraujo) taskeliais per viduri. Pasirodykit gydytojui.
o pienlige negali but perduota per gimdyma?
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 20, 20:57) Atsiradusia pienlige reikia gydyti, o buteliuku plovimas tik profilaktika. Tinka plauti su soda arba druska, tada pasisalina visos apnasos nuo zinduku ir buteliuku Beje pienlige pasireiskia baltais lopineliais ant liezuvio ir gomurio, kartais su raudonais (kraujo) taskeliais per viduri. Pasirodykit gydytojui. Na mus gydytoja apziurejo, tas musu liezuviukas visas baltas, ir israse ji mums Daktarino 2-3 kartus per diena sake po truputi duoti tepaliuko. Tai jau vakar nusipirkom ir pradejom gydytis. Nieko nebelaukiam. Tikiuosi greit ir praeis. Tik mazoji man daznai atpylineti pradejo. Buna ir nelabai gausiai, buna ir gausiau, bet kad daznokai. Nezinau ar cia labai blogai ar taip turi buti ir ka daryti, kad maziau atpylinetu. Gal galit patarti? QUOTE(jurka @ 2007 06 21, 11:51) Na mus gydytoja apziurejo, tas musu liezuviukas visas baltas, ir israse ji mums Daktarino 2-3 kartus per diena sake po truputi duoti tepaliuko. Tai jau vakar nusipirkom ir pradejom gydytis. Nieko nebelaukiam. Tikiuosi greit ir praeis. Tik mazoji man daznai atpylineti pradejo. Buna ir nelabai gausiai, buna ir gausiau, bet kad daznokai. Nezinau ar cia labai blogai ar taip turi buti ir ka daryti, kad maziau atpylinetu. Gal galit patarti? Gal nepatinka vaistuku skonis, uztai atpylineja
Isvirinau buteliukus ir zindukus tik pries pirmaji naudojima. Daugiau nevirinau ir nesterilizavau nei karto, nei sunui, nei dukrai
nesijaudink del atpylinejimo!mano dukryte taip pat turejo sia problema ,ir atpylinejo labai daug ..atrodydavo kad vaikas net vevia!aisku jaudintis reiketu tuo atveju jei svoris neauga!o taip iki sesiu menesiu tas dalykas sumazes
buteliukus virinu karta i savaite,o siaip tik isplaunu
mes turim avent sterilizatoriu i mikrobangine, tai irgi dziaugiames
sakau taip, nes turiu kaip palyginti |