Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Buteliukų sterilizavimas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
EdAn
as naudoja AVENT elektrini ax.gif
thumbup.gif daiktas
Gilberta
Man irgi iškilo dilema reikalingas tai daiktas ar ne g.gif
Meka Pinavija
QUOTE(_braskute @ 2007 06 05, 22:17)
manau, kad jis nereikalingas, puikiai issiverciau be jo  mirksiukas.gif
*

QUOTE(kastone @ 2007 06 12, 23:10)
as irgi puikiausiai issiverciu be sterilizatoriaus. karts nuo karto pravirinu buteliukus.
*

Aš irgi be jo puikiausiai apseinu drinks_cheers.gif
blusė
mes tai tokio daikto neturejom ir manau kad nelabai jis reikalingas :ax manau geriausia su virintu vandeniu laaaabai gerai pravalyti mirksiukas.gif
*weita*
mamos padekit!man idomu suzinoti.,Ar jus sterilizuojate buteliukus via laika po kiekvieno matinimo?ar ne? g.gif mano dukrytei eina 7 menuo ir nezinau ar dar privaloma unsure.gif ?ar nepakenks g.gif ,jei nesterilizuosiu ax.gif ir kokia spalva vaikutis turi kakoti? aciu is anksto!!
Sirijana
Labas,
na zinai, kai gulejau ligonineje po gimdymo, tai akusere man aiskino, kad dabar jau epidemiologai sako, jog buteliuku nereikia sterilizuoti, uztenka tik svariai isplauti ir tiek. As asmeniskai tai buteliuka perpilu virintu vandeniu, juk nezinai, koks ten tas vanduo pas mus teka. As manau, kad vaikui iki metuku reikia sterilizuoti, o paskui tai jau ne, juk mes irgi sau indu nesterilizuojame ax.gif
mylimuke
Po kiekvieno maitinimo perplaunu karstu vandeniu, ir karta i para isplaunu su soda arba druska, ypac zinduka. Ypac gerai isplaunu po misinuko. Taip patare dar KMUK, kad neatsirastu pienlige. Anksciau tai plaudavau 2-3k i para, virindavau kartais, visada verdanciu vandeniu perpildavau. Kazkaip ir paciai nemalonu ziuret kai buteliukai priauge, nesvarus blush2.gif
asta29
Mes tai faktiskai nuo pat pradziu svariai issveiciam ir uzpilam po to verdanciu vandeniu ir paliekame kuri laika pastoveti. Tik kartais jei atrodo nesvarus isviriname, bet tai buna retai. O kakutis tai priklausomai nuo maisto. Kai valge misinuka vienos rusies buvo geltonas, o kai to misinuko neliko, ir perejom prie naujo - pasidare tamsus. Bet medikai sake, kad nieko tokio, tiesiog del misinio sudeties.
Vijusa
As manau kad tai yra butinas dalykas as visa laika sterilizuoju.
Ajurekiuke
o kai isvirinate tuos buteliukus, su kuo juos issluostoteas tam perikalui turiu atsidejusi ranksluostu svaru, bet lieka pukeliu tai nesugalvoju su kuo cia sluostyti g.gif
*weita*
asiq , smile.gif as tai po kiekvieno maitinimo is buteliuko juos sterilizuodavau mikobangeje,o dabar perplaunu su karstu vandeneliu ,arba uzpilu verdanciu ir palaikau pora minuciu!nes po mikrobanges buteliukai atrodydavo neisvaizdus nuseda daug kalkiu ir jas sunku isplauti! verysad.gif o del kakucio tai dukryte kakoja tamsokai!tai as jau nusigandau verysad.gif maniau kad kazkas gal negerai...gyvenu uzsienyje..tai skaityk viska suzinau is jusu! smile.gif tai pas mus daktareliai nekokie.. schmoll.gif
mama_x2
o sau indus irgi sterilizuojat? wink.gif bent jau manes to paklause ligoninej kai klausiau ar virint biggrin.gif
as isplaunu su sepeciu. kai maitint ruosiuos - perskalauju virintu vandeniu. pas mane stovi filtrai tai biski svaresnis nei miesto vanduo, gal todel nelabai rupinuos taip stipriai...kuo labiau vaika i siltnami desit, tuo sunkiau jam bus lauke augt wink.gif
La Loba
Aš tik iki 3 mėn. sterilizuodavau buteliukus, o dabar tik su karštu vandeniu išplovus perskalauju ax.gif tiesa, pas mus karštas beveik verdantis bėga ir iš nuosavo gręžinio, tad žinau, jog švarus ax.gif
mylimuke
QUOTE(Ajurekiuke @ 2007 06 15, 16:19)
o kai isvirinate tuos buteliukus, su kuo juos issluostoteas tam perikalui turiu atsidejusi ranksluostu svaru, bet lieka pukeliu tai nesugalvoju su kuo cia sluostyti g.gif
*

Sluostyt nereikia, juk visos bakterijos vel prilimpa, nesvarbu,kad ranksluosciai svarus. As tiesiog palieku juos isdziuti. Geriau deti ant konors, kas nepukuotas, taigi ranksluosciai netinka, as ant vystyklo dedu paprasto ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 15, 16:50)
o sau indus irgi sterilizuojat? wink.gif bent jau manes to paklause ligoninej kai klausiau ar virint biggrin.gif
as isplaunu su sepeciu. kai maitint ruosiuos - perskalauju virintu vandeniu. pas mane stovi filtrai tai biski svaresnis nei miesto vanduo, gal todel nelabai rupinuos taip stipriai...kuo labiau vaika i siltnami desit, tuo sunkiau jam bus lauke augt wink.gif
*

Buteliukai sterilizuojami, plaunami ,kad neatsirastu pienlige. Paprastai isplovus nelabai issiplauna, vistiek zindukas riebaluotas lieka.
jurate4
as gal du kartus esu verdanciam vandeni palaikius. kartais isplaunu su indu plovikliu ir paskui perplaunu virintu vandeniu. as tai labai nesterilizuojuosi biggrin.gif
mama_x2
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 15, 18:45)
Sluostyt nereikia, juk visos bakterijos vel prilimpa, nesvarbu,kad ranksluosciai svarus. As tiesiog palieku juos isdziuti. Geriau deti ant konors, kas nepukuotas, taigi ranksluosciai netinka, as ant vystyklo dedu paprasto ax.gif
Papildyta:

Buteliukai sterilizuojami, plaunami ,kad neatsirastu pienlige. Paprastai isplovus nelabai issiplauna, vistiek zindukas riebaluotas lieka.
*

o prie ko cia man tai rasai? as isplaunu ir perskalauju - nematei?
*weita*
mamos tik be pykciu blink.gif aisq ta buteliuku prieziura vargina ! unsure.gif bet juk kiekviena mama yra skirtinga ir sawo waika aukleja,priziuri kitaip! tongue.gif 4u.gif
*GAILĖ*
aš savo pirmagimio buteliukus visada virindavau. turėjau 8 vnt (kad visai parai užtektų) ir dieną panaudojus iškart išplaudavau, o ryte visus išvirindavau. kol valgė iš buteliukų, tol ir virindavau. dabar maitinu krūtimi, tai buteliuką naudoju tik sultims gerti.. kartais išvirinu, bet nebe kasdien. panaudojus tik išplaunu su soda.
Astiena
aš gerai išplaunu buteliukus ir nušutinu verdančiu vandeniu
katuksss
Nesterilizuoju. Isplaunu, kartasi perlieju verdanciu vandeniu, labai retai, kai matau kad jau reikia , pavirinu. Man daktare aiskino kad per daug steriliai vaiko laikyt nereikia, organizmas nuo mazens turi pratintis prie naturalios aplnikos, kovot su bakterijom... smile.gif
septyniuke
Iki 3 mėn. kartais pavirindavau ir viskas.
mama_x2
QUOTE(Astiena @ 2007 06 16, 10:14)
aš gerai išplaunu buteliukus ir nušutinu verdančiu vandeniu
*

as va irgi taip. bet nusutinu ne visad wink.gif kartais tik - nu karta per diena. turiu viena bonkele ir gerai biggrin.gif

QUOTE(katuksss @ 2007 06 16, 10:42)
Nesterilizuoju. Isplaunu, kartasi perlieju verdanciu vandeniu, labai retai, kai matau kad jau reikia , pavirinu. Man daktare aiskino kad per daug steriliai vaiko laikyt nereikia, organizmas nuo mazens turi pratintis prie naturalios aplnikos, kovot su bakterijom...  smile.gif
*

va va, as tai pati manau, kad nereik siltnamiuos laikyt maziuku...tokie turbut ir serga dazniau, kas, aisku labai galia - mamos gi tik is meiles stengias. o tokios, kurios maziau pergyvena del tokiu dalyku atrodo neatsakingos ir nerupestingos smile.gif
joge
Skaičiau knygoje ,kad buteliukus reikia virint iki 4 mėn, t.y. kai įvedamas tirštas maistas. , džiovinti ant popierinio rankšluosčio. beje, ligoninėje man paaiškino, kad jei tas pats vaikutis geria, tai užtenka tik išplikyt verdančiu vandeniu. Bet aš vistiek virinu.
mylimuke
QUOTE(jurate4 @ 2007 06 15, 20:51)
as gal du kartus esu verdanciam vandeni palaikius. kartais isplaunu su indu plovikliu ir paskui perplaunu virintu vandeniu. as tai labai nesterilizuojuosi  biggrin.gif
*

Su indu plovikliu jokiu budu negalima plaut. Juk ten gryna chemija. Net ir suaugusiems nepatariama plaut indu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 15, 23:45)
o prie ko cia man tai rasai? as isplaunu ir perskalauju - nematei?
*

O ko tu cia siunti? blush2.gif As ir sakau,kam reikalingos vaikui "siltnamio" salygos. Tau geriau,kad vaikas pienlige susirgs? wink.gif Vien paprastai perskalaut nevisada uztenka. Nesakau,kad jau reik virint po kiekvieno valgymo butinai,bet verdantis vanduo geriau nuplauna pienuko/misinuko riebala nuo zinduku ir buteliuku.
agule
mes tai isplaunam su paprastu vandenuku, na o paskui dar perplauni su virintu vandeniu
mama_x2
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 18, 09:24)
Su indu plovikliu jokiu budu negalima plaut. Juk ten gryna chemija. Net ir suaugusiems nepatariama plaut indu  ax.gif
Papildyta:

O ko tu cia siunti?  blush2.gif  As ir sakau,kam reikalingos vaikui "siltnamio" salygos. Tau geriau,kad vaikas pienlige susirgs?  wink.gif  Vien paprastai perskalaut nevisada uztenka. Nesakau,kad jau reik virint po kiekvieno valgymo butinai,bet verdantis vanduo geriau nuplauna pienuko/misinuko riebala nuo zinduku ir buteliuku.
*

isplovus su karstu vandeniu su sepeciu buteliuka ir parliejus verdanciu, manau pakanka.
kuo labiau saugosi vaika ir virinsi istisai, tuo paskuj jis maziau atsparus bacilom bus.
jurgiciokas
aš tai kasdien sterilizuoju buteliukus ir manau kad tai yra būtina.
*weita*
Na is tikruju ,po teisybei...as manau ,kaip kazkuri mama rase pries tai....buteliukus sterilizuoti reik iki mazdaug ,kol neprimaitini vaiko kitu maisteliu ar kosytem ivairiom!tad as taip pat turiu 7 buteliukus.ju dabar uztenka visai dienai,kadangi dukryte valgo jau kosytes.jei plaunu buteliukus perlieju karstu vandeniu ir manau to pakanka thumbup.gif o tai po to pripratinsi prie idealios svaros,turesi dar daugiau bedu! verysad.gif
rug
nevirinu, nes buteiuką pradėjau naudot dar gimdymo namuose. o ten juk išvirint nebuvo sąlygų. nu ir nieko 4u.gif
Nerytė
as virinti tai nevirinu, nes labai kalkeja, bet i sterilizatori sumetu i savaite 2 kartus visus buteliukus ir saukstelius thumbup.gif
Cansado
Aš pavirinu kartą savaitėj vandeny su soda. O po kiekvieno maitinimo perplaunu su karštu vandeniu iš čiaupo ir karštu virintu vandeniu. 4u.gif
rona
QUOTE(WEITA @ 2007 06 15, 01:51)
mamos padekit!man idomu suzinoti.,Ar jus sterilizuojate buteliukus via laika po kiekvieno matinimo?ar ne? g.gif mano dukrytei  eina 7 menuo ir nezinau ar dar privaloma  unsure.gif ?ar nepakenks g.gif ,jei nesterilizuosiu ax.gif ir kokia spalva vaikutis turi kakoti? aciu is anksto!!
*

As sterilizuodavau kas antra-trecia maitinima, jau jau to nebedarau, tik buteliukus svariai isplaunu ax.gif
mylimuke
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 18, 11:37)
isplovus su karstu vandeniu su sepeciu buteliuka ir parliejus verdanciu, manau pakanka.
kuo labiau saugosi vaika ir virinsi istisai, tuo paskuj jis maziau atsparus bacilom bus.
*

gerai, veskim vaikus prie -10 i laika be kepuriu, maudykim saltam vandeny ir t.t. Pratinkim prie visko, uzaugs niekad gyvenime nesirge, taip? wink.gif Cia elementarios atsargumo/apsaugos priemones, o ne siltnamis, kaip tu sakai.
mama_x2
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 19, 18:19)
gerai, veskim vaikus prie -10 i laika be kepuriu, maudykim saltam vandeny ir t.t. Pratinkim prie visko, uzaugs niekad gyvenime nesirge, taip? wink.gif  Cia elementarios atsargumo/apsaugos priemones, o ne siltnamis, kaip tu sakai.
*

na, manajam teko ziema ir prie -15 suprakaitavusiam varyt per lauka namo...vien tode, kad is saugojimo prirengdavau - dabar namie skersvejai pastoviai - langai atidaryti visi...nakti irgi atidaryti nuo tada kai lauke 10+ buvo.
masinoj vaziuojant langai atidaryti - vaikas sedi prieky, tai i ausis nepucia
ir maudau +35 laipsniu vandeny smile.gif
uztat ir sakau - nereik perdaug saugot. zinoma, cia tik is meiles viskas...kaip ir su skalbimu - rubus su bonux skalbiu, vandens maudymui niekad nevirinau, nors dar bambagysle nebuvo nukritus smile.gif
cia kiekvienos reikalas, bet as nenoriu labai stipriai perlenkt su sauojimu smile.gif

o ir be kepures pirma kart isvedziau kai pirmi siltesni orai buvo smile.gif kai visi kreivai ziurejo smile.gif
mylimuke
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 19, 20:05)
na, manajam teko ziema ir prie -15 suprakaitavusiam varyt per lauka namo...vien tode, kad is saugojimo prirengdavau - dabar namie skersvejai pastoviai - langai atidaryti visi...nakti irgi atidaryti nuo tada kai lauke 10+ buvo.
masinoj vaziuojant langai atidaryti - vaikas sedi prieky, tai i ausis nepucia
ir maudau +35 laipsniu vandeny smile.gif
uztat ir sakau - nereik perdaug saugot. zinoma, cia tik is meiles viskas...kaip ir su skalbimu - rubus su bonux skalbiu, vandens maudymui niekad nevirinau, nors dar bambagysle nebuvo nukritus smile.gif
cia kiekvienos reikalas, bet as nenoriu labai stipriai perlenkt su sauojimu smile.gif

o ir be kepures pirma kart isvedziau kai pirmi siltesni orai buvo smile.gif kai visi kreivai ziurejo smile.gif
*

Bet juk prie vesesnio vandens ir oro pratinai po truputi, juk nevedei prie -10 be kepures? Ir nemaudai lediniam sulinio vandeny? Vistiek kazkiek saugai. Nemanau,kad reikia palikt bereikalingas bakterijas, juk nera sunku kartais ir labiau tuos buteliukus pasveist ax.gif
jurka
as kazkaip kol kas nevirinau buteliuku. Visada perplaunu siaip vandeniu ir paskui dar virintu perpilu, pasutinu. Bet va pienlige turbut kad busim pasigave... verysad.gif tai gal teks pabandyti pavirinti kartais ir paziuresim ar kas keiciasi ar cia nuo tos pienliges taip paprastai nepabegsi... schmoll.gif
giliuxe
Na mamytes, baikit pyktis smile.gif Kiekviena is jusu esat savaip teisi smile.gif
As tai pvz is viso nei buteliuku plaunu, nei ju sterilizuoju, nes nenaudoju, nes tiesiai is kruties duodu pieneli smile.gif Bet visiskai sutinku su ta nuomone, kad vaiko siltnamio salygomis laikyti negalima.
rozinee
smile.gif Na, nežinau, čia turbūt kiekvienos asmeninins pasirinkimas, bet aš nesterilizuoju buteliukų, nors dukrytei dar nėra 3 savaičių. Sterilizavau tik patį pirmąjį kartą prieš pirmą naudojimą ir soskes ir buteliukus, o dabar tik praplaunu po kiekvieno maitinimo. Mus ir iš ligoninės išleidžiant sakė, kad sterilizavimas nereikalingas, nes mes gyvename ne sterilioje aplinkoje ir kūdikis tampa atsparesnis, kai nėra saugomas nuo kiekvienos bakterijos aplinkoje.
mama_x2
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 20, 13:03)
Bet juk prie vesesnio vandens ir oro pratinai po truputi, juk nevedei prie -10 be kepures? Ir nemaudai lediniam sulinio vandeny? Vistiek kazkiek saugai. Nemanau,kad reikia palikt bereikalingas bakterijas, juk nera sunku kartais ir labiau tuos buteliukus pasveist ax.gif
*

tai taip taip, po biskiuka wink.gif

QUOTE(giliuxe @ 2007 06 20, 14:12)
Na mamytes, baikit pyktis smile.gif Kiekviena is jusu esat savaip teisi smile.gif
As tai pvz is viso nei buteliuku plaunu, nei ju sterilizuoju, nes nenaudoju, nes tiesiai is kruties duodu pieneli smile.gif Bet visiskai sutinku su ta nuomone, kad vaiko siltnamio salygomis laikyti negalima.
*

nu tu cia ir parasiai biggrin.gif maladiecas wink.gif

QUOTE(rozinee @ 2007 06 20, 14:29)
smile.gif Na, nežinau, čia turbūt kiekvienos asmeninins pasirinkimas, bet aš nesterilizuoju buteliukų, nors dukrytei dar nėra 3 savaičių. Sterilizavau tik patį pirmąjį kartą prieš pirmą naudojimą ir soskes ir buteliukus, o dabar tik praplaunu po kiekvieno maitinimo. Mus ir iš ligoninės išleidžiant sakė, kad sterilizavimas nereikalingas, nes mes gyvename ne sterilioje aplinkoje ir kūdikis tampa atsparesnis, kai nėra saugomas nuo kiekvienos bakterijos aplinkoje.
*

as irgi pirmaji karta isvirinau smile.gif
smalsuteklp
As isplaunu ir verdanciu vandenuku perlieju. O savaitei viena karta sterilizuoju Avent sterilizatoriu.
mylimuke
QUOTE(jurka @ 2007 06 20, 15:00)
as kazkaip kol kas nevirinau buteliuku. Visada perplaunu siaip vandeniu ir paskui dar virintu perpilu, pasutinu. Bet va pienlige turbut kad busim pasigave... verysad.gif  tai gal teks pabandyti pavirinti kartais ir paziuresim ar kas keiciasi ar cia nuo tos pienliges taip paprastai nepabegsi... schmoll.gif
*

Atsiradusia pienlige reikia gydyti, o buteliuku plovimas tik profilaktika. Tinka plauti su soda arba druska, tada pasisalina visos apnasos nuo zinduku ir buteliuku rolleyes.gif

Beje pienlige pasireiskia baltais lopineliais ant liezuvio ir gomurio, kartais su raudonais (kraujo) taskeliais per viduri. Pasirodykit gydytojui.
mama_x2
o pienlige negali but perduota per gimdyma?
mylimuke
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 06 20, 21:05)
o pienlige negali but perduota per gimdyma?
*

Jei mamka sirgo,tai gal... Na tiksliai tai nezinau blush2.gif
jurka
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 20, 20:57)
Atsiradusia pienlige reikia gydyti, o buteliuku plovimas tik profilaktika. Tinka plauti su soda arba druska, tada pasisalina visos apnasos nuo zinduku ir buteliuku  rolleyes.gif

Beje pienlige pasireiskia baltais lopineliais ant liezuvio ir gomurio, kartais su raudonais (kraujo) taskeliais per viduri. Pasirodykit gydytojui.
*

Na mus gydytoja apziurejo, tas musu liezuviukas visas baltas, ir israse ji mums Daktarino 2-3 kartus per diena sake po truputi duoti tepaliuko. Tai jau vakar nusipirkom ir pradejom gydytis. Nieko nebelaukiam. Tikiuosi greit ir praeis. smile.gif

Tik mazoji man daznai atpylineti pradejo. Buna ir nelabai gausiai, buna ir gausiau, bet kad daznokai. Nezinau ar cia labai blogai ar taip turi buti ir ka daryti, kad maziau atpylinetu. Gal galit patarti? ax.gif
mylimuke
QUOTE(jurka @ 2007 06 21, 11:51)
Na mus gydytoja apziurejo, tas musu liezuviukas visas baltas, ir israse ji mums Daktarino 2-3 kartus per diena sake po truputi duoti tepaliuko. Tai jau vakar nusipirkom ir pradejom gydytis. Nieko nebelaukiam. Tikiuosi greit ir praeis. smile.gif

Tik mazoji man daznai atpylineti pradejo. Buna ir nelabai gausiai, buna ir gausiau, bet kad daznokai. Nezinau ar cia labai blogai ar taip turi buti ir ka daryti, kad maziau atpylinetu. Gal galit patarti? ax.gif
*

Gal nepatinka vaistuku skonis, uztai atpylineja ax.gif
Uabaduba
Isvirinau buteliukus ir zindukus tik pries pirmaji naudojima. Daugiau nevirinau ir nesterilizavau nei karto, nei sunui, nei dukrai smile.gif Dabartiniai pediatriai jau neberekomenduoja steriliai auginti vaiku siekiant ugdyti atsparuma naturaliai aplinkai. Bet kaip ir visada, kiek zmoniu (gydytoju, mamu), tiek nuomoniu smile.gif
*weita*
nesijaudink del atpylinejimo!mano dukryte taip pat turejo sia problema ,ir atpylinejo labai daug ..atrodydavo kad vaikas net vevia!aisku jaudintis reiketu tuo atveju jei svoris neauga!o taip iki sesiu menesiu tas dalykas sumazes smile.gif o po to po truputi isnyksta thumbup.gif
zveriuke
buteliukus virinu karta i savaite,o siaip tik isplaunu biggrin.gif
immm
QUOTE(odits @ 2007 06 13, 11:56)
as naudoja AVENT elektrini  ax.gif
thumbup.gif daiktas
*

drinks_cheers.gif
thumbup.gif
Viltyte
mes turim avent sterilizatoriu i mikrobangine, tai irgi dziaugiames thumbup.gif ir as sakyciau, kad reikalingas. su vandeniu tikrai neisplausi taip kaip issterilizuoja sterilizatoriuje
sakau taip, nes turiu kaip palyginti ax.gif o kai neturi negali lyginti mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.