Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Buteliukų sterilizavimas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Cimbalimba
Ruosiuosi pirkt garu Avent sterilizatoriu, tik neissirenku ar geriau elektrinis ar naudojamas mikrobangej. Gasdina kainu skirtumas, beveik 100,-lt unsure.gif Parasykit , kas juos naudojat, savo nuomones. Busiu dekinga 4u.gif
nercep
Sveika,
Aš turėjau tą sterilizatorių, kur mikrobangėj naudojamas, kažkaip pirkau irgi dėl kainos, nes tas kitas tikrai labai brangus. O daiktas tai tikrai thumbup.gif Daugiau kaip pusę metų pati naudojau ir dar dabar atidaviau draugei. Man labai patiko tai net ir nesigailėjau, kad nepirkau elektrinio. Manau, kad sterilizavimo principas jų tikrai tas pats, gal elektrinį perka tie, kas neturi mikrobangės. Jeigu turi migrobangę tikrai gali pirkti pigesnį biggrin.gif
ketti
QUOTE(Giza @ 2006 01 20, 01:15)
Ruosiuosi pirkt garu Avent sterilizatoriu, tik neissirenku ar geriau elektrinis ar naudojamas mikrobangej. Gasdina  kainu skirtumas, beveik 100,-lt  unsure.gif  Parasykit , kas juos naudojat, savo nuomones. Busiu dekinga  4u.gif
*

Aš turiu "mikrobanginį" sterilizatorių ir labai džiaugiuosi. Manau, kad jis daug patogesnis nei elektrinis. Visų pirma daug greičiau išsisterilizuoja (4-5 min., o elektrinis 8-9 min). Antra, jis paprastesnis, lengviau plauti, prižiūrėti ir naudoti thumbup.gif

Jei tik turi mikrobanginę, tai būtinai pirk tokį, nes su juo labai gerai ir greitai viskas išsisterilizuoja thumbup.gif

Elektrinis galbūt patogiau keliaujant, nes ne visur būna mikrobanginės.. Bet kiek laiko per pirmus mėnesius su lelium keliausi.. Jei labai reikės tai su virintu karštu vandeniu išsterilizuosi.. O kai lelius bus bent jau trijų mėnesių tai ir sterilizuoti nebereikės schmoll.gif
erichka
mergynos,
iki kokio vaiko amzoaus sterilizuojat buteliukus? mano mergytei 12 savaiciu, nezinau ar pirkti sterilizatoriu, ar uzteks tik gerai isplauti ir perlieti verdanciu vandeniu?

Aciu
yarrow
As turiu elektrini sterilizatoriu (nors turiu ir mikrobange tongue.gif )...Na ka galiu pasakyti, elektrinis toks didelis, nes ten daug "aukstu". Tai as susidedu visos dienos buteliukus, soskes ir dar koki kramtuka imetu ir man dzin, kad jis dviem minutem ilgiau sterilizuoja mirksiukas.gif biggrin.gif Anksciau dar ir pientrauki "issigarindavau", puikiausiai viskas tilpdavo. Cia kas kaip supranta patoguma. Man tai daiktas, kuris be kito daikto negali veikti schmoll.gif g.gif Tavo vietoj pirkciau naudota elektrini sterilizatoriu, nes tada uzteks su tais garinimais viena karta per diena pazaisti ir bus pigiau mirksiukas.gif
ketti
Na man tai į tą mikrobanginį telpa keturi buteliukai, bet aš tik du paparastai naudoju, tai dar šalia sugebu ir soskes, šaukštelius bei aspiratorių idet sterilizuot mirksiukas.gif
Talpumu tikrai nesiskundžiu.. Dažnai pustuštį naudoju smile.gif Beje pagal instrukcijas į tą mikrobanginį ir pientraukis telpa, tik kai aš pientraukio neturėjau tai nebandžiau dėt...

O be to koks tikslas sterilizuoti iškart kokius keturis buteliukus.. Juk kol visus sunaudosi dienos bėgyje ten vėl mikrobų atsiras... Tada kam išvis sterilizuoti?
Aš tai sterilizuodavau prieš pat naudojimą... Arba išsterilizuodavau ir neatidarytą laikydavau.. Kai jau atidrai tai mikrobų patenka ir per pusdienį prisidaugina...

Beje, norėjau paklausti ar tas elektrinis sterilizatorius išgarinus pats išsijungia ar reikia iš tinklo ištraukt?

Bent jau man mikrobanginis patinka dar ir dėl to, kad įdėjai, nustatei laika 5 min ir ramu.. Nereikia sukti galvos dėl išjungimo.. Tarkim AVENT šildytuvas man labai nepatiko dėl to, kad pats neišsijungdavo doh.gif . Kaip tas elektrinis sterilizatorius tai nežinau g.gif

Jurgux
QUOTE(erichka @ 2006 01 20, 15:30)
mergynos,
iki kokio vaiko amzoaus sterilizuojat buteliukus? mano mergytei 12 savaiciu, nezinau ar pirkti sterilizatoriu, ar uzteks tik gerai isplauti ir perlieti verdanciu vandeniu?

Aciu
*

As sterilizatoriaus nepirkau, uzteko man skyscio Chicho. dar ir dabar i savaite karta palaikau visus buteliukus jame
Prikolnaja
as nieko nepyrkau,uztenka ir perliet verdanciu vandeniu bigsmile.gif
boruzka
as turejau sterelizatoriu thumbup.gif labai patogu buvo.bet tik dabar suzinojau kad yra specialios tabletes buteliuku strelelizacijai thumbup.gif
Vetrune

aš irgi tik gerai išplaunu ir dar karštu perlieju.
Double Latte
Aš naudoju garų sterilizatorių ir iki dabar (dvynukėms jau penktas mėnuo) sterilizuoju tiek pientraukį, tiek buteliukus prieš kiekvieną naudojimą.

insk
O man idomu, kiek buteliuku reikia vaikiukui? kiek jus ju turite? g.gif
Isila
QUOTE(insk @ 2006 02 03, 07:06)
O man idomu, kiek buteliuku reikia vaikiukui? kiek jus ju turite? g.gif
*

mes turim keturis blush2.gif 2 dabar stovi nenaudojami doh.gif naudojom Avent, perėjom prie NUK. Šiaip, mano manymu, dviejų reikia.
adrija
2 pilnos akys.O sterilizatorius tai labai patogu.Aš apie jį vis pasvajodavau,kaip verdančiu vandeniu"sau pirštus sterilizuodavau",buteliukus plikydama. biggrin.gif
Astrėja
Mano mazei ir jau 5 men. be keliu dienu, bet as savaiteje 2 kartus isverdu visus buteliukus, nors 3 minutem, nes tu misinuku kvapas lieka kazkaip schmoll.gif , nors ir iskart isplaunu . Turime mes tris Avent buteliukus, maziukas arbatai, didesnis misinukai ir dar didesnis dar vienam misinukai, cia jei kur varau y termosa vandens viena drungna turiu o kita jei reiks dar, patogu istikruju mirksiukas.gif
insk
dėkui,
va kaip tik artėja tas laikas (jau labai greitu tempu) kada reikės pasirupinti ir buteliukais smile.gif
morina
mano berniukui 4menesiukai smile.gif bet iki siol sterilizuoju buteliukus su sterilizatoriumi. Tai patogu, saugu......
Chanson
Turiu mikrobangini sterilizatoriu. Kazkada irgi buvo klausimas koki pirkti, bet 100 lt. nemaciau prasmes damoketi. I sita tikrai telpa ir buteliukai ir pientraukis, ir soskytes ir visa kita. Man jis patinka. Vat...
grantullis
Sveikutės
Kai auginau savo pirmąją tai irgi švariai išplaudavau ir perpildavau verdančiu vandeniu. Dabar galvoju gal patobulinti šį procesą ir nusipirkti sterilizatorių? g.gif
Papildyta:
Sveikutės
Kai auginau savo pirmąją tai irgi švariai išplaudavau ir perpildavau verdančiu vandeniu. Dabar galvoju gal patobulinti šį procesą ir nusipirkti sterilizatorių? g.gif
Gulia
Viena karta i savaite issiverdu buteliukus,ciulptukus ir visa kita nuo buteliuku paprastam inde su soda mirksiukas.gif ,paskui dar su verdanciu ir thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
GORA
[quote=erichka,2006 01 20, 15:30]
mergynos,

As pradzioje irgi perpilinedavau karstu vandeniu, bet kai pvz. reikia nakti nusitraukt ar kad ir diena, labai jau nusibosdavo ta vandeni kaitinet ir pilinet pirmyn atgal. Tai isigijom is vienos mamytes forumietes sterilizatoriu ir labai patankinta likau. Ijungi, o kol sterelizuojasi gali ar pampersa pakeist, ar i tulika nueit. Mano vien drauge, tai sake su soda praplaudavo ir viskas, bet man kazkaip priimtiniau ir labai patogu buvo tas sterelizatorius.
Akela
Itikinot biggrin.gif Pirksim ir sterilizatoriu lotuliukas.gif Pries12metu tokiu net minciu nebuvo smile.gif Itariu,bus dabar daug lengviau vaikeli augint thumbup.gif
MICKEYO
Labas vakaras. Aš asmeniškai nepirkau jokių sterilizatoriu. Mano nuomone užtenka perlieti verdančių vandienių ir kokį kartelį per savaitę pavirint ir psio.. 4u.gif ax.gif
jorinde

Bet kol vanduo užverda, o elektriniam arbatinuke užverda greit, lygiai taip pat gali keisti pampersą... biggrin.gif biggrin.gif
Nors gal ir suteikia patogumo, nesiginčiju. ax.gif
Kokete
Sveikos mamos,

naudojau garini sterilizatoriu Avent- nepakeiciamas daiktas, nei tau buteliukai tampa neskaidrus nuo virinimo, nei laiko daug uzima, sudedi visus daiktus ir paspaudi mygtuka ir po 9 minuciu viskas baigta (sterilizatorius pats issijungia ir gali ten viska palikt kol atves). Man tai vienas is dvieju labiausiai pasiteisinusiu pirkiniu (antras tai pervystymo lenta smile.gif ). Zodziu kas galit sau leisti pirkit - mamos laikas svarbesnis uz pinigus...

P.S. jei ka domina galeciau parduoti savo naudota.
ciocia
man irgi super dalykas sterilizatorius. turim avento, kur mikrobangėj sterilizuoja. laiko labai sutaupo
Jolancike
Aš irgi tik už sterilizatorių thumbup.gif Kas neturi jo, gali sakyt, kad nereikia, bet juk tai puikus daiktas, aš naudoju mikrobangėj, tikrai žymiai pigiau ir paprasčiau už elektrinį, o telpa viskas kuo puikiausiai, tilpdavo ir pientraukis, ir buteliukai biggrin.gif Aš dar iki šiol kartą per dieną, ar kas antrą dieną sterilizuoju, man kažkaip higieniškiau. O kai prisimenu kaip anksčiau viską virindavau - fui, kiek vargo mirksiukas.gif
sweety
sveikos mamytes! smile.gif
Gal kuriai reikia Avent Garu sterilizatoriaus? Mazai naudotas, su dezute dar...
Kaina 120 lt.
Attene
Aš irgi naudojų elektrinį garų sterelizatorių ir esu labai patenkinta,manau kad tai tikrai nepkeičiamas daiktas ir tikrai reikalingas thumbup.gif
Cimbalimba
As nusipirkau deveta elektrini Avento sterilizatoriu. Kai issterilizuoju, labai ilgai laikosi garu laseliai buteliukuose, ciulptukuose... Praktiskai neisdziuva unsure.gif Ar cia sterilizatorius kazkoks neaiskus, ar cia taip turi but???
laimav
sterilizuoti reikia tik as sterilizavau virindama vandenyje ir mums gerai buvo
conviva
QUOTE(Kokete @ 2006 03 03, 16:49)
naudojau garini sterilizatoriu  Avent- nepakeiciamas daiktas, nei tau buteliukai tampa neskaidrus nuo virinimo, nei laiko daug uzima, sudedi visus daiktus ir paspaudi mygtuka ir po 9 minuciu viskas baigta (sterilizatorius pats issijungia ir gali ten viska palikt kol atves). Man tai vienas is dvieju labiausiai pasiteisinusiu pirkiniu (antras tai pervystymo lenta smile.gif ). Zodziu kas galit sau leisti pirkit - mamos laikas svarbesnis uz pinigus...
*

Visiškai sutinku drinks_cheers.gif Mums tai irgi ko gero labiausiai vykęs pirkinys. Sutaupau daug laiko, kurio auginant dvynukus ir taip ne per daugiausia ax.gif
Kotre
Mes naudojom Avento mikrobangini thumbup.gif Sterilizavau gal iki kokiu 1,5 metuku, ar ilgiau, kol buteliuku reikejo smile.gif Labai patogu, tas pats, ar isplautus buteliukus kur nors sudeti, ar sudeti juos i ta inda ir ikisti i mikrobange. Todel ir sterilizavau net ir kai tai buvo nebutina rolleyes.gif O virinant vandeny, buteliukai pabala ir siaip nelabai patogu, visai nesterilizuojant - kvapelis kartais atsiranda nuo pieno.
Mano manymu, tai labai neblogas pirkinys, juolab kad tas mikrobanginis nedaug ir kainuoja thumbup.gif Elektrinio nenaudojau, bet regis mikrobangini ir plauti paprasciau smile.gif
laukine
QUOTE(kietute @ 2006 10 08, 14:41)
as irgi vgn ruosiuosi.. ax.gif  tik nelabai supratau.. o kodel tu i vgn tik jei istempsi iki normalaus laiko?
*

mes siandien irgi nusipirkom AVENTo mikrobangini thumbup.gif tai jau laukiu nesulaukiu, kada galesiu pradet naudot blush2.gif
DvigubaMama
Mes ji turejom ir tebeturim, bet nenaudojom. Sterilizuodavom su karstu vandeniu ir budavo gerai.
mallena
mes ir mikrobangini naudojam, tai labai patenkinti. as net vakavimo met ten slovikelius sterilizavau . tikrai super.
renax
Jei akm reikes galiu nauja avento parduot smile.gif elektrini .
laimakp
Knygoje skaiciau,kad buteliuku isvis sterilizuot nereikia, jei svarus vanduo. ax.gif
jurgutemaza
Mes naudojom chicco sterilizatorių, kuris dedamas į mikrobangę, sterilazija garais, nes į ji pilasi vanduo, galima iškart tris buteliukus sudėt, jei kam reiketų, galim pabandyt susitart, pirktas užsienyje, vokietijoj, tik rašykit į až.Pasitikslinsiu dėl kainos, nes neatsinenu, bet atrodo,kad dvidešimt eurų mokėjom.
laauraa
Mes iš buteliuko pradėjome maitinti trečią mėnesį, todėl ir neprireikė sterilizatoriaus. Pangal literatūrą, jo reikia pirmuosius porą mėnesių.
O dabar išplauname su soda arba fairy ir su karštu vandeniu perpilame.
Taigi tikrai be jo galima apseit....
2SIA
QUOTE(laauraa @ 2007 02 21, 18:02)
Mes iš buteliuko pradėjome maitinti trečią mėnesį, todėl ir neprireikė sterilizatoriaus. Pangal literatūrą, jo reikia pirmuosius porą mėnesių.
O dabar išplauname su soda arba fairy ir su karštu vandeniu perpilame.
Taigi tikrai be jo galima apseit....
*

na as surenku visus buteliukus dienos ir nakciai sudedu i sterilizatoriu pries tai perplovus soda ir karstu vandeniu. o sterilizuot mano nuomone yra ne tik paprasciau bet ir pigiau: nereikia n litru vandens, ten 100ml uztenka, o elektros ima panasiai kiek paprastas virdulys.
buteliukus ivairiai laikom tiek sudetus dziovinti, tiek sterilizatoriuj paciam. o sterilizacija manau reikalinga kad pieno visus ten likucius ir mikrobus nuo seiliu ir pan. isnaikinti.
man asmeniskai patogiau ir paprasciau 4u.gif
Laava
QUOTE(mallena @ 2006 10 10, 18:05)
mes ir mikrobangini naudojam, tai labai patenkinti. as net vakavimo met ten slovikelius sterilizavau . tikrai super.
*

na ir isradingos mamytes biggrin.gif
mes turim garini mikrobangini, bet kol valgom tik MP ,tai dar nenaudojom, bet tikrai naudosim smile.gif
joolita
as kai maitinau iki 9men man nereikejo. bet pakraupau kai cia viena parase kad su feiry plauna,negalima jokiais budais blink.gif schmoll.gif reikia su soda arba su druska.
gudrunia
Sveikos mamytes.Nusipirkau mikrobangini Avent strilizatoriu,bet jis man netelpa i mikrobange sad.gif Ar kas nors buvot susidure su tokia problema?Atrodo ir mikrobange standartine,tikrai nera maza. g.gif Ka man daryti? cray.gif
zoske
O kiek kainuoja elektrinis sterilizatorius?
ir kur galima isigyti tu sterilizuojanciu tableciu? ar kazkuri rase apie Chicho skysti?
Indukė
QUOTE(joolita @ 2007 03 13, 16:54)
as kai maitinau iki 9men man nereikejo. bet pakraupau kai cia viena parase kad su feiry plauna,negalima jokiais budais blink.gif  schmoll.gif  reikia su soda arba su druska.
*

as irgi pakraupau doh.gif as fairy is vis neneuadoju, ir apskritai stengiuosi apsieiti be tu plovikliu indams, nu isimtinais atvejais tik ax.gif o cia vaikui blink.gif
as turiu avent buteliuka, jau valgome misinukus, tai nespeju sveisti su soda arba druska, praktiskai vos ne po kiekvieno valgymo, nes labai apsiensa buteliuko sieneles. galvoju, kad stiklinis buteliukas siuo atzvilgiu butu geriau g.gif
lawanda
Aš naudoju TIK stiklinius buteliukus, vieną kartą per savaitę išvirinu visus ir soskiukus, o šiaip kiekvieną dieną pamaitinus išplaunu verdančiu vandeniu ir viskas. Ir joks sterilizatorius mums nereikalingas, o ir pinigų gaila, kai galima ir be jo apsieit biggrin.gif
Rudaakė
o koki rekomenduotumete isigyti (mikrobangini) ir kokios kainos mazdaug ax.gif
Braškutė
manau, kad jis nereikalingas, puikiai issiverciau be jo mirksiukas.gif
kastone
as irgi puikiausiai issiverciu be sterilizatoriaus. karts nuo karto pravirinu buteliukus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.