Gerb.Verdaina visiškai sutinku su jumis.Man irgi labai nepatinka viena aukletoja,tiesiog nežinau ir ką daryti
Bendros žinios apie lopšelį-darželį "Strazdelis"
www.strazdelis.lt Vilniaus lopšelis - darželis Nr. 145 įsteigtas 1974 m. Vilniaus miesto Vykdomojo komiteto sprendimu Nr. 429. Darželio veiklos pradžia 1975 m. kovo 1 d. 1996 m. vasario 7 d. Vilniaus miesto tarybos sprendimu Nr. 100, darželiui suteiktas "Strazdelio" pavadinimas. Darželio adresas: Igno Šimulionio g. 14/15 LT - 04330, tel. (8 - 5) 2422464; tel. faks. (8 - 5) 2422464; (8 - 5) 2460234. Ugdymo kalba - lietuvių. Darželio steigėjas - Vilniaus miesto savivaldybės taryba, adresas - Konstitucijos pr. 3, LT - 09601 Vilnius. Ugdymo forma - dieninė. Nuo 1981 metų darželiui vadovauja direktorė Vitalija Pumputienė. Pagrindinė veiklos rūšis - ikimokyklinis ugdymas (su priešmokyklinio ugdymo grupėmis). Darželis yra Vilniaus savivaldybės biudžetinė įstaiga. Darželio veiklos koordinatorius - Vilniaus savivaldybės administracijos Švietimo skyrius. Ugdymo forma - dieninė. Darželio darbo laiko trukmė 12 val., nuo 6.30 val. iki 18.30 val. Nuo 1975 metų iki 1997 metų darželyje veikė 12 grupių. Nuo 1997 metų - 10 grupių. Dviejų grupių patalpose įkurta sporto salė, vidaus grūdinimosi baseinas, vaikų ir suaugusiųjų biblioteka, keramikos studija. Grupės komplektuojamos iš to paties arba įvairaus amžiaus vaikų: lopšelio grupėse nuo 1 iki 1,5 metų - ne daugiau kaip 10 vaikų, nuo 1,5 iki 3 metų - ne daugiau kaip 15 vaikų. Darželio grupėse - ne daugiau kaip 20 vaikų. Šiuo metu darželyje veikia dvi lopšelio nuo 1 metų iki 3-jų metų amžiaus grupės ir 8-ios darželio nuo 3 metų iki 7 metų amžiaus grupės. 3 iš jų įvairaus amžiaus (3-5 metų), dvi iš jų priešmokyklinio amžiaus (5-6-7m.) grupės. Likusios komplektuojamos iš vienodo amžiaus vaikų. Grupės komplektuojamos kiekvienais metais priimant naujus vaikus į lopšelio grupes ir papildant darželio grupes.
Yr ten ir aukletoja apie kurią nieko gero negaliu pasakyti
tai jus greičiausiai pabiručiai kaip ir mes
Papildyta: mums 2,3 panašiai kaip jums
kiek žinau tai statybos sustojo.kažkas ten susija su finansais.o grupės kaip supratau irgi jau sudarytos tik tiekkad tie vaikučiai daba paskirstyti per dvi mažujų grupes ir laukia savo grupės
QUOTE(Laura 007 @ 2010 09 17, 21:51) kiek žinau tai statybos sustojo.kažkas ten susija su finansais.o grupės kaip supratau irgi jau sudarytos tik tiekkad tie vaikučiai daba paskirstyti per dvi mažujų grupes ir laukia savo grupės Na kiek aš girdėjau, tai nauja grupė bus 3-4m. vaikučiams, o lopšelinės kaip buvo taip ir liks dvi: Pabiručiai ir Mažyliai. Tik nelabai suprantu, kokios jūs ten auklėtojos išsigandote Pabiručiuose? Viskas ten normaliai, o kad vaikučiai serga, tai jie visur serga. mano po vasaros nukeliavo į darželinę grupę ir sloga iki dabar nepraeina... QUOTE(Laura 007 @ 2010 09 17, 21:51) kiek žinau tai statybos sustojo.kažkas ten susija su finansais.o grupės kaip supratau irgi jau sudarytos tik tiekkad tie vaikučiai daba paskirstyti per dvi mažujų grupes ir laukia savo grupės Sakot apstojo remontai? tai taip išeina, kad tos grupės gali šiemet ir nabepadaryti? Jei tik ką sužinosit, mamos, kad jau baigia įrengti grupę informuokite, jei ką sužinosite. Vilniaus lopšelyje-darželyje Strazdelis vykdomi vidaus patalpų modernizavimo ir įrangos atnaujinimo darbai 2010 m. liepos 21 dieną Vilniaus lopšelis-darželis Strazdelis ir viešoji įstaiga Centrinė projektų valdymo agentūra pasirašė projekto Vilniaus lopšelio - darželio Strazdelis vidaus patalpų modernizavimas ir įrangos atnaujinimas finansavimo ir administravimo sutartį. Dėl investicijų trūkumo Vilniaus lopšelyje-darželyje Strazdelis buvo atliekami tik daliniai (kosmetiniai) patalpų remontai, bet per visą eksploatacijos laikotarpį nebuvo atliekami sanitarinių mazgų, virtuvėlių, vamzdynų remonto darbai, taigi kai kurios įstaigos patalpos neatitinka tam tikrų sveikatos saugos reikalavimų ir higienos normų. Ikimokyklinio ugdymo įstaigoje nėra įrengtas atskiras metodinis kambarys, kuriame pedagogai galėtų kelti savo kompetencijas, kurti naujas ugdymo ir vaikų saviraiškos formas, tad nėra sudarytos prielaidos užtikrinti visapusiškos vaikų ugdymo kokybės. Pagrindinis projekto tikslas - atnaujinti Vilniaus lopšelio-darželio "Strazdelis" patalpų infrastruktūrą. Įgyvendinus projektą ikimokyklinio ugdymo įstaigoje bus atliktas avarinės būklės patalpų remontas: suremontuotos grupių virtuvėlių, sanitarinių mazgų patalpos, tai leis užtikrinti saugią vaikų, pedagogų ir kitų bendruomenės narių aplinką, išvengti įvairių rizikos veiksnių ugdymo procese. Lopšelio - darželio maisto tvarkymo patalpa bus aprūpinta reikalinga įranga ir baldais. Taip pat projekto įgyvendinimo metu bus įrengta metodinė patalpa su modernia įranga, sudaranti sąlygas modernizuoti vaikų, pedagogų ugdymą(si), dalijimąsi gerąja darbo patirtimi bei mokymąsi. Projektas yra finansuojamas pagal 2007 2013m. Sanglaudos skatinimo veiksmų programos 2 prioriteto Viešųjų paslaugų kokybė ir prieinamumas: sveikatos, švietimo ir socialinė infrastruktūra VP3-2.2-ŠMM-06-R priemonę Investicijos į ikimokyklinio ugdymo įstaigas (projekto kodas VP3-2.2-ŠMM-06-R-01-016). Bendra projekto vertė 300 000,00 Lt. Šiam projektui įgyvendinti iš Europos regioninės plėtros fondo skirta 255 000,00 Lt bei 45 000,00 Lt iš Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto lėšų. Numatoma projekto pabaiga - 2010 m. lapkričio 30 d.
gal zinote uz kiek dienu galima daugiausia atnest pateisinama rasteli,jei nebuvo darzelyje?uz viena tik galima ar ir daugiau?
O kas per pateisinamieji rašteliai?
QUOTE(nmante @ 2010 09 21, 14:22) pateisinamieji rasteliai,kad nebuvo darzelyje del kazkokios priezasties,na kad nereiktu moketi uz ta diena Papildyta: todel ir klausiu uz kiek dienu galima savo rasteli atnesti
Cituoju is Vilniaus m. savivaldybes tarybos sprendimo (2010-03-31):
"10. mokestis už vaiko maitinimą nemokamas, jeigu: 10.3. vaikas nelanko įstaigos dėl: 10.3.1. ligos, pateikus gydytojo pažymą pirmą dieną atvedus vaiką į ugdymo įstaigą; 10.3.2. tėvų (globėjų) kasmetinių ar nemokamų atostogų, pateikus dokumentą iš darbovietės; 10.3.3. prastovų tėvų darbovietėje, pateikus tai patvirtinančius dokumentus; 10.3.4. tėvų darbo pagal kintantį darbo grafiką, pateikus iš darbovietės pažymą arba darbo grafikus iki kiekvieno mėnesio paskutinės dienos, kuriuose būtų nurodytas ne darbo dienų skaičius; 10.3.5. mokinių atostogų (jeigu ikimokyklinio ugdymo įstaigą lankantis vaikas turi brolių ar seserų, kurie mokosi bendrojo lavinimo mokykloje), pateikus prašymą ir pažymą iš mokyklos; 10.3.6. vasaros meto (birželiorugpjūčio mėn.); 10.3.7. nelaimių šeimoje (artimųjų mirtis ir pan.), ne ilgiau kaip 3 dienas; 10.3.8. oro temperatūros, jei yra žemesnė kaip minus 20o C." Taigi, jokie tėvelių rašteliai "šeipsau" neturi galios, t.y. už maitinimą ir ugdymą visvien teks mokėti. Pasiimkit gyd. pažymą.
tai negalioja rasteliai?
sveikutes
dabar as ir visiskai sutinku su Laura 007 ir verdaina,nepatinka man ir aukletoja viena pabiruciuose,na kuri siandien buvo
Aš manau reikia ne vien individualiai bet tiesiai ir kolektyviai šnekėt ir jei nebus pokyčių tai ir su vedėja šnekėt, nes vaiko jau darosi gaila.
Pvz. šiandien ateinam į darželį, jis pamato auklėtoją ir sako - aš nenoriu daržely sysių daryt.
pala pala...juk vakar ta gera aukletoja ryte bent jau buvo
Tai taip vakar Rytutė ryte o šiandi Daiva.Gali būt rami dėl penktadienio nes visą dieną dirba Ritutė
Papildyta: O dėl Gerb.Daivos tai aš lygiai tokios pat nuomonės
mamytes,gal galite parasyti pabiruciu grupes numeri,buciau labai dekinga
pabiruciu grupes numeris 860784210
įdomu kur dingo pusė mamyčių išsakytų nuomonių apie pabiručių aukletojas
QUOTE(Laura 007 @ 2010 09 24, 20:04) oho, tikrai. daug žinučių dingo, kas čia pasidarbavo? tikriausiai moderatorė, nes niekas kitas negalėjo ištrinti žinučių....bet koks tikslas ištrinti? Juk visuose forumuose kalbama apie auklėtojas ir kt. na tikrai įdomūs dalykai vyksta, kodėl kituose forumuose tada niekas neištrina atsiliepimų apie auklėtojas?
tai kaip suprantu nelabai yra tikslo čia diskutuoti,jei pusė mamyčių nespėja perskaityti musų išsakytų minčių
Gera dalis - vadinasi perskaitė tas žinutes būtent tie, kam reikėjo jas pamatyti, jei jau užkliuvo
Bloga dalis - jei žinutės buvo ištrintos - vadinas esama problema ne sprendžiama, o slepiama. Ir slepiama jau ne vieno žmogaus pagalba...
Va cia tai geras
na va,stebuklingu būdu dingo,bet ačiū tiems ar toms,kad sugražino mamų pasisakymus
Labas
na, atėjau pasiaiškinti dėl vakarykščių žinučių. Vakar nespėjau. Gavau vienos mamytės prašymą panaikinti jos žinutes. Mes irgi stengiamės jus visas išklausyti ir pagelbėti, bet ne visuomet viskas pavyksta taip, kaip norisi.
Sveiki.Net nežinau ką ir pasakyti
QUOTE(Laura 007 @ 2010 09 25, 10:57) man tik labai įdomu kokia mamytė galėjo prašyti, kad panaikintų jos žinutes, jeigu visos tos mamytės kurios rašė žinutes būten ir jų pasigedo. Tuomet susidaro nuomonė, kad žinutes paprašė ištrinti mamytė ne ta kuri jas parašo (o tarkim gal net auklėtoja galėjo paprašyti, kad ištrintų). Tikėkimės tokie dalykai daugiau nepasikartos, nes galima įtarti, kad net iš tų pačių moderatorių yra asmuo, kuris susijęs su auklėtojomis ar pan. QUOTE(Laura 007 @ 2010 09 23, 22:22) Tai taip vakar Rytutė ryte o šiandi Daiva.Gali būt rami dėl penktadienio nes visą dieną dirba Ritutė Papildyta: O dėl Gerb.Daivos tai aš lygiai tokios pat nuomonės Nuoširdžios užuojautos dėl tos Daivos Tikras slibinas, gadina STRAZDELIO vardą Manau, kad jai geriausiai tiktų kalėjimo prižiūrėtojos darbas.
Viena mamytė nepasigedo,greičiau išsigando savo išsakytos nuomonės
sveikutes
nepykit mamytes,bet cia ar paprasiau moderatores kad istrintu mano zinutes,nes ketinau isvis issiregistruoti is sio tinklapio QUOTE(Deimanciukia @ 2010 09 25, 17:49) sveikutes nepykit mamytes,bet cia ar paprasiau moderatores kad istrintu mano zinutes,nes ketinau isvis issiregistruoti is sio tinklapio Sveikos, dėl Daivos jau anktesnės Pabiručių "laidos" tėveliai turėjo nusiskundimų, berods ir pas direktorę ėjo. Kaip matot, dirba toliau, vadinasi, nepadėjo Siūlyčiau kooperuotis ir rašyti direktorei, surinkit visų parašus arba bent jau daugumos. Juk negali būti, kad neatsižvelgtų. Jei bijosit, nieko nepakeisit, o dėl vaikučių verta pasistengti. Žinučių, tikrai, netrinčiau, nes jos naudingos kitiems forumo dalyviams. QUOTE(pagrandukas03 @ 2010 09 27, 13:51) Sveikos, dėl Daivos jau anktesnės Pabiručių "laidos" tėveliai turėjo nusiskundimų, berods ir pas direktorę ėjo. Kaip matot, dirba toliau, vadinasi, nepadėjo Siūlyčiau kooperuotis ir rašyti direktorei, surinkit visų parašus arba bent jau daugumos. Juk negali būti, kad neatsižvelgtų. Jei bijosit, nieko nepakeisit, o dėl vaikučių verta pasistengti. Žinučių, tikrai, netrinčiau, nes jos naudingos kitiems forumo dalyviams. gal tu ir teisi,tikrai reiktu del vaikuciu pasistenkti
sveikos.aš jums pritariu
QUOTE(Laura 007 @ 2010 09 27, 23:11) visiskai sutinku,kuo greiciau tuo geriau...as galeciau padeti rinkti parasus teveliu,kadangi turiu laiko,esu dekrete dar.kas prie manes prisidetu is mamyciu? QUOTE(Deimanciukia @ 2010 09 27, 23:58) visiskai sutinku,kuo greiciau tuo geriau...as galeciau padeti rinkti parasus teveliu,kadangi turiu laiko,esu dekrete dar.kas prie manes prisidetu is mamyciu? Paklauskit, gal kada netrukus bus grupės susirinkimas. Juk turėtų būti, visgi daug naujokų susirinko. Prasiųskit popieriaus lapą ir susirinkite visų tėvelių mailus, po to parašykite ir susitarsite, nes laukti pavargsite: vieni pasiima prieš miegą, kiti iškart po, o dar kiti ir 17.30...
Dėl susirinkimo klausiau šiandi,tai dar nežino kada bus
na tai viena diena galima ryte parinkt parasus,kita diena po pietu valgio,o dar kita vakare jei susirinkimo nezada greitu metu
Papildyta: juk vaikuciai visus beveik metus pralankys pas sia aukletoja,jei nieko nedarysim
na tai aš sutinku padėti,prisidėti rinkti tėvelių parašiukus,tik kaip mes su tavim susitiksim,kad aptartumėm tolesnius veiksmus?
QUOTE(Laura 007 @ 2010 09 28, 23:02) na tai aš sutinku padėti,prisidėti rinkti tėvelių parašiukus,tik kaip mes su tavim susitiksim,kad aptartumėm tolesnius veiksmus? na,tai saunu kad gali padet o toliau siulyk kaip tau geriau susitikt,bet tik po pietu ir bet kuria diena Papildyta: o siaip galesiu per google paieskoti kaip tokie prasymai yra rasomi,tai ir parasysiu
ok
Panašu, kad kitą ketvirtadienį nusimato tėvų susirinkimas (bent jau šiandien gavau tokią preliminarią info). Manau bus gera proga tiek susipažinti, tiek iškelti rūpimus klausimus.
Na taip ketvirtadieni,bet ten bus sujungtos trys grupės:pabiručių,bitučių,mažylių tai nemanau kad kitiems teveliams bus labai įdomu klausytis apie musų problemą
QUOTE(Laura 007 @ 2010 09 25, 17:17) Viena mamytė nepasigedo,greičiau išsigando savo išsakytos nuomonės Jau senai esu Daivos "privalumus" pastebėjęs. Šiuo metu su šia auklėtoja tenka susitikti retai, nes lankome kitas grupes. Surinkite grupės tėvų telefonų Nr., Skype ir e-mail'us. Pabendraukite tėvams patogiais kanalais. Surinkite parašus ir išspręskite problemą. Anksčiau galvodavau, kad tik aš vienas pastebiu tos auklėtojos veiksmus. Bet pasirodo ir kiti tėvai viską mato ir girdi. Sunku raganai pasislėpti QUOTE(mažytis raktelis @ 2010 10 01, 11:48) Deja, dar neveikia QUOTE(Dovidenija @ 2010 10 01, 12:00) Deja, dar neveikia Su tais statybininkais tai visada būna problemos, kas jiem rūpi... nesiskubina jie, nerūpi jiem mūsų vaikai Kažin iki lapkričio mėn atsidarys? Gal tėvelių talką kvies, juk reiks išsivalyti padėti, o gal buvo Bitučių grupės susirinkimas, gal jau susipažinot su būsimom auklėtojom? Papildyta: QUOTE(Supervyras @ 2010 09 30, 17:59) Jau senai esu Daivos "privalumus" pastebėjęs. Šiuo metu su šia auklėtoja tenka susitikti retai, nes lankome kitas grupes. Surinkite grupės tėvų telefonų Nr., Skype ir e-mail'us. Pabendraukite tėvams patogiais kanalais. Surinkite parašus ir išspręskite problemą. Anksčiau galvodavau, kad tik aš vienas pastebiu tos auklėtojos veiksmus. Bet pasirodo ir kiti tėvai viską mato ir girdi. Sunku raganai pasislėpti Na mamytės, kaip Jums sekasi, gal jau parašiukus renkate dėl auklėtojos Daivos? Iš pasisakymų matosi, kad Daiva dauguma tėvelių nusivylė. Kažin, ar direktorė sureaguos, ar ne, nes kaip supratau jau yra dėl jos skųstasi ir niekas nepasikeitė. Gaila. Sėkmės Jums mamytės, kantrybės kovojant.
sveikutes
maniske labai serga,dar ir ausyte labai raudona,negaliu jos palikti Papildyta: manau,kad taip bus paprasciau,nei laukti prie darzelio |