Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ožiai iki metukų
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Huba Buba
Labas,
Auginu dukterį, jai greit bus 11 mėn., atrodo dar mažutė, bet ožiukus moka rodyti. Jei ko nors nori, bet negauna, taip rėkti pradeda, kad nuraminti neįmanoma, nebent paduotum tą daiktą, kurio ji nori. schmoll.gif Viena beveik išvis nepabūna, nuolat kabinasi man į kojas, zyzia, verkia. Paimu - kuriam laikui gerai, bet po kiek laiko vėl ropščiasi ant žemės. Padedu ant žemės - vėl zirzia ir kabinasi į kojas, jei neimu, verkia, bet net ne tai, kad verkia, o rėkia, bliauna, kaip nežinau kas. unsure.gif
Kartais tokios nesąmonės jai užplaukia, kad niekas kitas jos negali net pirštu paliest, prisileidžia tik mane, nuo rankų nenulipa, o man ir valgyt reik padaryt, ir apsitvarkyt, galų gale ir į wc nueit, o ji neleidžia, klykia baisiausiai, jei kas kitas ant rankų ją paima. O apie užmigdymą geriau net nepasakosiu... abu su vyru vargstam. verysad.gif
Kaip kažką keist? Apie pliaukštelėjimus per užpakalį jokios kalbos ir būt negali (esu labai prieš), kaip auklėti, kad ji suprastų? Juk ji dar maža.. blink.gif
M.Rasele
O apie kokius daiktus eina kalba? Mano vaikas irgi visur lipa, lenda, viska nori isbandyti. Daiktai, kuriu negalima tampyti dazniausiai buna saugiai padeti. su visais kitais as leidziu vaikui susipazinti.
O kokius zaidimus jus zaidziate su vaiku? Ka jis megsta veikti?
Bet jau maniskis megsta kas kazkiek laiko prieiti prie manes ir pasiprasyti ant ranku, bet neilgai nori ant ju buti, megsta zaisti ir vienas, duotis po kambarius, ypac megsta slepynes.
O gal jam tiesiog reikia daugiau mamos demesio, sugalvokite naujos veiklos, kad uzimti vaika, gal tada jam noresis ir vienam kuri laika pazaisti.
Del migdymo - as vaiko per prievarta nemigdau, migdau kai jau matau, kad luzta.
Flaxkids
esu kazkur skaicius viskas ka mato vaikas reikia jam duoti o daigtu kuriu tikraI negalima imti reikia padeti kad nematytu. Bet tai ka negi geles su vazonais slepti dabar i spinta lotuliukas.gif , as kazkaip su tokia situacija kaip jusu mazai susiduriau, maniskiui nuopat pradziu budavokas negalima niekad ir neduodama,taip jis iprato kad yra galima ir yra negalima, o daigtai kuriuos kartais duodu kartais ne tai labai oziuojasi jeigu uzsimano ir negauna smile.gif
bet pas mus namie beveik viskagalima imti hihihi.gif isskyrus vyro cigaretes, degtukus, ziebtuvelius, peilius, zirkles , atsuktuvus ir panasiai
Huba Buba
Su vaiku tikrai daug bendraujame abu su vyru, mokome - jai dar nėra metukų, bet moka pasakyti nemažai žodžių, žaisti žaidimus (ploti katutes, daryti viru viru košę, pasislėpti po palute ir daryti "ku ku" ir pan.). Aš nemanau, kad ji gauna mažai dėmesio, manau netgi priešingai - ji pratusi gauti ko gero per daug dėmesio, nes abu su vyru visą vasarą būdavom namuose. O dabar kai vyrui tenka išvažiuoti ir aš lieku viena su ja, tai padėk dieve, aš neturiu laiko net dantų išsivalyti, į wc nueiti, iškart verkdama šliaužia prie durų iš paskos, kabinasi į kojas, virsta ant žemės ir visaip kitaip rodo nepasitenkinimą.
Daiktai, kurių dažniausiai ji nori - knygos (knygos vaikams storais lapais jai netinka, nes neplyšta puslapiai), drėgnų servetėlių pakelis, kad galėtų ištraukt visas servetėles, tušinukai ir kiti pailgi daiktai, tualetinis popierius, nes ridenasi ir smagiai plėšyt galima. Kai reikia padaryt jai košę, paduodu tas drėgnas servetėles, nes kitaip atseks į virtuvę, kabinsis į kojas, grius (grindys plytelėm klotos, tad kietos). Žodžiu vargas... wacko.gif
O kai teko laukt iki tokios stadijos, kad taip nori miego ir atrodo tuoj luš, gavos tik blogiau - verkšlena - nepadėsi į lovytę ir ant rankų sunkiai nuraminsi. Tad geriau nelaukti, kol pervargs. Šiandien pietų užmigo gražiai, tfu tfu...
MargaritaJulija
QUOTE(Huba Buba @ 2010 09 16, 17:04)
Labas,
Auginu dukterį, jai greit bus 11 mėn., atrodo dar mažutė, bet ožiukus moka rodyti. Jei ko nors nori, bet negauna, taip rėkti pradeda, kad nuraminti neįmanoma, nebent paduotum tą daiktą, kurio ji nori.  schmoll.gif  Viena beveik išvis nepabūna, nuolat kabinasi man į kojas, zyzia, verkia. Paimu - kuriam laikui gerai, bet po kiek laiko vėl ropščiasi ant žemės. Padedu ant žemės - vėl zirzia ir kabinasi į kojas, jei neimu, verkia, bet net ne tai, kad verkia, o rėkia, bliauna, kaip nežinau kas.  unsure.gif
Kartais tokios nesąmonės jai užplaukia, kad niekas kitas jos negali net pirštu paliest, prisileidžia tik mane, nuo rankų nenulipa, o man ir valgyt reik padaryt, ir apsitvarkyt, galų gale ir į wc nueit, o ji neleidžia, klykia baisiausiai, jei kas kitas ant rankų ją paima. O apie užmigdymą geriau net nepasakosiu... abu su vyru vargstam.  verysad.gif
Kaip kažką keist? Apie pliaukštelėjimus per užpakalį jokios kalbos ir būt negali (esu labai prieš), kaip auklėti, kad ji suprastų? Juk ji dar maža..  blink.gif
*

sveika,
Na su tais oziukais, tai tikiu visiems vaikams ju yra. Mano mergytei dabar jau 1m, bet atsimenu nuo kokio 9 men labai mamyciuke pasidare: visada visur is paskos, jei siurbiu kambarius, tai negaliu jos palikti zaisti, nes rekia "visa gerkle", turiu viena rankute vestis ja salia, kita "siurblio slanga" laikyti... ir taip visur kartu, kazkur uz kampo nueinu namie, jau girdziu zyzia lekia ropodama ieskoti.... Gal cia toks laikas, kai tokiam maziukui vaikui mama visas pasaulis, tai bijo nepradanginti jos. Gal vienas jauciasi nesaugus, kai tiek daug pazinimo aplinkui, na ropojimas, vaiksciojimas tiek nauju daiktu, tiek nauju vaizdu, gal pasaulis didelis atrodo, o mama suteikia ta sauguma - net nezinau. Gal visgi pasikeis.
Manau gal netgi butu gerai vaikuciams daugiau laiko pabendrauti su kitais vaikais, kad truputi daugiau nors mintim nuo mamos atitruktu, gal nebutu tada tokie "mamyciukai". Mes gyvenam netoli Kacergines,todel i Kauna dabar su mazu vaiku retai nuvaziuojam, bet jei nuvaziuojam, tai manoji prekybos centre ramiai pro vaikus nepraeina, visiemm "labas" rankute kisa, akys dideles, tiek tie vaikai ja zavi. Tai jei buna proga su draugiu vaikuciais stengiuosi kaip imanoma dazniau susitikti, kad dukrele turetu progos paivairinti savo dieneles, netik leisdama laika su mama istisas dienas:)
Tai atsakymas i tavo klausima, manau butu toks: tikriausiai cia toks vaikeliu periodas, kad be mamos niekur, arba bandyti rasti kazkokios veiklos vaikui, kad jis ja dometusi daugiau nei "kur mama" smile.gif))
Huba Buba
QUOTE(Cikita_G @ 2010 09 16, 16:53)
esu kazkur skaicius viskas ka mato vaikas reikia jam duoti o daigtu kuriu tikraI negalima imti reikia padeti kad nematytu. Bet tai ka negi geles su vazonais slepti dabar i spinta  lotuliukas.gif , as kazkaip su tokia situacija kaip jusu mazai susiduriau, maniskiui nuopat pradziu budavokas negalima niekad ir neduodama,taip jis iprato kad yra galima ir yra negalima, o daigtai kuriuos kartais duodu kartais ne tai labai oziuojasi jeigu uzsimano ir negauna  smile.gif
bet pas mus namie beveik viskagalima imti  hihihi.gif  isskyrus vyro cigaretes, degtukus, ziebtuvelius, peilius, zirkles , atsuktuvus ir panasiai
*

Ji irgi žino žodį "negalima", pvz krapštyti rozetes, nes pas mus jos žemai, tampyti laidus ir pan. Tik išgirdus tą žodį "negalima", kad pradės verkti - daug labaiu ir stipriau, nei kad užsigaudama. Bet paverkia ir nustoja ir nebeima tų daiktų.
Papildyta:
QUOTE(MargaritaJulija @ 2010 09 16, 17:06)
sveika,
Mes gyvenam netoli Kacergines,todel i Kauna dabar su mazu vaiku retai nuvaziuojam, bet jei nuvaziuojam, tai manoji prekybos centre ramiai pro vaikus nepraeina, visiemm "labas" rankute kisa, akys dideles, tiek tie vaikai ja zavi. Tai jei buna proga su draugiu vaikuciais stengiuosi kaip imanoma dazniau susitikti, kad dukrele turetu progos paivairinti savo dieneles, netik leisdama laika su mama istisas dienas:)
  Tai atsakymas i tavo klausima, manau butu toks: tikriausiai cia toks vaikeliu periodas, kad be mamos niekur, arba bandyti rasti kazkokios veiklos vaikui, kad jis ja dometusi daugiau nei "kur mama" smile.gif))
*

Nu va, kaip fainai, o mes gyvenam Kačerginėj smile.gif Ir į lauką išeinam ir į Kauną nuvažiuojam dažnai ir senelius dažnai lankom, bet svetimų žmonių, nepažįstamų ji neprisileidžia. Koks svetimas geriau jos net nekalbintų, nes tuoj dūdas paleis.. O jei dar palies ar bandys paimt... doh.gif Manoji netgi turi ir draugę beveik bendraamžę ir su ja dažnai susitinka. Nu žodžiu, tikiuosi tu teisi ir visa šita praeis...
Luttuke
QUOTE(Huba Buba @ 2010 09 16, 15:34)
Labas,
Auginu dukterį, jai greit bus 11 mėn., atrodo dar mažutė, bet ožiukus moka rodyti. Jei ko nors nori, bet negauna, taip rėkti pradeda, kad nuraminti neįmanoma, nebent paduotum tą daiktą, kurio ji nori.  schmoll.gif  Viena beveik išvis nepabūna, nuolat kabinasi man į kojas, zyzia, verkia. Paimu - kuriam laikui gerai, bet po kiek laiko vėl ropščiasi ant žemės. Padedu ant žemės - vėl zirzia ir kabinasi į kojas, jei neimu, verkia, bet net ne tai, kad verkia, o rėkia, bliauna, kaip nežinau kas.  unsure.gif
Kartais tokios nesąmonės jai užplaukia, kad niekas kitas jos negali net pirštu paliest, prisileidžia tik mane, nuo rankų nenulipa, o man ir valgyt reik padaryt, ir apsitvarkyt, galų gale ir į wc nueit, o ji neleidžia, klykia baisiausiai, jei kas kitas ant rankų ją paima. O apie užmigdymą geriau net nepasakosiu... abu su vyru vargstam.  verysad.gif
Kaip kažką keist? Apie pliaukštelėjimus per užpakalį jokios kalbos ir būt negali (esu labai prieš), kaip auklėti, kad ji suprastų? Juk ji dar maža..  blink.gif
*

Mano mazylis irgi labai labai panasiai elgiasi. Bet, as patebejau, kad toks elgesys ypac paastreja, kai vaikui kazkas negerai (skauda pilvuka, dygsta dantukai, skauda gerkle, pervarges). Tiesa, maniskis dar sugeba supykes virsti aukstielninkas... Kai uzeinas toks juodas periodas, tenka gaudyti vaika, saugoti kaip nezinia ka. Beje, nugriuvusio niekada neguodziam, nekeliam. Jis turi pats nusiraminti bent is dalies ir atsikelti. Jei pavyksta, idealu nukreipti vaiko demesi kitur, kol jis dar neuzsivede.
Beje, idomu, kiek laiko tesiasi toks elgesys? Pas mus tai krizinis periodas ilgiausiai truko pora sav. Tuo metu dygo dantys ir dar baisi sloga buvo uzpuolus. Galvojau - isprotesiu... Be miego, skaudancia galva nuo vaiko zirzimo, rekimo, klykimo ir visko negerai. Bet nieko - isgyvenom smile.gif
Dabar irgi pas mus toks periodas. Vaikas baigineja sirgti.
Esu ir sedatif pc gerusi vienu metu ir valerijono vis prireikia, kai stogas vaziuoja... Na, ka padarysi.
Huba Buba
Nu mum irgi paaštrėja toks elgesys dantims dygstant. Vienas dantukas jau išlindo, o neramumai tęsiai. Gal keli vienu metu kalasi? unsure.gif
Luttuke
QUOTE(Huba Buba @ 2010 09 16, 20:54)
Nu mum irgi paaštrėja toks elgesys dantims dygstant. Vienas dantukas jau išlindo, o neramumai tęsiai. Gal keli vienu metu kalasi?  unsure.gif
*

Gali buti.... Pas mus si siki 3 iltiniai ir 1 kruminis, tai ojojoj...
O kai vikui viskas ok, tai ir tie oziukai taip nepuola. Tai net ir nezinau ar cia jau galima toki elgesi oziais vadinti....
Huba Buba
Gali būti, nes man irgi sunku suvokti, kad dar metukų neturintis vaikas jau sąmoningai ožiuotųsi.
Bet vistiek toks elgesys varo iš proto... blush2.gif
Luttuke
QUOTE(Huba Buba @ 2010 09 17, 10:18)
Gali būti, nes man irgi sunku suvokti, kad dar metukų neturintis vaikas jau sąmoningai ožiuotųsi.
Bet vistiek toks elgesys varo iš proto... blush2.gif
*

Ne tas zodis! Beje, mums tai sunkiausia sveciuose (pvz pas vyro tevus, kur nieko imti negalima). Nes namuose as visus nepavojingus daiktus duodu. Pvz siandien privatizavo vaikas grindu sluoste, dregnus skudurelius dulkems vayti, sepeti... Zodziu puse ryto buta "tvarkem"... smile.gif Ir vos tik paimi koki skudureli isplauti - tragedijos prasideda.
Po to tiesiog perrengiau visa suslapusi ir issipurvinusi ir tiek smile.gif
vilira
vaikui reikia veiklos. mano mergina taip pat 11 mėn, tai, jei nieko su ja neveikčiau, tai visą dieną būtų mano koją apsikabinus lotuliukas.gif
aš tvarkausi kartu su ja, žaidžiu kartu ir taip visą dieną doh.gif
Tekantisaule
Aciu Dievui, mums po kol kas neislindo oziukai. biggrin.gif Nors dygstant dantukams daug irzlesnis pasidare. g.gif Bet nesioziuoja, nekrenta nat zemes ir pan. Jeigu tik uzimi, uzkalbini, ka nors nauja parodai, duodi zaislu, tai netgi tas dantuku skausmas pasimirsta ir vel viskas gerai. smile.gif
egle skarota
Mes kovojame su beda migdant:) Vakare nera problemu, 8.30 - 9 ir vaikas luzta pats be oziuku:) ir ismiega nakti. Bet diena galima isproteti kol uzmiega, pradeda zysti, viskas pasidaro neidomu, tada pradeda rekti ir visaip duotis:) imi ant ranku nesioji iki kol prakaitas ispila, taip apie 40 min. o jis duodasi, nors akis uzmerktos, bet vis bando jas atmerkti, juda, spurda ir t.t., o po sio spektaklio uzmiega, nors dar paguldytas spardosi ir rankom mosikuoja, bet jau nerekia:) Musu mazasis turi tiek vieklos, kad net negali ramiai uzmigti:)
Huba Buba
QUOTE(egle skarota @ 2010 10 13, 17:21)
Mes kovojame su beda migdant:) Vakare nera problemu, 8.30 - 9 ir vaikas luzta pats be oziuku:) ir ismiega nakti. Bet diena galima isproteti kol uzmiega, pradeda zysti, viskas pasidaro neidomu, tada pradeda rekti ir visaip duotis:) imi ant ranku nesioji iki kol prakaitas ispila, taip apie 40 min. o jis duodasi, nors akis uzmerktos, bet vis bando jas atmerkti, juda, spurda ir t.t., o po sio spektaklio uzmiega, nors dar paguldytas spardosi ir rankom mosikuoja, bet jau nerekia:) Musu mazasis turi tiek vieklos, kad net negali ramiai uzmigti:)
*

pas mus irgi panasiai budavo.. Bet uzsibaige viskas po vieno karto, tiesiog ikeliau i lovyte, pati atsiguliau salia ir nekreipiau demesio, ji is pradziu verksleno, paskui pyko, galiausiai graudziai verkt pradejo, verke labai, kokia valanda, o as tiesiog stengiausi nekreipt demesio, daug jegu man tai kainavo, asaros paciai riedejo, bet tiesiog jau negalejau nusileisti sitiek iskankinus vaika, o rezultato nepasiekus. Ir stai tokiu budu musu uzmigimas pasikeite - dabar tik paguldau i lovyte, rankyte palaikau ir pati sau graziausiai uzmiega.
Taip, pripazistu - budas krastutinis, bet veiksmingas..
smile.gif
angelu kalva
QUOTE(Huba Buba @ 2010 09 16, 14:34)
Labas,
*

Mergaite izenge i labai svarbu raidos etapa, kai susipazista su namais, daiktais ir mama jai yra viskas, nes tai jos kalba (jus ivardinat daiktus, parodot, kaip jie veikia, ka su jais galima daryti ir tt.). Rekia ji todel, kad nemoka pasakyti, kazi kaip elgtumetes jus, jei is jusu atimtu kalbos dovana ir niekas jusu akiu mirksejimo ar tyliai leidziamu niurnejimu nesuprastu. Vaikas ant ranku ir nuo ranku lipineja, kad itvirtintu saugumo suvokima - mama paims, kai man prireiks jos artumo, kad pasijausciau saugiai. As i tulika su vaiku einu ir dabar kartu, jei reikia, nematau nieko netinkamo (berniukui vasari bus 2 metai), o viesam tulike nenoredama jo statyti keturpescio ant grindu, kol dar nevaiksciojo (kad isstoves pastatytas mazai sansu, reikia gi isnagrinet nauja aplinka), sugebedavau pasisiot laikydama ji ant ranku, pasisodindavau ant keliu savo reikalus atlikinedama, ir susitvarkydavau su kelnem ir tt. Matyt, kai nori, tai gali. biggrin.gif
Nereikia is to daryt tragedijos, viskas praeis, toks laikas jai dabar. Priimkit tai kaip normalu vaiko elgesi. Nereikia savo oziu rodyt, kai vaikas pasak jusu "oziuojasi". Nusileiskit iki vaiko lygio ir viskas bus gerai. Is vaiko nereikalaukit kaip is suaugusio, nes iki to dar tolokai. mirksiukas.gif
Rozetes uzkiskit, yra pirkti apsaugu. Geliu as atsisakiau, isdovanojau, nes uzkelti nera kur,o vaikas man uz gele svarbiau.
Sekmes. Siulau pasiskaityt apie vaiko raidos etapus, iskart lengviau gyvent pasidaro smile.gif
Huba Buba
QUOTE(angelu kalva @ 2010 10 18, 00:23)
Mergaite izenge i labai svarbu raidos etapa, kai susipazista su namais, daiktais ir mama jai yra viskas, nes tai jos kalba (jus ivardinat daiktus, parodot, kaip jie veikia, ka su jais galima daryti ir tt.). Rekia ji todel, kad nemoka pasakyti, kazi kaip elgtumetes jus, jei is jusu atimtu kalbos dovana ir niekas jusu akiu mirksejimo ar tyliai leidziamu niurnejimu nesuprastu. Vaikas ant ranku ir nuo ranku lipineja, kad itvirtintu saugumo suvokima - mama paims, kai man prireiks jos artumo, kad pasijausciau saugiai. As i tulika su vaiku einu ir dabar kartu, jei reikia, nematau nieko netinkamo (berniukui vasari bus 2 metai), o viesam tulike nenoredama jo statyti keturpescio ant grindu, kol dar nevaiksciojo (kad isstoves pastatytas mazai sansu, reikia gi isnagrinet nauja aplinka), sugebedavau pasisiot laikydama ji ant ranku, pasisodindavau ant keliu savo reikalus atlikinedama, ir susitvarkydavau su kelnem ir tt. Matyt, kai nori, tai gali.  biggrin.gif
Nereikia is to daryt tragedijos, viskas praeis, toks laikas jai dabar. Priimkit tai kaip normalu vaiko elgesi. Nereikia savo oziu rodyt, kai vaikas pasak jusu "oziuojasi". Nusileiskit iki vaiko lygio ir viskas bus gerai. Is vaiko nereikalaukit kaip is suaugusio, nes iki to dar tolokai. mirksiukas.gif
Rozetes uzkiskit, yra pirkti apsaugu. Geliu as atsisakiau, isdovanojau, nes uzkelti nera kur,o vaikas man uz gele svarbiau.
Sekmes. Siulau pasiskaityt apie vaiko raidos etapus, iskart lengviau gyvent pasidaro smile.gif
*

patikekit, as su ja ant ranku ne tik pasisioti moku, as su ja ant ranku ir gyvenu diena is dienos. Jus, ko gero, viska ir pacitavot, ka skaitet apie vaiku raidos etapus. Zinoma, atitinkama literatura ir as domejausi ir domiuosi ligi siol, taciau gyvenime daugiau vadovaujuosi savo protu ir jausmais ir kaskart iskilus kokiai situacijai mintyse nebandau atsiminti kokios citatos is straipsnio.
Ir daznai - tai kas teoriskai yra labai aisku, gyvenime praktiskai nebutinai pritaikoma. Pasakysiu taip, kaip pasakytu visos mamos - reik stebet savo vaika ir stebet jo elgesi, o ne paskaity knygose apie tai, kas jam negerai.
O tai, kad vedates savo dveju metu berniuka su savim i tualeta ir prie jo atliekat gamtinius reikalus, manau tikrai reiktu sunerimti.. As, tiesiog, matyt, kitaip noriu augint savo vaika.
Anyway, aciu uz patarimus ir gerus norus smile.gif jums taip pat sekmes!
pupena
QUOTE(Huba Buba @ 2010 10 19, 22:05)
patikekit, as su ja ant ranku ne tik pasisioti moku, as su ja ant ranku ir gyvenu diena is dienos. Jus, ko gero, viska ir pacitavot, ka skaitet apie vaiku raidos etapus. Zinoma, atitinkama literatura ir as domejausi ir domiuosi ligi siol, taciau gyvenime daugiau vadovaujuosi savo protu ir jausmais ir kaskart iskilus kokiai situacijai mintyse nebandau atsiminti kokios citatos  is straipsnio.
Ir daznai - tai kas teoriskai yra labai aisku, gyvenime praktiskai nebutinai pritaikoma. Pasakysiu taip, kaip pasakytu visos mamos - reik stebet savo vaika ir stebet jo elgesi, o ne paskaity knygose apie tai, kas jam negerai.
O tai, kad vedates savo dveju metu berniuka su savim i tualeta ir prie jo atliekat gamtinius reikalus, manau tikrai reiktu sunerimti.. As, tiesiog, matyt, kitaip noriu augint savo vaika.
Anyway, aciu uz patarimus ir gerus norus smile.gif jums taip pat sekmes!
*

SEKMES kariaujant su oziukais drinks_cheers.gif
smiler
QUOTE(Huba Buba @ 2010 10 20, 00:05)
patikekit, as su ja ant ranku ne tik pasisioti moku, as su ja ant ranku ir gyvenu diena is dienos. Jus, ko gero, viska ir pacitavot, ka skaitet apie vaiku raidos etapus. Zinoma, atitinkama literatura ir as domejausi ir domiuosi ligi siol, taciau gyvenime daugiau vadovaujuosi savo protu ir jausmais ir kaskart iskilus kokiai situacijai mintyse nebandau atsiminti kokios citatos  is straipsnio.
*

thumbup.gif Pilnai sutinku thumbup.gif Kiekvienas vaikas yra asmenybe ir tai kas tinka vienam vaikui gali visai netikti kitam vaikui. Juo labiau, kad ir mes, mamos, esame skirtingos. Vienos norime savo vaikus griezciau aukleti ir netoleruojam jokiu oziuku, kitos kai kuriuos oziukus toleruoja iki tam tikro lygio, o dar kitos dziaugiasi, kad ju vaikai tokie drasus, jog gali parduotuveje isterija sukelti 4u.gif Cia kiekvienam savo 4u.gif
Mano manymu, o ir literaturoje taip sakoma, kad kaip vaika issiauklesim iki 3metu, taip ir turesime. Dirbau lopselyje darzelyje... ohoho kokiu oziuku buna pas maziukus, taip tik atrodo, kad jie dar visai mazuciai ir nieko nesupranta mirksiukas.gif Bet tokius lengviausia ir pakreipti ta linkme, kuria norime be pykciu, o susitarimu, zaidimais ir t.t.
Huba Buba
QUOTE(smiler @ 2010 10 20, 12:05)
thumbup.gif  Pilnai sutinku  thumbup.gif  Kiekvienas vaikas yra asmenybe ir tai kas tinka vienam vaikui gali visai netikti kitam vaikui. Juo labiau, kad ir mes, mamos, esame skirtingos. Vienos norime savo vaikus griezciau aukleti ir netoleruojam jokiu oziuku, kitos kai kuriuos oziukus toleruoja iki tam tikro lygio, o dar kitos dziaugiasi, kad ju vaikai tokie drasus, jog gali parduotuveje isterija sukelti  4u.gif  Cia kiekvienam savo  4u.gif
Mano manymu, o ir literaturoje taip sakoma, kad kaip vaika issiauklesim iki 3metu, taip ir turesime. Dirbau lopselyje darzelyje... ohoho kokiu oziuku buna pas maziukus, taip tik atrodo, kad jie dar visai mazuciai ir nieko nesupranta  mirksiukas.gif  Bet tokius lengviausia ir pakreipti ta linkme, kuria norime be pykciu, o susitarimu, zaidimais ir t.t.
*

Visiskai sutinku su jumis, kad kiekviena mama auklėja savo vaikus savaip. Nėra stereotipinio mamos ir vaiko santykio apibrėžimo.
O mum kaip atėjo, taip praėjo ožiai. Matyt dėl dygstančių dantų viskas taip buvo, teisingai sakė čia viena mama.
Ačiū visoms už patarimus :*
angelu kalva
QUOTE(Huba Buba @ 2010 10 19, 23:05)
Jus, ko gero, viska ir pacitavot, ka skaitet apie vaiku raidos etapus. Zinoma, atitinkama literatura ir as domejausi ir domiuosi ligi siol, taciau gyvenime daugiau vadovaujuosi savo protu ir jausmais ir kaskart iskilus kokiai situacijai mintyse nebandau atsiminti kokios citatos  is straipsnio.

O tai, kad vedates savo dveju metu berniuka su savim i tualeta ir prie jo atliekat gamtinius reikalus, manau tikrai reiktu sunerimti..

*

Tiesa sakent, as necitavau nieko, parasiau tai, ka praktiskai pastebejau savo vaiko elgesyje ir kaip pati ta elgesi interpretavau, turedama siokiu tokiu ziniu apie vaiko raidos etapus. Iskilus vienai ar kitai situacijai, nemanau, ar kuri mama ima mastyti apie straipsni, ar paskatyta citata, nes tam paprastai nebuna laiko. Bet imti tiesiogine prasme kariauti su kazkokiais oziais tikrai neimu, nes tokio issireiskimo, kaip ozys nepripazistu. Nemanau, kad jums patiktu, jei jusu vyras ar mama imtu jusu isreikstus poreikius ivardinti kaip ozius ar kaprizus. g.gif

Dabar noreciau as isgirsti jusu nuomone, kodel blogai prie vaiko atlikineti gamtinius reikalus? Jam 2 bus tik vasari, taigi dar tik uz 4 menesiu. Kodel vertetu sunerimti?
Is anksto dekui 4u.gif

QUOTE(smiler @ 2010 10 20, 10:05)
  Kiekvienas vaikas yra asmenybe ir tai kas tinka vienam vaikui gali visai netikti kitam vaikui. Juo labiau, kad ir mes, mamos, esame skirtingos. Vienos norime savo vaikus griezciau aukleti ir netoleruojam jokiu oziuku, kitos kai kuriuos oziukus toleruoja iki tam tikro lygio, o dar kitos dziaugiasi, kad ju vaikai tokie drasus, jog gali parduotuveje isterija sukelti  4u.gif  Cia kiekvienam savo  4u.gif
Mano manymu, o ir literaturoje taip sakoma, kad kaip vaika issiauklesim iki 3metu, taip ir turesime. Dirbau lopselyje darzelyje... ohoho kokiu oziuku buna pas maziukus, taip tik atrodo, kad jie dar visai mazuciai ir nieko nesupranta  mirksiukas.gif  Bet tokius lengviausia ir pakreipti ta linkme, kuria norime be pykciu, o susitarimu, zaidimais ir t.t.
*

Smiler! Zinoma, kad kas tinka vienai asmenybei, gali visiskai netikti kitai. O kai tu vadinamu oziuku nepasikvieciat i namus, tai jie paprastai ir neateina. 4u.gif Analizuokit savo ir vaiko elgesi, tikrai verta. Vaikai supranta tikrai daugiau, nei mes galvojam, tik suauge ju daznai nesupranta ir ima visur matyti oziu banda. Paskutinis sakinys labai teisingas. Is tikruju, esu labai laiminga, kad mano vaikas nelanko lietuvisko darzelio. 4u.gif
ibizulka
mano mergytei tik 8 men bet oziukus rodo ohoho doh.gif viska vercia griauna (laksto jau su vaikstyne) jei ka atimsi ar sudrausminsi kai ji skina gelytes tai oj kokia isterika griuna, rekia raitosi, o jei apsimeti kad nematai jos oziu tai greit ir praeina, tai pat su paemimu ant ranku arba migdymu kokiu as cirku tik neprisiziuriu, ir pedkelnes nusimauna ir ko tik nepridaro kuliais 5 kartus per lovyte persivercia ir vistiek savo:D zino panele kaip isireikalauti demesio, nors jei jo tikrai netruksta visada apsupta zmoniu smile.gif
Raskila-vyde
QUOTE(ibizulka @ 2011 02 07, 12:50)
mano mergytei tik 8 men bet oziukus rodo ohoho doh.gif  viska vercia griauna (laksto jau su vaikstyne) jei ka atimsi ar sudrausminsi kai ji skina gelytes tai oj kokia isterika griuna, rekia raitosi, o jei apsimeti kad nematai jos oziu tai greit ir praeina, tai pat su paemimu ant ranku arba migdymu kokiu as cirku tik neprisiziuriu, ir pedkelnes nusimauna ir ko tik nepridaro kuliais 5 kartus per lovyte persivercia ir vistiek savo:D  zino panele kaip isireikalauti demesio, nors jei jo tikrai netruksta visada apsupta zmoniu  smile.gif
*

As toki vaiko elgesi vadinu supancios aplinkos pazinimu. Man tiesiog skamba keistai kai tevai is karto pripaiso vaikui "diagnoze" - oziai.
Susitvarkykite namus taip, kad vaikui liktu kuo maziau draudziamu vietu, ir tegu domisi aplinka pats, juk jam taip idomu viska paciam pazinti, paragauti ir pan.......
_Andzelika_
Sveikos,na mums jau ryt bus 10 mensiuku,bet manasis turi oho ho,kokiu oziu doh.gif doh.gif doh.gif
Jei tik ka ne taip padarau jam,suspaudzia kumscius,riekia net iki pamelynavimo..
O jei mato koki nuotolinio valdymo pulta ir kaip ji pasiekia ir as is jo ji atemu,ogooooo,tada skamba visi namai..
kartais sedziu ir galvoju,matyt kaimynai ir galvoja paie mane: na ir mama,ka jinai tam vaikui daro,matyt pjauna,ar tranko iki pamelynavimo..
Siaip bausti,tai nebaudziu,juk mazas dar ir nieko nesupranta,tai dazniausiai paemu ji ant ranku,nuraminu ir bandau demesi nukreipti i ka nors kita 4u.gif
Zivukas.d
ir pas mus atsiranda ši bėda, jau kelios savaitės. Jei ko negauna ko nori, tai iš karto verkti pradeda.
pyksta ir verkia jei aš jį ant žemės padedu kai jis tuo metu to nenori, ar neimu ant rankų kai indus plaunu
vakare, prieš migdant irgo ant rankų muistosi, paverkia kol užmiega
Acura
Pas mus taip pat prasidejo oziai, beveik metukai dukrytei, tai jau neina susitvarkyt doh.gif doh.gif doh.gif
indreteise
sveikos mamytes smile.gif mano vyrukui 7 men., bet jau oziuku uzuomazgu matau ir nezinau ar cia del dantuku (nors ju dar neturim) ar jau cia oziukai prades ateiti. Diena beveik niekada neuzmiega be zyzimu, vakare tai viskas gerai pasiguldau i lova, duodu pieno, po to pasivarto ir pats uzmiega, bet diena tai taip retai iseina, dazniausiai reikia nesioti ant ranku, nes kitai zyzia, rekia... doh.gif vienas nenori buti, jei bunu su juo kartu tai tada zaidzia su zaisliukais, jei ne tai ne, net su tetia nelabai nori buti, zodziu mamyciukas pasidare verysad.gif nors daug zmoniu buna ir dukterecia beveik 4 metu kartu auga, bet jam vistiek mamos reikia 4u.gif tikiuosi kad didesniu oziuku neisitaisysim ir kad prasikalus dantukam baiksis ir sitie smile.gif
uogute
o kas dar baisiau, man savo oziuka maminuka teks si savaitgali palikti teciui-iseinu i darba verysad.gif
Luttuke
Oj, zinokit, iki metu dar palyginus ne oziai. Pamatysit kas prasideda virs pusantru:D
Delhia
Mano mazylis jau 10 meneseliu ir vaikcto jis jau nuo 9men su puse. Kai as noriu ji issivezti i laukeli as ji turiu pasodinti i vezymeli tai ir prasideda uzpakaliuko kilnojimas, rekimas, verkimas, o jis vaikstyneti tai nori po kambari o mamyte tai i laukeli nori tai ir barames mes jau su savo oziuku.

Arba jis uzsioziuoja kai jam greitai neduodu savo krutines pienelio pazysti tai irgi kad prades kilnoti uzpakaliuka, rekti, verkti kol negauna ko nori. Va ir islepinau savo mylima mazyli. he he he lotuliukas.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(Delhia @ 2011 07 18, 19:41)
Arba jis uzsioziuoja kai jam greitai neduodu savo krutines pienelio pazysti tai irgi kad prades kilnoti uzpakaliuka, rekti, verkti kol negauna ko nori. Va ir islepinau savo mylima mazyli. he he he  lotuliukas.gif
*

Oho, vaikas nori patenkinti viena svarbiausiu poreikiu, o jus manote, kad tai islepimas blink.gif
deimanteS
QUOTE(Raskila-vyde @ 2011 02 07, 13:13)
As toki vaiko elgesi vadinu supancios aplinkos pazinimu. Man tiesiog skamba keistai kai tevai is karto pripaiso vaikui "diagnoze" - oziai.
Susitvarkykite namus taip, kad vaikui liktu kuo maziau draudziamu vietu, ir tegu domisi aplinka pats, juk jam taip idomu viska paciam pazinti, paragauti ir pan.......
*

pritariu , bet ka daryti tiem kurie neturi tiek vietos kur sudet tuos zemai esancius daiktus? gelytes ir lauke skaino gelyne nors ir aiskini kad negalima bandai nuvest o vaikas cypia klykia ir riecias iki zemes , nei nuvesi nei nunesi g.gif
Raskila-vyde
Jeigu namu neimanona pertvarkyti, kad neleidziamu daiktu ar vietu beveik neliktu, tada apsisarvokite kantrybe bandykite vaikui paaiskinti kodel negalima, o aiskinti reiks daug smile.gif. Lauke galioja tos pacios taisykles. As tokiu atveju vaika stengiuosi nuvesti si tos vietos, nors dazniausiai reikia nunesti smile.gif.
Gali vaikas buti klykiantis, rekiantis, maskatuojantis savo kojomis ir rankomis, as ji tiesiog paimu ir nunesu i kita vieta. Ir man tai padaryti netrukdo jau i pabaiga einantis nestumas.
ragnez
QUOTE(deimanteS @ 2011 07 19, 14:26)
pritariu , bet ka daryti tiem kurie neturi tiek vietos kur sudet tuos zemai esancius daiktus?
*

taip nebuna.
tada sukeiti vietom - zemai padeti tokius, kuriu negaila kraustyt. auksciau tokius, kurie gali duzti arba buti pavojingi vaikui. spinteliu turis nuo to nepasikeicia - pasikeicia tik daiktu vieta.

QUOTE(deimanteS @ 2011 07 19, 14:26)
gelytes ir lauke skaino gelyne nors ir aiskini kad negalima bandai nuvest o vaikas cypia klykia ir riecias iki zemes , nei nuvesi nei nunesi g.gif
*

o tu parodyk, ka GALIMA su gelytem daryti - pauostyti, apziureti ziedeli, paglostyti, suskaiciuoti ziedelius, surasti vienos ar kitos spalvos gelyte, suzinoti gelyciu vardus, paziureti, ar prie gelyciu atskrenda bites ir drugeliai... atsinesti vaikiska knygele su gelytem ir paziureti, ar lauke auga tokios gelytes, kaip knygelej nupiestos...

negi tik viena iseitis yra - tempti vaika salin...
meškutė999
Suneliui 8men.,bet zyzaliukas tai nuo gimimo praktiskai. Jam ivairus norai reiskiasi lydimi klaikaus rekimo, dabar atropoja kabinasi i kojas kad paimciau, paimu tada raunasi zemyn, kad paleisciau, jeigu ilgiau neimu,nes pvz plaunu indus dada reke ne savu balsu. Kad ir dabar laikau ant keliu, o jis muistosi i visas puses doh.gif wacko.gif
ragnez
QUOTE(meškutė999 @ 2011 07 20, 13:11)
Suneliui 8men.,bet zyzaliukas tai nuo gimimo praktiskai. Jam ivairus norai reiskiasi lydimi klaikaus rekimo, dabar atropoja kabinasi i kojas kad paimciau, paimu tada raunasi zemyn, kad paleisciau, jeigu ilgiau neimu,nes pvz plaunu indus dada reke ne savu balsu. Kad ir dabar laikau ant keliu, o jis muistosi i visas puses  doh.gif  wacko.gif
*

o tai gal uztektu paimt ta vaika, pazaidint pora minuciu ir paleist - ir zaistu sau ramiai, o tu indus susiplautum. dabar taip iseina, kad indai svarbiau uz vaiko poreikius.
deimanteS
QUOTE(ragnez @ 2011 07 20, 12:58)
taip nebuna.
tada sukeiti vietom - zemai padeti tokius, kuriu negaila kraustyt. auksciau tokius, kurie gali duzti arba buti pavojingi vaikui. spinteliu turis nuo to nepasikeicia - pasikeicia tik daiktu vieta.
o tu parodyk, ka GALIMA su gelytem daryti - pauostyti, apziureti ziedeli, paglostyti, suskaiciuoti ziedelius, surasti vienos ar kitos spalvos gelyte, suzinoti gelyciu vardus, paziureti, ar prie gelyciu atskrenda bites ir drugeliai... atsinesti vaikiska knygele su gelytem ir paziureti, ar lauke auga tokios gelytes, kaip knygelej nupiestos...
negi tik viena iseitis yra - tempti vaika salin...
*

tai rodziau kad pauostyt reikia ir aiskinau kad negalima kad skauda gelytei kad tegul zydi , o ji kaip velniukas skint nori ir viskas . . kartais atrodo suprato neskins tik paciupines paglostys ir tik ziurek ji tik capt uz tos geles ziedelio ir nuskyne blush2.gif
Raskila-vyde
As paminejau krastutinius sprendimus.
Yra labai daug ivairiu sprendimu, pasirinkimu kad to paprasciausiai isvengti.
Kartais uztenka tik fantazija isijungti smile.gif
cc-mark
Mano maziui dar tik 7 men.,bet jau nuo 5- 6 men prasidejo zyzimas.dar kai nemokejo ropoti ir negaledavo pasiekti kazkokio zaislo,kurio jis noredavo tuo metu,tai labai zirzdavo,skusdavosi savo kalba doh.gif dabar irgi jei kazka valgau ir jam neduodu,tai ojojoj kiek skundu isgirstu,i kelnes kabinasi,ciumpa uz lekstes,lipa,kariasi,krenta,tada dar daugiau klykimo prasideda doh.gif jei valgau kokius vaisius,tai duodu ir jam kokia slyva ar vyvuoge,tai issisiepes iki ausu tada buna,kanda su savo vienu dantuku,ciulpia sultis,tada jau gerai buna biggrin.gif tai pastoviai kai jau sedu valgyt,tai ir jam kazka vis duodu pakramtyt kad uzsiemima turetu. Ir stovet dabar labai jau nori,tik dar paciam nelabai iseina atsistoti be mano pagalbos,tai irgi labai pyksta kai as ji bandau pasodint,o jis kojyciu nelenkia,nori stovet tai irgi zirzia labai.arba pats priropoja prie lovos,kabinasi,bet niekaip nepavyksta atsistoti,tai oj koks nepatenkintas buna smile.gif
Natuke
dabar irgi jei kazka valgau ir jam neduodu,tai ojojoj kiek skundu isgirstu,i kelnes kabinasi,ciumpa uz lekstes,lipa,kariasi,krenta,tada dar daugiau klykimo prasideda doh.gif jei valgau kokius vaisius,tai duodu ir jam kokia slyva ar vyvuoge,tai issisiepes iki ausu tada buna,kanda su savo vienu dantuku,ciulpia sultis,tada jau gerai buna biggrin.gif

wub.gif dažniau paskatink tokį jo susidomėjimą tavo maistų - bus mažiau problemų dėl nevalgymo

teisingai, mažylis jau mokasi bendrauti paprašyti ko jam reikia ir tai yra gerai ir tikrai ne ožiukai wub.gif
cc-mark
QUOTE(Natuke @ 2011 07 22, 14:45)
wub.gif dažniau paskatink tokį jo susidomėjimą tavo maistų - bus mažiau problemų dėl nevalgymo

teisingai, mažylis jau mokasi bendrauti paprašyti ko jam reikia ir tai yra gerai ir tikrai ne ožiukai  wub.gif
*

Na mano mazius apetitu tikrai nesiskundzia,valgo kas valanda ir dar tarp tu valgymu dar visko nori,o ypatingai to,kas yra mano leksteje biggrin.gif kartais net neimanoma ramiai pavalgyti,ropoja ratais aplink mano kede kaip koks suniukas ir zirzia kol kazko ir jam neduodu pakramtyti doh.gif na bet man ir vyrui tai sukelia nemazai juoko toks jo elgesys biggrin.gif
angelu kalva
QUOTE(meškutė999 @ 2011 07 20, 12:11)
Suneliui 8men.,
Kad ir dabar laikau ant keliu, o jis muistosi i visas puses  doh.gif  wacko.gif
*

Jam turbut visiskai neidomu, kad mama kaba prie kompiuterio, uzuot via demesi skyrus jam.
pheasant
Dar ir kaip turi oziuku. Manipuliuoja ,oi gudragalviai tie maziai lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.