Saldi Uoga
2006 01 20, 16:22
Sveiki,
Patarimas labai man praverstu. mano dukrai 6 su puse. kas ryta keliamaes i m-kla, jei sekasi gerai ir turi draugu. Esme ta, kad kiekviena ryta turiu jai sayti, atsikelk, dabar apsirenk, dabar nusiprausk, dabar kuprine susidek, dabar susishukuok, jau einam.. zodziu as taip nenoriu jai kartot to paties ir mes snekejom, nusprendem keltis anksciau, kad suspet, bet vistiek is ryto ta pati rutina. As baisiai nervuojuosi, kad keliu tona, net pradedu rekt, kad ji letai zioplineja... kaltinu save, nes manau, tureciau buti zymiai kantresne, juk ji dar maza. Gal kam buvo panasiai, padekit issklaidyt susierzinima.
Aciu
Siulau kuprine susidet is vakaro , pasiruosti rubelius ir tada maziau gal bus susierzinimo. Juk ne visi iskart is ryto pabundame , taip ir vaikai , o toks mustravojimas kas ryta gali atmust nora isvis i mokykla eit
obuoliux
2006 01 20, 23:02
 viens prie vieno mano vaikio situacija, tik skirtumas toks, kad jis dar eina į darželį. Nu, sakyčiau išsimiega: keliasi tik 9 val., bet jeigu vis nekartotum, tai apsirengtų (geriausiu atveju) po valandos, jeigu išvis taip įvyktų. Ir savieigai tas procesas buvo paliktas (po to sušalusį vis tiek turiu greitai aprengt). Ir rytinis valgymas super lėėėėtas.... Nors kol paruošiu pusryčius zyzena, kad valgyt nori. Bandžiau vietoj rytinės košės duoti sumuštinius su arbata - jokių pokyčių. Tiesiog krapštalas. Kitaip negaliu pavadinti. Mamytės, ar esat kurios savo krapštalus pagreitinę? Aš jau baigiu prarast viltį - nuo rudens į mokyklą, o su tokiais tempais neišsiruoš...
prasau neisizeisti bet man atrodo kad cia problema mamyteje kuri pernelyg nekantri.. jusu dukra matyt peledziukas ir jai ryte tiesiog labai sunku susikoncentruoti..  as pvz irgi flegmu flegma rytais bunu!
Mįsliukė
2006 01 22, 18:22
Aš savo dukrom visada negalėdavau atsistebėti: kaip jos taip lengvai atsikeldavo. Vienintelis klausimas būdavo: ar būtinai reikia? pasakydavai reikia ir tada jos pirmyn, be jokio zirzimo, niurzgimo, tik pavalgiusios pusryčius būtinai prie manęs turėdavo prisiglausti kokioms 5 min.  Na, jeigu jūsų vaikučiai nenori keltis ar būna mieguisti, gal pabandyti juos kažkaip suintriguoti, pvz. kažkaip įdomiai pažadinti :su muzikėle, paėmus su visa anklode panešioti, pasakyti, kad kažkas laukia po pusryčių lėkštute ir t.t. Na gal pabandykite pačios tą rytą vaikui padaryti įdomesnį ir tada jis norės keltis.Bet tik nemuštravoti
milabra
2006 01 22, 18:36
Maniškei 8, problemos tos pačios. Ryte 15 kartų Renkis, paskui Valgyk Valgyk Valgyk. Ir su viskuom tas pats, kas yra daroma tik todėl, kad reikia. Va tik čipsų valgyti raginti nereikia O pamokoms susiruošti viską reikia iš vakaro. Nei man ryte mama leisdavo tai daryti, nei aš kada toleruosiu. Paruošei pamokas, susidėk viską rytojui. Ir problema išspręsta
as, uz savarankiskumo ugdyma, tad manau, geriausia mokyti vaika paciam orientuotis laike ir visa kame. mes kuprine susiruosiame is vakaro. tiesa, dar vis tenka patikrinti ar ne per daug ko susikrove. o siaip, kadangi nelydziu iki mokyklos, tai jau yra zinoma, kada reikia iseiti is namu kad nepaveluoti ir t.t. padedu tik tuomet, jei vaikas labai velai atsigula, ir tikari zinau, kad atsikelimui tikrai reikia pastangu ka pastebejau, kad jei prie vaiko stovi ir ragini, tai viskas baigiasi tuom, kad imi ir pati aprengi bumbedama. tad, atsikeliu, pazadinu, jei laikrodux dar to nespeja padaryti ir darau sau pusryti, o kartais ir nesikeliu visai, budrauju lovoje. kai pora kart pavelavo, besikuiciant, perspejau ir mokytoja, kad mes taip ugdomes ir t.t. kaip gi tam vaikeliui suvokti, kaip tas laikas eina, kaip cia ji reikia suplanuoti, kad visur speti.... kai mes suauge, ne visi ta sugebame padaryti... o , stai savo draugei pasiuliau,taip vaikus i darzeli raginant, irasyti i diska visa rytine triada! gan efektyvu, po 3sav. vaikai juokdamiesi laukia, kada kokia replika bus ir skuba, kad aplenkti ir pasijuokti is aprasytu zodziu
Saldi Uoga
2006 01 23, 19:37
Aciu mergaites uz patarimus  Tikrai biski padejo is sono pazvelgti i situacija. Maniske tikrai lengvai keliasi ir puikiausiai zino ka po ko daryti, tik kad gal filmukus uzsiziiri, nes leidau ziureti kad linksmiau butu is ryto. Be to laikrodi pazista, bet nezinojo kada turim iseiti, tai as jai pasakiau, kad puse 9 jau turim but su striukem ir eiti i m-kla... dabar atrodo daug lengviau. Filmukai ryte tikrai nera butina! Aciu, linkiu jums irgi rasti iseiti is jusu situaciju.
sigita beata
2006 01 24, 07:15
Labas rytas Saldi Uoga,
galiu Jums padeti. Jeigu pasirysite keisti dukros netinkama elgesi parasykite asmenine zinute.
Saldi Uoga
2006 01 24, 11:33
QUOTE(sigita beata @ 2006 01 24, 06:15) Labas rytas Saldi Uoga, galiu Jums padeti. Jeigu pasirysite keisti dukros netinkama elgesi parasykite asmenine zinute. labaiu keisciau savo netinkama elgesi. manau ji cia niekuo deta. jei tokiu atveju galit padet, parashysiu zinute. Aciu
LosAngeles
2006 01 30, 23:54
QUOTE(sigita beata) galiu Jums padeti. Jeigu pasirysite keisti dukros netinkama elgesi [....]
ar sita ponia dirbusi gestape, kad tokiais terminais - apie apsimiegojusi vaika??? kokius penkis kartus skaiciau fraze, bet dar negaliu atsipeiket...
Paradoksualė
2006 01 31, 14:08
as is ryto iki 12 miglineju kaip varna  ko noret is vaikuciu manau cia tik mamu kantrybe reikalinga...
IngridaB
2006 02 01, 15:15
Gestapas ne gestapas,bet mane tie rytiniai atsikėlimai užkniso.Kasrytą mauroju ant sūnaus ir dukros,ačiū dievui nors didysis visada normaliai keliasi.Ir tikrai kaip gestapas aš varinėju visus tai valgyti,tai šukuotis,nes reikia visus tris išvežioti po skirtingas mokyklas.  Viduriniukui penktadienį nėra pirmos pamokos,tai jis kassavaitę vėluoja į pamoką.Atrodo ir pakeliu,bet kol jis išsiruošia .Priekaištai iš karto mokytojos,kad vėluoja.Aš suprantu,jiems irgi įkyriu kasryt,bet kitaip neišeina.Toks gyvenimo tempas tegul pratinasi.
Man tai dar kiltų klausimas, ar vaikai tokie vėžliai, ar mamos tokios isterikės
Kazkaip man pasivaideno, kad nei kurios ponios pacios mazos nebuvo. Turbut kai jus mamos keldavo i darzeli ar i mokykla, gal net anksciau uz mama atsikeldavot, ir apsirengdavot kaip kareiviai per kelias sekundes, ir valgydavot greitai, po to lova pasiklodavot ir is mokyklos tik 10 nesdavot. Auuuu, mamikes, nesiparinkit! Prisiminkit save ir palengves Be to, o ka veikia jusu vyrai, t.y. vaiku teciai? Jei mamai stogas vaziuoja, jei ji pervargo ir viskas aplink uzkniso, gal reiktu, perleisti si "darbeli" tetei? Kelkit vaikus pasikeisdami, pvz. kas antra diena, t.y. tete viena ryta, mama kita.
belosneska
2007 08 06, 14:39
su vaikais gi taip jiems sakysi greiciau jie atvirksciai leciau viska darys,ir t.t kuo labiau mustravosi tuo blogiau bus ,blyn tikrai reikalinga gelezine kantrybe,reikia su vaiku kazkaip kalbeti ,skatinti ,kad jis taip darytu,bet is kitos puses,pvz.pasakoti kokia istorija ryte atsikelus,ka sapnavai ,ar ka matei nakti na atitraukti demesi nuo to esminio dalyko,kad reikia greitai valgyti ,greitai i mokykla ,renktis  blyn ir taip 5dienas per savaite  o gal geriausia pripratinti dar puse val.anksciau keltis,ar muzika linksma paleisti ,ar manksta daryti kazkaip na vianzodziu
inghaar
2007 08 18, 13:07
vaiko megstama gera tranki muzika padaro stebuklus
Aš šįryt netekau galutinai kantrybės, maniau pritrenksiu abu vaikus. Dukra (jai 7-neri) ne tik ryte, bet ir vakare taip elgiasi: nepasakei - nepadarė. O sūnus (jam 3-eji) dar mažas ir visokių nesamonių prisigalvoja, tarkim kad šiandien eis su vasariniais marškinėliais ir striuke, nors iš vakaro buvom sutarę kaip rengsimės. Ir taip kasdien, baigiu nuo to visai nupušt, pačiai stogas pavažiavo ir nieko daryt nebesinori. Neseniai rimtai sirgau, savaitę pragulėjau su aukšta temperatūra, bet žinokit kaip pailsėjau, nes vaikus pas močiutes išvežę buvom. Nuo to pastovaus muštravimo, nebesinori nei gražiai laiko su vaikais leist, tik nuo jų bėgt. Nusprendžiau nieko nebesakyt dukrai - tipo pamatys kad nespėja susiprotės, ištempiau savaitę... Tikrai nepradedu už ją dėti daiktų ir rengti, o tai dar daugiai nervų kainuoja. Žinau kad savarankiškumas susiformuoja per pirmuosius trejus metus, tai nejau man dabar hana, o gal vaikus į negyvenamą salą išvežt?
Jei ką, tai manęs nieks į mokyklą nekeldavo, knygų sudėtų netikrino ir ką rengtis nepaduodavo. Kiek pamenu, tai tėtis arbatos išvirdavo, o mama plaukus sušukuodavo ir darban išeidavo. Brolis, nors buvo didžiausias pelėdžiukas, keldavosi taip pat pats, tik jis stengdavosi kuo ilgiau pamiegot ir kad kuo jam mažiau ir trumpiau daryti reiktų ryte. Taip kad manau čia problema savarankiškume bei atsakomybėje. Na nusišvilpt jiems kad be reikiamų knygų ateisi ir mokyklon pavėluosi, tipo čia tavo rūpestis, manau ir mokytojai panašiai mąsto. O jau kaip vaikas apsirėdęs, tai tikrai dėl kleckuotos palaidinės mama kalta, kam švarios nepadavė.
gagrate
2008 02 26, 11:41
Problemos pas visas labai panasios.As panasiai su vyresnele varkstu,vakare miegot nenuvarysi,o ryte keltis nenori ir daro viska vezlio zingsniu.Ryte nusprendzia renktis kitaip, nei buvo sugalvojusi is vakaro arba is vis, nusprendzia eiti su svarkeliu i lauka,jei saule sviecia,tada buna asaros  Jai dar ir sukuosena reikia padaryti kokia susigalvoja,nu vnz. daznai veluojam i darzeli,va teip
Dukrytė pradėjo lankyti mokyklą. Keltis 7, pamokos 8. Nesitikėjau, kad kėlimasis rytais taps tokia didele problema, nes į darželi keldavosi 6..Pradžia: žadinu žadinu, kol "atsikelia" broliukas ir pradeda garsiai bliauti...Dukra slenka į tualetą ir užmiega ten. Nuraminusi leliuką krapštau dukrą iš tualeto ir kišu į dušą, o pati einu paruošti pusryčių, kol dukra nusipraus ir apsirengs. Deja..Ji tik stovi po šiltu dušu ir miega toliau. Nuprausiu. Aprengiu. Paduodu pusryčius. Kai ateina laikas eiti pro duris, burnoje vis dar pirmas kasnis. Apaunu, apvelku striukę ir liepiu skubėti į mokyklą. Po kelių minučių subilda lauko durys, vadinasi, pirmą aukštą (iš keturių) ji jau pasiekė ir lėtai lėtai slenka takeliu.. Pirmiausia sutvarkėme dienos režimą: guli lovoj 9 vakare, per savaitę 3-4 kartus miega pietų miego. Aišku, nenori eiti miegoti, bet atsigulus užmiega per 10min. Kuprinė sudedama vakare. Drabužiai iki smulkmenų paruošiami vakare ir net sudedami eilės tvarka. Aš apgalvoju, ka ir kaip duosiu pusryciams(dazniausiai tai "letieji" angliavandeniai. Pusrycius paduodu kai kosė ar arbata dar karstos, bet pasipūsti jau nereikia. Kėlimas: švelniai pakalbinu, pakrutinu. Dabar jau to užtenka, keliasi. Sunkesniu atveju degu šviesą ir ramiai, lėtai,bet ryžtingai "statau ant kojų". Tualete ir duše nebemiega, pati apsirengia, aš tik patvarkau. Labai svarbu, kai valgo pusryčius-jokių multikų. Nes bent jau mano vaiką multikai "hipnotizuoja", taip ir sustigsta su pakelta prie burnos ranka. Dienos režimą tvarkiau pagal šeimos gydytojos patarimą, manau tai ir buvo svarbiausia. Dabar į mokyklą laiptais bilda kaip traukinys
QUOTE(Kaje @ 2008 02 26, 15:52) Pirmiausia sutvarkėme dienos režimą: guli lovoj 9 vakare, per savaitę 3-4 kartus miega pietų miego. Aišku, nenori eiti miegoti, bet atsigulus užmiega per 10min. Kuprinė sudedama vakare. Drabužiai iki smulkmenų paruošiami vakare ir net sudedami eilės tvarka. Aš apgalvoju, ka ir kaip duosiu pusryciams(dazniausiai tai "letieji" angliavandeniai. Pusrycius paduodu kai kosė ar arbata dar karstos, bet pasipūsti jau nereikia. Kėlimas: švelniai pakalbinu, pakrutinu. Dabar jau to užtenka, keliasi. Sunkesniu atveju degu šviesą ir ramiai, lėtai,bet ryžtingai "statau ant kojų". Tualete ir duše nebemiega, pati apsirengia, aš tik patvarkau. Labai svarbu, kai valgo pusryčius-jokių multikų. Nes bent jau mano vaiką multikai "hipnotizuoja", taip ir sustigsta su pakelta prie burnos ranka. Dienos režimą tvarkiau pagal šeimos gydytojos patarimą, manau tai ir buvo svarbiausia. Dabar į mokyklą laiptais bilda kaip traukinys  Aš pastebėjau kad manajai taip pat pravartu pietukų pamiegot, kai bent kartą savaitėj numinga būna visai kitas vaikas. Tik galimybės nelabai yra - po mokyklos einam į treniruotes. Ir sutinku kad multfilmai tikrai blogis - visą dieną taip praspoksotų viską pasaulyje užmiršus. Man patiko idėja su garsine litanija, tik manau geriau įrašyti su mėgiama muzikėle, kadangi pastebėjau jog nesiorentuoja laike vaikai. Tarkim nebežino kiek tuolete prasėdi ar dantis valos, o čia vis kažkas primintų apie laiko tėkmę. Maniškė orentuojas dabar pagal tai ką telikas rodo per labą rytą, dar telefonas skamba kada laikas jau batus autis. Tiesa, po mano barnio trūkus kantrybei (tikriausiai staugiau iš pykčio), dukra labai tvarkingai pradėjo viską pasidaryt pati, be raginimų, žiūrėsim kiek ilgai. Tikiuosi reikiamu momentu paraginsiu, kai į senas vėžes kryps.
audra13
2008 03 11, 18:04
Paskaiciau jusu vargelius ir dziaugiuos, kad 2 katinus auginu o ne 2 vaikus... Siaip prisiminus vaikyste... as irgi sunkiai keldavausi... ir mama staugdavo kaip drakonas... Bet vistiek manau kad vaikai turi ryta praleisti be streso, reiktu kaskaip gudriai juos isjudinti...
|
|