Gavom dovanu sambucos buteli
Bet zinau, kad geria si gerimeli "linksmiau" - uzdega, deda kavos pupeliu ir pan. Jei kam teko - pasidalinkit receptukais ...
Sveikutes!
Gavom dovanu sambucos buteli Bet zinau, kad geria si gerimeli "linksmiau" - uzdega, deda kavos pupeliu ir pan. Jei kam teko - pasidalinkit receptukais ...
Reikes:
1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu) 2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu) 3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele 4)nieko nelaukus isgert sambuka 5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta
Oho kokia technika...bet manau tikrai efektas geras
QUOTE(Ornela @ 2006 01 22, 22:32) Reikes: 1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu) 2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu) 3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele 4)nieko nelaukus isgert sambuka 5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta Mes panašiai geriame absentą, tik dedame į stiklinę vieną kavos pupelę, o kai padegam pasukame ratu ant plačiais kraštais stiklinės ant kurios lengvai sukasi vyno taurė savo šonais (net nežinau kaip aiškiai aprašyti). Tada perpilame iš vyninės taurės į stiklinę ant kurios sukome vyno taurę, o taurę staigiai uždengiame servetėle (sandariai, kad neišeitų garai). Tada užpūčia degantį gėrimą, išgeria, sukramto pupelė, su šiaudeliu pradūria servetėlę (nes jei prakišinėti, tai manau, kad išeitų garai) uždėtą ant vyno taurės ir ištraukia garus. Principas tas pats, tik keleta skirtingų niuansų. QUOTE(Ornela @ 2006 01 22, 22:32) Reikes: 1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu) 2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu) 3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele 4)nieko nelaukus isgert sambuka 5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta Tokiu principu ir man teko ragauti sambuką Bet "kerta" normaliai. Prie linksmos kompanijos verta pabandyti
mes tokiu budu kaip sambuka ir musu lietuviska krupnika geriame
Man patys skaniausi "vieno gurkšnio" gėrimukai su Sambuka yra tokie: į siaurą stikliuką pilam Sambukos, o ant viršaus užpilam Bailey's likerio. Turi nesusimaišyt, o gulti sluoksniu. Visa tai vienu mauku išgerti
Man patiko rusiska rulete(russian roulette)
Kahlua(kavos likeri) ir vodka ipyli i taures,ant virsaus griezineli apelsino uzdeti. Atskirai i taure ipilti sambucos ir uzdegti.Sambuca uzpilti ant apelsino,bet neleiskit ilgai degti,greit uzgesinkit.Vienu mauku isgerti ir apelsinu pasmaguriuoti. Skanaus!
gaivinam tema....
QUOTE(Ornela @ 2006 01 22, 23:32) Reikes: 1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu) 2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu) 3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele 4)nieko nelaukus isgert sambuka 5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta niu mes irgi panasiai geriame tik i sambuka dedame dvi kavos pupeles, bei naudojame brendzio taure sambuko kaitinimui, o isgerimiui stikline. ugni paprasciausiai perpylus sambuka uzpuciame o ta taure apverciame ant lekstutes su servetele ir siaudeliu. geresnio gerimuko nera, bet jis labai skalsus, daugiau nei taure neisgersi, nebent po kokio pusvalandzio
O gal zinot, kokiose parduotuvese jos galima rast(sambukos)? nes akropoly tai nera...
oi si gerima labai megstu,tik seniai begeriau.
skanu man visas tas procesas patinka
Daug išgerti jos sunku.. Mes kompanijoj kokius tris kartus apsukam ratą ir viskas.. Apsalsta.. Apgirstam
Sambukos yra wisose Maximose,kajna nuo 30lt. iki 50lt.
mes (siauliuose) tai tik iki parduotuvese randam
niam niam sambuka
tik jau labai senai geriau, o jei dabar isgerciau tai turbut ir nuo vienos taureles galva apsisuktu, pamirsau jau ka reiskai gerti:)
skanus gėrimas,bet aš asmeniškai daug jo išgerti negaliu.laabai apsalsta širdis..be ceremonijų negeriu.nesigeriam man be tų uždegimų ir visų tų garų traukimo
mmmmm
Beto ir gaminimo procesas gana ispudingai atrodo Nu jūs mane čia ir užzarazinot, šiandien vakarienei-Sambuca
Oi geras gerimelis
QUOTE(Ornela @ 2006 01 22, 21:32) Reikes: 1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu) 2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu) 3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele 4)nieko nelaukus isgert sambuka 5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta Teko ir man si varianta isbadyti QUOTE(Ornela @ 2006 01 22, 23:32) Reikes: 1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu) 2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu) 3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele 4)nieko nelaukus isgert sambuka 5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta mes taip pat tokiu principu ji ruosiam ir geriam Man tai pats gerimas gal ir stiprokas Nors siaip tai kompanijoj lengvai ir smagiai geriasi beje, kai as pirma syk paragavau tai oxoxo efektas buvo tiesa, kazkada su vyru nuvezem mano tevams "parodyt" Sambuca, oj... prisijuokiau o siaip netycia skaiciau viena straipsni, tai gal kam idomu bus: Mados vėjai, arba Sambuca Egzotiško anyžių skonio, tirštas ir stiprus, atkeliavęs iš Italijos intriguojantis vakarėlių gėrimas, kuriam būtinas ritualas, - toks yra Sambuca likeris, pamažu besiskinantis kelią ir mūsų rinkoje. Anyžių skonio Sambuca stock - kaip ir kietiems šios rūšies likeriams, savitą skonį suteikia egzotiškas žvaigždinio anyžiaus prieskonis ir net 40 laipsnių stiprumas. Molinari Sambuca extra - vėlgi saldus, stiprus likeris, kurio pagrindą sudaro distiliatas, garų distiliacijos būdu gautas iš žvaigždinių anyžių sėklų, suteikiančių gėrimui stiprų anyžių aromatą. Į šį gėrimą įdėtas cukraus koncentratas ir kiti natūralūs aromatai, kurie yra Molinari paslaptis. Šie paslaptingi ingredientai Molinari Sambuca padaro unikalią anyžiaus pagrindu pagamintų likerių rinkoje. Ji pagaminta iš alkoholio, cukraus ir aukštos kokybės esencijų, naudojant specialius techninius metodus ir ingredientus pagal proporcijas ir procedūras, naudojamas pusę amžiaus ir, kaip teigia gamintojai, garantuojančias pačią geriausią kokybę bei išskirtinumą. Sambuca Lazzaroni - taip pat itališkas anyžių likeris, pagamintas iš paprastųjų ir tikrųjų anyžių, kitų kvapniųjų augalų distiliato, cukraus, alkoholio, karamelės. Šis saldus, stiprus likeris, turintis intensyvų anyžių kvapą, iki šiol gaminamas pagal seną receptą, pavadintą Anisette, kuris dar praėjusiame amžiuje buvo įtrauktas į Paolo Lazzaroni & Figli katalogą. Šie itališki likeriai, atvežti į Lietuvą, kainuoja nuo 40 iki 60 litų už butelį. Nepigu, bet tie, kurie ragavo, pasakoja, kad išbandyti verta. Ne tik dėl ypatingo skonio, kvapo, bet ir šio gėrimo ritualo. Gėrimas ritualas Sambuka likeris puikiai tinka po valgio, geriamas grynas, pašildytas arba su ledukais. Taip pat naudojamas kavai paskaninti arba kaip kokteilių ingridientas. Nuobodusis jo vartojimo būdas siūlo šį likerį patiekti taurėje gryną arba su ledukais. Populiariausias patiekimo būdas tradicinis con la mosca, t.y. grynas su plaukiojančiomis trimis kavos pupelėmis. Kitas dabar labai madingas būdas vadinamas uždegančiu: įdėti į likerį tris skrudintas kavos pupeles, uždegti, po kiek laiko užgesinus išgerti šiltą. Sambuca yra tirštas likeris, ir jo gėrimas yra ištisas ritualas. Pagrindinis principas, kad Sambuca pateikiama deganti tiesiogine to žodžio prasme: į stikliuką įmetamos trys kavos pupelės (viena sveikatai, antra turtui, trečia laimei), ant jų užpilama 50 g Sambuca ir jos paviršius padegamas. Geriantysis po kelių sekundžių stikliuką pirmiau uždengia delnu, pakrato ir taip užgesina liepsną. Atitraukęs delną išgeria, o kavos pupeles sukramto. Dar yra keli niuansai. Vieni vien geria neskubėdami, kiti mėgaujasi kvapu. Daug sudėtingesnis variantas - kai Sambuca ant kavos pupelių pilama į konjakinę taurę ir jai degant taurė yra sukama. Tuomet kvapas lieka labiau koncentruotas. O įdomiausia, kad degdama Sambuca tik sušyla, bet neįkaista, o ir jos skonis stipriai pasikeičia. Taurėje uždekite Dar pora Sambukos paruošimo variantų tikriems gurmanams. Į vyno taurę įpilkite 50 g likerio, pasukiokite jį taurėje, kad šonai sušlaptų, ir uždekite. Tada degančią supilkite į konjakinę taurę ir ją ta pačia vyno taure uždenkite, kad ugnis užgestų. Dar karštą vyno taurę greitai apverskite ant servetėlės, kad karštis ir kvapas išsilaikytų joje. Tuoj pat išgerkite šiltą Sambuca likerį, čiupkite šiaudelį ir, pakišę jį po apversta vyno taure, įtraukite kvapą kuo giliau į plaučius. Kas išbandė šį būdą, pasakojo, kad galiausiai efektas - superinis. Arba vadinamoji rusiška ruletė: po šlakelį Kahlua (kavos likeris) ir degtinės įpilkite į taurę ir ją uždenkite apelsino griežinėliu. Į kitą taurę įpilkite Sambuca likerio ir uždekite. Degantį likerį užpilkite ant apelsino, kad likeris nutekėtų per jį į taurę, bet neleiskite ilgai jam degti, užgesinkite. Vienu ypu išgerkite ir apelsinu pasmaguriaukite. Tai tokia ji, egzotiškoji Sambuca iš Viduržemio jūros pakrantės.
Man pasiūlė jį paragauti kavinėje kainuoja 6 litai taurė, bet taip ir neišdrįsau, nes man 40 laipsnių tai vos ne degtinė, o degtinės aš nemėgstu, na bet čia pasiskaičius reikės paragauti būtinai kitą kartą į kavinę nuėjus
QUOTE(ingakyca @ 2007 12 28, 17:36) Man pasiūlė jį paragauti kavinėje kainuoja 6 litai taurė, bet taip ir neišdrįsau, nes man 40 laipsnių tai vos ne degtinė, o degtinės aš nemėgstu, na bet čia pasiskaičius reikės paragauti būtinai kitą kartą į kavinę nuėjus oj, ne skonis greiciau kaip anyzines miksturos is vaikystes
man patiko su tom trim pupelėm, uždegimu, sukimu ir šiaudeliu...
Mes su MB išbandėm vakar tą sambuca, man patiko, MB tai purtėsi to kvapo anyžių
Man ji patinka...idomus pats gėrimas
Man sambuca labai skani
Pats procesas
O man zinokit visai nepatiko
mano vyro sesuo buvo firmos vakarely tai sefas vaisino,tai jai labai patiko net koleges isgere taure,po sake labai linksmai keliavo namo
efektas,kad uzdegti reikia
Na man tai ji neskani, fui anyziu kvapas
Smagus ritualas sio gerimo. Skanu
QUOTE(Ornela @ 2006 01 22, 23:32) Reikes: 1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu) 2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu) 3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele 4)nieko nelaukus isgert sambuka 5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta niu mes panasiai darom, tik dedam dar kokias 2-3 kavos pupeles tada padegam, viskas kaip aprasyme tik tas pupeles geriant sambuca suvalgom. skonis tai super
As dirbau naktiniam klube, tai mus moke kaip Sambuca degancia pateikt reikia
1. Ant lekstutes patiesti servetele; 2. Serveteleje praplest ar prakirpt maza skylute, kad butu per lekstutes viduri mazdaug; 3. I skylute ikist siaudeli; 4. I brendine taure ipilt 50g Sambucos su 3 pupelem(pupeles stipruma sutraukia); 5. Pasukinet taure su Sambuca, kad suslaptu krastai(geriau degs tada); 6. Uzdegti Sambuca, kad gerimas apsiltu; 7. Is aukstai pilti degancia Sambuca i viskine taure; 8. Brendine taure apversta greit deti i lekstute su servetele ir siaudeliu; 9. Uzgesinti Sambuca viskineje taureje ir greit isgerti 10. Traukti per siaudeli garus. O tas pupeles, tai nebutinai valgyt
Sambuca-jega
Kainu yra visokiu.Dabar pabrange,bet yra ir pigesniu variantu,nei 60lt
Mes kazkada kai "uzsikabinom" su draugais,tai netycia tris bonkas istustinom. Tik beda,kad man anyziai nelabai patiko,tai po pirmos taures net "sutampe". QUOTE(Ornela @ 2006 01 22, 23:32) Reikes: 1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu) 2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu) 3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele 4)nieko nelaukus isgert sambuka 5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta ir man yra taip teke ragauti
Kokia tyli tema, niekas sambucos nemėgsta?
Gal kur kokia akcija yra?
Fumicino oro uoste 9.99 euro litras
|