Baisiai skauda desnis klubas, vos galiu paeiti. Gal kam taip buvo? Kaip kovojot su skausmu?
nu ir man kazko ji sopa, bet nezinau manau nugulejau
QUOTE(Gerbera @ 2006 01 20, 22:23) Man tai jau apie menesi skauda, ispradziu skaudejo kairio klubo sanaris, bet neilgai o vat desnis jau skauda apie menesi, ir iki tokio ligio kad nueini i parduotuve o atgal jau vos grizti
Man is viso tik 18 savaiciu, o atrodo kad abu klubai "isvaziuos", klausiau gydytojos sako: naturalu atsipalaidavo raisciai kaulai irgi ruosiasi gimdymui tad pleciasi.Bet man taip anksti ir toks skausmas buna
Man irgi skauda. Per praeitą nėštumą to nebuvo. Taip pat galvoju, kad iki galo dar toli, o jau visur skaudelena. Kas bus toliau. Pastebėjau, kad lygtai geriau kai migant tarp kojų pagalvytę įsidedu. Dabar stengiuosi taip miegoti.
Man taip pat skauda bet jau kokius du mėn. Kai pasakiau gyd. tai ta pati sak, kadkaulai ruošiasi ir kad vienom labiau suminkštėja kitom mažiau ir nieko čia nepadarysi. Bet va vieną naktį, nes miegu ant šono net rėkiau kaip skaudėjo dešinį klubą galvojau kad išsiners. Pas gydytoją dar nebuvau, bet kai nueisiu tai būtinai pasakysiu gal man gimdant išsiners kas čia žino juo labiau kad ir kai nesilaukiau su tuo klubu budavo problemų užsikirsdavo tarkim besimylint tam tikra poza.
Man ir per pirma nestuma, ir dabar kartais atrodo, kad koja "atsikabindavo" is klubo sanario, bet taip ir nesugalvojau, kokiu veiksmingu priemoniu imtis... Pasirodo, ne as viena tokia, nors tiek guodzia, kad cia norma
Mano klubo skausmai biski pagerejo kai pradejau gerti Magni B6 po 4 per diena ir maisto papildolo tabletes viena karta per diena ARTRIPLEX - jie nuo skausmo sanariu, galvos ir t.t Ir dabar jau galiu atsiremti ant desnes kojos, ir paeinu jau daug greiciau
man irgi būdavo kad paskaudena,dabar irgi kartais,bet retai.Pastebėjau,kad pradėjus gert kalcį su magniu skausmas sumažėjo.
Man irgi skaudo karts nuo karto. Ir pacioj pradzioj skaudejo labiausiai - net ant kojos negalejau atsistot.
Po to praejo gal menesiui, po to vel. Bet jau ne taip stipriai. Siaip, pastebejau, kad kai daugiau ir ilgiau pavaikstau (toli kur nors), skasmas vel duoda zinot...
Aciu Dievui ! As beveik buvau isitikinus,kad man vienai klubus skauda,nes pas ka bepaklausiu nei viena apie tai negirdejo.Na tik mano vyras pagalvojo,kad gal klubai plecias ir taip kunas gimdymui ruosias.Cia viena rase,kad jai dar tik 18 sav,o jau skauda.Ramiai.Man 13-ta,o skausma pajutau pries savaite,labai labai stipru net verkiau,o dabar uzeina toks maudimas........Taip,kad man jau ramiau,kad as ne viena tokia.Chu.
Man irgi buvo labai smarkūs skausmai pirmo trimestro gale antro pradžioj.Na,galim pasiguosti tuo,kad tai netruks amžinai.Tiesa,ilgiau pavaikščiojus skausmas apsireiškia ir man.
Kai pasėdžiu ilgiau arba paguliu ant nugaros, tai kol prasivaikštau paskauda. Gydytoja pasakė : nenorėk nieko nejaust būdama
Ir man žiauriai skauda dešinį klubą, vos galiu paeiti
Man pasiilsėjus dažniausiai tas skausmas praeina.Tiesa,reik pagulėt ant kitos pusės.O šiaip tai manau čia dar gal ir dėl kalcio trūkumo paskaudena.Aš dabar dvigubai geriu jį,tai ir skausmai užeina super retai.
o man ne tai kad kluba skauda o gaktikauli, ypatingai ilgai pavaiksciojus, atrodo kad kas i kaula greztu, gulint praeina, judant vel pradeda skaudeti
Gydytoja irgi sake, kad del hormono relaksino veiklos suminksteja kremzles, del ko gali kilti tokie skausmai. Geriau kalci, skausmai kaip ir dingo, nutraukus vartoti kalci - jie vel apsireiske Kadangi jau kaip ir arteju link "finiso" nenoriu padauginti kalcio, paskui gali kilti problmu gimdant. Stengiuosi per daug nepavargti, dazniau pagulineju, tikuosi kad anksciau laiko kaulai neissiskirs
Man irgi vis uzeina skausmelis, tik kazkodel skauda vis ta pati desini kluba, o skausmas nueina per visa koja iki pedos. Ir pradeda skaudet pagulejus. Jau irgi buvau sunerimus, bet dabar matau, kad cia ne man vienai tokios problemos. Gal reiks papildomai kalcio pagert.
QUOTE(liniuka1 @ 2006 04 05, 09:41) Man irgi vis uzeina skausmelis, tik kazkodel skauda vis ta pati desini kluba, o skausmas nueina per visa koja iki pedos. Ir pradeda skaudet pagulejus. Jau irgi buvau sunerimus, bet dabar matau, kad cia ne man vienai tokios problemos. Gal reiks papildomai kalcio pagert. Tas klubo skausmas pereinantis į kulną nuolatinis nėštukių palydovas.Nieko čia per daug nepakeisi
užjaučiu visas, kurios kankinasi su šiais skausmais... Man prieš mėnesį buvo taip užėję klubą skaudėti, kad vos vos paeiti galėjau. Labai labai padėjo mankštelės vandeny ir masažiukai po jų
Bet vat jau kelinta diena, kaip paūmėjo gaktikaulio skausmas
o man skauda jau nuo 10 savaitės
tikiuosi neteks pajust to skausmo
kaip gerai, kad atradau sia tema
ir labiau skaudedavo antro trimestro pradzioj, dabar jau kazkaip lengviau (26 sav.)... QUOTE(FoxyLady @ 2006 07 14, 14:49) kaip gerai, kad atradau sia tema ir labiau skaudedavo antro trimestro pradzioj, dabar jau kazkaip lengviau (26 sav.)... Net nezinojau, kad kalcis sutraukineja gimda, as kalci geriu kartu su istirpinto magnio stikline, kad geriau abu jie pasisavintu. Kalci viena pati geriau du menesius, kazko nelabai tiketina, kad jis sutraukineja gimda...
o man skauda kairi kluba... net traukia... ir gydytoja prirase kalcio.... Na bandysim gert ir ziuret poveiki
QUOTE(Garbanele @ 2006 07 15, 14:56) Net nezinojau, kad kalcis sutraukineja gimda, as kalci geriu kartu su istirpinto magnio stikline, kad geriau abu jie pasisavintu. Kalci viena pati geriau du menesius, kazko nelabai tiketina, kad jis sutraukineja gimda... cia taip forume mamule kazkuri sake, o jai - jos gydytoja... nznau as tiksliai QUOTE(leliukazz @ 2006 07 18, 08:34) o man skauda kairi kluba... net traukia... ir gydytoja prirase kalcio.... Na bandysim gert ir ziuret poveiki Ta pacia beda ir as ka tik pajutau...skauda kairi kluba...Man dar tik 11 savaiciu.Pries kelias dienas tik truputi uzeidavo skausmas, o vakar galvojau verkt pradesiu.Dirbu bare, beje Anglijoje,kol kas nenoriu niekam nieko sakyti,tai ir skustis bijau....nes viena syki blogai jauciausi, kaip tik paskambino per iseigine ir paprase i darba gal galiu ateit...neiskenciau...sakau...sorry....tikrai blogai jauciuos....kita diena uzklausima gavau, gal kartais laukiuos...taigi nuo siol bijau prasizioti....si savaitgali buvo Banking Holiday...zmoniu daugybe...o reikia pastoviai vaikscioti, maista nesioti....daug pavaiksciojau, tai pradejo siaubingai mausti, lyg pasitempus buciau...tai nuo vakar nepraeina....galvojau kad kas negerai...bet matau kad cia daugumai taip yra...matyt tai norma...ir nera kuo skustis...gal praeis...bent jau kad nepadidetu skausmas...ns nezinau kaip reiks dirbti...
Man 31 savaitė. Tai klubus pradėjo skaudėti ne taip seniai. Beje, skauda abu ir naktį, diena prasivaikščioju ir nebeskauda, o šiąnakt skaudėjo ir kojas. Skauda ir kaulus toje vietoje, pro kurią gims vaikelis, irgi daugiau naktį. Laiko nebe taip ir daug, gal to kalcio geriau ir negerti, nes pas gydytoją pateksiu tik po 2 sav. Bet jei skaudės taip kaip šiąnakt, tai būsiu nemiegojusi.
Man irgi skaudėjo kai laukiausi. Ypač naktį, miegant. Bet man gydytoja patarė pagert kalcio ir jis man tikrai padėjo
Man irgi skauda dešinį klubą. Prasidėjo maždaug nuo 19 savaitės, dabar 23. Skausmas nueina per visą koją. Šiaip maudžia pastoviai, o naktį verčiantis ant šono, ar šiaip dieną pasėdėjus, ar ne taip pastačius koja duoda toks aštrus, kad net suklumpu. Sunku baisiai laiptais lipti, nes tada tas skausmas bado su kiekvienu laipteliu. Kuo daugiau judi, tuo didesnis skausmas. Net miegot ant dešinio šono negaliu. Kalbėjau su gydytou, tai čia užspaudžia vaikelis nervą kokį tai, nebepamenu pavadinimo, ir dėl to tas skausmas būna. Ir būtent dešinėj pusėj. Sakė kai kurios moterys nėtumo gale koja tik pavilkt gali
QUOTE(Sniegutė @ 2006 09 03, 16:25) Kalbėjau su gydytou, tai čia užspaudžia vaikelis nervą kokį tai, nebepamenu pavadinimo, ir dėl to tas skausmas būna. Ir būtent dešinėj pusėj. Man irgi atrodo, kad cia nervai kazkokie uzspaudziami, tik nemanau, kad vaikelis juos uzspaudzia, o greiciau butent besipleciantys kaulai. Man abu klubus buna paskausta, bet tik nakti, kai atsibundu ir atsikeliu i tualeta, tai ant kurio sono miegojau, ta kluba ir skauda, tada grizus atsiguliu ant kito sono, tada ta pradeda skaudet, o anas praeina... QUOTE(Sniegutė @ 2006 09 03, 15:25) Man irgi skauda dešinį klubą. Prasidėjo maždaug nuo 19 savaitės, dabar 23. Skausmas nueina per visą koją. Šiaip maudžia pastoviai, o naktį verčiantis ant šono, ar šiaip dieną pasėdėjus, ar ne taip pastačius koja duoda toks aštrus, kad net suklumpu. Sunku baisiai laiptais lipti, nes tada tas skausmas bado su kiekvienu laipteliu. Kuo daugiau judi, tuo didesnis skausmas. Net miegot ant dešinio šono negaliu. Kalbėjau su gydytou, tai čia užspaudžia vaikelis nervą kokį tai, nebepamenu pavadinimo, ir dėl to tas skausmas būna. Ir būtent dešinėj pusėj. Sakė kai kurios moterys nėtumo gale koja tik pavilkt gali Pas mane panasi situacija. Man irgi prasidejo skausmai nuo 19 savaites. Tesiasi iki dabar (siuo metu 21 savaite). Skirtumas tik tas, kad man skauda ne desini ir ne kairiji klubus, o apskritai visus dubens kaulus, pilvo apacia ir strenas. Naktim sunku miegoti, o kai sedziu ant lovos, tai po to buna labai sunku atsistot, nes suima labai stiprus skausmai. Kartais savo draugo paprasau, kad padetu uzsikelti kojas ant lovos, nes paciai buna be galo sunku tai padaryti Siaip esu girdejus tokia versija, kad kazkur yra uzspaudziamas nervas. Prisipazinsiu sake mama Nors sakiau savo gydytojai, bet ji skeptiskai ir saltai sureagavo, t.y. nieko i tai neatsake. Kartais pamastau, kam tie gydytojai is viso reikalingi, jei nesugeba nieko normaliai paaiskint...
man daba 33sav tai skauda net nezinau kaip ir pavadint. vien zo, toks jausmas kad tarp koju, nes galvyte jau isitaise kur reikia ir toks jausmas kad plecia vis labiau. pvz, kai guliu ant sono, tai negaliu kojos tiesios pakelt, nes skauda raumenis ( lyg buciau daug sportavus), o nakti kai apsisuku i kita buse net traksteli kaulai.
As taip pat kankinuosi su sia problemike.
Mum tik 23 savaitėlės, o aš kartais naktį negaliu miegoti nuo klubų skausmo, kuris dar ir į kojas "atsiduoda"...
Nežinau, juk vaikelis tai dar mažutis... kodėl skauda? Ir taip stipriai...
biski apsiraminau, paskaicius ka rasot. ne as viena tokia
nezinau kaip kam, o man nestumas labiausiai kojas "pakirto", laiptais uzlipt nuo antro nestumo menesio tapo problema, atrodo kojos sunkios, kaip is svino ...
As ir turiu ta pacia problema
man tai taip buna...atsikeli ir jeigu namuose pasitvarkai, pavaikstineji na jeigu dar i miesta nueini, tada skausmas auga auga o jau vakare
Man skauda tik naktimis ir ryte, kai guliu ilgai. Taip stipriai, kad net saukiu.
Bet man ne tik klubus skauda, o ir kt sanarius, pvz. ryte su skausmu sulenkiu pirstus.
man irgi kaip bebutu keista skauda kairi kluba, ypac jei daugiau pavaikstau...
As galvojau kad man cia koks liaudiska redikulitas..... na kai nugara nuo salcio rakina... o paskaicius sia temele supratau kad nuo nestumo.... desini jau savaite ar dvi skauda be paliovs o kai kada ir kairii... siaubas o jau greit i darba kaip as tuos 2 men isdirbsiu man juk ten tiek vaiksciot reikia... nusipirkau magnio su kalciu, gal pades.... labai tikiuosi....
bet man ne tik pavaiksciojus o ir nuo salcio skauda pvz jai basa po namus pavaikstau..... gal cia ne nuo nestumo man db 18 sav.... su pirmu taip lyg ir neskaudejo....
Mane panasi beda su klubu uzklupo sausio viduryje kai buvo 30 savaiciu. Toks skausmas, kad net norejosi slubuoti su ta koja. Nuejau pas kinezaterapeute, kuri veda ir manksta baseine ir ji patare pabandyti masaza ir grieztai uzdraude slubcioti. Tai is karto, po baseino pasigulde ir surado taskus, kuriuos paspaude, o as galvojau, kad tuoj pat atsisesiu...
Užjaučiu, man irgi skaudėjo. Ir dar siutindavo tas pasakymas, kad nėščia moteris - tai ne ligonis, todėl nuolaidų jai neturi būti. Tarsi moterys nepaisydamos pablogėjusio miego, nuolat skaudančio klubo, žemo ar aukšto kraujospūdžio ir kokio šono ar galvos skausmo gali dirbti kaip dirbusios. Taip, jos nemiršta, bet ir objektyviai nėra 100 proc. darbingos. Arba pradeda elgtis tarsi būtum protiškai neįgali
Sveikos.Užjaučiu visas,man taippat skauda nugaros apačią ir ypač ilgiau pagulėjus,jau kai reikia išlipti iš lovos tai kol įsivaikštai
man ir jau kokius 2men. skauda klubus. atrodo issiners, bet i pabaiga daugiau skauda tik desini, ypac kai miegu. visada isidedu tarp keliu pagalvele, tada siek tiek patogiau miegoti. viskas praeina pagulejus ant nugaros, bet isguliu tik kelias minutes, nes mane is karto dusinti pradeda.
QUOTE(nikola @ 2006 01 20, 23:50) Man tai jau apie menesi skauda, ispradziu skaudejo kairio klubo sanaris, bet neilgai o vat desnis jau skauda apie menesi, ir iki tokio ligio kad nueini i parduotuve o atgal jau vos grizti Kadangi taip buvo ir man,tai galiu pasidalinti Ipusejus nestumui labai skaudedavo desini kluba,vos ta koja galedavai priminti,vos is lovos issirisdavau Pasiteirauk pas savo gydytoja
As jau nebezinau kaip kovoti su siuo skausmu
aš irgi vos paeinu, su kiekvienu žingniu didžiulis skausmas dešiniame klube. Įdomu, kodėl daugumai skauda būtent dešinę pusę???
norejau pasiteirauti, ar visoms tik per nestuma prasidejo skausmai? nes as nesiaukiu,o sauda man jau pusmeti
pas mane dabar
Per pirma nestuma baisiai klubus skaudejo
Kodel taip yra, nezinau, bet itariu, kad ir si karta tas pats laukia |