Įkraunama...
Įkraunama...

kraujas iš nosies

Sūnus (1,4 metu) daznai sloguoja.Ir kaskart sloguojant su sekretu pasirodo ir kraujas.Siandien tai net nusigandau,nes bėgo ne tik iš nosies,bet ir iš burnytės.Gal taip yra dėl to,kad per dažnai traukiu sekretą iš nosytės gumine pompele?Bet kad rečiau neišeina,nes nosis labai pilna,bijau kad nesikomplikuotų į kokį sinusitą ar ausų uždegimą.
Ir dar - jei kaskart sloguojant jam ašaroja ir truputį pūliuoja akytes,ar tai laikyti alergija?Nors sekretas visai ne skaidrus,priešingai - tirštas,gelsvas,toks ,,iš giliai".
Atsakyti
Jūsų vaikui reikalinga vaikų LOR gydytojo konsultacija. Jeigu sekretas iš nosies yra pūlingas ir dar pūliuoja akys, galima įtarti kad tai yra adenoidų uždegimas. Todėl adenoidų būklę (polipų)gali įvertinti tik gydytojas ir paskirti tinkamą gydymą. Kraujavimas iš nosies gali būti ir nuo įsisenėjusios slogos(nuolatinio siurbimo, sutraukiančių lašų naudojimo), be to vaikams dažnai būna labai plona ir jautri nosies gleivinė su paviršiuje esančiomis kraujagyslėmis, todėl ir siurbiant intensyviai gleivinė traumuojama ir kraujuoja .
Kol pateksite pas gydytoją, pabandykite gerti Sinupret sirupą- po arb. šaukštelį 3 kartus dienoje ir nosį siurbti rečiau ( jei yra labai daug sekreto, pradžioje pabandykite praplauti su jūros vandeniu ir po to kartu su tuo jūros vandeniu siurbti) Išvalius nosį patepti Nisita tepalu.
heart.gif
Atsakyti