Įkraunama...
Įkraunama...

Didelis momenelis

Mums 9 men. Gime neisnesiota 34 sav svoris 2 200gr buvo labai didelis dydysis momenelis ir mazasis nemazas visos siules irgi buvo nesuauge galvytes neurosomograma daryta jokiu pakitimu nerado dare 3 men du kartus akiu dugnas ziuretas be pakitimu galva siuo metu yra 46cm krutine 45cm vit d3 vandenini geriam po 3 lasus siuo metu dar mazasis momenelis neuzsitraukes yra gal 0,5cm o didysis 4 cm ant 6 cm siuo metu mergaite l daznai trina galvyte i ciuzinuka nors delniukai neprakaituoja noreciau suzinoti del kokiu priezasciu tai letai momenelis traukiasi o gal tai normalu gal reiktu didesnes vit d dozes gal yra koks tikslus tyrimas nustatyti ar netruksta vit d .Labai dekui uz atsakymus.
Atsakyti
Kadangi Jūsų mergytė gimė neišnešiota, jai šiek tiek vėluoja kaulėjimo procesas. Svarbiausia, kad galvos smegenų echoskopiniame tyrime pakitimų nėra. Šiaip ir išnešiotiems vaikams didysis momenėlis užsidarinėja iki 1,5 metų ir tai yra normalu. Gal būt būtų tikslinga padidinti vit. D dozę, bet tai turi padaryti Jūsų apylinkės gydytoja, įvertinusi vaiko būklę ir suskaičiavusi visą išgerto vit. D kiekį.
Kai vėluoja kaulėjimas, svarbu ir vaiko maitinimas. Jei Jūs maitinate pati, tai viskas yra gerai, o jei pieno mišiniu- tai reikėtų rinktis karvės pieno baltymu pagamintus mišinius, o ne sojos mišinius. Be to nepermaitinkite vaisiais ar vaisių tyrelėmis. Jas reikia dozuoti po 10 ml amžiaus mėnesio- taigi Jums galima suvalgyti 90ml vaisių tyrelių ir tiek pat sulčių per dieną. Perdozavus vaisių tyreles yra slopinamas kalcio įsisavinimas
heart.gif
Atsakyti