Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 8mėn.vaikučio meniu
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
zave
nemanau, kad negalima. musu pediatre nuo 6 men mums patare i kosytes ideti po sauksteli alyvu aliejaus arba sviestuko. aisku ne to sintetinio margarino, o kuo sveikesnio, be visokiu priedu.
diach
Mums irgi 8 mėn., nuo 6 mėn. gydytoja leio dėti sviestą arba alyvuogių aliejų į košes. Be sviestuko jos tokios neskanios.
Žūžū
Kad man tai jos ir su sviestuku ne super skanios unsure.gif
Nu bet nors tiek dziaugsmo suneliui, kad pasviestuotos koses gaus tongue.gif
Nireglina
Nuo 6 mėn. vaikui į daržovienes įpildavau truputį alyvuogių aliejaus, o nuo 7 mėn. į kruopų košę dėdavau sviesto.
Calendula
maniškis košes, kur su sviestuku, tai skaniau valgo............. thumbup.gif
danoja
aš ir įdedu truputį sviestuko ir grietinės ax.gif nes daug skaniau essen.gif o alyvuogių aliejaus nepyliau, nes niekada vaikui nededu to, ko pati nevalgyčiau mirksiukas.gif
Daivako
O mus nuo sviesto prieš porą savaičių buvo išberę blink.gif . Tai į košes pylam alyvuogių aliejaus unsure.gif
Kirke
QUOTE(peleda24 @ 2006 01 19, 23:12)
gal kas žinote,kodėl iki metų vaikams nerekomenduojamas mėsos ar žuvies sultinys? Mes kai pradėjom mėsą nuo 6mėn. valgyt, tai visuomet  įpildavau sutinio (kur mėsa virė), kad košė skystesnė būtų.
*

Ir aš taip darau....Nematau nieko blogo, kad suskystinu vaikui mėsišką košę keliais sultinio šaukšteliais .... unsure.gif
Krisliukas
QUOTE(Kirke @ 2006 01 26, 19:07)
Ir aš taip darau....Nematau nieko blogo, kad suskystinu vaikui mėsišką košę keliais sultinio šaukšteliais .... unsure.gif
*

As taip irgi darau
Constansa
perskaičiau visą temą ir manau mūsų režimas gerokai skirsis nuo daugumos. mes valgom tik 4 kartus, bet po daug (9 mėn.).

ryte 10 val. mišinio 180-200 ml.
pietūs 14 val. daržovės tik su mėsa. be mėsos nė iš tolo. mėsa triušiena arba kalakutiena. visos turės apie 200 ml. blenderiuoju
vakarienė 18 val. puikio košė kelių grūdų su vaisine tyrele arba tarkuotu obuoliu. irgi apie 200 ml. arba "labos nakties" hipp košės indelis.
nakčiai 22 val. mišinukas 180-200 ml.

ir dar per dieną įvairiu laiku, po valgio ir be valgio išgeria apie 200 ml. arbatos. užkandis duoniukai. yra jau ragavusi jogurto.

ir toks menius pas mus jau gerą menesį. mėsytę verdu su bulve. dar dedu kalafioro, brokolio, morkos, cukinijos, žodžiu, ką randu šaldytuve. bet pagrindas - bulvė.

miega vaikas: 12.30-13.30-14 val., 17-18 val. arba po valgio 19-20 val.
naktinis miegas 23-9 val.

ūgis apie 74 cm., svoris apie 9 kg.
Constansa
sviestuko nededu, bet gerą šaukštą alyvuogių aliejaus įpilu. košės kiekis apie 200 dar kartais būna ir kiek daugiau ml.
valgo noriai, bet ar su aliejumi ar be vistiek noriai.
mamke
QUOTE(Rutele24 @ 2006 01 28, 00:37)
perskaičiau visą temą ir manau mūsų režimas gerokai skirsis nuo daugumos. mes valgom tik 4 kartus, bet po daug (9 mėn.).

ryte 10 val. mišinio 180-200 ml.
pietūs 14 val. daržovės tik su mėsa. be mėsos nė iš tolo. mėsa triušiena arba kalakutiena. visos turės apie 200 ml. blenderiuoju
vakarienė 18 val. puikio košė kelių grūdų su vaisine tyrele arba tarkuotu obuoliu. irgi apie 200 ml. arba "labos nakties" hipp košės indelis.
nakčiai 22 val. mišinukas 180-200 ml.

ir dar per dieną įvairiu laiku, po valgio ir be valgio išgeria apie 200 ml. arbatos. užkandis duoniukai. yra jau ragavusi jogurto.

ir toks menius pas mus jau gerą menesį. mėsytę verdu su bulve. dar dedu kalafioro, brokolio, morkos, cukinijos, žodžiu, ką randu šaldytuve. bet pagrindas - bulvė.

miega vaikas: 12.30-13.30-14 val., 17-18 val. arba po valgio 19-20 val.
naktinis miegas 23-9 val.

ūgis apie 74 cm., svoris apie 9 kg.
*

paskaiciau ka tavo vaikiukas valgo,tad ir as noriu parasyti kad manoji (8men.) valgo 5 kartus per diena ir taip pat tokiais kiekiais kaip ir tavo.Tik maziau arbatos geria per diena 100-150ml. O dar uzkandziauja riestainius,obuolius.
Ugis tai dabar nezinau 6 men. buvo 69.5,o svoris 8.8kg. bet dabar tai aisku daugiau.
Constansa
QUOTE(mamke @ 2006 01 28, 11:13)
paskaiciau ka tavo vaikiukas valgo,tad ir as noriu parasyti kad manoji (8men.) valgo 5 kartus per diena ir taip pat tokiais kiekiais kaip ir tavo.Tik maziau arbatos geria per diena 100-150ml. O dar uzkandziauja riestainius,obuolius.
Ugis tai dabar nezinau 6 men. buvo 69.5,o svoris 8.8kg. bet dabar tai aisku daugiau.
*

na svoris pas mus auga proporcingai, buvo kiek numetusi, nes teko pagulėti ligoninėje, kurį laiką viduriavo, bet dabar jau atsistatė. man kai kurie sako, kad turiu vaiką maitinti 5 kart per dieną, bet jau toks maitinimo režimas pas mus nusistovėjo nuo 4 mėnesių. ir su daktarais kalbėjau, sako, jei vaikui taip tinka, tai kodėl gi ne g.gif
lovely
QUOTE(Rutele24 @ 2006 01 28, 07:36)
na svoris pas mus auga proporcingai, buvo kiek numetusi, nes teko pagulėti ligoninėje, kurį laiką viduriavo, bet dabar jau atsistatė. man kai kurie sako, kad turiu vaiką maitinti 5 kart per dieną, bet jau toks maitinimo režimas pas mus nusistovėjo nuo 4 mėnesių. ir su daktarais kalbėjau, sako, jei vaikui taip tinka, tai kodėl gi ne  g.gif
*

Maniskis ir valge 5 kartus per para, nes naktimis misini geria, tai viska iskaitau. O, dabar kokia savaite papildomai misinuko praso, tai gaunasi 6 maitinimai, misinio isgeria po 180gr.
Musu gydytoja nieko mums del svorio nera sakiusi, stambus vaikas ir tiek, pirmasis ir ne is smulkiuju buvo, bet isaugo ir tas sake, isilakstys! biggrin.gif
Kirke
QUOTE(Rutele24 @ 2006 01 28, 11:36)
na svoris pas mus auga proporcingai, buvo kiek numetusi, nes teko pagulėti ligoninėje, kurį laiką viduriavo, bet dabar jau atsistatė. man kai kurie sako, kad turiu vaiką maitinti 5 kart per dieną, bet jau toks maitinimo režimas pas mus nusistovėjo nuo 4 mėnesių. ir su daktarais kalbėjau, sako, jei vaikui taip tinka, tai kodėl gi ne  g.gif
*

Maniškei 8 mėn. Ir mes, galima sakyti, valgom tik keturis kartus bigsmile.gif

Priežastis - dukra "pelėda"....todėl pusryčiaujam - geriam mišinuką tik 11-12 val.

14-15 val. apie 200 ml mėsiškos košės, 19-20 val. apie 200 ml grūdinės košės ir prieš miegą vėl mišinys (220 ml).... per pertraukas kramto duoniukus, sausainius, tarkuotą obuolį ar kitų vaisių tyrelę...
lora25
O maniskiui uzraudo zandai nuo sviestuko (i kosyte dedavau 9 men.), tai dabar ir nebededu, o vat darzoviene tai nuo 5 men. su sauksteliu zuvu tauku kerta, net ausys linksi thumbup.gif Dabar ir zuvi be problemu kerta, mat darzoviene siaip ar taip zuvim nese lotuliukas.gif
Constansa
QUOTE(Kirke @ 2006 01 28, 19:12)
Maniškei 8 mėn. Ir mes, galima sakyti, valgom tik keturis kartus  bigsmile.gif

Priežastis - dukra "pelėda"....todėl pusryčiaujam - geriam mišinuką tik 11-12 val.

14-15 val. apie 200 ml mėsiškos košės, 19-20 val. apie 200 ml grūdinės košės ir prieš miegą vėl mišinys (220 ml).... per pertraukas kramto duoniukus, sausainius, tarkuotą obuolį ar kitų vaisių tyrelę...
*

bendramintė drinks_cheers.gif

nuo vakar, 9 mėn. proga pradėjau dar tarp maitinimų duoti jogurto vaikiško. tai nežinau ar tai kaip užkandis ar kaip atskiras maitinimas, nes per kartą suvalgo visą mažą indelį.
mamke
QUOTE(Rutele24 @ 2006 01 29, 21:18)
nuo vakar, 9 mėn. proga pradėjau dar tarp maitinimų duoti jogurto vaikiško. tai nežinau ar tai kaip užkandis ar kaip atskiras maitinimas, nes per kartą suvalgo visą mažą indelį.
*

O kiek laiko praeina po maitinimo,kai duodi jogurta?
As saviskei tai duodu praejus 3 val. po darzoviu kosytes,ir as skaitau kad cia maitinimas.Beje kartu su jogurtu as dar duodu barankos.
tinginiukai
Labas, mamaitės,

Skaitinėju, ką surašėt, tai dabar ir galvoju, kad gal ir man iki 4 kartų mažinti mūsų valgymus... ax.gif

O tai šiam momentui valgom taip:
7:30-8:00 Pusryčiai: grūdinė košė ir mišinuko; sumoj apie 250-300 g. gaunasi
Apie 9:30-10:00 vaisinė tyrelė arba jogurtas, apie 150 g.
Apie 14:00 Pietūs: kukuliai virti buljone su daržovėm arba makaronais arba sriuba nuo mūsų stalo, kai atsisako valgyti savo maistelį. Suvalgo kokį 100-150 g., mišinuku užsigeria.
Apie 16:30-17:00 Pavakariai: vaisinė tyrelė, varškytė arba jogurtas, apie 200-250 g. suvalgo.
Apie 20:00 Vakarienė: grūdų košė.

Dar duodu trinto obuolio ar banano, graužia pats obuolį, į košes dedu šalytų sutrintų aviečių (labai mėgsta!), kartais košę jau ant karvės pieno verdu. Visada užsigerti mišinuko duodu.

Tai vat, galvoju tuos priešpiečius nuimti, duoti gal kokį trintą obuolį, gal pietus geriau valgys... ax.gif
zeme
Mums neseniai sukako 8 mėnesiai ir mes valgome 5 kartus, kartais pasitaiko ir 4.
8-9 ryto mišinukas 200 gramų.
12- 13 mėsytė su daržovėm (apie 200 g.)
15-16 daržovės (apie 120 g.)
18-19 košytės 200 g.
22 mišinukas 200 gramų.

Viena bėda ta, kad maitinu pirktiniu maistu, t.y. Hipp ir kitokios tyrelės. Bet sakau dabar vėl bandysiu pati virti. Įdėsiu šiek tiek druskytės, nes aš darydavau be druskos, tai ji nevalgydavo, o pirktinėse tyrelėse druskos tikrai yra ir vaikas jau pažįsta jos skonį. Po pietų vaikui dar desertui duodu vaisinių tyrelių. O be mišinuko mes geriamk tik virintą vandenį, sulčių ir arbatų neduodu.
Kirke

O be mišinuko mes geriamk tik virintą vandenį, sulčių ir arbatų neduodu.
*

[/quote]

O mes atvirkščiai - vandens ir arbatos nenori, o vaikiškas sultys galėtų kibirais gerti, jei tik duočiau biggrin.gif
Kirke
O be mišinuko mes geriamk tik virintą vandenį, sulčių ir arbatų neduodu.
*

[/quote]

O pas mus atvirkščiai - vandens ir arbatų negeria, bet vaikiškas sultys galėtų kibirais gerti, jei tik duočiau biggrin.gif
gerges
sveikos mamytes!

pasiskaitineju kartas nuo karto kaip kitos mamos maitina savo bimbalius, ir man truputi kyla klausimu ar as tik per daug "neskriaudziu" savojo, kuriam vakar suejo 8 men.
Mathias valgo tik 4 kartus per diena:

7:45-8:00 - pusryciai 210ml pienuko
pies pietus apie 11 val pasiulau sulciu
12:00 pietus su 200g darzoviu ir mesyte /zuvies misinuku (tipo nestle, bledina, hipp) + naturalus jogurtas su sauksteliu vaikiskos vaisu tyreles
16 val. 180-210ml pienuko su induku vaisu tyreles
19:30 vakariene su 210 pienuko ir100g darzoviu koses

siaip jis ir nereikalauja, nors sveria 10650g, ugis 74cm. 6dantys

ka jus apie tai manot?
Constansa
dar kartą prisiduodu, nuo 9 mėn. maitinames taip ax.gif

10 val. - 200 ml. mišinio
12 val. indelis vaikiško jogurto arba trintas vaisius (obuolys, bananas, melionas)
14 val. - pietūs 200 gr. mėsytės su daržovėmis
16 val. trintas vaisius arba jogurtas (priklauso nuo to ką gavo 12 val)
18 val. - vakarienė 200 gr. grūdų (pūkio-puikio košės) su trintu vaisiumi
20 val. sausainis duoniukas
22 val. - 200 ml. mišinio

tai va kiek dabar maitinimų gaunasi. būna, kad kurį nors iš užkandžių pramiega, tada būna mažiau biggrin.gif
lovely
As manau jei vaikas valgo noriai, tai kam tos maitinimus mazinti, o tarp ju duoti duoniuku ar baranku, tai ir maistas g.gif Tai kiek supratau tie kur valgo per para 4 kartus dar uzkandziauja, o tie kur per para valgo 6 kartus uzkandziu negauna. Sulyginus tuos maitinimus, tai dienos maisto normos panasios gaunasi g.gif
zeme
Aš kai pati pagaminu, bandau dėti, bet ji mano gaminto maisto nelebai valgo. Kiek suprantu, sviestukas paskanina maistą ir dauguma nuo 8 mėn. jį deda.
agnilina
Aš dar maitinu pati, tai valgom taip
10.30 pusryčiai - kruopinė košė su tyrele - daug ( niekada nematavau, dedu tiek šaukštų, kiek parašyta ant pokelio, užpilu perpus mišinuku ir vandeniu)
15val. pietūs - mėsa su daržovėmis ( mėsą ir daržoves verdu įvairias) - daug ( dar daugiau suvalgo, nei kruopinės)
21val. vakarienė - tas pats kaip ryte, tik pakeičiu košę arba Hipp tyrelė Labos nakties.
Naktį, ryte, vakare, dieną - pienas ( kiekvieną dieną skiriasi maitinimų skaičius), kartais apie 19val. valgom jogurtą su vaisiais ar vaisinę tyrelę, jau kokį mėn. nebevalgo nei duoniukų, nei sausainiukų, nieko negeria, kartais truputį vandens ar sulčių ( 20- 30ml per dieną) blink.gif
Jei yra čia mamyčių maitinančių MP, atsiliepkit 4u.gif
Svoris 9kg, ūgis 70cm, dantų nėra, sėdi, ropoja, stovi, tik dar nevaikšto - čia mano merginos pasiekimai ax.gif
taute
QUOTE(agnilina @ 2006 02 03, 09:41)
Jei yra čia mamyčių maitinančių MP, atsiliepkit  4u.gif
Svoris 9kg, ūgis 70cm, dantų nėra, sėdi, ropoja, stovi, tik dar nevaikšto - čia mano merginos pasiekimai  ax.gif
*

as maitinu pati drinks_cheers.gif
manoji koses mazai valgo unsure.gif dabar su zuvim bandau isiulint doh.gif ,o jei duodu ka as valgau labai noriai valgo doh.gif taip ir kariaunam
ir dar visai negeria nei vandens jei sulciu nei arbatos g.gif nzn ar gerai bet neisiulinu, nebent lasiuka doh.gif
ugis 70cm, o sveria 9,22kg 4u.gif
boruzka
mes dabar valgom taip:

tik pabudusios tarp 9-10h misinukas 200ml
11-12h pusryciams pieniska kose ( ryziu, aviziniu dribsniu, Pukio, Puikio kai skubam valgom BEBI bet stengiames ju vengti ) kosytes kai tuiru skiedziu paprastu pieneliu kai jo neturiu skiedziu misinuku.mes valgom similaca, o similacas labai skaniai vanile kvepia bigsmile.gif ir visada idedu sauksta vaisines tyreles
14-15h valgom darzoves su mesyte.verdu pati.mesyte pastoviai keiciu.labai megsta versiena ir vistienos file.nebrokija ir zuvytes
tada ziuiru pagal situacija jei kazka kramto tai nieko eduodu o jei nekramto tada suvalgo vaisines tyreles, jogurtuko arba varshkytes
19h dar karta pieniska kose su vaisine tyrele

paskui jau vel ziuriu pagal situacija.kartais dar geria misinuka 200ml o kartais jei per diena nemiega pietu tada uzmiega anksciau ir msiinuko nebesulaukia g.gif

tarp valgiu kramto duoniukius bananu skonio kukuruzus be jokio glajaus sausainius "Gaigelis" arba speialius vaikiskus. labai megsta ir dziovinta rugine duona
agnilina
QUOTE(taute @ 2006 02 03, 16:08)
as maitinu pati drinks_cheers.gif
manoji koses mazai valgo unsure.gif dabar su zuvim bandau isiulint doh.gif ,o jei duodu ka as valgau labai noriai valgo doh.gif taip ir kariaunam
ir dar visai negeria nei vandens jei sulciu nei arbatos g.gif nzn ar gerai bet neisiulinu, nebent lasiuka doh.gif
ugis 70cm, o sveria 9,22kg 4u.gif
*

Tai gal joms užtenka MP, kad nieko nenori gerti? Aš irgi per prievartą nesiūlau, kartais truputį atsigeria, bet labai mažai g.gif Žuvies dar nebandžiau duoti, bet gal jau reiktų g.gif
boruzka
QUOTE(agnilina @ 2006 02 05, 13:22)
Tai gal joms užtenka MP, kad nieko nenori gerti? Aš irgi per prievartą nesiūlau, kartais truputį atsigeria, bet labai mažai  g.gif  Žuvies dar nebandžiau duoti, bet gal jau reiktų  g.gif
*

mes 7,5 menesiu pirmakarta paragavom menkes file be odos thumbup.gif
mamke
QUOTE(boruzka @ 2006 02 06, 17:34)
mes 7,5 menesiu pirmakarta paragavom menkes file be odos  thumbup.gif
*

Bet juk zuvi rekomenduoja tik nuo 1 metu.As tai savajai,dar nedaviau,maniau kad negalim.O kaip tu ta zuvi paruosei-ar dejai kokiu prieskoniu?
Citrinukė
Aš irgi dar maitinu pati.
O maniškė dažniausiai valgo taip:
9 val. tik atsikėlusi atsigeria pienuko
11 val. vaisių tyrelė arba Hipp vaisiai su grūdais, po pusvalandžio pienukas
14 val. daržovienė su mėsyte (veršiena arba kalakutiena, kartais triušiena) - apie 150 g, po pusvalandžio atsigeria pienuko
17 val. pienukas
19 val. grūdų košė su keliais šaukšteliais vaisių tyrelės (100-130 g), po pusvalandžio - pienukas
22 val. pienukas
Visą naktį geria pienuką (šiuo metu 4-8 kartus per naktį).
Negeria jokių arbatėlių, sulčių ar vandens. Nieko neįsiūlau. Tikriausiai užtenka pienuko. Kartais bandau neduoti pienuka ir pasiūlau ko nors kito atsigerti, bet schmoll.gif
Bandžiau 11 val. įvesti kitą grūdų košę, bet tada daržovienės labai nedaug suvalgo.
Kartais mėgsta pagriaužti džiūvėsėlių. O duoniukai nepatiko: prisiklijuoja prie gomurio, tada ji išpučia akis, išsižioja ir žiaukčioja, kiša pirštukus, krapšto...
Pupytė 8 mėn. svėrė 8,200 g, ūgis - 71 cm

agnilina
QUOTE(jolia25 @ 2006 02 06, 23:07)
Aš irgi dar maitinu pati.
O maniškė dažniausiai valgo taip:
9 val. tik atsikėlusi atsigeria pienuko
11 val. vaisių tyrelė arba Hipp vaisiai su grūdais, po pusvalandžio pienukas
14 val. daržovienė su mėsyte (veršiena arba kalakutiena, kartais triušiena) - apie 150 g, po pusvalandžio atsigeria pienuko
17 val. pienukas
19 val. grūdų košė su keliais šaukšteliais vaisių tyrelės (100-130 g), po pusvalandžio - pienukas
22 val. pienukas
Visą naktį geria pienuką (šiuo metu 4-8 kartus per naktį).
Negeria jokių arbatėlių, sulčių ar vandens. Nieko neįsiūlau. Tikriausiai užtenka pienuko. Kartais bandau neduoti pienuka ir pasiūlau ko nors kito atsigerti, bet  schmoll.gif
Bandžiau 11 val. įvesti kitą grūdų košę, bet tada daržovienės labai nedaug suvalgo.
Kartais mėgsta pagriaužti džiūvėsėlių. O duoniukai nepatiko: prisiklijuoja prie gomurio, tada ji išpučia akis, išsižioja ir žiaukčioja, kiša pirštukus, krapšto...
Pupytė 8 mėn. svėrė 8,200 g, ūgis - 71 cm
*

O maniškė, tai pati atsisakė ryte pieno, taip pradėjom valgyt košę g.gif
Citrinukė
QUOTE(agnilina @ 2006 02 07, 15:28)
O maniškė, tai pati atsisakė ryte pieno, taip pradėjom valgyt košę  g.gif
*

Geriausia, kai pats vaikas atsisako. thumbup.gif
O mano dukrytei kuo toliau, tuo labiau reikia pienuko. Ji geria geria be proto blink.gif , tada atpila (vis dar atpilinėja) ir vėl gertų, jei tik duočiau. O kitas maistelis jos nežavi schmoll.gif . Nors šiaip valgo, bet tik po truputį.
Greiciuke
O tai jūs pvz. į kruopų košę dedate ir sviestuko ir tyrelės ? Ar tyrelės nededate ? Neįsivaizduoju, kaip maniškė valgytų košę be tyrelės ... unsure.gif
Anistėja
Maniškei nuo sviestuko buvo sutrikęs virškinimas, tai dabar jau ir nebevalgome jo. Su aliejumi man ir pačia būtų neskanu schmoll.gif . O šiaip jau mūsų gydytoja sakė, kad nebūtina vaikui dėti papildomai riebalų, kadangi visas košeles ruošiame su mišinuku, kurio sudėtyje jų jau savaime yra.
Vilusa
QUOTE(Anistėja @ 2006 02 09, 03:47)
Maniškei nuo sviestuko buvo sutrikęs virškinimas, tai dabar jau ir nebevalgome jo. Su aliejumi man ir pačia būtų neskanu schmoll.gif . O šiaip jau mūsų gydytoja sakė, kad nebūtina vaikui dėti papildomai riebalų, kadangi visas košeles ruošiame su mišinuku, kurio sudėtyje jų jau savaime yra.
*

O tai mėsyte jau duodi? Nes mėsa ir pieno mišinys - visiškai nesuderinami dalykai
schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Greiciuke @ 2006 02 09, 00:18)
O  tai jūs pvz. į kruopų košę dedate ir sviestuko ir tyrelės ? Ar tyrelės nededate ? Neįsivaizduoju, kaip maniškė valgytų košę be tyrelės ... unsure.gif
*

Grudų košę valgo tik su tyrele, bet jau mėnuo, kai dedu ir sviestuko į grūdų košę. O į daržovių košę dedu maždaug nuo aštunto mėnesio. Kai daržovienę valgo su mėsa - pilu aliejų. Alyvuogių aliejaus anksčiau ir pati nemėgau, kai pradėjau pilti vaikui, pasirodo - skanu mirksiukas.gif
medasta
Na, mes valgom daug MP (8men). Labaaai jau norim tėvelių maisto. Valgom apsisukindami ir po ne daug apie 150gr per dieną labai panašiai kaip ir kitos mamytės pasakojo, sakyčiau kokius septynis kartus.
Anistėja
[quote=Vilusa,2006 02 09, 11:42]
O tai mėsyte jau duodi? Nes mėsa ir pieno mišinys - visiškai nesuderinami dalykai
schmoll.gif
Papildyta:

Taip, mišinuku balinu ir mėsišką daržovienę... unsure.gif Kažkaip dabar pati susimąsčiau... g.gif Bet tai ką man reikia daryti, aš daržoves ir mėsytę verdu garuose, taigi buljono nebūna, kuo tą košytę skiesti? Negi jau taip blogai mišinukas? blink.gif
Gitatuka
4u.gif
parasysiu ir as ax.gif

..nagi ...
... ryte milupos koseles ant misinio gamintos apie 170ml.,
apie 13val., musu firmine darzoviene + mesyte (bulve, moliugas, brokolis, kalafijoras, kopustas + kalakutiena)
apie 16val., misininelio 200ml.,
19val., dar kosele ant vandenuko ruosiama 150ml.,
..nakciai 200ml.,

..ir dar pora kart per nakti valgo dar po 200ml., g.gif unsure.gif ..daugoka,bet niekada, nei lasiuko nelieka pas bica

dar per dienele obuoliuko, bananiuko, barankeles, duoniuku ir duonos juodos, nes labai megsta...
...geriam vandenuka, arbatos nenori smile.gif
8men., mazius svere 9.800 ir 72cm.
Braskiukas
QUOTE(Anistėja @ 2006 02 10, 20:18)
Taip, mišinuku balinu ir mėsišką daržovienę... unsure.gif Kažkaip dabar pati susimąsčiau... g.gif Bet tai ką man reikia daryti, aš daržoves ir mėsytę verdu garuose, taigi buljono nebūna, kuo tą košytę skiesti? Negi jau taip blogai mišinukas? blink.gif
*

Gal pabandyk virintu vandenuku praskiesti darzoviene mirksiukas.gif
sano
Na o mes maitinamės taip:

6-8 val. mišinukas
10 val. - košė, jogurtas, priklausomai nuo savaitės dienos. Vakar išviriau varškėtukų, tau skaniai suėjo.
14 val. - daržovių tyrė su triušiena, vištiena, lašiša jautiena pasirinktinai.
18 val. - mišinys
21 val. - pieniška kruopų košė ir mišinys pagal pareikalavimą.

Tarpuose kartais užkandžiaujam duoniukais, avižiniais sausainiais. Geriam arbatą.
sano
Maniškis nevalgo košių pagardintų nei sviestu nei alyvuogių aliejumi, jam matyt neskanu verysad.gif
chris
Na ir aš "prisiuosiu" smile.gif
~6 val. per miegus 220 mišinuko,
9 val. jogurtas arba kruopų košė "ant vandens" su vaisiais
12 val. jogurtas arba kruopų košė "ant vandens" su vaisiais
14,30 pietūs - mėsinė daržovienė
18 val. pieniška kruopų košė ( jau verdu su pirktiniu karvės pienu)
21 val. 220 mišinuko (kartais atsisako)

Žinoma, vaisių, sulčių bei įvairių džiūvėsių, sausainių ir pan. gauna tarp maitinimų ir dar kiek iš mūsų su vyru prisišaudo doh.gif
Ir sveriam atitinkamai - 8,5mėn - 10,6kg bigsmile.gif
indruzele
Mamytes, o jus cia apie tikra sviesta ( >80 %) ar apie jo riebalus snekates?
As ir nepagalvojau, kad sviestas kazkuogfaletu pakenkti maziukui... doh.gif
radastele
Mano Domukas valgo taip:
6 val. mamos pienukas
10 val pieniska kosele
14 val darzoviu kosyte su mesyte, mamos ppienukas
18 val. vaisiai arba jogurtas su vaisiais
21 val Pieniska kosyte
Einant gulti dar mamos pieniukas

Arbateles ar sulciu neimanoma isiulyti. Tik turim dar viena problemele. Nuo 8 men vaikams maistelis jau truputi su gabaliukais. Jis su gabaliukais nemoka valgyt. Ziaukcioja kol apsivemia. O jei be gabaliuku- valgo graziausiai. Gal zinot, kaip vaika pripratinti, kad bandytu kramtyt o ne rytu.
vyšnia
Mes valgome taip:

~ 6 val. mišinukas
~ 10-11 val. pieniška kruopų košytė
~ 14 val. daržovienė su mėsyte
~ 18 val. mišinukas
~21 val. pieniška kitokių kruopų košytė

Tarpuose vaisiai, sultys, sausainiai, barankėlės ir pan.

Tiesa, dabar viršuje daigina du dantis, todėl apetitas labai suprastėjęs ir dėl to grafikas labai išsiderinęs. Bet tikiuosi, išdygus dantukams vėl viskas sugrįš į senas vėžes.
vyšnia
QUOTE(radastele @ 2006 02 13, 13:57)
Tik turim dar viena problemele. Nuo 8 men vaikams maistelis jau truputi su gabaliukais. Jis su gabaliukais nemoka valgyt. Ziaukcioja kol apsivemia. O jei be gabaliuku- valgo graziausiai. Gal zinot, kaip vaika pripratinti, kad bandytu kramtyt o ne rytu.
*

Gal pabandyk iš pradžių į vientisą tyrelę dėti maisto su gabaliukais labai mažais kiekiais. Paskui po truputį stambesnio maistelio kiekį vis didink.
radastele
QUOTE(vyšnia @ 2006 02 13, 23:10)
Gal pabandyk iš pradžių į vientisą tyrelę dėti maisto su gabaliukais labai mažais kiekiais. Paskui po truputį stambesnio maistelio kiekį vis didink.
*

Tai, kad as taip ir darau. Kosele duodu tik su mazai gabaliuku. Vistiek ziaukcioja. g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.