Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 8mėn.vaikučio meniu
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
MIEGALIUKE
mano maziui 8 men
ryte gauna kosele,dazniausiai ryziu
o per likusia diena gauna 1 stiklainiuka darzoviu              
( morkos,saldi bulve,zirniukai,moliugas ,kukuruzas)
1 stiklainiuka vaisiu (persikai,obuoliai su melynemis,kriauses,)arba tarkuoto zalio obuolio ar banano
ir 1 stiklainiuka mesytes,mylimiausia vistiena.kartais uzkandziui noriai kerta sausainiukus,duona,virtus makaronus, bio jogurta
apetitu nesiskundzia,isbando naujus skonius.jei nepatinka,tai taip susiraukia lyg citrina valgytu smile.gif
Vennera
Na maniske, tai per diena valgo 5 kartus. Jau kerta viska, nu ne visai, ka galima, net ausys linksta. Pusryciams duodu misinuko ar koseles, priespieciams tyrele, pietums darzoviu koseles su mesa. Kartais isverdu, tokia kruopu kosele su mesa. Pavakariams arbateles su baranka. Valgom dar ir pries vidurnakti. Na istikruju, noreciau suzinoti, ar butina maitinti 8, 5 men lelius vidurnakti? Bet svarbiausia, kai as valgau, neduoda man valgyt. Ima griebia, kaip isbadejusi. Tarsi visad alkana butu. Na tiesiog apetitu nesiskundziam.
VaidaI
Mes valgom 5 kartus per diena, suvalgom kosiu apie 200 ml., misinuko nuo 150-200 ml. ka duodu, ta valgo...bet esam nestambios, tik 7.8 kg. - 8 men. rolleyes.gif
pupius
na mes valgom panasiai kaip daugelis is jusu lialiu-5-6kartus per diena.bet siuo metu,kaip jau kitam puslapi rasiau,darzoviene valgom tik is bebi meniu.yra tokia javainiai su darzovemis,dar plius idedu tuteli pieniskos-tada valgom. unsure.gif ir suvalgom apie 200-220ml.ka tik labai skaniai suvalgem desertui skirta braske! clap.gif wub.gif as misinuko neduodu,nes dar pati turiu penuko,tai apie 6-7val.,po to apie 12-13val.,dar apie 18-19 ir galiausiai apie vidurnakti valgom mamos pienuka! thumbup.gif jei priimsit ir mes noretume prisijungt prie coliukiu klubo,nes 8men.sverem 7.650kg,o ugis buvo apie 68cm!
ore|gano
Na ir mes pasibedavosim... dry.gif
Apetitas pas musu bimbala visuomet buvo neblogas-
apie 8ryto- 120-130ml misinuko
apie 11val- darzoviene su mesyte 190ml (vis dar perkam Hipp, nors jau seniai planuojam patys makaluoti rolleyes.gif )
apie 15val- vaisu tyrele 190ml(labiausiai patinka "Mazo" bananu, ar obuoliu su jogurtu)
18val-avizu-kvieciu ar kitokia kosyte su vaisiais ar uogom (apie 200ml)
20/21val- Hipp "gute Nacht" arba
pries pat miega apie 22val misinukas 120ml
Dar labai mestam gerti vandenuka (visiskai nepatinka visokios saldintos arbatos, ar sultys..), bei griauzti barankas, ar agurkiuka kartais.. smile.gif
Bet paskutine savaitele mano kliunkis visko valgo perpus maziau (isskyrus misinuka), piktas, mamiciukas... g.gif Turim jau 4dantis, kuriais jis taip inirtingai kandziojasi blink.gif Sakau, gal sekantys kalasi, todel tox pikciurna... huh.gif
Tiesa, 8,5men sveriam 10kg, esam 73cm ugio! wink.gif
Ui, kiek cia prirasiau.. unsure.gif
Ignasija
Mano 8 men dukryte nieko nenori valgyt, isskyrus mamos piena. Bandom viska, bet vos tik ji pamato sauksta, suspaudzia lupas, nusisuka ir nieko tu jai nepadarysi.
Ka daryt? Gal kam nors dar tokia beda buvo? Kaip elgtis?
crocus
Na gal dar ne laikas? Saviškį pradėjau pratint nuo 6 mėn. Atkreipė dėmesį į maistą tik kai pasirodė dantukai,apie 7 su trupučiu,o normaliau valgyt apie8-9mėn.. Juk svarbiausia dar gauna tavo pienuko-reiškia pavalgiusi.
O mes mamytės turim instinktą gerai prikišti savo kleckus,vis atrodo neprivalgę.
Daug juk vaikučių valgo tik pienuką ir iki 9-10 mėn.
Nenusimink, tikrai kada nors pradės valgyti..
O beje, maniškis vistik dar nevalgo tiek kiek mamulytė norėtų wink.gif
ewa
Mano mergytei jau 10 menesiuku, bet nevalgiukas tai baisu. As ja visa laika maitinu ir tuo pat metu zaidziu su ja, tipo demesi nukreipineju, tai uzsimirsus viena kita sauksteli suvalgo. Kai buvo mazesne paduodavau koki zaisliuka, tuo tarpu kai ziojasi paragaut zaislo, as smaukst sauksta i burna. Kadangi ji nieko pries jogurta neturi, tai kai valgydinu rimtesniu maistu pasidedu ir jogurto salia, viena sauksteli jogurto duodu, tai ji galvoja - o skanu, o sekanti sauksteli jau "neskaniai" duodu smile.gif Taip ir zaidziam visa laika. Zinok labai daug kantrybes reikia doh.gif Ir tu neduok papo pries valgi bent pora valandu, kad alkanas butu, o po valgio duok smile.gif
Sekmes smile.gif
Lotosas
Sveikos,
Nebesuprantu, kokias darzoves be morku ir bulviu prie mesos dar duoti 8 men, vaikeliui? Dar duodu cukinijos. Labai jau skurdus racionas....
Kopustu ir brokoliu maniskis nevalgo. Is vis kas tuos brokolius valgo:)?
Ka jus duodat?
Šmigija
Darzoves be morku bulviu ir cukinijos (siaip jos yra keliu rusiu ir visos skirtingo skonio):
kalafijoras baltas arba raudonas, burokas, cikorija, artisokas, darzove, kuri nezinau kaip vadinasi bet kazkas tarpinio tarp kalafijoro ir brokolio, moliugas, zirneliai, sparaginės pupelės, briuselio kopustai (bet jie kartoki), spinatai, patisonas, agurotis. Pasirinkimas nemazas wink_3.gif
Armana
Aš pati l. mėgstu burokėlius, tai ir mažyliui daviau paragauti (tada jam buvo maždaug 8mėn.) ir nieko, suvalgė ir jam patiko smile.gif O be to, apie burokėlius nei viename žurnale nebuvo parašyta, kad jų negalima duoti mažyliui. Beje, maniškis yra vekuotų kukurūzų gerbėjas (kaip ir mama). Tik pamato, kaip aš valgau, tuoj pat ir jam reikia duoti doh.gif . Tikriausiai nelabai gerai, bet jis valgo, ir jeigu jam nuo kukurūzų nebloga, tai ir man gerai biggrin.gif
tauskalyte
sveikos,
nugis kazkaip idomu pasidare kaip cia su tuo maistu 10 men. zuikiui.........
pasiziurejau i nukas.lt produktu sarasa, o ten radau visokiausiu idomybiu:
Vištiena su pomidorais ir bulvėmis nuo 8 mėnesio
Lašiša su makaronais ir brokoliais nuo 8 mėnesio
Kiauliena su pomidorais ir makaronais nuo 8 mėnesių

man teko girdeti, kad pomidorai duodami veliau, apie makaronus nuo 10 men irgi kazkaip nesneka..........
ka manot apie tai? ar jau davet tokiam amziuj, ar viska gerai?
ir siaip gal galit pasidalinti patirtim, kas yra skanu is mesu-darzoviu tyriu Hippo? teks keliom dienom isvykt ir nebus galimybes gaminti paciai, tai teks pirktis. pabandziau nupirkti bio-jautiena su darzovem, tai ten vien morkos, ir mano mazius visai nenorejo ju............ prisipirksiu, o paskui nevalgys ir nebus kuo uzkisti ta mano pypli:-)))))
patarkit ka geriau pirkti kad valgytu, gal ka nors is Semperio?
tauskalyte
QUOTE(neras @ 2005 02 15, 11:06)
Maniškis žuvį jau kuris laikas valgo. Aš duodu lašišą, kitų žuvų labai jau specifinis kvapas ir skonis, įtariu, nevalgytų, bent jau Semper menke buvo pasišlykštėjęs. Ir lašišos tyrė iš tiesų vienintelė, kurią pati ruošiu. Labai paprasta: nedideliam kieky vandens 15min verdu sutarkuotą morką su šaukštu ryžių, po to įdedu mažais gabalėliais supjaustytą lašišą, krapų, petražolių, truputį druskos, dar 10-15min ir gatava. Kartais dar baigiant virti įpilu truputį grietinėlės. Visai neblogai gaunas doh.gif
O beje, kad jau kalba apie 10 mėnesių zuikius, tai kaip juos išmokyt kramtyt? Maniškis ir taip ne per daugiausiai suvalgo (~100gr), o jei dar pajunta kokį gabaliuką, tai baigta, pora šaukštų ir viskas  schmoll.gif . Nors duoną pakramto, o visas tyres iki šiol tenka sutrinti.
*

aciu visom uz info. ypatingai tau, kad aprasei lasisos recepta:-)))
del kramtymo, tai as pvz. darau taip, isverdu namie daugiau darzoviu ir rerkarciaisi duodu bulves gabaliuka, kartais morka, kartais koki kopusto lapa, o jis mokosi su dantenom kramtyti. siaip as kai klausiau gydytojos, tai vaikas jau nuo 8 men. turetu mokytis pats kramtyti, jeigu ne su dantimis, tai su dantenom. as savo po truputi pratinau prie stambesnes darzovienes, ir atrodo iprato.
regis, dazniau reikia duoti tokio maisto, kur reiketu trinti dantemo, po truputi turetu ismokti.
ir siaip tos firmos labai jau nevienodai gamina vaikuciam. kazkada pirkau Semperio, nepamenu tiksliai kokia, bet buvo mesyte su darzovem, tai ten kaip balta misraine, tik truputi smulkesne, skirta vaikam nuo 8 men. o pvz. Hippas man atrodo, viska suvaro i tyre, jokiu gabaliuka. nors gal as neisbanziau kurios nors, kur yra gabaliuku:-))))
tauskalyte
darzoviene tai gaminu gan paprastai. isverdu darzoviu, kokiu turiu namuose, sutraiskau sakute, idedu mesytes, sutrintos blenderiu, ipilu alyvuogiu aliejuko ir viskas. tik jau galvoju, kad reikes kartais ideti ryziu, maziau darzoviu. taip pat galvoju kad greitu laiku reikes pabandyti duoti makaronu su mesyte, ns kazkuriuose ziurejau sudeti, tai buvo tik kvietiniai miltai ir vanduo, ten kazkurie is pigesniu.
o del 3 kartu maitinimo, tai as jau nuo 9 men. duodu 3 kartus - ryte grudu kose, per pietus - darzoviene, vakare pries miega vel grudu koses, tai mazius parpia visa nakti neatsikeldamas valgyti mano pienuko. tarpuose duodu truputuka jogurto, varskytes, vaisiu pagriauzti........ pradejau ryte duotu grudines koses del to, kad budavo kad lieka is vakaro nesuvalgytos tai ir pradejau duoti ryte tos ,kuri lieka. be to, pastebejau kad nuo mano pienuko jis nepavalgo, tik atsigeria, tada is karto po atsigerimo tenka duoti normalaus maisto.

kokia varskyte duodat?
as kazkada bandziau Danoni varskyte, ten 4 indeliai po 50g, tai daviau viena, ziuriu kad jis dar laukia, tai teko ir antra sumaitinti, nes daugiau neturejau, pirkau tik pabandyti, o jam patiko
drieziukas
Cia gal nelabai i tema, maniskei dar tik 8 men ax.gif , bet visgi, kelioms dienoms verdate darzoviu kose su mesa? Ir nuo kada pradejote i darzoviene pilti ir mesos sultinio (kuriame buvo virta mesyte)?
As issiverdu ir sudedu i saldytuva 3 dienoms, bet kartais sazine grauzia, kad gal nelabai gerai duoti ne tos pacios dienos gaminimo.. blush2.gif Bet kiekviena diena su tais puodais ir mikseriais terliotis irgi tingisi g.gif Kruopine kose, tai verdu kiekvienakart svieziai mirksiukas.gif
DaliaM
As, panasiai kaip ir Tauskalyte, 3 koses duodu nuo 9 menesio: ryte dazniausiai avizu kose (nes viduriukai buvo linke i uzkietejima), diena - darzoviene su mesa, vakare - kokia nors grudu kose is pakelio (Milupos, Hipp). Bandziau duot Hippo kosele "Labos nakties", bet Agnei nepatiko schmoll.gif O varskes, jogurtu dar nebandem...
Darzovine verdu paprastai - mazam kieky vandens is pradziu paverdu mesyte smulkiais gabaliukais, po 15-20 min sudedu darzoves (butinai bulve, morka ir ka nors is kopstiniu - paprasta, ziedini ar brokolio, ar cukinija). Pries baigiant virti dar idedu obuolio (man kazkaip skaniau su juo), vos druskos ir krapu ar petrazoliu. Smulkinu blenderiu.
Zinau, kad mesos sultini reiktu nupilti, bet kai pradejau virti koses, to nezinojau ir maze visai gerai toleravo, tad mes jau nuo 7men juo "trucijames" blush2.gif .(nemanau, kad labai jau blogai, juk mesa geriausia perkam, o ir buljoniukas skanus iseina). Darzoviene verdu kasdien (nebent zinau, kad kitadiena neturesiu laiko, tai issiverdu dviem dienom).
Lindra
Mano 2.gif greit bus 8 mėn.
mūsų toks maždaug dienos racionas:
6-7-8 val. mano pienukas (priklauso - kada užsinori)
9-10-11 val. grūdų košė (pakaitomis: avižų, ryžių, 5-grūdų, grikių ir t.t.) gerti duodu arbatėlės
12 val miegas
14:30-15:30 (priklausomai, kada išmiega) daržovių košė su mėsa (ar su žuvim) atsigerti - arbatėlės
17-18 val duodu arba savo pieno, arba arbatos (jau savas pienas greit išsibaigs) tai gal ir karvės pieno duosiu tuo metu.
18 val miegas
20 val kruopų košė - kitokia nei buvo pusryčiams
22 val MP (kiek jo ten bėra)
23 val karvės pienas, jau šiandien daviau 200 ml
3 val mano pienukas

siaubas, koks sudėtingas mūsų dienos racionas...
o neparašiau, kada vaisiai - na, dažniausiai jie būna desertui po grūdų košių ar po daržovienės, kartais vaisių duodu 17-18 val.

beje ,karvės pieną pradėjau duoti todėl, kad mano 2.gif mišiniui sako schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

KLAUSIMAS: jau nuo 8 mėn. reikės duoti varškės... kada ir su kuom ją duoti? ir kokią varškę, ar pačiai gamint su kažkokiu kalciu, ar pirkt parduotuvėj???
vanesiux
del sultinio tai as visalaik duodu su juo, paverdu mesyte10min paskui nupilu vandenuka nuplaunu, ir vel atgal i puoda o paskui jau sudedu darzoves: morka, bulve, kalafijoras, kopustas, bliuselio kopustas,(pasirinktinai) ant galo idedu krapu ir petrazoliu, labai parerina skoni ax.gif
Sriubytes jau verdu su makaronais blush2.gif
gabi
Mano Justei 8 men., valgo kosiu mazai, bet geria daug misinio. Zandai dideli.

Dienos racionas:

7 val. misinys 150-200g.
10-11 val. jogurtas su vaisiais/ arba kruopu kose su tyrele + sultys
(koses suvalgo vos 100g)
~12 val. 100 g. misinys
14-15 val. darzoviu su mesa kose/ arba sasyska (Nemateko "jokiu E") su bulviu kose + sultys
(suvalgo apie 100g)
16-17 val. 100-150g. misinys
19 val. kruopu kose su tyrele (100-150g)
21 val. 150-200g misinys

Zodziu, koses suvalgo nedaug, ir po to praso misinio, kuri pripazista kaip pagrindini maista g.gif
sunny
mums kaip tik šiandien sueina 9 mėn smile.gif, bet racionas toks nesikeičiantis nuo 6-ių, tai jau atsibodo cry.gif ... tad ir ieškom ką naujesnio smile.gif.
na, o mūsų racionas toks: ryte dažniausiai duodu kažkurios košės iš Bebi firmos (yra avižinės su miško uogom, grikių-abrikosų, pieniška grudų košė su avietėm ir vyšniom), dar Hipp ryžių košelę su braškėm. nieko lyg ir, valgo:)...
pietūs - daržovių košė, kur pagrindas - bulvė, o pridedu viso kito priklausomai nuo to, ką turiu - morkų, brokolių, kopūsto, kalafijorų, kartais obuolių ar moliūgo, porų... iš mėsos - kalakutieną, veršieną, nors pastarosios ne per labiausiai mėgta. retkarčiais viską verdu su vištienos sultinio puse kubeliu, labai retai įbarstau joduotos druskos, nes tie Hipp košelės indeliuose yra su ja, įpilu alyvuogių aliejaus lašelį. Vakarienei - kitokių kruopų nei ryte košė, bet iš tos pačios serijos. Plius per dieną geriam nemažai sultčių ar arbatų. O užkąsti bandom vaisių tyreles, barankėles, Millupa sausainukius, duoniukus, juodą duoną, bananą, meliono skiltelę, obuoliuko,- žiūrint, ko yra... ypač dėl vaisių miršta smile.gif. nakčiai - mišinukas.
kažkada ragavom varškės, jogurto, košes balinau pienuku, tačiau jai tie produktai nelabai patiko. gal kad per anksti pabandėm. ragausim vėl iš naujo smile.gif
Migluzee
Na mums balandžio 21 bus 9 mėn, o mes daržovienės iš tolo kratomės, nu niekaip neįsigudrinu įpiršti jai, viriau su ir su mėsa, su vištiena ir vien bulves ir su morka, nu ne ir viskas. Po to pirkau ir hipp ir kitokias vistiek nelabai. Nebežinau ką ir daryc. Patarkit ką gi man daryc.

Šiaip tyreles, jogurtus su priedais, varškytes kertam neblogai, kruopų košes neblogai, bet ne visas. Geriam sultis, arbatele. Norėtų ir keptos vištos pakirst, bet neduodu, duodu tik paragaut, bet va virtos iš to,lo nenori. Nors maža ta mūsųmazgį, bet neapgausi:)
Ivoncikas
Nors mums dar nera 9 men ax.gif bet mes jau pradejome valgyti zuvi paradejau nuo lasisos. verdu ja kartu su bulvem, morkom, brokoliu,mkopustu lapais, kartais cukinijos idedu. Tai mazoji kerta kaip reikalas thumbup.gif

Dar duodu naturalu jogurta, maisau su kokia nors tyrele thumbup.gif
Jūra_
Rapolas 8,5 mėnesio valgo: mėsą (žuvį) su daržovėmis, grūdų košę su vaisiais, grūdų košę su daržovėmis, paprastą grūdų košę ir naktį MP du tris kartus. Dieną jokių skysčių, net MP nebeįsiūlysi g.gif

Taigi : Pusryčiai - grūdų košė su vaisiais, pietums - daržovės su mės ar žuvimi, pavakariams - grūdų košė su daržovėmis, vakarienei grikių (ryžių, kukurūzų, miežių, avižų, perlinių kruopų, manų) košė. Naktipiečiai - MP. ax.gif
Zuika Padukele15
As tai nemanau kad taip tiksliai galima nustatyti kiek pieno vaikas turi gerti. Kiek nori tiek ir geria. Vienas vaikas maziau kitas daugiau, juk visi yra skirtingi.
As turiu tokia schema parsisiuntus kur rasoma kada ir kiek visko duoti, ten rasoma kad 8-10 men kudikis turetu isgerti 680-900 g.

O daugiau pasiskaityti gali (angliskai)
cia
zujkelis
o maniskis visai nevalgo mesos.jam jau 8men!bijau kad gali pristigti gelezies:( o darzoves irgi ne kiekviena diena isiulau sad.gif valgo tik grudines koses,vaisius ir varske,jogurta sad.gif
Nata
Mums 8men. ir racionas toks (alergiska pieno baltymui unsure.gif ):

6-7 misinukas 160-180ml;
8-9 kruopu kosele ant vandens 190ml, (miezine, rugine, kukuruzu) kartais idedu dziovinta slyva, banano truputuka arba obuoliuka, misinuko 20-30ml.;
12-13 darzoviene su mesa (bulve+cukinija+brokolis+kalakutas) 190ml, vandenukas;
16-17 darzoviene (bulve+cukinija+brokolis), kartais duodu kruopu kose 190ml, misinuko 20-30ml;
20-21 misinukas 225ml;

Tarpuose duodu rugini duoniuka, kelias kukuruzu lazdeles nesaldintas ir be jokiu priedu. Neseniai pradejom valgyti po truputuka banano ir obuoliuko (1/4), iki siol nuo ju bere unsure.gif
Vike
QUOTE(zujkelis @ 2005 05 09, 20:26)
o maniskis visai nevalgo mesos.jam jau 8men!bijau kad gali pristigti gelezies:( o darzoves irgi ne kiekviena diena isiulau sad.gif valgo tik grudines koses,vaisius ir varske,jogurta sad.gif
*

mums reikalai pasitaisė, kai mėsytę viriau su druska (gydytoja patarė įdėti šiek tiek druskos verdant, nes kai kurie vaikai mėgsta).
velniukste
QUOTE(zujkelis @ 2005 05 09, 20:26)
*

Maniske irgi panasiai.Is pradziu nervinausi, o paskui nusiraminau,nes mano nuomone,kad vaikas pats parodo kada ko nori-per prievarta neikisi.Svoris normalus -ko daugiau noret blink.gif
velniukste

Beje, pastebejau,kad vaikas su mielu noru valgo, tai ka mes patys sau gaminames - pvz., sriuba.Karta viriau darzoviu sriuba sau ir daviau paragaut dukrytei -tai nereikejo nei purksti maisto, nei kietai suciaupus burnytes laikyt:) -vadinasi skaniau yra taip -su druska, su pipiriukais thumbup.gif
Ausyte1
Kiekvienos mamytės reikalas, ar duoti savo mažiukui (kuris neturi dar metukų) maistelį su druska, pipirais ir pan.
Tai, kad vaikutis valgo ir jam skanu - dar nieko nereiškia. Čipsai su kokakola irgi kažkam skanu, bet ar sveika? g.gif
undinėle
na musu irgi seip ta pati problema. tai as jau pradejau duoti mazdaug tai ka patys valgom , jei isverdu sriuba,duodu makaronu susmulkintu,laaabai valgo,balandeliu ir susmulkintu,mat labai megsta kopustus,aisku viskas be dideliu prieskoniu.zuvies isverdu.varskytes liesos duodu,na nezinau taip mes maitinames paprastai ax.gif
peledziuke
QUOTE(Vike @ 2005 06 02, 17:54)
mums reikalai pasitaisė, kai mėsytę viriau su druska (gydytoja patarė įdėti šiek tiek druskos verdant, nes kai kurie vaikai mėgsta).
*

as taip pat verdant dedu truputeli druskos su jodu.Valgo laaaabai skaniaiuser posted image
kipse
Kad nebutu nuobodu ir nesibaigtu diskusija-pasiurpinsiu kai ka.
Be darzovienes su mesa (kartais parasciausiai musu virtu bulviu) ir pieniskos grudu koses ( manus ir bandziau-su uogiene thumbup.gif ), dar valgo jogurta ir varskyte (labai seniai), kartais 1/2desreles, 2-3 blynus, virtus varskecius ar virtu bulviu kukulius, bande cepelino farsa, bandele, vaflius, plakta su pienu ir svieste pakepta kiausini. Toki maista valgo visai noriai. 9men. proga isviriau lydekos gabaleli ir sumaisiau su bulvem valge irgi neblogai. Bet vat kas blogai- nakti 2 k. keliasi gerti misinuko ir dar ryte ar pries miega. Tik kiekiai labai skiriasi 120-180ml. O 2-5 men. ismiegodavo be buteliuko visa nakti. Ilgiuosi tu dienu.
Va ka supykdziau, persiprasau, o kas megins taip pat - skanaus.
Mariposa
Mano mazylei jau greit 8 menesiai.

Galvoju ka cia su racionu daryt. Tyreles juoku darbas jai atrodo. Bet koki suaugusiska maista pamacius tiesiog dreba, visko nori ragaut. Bet vistienos virtos nevalgo, bulviu nevalgo, morku virtu nevalgo.

Vis dar valgom mamos piena, bet jau maziau. taigi didejo zmogisko maisto poreikis. Pradejau jogurtuka duot thumbup.gif , bananai - nepralenkiamo skanumo maistas smile.gif

Ka dar duodat? Kaip apgaunat mazylius, kai nenori virto maistelio valgyt?
Kristyn
QUOTE(Mariposa @ 2005 12 21, 22:53)
Mano mazylei jau greit 8 menesiai.

Galvoju ka cia su racionu daryt. Tyreles juoku darbas jai atrodo. Bet koki suaugusiska maista pamacius tiesiog dreba, visko nori ragaut. Bet vistienos virtos nevalgo, bulviu nevalgo, morku virtu nevalgo.

Vis dar valgom mamos piena, bet jau maziau. taigi didejo zmogisko maisto poreikis. Pradejau jogurtuka duot  thumbup.gif , bananai - nepralenkiamo skanumo maistas  smile.gif

Ka dar duodat? Kaip apgaunat mazylius, kai nenori virto maistelio valgyt?
*

na mums jau greit 8 men. Valgom,kosytes,darzovienes, mesyte su darzovem,mesyte su grikiais,ryziais ....sviezius vaisius:bananas Nr 1 thumbup.gif ,surtarkuoju kriause,gerai isnokusia slyva (tik retkarciais ), pati iskepu orkaitej obuoliuka...Kartais verdu pupeles su darzovem...Na ir aisku kai skubi tai pirktos tyreles nepakeiciamos ax.gif Su jogurtais ir varskyten neskubu...Palauksiu dar pora menesiuiku...
lieppyte
thumbup.gif mano maziukui sausio 3d. taip pat sueis 8 menesiai, valgome viska,bet labai po mazai. Darzoviu kose is pradzių buvo siaubingai nemegiama, tai įtarkuodavau obouli arba banana, tai labai noriai valgydavo, o kai pradėjom darzovine skanauti su mesyte, tai visos bedos bematant dingo "sutinam" dabar ta kose, net seiles varva beziurint, vienu kartu suvalgom beveik 500ml tos tyres
Vaidė
dukrytė valgo tris košes (antrąją grūdinę įvedžiau prieš 2 sav). Mergytė truputį linkusi į alergijas, tad mūsų meniu kiekvieną dieną toks pat: 1) ryžiai - mėsa - kopūstas ar brokolis; 2) pieniška avižinių dribsių (HIPP' o), 3) ryžiai su obuolių ar slyvų tyrelėmis. Dukrytė nenori gerti nei sulčių nei arbatų, tik MP (koius 8 kartus per parą)
pakalnutė
Man labai idomu kaip kepti obuoli orkaiteje? g.gif
Manoji irgi negeria nei sulčių, nei arbatėlių.Bet retkarciais atsigeria vandenuko.
O valgome daržovienes su mėsa, ir iš pakelių pieniškas košes.Pati kai išverdu ryžius, grikius ar soju kruopas pradeda atpilinėti doh.gif Tai nežinau ar nemoku jų išvirti ar kas?Bet daržovienę tai kerta lotuliukas.gif
Vaidė
QUOTE(pakalnutė @ 2005 12 30, 13:07)
Man labai idomu kaip kepti obuoli orkaiteje? g.gif
Manoji irgi negeria nei sulčių, nei arbatėlių.Bet retkarciais atsigeria vandenuko.
O valgome daržovienes su mėsa, ir iš pakelių pieniškas košes.Pati kai išverdu ryžius, grikius ar soju kruopas pradeda atpilinėti doh.gif Tai nežinau ar nemoku jų išvirti ar kas?Bet daržovienę tai kerta lotuliukas.gif
*

aš suvynioju obuolį į foliją, kepu apie pusvalandį. kietesnius obuolius reiktų ilgiau pakepti. o tu tas kruopas po to pertrini? Aš išvirtus ryžius dar su blenderiu sutrinu, tai gaunasi košė tokios konsistencijos kaip ir pirktinės iš pakelių. thumbup.gif
Krisliukas
Mes valgome beveik viska. Truputi buvo pabere nuo varskes, bet dabar jau gerai.

Del valgymo su maziuliu problemu neturiu. Valgo viska ka pagaminu, todel kudikiams spec.maistelio neperku. Dabar jau duodu beveik viska ka valgome patys. Zinoma pradejom ir patys sveikiau gyventi, niekur nenaudoju prieskoniu, tik druskytes ir pipiriuko. Visai nedaug. Jus pagalvosit, kad si mama visai isprotejo, bet pries kelias dienas mano maziulis labai skaniai kirto kugeli. Daviau tik paragauti, o paskui kaip jam patiko pabandyk neduoti, verkia baisu. Na tai as minkstima su pienuku sumaisiau ir viskas. Nieko nepasidare. Saunuolis mano zuikis.
pakalnutė
QUOTE(Nolana I @ 2005 12 30, 15:21)
aš suvynioju obuolį į foliją, kepu apie pusvalandį. kietesnius obuolius reiktų ilgiau pakepti. o tu tas kruopas po to pertrini? Aš išvirtus ryžius dar su blenderiu sutrinu, tai gaunasi košė tokios konsistencijos kaip ir pirktinės iš pakelių.  thumbup.gif
*

Anksčiau tryniau irgi su blenderiu, tai ir atpildavo doh.gif O va jau trečia diena išverdu ir duodu, tai valgo pasigardžiuodama biggrin.gif O tų iš pakelių jau neįsiūlau schmoll.gif Ji nori jau pakramtyti nors turi tik 2 dantis biggrin.gif Kitų vis nesulaukiam mirksiukas.gif
Vakar jau tirušienos išsiviriau ir užsišaldžiau, tai ryt jau ruošiu.
o šiandien kepsiu obuoliuką bigsmile.gif
pakalnutė
QUOTE(Nolana I @ 2005 12 30, 15:21)
aš suvynioju obuolį į foliją, kepu apie pusvalandį. kietesnius obuolius reiktų ilgiau pakepti.
*

Iškepiau bigsmile.gif Kaip skaniai mažoji valgė thumbup.gif Tik dar klausimukų:Ar reikia išimti sėklytes iš obuolio?ir gal dėti dar koio cukriuko ar šeip ką?
Aš išėmiau iš vino obuolio sėklikęs, tai ten beveik neliko ką valgyti doh.gif o kur buvo sėklytės, tai vis reikėjo žiūrėti, kad tų tokių kietų vidinių žievelių nebūtų g.gif Ir manu, kad pusvalkepti folijoje per daug, nes iš dviejų obuoliukų vos pavalgė lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
*Jura*
Čia kai paskaičiau kaip jūsų vaikučiai valgo, tai taip šaunu thumbup.gif , o štai manoji gurmanė atsisako bet kokios kruopų košės, valgo tik mėsą paskaninta daržovėm (pabrėžiu ne daržoves su mėsa doh.gif ) ir geria mišinuką. Kelis kasnelius banano ar obuolio, kokios nors vaisių tyrelės iš hipp, daugiau nieko doh.gif doh.gif .
Karts verkt noris, kad vaikas tiek tevalgo "pusę grūdo per dieną" verysad.gif

Sėkmės ir toliau jums, mamytės thumbup.gif
pakalnutė
QUOTE(Jura 22 @ 2006 01 04, 23:34)
Čia kai paskaičiau kaip jūsų vaikučiai valgo, tai taip šaunu  thumbup.gif , o štai manoji gurmanė atsisako bet kokios kruopų košės, valgo tik mėsą paskaninta daržovėm (pabrėžiu ne daržoves su mėsa  doh.gif ) ir geria mišinuką. Kelis kasnelius banano ar obuolio, kokios nors vaisių tyrelės iš hipp, daugiau nieko  doh.gif  doh.gif .
Karts verkt noris, kad vaikas tiek tevalgo "pusę grūdo per dieną"  verysad.gif

Sėkmės ir toliau jums, mamytės  thumbup.gif
*

Neliūdėk bigsmile.gif Juk mergytė tavo labai graži ir turi didielius gražius, žandukus thumbup.gif thumbup.gif (aš pagal nuotraukytę lotuliukas.gif )Svarbu, kad būtų sveika.
Čia visokių patarimų būna thumbup.gif išbandyk naujų receptukų ,gal ką įsiūlysi ir mažajai patiks mirksiukas.gif
diach
Mes irgi blogai valgom. Nakti tai kas 2 valandas misini valgo, o diena tai kosiu vos ikisu. Labai nori musu maisto, o savo kosiu ne burnon, jeigu ikisu tai tik pora sauksteliu. Duodu desrele, nesveika, bet nors truputi pavalgo su bulviu kose ir rugpieniu.
montege
QUOTE(Krisliukas @ 2006 01 03, 10:35)
Mes valgome beveik viska. Truputi buvo pabere nuo varskes, bet dabar jau gerai.

Del valgymo su maziuliu problemu neturiu. Valgo viska ka pagaminu, todel kudikiams spec.maistelio neperku. Dabar jau duodu beveik viska ka valgome patys. Zinoma pradejom ir patys sveikiau gyventi, niekur nenaudoju prieskoniu, tik druskytes ir pipiriuko. Visai nedaug. Jus pagalvosit, kad si mama visai isprotejo, bet pries kelias dienas mano maziulis labai skaniai kirto kugeli. Daviau tik paragauti, o paskui kaip jam patiko pabandyk neduoti, verkia baisu. Na tai as minkstima su pienuku sumaisiau ir viskas. Nieko nepasidare. Saunuolis mano zuikis.
*

aš tai neduodu, ką valgom patys schmoll.gif
t.y. dukriukas valgo kruopienes, daržovienes (su mėsa ir be) biggrin.gif . visai neseniai pradėjau duoti truputėlį varškytės. dar duoniukai, bananas užkandai.
bet daugiau.. tegu dar palaukia. ax.gif

beja, labai labai džiaugiuosi, kad vaikas valgo. ir tikrai neblogai (tfu tfu tfu).
linkiu visoms mamytėms vaikučių su tokiu apetitu thumbup.gif .
mamke
Sveikutes,
nagi ir as papasakosiu ka valgo mano mergycka:
ryte-bebi kosyte, smile.gif per pietus-darzoviu kose su mesa, smile.gif pavakariais-tai banana,tai jogurta,tai sausainius sumaisau su pienuku,ar varskytes, essen.gif vakarienei- ryziu ar avi. dribsniu koses na ir pries miega misinuko isgeria 230.,nors jo nelabai ir nori. schmoll.gif
kartais ir duodu hipp koseliu,duonos,saldaini,mandarina.
Apetitas tai nevisada toks pat-viena diena gali valgyti viska,kita beveik nieko mirksiukas.gif
peleda24
gal kas žinote,kodėl iki metų vaikams nerekomenduojamas mėsos ar žuvies sultinys? Mes kai pradėjom mėsą nuo 6mėn. valgyt, tai visuomet įpildavau sutinio (kur mėsa virė), kad košė skystesnė būtų.
Žūžū
Mamytės, pasidalinkit...
Ar "paskaninat" leliu košytes sviestuku? Aš vis palepindavau savo zuikį, įdėdavau kokį pusę šaukštelio sviestuko... Bet gal mažylio skrandukas dar per jaunas, kad suvirškintų tokį riebų maistą? g.gif
lovely
Pienisku kosiu ir kas pagaminta is pienuko mes negalime valgyti, nes esame labai alergiski. Taigi, musu maistas toks - naktimis maistelis aptamil pepsi mct, ryte aviziniu dribsniu kose su siuo maisteliu, pietuciai mano virta darzoviene su triusiena, pirktiniu neisiulau. Kartais taip noretusi pailseti nuo kasdeninio virimo mirksiukas.gif Vaisiu tyreles is hipp'o visos tinka ir dar valgome ryzius sinlac, alergiskiems vaikuciams. O, kai mes valgome, kad jis nevarvintu seiles, gauna milupos dziuveseli! biggrin.gif Sulciu negeria, o arbateles tinka, tik ne visos! Tiesa aviziniu dribsniu kose saldinu fruktoze, nes musu maistelis labai neskanus, o kose be cukraus, tai gaunasi be skonio! Stai toks musu dienos meniu, bet svoriu mes nesiskundziame! biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.