Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šiaulių mokyklos
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
janna
mergaites, as jau visiskai susipainiojau su tais metais. paaiskinkt jus man, tai nuo keliu metu dabar leidzia vaikus i pirma klase? kiek pilnu metu turi tureti vaikas?
Esoteric
QUOTE(janna @ 2007 07 27, 09:32)
mergaites, as jau visiskai susipainiojau su tais metais. paaiskinkt jus man, tai nuo keliu metu dabar leidzia vaikus i pirma klase? kiek pilnu metu turi tureti vaikas?
*

Tais kalendoriniais metais, kai vaikui sueina 7, turi pradėti lankyti molyklą. Pvz, jei tavo vaikui iki 2008-01-01 sueis 7 (kad ir gruodžio mėn.), rugsėjo 1 d. jis jau turi pradėti lankyti 1-ą klasę.
Niekasniekur
O kaip Dubijos mokykla ir ten dirbantys mokytojai?
Esoteric
Na man ta mokykla tokia šiaip sau pasirodė, mano vaikas ją lankė, kol buvo remontuojama mūsų Salduvės mokykla. Kitais metais sūnus bus penktokas, norėtume mokyklą pakeisti į Jovaro arba Juventos pagrindinę, tačiau atrodo, kad ten be šansų patekti, nebent priklausytum tam rajonui.
vyšnelė
QUOTE(Esoteric @ 2007 08 09, 11:06)
Na man ta mokykla tokia šiaip sau pasirodė, mano vaikas ją lankė, kol buvo remontuojama mūsų Salduvės mokykla. Kitais metais sūnus bus penktokas, norėtume mokyklą pakeisti į Jovaro arba Juventos pagrindinę, tačiau atrodo, kad ten be šansų patekti, nebent priklausytum tam rajonui.
*

Tada kviečiu į Ragainės pagrindinę mokyklą mirksiukas.gif .
Plepute28
Sveikos, mamytes, ka tik prisiregistravau thumbup.gif , norejau pasiteirauti apie Dainu pradine m-kla, koks ten maitinimas, ar gaminamas vietoj , ar atvezamas termosuose?
Gal kuri zinot , kaip gauti nemokama maitinima, uz darzeli mokejom puse kainos , kaip vienisa mama.o mokykloje yra kokiu lengvatu? blink.gif
somebody else
Plepute, dėl Dainų mokyklos nežinau, bet apie nemokamą maitinimą maitinimą galiu papasakot, nes pati turiu auklėtinius. Nemokamą maitinimą gali gauti tie mokiniai, kurių šeimoje vienam asmeniui per mėnesį tenka mažiau nei 307,5 litų, nuo spalio žada didinti iki 350 litų vienam asmeniui.Jei jūsų šeimoje taip yra, reikia susirinkti pažymas apie pajamas, šeimos sudėtį turėtį, prašymas pildomas mokykloje. Na viską aiškiau, manau, papasakotų jūsų mokyklos socialinė darbuotoja. Iki šiol būdavo nustattyta data, iki kada galima tvarkytis dokumentus, dabar jau galima tvarkytis visus metus, kada susitvarkai viską nuo tada ir gauna namokamą maitinimą.
Beje, jei šeimos pajamos neviršija 205 litų vienam asmeniui per šią savaitę reikia pateikti dokumentus ir prašymą į mokyklą dėl nemokamų reikmenų, na čia sąsiuviniai, pratybos ir tt 4u.gif Tikiuosi nors kiek pagelbėjau 4u.gif
*Capri*
QUOTE(Mįsliukė @ 2006 01 22, 18:32)
Mano dukros lanko "Romuvos" pagrindinę. Minusai: labai daug mokinių, kartais pamokos prasideda tik nuo 9, todėl vėlai grįžta, didelis triukšmas, perpildytos klasės. Pliusai: geri mokytojai, geresnės motyvacijos mokiniai, tvarka. Nors pernai, kol dar nebuvo išsiskyrusios mokyklos ir vadovavo kitas direktorius buvo viskas daug geriau, ir tvarka, ir mokytojai, ir atmosfera.
*

Plepute28
Aciu Ramuniuk, pagelbejai, truputi gaila, kad vienisoms mamytems nera lengvatu, kaip darzelyje unsure.gif , nors puse kainos , butu verysad.gif
Agneta
QUOTE(Esoteric @ 2007 08 09, 12:06)
*

Tai jau taip čia dižiulė problema penktoką į norimą mokyklą leisti doh.gif
Ir nėra daug iš ko rinktis. Kitias metais maniškis bus penktokas, tai man jau dabar galvą skauda, į kokią mokyklą reiks leisti.
O kaip Jovaro mokykla, ar patinka jums? g.gif
Esoteric
QUOTE(Agneta @ 2007 09 07, 23:21)
Tai jau taip čia dižiulė problema penktoką į norimą mokyklą leisti doh.gif
Ir nėra daug iš ko rinktis. Kitias metais maniškis bus penktokas, tai man jau dabar galvą skauda, į kokią mokyklą reiks leisti.
O kaip Jovaro mokykla, ar patinka jums?  g.gif
*

Pakalbėjusi su vyresnių mokinukų mamomis pastebėjau vieną dalyką. Baisiausias dalykas klasėje yra antramečiai, trečiamečiai. Jų vis gausėja, kuo vyresnė klasė. Mano pažįstamos sūnus mokėsi septintoje klasėje, tai tokių buvo jau 4. Pastarieji mokymasį klasėje daro tiesiog nebeįmanomą, jau nekalbant apie atmosferą klasėje.
Tokios mokyklos kaip Jovaro gali sau leisti tiesioginiais ar netiesioginiais būdais sumažinti tokių mokinių skaičių klasėje, nebijodamos prarasti taip vadinamo "mokinio krepšelio", nes ten visada daug norinčių patekti.
Jei ką nors sužinosi naujo apie patekimą, parasyk 4u.gif
Daidute
QUOTE(Niekasniekur @ 2007 08 09, 11:54)
O kaip Dubijos mokykla ir ten dirbantys mokytojai?
*

Man Dubijos mokykla yra gera, as pati ja baigiau, blush2.gif o ir mano vaikai joje mokesi. Pagrandukas siemet 10 klase baigia. Mokytojai pakankamai stiprus, ruosia normaliai. Galiu tik tiek pasakyti, kad visos mokyklos turi ir + ir -, o ir nuo vaiko labai daug priklauso, jei nores mokytis, mokysis visur.
*NAIDUTE*
Kazin kaip Juventos mokykla g.gif Gal yra mamyciu, kuriu vaikuciai ten lanko?
Kazin ar verta leisti pirmokiuka i Juventos mokykla, kaip ten pradiniu klasiu mokytojos?
Gal geriau i kokia pradine mokykla g.gif
Papildyta:
QUOTE(joginte @ 2007 07 11, 20:00)
Ir Ginkūnų mokykloje prieš vedant vaikus į pirmą klasę labai reikia pasidomėti mokytojom, nes  ten mokosi mano giminaitės vaikai. Tai galiu pasakyti, kad vieno vaiko pradinių klasių mokytoja buvo tikra žiežula ir vaiką prastai paruošė tolimesniems mokslams  schmoll.gif , o antro vaiko pradinių klasių mokytoja tai super  thumbup.gif O šiaip kiek girdėjau kolektyvas ten geras  thumbup.gif
*

Tai gal netycia zinai tu mokytoju pavardes blush2.gif Nesinoretu, kad maziukas papultu pas kokia ziezula schmoll.gif Tai galeciau apsidrausti, zinodama kokia tos ziezulos pavarde mirksiukas.gif
mantyte
QUOTE(*NAIDUTE* @ 2007 09 15, 13:02)
Kazin kaip Juventos mokykla g.gif Gal yra mamyciu, kuriu vaikuciai ten lanko?
Kazin ar verta leisti pirmokiuka i Juventos mokykla, kaip ten pradiniu klasiu mokytojos?
Gal geriau i kokia pradine mokykla g.gif

aš baigusi šią mokyklą thumbup.gif
ji man superinė 4u.gif
pati dirbu mokykloje, tik kitoj, tai maždaug jau žinau virtuvę mokyklų, tai aš savo vaikus norėčiau leist būtent į Juventos mokyklą 4u.gif
mokytojai stiprūs (na aišku visur yra išimčių lotuliukas.gif ), bet išsilavinimą davė tikrai puikų thumbup.gif pvz. anglų k., kai reikėjo univere mokytis, tai neturėjau, ką ten veikt, tas pats su politologija, lietuvių k. (kuri beja mokykloj prasčiausiai sekės blush2.gif ). atmosfera, bent jau buvo thumbup.gif + muzikinis išsilavinimas.
Astonija
Labas mamytės 4u.gif

Kai kurios teiravotės apie Jovaro mokyklą ax.gif

Na, apie pradines klases nieko pasakyti negaliu, mat sūnus mokėsi Tėvo B. Andriuškos katalikiškoje pradinėje mokykloje centre, tai ši mokykla labai patiko thumbup.gif . o nuo 5 klasės perėjome į Jovarą. Dabar jis septintokas. Ir nors jau tuoj įpusės spalis, susidaro toks įspūdis, kad šioje mokykloje dar neįsibėgėjo mokslo metai doh.gif Tai pamokos sutrumpintos, tai mokyklos kažkokia ekskursija (dvi dienas nebuvo pamokų), tai mokytojo diena, tai šiaip kažkodėl pamokų nėra. Va ir dabar parėjo ir pasakė, kad juos paleido iš 2 paskutinių pamokų g.gif Klausiu, kodėl, vaikas nežino. Aišku, jis džiaugiasi, bet mes turime giminaitį, kuris šį rudenį perėjo iš Jovaro į Didždvarį, tai dejuoja, kad nieko nesupranta, jaučiasi labai neparuoštas, nors Jovare sekėsi tikrai gerai. Taigi man neramu, ar Jovaras tikrai duos gerus pagrindus gimnazijai. Mano vaikas labai gabus thumbup.gif , stropus, iš pamokų tikrai nebėga, bet bijau, kad dešimtukai iš Jovaro nepavirstų į trejetukus gimnazijoje doh.gif . Ir šiaip keista, dar nebuvo nei vieno Tėvų susirinkimo. Gal ir kitose mokyklose tas pats?

Čia mano nuomonė 4u.gif
somebody else
Na čia įsiterpsiu ne dėl Jovaro, bet šiaip blush2.gif
Pavyzdžiui spalio 12 dieną visoje Lietuvoje organizuojamas bandomasis lietuvių kalbos egzaminas 12 klasėms, tai mokykloms reikia rinktis ar organizuoti netradicinio ugdymo dieną( ekskursijos, filmas ar dar kas ) ar vesti pamokas po pietų doh.gif na čia tik vienas pavyzdys, bet metų eigoje tokių ar panašių būna tikrai daugiau doh.gif
Dėl paleidinėjimo iš pamokų nepaaiškinus kodėl ir tt tai čia žinomas, kad nepateisinama ir labai blogai schmoll.gif
Tėvų susrinkimas tai jau tikrai turėjo būti, aš vietoj Astonijos nueičiau į mokyklą ar bent auklėtojai paskambinčiau ax.gif
Astonija
QUOTE(ramuniuks @ 2007 10 10, 16:18)
Na čia įsiterpsiu ne dėl Jovaro, bet šiaip blush2.gif
Pavyzdžiui spalio 12 dieną visoje Lietuvoje organizuojamas bandomasis lietuvių kalbos egzaminas 12 klasėms, tai mokykloms reikia rinktis ar organizuoti netradicinio ugdymo dieną( ekskursijos, filmas ar dar kas ) ar vesti pamokas po pietų doh.gif na čia tik vienas pavyzdys, bet metų eigoje tokių ar panašių būna tikrai daugiau doh.gif
Dėl paleidinėjimo iš pamokų nepaaiškinus kodėl ir tt tai čia žinomas, kad nepateisinama ir labai blogai schmoll.gif
Tėvų susrinkimas tai jau tikrai turėjo būti, aš vietoj Astonijos nueičiau į mokyklą ar bent auklėtojai paskambinčiau ax.gif
*

Ačiū, ramuniuks, 4u.gif

Tikslinau dėl tėvelių susirinkimo. Jis bus po rudens atostogų g.gif
diannute
Esu uz Aukstabalio pradine mokykla. Cia pirmas dvi klases baige mano dukra, taciau pakeitus gyvenamaja vieta, perkeliau i Sventupio vidurine. Patariu po darzelio tik pradines mokykleles leisti, jos jaukesnes ir vaikui malonesnes, daugiau renginiu ir svenciu. Sventupio vidurine pasibaisejau, blogiau nei sovietiniais laikais - jokiu svenciu, jokiu pasirodymu tevams, jokiu parodeliu ir pasikalbejimu su mokytojais ir tevais prie kavos. Ir ekskursiju maziukams niekas nerengia su teveliais. Aukstabalio pradineje, tai jautesi maza bendruomene ir rupestis. O Mokytoja Ausra Maziuliene tikrai nuostabi ir rupestinga pedagoge. Labai pasigailejusi isvedusi dukra is tos mokyklos...
Papildyta:
Pasitaisysiu del pavardes - Ausra Maciuliene. Kitais metais eisim i penkta klase. Noreciau pakeisti mokykla. Girdejau, kad Gitariu nebloga. Gal kas galit parasyti, kaip ten.
Jūratė36
Šiais laikais mokyklos labai pasikeitė..daug kas priklauso nuo direktoriaus blush2.gif
Amondute
Na mielosios Šiaulių mamytės ką galite papasakoti apie centro pradinę mokyklėlę,
pasidalinkit patirtimi ir žiniomis apie mokytojas, žadu ten leisti savo atžalą būtų labai malonu išgirsti atsiliepimus 4u.gif
jeigu
Gaila, kad apie Sventupi tokia nuomone. pati esu baigusi sia mokykla ir mokytoja turejau nuostabia... dar ir dabar po 10 metu susirasom clap.gif
Jolyte
Hm, galbūt laikai kitokie, bet Jovaro mokykloj prie mokslų tikrai nepaudžia. palyginus su mokykla, kur duktė mokėsi pradinėse klasėse , tai čia tikrai kurortas. O man norėjosi, kad vaikas siektų žinių. Žodžiu, mokytojų ir mano požiūris į mokslus ir žinių siekimą nesutapo. Aš už griežtumą mokykloj, o ne paleidinėjimus iš pamokų, nebaudimus už namų darbų nedarymą ir panašiai. Dabar tikrai labai gailiuosi, jei būčiau žinojus kad atiop iš viso gali būti-tikrai būčiau kažkur kitur leidusi. Beje, duktė be galo patenkinta. na pažiūrėsim, kai su tokiom žiniom niekur neįstos ir turės maximose kasose sėdėti...
somebody else
Jolyte, o kaip Jūs tikitės, kad vaikai turėtų būti baudžiami už namų darbų nedarymą? Pati esu mokytoja ir tikrai neįmanoma sukontroliuoti, kad visi vaikai visuomet darytų namų darbus....Jūs norėtumėte, kad už tai būtų rašomi dvejetai ar vaikas paliekamas po pamokų? Čia tikrai tėvai turėtų tokiais dalykais rūpintis, tikrinti namų darbus ir tt, jei nori, kad vaikas Maximos kasoje nesėdėtų. Ir apskritai su šiuolaikine tendencija mažinti namų darbus, mokytojai jau vos ne nusikaltimą daro užduodami juos doh.gif aš pvz dažnai pasakai, ypač vyresniukams, kad tokie namų darbai yra privalomi( mažesnė dalis), o didesnė dalis yra tik rekomendacinio pobūdžio, t.y neprivalo daryti, bet gali jei pats nori. Jolyte, Jums jokias būdais šito netaikau, bet kartais atrodo, kad mokytojai gaudami grašius turi vos ne visiškai atlikti tėvų pareigą- tie kalti, kad vaikas iš pamokų bėga, o jie negaudo, kalti, kad nesimoko, kalti, kad nebaudžia, o mokytojo rankos šiais laikais praktiškai surištos. O dar ne kai kurių tėvų požiūris į mokytoją doh.gif doh.gif Nereikia tuomet norėti, kad mokytojas turėtų įtaką mokiniams jei jo autoritetas yra menkinamas pačių tėvų.....
Ai, išsiplėčiau per daug lotuliukas.gif
daabi
Sveikos,
Norime patekti i Siauliu centro mokyklele, gal kas zinote kokias geras, malonias pradinuku mokytojas? Arba pas kokias nerekomenduotina?
Mes tik dabar nesime prasyma, ir dar ne pagal rajona, tai labai pwergyvenu, kad nebera laisvu vietu (ju tinklapyje skelbiama). Gal kas susidure buvot-ka geriau tokiu atveju daryti, nesti "vokeli" ir kokia orientuotina suma? Ar siulyt remt mokykla. PaSIDALIKNIT PRASAU PATIRTIMI IR SVARSTYMAIS... smile.gif
Amondute
QUOTE(aba @ 2008 01 15, 09:36)
Sveikos,
Norime patekti i Siauliu centro mokyklele, gal kas zinote kokias geras, malonias pradinuku mokytojas? Arba pas kokias nerekomenduotina?
Mes tik dabar nesime prasyma, ir dar ne pagal rajona, tai labai pwergyvenu, kad nebera laisvu vietu (ju tinklapyje skelbiama). Gal kas susidure buvot-ka geriau tokiu atveju daryti, nesti "vokeli" ir kokia orientuotina suma? Ar siulyt remt mokykla. PaSIDALIKNIT PRASAU PATIRTIMI IR SVARSTYMAIS... smile.gif
*

Sveika,
Kodėl taip vėlai, mes sausio 5 nešėm tai jau buvom saraso gale abejoju ar bus dar vietų, bet aisku gali pabandyti. O dėl mokytojų tai ir man būtų naudinga informacija. Kaip kalbėjausi su dir. pavaduotoja tai man labai daug ir išsamios informacijos suteikė, bet žinoma čia jos subjektyvi nuomone, gal kas žino labiau apie pirmakleckiu mokytojėles?
daabi
QUOTE(Amondute @ 2008 01 15, 10:04)
Sveika,
Kodėl taip vėlai, mes sausio 5 nešėm tai jau buvom saraso gale abejoju ar bus dar vietų, bet aisku gali pabandyti. O dėl mokytojų tai ir man būtų naudinga informacija. Kaip kalbėjausi su dir. pavaduotoja tai man labai daug ir išsamios informacijos suteikė, bet žinoma čia jos subjektyvi nuomone, gal kas žino labiau apie pirmakleckiu mokytojėles?
*

O gal galetum pasidalint ta informacija, kuria "paporino" pavaduotoja? mirksiukas.gif

daabi
Nagi, mamytes, negi nebeatsiras lankanciu centrine mokyklele ir mums pasufleruosianciu apie mokytojus? ax.gif
Kazin kaip ten tos klases "geros pradzios". Prisiskaiciau visokiu nuomoniu, tai kad nebesuprasi nieko... tongue.gif bet aisku viena, vel viskas nuo mokytojos priklauso. O siaip turbut tikrai faina mokymo medziaga-per zaidimus, zaislus ir kt. ne taip kaip mes mokemes smile.gif
Astonija
QUOTE(Jolyte @ 2008 01 09, 17:30)
Hm, galbūt laikai kitokie, bet Jovaro mokykloj prie mokslų tikrai nepaudžia. palyginus su mokykla, kur duktė mokėsi pradinėse klasėse , tai čia tikrai kurortas. O man norėjosi, kad vaikas siektų žinių. Žodžiu, mokytojų ir mano požiūris į mokslus ir žinių siekimą nesutapo. Aš už griežtumą mokykloj, o ne paleidinėjimus iš pamokų, nebaudimus už namų darbų nedarymą ir panašiai. Dabar tikrai labai gailiuosi, jei būčiau žinojus kad atiop iš viso gali būti-tikrai būčiau kažkur kitur leidusi. Beje, duktė be galo patenkinta. na pažiūrėsim, kai su tokiom žiniom niekur neįstos ir turės maximose kasose sėdėti...
*

na, ir Jusu ta pati nuomone, kaip ir mano. As netgi noriu sunui nuo 8 kl paieskoti kitos mokyklos, bet jis pats praso, kad jo niekur neiskelciau doh.gif Ir suprantu vaika, juk jam greit 14 metu, pati paauglyste, ir nelengva kolektyva pakeisti doh.gif Nu, net nezinau, ka daryti... verysad.gif
kerija
Mano sūnus kaip tik šiemet baigia Centro pradinę, Mokytoja Lilija Norutienė. Apie mokytoją galiu pasakyti tik pačius geriausius žodžius clap_1.gif Ji taiko geros pradžios metodus, atrinkdama, kas naudingiausia. Galiu pasakyti, kad mokytis vaikams labai įdomu, ir maniškis į mokyklą visada su dideliu noru eina. beje , mano sūnus, pakankamai sudėtingo charakterio vaikas, todėl labai džiaugiuosi, kad mokytoja rado kelią į jo širdutę. Mokytoja gana jauna, o ją pamačius iškart supranti, kad tai labai šiltas žmogus.
ugne_11
Toje mokykloje man patinka bevei visos mokytojos. Laugalienė puikiai paruošia vaikus, tačiau atstumia jos išvaizda ir charakteris... A. Valuckienė puiki mokytoja, miela ir šiltai bendraujanti
Aukso_dulkele
As noreciau pasakyti apie Sventupio mokykla tik gerus zodzius-ja mano vyresnelis pernai baige su pagyrimu.Gaila tik ,kad mokykla toliau bus tik pagrindine. Palieka, o jau ir paliko ja progresyvesni mokytojai, del to mazesneli(11oka) teko perkelti i Didzdvario gimnazija.Nepasakyciau, kad gimnazijoj kas nors butu labai kitaip, mokosi taip pat, pamokas ruosia irgi panasiai , ne ilgiau.Gaila, kad vaikas dabar turi vazineti i miesta, kai mokykla pasoneje...Siaip man patiko Sventupio mokykla...vaiku per daug neperkraudavo, kas norejo, tas galejo puikiai mokytis. Mano vaikam pasiseke, jie mokesi specialiai atrinktu stipresniu vaiku klasese, manau tai turi labai daug reiksmes.Kuo stipresne klase, tuo geresni rezultatai, nes visi nori buti kuo geresniais smile.gif
Esoteric
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 02 07, 15:31)
As noreciau pasakyti apie Sventupio mokykla tik  gerus zodzius-ja mano vyresnelis pernai baige su pagyrimu.Gaila  tik ,kad mokykla toliau bus tik pagrindine. Palieka, o jau ir paliko ja progresyvesni mokytojai, del to mazesneli(11oka) teko perkelti i Didzdvario gimnazija.Nepasakyciau, kad gimnazijoj kas nors butu labai kitaip, mokosi taip pat, pamokas ruosia irgi panasiai , ne ilgiau.Gaila, kad vaikas dabar turi vazineti i miesta, kai mokykla pasoneje...Siaip man patiko Sventupio mokykla...vaiku per daug neperkraudavo, kas norejo, tas galejo puikiai mokytis. Mano vaikam pasiseke, jie mokesi specialiai atrinktu stipresniu vaiku klasese, manau tai turi labai daug reiksmes.Kuo stipresne klase, tuo geresni rezultatai, nes visi nori buti kuo geresniais  smile.gif
*

Kai pradėjau skaityti žinutę, tai net nesitikėjo, kad apie tą pačią mokyklą rašoma, man vienai pažįstamai teko perkelti sūnų iš Šventupio į kitą mokyklą, nes klasėjė mokėsi 4 antramečiai, o atmosfera klasėje dėl jų buvo nepakenčiama.
Skaitant toliau, paaiškėjo kodėl. Tikriausiai dėl gabesnių ir silpnesnių mokinių suskirstymo į klases. Atidžiau įsižiūrėjusi, pastebėjau tai ir kitose mokyklose. Ačiū, Aukso_dulkele, už naudingą info.
Aukso_dulkele
4u.gif manau, kad mokykloje labai svarbu, kokie mokiniai klaseje surinkti, ir koks mokytoju kolektyvas jiems kliuvo.Gali buti, kad ir labai geroje mokykloje vienai ar kitai mokiniu laidai gali kliuti silpnu mokytoju kolektyvas ir atvirksciai . Jei jusu vaikas ne is norinciu siekti ir pasiekti, tuo reiketu pasidometi.Kuo stipresni vaikai klaseje, tuo didesnis stimulas juos pasivyti. Mano abu sunus visad lygiuojasi i lyderius ir as jais didziuojuosi smile.gif Tikiuosi taip ir bus toliau biggrin.gif
Mįsliukė
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 02 07, 14:31)
As noreciau pasakyti apie Sventupio mokykla tik  gerus zodzius-ja mano vyresnelis pernai baige su pagyrimu.Gaila  tik ,kad mokykla toliau bus tik pagrindine. Palieka, o jau ir paliko ja progresyvesni mokytojai, del to mazesneli(11oka) teko perkelti i Didzdvario gimnazija.Nepasakyciau, kad gimnazijoj kas nors butu labai kitaip, mokosi taip pat, pamokas ruosia irgi panasiai , ne ilgiau.Gaila, kad vaikas dabar turi vazineti i miesta, kai mokykla pasoneje...Siaip man patiko Sventupio mokykla...vaiku per daug neperkraudavo, kas norejo, tas galejo puikiai mokytis. Mano vaikam pasiseke, jie mokesi specialiai atrinktu stipresniu vaiku klasese, manau tai turi labai daug reiksmes.Kuo stipresne klase, tuo geresni rezultatai, nes visi nori buti kuo geresniais  smile.gif
*

O kodėl neleidai savo sūnaus į "Romuvos" gimnaziją, tada ir važinėti į miestą nereikėtų, o ir atsiliepimų gerų esu girdėjusi apie tą gimnaziją?
Aukso_dulkele
Misliuke, neleidau, nes mokytojai rekomendavo Didzdvario arba janonio gimnazijas. Vaikas pats labiau i Didzdvari norejo, o ir pagal jo pasirinktus dalykus, (ko mokytis ko ne)labiau tiko Didzdvaris.
Mįsliukė
Aš dabar kaip tik sprendžiu klausimą, kur leisti savo mergaitę. Arčiausia būtų "Romuvos" gimnazija. O kodėl mokytojai rekomendavo jums Janonio arba Didždvario gimnazijas? Aš labai gerų esu girdėjusi apie " Romuvą", bet taip pat ir nekokių atsiliepimų. Sunku apsispręsti...
Aukso_dulkele
Mums irgi Romuvos gimn.arciau.As specialiai mokytoju klausiau, kur geriau iseiti.Romuvos gimnazijos nerekomendavo, butent sake, kad nerekomenduotu.As kiek domejausi, panasu, kad visgi stipriausia Janonio gimnazija(o gal ten susirenka stipriausi mokiniai),bent jau ju geriausi VBE (valst.brandos egzaminu)rezultatai,juos galite paziureti puslapyje www.egzaminai.lt.Mes rinkomes Didzdvario gimn., nes ten stipresne biologijos mokytoja, o ir chemijos , ir matematikos stiprios mokytojos.Mat mano vaikis planuoja laikyt VBE:chemija, biologija, matematika, lietuviu.Pagal tai, kokius egzaminus laikys ir koks tu dalyku destymas rinkomes.Linkiu ir jums gerai pasirinkti.
ugne_11
O kas geriau Janonyje? Nes dabar reikia rinktis ar Didždvaris ar Janonis. Abi mokyklos visai arti. Girdėjau kad norint i Janoni patekt reikia labai gerų pažymių ( mūsų 9,1 is pagr. dalykų
Aukso_dulkele
Janonio populiaresne gimnazija, nemanau, kad geriau uz Didzdvario.Man atrodo, kad nelabai jau ten i vidurki ziuri, jei neblogas vidurkis, nepraziopsokit uzsirasymo ir tiek.
myth
Mano nuomonė gan subjektyvi, bet..tikrai rekomenduočiau rinktis Janonio gimnaziją. Pati ten mokiaus aštuonis metus (nuo 5 iki 12 kl., kai dar buvo ir negimnazinės klasės), baigiau prieš porą metų.. (Janonį baigė ir mano mama bei brolis). Paruošimas tikrai stiprus, žinoma, priklauso ir nuo mokytojų, pas kurį vaikas papuola - bet taip gali atsitikti visose mokyklose. Žinau, kad jeigu ateity gyvenčiau Šiauliuose, savo vaikus vesčiau tik ten... 4u.gif
atura
QUOTE(Nainai @ 2006 01 26, 13:49)
Labas mamytes, zodziu taip lanke maniskis Aukstabalio vidurinine, mokesi 10 9, mokytis prakstiskai nereikejo, kadangi vaikis gabus pamokas TIPO parsuosdavo per 20 min, jokios motyvacijos mokintis, is mokytoju reiklumo nulis, apie rusu k. tai visai zodziu truksta, kdangi rusu desto pavaduotoja, tai per pamokas uzsiimdavo savo reikalais, taigi pervedziau i kita mokykla, ir prasidejo vargeliai, Pasirodo rusu tai net raidziu nepoazista, o mokytoja aukstabaly to ir nepreikalavo, Tai zodziu vaikinas kol atsistojo ant koju, kol iprato sistemingai mokints , tai buvo sunku, Zodziu mamytes neveskite i mokykla todel kad ji salia, o is karto ieskokite geros mokyklos. As dabar labai gailiuosi kad is karto neleidau i kita mokykla, o pasirinkau salia namu, man buvo gaila vaikiuko...
*

O gal žinot kaip yra pradinėse klasėse? Ar apsimoka vaiką leisti ten, ar nebus didžiokų skriaudžiami? unsure.gif O pradinių klasių mokytojos kaip žiūri į aktyvius, judrius vaikus? Noriu perkelti savo sūnų i pirmą klasę, nes dabartinė mokykla tai tikras siaubas doh.gif
atura
QUOTE(joginte @ 2007 06 30, 01:24)
naujai atėję pradinukai girdėtų, kad tokių debilų klasės kaip dabar, jis dar nėra turėjęs (čia sakau iš asmeninės patirties, nes tiek mano klasė, tiek klasės po mūsų ir net kiek girdėjau dabar, yra vadinami debilai, o prieš tai buvusios klasės tiesiog auksiniai vaikai buvę)
*

Mano manymu irgi yra labai žema naujai atėjusius vaikiukus vadinti debilais ar miškiniais schmoll.gif , jei mokytoja nebesugeba rasti kelio i vaikų širdutes gražiuoju ir bando savo autoritetą įgyti ant jų rėkdama ar tampydama už plaukų, tai manau, kad tokiai mokytojai reikėtų išeiti iš darbo ir eiti kur dirbti į fabriką g.gif
roleta
QUOTE(atura @ 2008 02 25, 19:31)
O gal žinot kaip yra pradinėse klasėse? Ar apsimoka vaiką leisti ten, ar nebus didžiokų skriaudžiami? unsure.gif  O pradinių klasių mokytojos kaip žiūri į aktyvius, judrius vaikus? Noriu perkelti savo sūnų i pirmą klasę, nes dabartinė mokykla tai tikras siaubas doh.gif
*

Mano patarimas vienas. Mokyklos ieškoti reikėtų penktokams ir vyresniems (tik jei norimoje mokykloje nelankysite pradinės, vėliau ten gali būti sunku pakliūti). Na o pradinukams ieškokite ne mokyklos, o MOKYTOJOS. Nes tik nuo jos priklausys vaiko žinios, gebėjimas mokytis, savęs vertinimas ir nuotaika.
somebody else
atura, į kelintą klasę norite vesti savo vaiką Aukštabalio vidurinėje? Pažįstu visas pradinių klasių mokytojas, jei ką- klauskite per až 4u.gif
atura
QUOTE(roleta @ 2008 02 26, 01:35)
Mano patarimas vienas. Mokyklos ieškoti reikėtų penktokams ir vyresniems (tik jei norimoje mokykloje nelankysite pradinės, vėliau ten gali būti sunku pakliūti). Na o pradinukams ieškokite ne mokyklos, o MOKYTOJOS. Nes tik nuo jos priklausys vaiko žinios, gebėjimas mokytis, savęs vertinimas ir nuotaika.
*

Tai kad va, neieškojau ax.gif , pagalvojau, kad mokykla iš išorės atrodo neblogai (sutvarkyta) ir namai arti, bet tai, kad ten tebus viena mokytoja ir viena klasė, tai neįvertinau. Nes pavasarį kaip ir minėjo, kad bus dvi klasės, netgi leido rinktis mokytoją... ax.gif , bet vėliau paaiškėjo, kad trūksta vaikų ir paliko vieną klasę, beje ir mokytoją ne tą, pas kurią norėjome doh.gif . O mokytoja jau pagarbaus amžiaus, atidirbusi 30 metų, vadinamo seno kirpimo ir visiškai nemokanti bendrauti su aktyviu, impulsyviu vaiku. O klasėje, be mano sūnaus, dar tokie 4 vaikai. Tad mokytoja taip pasinaudodama savo "geros mokytojos" vardu sako komplimentus vaikams "debilai", "miškiniai", "gyvūliai" ir pan., bet kantrybė galutinai trūko tuomet, kai mano sūnų pradėjo tampyti už plaukų doh.gif . Aš vis dar galvoju, ar nepranešus man į švietimą apie tokias mokytojas doh.gif Gal jau joms seniai laikas į pensiją? g.gif
marytexxx
QUOTE(ramuniuks @ 2008 01 09, 23:43)
Jolyte, o kaip Jūs tikitės, kad vaikai turėtų būti baudžiami už namų darbų nedarymą? Pati esu mokytoja ir tikrai neįmanoma sukontroliuoti, kad visi vaikai visuomet darytų namų darbus....Jūs norėtumėte, kad už tai būtų rašomi dvejetai ar vaikas paliekamas po pamokų? Čia tikrai tėvai turėtų tokiais dalykais rūpintis, tikrinti namų darbus ir tt, jei nori, kad vaikas Maximos kasoje nesėdėtų. Ir apskritai su šiuolaikine tendencija mažinti namų darbus, mokytojai jau vos ne nusikaltimą daro užduodami juos doh.gif aš pvz dažnai pasakai, ypač vyresniukams, kad tokie namų darbai yra privalomi( mažesnė dalis), o didesnė dalis yra tik rekomendacinio pobūdžio, t.y neprivalo daryti, bet gali jei pats nori. Jolyte, Jums jokias būdais šito netaikau, bet kartais atrodo, kad mokytojai gaudami grašius turi vos ne visiškai atlikti tėvų pareigą- tie kalti, kad vaikas iš pamokų bėga, o jie negaudo, kalti, kad nesimoko, kalti, kad nebaudžia, o mokytojo rankos šiais laikais praktiškai surištos. O dar ne kai kurių tėvų požiūris į mokytoją doh.gif  doh.gif Nereikia tuomet norėti, kad mokytojas turėtų įtaką mokiniams jei jo autoritetas yra menkinamas pačių tėvų.....
Ai, išsiplėčiau per daug lotuliukas.gif
*

jus teisi del namu darbu,kiekviena diena man tai kova su vaiku,ar padarei namu darbus,stengiuos patikrinti kiekviena diena.musu mokykloje mokytojai atsizvelgia,ar padaryti namu darbai.tik nesutinku,kad jus gaunat grasius.jusu darbas sunkus,atsakingas,bet nereikia perlenkti lazdos.be to "maximose"sedi taip pat zmones,kuriem reikia isleisti vaikus i mokyklas.mane aplamai erzina zmoniu sulyginas.ar esate dirbusi prekyboje ilgas valandas,kada iseini i darba-vaikas miega ir pareini is darbo,vaikas jau miega.nesu nei sena nei kvaila,bet gerai apmokomu darbu mazai.ir man atrodo ir geras mokytojas ir gera pardaveja turi gauti atitinkama darbo atlygi...
skraja
Gal kas nors galėtų papasakoti apie privačią Šiauliuose pradinę mokyklą "Smalsieji pabiručiai" 4u.gif
TRIK
Maniškis lanko "Šėltinį" ir jų mokytoja kaip tik bus ,šiais metais ateisiančių, pirmokėlių mokytoja. Labai šiltas,geras žmogus wub.gif . Jei įdomu rašykit į AZ, pasistengsiu atsakyti.
Rita.Rita
Mielosios mamytės, labai jūsų prašau man papasakoti apie Didždvaryje esančią pre-bakalauriato klasę. Nežinau, ar gerai parašiau pavadinimą, bet aš turiu omenyje ta klasę, į kurią eina 9-tokai ir jie ten yra ruošiami tarptautinio bakalauriato klasei. Taigi, ar labai sunku ten įstoti? Dukra pergyvena g.gif
ugne_11
Ir man būtų idomu sužinoti ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.