gitanab
2003 09 11, 19:29
Mielos mamos,man kaip ir daugeliui arteja laikas grizti i darba ir esu aukliu paieskos stadijoje.Kas ieskojo zino, kad tai didelis galvos skausmas, nes i jos rankas atiduodi savo brangiausia turta-vaika.Be to i jos rankas patenka ir tavo buto ar namo raktai. Svetimas nepazistamas zmogus namuose nera labai saugu ir malonu.Siulau sioje temoje "apdegusias" su auklemis mamas skelbti bent vardus, amziu ir miesta tokiu "aukliu" nepamirstant, zinoma pamineti ju padarytu nuodemiu.Bent tiek savo ir kitu saugumui padaryti galim. Padekime viena kitai, kad nereiketu ant to paties greblio uzlipti kitai patikliai mamytei.
VILNIUS
Laima CIBULSKIENE (~ 60 m) Olga DAMBRAUSKAITE (49 M) gyv. Skroblu g., nasle (3 kartus), vaiku neturi, issilavinimas vaiku medicinos sesers, kudykiu namuose dirbus Tatjana BUTRIMIENE, gyvenancia Vaisiu g. 15, mob. 868037700 Asta ALENCIKIENE (36 m), gyv Lazdynuose Stase PEM... (50-60 m) Gene ? (60 m), gyvena Seskineje, giriasi, kad dirbo pas dizainerę Talaikytę Genute ? (pagyvenusi), zila, maza, tyliai sneka. ziuri is padilbiu, turi viena dukteri, kuri mokinasi LTU, nasle, tel. nr. 868417799, gyv. prie Vingio parko Stase VAICIUNIENE, gyvena Riesej Marija (Maryte) ? (54 m), iš Jeruzalės. Gyvena Rugių g., neaukšto ūgio. Ji labai ieško turtingų šeimų. "Iš pradžių tokia miela, maloni, paskui pradeda ragelius rodyti". Saule Ceponyte, gim.1981m. Jurate Vircinskaite, 30 metu. Turi keturis(!!!) savo vaikus, melage ir vagile. Onute. ~70 m, iš Baltupių, pražilusiais truputį garbanotais plaukais, apie 170 cm ūgio, stamboka. Visa diena buna lauke, laukia kol gris tervai, kad padetu parsinesti vaika, lauke visad laiko vaika sedomis, neiskelia is vezimuko. Kristina, gyvena Seskinej, Laisves pr. 65 berods. Tel. 8604 38268. "jei negertu, butu sauni moteriske.. Bet cia jau liga... Gerti nuo pat ryto..." Angelė Gavėnienė, gyvenanti Taikos 63-7, telefonas 2410318. "Vieną dieną neatėjo į darbą, o paskambinusi kažką melavo apie blogą sveikatą, bent 3 ligas, nors iš balso ir kalbos supratau, kad ji visai girta..." Renata Bereznovska gyvena Salotėje. Apvogė šeimą... Andžela 30 m., gyvena Zveryne, sako, jog turi 10 m. dukteri, mob. 67654910. "Pasodindavo 10 mėn vaiką ant ovos ir nueidavo, neprižiūrėdavo. Palieka atdarą balkoną vaiku iesant ant žemės (čia žiemą). Rėkė ant vaiko, jis norėjo dėmesio..." Lena Lebedevienė, gyv Vilniaus raj., 35 m. "Viską leisdavo vaikui, net žaisti su vaistais. Po jos darbo bute kai šiukšlyne, valgydavo kaip už du..." Galina iš Šeškinės, 65 metų pensininkė, chemikė. Gyvena Buivydiškių gatvėj. SKaito tėvams moralus kaip reikia auginti, mažai prižiūri vaiką. Rasa Šmergelienė iš Justiniškių, Rygos g., 40 m. "Pradžioje buvo viskas normaliai, bet po kokio mėnesio pradėjo niekada nebegalėt vaiko žiūrėt; nevala didžiausia. Kartais vaiką palikdavo savo 13 m dukrai saugot." Virginija Mažvilienė iš Fabijoniškių. "Mergaite prases jau ant puodo, nebesipraso, arbatos nedawinejo, pastebejau, kad ir witaminu nebedawinejo, dedas, kad labai gerai moka priziuret, o istikruju nieko nemoka, pasakiau pastabas,o ji JO JO taip as ir darau nu ka jus tai aisku jo jo duodu witaminus, sodinu ant puodo ir t.t." Genutė Ragušienė žiauriai elgiasi su vaikiukais. Rita Skripskienė is Marcinkevičiaus gatvės. Mušė vaiką, rėkė: "jei tu rėksi aš tave atiduosiui dėdei, dėde, ateik ir pasiimk tu tą bjaurų vaiką, tuoj atiduosiu tave dėdei, o jis paims diržą ir tave muš, va tada tu žinosi, ar nori pas dėdė?" Aldona M. iš Subačiaus g-ves tel. 8 5 2601030, alkoholikė! Jadvyga iš Šeškinės. 61-72, 13 a, TEL. 246 46 75. Dėl jos klausti nario "bumbum". Aušrinė Selskienė 862277462, gyvena Justiniškėse, Taikos g., apie 50 m. Sakosi dirbusi Amerikoje. Netaktiška, dažnai trinasi prie šeimos svečių. Kuo toliau, tuo mažiau tvarkydavo. "Pastebėjau, kad turi moteriškė rimtų psichologinių problemų, depresuoja, isterikuoja." "Vieną vakarą grįžusi ankstėliau radau "žiauriai nusiaubtus namus"; toks įspūdis, kad vaikas buvo paliktas vienas - sienos apipaišytos, žaisų primėtyta visose įmanomose ir neįmanomose vietose (pvz. balkone), rūbų taip pat, indų kalnas paliktas..." Gina Valiukaitė 20m. "panelė, be jokio atsakomybės jausmo, ėmė ir vieną dieną visai neatėjo į darbą." VANDA is Fabijoniskiu, berods Zadeikos g.. Apie 50 m., smulkute, neauksta, trumpu tamsiu plauku. Vyras - buves Lietuvos sporto cempionas. Per prievartą sodindavo priešais TV, kad tik nerreikėtų vaiko prižiūrėt. Pati valgydavo, vaikui nieko neduodavo, net sausainio nepasiųlydavo. "Kai ja uzknisdavo - per prievarta ivyniodavo mergaitę i kaldra, kad ji net nepajudetu - ir puse valandos migdydavo .... nors ji visai nenori miegelio dar ..."; "isejusi is tualeto net ranku nenusiplauna - tuoj tiesiai maitinti mergaitės". Maitindavo pagal save, neklausė mamos prašymo neduot karvės pieno ir pan. Tatjana Kuzminskiene iš Pilaitės, tokia nestambi, su akiniais, rudi plaukai iki peciu, turi savo abituriente dukra, o vyras, pasask jos - filologas, bet kasa griovius.. Visai neprižiūri vaiko, palieka jį vieną kambary. Vagia maistą. Marytė Korsakienė gyvena Pašilaičiuose. Rado girtą su vaiku. Genovaitė Butkienė, gim. Radviliškio raj., 1955 02 05, 2005 m. gyvena L. Giros g., Fabijoniškėse, Vilnius, 8 680 10297 (gali buti pasikeites). teigia, kad užaugino 7 berniukus, kad dirba jau 14 metų su vaikais, turi daug rekomendacijų. Mėgstama frazė apie savo darbštumą pirmoj vietoj žiūriu vaiką, kiek yra salygų aš nepalieku šiukšlyno po savęs. Vida, gyvena prie stoties, apie 45 m. Girta atėjo prižiūrėt vaiko. Lina Ginevičienė iš Lazdynų, vagia! 40 metų, normalaus kūno sudejimo, labai mandagi. Vagia ji bet ką: suvenyrus, vaikų žaislus, apatinį trikotažą. Vogtus daiktus vėliau kam nors atiduoda veltui. Lidija Panina (54 m.) . Gyvena N.Vilnioje, Parko g. "vaikas išleidžiamas į lauką pusplikis. Diktatorė, esesininkė, rėksnė, isterikė.
KAUNAS
Nijole MISELIENE (54 m), buvusi darzelio aukletoja Katre GURAUSKIENE (52 m) Vida JURGAITIENE (42) Renata PIMPYTE (22 m), gyv. prie Girstupio, neauksta, smulki, trumpi ryzi plaukai, dirbusi kirpyklloj Adele ?, gyvena centre Danute ?, gyvena nuosavam name Z.Sanciuose Onute SPUDIENE (61 m), gyv. Kulvos g, tel 8 615 31496 Vaida, berods 23 metu, trumpais tamsiais plaukais. Gyvena Taikos pr. Regina Armanavičienė Gyvena ji Taikos pr. Jai 55 m, jau pensininkė. "Žiūri TV dieną, l.nešvariai plauna indus, sauskelnių nekeičia - vieną dieną iššuto beveik iki žaizdų, kai pabuvo su aukle, nustojo vaikščioti mergytė..." Ramutė Ambrazaitienė - nestabilios psichikos žmogus,vaidenasi kad ją persekioja,bijo su vaiku į lauką išeiti. Nidagyv Šilainiuose, priešais Taubūčius, pedagogė apie 50 m. "Grįžusi į namus radau ją girtą". Regina Bičkienė gyvena Centre. Nors gerai dirba, bet gali bet kada išeiti. Ne dėl pinigų, bet bijo labai kritikos. Sukritikuosi, tai kitą dieną jos nebelauk ... Julė gyv. Eiguliuose. Su rusišku akcentu kalba, tokia smulkutė, nuolat su odine mėlyna striukyte vaikšto. Dėl jos klausti nario "mamukas". Laima (pagal pasa Limute) gyvena Silainiuose. Rado girtą namie su vaiku.
KITI MIESTAI
Zvirbliuke
2003 09 23, 19:54
Ką gi, garbė pradėti sąrašą turbūt teks man ;D Šiuo metu mano mažiuką sutiko pažiūrėti mano teta, bet ..čia - iš ankstesnės mano auklių paieškos patirties. Laima Cibulskienė, moteriškė per 60, nors mums save gerokai pajaunino. Uola.lt (nežinau, gal ir kitur) yra labai gražus jos (tiksliau, jos sūnaus ar ko kito parašytas) skelbimas. na, tiesiog super - auklė - tikra močiutė jūsų vaikui, inteligentiška, be žalingų įpročių, jūsų namai bus prižiūrėti, vaikai - saugūs, jie bus ugdomi ir lavinami ir t.t. ir pan. Nepatariu naudotis jos paslaugomis, nebent esate nieko prieš, kad jūsų vaiką prižiūrėtų žmogus, gyvenantis antisanitarinėmis sąlygomis, be vandens - ai, sako, nusiprausti galiu pas sūnų (sūnus gyvena kitame rajone  ). Moteriškė labai kategoriška, mėgstanti saviveiklą - aš tai ne taip su savo vaiku elgiusi, tai kavą be reikalo geriu...Prašiau iš lauko grįžti ketvirtą - grįžo valanda vėliau, beje, mobilaus neturi ir perspėti, kad nieko neatsitiko, negali...Neturi ir paprasto telefono - bendrauti reikia per jos sūnų (jei ten tikrai sūnus...). Inteligencijos ar pastangų ugdyti vaiką nepastebėjau...Grįžau namo, žiūriu - stovi balkone, o vaikas iškištas per turėklus, kad pasidairyt galėtų  Iš anksto tarėmės, kad mokėsiu už mėnesį, bet po dienos darbo vistiek pinigų paprašė. :  Bandžiau paaiškinti, kad mano pinigai kortelėj ir jei reikia avanso, turbūt tiek neturėsiu, o ji : tai duok, kiek turi  Sumokėjau už dieną ir tą pačią dieną jos atsisakėme. Beje, kurį laiką mano sūnelį žiūrėjo labai miela studentė. Jei būtų koks Baltasis auklių sąrašas, galėčiau parašyt
As irgi turiu ka parasyti. Mano dukrytei 5 men ir taip jau atsitiko, kad turiu dirbti. Kadangi pries tai buvo sesija, pradejau ieskoti is anksto. Pazistamu aukliu nebuvo, tai per Alio. Radau. OLGA DAMBRAUSKAITE gyvenanti Skroblu g. 49 metu moteris nasle (3 kartus), vaiku neturi, issilavinimas vaiku medicinos sesers, kudykiu namuose dirbus... ideali kandidate? Tiesa, kad 3 savaites jinai dirbo ir jokiu priekaistu neturejau, bet sumokejau, jai avansa penktadieni ir sekmadieni apie 15 val jinai skambina VISISKAI GIRTA ir sako, kad nebedirbs, nes jai beda.... As soke, man pirmadieni egzaminas, nuvaziuoju pas ja, o ten toks alkoholiku liunas (nors susipazinimui buvom nuvaziave pas ja buvo labai tvarkinga), kazkoks diedas migyje miega, net nereaguoja, jinai atrodo, kad visai kitas zmogus, ispurtusi visa brrrr, alkoholiko veidas, ne kitaip. Strimagalviais susiradau kita (per interneto skelbima, tfu tfu tfu viskas gerai, zinoma patirtis ne tokia didele, bet uztai normali), mano egzas nuplauke, nu bet issisukau. Kai pagalvojau, kad jinai galejo su vezimu susitikus koki draugeli nubanguoti, tai net siurpas ima. Ne gana to skambina jinai man po savaites ir sako, kad jinai gulejo ligonineje ir negalejo paskambinti (jinai nieko neatsimine, kad man skambino, kad as buvau pas ja) ir be gedos ir sazines meluoja, tipo jau jinai vel dirbs. Kai pasakiau tai ko jinai neprisimine, pradejo giedot kad jai dar priklauso uz isdirbtas dienas 40 lt, virsune. bet as jai pasakiau, kad klausimas kas kam turi primoketi ir liepiau pamirst. Gal buciau ir nerasiusi, bet vakar grizau po darbo ateina visiskai girta su starkos buteliu (beveik tusciu) ir pareiskia, kad jai reikia pinigu duonai..... Mano vyras, kai nese ja, ta manau, kad daugiau nepasirodys. Tai tokia istorija.
Šmigija
2003 10 23, 22:57
Na, deja ir as galiu itraukt viena aukle i si sarasa. Na ji nera labai baisi ir vaiku neskriaudzia, taciau labai neatsakinga. Gal ir kankina ja asmenines problemos, bet... Neateit i darba nepranesus dvi dienas, o po to prizadet ateit atsiprasius ir vel nepasirodyt trecia bei ketvirta diena. Negana to ji nekelia ragelio arba visai isjungia telefona. Paskambino tik ketvirta diena kai jau turejo baigtis jos darbo valandos ir paprasyt kad atsiskaityciau su ja tipo ji pati jau iseina. OI kaip sunervijo mane. Tokie dingimai ar atsiprasinejimai is darbo jau ne pirmi, be to visada jei paprasydavo laisvos dienos as kaip durnele jai ja duodavau, o dabar taip suizulejo, kad net neatsipraso. Zodziu Kauno mamos Jei i jus kreipsis Nijole Miseliene 54 metu, buvusi darzelio aukletoja atsiminkit, kad ir jum gali iskrest panasu poksta.
Pipeika
2004 01 09, 22:35
| QUOTE (Vate @ 2003 10 04, 01:34) | OLGA DAMBRAUSKAITE gyvenanti Skroblu g. 49 metu moteris nasle (3 kartus), vaiku neturi, issilavinimas vaiku medicinos sesers, kudykiu namuose dirbus... ideali kandidate? |
va jei, o as jai siandien skambinau, balsas nelabai patiko...... gerai, kad yra supermama
Pipeika
2004 01 27, 16:24
o prisigyre jinai.......... kaip maziui masazus darys, kaip mums namus tvarkys, valgyt virs ir pan....................
| QUOTE (katia @ 2004 01 27, 16:24) | o prisigyre jinai.......... kaip maziui masazus darys, kaip mums namus tvarkys, valgyt virs ir pan.................... |
Pipeika
2004 01 28, 08:32
Zinai, del darbo, tai tikrai gerai zmogus dirba, viskas buvo padaryta, sutvarkyta ir valgyt padaryta (tik to kas padaryta pati surydavo puse  ), bet kas is to, jei zmogus su savim nesusitvarko, tai ir su vaiku, gali neuztekt kantrybes.
Ka tik atleidom aukle Stase Vaiciuniene. Manau kol dar pyktis neatslugo, parasysiu cia. Is pirmo zvilgsnio ji labai lipsni ir miela, ima vaika ant ranku, myluoja, visaip kalbina ji, taciau kai lieka viena su mazyliu - 90% meilumo dingsta. Girdisi, keiksmazodziai. Bendravimo su vaiku beveik nulis, o kai paklausiu ka veiket "...zaidziam chia, dainuojam, kalbam, net uzkimusi...". Tiek. P.S. Truputi pagerejo.
| QUOTE (ababa @ 2004 02 18, 17:35) | Ka tik atleidom aukle Stase Vaiciuniene. Manau kol dar pyktis neatslugo, parasysiu cia. Is pirmo zvilgsnio ji labai lipsni ir miela, ima vaika ant ranku, myluoja, visaip kalbina ji, taciau kai lieka viena su mazyliu - 90% meilumo dingsta. Girdisi, keiksmazodziai. Bendravimo su vaiku beveik nulis, o kai paklausiu ka veiket "...zaidziam chia, dainuojam, kalbam, net uzkimusi...". Tiek. P.S. Truputi pagerejo. |
O ji is Vilniaus?
mamulia
2004 02 18, 19:41
O kaip atskleidet jos mela?
| QUOTE (mamulia @ 2004 02 18, 19:41) | | O kaip atskleidet jos mela? |
Ji is Vilniaus. ...bet gyvena kazkur Riesej, tai atvazinedavo autobusu. Jai lygtais 51 metai. Atskleidem isitaisydami mikrofona namie. Pacioj pradzioj neklausem, nes kazkaip atrode patikima. Bet viena diena, galvoju, kas gi vyksta namie, pasiklausysiu. Nu ir neisgirdau jos to buvusio meilumo. Girdejau kaip ziuri serialus, bendravimo su vaiku anaiptol nebuvo tiek, kiek ji gyresi. Klausiau jos, ar vaikas sneka. Sako: taip, sneka be perstojo. Vaikas tai kartais sneka, bet ji nieko neatsako jam. o kai ji kalbino sunu, tai tas nieko neatsako. zodziu, nesusikalbejo ji su mano mazium. Buvo, kad ir zaide su juo, dainavo daineles ("Kelelis tolimas" kiek pamenu), skaite knygutes, bet be nuosirdumo. Ant sunaus sako: jukš jukš paršeli.. Šiandien, kai norejo pamaitinti, pasisodino vaika, tas gal nenorejo sedet, tai ji: sedek, bl.....!!!! Grizau cia kuria diena anksciau ir paklausiau jos, ar kartais ji neziuri televizoriaus, sako, man tas televizorius net nereikalingas, sako, as gal tik zinias paziuriu, kai pries tai klausiau darbe - telikas ijungtas, serialai meksikietiski ejo... Zodziu atrodo, kad labai miela, bet is tikruju tik ant akiu... Beje, mes nenorejom, kad ji tvarkytu namus ir butu namu seimininke, tiktais kad zaistu su vaiku ir rupintusi juo. Zaisti su metinukais vaikais ji nemoka. Sakyciau, ji turi sugebejimo buti aukle, taciau kazkaip noro nepastebejau, kad jo butu pakankamai. Namu seimininke gal visai ir nebloga butu. Tvarkingai viska palieka, visai skaniai daro valgyti.
Kaip aukles nerekomenduociau jos.
Pipeika
2004 02 20, 14:41
as irgi, kai skaitydavau, tai bet dabar kai jau turim ir menesi pas mus dirba, tai viskas ne taip baisu atrodo - kol kas esam labai patenkinti, o svarbiausia, kad Pijus labai patenkintas
Noreciau ir aš apie buvusią auklę parašyti. Tai KATRĖ GURAUSKIENĖ iš Kauno, jai 52 metai, turėjo daug rekomendacijų, daug metų dirbusi aukle - namų šeimininke.Ją radome per įdarbinimo agentūrą. Pasikvietėm į svečius, atrodė senesnė nei 52 metai, bet labai meili, kaip lapė, iškarto bendravo su vaiku, eilėraštukus pradėjo deklamuoti, na galvoju, gal ir nieko moteriškė, be to turi daug rekomendacijų.Taigi nusprendėm ją pasiimti. Tuo metu dukrytei buvo 10mėnesiu. Kokias 2 savaites nieko neįtarėm, bet rtečią savaitę pastebėjau, kad dukrytė darosi baikšti, bijo įvairių garsų, trenksmų. Na galvoju gal toks amžius, nes auklė, kai aš būdavau namie žaidžia su mažule, dainuoja, ši krykštauja atrodė viskas labai gražu. Vieną dieną pastebėjau, kad labai intensyviai mažėja arbatos pokeliai, nekreipiau dėmesio, galvoju išgeria.Po to pastebėjau, kad vaiko pampersai greitai baigiasi, didelis pokas baigdavosi per savaitę. Pradėjau klausti auklės ar yra šeimoje mažų vaikų, pasirodo ji turėjo keliais mėn.vyresnį anuką, pasidarė aišku, kad ir anūkui pampersus neša, bet nieko nesakiau.Dar po savaites pradėjo dinginėti mano lūpdažiai, rankšluoščiai, nekalbant apie pampersus ir arbatos pokelius, kurių po dienos išsinešdavo apie 6 (vieną dieną prieš išeidama suskaičiavau) nors ji tvirtino, kad geria tik kavą.Paskui labai pasikeitė vaiko elgesys, pradėjo šokynėti naktį iš miegų, pasidarė labai nervuota.Vyras paėmė ir pastatė slaptą kamerą (mažą prie kompo jungiamą su mikrofonu).Nufilmavom kaip ji elgiasi su vaiku.Mums išėjus ji pasikeisdavo, iš geros nuoširdžios pasidarydavo tikras gyvūlys.Nežiūrėjo vaiko, padėjusi ant lovos spokso televizorių, ta ropinėja, o jai net nesvarbu.Kai vaikas netyčia numeta žaislą ji susinervuoja ir pakėlusi jį trenkia smarkiai vaikui per kojytes, kai vaikas pradeda klykti, ji pradeda vaiką kratyti, ir visąlaik dar rėkia ant vaiko baisiu tonu :"ko čia dabar...tuoj pat eisi gult...aš tau parodysiu..."Po to nunesa vaika i lovą ir toliau žiūri televizotių.Pamačius kaip ji elgiasi rankos pradėjo drebėti, siaubas.Kitą dieną jai atėjus išgrūdau iš namų, baisiai aprėkdama, o ji tartum nekaltas ėriukas meiliu balseliu viską neigia, tipo labai gerai su vaiku elgiasi, as tik prisigalvoju.Kai pasakiau, kad nufilmavom tai iškart persikreipė visa pradėjo kratytis, drebėti, ir parodė savo tiktą veidą.Man atrodo, kad ji nesveika psichiškai, nes iš tokio kratymosi galima spręsti. Taigi mielos mamos, nepasiimkite auklės KATRĖS GURAUSKIENĖS, nes labai kentės JŪSŲ vaaikučiai.Ir perspėkite drauges bei pažystamas dėl jos.
vilmuke
2004 02 20, 19:33
nu ir dalykeliai cia su tom auklem nu as ir cia tokia viena turejau, na per pazistamus, tai atrode ir meilute, bet isivaizduokit vaikucio per 2,5 menesio nei karto i lauka neissivede  , o kiek supratai tai tik sededavo ir telika vepsodavo, o viena karta vyras grizo anksciau namo tai ir rado atsisedusia prie teliko, o vaikutis visas apsisiusiojes sliauziojo ant kilimo pusplikis  , valgyt as jos nei neprasydavaiu daryti, o kai viena karta nespejau vaikui koses isvirti, ir jos paprasiau, isivaizduokit paprasciausios koses, tai pasake, kad nemoka o paskui savo vieneriu metuku vaikuciai susiradom mociute tokia, labai artimi zmones parekomendavo, tao mociutei tada buvo 72 metai, nu tai tikra mociute jau pacia geriausia prasme. pas ja anksciau budavo vaiku po 5, ir su visais rasdavo roda, ir siurio obuoliu jiems pridarydavo ir valgyt privirdavo, ir zaisdavo visi kartu ir ismokinu vaikuciu daug pasaku ir daineliu. o maniskis pas ja vienas buvo nes jau amzius jos jau ne tas buvo, bet as ta mociute iki dabar kaip savaja gerbiu.ir i lauka kiekviena diena issivesdavo, ir valgyt padarydavo, ir tu paciu suriu jam kad turetu vaikas ka skanaus pagrauzti padarydavo, ir daineles ir pasakeles, zodziu visa jos diena budavo skirta tik mano vaikuciui.net apsiverkiau prisiminus
Kazkur jau siame forume rasiau, kad mes su vyru irgi aukle filmavome. Tai gal cia ne i tema, bet, mamytes, junkit mikrofonus, kameras, tikrinkit kaip ismanot, tik nerizikuokit savo vaiku. Ta rizika per kelis menesius gali virsti veliau viso gyvenimo neurologine problema jusu vaikui. O is darbines patirties zinau, kad net ir tragedija. Nesiteisinkit, nesiaiskinkint auklem kas, kodel ir kaip. Tai ne aukles reikalas kodel, pavyzdziui, ijungtas kompiuteris ar pan. Nereikia buti arogantiskom, bet reikia buti labai grieztom. Ir dar - visais imanomais budais nusistatykite aukles asmenybe ir jos seimos taip pat. Issiaiskinkite asmenis, kurie su ja gyvena. Pasitikslinkite, ar tie asmenys "svarus". Paprasciausias variantas - nueikite pas kamynus, prisistatykite, pavyzdziui, socialine darbuotoja, ir paklauskite ar jie patenkinti savo kaimynais (t.y. aukle ir jos seima). Gal as pasirodysiu kai kam paranojike, bet, patikekit manim, man teko susidurti su tokiais atvejais, kad vemti norisi vien apie juos prisiminus.
| QUOTE (ainax @ 2004 02 20, 20:29) | | Kazkur jau siame forume rasiau, kad mes su vyru irgi aukle filmavome. Tai gal cia ne i tema, bet, mamytes, junkit mikrofonus, kameras, tikrinkit kaip ismanot, tik nerizikuokit savo vaiku. Ta rizika per kelis menesius gali virsti veliau viso gyvenimo neurologine problema jusu vaikui. O is darbines patirties zinau, kad net ir tragedija. Nesiteisinkit, nesiaiskinkint auklem kas, kodel ir kaip. Tai ne aukles reikalas kodel, pavyzdziui, ijungtas kompiuteris ar pan. Nereikia buti arogantiskom, bet reikia buti labai grieztom. Ir dar - visais imanomais budais nusistatykite aukles asmenybe ir jos seimos taip pat. Issiaiskinkite asmenis, kurie su ja gyvena. Pasitikslinkite, ar tie asmenys "svarus". Paprasciausias variantas - nueikite pas kamynus, prisistatykite, pavyzdziui, socialine darbuotoja, ir paklauskite ar jie patenkinti savo kaimynais (t.y. aukle ir jos seima). Gal as pasirodysiu kai kam paranojike, bet, patikekit manim, man teko susidurti su tokiais atvejais, kad vemti norisi vien apie juos prisiminus. |
O ne geriau butu, jei nueitum i agentura "Mama ir Aukle", kur galetum pratestuoti issirinkta aukle? Ir greita, ir patikima .
P.s. Tiesa, aukles atestacija kainuoja 150 Lt, o antros - jau tik 50 Lt.
| QUOTE (viksrelis @ 2004 02 21, 20:57) | O ne geriau butu, jei nueitum i agentura "Mama ir Aukle", kur galetum pratestuoti issirinkta aukle? Ir greita, ir patikima .
P.s. Tiesa, aukles atestacija kainuoja 150 Lt, o antros - jau tik 50 Lt. |
dabar jau nebemanau, kad aukliu firmos gerai pratestuoja kaip bebutu gaila, bet musu samdyta aukle, kuria mes atleidom, susiradom butent per agentura nesakau, kad ten visos kandidates tokios kaip kad pakliuvo mums.. Noriu pasakyti, kad renkantis aukle proto rodikliai (tokie, kaip kiek ji turejo patirties, kokio issilavinimo yra) nedaug turi reiksmes, nes ir ta pati patirtis gali buti ivairi, be to issilavinusiu zmoniu irgi yra visokiu. Psichologiniai testai irgi pasirodo gali apgauti. Cia jau reikia ziureti, ar zmogus priimtinas ar ne, kaip sakant gal daugiau pasikliauti savo intuicija (bent jau as dabar taip darau). Vienas dalykas man patiko, kaip agenturos atrinkineja aukles - auklems duoda nupiesti medi, zmogu ir nama. As gal nesu specialiste pasakyti, ka tokiu piesiniu detales reiskia, bet galiu pasakyti, ar man tas piesinys patinka. Zinau, kad zmones, nemokantys profesionaliai piesti, visad nupiesia save, kad ir koks tas piesinys butu neproporcingas ar juokingas ir t.t. Butent STASES (blogos aukles) piesinys man nepatiko, bet as praleidau pro akis sita dalyka... Dabar pas mus vyksta aukliu atranka ir jau nuo rytojaus kazkuria priimsim, tai visoms duodu nupiesti piesini:) - jas truputi glumina tai:), Be to klausiam, ar sutiktumete buti stebima kameromis. Vienos kai paklausem sito klausimo, tai tokia tyla stojo, po to sako "nu taip, aisku".
Tai va, rekomenduoju renkantis aukle, pasitiketi savimi, o ne kitu patarimais ir t.t. Nes tik patys jus geriausiai zinote, ko reikia jusu vaikui. Tokia mano nuomone.
Pritariu ainax, reikia kaip tik įmanoma aiškintis viską apie tą auklę, nereikia pasitikėti gražiomis rekomendacijomis, nes jas gal mamos rašė neįtardamos apie tokį auklės elgesį. Pati auklė sakė: "kas čia darosi, visi vaikai, kuriuos prižiūrėjau buvo labai nervuoti, motinos nespėdavo pas gydytojus vesti" Tik susekę auklę supratom, kad tokią vaikų baimę ji pati savo mušimais ir riksmais ivarydavo, o vaikai mažiukai, dar nekalbėdavo, kaip jie pasakys. Taip ir atsiranda vaikams baisios neurologinės problemos, paskui visą gyvenimą kenčia. Mūsų dukrytė tik paskutiniu metu atsigauna, nebebijo staigesnių judesiu, garsesnės kalbos, o praėjo jau net 6 mėnesiai nuo auklės išvarymo. Taigi mamytės, pasirūpinkite savo mažiukais ir stenkites apsaugoti nuo tokių "vėdmų", kaip nors pasekite aukles, kokia gera ji beatrodytų.
Aš galiu visoms mamoms patarti, kad lengviausias būdas pasiklausyti ką auklė kalba su vaiku, kaip bendrauja, tai prie kompiuterio pajungti nediduką mikrofoną, kuris kainuoja nuo 6 ir daugiau Lt, kuo brangesnis, tuo geriau. Jie parduodami kompiuterinių reikmenų parduotuvėse, Maximose. Tik reikia, kad kompe būtų garso plokštė, o mikrofono pajungimas paprastas, tik įkišti į reikiamą lizdą jungiklį (daugiau apie tai išmano vyrai, duokit jiems ir pajungs). Tiesa, dar reikia kokios nors garso įrašymo programos, žinau, kad Windows 98 yra standartinė garso įrašymo programa RECORDER. Pajungiate mikrofoną, įjungiate įrašymo programą ir po kurio laiko galėsite išgirsti ką veikė auklė su vaiku. Tiesa, geriau, kad mikrofonas nesimatytų. Aš buvau įkišus į dirbtinų gėlių puokštę. Ir aišku, girdėsite kalbant tik tame kambaryje kur mikrofonas, todėl jį reikia padėti ten kur vaikas su aukle daugiausiai žaidžia.
| QUOTE (Ritukas @ 2004 02 22, 17:09) | Tiesa, geriau, kad mikrofonas nesimatytų. Aš buvau įkišus į dirbtinų gėlių puokštę. Ir aišku, girdėsite kalbant tik tame kambaryje kur mikrofonas, todėl jį reikia padėti ten kur vaikas su aukle daugiausiai žaidžia. |
Siaip tai nebutina tame paciame kambaryje. Mes mikrofona padejom koridoriuj ant drabuziu lentynos ir tik kompe nustatem "1 Mic 20 dB" (chia ten kur prie laikrodzio tas garsiakalbiukas yra), kas padidina mikrofono jautruma keliolika kartu. Girdejosi viskas, net kaip aukle ora gadina  . Aishku atsiranda daugiau pasaliniu triuksmu, bet girdisi visame bute. Galima pastatyti kelis mokrofonus. Tiesiog lygiagreciai juos sujungus ir po mikrofona i kiekviena kambari. O ta standartine programele "rekorder" siaip nelabai tinka. Ja reik kas kazkiek laiko vis paspaust. Ir jei paliksit visai darbo dienai, tai gali neuztekt vietos kompiuteryje. Geriau paieshkot kokios kitos programeles kuri raso mp3 standartu.
Aurelia
2004 02 22, 20:04
nebepamenu mamyte nicko, kuri rase, kad rinkdamasi auke duoda nupaisyti medi, nama ir zmogu. Saunuole As esu pagal issilavinima psichologe ir nepatingesiu paieskoti tu reiksmiu, taigi ne tik galesit pasiziureti ar patinka piesinys ar ne, bet ir issianalizuoti ka kas reiskai:) pati esu bandziusi paisyti...draugems daviau, bendradarbes testavau, tai labai tiksliai apibudina, juolab, kad grupioke magistrini apie piesinius rase, analizavo ju tiksluma, patikimuma ir t.t.... Paieskosiu ir nepatingesiu atspausdinti...gaila tu vaikuciu, kurie nukencia nuo tu bobu atsiprasant!
[QUOTE] Lauksim Aurelija tavo aprašo apie spalvų ir piešinių reikšmes Manau pravers visoms mums. Papildyta @ [mergetime]1077478803[/mergetime] [QUOTE]Bet tai kompas visa diena ijungtas turi buti? o jei aukle bent kiek raukia apie kompus - itarti gali..... Tegul būna tas kompas įjungtas.Kelias dieneles pastebėsit, nebūtina kiekvieną dieną įrašynėti. O auklei nebūtina viską aiškinti, pas mus, kai paklausė ko neišjungiate, pasakėme, kad taip reikia ir viskas. Daugiau nieko neaiškinome. O jei auklė protingesnė būtų, tai manau galima pasakyti, kad darbo reikalais turi būti įjungtas, nes tuomet iš darbo galima internetu prisijungti prie namų kompiuterio ir dirbti su reikiamais dokumentais. Aš tai galvoju, jei dar kada turėsime auklę, tai iš anksto pasakysiu, kad filmuosime ar pasiklausysime, tada manau daugiau prisibijos ir gražiau elgsis su dukryte.
| QUOTE (Monikule @ 2004 02 22, 19:38) | | Bet tai kompas visa diena ijungtas turi buti? o jei aukle bent kiek raukia apie kompus - itarti gali..... |
nemanau, kad del to reiketu aiskintis.. Pas mus pvz kompas ijungtas kiaura para, man net neatejo mintis, kad del to kiltu kazkokiu problemu. Ta nesekminga aukle pratestavom jai nezinant, bet va nuo rytojaus busimai auklei pasakem, kad mes (tevai) galim bet kada pasiklausyti ir paklausem jos, ar ji ne pries. Sake, kad ne. Taigi, tikiuosi, kad si karta su aukle turetu pasisekti. Tarp kitko, jos piesinys buvo linksmas ir nuotaikingas:)
Monikule
2004 02 23, 11:37
Ababa, tu paklausk naujos aukles, gal kokia pazistama turi aukle norincia dirbti???? Ziauriai reikia..... Bet siaip tai gal ir ideja - pasakyti is karto, kad gali buti stebima - jei sutinka, tai tirkai mazesne baime butu palikti kliacka...
niekas nepaminejo, maciau internete "blakes" parduoda. prilipdai kur prie baldu o pasiklausyti gali per radija tam tikrais dazniais. minusas atstumas ribotas (atrodo, as labai tuo nesidomejau). bet masinoj prie namo tikrai viska girdesit. privalumas labai paprasta eksplotacija.
Aurelia
2004 02 23, 17:49
mamytes, reiksmiu (medzio, zmogaus ir namo piesiniu) reiks palaukti 2 savaiciu, buvau tikrai atsivezusi i Vilniu tas reiksmes, nes bendradarbes norejo, kad jas pratestuociau, o pasirodi vel isgabenau pas tevus i Kauna. taigi tik po poros savaiciu pas juos vaziuosiu, tai butinai atsivesiu  Galesit ne tik aukles pratestuoti, bet ir visus kitus jums rupimus zmones, ypac vaikai, kai jau paiso aiskiau, labai atsiskleidzia per piesinius
Neiskenciau ir as neisiterpus. Laikas grizti i darba, tai kaip tik ieskau aukles. Praktikuoju toki dalyka kaip keliu dienu bandomaji laikotarpi. Aisku, tai suveikia tik tada, kai gali buti salia ir stebeti, kaip aukle dirba. Zinoma, visas aukles charakteris neatskleis, taciau visada "islenda" ar zodis, ar veiksmas, ar nuotaikos svyravimai, kurie yra nepriimtini. Taip galima stebet, kaip aukle elgiasi ivairiose situacijose, ar sugeba vaika nuramint, suvaldyt, kaip vaikas reaguoja.
Vis kalbam, kaip aukles elgiasi namuose. O ar zinot, kas vyksta, kai ji su vaiku iseina i lauka? Ar matet, kaip susedusios aukles plepa ar zurnalus skaito, o metinukai vaikai karstosi kopetelemis be prieziuros. Arba kaip vaikai tempiami i parduotuves ir i ju kisenes prikisama smulkiu prekiu, kad auklei nereiketu moketi ( jei pagaus, pasakys, kad vaikas isidejo). Taigi, jei aukle priziuri vyresni vaikuti, labai pravartu butu vaika paklausineti, ka jis veike visa diena. Arba taikyti ta pacia piesimo terapija vaikui, ir suzinosit, ar aukle vaikui patinka (reikia atkreipti demesi, kokiomis spalvomis vaikas piesia).
Mama_ir_Aukle
2004 02 27, 17:15
| QUOTE (Aurelia @ 2004 02 23, 15:49) | mamytes, reiksmiu (medzio, zmogaus ir namo piesiniu) reiks palaukti 2 savaiciu, buvau tikrai atsivezusi i Vilniu tas reiksmes, nes bendradarbes norejo, kad jas pratestuociau, o pasirodi vel isgabenau pas tevus i Kauna. taigi tik po poros savaiciu pas juos vaziuosiu, tai butinai atsivesiu  Galesit ne tik aukles pratestuoti, bet ir visus kitus jums rupimus zmones, ypac vaikai, kai jau paiso aiskiau, labai atsiskleidzia per piesinius |
Mielosios mamytės, TIKRAI nepratestuosite auklių pačios. Žinoma, aštrūs žmogaus nagučiai nemažai reikš ir sveiko proto tėveliams, tačiau šia metodika dirba tik profesionalai, baigę klinikinę psichologiją, turintys ne mažesnį nei magistro laipsnį. Baigusiems kitos pakraipos psichologijos studijas šių testų imtis būtų neprofesionalu - jie yra tik susipažinę, tačiau neįvaldę metodikos. Mums būtų daug pigiau patiems "testuoti" aukles, jei užtektų žinoti tik keletą požymių. Šie (skelbiami visuomenei) požymiai tinkami tik daugmaž įsivaizduoti vaiko būseną, pastebėti vieną kitą problemą, tačiau ir čia išvadą turėtų padaryti profesionalai.
O jeeeeeezau, dabar tik paskaiciau apie Katre Gurauskiene... Taigi as jos vos i aukles nepaemiau, salia visai gyvena, rekomendaciju kruvos - tik jau labi saldi pasirode ir vyras buvo pries, nu sako negaliu paaiskint, bet nepatinka man jinai... siaube siaube... dabartine aukle tai tik i pati balciausia sarasa rasyciau, bet ne per agentura, o per pazistamus radau
| QUOTE (Mama_ir_Aukle @ 2004 02 27, 17:15) | 1...Mielosios mamytės, TIKRAI nepratestuosite auklių pačios...
2... tačiau šia metodika dirba tik profesionalai, baigę klinikinę psichologiją, turintys ne mažesnį nei magistro laipsnį...
3...Baigusiems kitos pakraipos psichologijos studijas šių testų imtis būtų neprofesionalu - jie yra tik susipažinę, tačiau neįvaldę metodikos... |
1. Mes ir nesiruoshiam testuoti, tiesiog idomu, juolab ivairus psichologiniai testai irgi neuztikrina 100%. O savo nuomone jau galima susidaryti ir ish paprasto pieshinio ar kalbos manieru. 2. Net ir aukshchiausia ishsilavinima, didele patirti turintys vertintojai taipogi zhmones, o zhmones klysta. 3. Tam, kad pasakyti ar zhmogus yra geras, nemanau, jog reikia baigti kazhkokius mokslus. Mano senele nebaige ne vienos klases, bet puikiai pasakydavo viska apie mano draugus vien tik pazhvelgusi i juos _________________ piktas ababos vyras.
Riva tau pasisekė, kad nepaėmei tos Katrės Gurauskienės.Taip ji turi krūvas rekomendacijų, daug nuotraukų, dirbusi daug metų aukle. Labai jau maloni atrodo, net perdaug maloni.Tas nuolatinis gyrimasis, lakstymas iš paskos.Iš pradžių atrodo labai pateiginga, švelni, bet po ta labai gerai užmaskuota kauke slypi demonas. Jei nebūtumėm nufilmavę niekada nebūčiau patikėjusi, gerai, kad dar ir su garsu buvo, tai ir pyktį buvo galima išgirsti. Nebūtų taip abidna buvę, jei ji būtų buvusi vienintelė kandidatė.O rinkomės tai iš kokių 7 auklių ir būtinai ją turėjom išsirinkti.Dabar save visą laiką kaltinu. Na bet tikriausiai taip jau mums lemta buvo, tokia pamoka gera visam gyvenimui.
mamukas
2004 02 28, 11:32
Jei pas kuria versis tokia aukle is Kauno - Danute.. pensinio amziaus jau , taciau laaabai guvi.. Dabar nebepamenu josios pavardes.. Oij, neimkit - ir apvoge, ir is vaiko nesamones padare.. Ir dar grasino josios dukteru vyrai musu automobili susprogdinti, namus padegti ir t.t. :/ Ir tik del to, kad as ja atleidau.. :/ Iskele is kart vaju...
Aurelia
2004 02 28, 20:27
| QUOTE (Mama_ir_Aukle @ 2004 02 27, 17:15) | Mielosios mamytės, TIKRAI nepratestuosite auklių pačios. Žinoma, aštrūs žmogaus nagučiai nemažai reikš ir sveiko proto tėveliams, tačiau šia metodika dirba tik profesionalai, baigę klinikinę psichologiją, turintys ne mažesnį nei magistro laipsnį. Baigusiems kitos pakraipos psichologijos studijas šių testų imtis būtų neprofesionalu - jie yra tik susipažinę, tačiau neįvaldę metodikos. Mums būtų daug pigiau patiems "testuoti" aukles, jei užtektų žinoti tik keletą požymių. Šie (skelbiami visuomenei) požymiai tinkami tik daugmaž įsivaizduoti vaiko būseną, pastebėti vieną kitą problemą, tačiau ir čia išvadą turėtų padaryti profesionalai. |
Testo "zmogus, medis, namas" reiksmes yra paprastos, kaip trys kapeikos  Ten ir vidurini issilavinima turinti mamyte viska supras:)to testo analizei nereikia klinikinio psichologo issilavinimo...ir tos pas jus psichologes garantuoju, kad pirmus testus analizuodamos naudojosi lentelemis, reiksmiu zinynais, tik praktinio igudzio pasekoje jos tai gali analizuoti be brosiuros panoseje:) As suprantu, kad tamstai biznis ir nera jokio noro, jei testo atsakymai atsirasti inernete, bet as atspausdinsiu, nes man tai vaiku gaila, kurie kencia nuo tokiu pyp aukliu...ir nematau nieko blogo, jei mamos pacios ieskosi aukliu ir piesini gales pasianalizuoti pacios.
Aurelia
2004 03 01, 16:17
mama ir aukle, viskas yra ok! tiesiog ne visos mamos turi galimybe tarkim kreiptis i agenturas, ne visoms priimtinos salygos, o ir... gudriu zmoniu yra, kurie keiciasi kaip chamelionai, taip kad tuo atveju negali kaltinti nei agenturos blogai apibudinusios pasirinkta asmeni, nei saves, kad toki zmogu pasirinkai, tiesiog gali tik stebetis to zmogaus begaliniu sugebejimu pavirsti tuo kuo reikia, na siuo atveju nuostabia aukle, o kai nematai...demonu.... As pati, jei rinksiuosi aukle, kreipsiuosi i agentura greiciausiai, del garantiju, rekomnedaciju ir viso pilno paketo pratestavimo, bet jau mano vyras 100 % uz... taigi kiekvienam savo:) gal man ir jusu pagalbos dar reikes, o gal ir pati su viskuo susitvarkysiu ir dar 100 gal
| QUOTE (Mama_ir_Aukle @ 2004 03 01, 14:52) | | Nematau nieko blogo, jei mama išsirinks geresnį variantą iš galimų kandidačių (jei tai padės). Nėra ir iliuzijų, kad visos šeimos kreipsis į agentūrą. Tačiau nežinau, ar sėstumėte į mašiną, kurios vairuotojas yra tiktai girdėjęs, kaip reikia vairuoti, nors žinote, kad ir profesionalai kartais padaro avarijų. |
ar agentura atsako uz aukles elgesi darbo metu? Ar prisiima isipareigojimus - tame tarpe ir atlyginti atsiradusiu nuostolius.
Mama_ir_Aukle
2004 03 02, 19:42
| QUOTE (Silvute @ 2004 03 01, 15:12) | | ar agentura atsako uz aukles elgesi darbo metu? Ar prisiima isipareigojimus - tame tarpe ir atlyginti atsiradusiu nuostolius. |
Agentūra nori teikti tokias garantijas, paremtas verslo draudimu, tačiau draudimo bendrovės nežino, kaip įvertinti tokią specifinę riziką. Labai tikiuosi, kad šis klausimas spręsis.
Mama_ir_Aukle
2004 03 02, 20:01
| QUOTE (Aurelia @ 2004 03 01, 14:17) | mama ir aukle,
viskas yra ok! tiesiog ne visos mamos turi galimybe tarkim kreiptis i agenturas, ne visoms priimtinos salygos |
Žinoma, imti auklę iš agentūros yra nepigu (nors, įvertinus riziką, daug pigiau nei įsileisti nepažįstamą žmogų). Stengiamės nekelti kainų, kad paslauga būtų prieinama. Tačiau galima ir testuoti savo išsirinktą kandidatę (150 Lt). Jei norisi dar pigiau - ieškoti pažįstamo klinikinio psichologo. Juk dėl savo vaiko tėvai gali bent tiek padaryti.
| QUOTE (Mama_ir_Aukle @ 2004 03 02, 20:01) | | QUOTE (Aurelia @ 2004 03 01, 14:17) | mama ir aukle,
viskas yra ok! tiesiog ne visos mamos turi galimybe tarkim kreiptis i agenturas, ne visoms priimtinos salygos |
Žinoma, imti auklę iš agentūros yra nepigu (nors, įvertinus riziką, daug pigiau nei įsileisti nepažįstamą žmogų). Stengiamės nekelti kainų, kad paslauga būtų prieinama. Tačiau galima ir testuoti savo išsirinktą kandidatę (150 Lt). Jei norisi dar pigiau - ieškoti pažįstamo klinikinio psichologo. Juk dėl savo vaiko tėvai gali bent tiek padaryti.
|
sveiki,
nenoriu sakyti, kad samdyti aukle per agentura yra blogai... gal tai is tiesu vienintelis atvejas..., kuris nutiko mums Mes su vyru padarem ta "bent tiek" del savo vaiko ir sumokejom 295 Lt. Issirinkom Jusu klinikiniu psichologu pratestuota aukle Stase. Ji yra aprasyta anksciau sioje temoje kaip viena is juoduju aukliu saraso. Todel noriu pasakyti, kad aukliu testavimai ir psichologiniai testai nera 100 % uztikrinti.
siuo savo pasakymu nenoriu daryti jokios antireklamos nei klinikiniams psichologams, nei agenturoms (gal is tiesu yra zmoniu, kurie dziaugiasi geromis auklemis, pratestuotomis geriausiu specialistu), tiesiog tai asmenine musu seimos patirtis
Mama_ir_Aukle
2004 03 03, 11:33
Mieloji Ababa,
kaip ir rašiau, ir profesionalai kartais padaro avarijų. Tačiau man tai skaudus atvejis ir pamoka. Visa laimė, kad tokie "falšyvi" žmonės pakliūna pas mus itin retai. Ilgai kalbėjomės su psichologe ir padarėme tą pačią išvadą dėl Stasės kaip ir Jūs - kad tai sovietinio supratimo apie darbą sugadintas žmogus, kuris net pats nesusivokia darąs blogai.
Monikule
2004 03 03, 11:44
Juridine prasme is tikro labai idomus klausimas. Idomu dar ir tai, ar agentura kontroliuoja, ar su aukle sudaroma darbo sutartis? nes jei agenturos darbas apsiriboja tik kandidaciu pasiula, tai is esmes, apie koki zalos atlyginima galima kalbeti? juk pats pasirenki, agentura siulo nemazai kandidatu. Neteko matyti nei vienos sutarties su agentura, vat pamacius butu idomu paanalizuoti  As cia tiesiog siaip mastau, realiai is abieju, tiksliau is visu triju (agentura, aukle, tevai) pusiu matau idomiu problemu.
Mama_ir_Aukle
2004 03 03, 11:44
Apie žalą kalbama konkrečiai su nukentėjusiuoju.
asfaltuota
2004 03 03, 15:40
| QUOTE (Monikule @ 2004 03 03, 09:44) | Juridine prasme is tikro labai idomus klausimas. Idomu dar ir tai, ar agentura kontroliuoja, ar su aukle sudaroma darbo sutartis? nes jei agenturos darbas apsiriboja tik kandidaciu pasiula, tai is esmes, apie koki zalos atlyginima galima kalbeti? juk pats pasirenki, agentura siulo nemazai kandidatu. Neteko matyti nei vienos sutarties su agentura, vat pamacius butu idomu paanalizuoti 
As cia tiesiog siaip mastau, realiai is abieju, tiksliau is visu triju (agentura, aukle, tevai) pusiu matau idomiu problemu. |
Vat tas teisinis neapibrėžtumas yra dar viena priežastis kodėl nusprendžiau rinktis ne auklę o lopšelį. Apvogs, tai tiek to- daiktai tai niekis, bet jei ką padarys tavo vaikui išeina, kad jos net į teismą negalėsi paduoti, nes pati kalta, kad palikai vaiką su svetimu žmogum...O ypač kai esi nelegalus darbdavys, geriau išvis po lapais slėptis, nes dar pats kaltas liksi....
Lialius
2004 03 03, 19:14
Noriu islieti savo emocijas... sakes, kaip susikniso nuotaika... Jau turejau vilti, kad nebloga aukle susiradau... pypt... pirmo pokalbio metu mergina i ja reagavo normaliai.. Siandien buvo pirmoji diena, kai atejo dirbti valandininke (pries ilgas darbo dienas)... nu ir ka... Kol vaiksciojo lauke, tai mergina buvo rami... o veliau kitas dvi valandas vaikas nebuvo i save panasi.. muistesi, reke, pyko... net valgydama pyko...Sakes, ka daryti? Kaip nenoriu ieskoti vel... Nenoriu ir savo aukselio kankinti... Pypt.. tuoj zliumbsiu... Pypt...
mamulia
2004 03 03, 21:42
| QUOTE (Lialius @ 2004 03 03, 19:14) | | Noriu islieti savo emocijas... sakes, kaip susikniso nuotaika... Jau turejau vilti, kad nebloga aukle susiradau... pypt... pirmo pokalbio metu mergina i ja reagavo normaliai.. Siandien buvo pirmoji diena, kai atejo dirbti valandininke (pries ilgas darbo dienas)... nu ir ka... Kol vaiksciojo lauke, tai mergina buvo rami... o veliau kitas dvi valandas vaikas nebuvo i save panasi.. muistesi, reke, pyko... net valgydama pyko...Sakes, ka daryti? Kaip nenoriu ieskoti vel... Nenoriu ir savo aukselio kankinti... Pypt.. tuoj zliumbsiu... Pypt... |
o tai aukle bloga? gal tiesiog tavo  tiesiog nepripazysta svetimo zmogaus,gal iprast reikia? pabukit kartu keleta dienu,paskui po truputi prisipratinsit?  ne visi vaikai is karto pasilieka noriai ir meiliai su svetimu
Lialius
2004 03 03, 21:53
| QUOTE (mamulia @ 2004 03 03, 21:42) | o tai aukle bloga? gal tiesiog tavo tiesiog nepripazysta svetimo zmogaus,gal iprast reikia? pabukit kartu keleta dienu,paskui po truputi prisipratinsit? ne visi vaikai is karto pasilieka noriai ir meiliai su svetimu |
Nu, kad ne.. mano mazoji  labai draugiskai ziuri i visus zmones - visi jai jau draugai. Buvo tarpas, kai nemate svetimu zmoniu kai buvo salciai dideli, tai budavo skandalai pamacius svetima ar seniau matyta zmogu. O dabar kiekviena diena mato skirtingus zmones..ir nieko... Gal visgi netiko aukle? Nezinau net ka galvoti... Dvi valandas buvo skandalas, o tik jai isejus vel vaikas buvo auksinis????
mamulia
2004 03 03, 22:01
| QUOTE (Lialius @ 2004 03 03, 21:53) | Nu, kad ne.. mano mazoji labai draugiskai ziuri i visus zmones - visi jai jau draugai. Buvo tarpas, kai nemate svetimu zmoniu kai buvo salciai dideli, tai budavo skandalai pamacius svetima ar seniau matyta zmogu.
O dabar kiekviena diena mato skirtingus zmones..ir nieko... Gal visgi netiko aukle? Nezinau net ka galvoti... Dvi valandas buvo skandalas, o tik jai isejus vel vaikas buvo auksinis???? |
 matyt biolaukai nesutapo
Monikule
2004 03 04, 09:40
Lialiau, tikrai neskubek daryti isvadu!!!! bent tris dienas leisk pabandyti vaikui priprasti... Siaip tai as planuoju tris savaites pratinti vaika prie aukles - pirma savaite kartu bunant, per antra ir trecia paliekant vis ilgesniam laikui vienas. ir tai manau, kad kuri laika nerami mano mergina bus, nes jau maminuke tai nereali...
Lialiau, o gal tau daugiau aukliu reikejo pabandyti? As siuo metu keiciu aukle, nes maniske surado geriau apmokama darba. Galiausiai atsirinkau dvi paneles, tai vienos is pirmo ir is antro karto sunus nepripazino. Nors man ji labiau patiko, rimtesne pasirode  O su antraja kandidate is karto rado bendra kalba  Bet vis tiek apie dvi savaites pratinsiu prie naujosios aukles, kad nebutu vaikui soko del tokio pasikeitimo Su pirmaja aukle irgi po truputeli pratinau apie dvi-tris savaites.
|
|