Kai gime mazasis sunelis, jokiu bedu su vyresniuoju nebuvo. Visi trys augome namuose. Kai mazajam suejo 7-8men prasidejo ju tarpusavio nesutarimai, mazasis trukdo zaisti, didysis pyksta
Labas, auginu du berniukus. Vyresneliui beveik 4m, o mazajam 1m 5men. Noreciau, kad atsilieptu mamytes, kuriu vaikuciai panasaus amziaus skirtumo. Kaip jusu vaikai bendrauja tarpusavyje, ar daznai pykstasi, pavydi demesio ir pan. Kokios iskyla problemos ir kaip jas sprendziate...
Kai gime mazasis sunelis, jokiu bedu su vyresniuoju nebuvo. Visi trys augome namuose. Kai mazajam suejo 7-8men prasidejo ju tarpusavio nesutarimai, mazasis trukdo zaisti, didysis pyksta QUOTE(linosska @ 2010 09 23, 15:03) Na,galiu jus paguosti tik tuo,kad jūs ne viena tokia
As auginu vienodo amziaus. Gincai, mustynes, verksmai irgi lydi. Bet nuo pat mazens mokinu dalintis. jeigu praso sausainio tada duodu antra ir sakau duok/nunesk sesei/broliui. Visi zaislai pas mus skirtingi, nepirkom vienodu tam kad ismoktu dalinti. Taip pat reikia ismokyti kad vaikai ismoktu laukti kol vienas pazais o paskui kitam tenka tas daiktas. Daznai tenka taikyti atvesimo minuteles. uz dalijimasi giriama, uz atemima bari/paaiskini kodel zaidzia vienas ar kitas, dar bandau atitraukti kokia kita veikla.
Sunku su vaikais. Ypac kai du yra. O tevu pareiga mokyti ir lavinti vaikus. Tam ir gimdom juos. Sekmes.
na pas mane vienas, bet papasakosiu kaip mama pasakojo man ji yra viena is dvyniu turi broli dvyni sake mama visada pirkdavo abiem po vienoda zaisla, jei vienam masina tai ir kitam, jei sesei lele tai ir broliui lele, ir jokiu problemu nubudavo
QUOTE(linosska @ 2010 09 23, 14:03) Labas, auginu du berniukus. Vyresneliui beveik 4m, o mazajam 1m 5men. Noreciau, kad atsilieptu mamytes, kuriu vaikuciai panasaus amziaus skirtumo. Kaip jusu vaikai bendrauja tarpusavyje, ar daznai pykstasi, pavydi demesio ir pan. Kokios iskyla problemos ir kaip jas sprendziate... Kai gime mazasis sunelis, jokiu bedu su vyresniuoju nebuvo. Visi trys augome namuose. Kai mazajam suejo 7-8men prasidejo ju tarpusavio nesutarimai, mazasis trukdo zaisti, didysis pyksta mūsų vyresnėlis jaunesnis už jūsų Lauryną mėnesiu, o mažėlis už Liutaurą- vos dviem dienomis Taigi, amžius tiesiog identiškas, ir aprašyta situacija pilnai atspindi mūsiškę Tačiau pas mus problemos dar rimtesnės.. Dičkis iš prigimties yra jautresnis, uždaresnis... Kai gimė broliukas, džiaugėsi juo, nešė jam žaislus.. Kai mažius pradėjo šliaužioti, ropoti ir pasiekti jo daiktus, meilė baigėsi Karo zona išties buvo kone kasdien, kaip ir mūsų šauksmai vyresnėliui: "neskriausk brolio, netampyk, neatimk jo žaislų, nestumdyk ir t.t." Jei tik mažių paimdavau ant rankų, dičkis užsibliaudavo ir žviegte prašydavosi ant rankų, jei bent kiek parodom dėmesio daugiau mažajam, didysis stumia jį į šoną ir per klyksmus prašosi jo pats... Kasdien ašaros, pykčiai, kažkoks chaosas namuose Bandėm ir gražiuoju jam aiškint, ir grasinti gavimu per užpakaliuką (vaikas šiaip gyvenime nėra nei diržo gavęs, jei kokių kitų fizinių bausmių...) Kol...... vieną dieną (prieš du mėnesius) didysis pradėjo mikčioti Kai apsilankėme pas neurologą, paaiškėjo, kad pas jį verbaliniai (negarsiniai) tikai atsirado jau daugiau nei pusmetis atgal (būtent tada, kai pradėjo kovoti, konkuruoti dėl žaislų, dėmesio su broliu)... Iš pradžių tai buvo mirkčiojimas (buvo žiema, mes manėm, kad į akytes vėjas pripūtė Neurologė išaiškino, kad tai nuoseklus tikų sunkėjimas- nuo paprasčiausio mirkčiojimo iki stipresnio vokalinio tiko- mikčiojimo... Ir, anot jos, tikai atsirado dėl dėmesio stokos, dėl pastovaus konkuravimo su broliu, dėl atsiradusio nesaugumo jausmo... Dabar jau du mėnesius lankom psichologę, logopedę ir kasdien bent pusvalandį dėmesį skiriam VIEN didžiajam sūnui.. Pvz., einu vien su juo pasivaikščioti, stebim aplinką, kalbamės ir t.t. Arba užsidarau su mažium kambaryje, o vyras vien su dičkiu stato pilis iš kaladėlių... Ir efektas yra- vaikai nebesimuša, dičkis jau pradėjo dalintis sausainiais ar mašinėlėmis su broliu Labai būtų įdomu periodiškai sužinoti, kaip sekasi Jums
Mes auginame 10, 4 ir 1,7 metuku mergytes. Idomiausia tai, kad 4 metuku dukryte pavydi vyresneles demesio, nes si daugiau lepinasi su mazele. O siaip jokio pavydo, jokiu kaprizu ir priekaistu
Aciu, mamytes uz atsakymus
Magdat , smagu, kad musu vaikuciai beveik panasiu amziu. Labai gaila, kad visa situacija daejo net iki mikciojomo Ugzzy , as irgi esu girdejusi patarima- nesikisti i ju santykius. Nes jiems susipesus mazasis tuoj rekia, bega pas mane, o mes jau automatiskai kaltiname didiji JAu nebezinau, kaip geriau ir teisingiau elgtis?????? Beja, musu mazasis labai reikalauja demesio, jei Lauryna satsiseda man ant keliu, tai mazasis puola, traukia ji salyn, pats lipa pas mane.. Ir taip maza kas, tuoj bega pas mane skustis Jau man svyra rankos QUOTE(linosska @ 2010 10 04, 23:16) , mazasis labai musasi, Laurynui ir plaukus pesa, ir daiktus meta.. Jau man svyra rankos mano mažoji ir mušasi,gauna nuo brolio,bet vistiek toliau mušasi,spardosi iki ašarų ašarėlių.Muša ji ir mane,ir tėvą,ir šunį!Mėto žaislus supykus.Sakau jai,kad jei mušiesi rankytė nukris,jai dzin.Dičkį tuo jau galiu pagąsdint,prisibijo kiek,susimąsto,mažoji ne linosska jūs labai stipriai dėl to nesinervuokit,ramiau į tai žiūrėkit,nors ir man visko buvo,bet su daugeliu,kas jau dabar suaugę,ir turi brolių seserų,kalbėjau visi sakė,kad mušėsi,o dabar kuo puikiausiai sutaria,ir tikrai neišaugo kokie tai monstrai ar blogiečiai QUOTE(linosska @ 2010 10 04, 22:16) Magdat , smagu, kad musu vaikuciai beveik panasiu amziu. Labai gaila, kad visa situacija daejo net iki mikciojomo ačiū užpalinkėjimus QUOTE(ugzzy @ 2010 10 05, 13:24) *Jei abu pradeda peštis,kuris sėdės man ant kelių,tai sakau jei norit,sėdit abu,nes jūs mano abu vaikai ir aš jus myliu vienodai ** linosska jūs labai stipriai dėl to nesinervuokit,ramiau į tai žiūrėkit,nors ir man visko buvo,bet su daugeliu,kas jau dabar suaugę,ir turi brolių seserų,kalbėjau visi sakė,kad mušėsi,o dabar kuo puikiausiai sutaria,ir tikrai neišaugo kokie tai monstrai ar blogiečiai *dėl sėdėjimo ant kelių dviese pritariu ** Tačiau, manau, nereikia visiškai nekreipti dėmesio į brolių tarpusavio santykius... Nekontroliuojami jie gali įtakoti vaikų charakterį... Nepamenu kur skaičiau, bet įsidėmėjau tokią mintį- sunkiausias šeimos modelis tas, kurioje auga du vaikai.. Kai auga vienas, jis visuomet gauna tėvų dėmesį ir su niekuo nekonkuruoja, jam nekyla noras būti geresniu ar blogesniu, jam nėra nuoskaudų ir pan.. Kai auga trys ir daugiau, jau atsiranda bendraminčių... Tiksliau, jei tėvai tam tikru metu rodo dėmesį vienam vaikui, "nuskriausti" būna du.. Jie jau kaip komanda, palaiko vienas kitą jiems "sunkiu metu".. (aišku, aš hiperbolizuoju, čia tik vaikams atrodo, kad kažkas yra mylimesnis ir brangesnis...) O kai auga du- vyrauja amžina konkurencija.. Visuomet vienam vaikui atrodo, kad KITAS tėvų meilės, globos ir dėmesio gauna daugiau nei jis... Jis lieka VIENAS su savo nuoskauda... Ir štai tokioje situacijoje itin svarbu tėvams neišskirti nė vieno iš vaikų, nelyginti jų, nesakyti, kad tas gudresnis, greitesnis, neaiškinti, kad "tu vyresnis, didesnis, o jis mažas, silpnas" Linosska, manyčiau, Liutauro mušimasis ir tam tikra agresija ir yra atsiradusi dėl kovos už būvį QUOTE(linosska @ 2010 10 10, 22:00) O jūs vyresnėlį leidžiate į darželį? Mes tai akivaizdžiai pastebime- jei vyresnėlis kokią savaitę būna namuose (neina nei į darželį, nevežam pas senelius ir t.t.), tai tikriausiai iš tos"rutinos" pasidaro pikčiau nusiteikęs prieš mažėlį. Tada ir žaidžiant būna agresyvesnis, ir daiktų labiau nepasidalija... O va tomis dienomis, kai pėdina į daržą, brolių bendravime akivaizdus pašviesėjimas Įlekia namo dičkis pro duris ir šaukia: "Mama, kur brolis??!!!!" Tada nespėjęs nusivilkti jau kviečia mažiuką žaisti (matosi, pilnas įspūdžių, nėra ko ant brolio pykti Eina ir musiskis i darzeli, bet retai taip brolio pasiilgsta. Dar pasako grizes: as darzeli prisidukau, su tavimi nenoriu zaisti QUOTE(linosska @ 2010 10 13, 15:14) Eina ir musiskis i darzeli, bet retai taip brolio pasiilgsta. Dar pasako grizes: as darzeli prisidukau, su tavimi nenoriu zaisti na, šiaip ir pas mus visokiausių rytų būna QUOTE(ugzzy @ 2010 10 01, 14:36) Na,galiu jus paguosti tik tuo,kad jūs ne viena tokia Pas mane tarp panų 4 metai...ir karo stovis daba.....
pas mus irgi budavo kai mazasis dar net neropojo, tai didelis pavydas budavo ( tarp vaiku 2.5m skirtumas) ir kakta maziukui iki kraujo buvo pravares, dabar tai abu siunta, abu musasi, abu ar pakaitom bliauna, be reikalo nesikisu i ju reikalus, pasimusa pabliauna ir vel taika dazniausiai. dabar abu eina i darzeli, i ta pacia grupe ir kas keisciausia jie vienas kitam nenusibosta, eina net i daile kartu darzelyje, vienas be kito negali
Pas mus amziaus skirtumas pusantru metu.Vyresnis vaikas anksciau labai pavydejo demesio,sunkiausia budavo mazaja uzmigdyt.Nu tycia klykaudavo triuksmaudavo,as vis tildydavau, tildydavau.Ir vienas nebudavo, visur mamai is paskos.Tik mazoji nuo ranku nulipdavo iskart vyresnelis prasydavosi,vyresnio tiek nenesiodavau(sunkus), tai labai pykdavo.Skirdavome demesio vyresniam, stengdavausi ir dabar stengiuosi skirti laiko vien tik jam,bet pavydas buvo ir yra.gal dabar mazesnis. dabar pazaidzia vienas be problemu ir su sesute daug zaidzia begioja po namus sokineja ant lovu,graziausia buna kai suvalgo sauksta sriubos bega per visus namus ir nukrenta kitam kambary ant grindu(cia daro kaip gustavo enciklopedijoje).Be galo grazu kai tokie maziukai kartu zaidzia, juoko pilni namai
daznai nuskriaudzia sese ir tycia ir netycia.zaislais vyresnis visiskai nesidalija, pamato, kad sesuo kazka pasieme, pribega atima.Bandom aiskinti, kad kas pirmas pasiima, tai to zaislas ir yra, bet nepadeda.Ir cia nepadeda vienodu zaislu pirkimas atims viena,sesei duosim kita iskart ir kita atims, visus iki vieno zaislus atims.Mano neduosiu ir viskas. Pas mus jaunele(man taip atrodo) pastoviai jauciasi skriaudziama,terorizuojama, viska is jos atimineja stumdosi supykes, o jinai mergaite geros sirdies viska atiduoda ko jos praso
Kai vaikai ūgteli, mažas amžiaus skirtumas tampa privalumu... Mano sūnūs dideli draugai.
Jungiuosi prie tikinciu, kad santykiai tarp vaikuciu taisysis tik i gera
Atrandu ir as jau valandeliu, kai broliukai graziai bendrauja. Abu zaidzia, o kai mazasis uzsigauna, didysis pucia ta vietele broliukui, kur uzsigavo. Sakykite, kokius zaidimus jus zaidziate namuose, kad butu galima itraukti abu vaikucius? ir kad visa seima kartu? |