Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Amziaus skirumas tarp vaiku 2-3 metai.
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
linosska
Labas, auginu du berniukus. Vyresneliui beveik 4m, o mazajam 1m 5men. Noreciau, kad atsilieptu mamytes, kuriu vaikuciai panasaus amziaus skirtumo. Kaip jusu vaikai bendrauja tarpusavyje, ar daznai pykstasi, pavydi demesio ir pan. Kokios iskyla problemos ir kaip jas sprendziate...

Kai gime mazasis sunelis, jokiu bedu su vyresniuoju nebuvo. Visi trys augome namuose. Kai mazajam suejo 7-8men prasidejo ju tarpusavio nesutarimai, mazasis trukdo zaisti, didysis pyksta doh.gif Dabartine situacija- vos ne karo zona kasdien doh.gif Mazasis labai ikyrus, vis lenda prie brolio..o viskas pasibaigia apsistumdymais, apsipesiojimais doh.gif man jau svyra rankos doh.gif Kaip teisingiau isikisus i ju santykius, kad ne vienas neliktu nuskriaustas? aisku, buna kad ir graziai draugauja, bet retokai.
Safyrinė
QUOTE(linosska @ 2010 09 23, 15:03)
Labas
*

Na,galiu jus paguosti tik tuo,kad jūs ne viena tokia 4u.gif man ir rankos svyra,ir verkiu, ir pykstu,rėkiu,nes situacija analogiška ir pas mus.Skirtumas tarp vaikų nepilni 2metai.Vyresnėlis baisiai pavydus,gaili mažajai visko,ana gi,erzina jį pastoviai,tuos žaislus atimdama iš po nosies,ir bėga pas mane,kad ją apginčiau.Mušasi abu baisiai...mažoji jau ir nenusileidžia.Namuose košmaras,amžina kova dėl vieno daikto,kad ir kas tai bebūtų doh.gif Ir ką bedarysi nieks nepadeda.Dabar mažai įsikišu,nebent tuo atveju,kai matau,kad jau blogai baigsis...abiem pasakiau,kad neitų ir nesiskųstų.Nors,kad ir kaip jie besimuštų ir besipyktų,viens be kito negali biggrin.gif abu visur kartu .Dičkis net ir parduotuvei būdamas,jei jam leidžiu kažką išsirinkti skanaus,visad ima 2 vnt.,sako: man ir sesei.Nors grįžus iš parduotuvės dar ilgai reik prašyt,kad tą,sesei išrinktą skanumyną,atiduotų mirksiukas.gif Tiesa,vaikų amžius beveik 4m ir 2m.
Sazi
As auginu vienodo amziaus. Gincai, mustynes, verksmai irgi lydi. Bet nuo pat mazens mokinu dalintis. jeigu praso sausainio tada duodu antra ir sakau duok/nunesk sesei/broliui. Visi zaislai pas mus skirtingi, nepirkom vienodu tam kad ismoktu dalinti. Taip pat reikia ismokyti kad vaikai ismoktu laukti kol vienas pazais o paskui kitam tenka tas daiktas. Daznai tenka taikyti atvesimo minuteles. uz dalijimasi giriama, uz atemima bari/paaiskini kodel zaidzia vienas ar kitas, dar bandau atitraukti kokia kita veikla.

Sunku su vaikais. Ypac kai du yra. O tevu pareiga mokyti ir lavinti vaikus. Tam ir gimdom juos.

Sekmes.
*INSOMNIA*
na pas mane vienas, bet papasakosiu kaip mama pasakojo man ji yra viena is dvyniu turi broli dvyni sake mama visada pirkdavo abiem po vienoda zaisla, jei vienam masina tai ir kitam, jei sesei lele tai ir broliui lele, ir jokiu problemu nubudavo rolleyes.gif
Lotyna
QUOTE(paggy_bundy @ 2010 10 01, 21:30)

Sunku su vaikais. Ypac kai du yra. O tevu pareiga mokyti ir lavinti vaikus. Tam ir gimdom juos.

Sekmes.
*

drinks_cheers.gif
magdat
QUOTE(linosska @ 2010 09 23, 14:03)
Labas, auginu du berniukus. Vyresneliui beveik 4m, o mazajam 1m 5men. Noreciau, kad atsilieptu mamytes, kuriu vaikuciai panasaus amziaus skirtumo. Kaip jusu vaikai bendrauja tarpusavyje, ar daznai pykstasi, pavydi demesio ir pan. Kokios iskyla problemos ir kaip jas sprendziate...

Kai gime mazasis sunelis, jokiu bedu su vyresniuoju nebuvo. Visi trys augome namuose. Kai mazajam suejo 7-8men prasidejo ju tarpusavio nesutarimai, mazasis trukdo zaisti, didysis pyksta  doh.gif  Dabartine situacija- vos ne karo zona kasdien  doh.gif  Mazasis labai ikyrus, vis lenda prie brolio..o viskas pasibaigia apsistumdymais, apsipesiojimais  doh.gif man jau svyra rankos  doh.gif  Kaip teisingiau isikisus i ju santykius, kad ne vienas neliktu nuskriaustas? aisku, buna kad ir graziai draugauja, bet retokai.
*

drinks_cheers.gif
mūsų vyresnėlis jaunesnis už jūsų Lauryną mėnesiu, o mažėlis už Liutaurą- vos dviem dienomis mirksiukas.gif
Taigi, amžius tiesiog identiškas, ir aprašyta situacija pilnai atspindi mūsiškę biggrin.gif
Tačiau pas mus problemos dar rimtesnės..
Dičkis iš prigimties yra jautresnis, uždaresnis... Kai gimė broliukas, džiaugėsi juo, nešė jam žaislus.. Kai mažius pradėjo šliaužioti, ropoti ir pasiekti jo daiktus, meilė baigėsi biggrin.gif
Karo zona išties buvo kone kasdien, kaip ir mūsų šauksmai vyresnėliui: "neskriausk brolio, netampyk, neatimk jo žaislų, nestumdyk ir t.t." doh.gif
Jei tik mažių paimdavau ant rankų, dičkis užsibliaudavo ir žviegte prašydavosi ant rankų, jei bent kiek parodom dėmesio daugiau mažajam, didysis stumia jį į šoną ir per klyksmus prašosi jo pats...
Kasdien ašaros, pykčiai, kažkoks chaosas namuose ax.gif
Bandėm ir gražiuoju jam aiškint, ir grasinti gavimu per užpakaliuką (vaikas šiaip gyvenime nėra nei diržo gavęs, jei kokių kitų fizinių bausmių...)
Kol...... vieną dieną (prieš du mėnesius) didysis pradėjo mikčioti verysad.gif
Kai apsilankėme pas neurologą, paaiškėjo, kad pas jį verbaliniai (negarsiniai) tikai atsirado jau daugiau nei pusmetis atgal (būtent tada, kai pradėjo kovoti, konkuruoti dėl žaislų, dėmesio su broliu)...
Iš pradžių tai buvo mirkčiojimas (buvo žiema, mes manėm, kad į akytes vėjas pripūtė doh.gif )... Paskui liežuvėliu vis laižydavo lūpas (tai atsirado slogos metu, manėm, kad išliko refleksas ir tiek)... Vėliau pradėjo kosčioti... Tas pasireiškė po bronchito ir galvojom, kad tai ligos liekamieji reiškiniai... Bet tie dalykėliai vis nedingo, kol galiausiai ėmė stringti raidelės... verysad.gif
Neurologė išaiškino, kad tai nuoseklus tikų sunkėjimas- nuo paprasčiausio mirkčiojimo iki stipresnio vokalinio tiko- mikčiojimo... Ir, anot jos, tikai atsirado dėl dėmesio stokos, dėl pastovaus konkuravimo su broliu, dėl atsiradusio nesaugumo jausmo...
Dabar jau du mėnesius lankom psichologę, logopedę ir kasdien bent pusvalandį dėmesį skiriam VIEN didžiajam sūnui.. Pvz., einu vien su juo pasivaikščioti, stebim aplinką, kalbamės ir t.t. Arba užsidarau su mažium kambaryje, o vyras vien su dičkiu stato pilis iš kaladėlių...
Ir efektas yra- vaikai nebesimuša, dičkis jau pradėjo dalintis sausainiais ar mašinėlėmis su broliu thumbup.gif Aišku, būna visko, tačiau suminiam rezultate matosi ryškus bendravimo pagerėjimas... thumbup.gif (gaila, bet mikčiojimas dar išlikęs verysad.gif )

Labai būtų įdomu periodiškai sužinoti, kaip sekasi Jums 4u.gif
evelinaite
Mes auginame 10, 4 ir 1,7 metuku mergytes. Idomiausia tai, kad 4 metuku dukryte pavydi vyresneles demesio, nes si daugiau lepinasi su mazele. O siaip jokio pavydo, jokiu kaprizu ir priekaistu smile.gif
linosska
Aciu, mamytes uz atsakymus 4u.gif

Magdat , smagu, kad musu vaikuciai beveik panasiu amziu. Labai gaila, kad visa situacija daejo net iki mikciojomo verysad.gif Net sunku isivaizduoti, kad taip gali nutikti del konkurencijos verysad.gif Nuosirdziai linkiu kuo greiciaiu atsisveikinti su sia beda 4u.gif
Ugzzy , as irgi esu girdejusi patarima- nesikisti i ju santykius. Nes jiems susipesus mazasis tuoj rekia, bega pas mane, o mes jau automatiskai kaltiname didiji blush2.gif Bandeme kelis kartus nesikisti, bet dar baisoka, nes jegos kaip ir dar nelygios, mazasis vos stipriau paliestas griuna doh.gif
JAu nebezinau, kaip geriau ir teisingiau elgtis??????
Beja, musu mazasis labai reikalauja demesio, jei Lauryna satsiseda man ant keliu, tai mazasis puola, traukia ji salyn, pats lipa pas mane.. Ir taip maza kas, tuoj bega pas mane skustis doh.gif Ko dar nebutu maza, mazasis labai musasi, Laurynui ir plaukus pesa, ir daiktus meta.. doh.gif As jau nebeapsitverusi, pasiemiau zabyte ir po tokiu poelgiu gauna jis man svelniai per rankytes blush2.gif Jis net kaimynu berniuka (jam bendraamzis) apmeto daiktais, kas po ranka su tuo ir meta i ji doh.gif Patarkite, ka tokiu atveju daryti?????
Jau man svyra rankos verysad.gif , kasdien karo laukas doh.gif
Safyrinė
QUOTE(linosska @ 2010 10 04, 23:16)
, mazasis labai musasi, Laurynui ir plaukus pesa, ir daiktus meta..  doh.gif  As jau nebeapsitverusi, pasiemiau zabyte ir po tokiu poelgiu gauna jis man svelniai per rankytes   blush2.gif Jis net kaimynu  berniuka (jam bendraamzis) apmeto daiktais, kas po ranka su tuo ir meta i ji  doh.gif Patarkite, ka tokiu atveju daryti?????
Jau man svyra rankos  verysad.gif , kasdien karo laukas  doh.gif
*

mano mažoji ir mušasi,gauna nuo brolio,bet vistiek toliau mušasi,spardosi iki ašarų ašarėlių.Muša ji ir mane,ir tėvą,ir šunį!Mėto žaislus supykus.Sakau jai,kad jei mušiesi rankytė nukris,jai dzin.Dičkį tuo jau galiu pagąsdint,prisibijo kiek,susimąsto,mažoji ne schmoll.gif ir gatvėje mane ar brolį muša,ir poliklinikoj doh.gif bet nesuku aš sau galvos,sakau jai,kad taip elgtis negalima,kad skauda,sugėdinu ją.Jei abu pradeda peštis,kuris sėdės man ant kelių,tai sakau jei norit,sėdit abu,nes jūs mano abu vaikai ir aš jus myliu vienodai wub.gif jei nemokat susitart,nelaikysiu nei vieno!Na,ir padeda,viens ant vienos kojos,kits ant kitos,apsikabinam pasibučiuojam ir tiek ir tereikia tos mamos...vėl nuo kelių ir toliau sau laksto! Ir,kas svarbiausia,stengiuos bent trumpam pabūti su vyresnėliu dviese,nes jam to reik,nereik net kažką ir labai veikti,svarbu vieni du.Tai jei vyras namie,aš su dičkiu ir į parduotuvę,ir į turgų einu,jei man reik kokių reikalų,popierių tvarkyt,aš jį pasiimu kartu.
linosska jūs labai stipriai dėl to nesinervuokit,ramiau į tai žiūrėkit,nors ir man visko buvo,bet su daugeliu,kas jau dabar suaugę,ir turi brolių seserų,kalbėjau visi sakė,kad mušėsi,o dabar kuo puikiausiai sutaria,ir tikrai neišaugo kokie tai monstrai ar blogiečiai mirksiukas.gif
magdat
QUOTE(linosska @ 2010 10 04, 22:16)
Magdat , smagu, kad musu vaikuciai beveik panasiu amziu. Labai gaila, kad visa situacija daejo net iki mikciojomo  verysad.gif Net sunku isivaizduoti, kad taip gali nutikti del konkurencijos  verysad.gif  Nuosirdziai linkiu kuo greiciaiu atsisveikinti su sia beda   4u.gif
*

ačiū užpalinkėjimus aciuks.gif

QUOTE(ugzzy @ 2010 10 05, 13:24)
*Jei abu pradeda peštis,kuris sėdės man ant kelių,tai sakau jei norit,sėdit abu,nes jūs mano abu vaikai ir aš jus myliu vienodai wub.gif jei nemokat susitart,nelaikysiu nei vieno!Na,ir padeda,viens ant vienos kojos,kits ant kitos,apsikabinam pasibučiuojam ir tiek ir tereikia tos mamos...vėl nuo kelių ir toliau sau laksto! Ir,kas svarbiausia,stengiuos bent trumpam pabūti su vyresnėliu dviese,nes jam to reik,nereik net kažką ir labai veikti,svarbu vieni du.Tai jei vyras namie,aš su dičkiu ir į parduotuvę,ir į turgų einu,jei man reik kokių reikalų,popierių tvarkyt,aš jį pasiimu kartu.
** linosska jūs labai stipriai dėl to nesinervuokit,ramiau į tai žiūrėkit,nors ir man visko buvo,bet su daugeliu,kas jau dabar suaugę,ir turi brolių seserų,kalbėjau visi sakė,kad mušėsi,o dabar kuo puikiausiai sutaria,ir tikrai neišaugo kokie tai monstrai ar blogiečiai mirksiukas.gif
*

*dėl sėdėjimo ant kelių dviese pritariu drinks_cheers.gif 100%, tik kad mažojo amžius dar toks, kad nesupranta, ką reiškia "arba/arba" biggrin.gif
** drinks_cheers.gif ir aš pati beveik iki pat pilnametystės su broliu vietos po saule nepasidalindavau...Nepanašūs mudu dabar į žiaurius ar šiaip kokius atstumiančius žmones biggrin.gif
Tačiau, manau, nereikia visiškai nekreipti dėmesio į brolių tarpusavio santykius... Nekontroliuojami jie gali įtakoti vaikų charakterį...

Nepamenu kur skaičiau, bet įsidėmėjau tokią mintį- sunkiausias šeimos modelis tas, kurioje auga du vaikai..
Kai auga vienas, jis visuomet gauna tėvų dėmesį ir su niekuo nekonkuruoja, jam nekyla noras būti geresniu ar blogesniu, jam nėra nuoskaudų ir pan..
Kai auga trys ir daugiau, jau atsiranda bendraminčių... Tiksliau, jei tėvai tam tikru metu rodo dėmesį vienam vaikui, "nuskriausti" būna du.. Jie jau kaip komanda, palaiko vienas kitą jiems "sunkiu metu".. (aišku, aš hiperbolizuoju, čia tik vaikams atrodo, kad kažkas yra mylimesnis ir brangesnis...)
O kai auga du- vyrauja amžina konkurencija.. Visuomet vienam vaikui atrodo, kad KITAS tėvų meilės, globos ir dėmesio gauna daugiau nei jis... Jis lieka VIENAS su savo nuoskauda... Ir štai tokioje situacijoje itin svarbu tėvams neišskirti nė vieno iš vaikų, nelyginti jų, nesakyti, kad tas gudresnis, greitesnis, neaiškinti, kad "tu vyresnis, didesnis, o jis mažas, silpnas"

Linosska, manyčiau, Liutauro mušimasis ir tam tikra agresija ir yra atsiradusi dėl kovos už būvį biggrin.gif Jis jau priprato, kad tokiu būdų lengviausiai pasiekia savo tikslą...
linosska
mirksiukas.gif Aciu mergaites uz padrasinimus, bet tos amzinos mustynes jau varo i nevilti doh.gif Kad ir sianiden Laurynas piktybiskai visa diena skriaude broli, atvaziavo seneliai, tai jis praso issivezti broli verysad.gif , sako, kad jam nebereikia... verysad.gif Siandien buvo tokia situacija, kad besokinejant jiems ant lovos, didysis piktybiskai lipo ant mazojo ir vos neatsistojo ant jo doh.gif aciu Dievui, spejau pamatyti. Tai tuoj pat gavo zabytes blush2.gif , bet ji jam ne kiek nepadeda, jis ir gaudamas tiesiai sviesiai man i akis rekia, kad skriaus broli doh.gif Nebesusikalbame su juo nei geruoju, nei piktuoju doh.gif
magdat
QUOTE(linosska @ 2010 10 10, 22:00)
mirksiukas.gif  Aciu mergaites uz padrasinimus, bet tos amzinos mustynes jau varo i nevilti  doh.gif
*

O jūs vyresnėlį leidžiate į darželį?
Mes tai akivaizdžiai pastebime- jei vyresnėlis kokią savaitę būna namuose (neina nei į darželį, nevežam pas senelius ir t.t.), tai tikriausiai iš tos"rutinos" pasidaro pikčiau nusiteikęs prieš mažėlį. Tada ir žaidžiant būna agresyvesnis, ir daiktų labiau nepasidalija...
O va tomis dienomis, kai pėdina į daržą, brolių bendravime akivaizdus pašviesėjimas biggrin.gif
Įlekia namo dičkis pro duris ir šaukia: "Mama, kur brolis??!!!!" Tada nespėjęs nusivilkti jau kviečia mažiuką žaisti (matosi, pilnas įspūdžių, nėra ko ant brolio pykti biggrin.gif )
linosska
wub.gif kaip smagu, pasiilgsta broliuko.
Eina ir musiskis i darzeli, bet retai taip brolio pasiilgsta. Dar pasako grizes: as darzeli prisidukau, su tavimi nenoriu zaisti verysad.gif verysad.gif verysad.gif Tokie meilus pasiilgimai buvo vasara, kai vyresnelis savaite buvo pas mociute, tada grizes tai kol atsidziauge broliuku, pasakojo savo nuotykius... ALurynui labai piriklauso nuo nuotaikos.. buna rytais abu pabunda, tuoj vienas pas kita wub.gif pasivolioja dar abu... O buna kai didysis pabudes mazojo matyti net nenori..
magdat
QUOTE(linosska @ 2010 10 13, 15:14)
wub.gif  kaip smagu, pasiilgsta broliuko.
Eina ir musiskis i darzeli, bet retai taip brolio pasiilgsta. Dar pasako grizes: as darzeli prisidukau, su tavimi nenoriu zaisti  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  Tokie meilus pasiilgimai buvo vasara, kai vyresnelis savaite buvo pas mociute, tada grizes tai kol atsidziauge broliuku, pasakojo savo nuotykius... ALurynui labai piriklauso nuo nuotaikos.. buna rytais abu pabunda, tuoj vienas pas kita  wub.gif  pasivolioja dar abu... O buna kai didysis pabudes mazojo matyti net nenori..
*

na, šiaip ir pas mus visokiausių rytų būna mirksiukas.gif ir labai draugoviškų, ir tokių, kai rėkia: "Mama, pasiimk brooooooolį!!!!" doh.gif
Pacankė
QUOTE(ugzzy @ 2010 10 01, 14:36)
Na,galiu jus paguosti tik tuo,kad jūs ne viena tokia 4u.gif man ir rankos svyra,ir verkiu,  ir pykstu,rėkiu,nes situacija analogiška ir pas mus.Skirtumas tarp vaikų nepilni 2metai.Vyresnėlis baisiai pavydus,gaili mažajai visko,ana gi,erzina jį pastoviai,tuos žaislus atimdama iš po nosies,ir bėga pas mane,kad ją apginčiau.Mušasi abu baisiai...mažoji jau ir nenusileidžia.Namuose košmaras,amžina kova dėl vieno daikto,kad ir kas tai bebūtų doh.gif Ir ką bedarysi nieks nepadeda.Dabar mažai įsikišu,nebent tuo atveju,kai matau,kad jau blogai baigsis...abiem pasakiau,kad neitų ir nesiskųstų.Nors,kad ir kaip jie besimuštų ir besipyktų,viens be kito negali biggrin.gif abu visur kartu .Dičkis net ir parduotuvei būdamas,jei jam leidžiu kažką išsirinkti skanaus,visad ima 2 vnt.,sako: man ir sesei.Nors grįžus iš parduotuvės dar ilgai reik prašyt,kad tą,sesei išrinktą skanumyną,atiduotų mirksiukas.gif Tiesa,vaikų amžius  beveik 4m ir 2m.
*

Pas mane tarp panų 4 metai...ir karo stovis daba.....

scholastika
pas mus irgi budavo kai mazasis dar net neropojo, tai didelis pavydas budavo ( tarp vaiku 2.5m skirtumas) ir kakta maziukui iki kraujo buvo pravares, dabar tai abu siunta, abu musasi, abu ar pakaitom bliauna, be reikalo nesikisu i ju reikalus, pasimusa pabliauna ir vel taika dazniausiai. dabar abu eina i darzeli, i ta pacia grupe ir kas keisciausia jie vienas kitam nenusibosta, eina net i daile kartu darzelyje, vienas be kito negali doh.gif
pavasariop
Pas mus amziaus skirtumas pusantru metu.Vyresnis vaikas anksciau labai pavydejo demesio,sunkiausia budavo mazaja uzmigdyt.Nu tycia klykaudavo triuksmaudavo,as vis tildydavau, tildydavau.Ir vienas nebudavo, visur mamai is paskos.Tik mazoji nuo ranku nulipdavo iskart vyresnelis prasydavosi,vyresnio tiek nenesiodavau(sunkus), tai labai pykdavo.Skirdavome demesio vyresniam, stengdavausi ir dabar stengiuosi skirti laiko vien tik jam,bet pavydas buvo ir yra.gal dabar mazesnis. dabar pazaidzia vienas be problemu ir su sesute daug zaidzia begioja po namus sokineja ant lovu,graziausia buna kai suvalgo sauksta sriubos bega per visus namus ir nukrenta kitam kambary ant grindu(cia daro kaip gustavo enciklopedijoje).Be galo grazu kai tokie maziukai kartu zaidzia, juoko pilni namai lotuliukas.gif .
daznai nuskriaudzia sese ir tycia ir netycia.zaislais vyresnis visiskai nesidalija, pamato, kad sesuo kazka pasieme, pribega atima.Bandom aiskinti, kad kas pirmas pasiima, tai to zaislas ir yra, bet nepadeda.Ir cia nepadeda vienodu zaislu pirkimas atims viena,sesei duosim kita iskart ir kita atims, visus iki vieno zaislus atims.Mano neduosiu ir viskas.
Pas mus jaunele(man taip atrodo) pastoviai jauciasi skriaudziama,terorizuojama, viska is jos atimineja stumdosi supykes, o jinai mergaite geros sirdies viska atiduoda ko jos praso unsure.gif (bet kuo toliau tuo maziau).Buna pasiima dukryte zaisla, o brolis kad prades ant jos rekt, ji issigasta ir bega pas mane.Pasislepia uz nugaros ir atkisa broliui zaisla, arba palaukia kol brolis bus nuramintas, tada pati nunesa(BIJO ipykusio).Broliuka baram ir graziuoju ir kitaip, o del to kad baram jis dar labiau nemylimas jauciasi ir vel uzburtas ratas.Vyresnis(3m) eina i darzeli, bet kuo ilgiau ten pavaiksto, tuo agresyvesnis ant sesers tampa.Ir aplamai jei kuom nepatenkintas, tai ant sesers issilieja.kitakart nei is sio nei is to pribega ir musa.Sako nemyliu sesers, mama teti myliu sesers nemyliu.Sunku ta aukso viduriuka rasti, bet pas mus dazniausiai vyresnis laimi, tenka mazajai kazko atsisakyti vardan ramybes namuose.
vaižgantė
Kai vaikai ūgteli, mažas amžiaus skirtumas tampa privalumu... Mano sūnūs dideli draugai.
magdat
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 24, 22:04)
Kai vaikai ūgteli, mažas amžiaus skirtumas tampa privalumu... Mano sūnūs dideli draugai.
*

labai labai tikiuosi tokios permainos mirksiukas.gif
linosska
Jungiuosi prie tikinciu, kad santykiai tarp vaikuciu taisysis tik i gera 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atrandu ir as jau valandeliu, kai broliukai graziai bendrauja. Abu zaidzia, o kai mazasis uzsigauna, didysis pucia ta vietele broliukui, kur uzsigavo.
Sakykite, kokius zaidimus jus zaidziate namuose, kad butu galima itraukti abu vaikucius? ir kad visa seima kartu?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.