Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ko jus reikalaujate iš auklės?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2
dani
Kiekvienos mamos reikalavimu amplitude labai skirtinga. Kokie jusu reikalavimai, pageidavimai auklei? Ar ji turi daryti viska, ar tik tam tikrus dalykus? Ko ji neturi daryti, t.y. jus net pasakote, kad ji to nedarytu (darbai, auklejimas), kazkaip nesielgtu su vaiku ar pan.?
Navi
As esu tikrai reikli mama. Man svarbu ne tik ka daro vaikas, kaip priziurimas ir uzimamas, bet ir patys namai. Taciau is aukles nereikalauju, kad ji virtu valgyti mums su vyru ar tvarkytu namus. Uztenka, kad ji priziuri mano sunu, ji moko, uzsiima su juo, pagamina jam valgi.
Taciau tikrai man pasitaike nuostabus zmogus. Jei tik sunelis ilgiau pamiega, ji pagamina mums vakariene. Grizusi is darbo visada randu tvarkingus namus.
Net ir sunelis ja siaubingai myli. Sia savite ja pradejo vadinti "baba". Rytais, kai ji ateina, isgirstumete, kaip jis krykstauja ja pamates is dziaugsmo...
Kiek ji visko ji primoko...
Per tuos 6 men. ji tikrai tapo musu seimos nare.
Navi
Nezinau, ar viska cia i tema parasiau :smile.gif biggrin.gif, bet vienu zodziu, prasau maziau, negu is jos gaunu. Esu patenkinta jos darbu. Be to, man svarbu, kai jauciu, kad ji mano angeleli myli smile.gif
Jurga
Labai geras klausimas...
man svarbiausia, kad aukle:
1. uzsiimtu su vaiku: zaistu, bendrautu, skaitytu knygeles ir pan.
2. pamaitintu, uzmigdytu;
3. palaikytu gera vaiko "fizine" savijauta, t.y. priziuretu, kad nesusaltu, neperkaistu, nesusizeistu.

Pas mus aukle neturi tvarkyti, valyti namu (aisku reikia susitvarkyti po vaiko pamaitinimo, savo indus issiplauti, bet nedirbti namu tvarkytoja).
Kadangi ateina retai - jai nereikia eiti i lauka su vaiku, kol pats nevaiksto. (per daug problemu su uzraktas, vezimelio nesiojimu ir t.t.)
Rasma
Aš iš auklės reikalauju rūpintis vien vaiko interesais, bet būna ji pasirūpina ir buitiniais dalykais vos per kelias buvimo mano namuose valandas. Reikalauju, kad žaistų su vaiku, patenkintu jo fiziologinius poreikius (pamaitintų, pakeistų sauskelnes) ir kuo mažiau sakytų negalima arba ne. Reikalauju ne auklėti, o tik prižiūrėti mano vaiką, rūpintis juo. Nieko neliepiu, palieku auklės iniciatyvai ėjimus į lauką, žaidimus, valgomų produktų pasirinkimą. Šiaip jau man patinka paklusnūs žmonės (t.y. tie, kurie dirba man), kurie per daug nereiškia savo nuomonės ir nelenda man į akis su savo patarimais. bet tai nereiškia, kad tyliai galima daryti ką nori. Iškart sakyčiau pastabas, jei išgirsčiau, jog auklė bruka savo pasaulėžiūrą, savo vertybes, savo įsitikinimus mano atžalai.
Vate
Kadangi as dar visai neseniai turiu aukle tik 2 men, tai esu mazai patyrusi, bet savo reikalavimus as turiu:

1. Vaikas, vaikas, vaikas ( viskas, kas susije su vaiku)
2. Viena karta per diena isplauti grindis, nes mes turime suni ir naturalu, jog buna jo plauku.
3. Pavalgyti paciai, kad butu stipri.

Zinoma, jei buna diena, kai mano dukrele rami, tai vakare randame ir vakariene paruosta ir vyro marskiniai islyginti,  :) taciau tai jinai daro savo noru.
Viktualina
Taip jau susiklostė, kad mano auklė:
tvarko namus
daro visiems valgyti
žiūri vieną vaiką, o jei serga ir du.

bet mano pagrindiniaiai reikalavimai
1. kad vaikas būtų pavalgęs
2. Pabuvęs lauke apie valandą
3. Jokio teliko (nes su manim prisižiūri ;D)
4. Kuo daugiau skaitymo,  lavinančių žaidimų.
lyja
Kartą aš susipykau su savo aukle... dėl to, kad kai grįždavau namo, rasdavau primerktų dvokiančių vaiko palučių, išmėtyta būdavo viskas, kas tik įmanoma. Kokią savaitę grįždavau namo apie 1 val. nakties, nes rašiau magistrinį, ryte keldavausi apie 7 val., eidavau skalbti tų palučių, tvarkyti rūbelių ir t.t. Kartą neištvėrusi pasakiau, kad aš po savęs nepalikinėsiu nė vieno daiktelio ne vietoje, ir kad ji būtų maloni ir darytų tą patį. O žinot, ką ji atsakė? "Aš neturiu kada tvarkytis, nes užsiimu su vaikučiu..."  :-/ Tegyvuoja auklės - gerosios fėjos, o mamos - namų šeimininkės  ;D
(Čia, aišku, sarkazmas...) Po atitinkamo pokalbio savo namus grįžusi randu beveik idealius, ir palieku ryte jai tokius pačius idealius...Ir su vaikučiu randa laiko užsiimti, tikiuosi...Dabar esu visai patenkinta savo aukle.
Lu-ma
Man ir gi svarbiausia vaikas mirksiukas.gif Noriu , kad tik uzsiimtu su ja ir aisku padarytu valgyt , bet tik jai. MUMS NEREIKIA. Nu dar kartai prašluoti grindis, nes laikome šunį. Bet maniškei auklei nei sakyt ar praštyt nereikėjo . Sako , kai ji miega, vistiek neturiu ką veikt, ir pilnai galiu praplaut grindis ar ar ką padaryt. smile.gif
anna
Mūsų auklė rūpinasi dukryte,daro jai valgyti ir sau ir viskas smile.gif
Nieko daugiau ir neprašau,o ji pati ir nerodo iniciatyvos
Man yra svarbiausia,kad vaikui būtų skirtas visas dėmesys,o ką ji veikia kai dukrytė miega net nežinau g.gif
lau22
as manau auklyte kuri ateina i jusu seima priziuret vaikelio turetu zinoti koks aukles darbas t.y. mokyti rasyti,skaityti,lavinti vaikuti. ir ne manau jog protingai auklei reiketu aiskinti kaip uzsiimti su vaiku. smile.gif o gal nesupratau temos klausimo? 4u.gif
sundown
Man toks ispudis, kad mamytes per daug reikalauja is aukliu, taip suprantu pazaist, uzimt vaika, pamaitint, sauskelnes pakeist, bet apie lavinima, skalbiniu skalbima, lyginima ir namu tvarkyma tai esu skeptiskai nusiteikus. As asmeniskai nenoreciau, kad atejusi moteris priziuret mano vaikiuka landziotu po skalbimo deze ir t.t. O uz tai ir atlygis turetu buti ne 5 ar 6 Lt/val. O lavinimas tai cia tevu ir mokymo istaigu pareiga. Tai kyla toks klausymas ar ieskote aukles ar namu seimininkes? Cia jau zmogaus issnaudojimas. Tuo labiau, kad ir ne visos mamos sugeba ir grindis blizgint kas diena irvalgyt daryt, o jei dar judru vaikiuka turi tai isvis thumbup.gif Taip kad nesupykit, cia tik mano nuomone 4u.gif
JM
QUOTE(sundown @ 2009 01 23, 14:34)
Man toks ispudis, kad mamytes per daug reikalauja is aukliu, taip suprantu pazaist, uzimt vaika, pamaitint, sauskelnes pakeist, bet apie lavinima, skalbiniu skalbima, lyginima ir namu tvarkyma tai esu skeptiskai nusiteikus. As asmeniskai nenoreciau, kad atejusi moteris priziuret mano vaikiuka landziotu po skalbimo deze ir t.t. O uz tai ir atlygis turetu buti ne 5 ar 6 Lt/val. O lavinimas tai cia tevu ir mokymo istaigu pareiga. Tai kyla toks klausymas ar ieskote aukles ar namu seimininkes? Cia jau  zmogaus issnaudojimas. Tuo labiau, kad ir ne visos mamos sugeba ir grindis blizgint kas diena irvalgyt daryt, o jei dar judru vaikiuka turi tai isvis  thumbup.gif Taip kad nesupykit, cia tik mano nuomone  4u.gif
*

lavinimas ieina i aukles pareigas 4u.gif
sundown
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 01 24, 00:03)
lavinimas ieina i aukles pareigas 4u.gif
*

Bet ar visos aukles kompetetingos auklet ir lavint vaikucius ? smile.gif Ne kiekviena mes sugebam turedamos issilavinimus aukstuosius, o ka jau kalbet apie motereles, kurios auklem dirba 4u.gif
sena niekšė
QUOTE(sundown @ 2009 01 24, 14:56)
Bet ar visos aukles kompetetingos auklet ir lavint vaikucius ? smile.gif Ne kiekviena mes sugebam turedamos issilavinimus aukstuosius, o ka jau kalbet apie motereles, kurios auklem dirba  4u.gif
*

o kaip galima vaiko nelavint? doh.gif
negi jį tik pašert ir pampersą pakeist? unsure.gif

mamos irgi toli gražu ne visos mokytos. bet ar kliudo su vaiku užsiimti?
JM
QUOTE(sundown @ 2009 01 24, 12:56)
Bet ar visos aukles kompetetingos auklet ir lavint vaikucius ? smile.gif Ne kiekviena mes sugebam turedamos issilavinimus aukstuosius, o ka jau kalbet apie motereles, kurios auklem dirba  4u.gif
*

jei matot,kad nekompetetinga..nesamdykit..maza beda... 4u.gif
Beto aukliu visokiu buna,tikrai ne visos "tos motereles" yra be issilavinimo ar nesugebancios lavinti vaikuciu 4u.gif Tas aukles,kurios turi atitinkama issilavimima,atitinkama komnpetencija manau tikrai retas kas galetu samdyti 4u.gif
sundown
[quote=sena niekšė,2009 01 24, 18:38]o kaip galima vaiko nelavint?  doh.gif
negi jį tik pašert ir pampersą pakeist?  unsure.gif

mamos irgi toli gražu ne visos mokytos. bet ar kliudo su vaiku užsiimti?
*

[/quote]
Na matot kas vaikus šeria, o kas valgydina smile.gif
Užsiėmiminas su vaiku yra viena ,čia nei kalbos nera ir ėjimas pasivaikščiot ir žaidimai su vaiku, o lavinimas - mokinimas raideliu, rašyt, skaityt ir t.t. tikrai ne kiekvienas žmogus turi pedagogiškumo to mokint, kas kiek yra paragaves pedagogikos tikrai mane supras. Jus ne taip mane supratot smile.gif

Papildyta:
Tas aukles,kurios turi atitinkama issilavimima,atitinkama komnpetencija manau tikrai retas kas galetu samdyti 4u.gif
*

[/quote]
NU ka jus kalbat biggrin.gif Nesupykit, bet pagalvokit kiek paaugliu - moksleivių, studenčių, pensininkių (absoliučiai be jokio išsilavinimo) auklėm dirba. Gi koks kontingentas atsiliepinėja į skelbimus, o jei moteris su pedagogine patirtimi , tai ir kaina kita, kuri nekiekvienai šeimai prieinama.
Brigita110
nesutinku su jumis,sundown.argi butinas pedagoginis issilavinimas,norint vaikuciui skaityti knygeles,zaidimo forma mokyti spalvu,skaiciu,raidziu,lipdyti is modelino,piesti kreidelemis.kiekviena mylinti savo vaika motina taip elgiasi.kokia bebutu aukle,su pedagoginiu,ar ne,vistiek vaikucio neismokins anksciau,nei jis bus pasiruoses priimt duodama informacija mirksiukas.gif juk vienam pypliui patinka knygutes vartyt,kitas gi nori kamuoli varinet ax.gif
o apie ta kontingenta,anot jusu,negaleciu pasakyt nieko blogo.juk ir pensininke,ir studente puikiausiai gali sutart ir uzsiimt su vaikuciu,juk cia nereika aukstosios matematikos pagrindu biggrin.gif
p.s.mano dukra 2m.zinojo visas raides,o 3.5 mokejo skaityti mano tecio deka{pensininko} biggrin.gif ir viskas vyko zaidimo forma.svarbiausia ne diplomas,o zmogaus vidus mirksiukas.gif
sena niekšė
QUOTE(sundown @ 2009 01 24, 23:11)
Na matot kas vaikus šeria, o kas valgydina  smile.gif
Užsiėmiminas su vaiku yra viena ,čia nei kalbos nera ir ėjimas pasivaikščiot ir žaidimai su vaiku, o lavinimas  - mokinimas raideliu, rašyt, skaityt ir t.t. tikrai ne kiekvienas žmogus turi pedagogiškumo to mokint, kas kiek yra paragaves pedagogikos tikrai mane supras. Jus ne taip mane supratot  smile.gif
*

nu dvimetinuko rašyt mokint dar gal nereikia. biggrin.gif bet knygutę paskaityt, ar dainelę padainuot, ar papiešt ar palipdyt -- reikia pedagoginio išsilavinimo? dry.gif
o ir raideles parodyt vyresniam vaikui -- tik pedagogas gali? bigsmile.gif
kažkaip įdomiai jūs čia unsure.gif
baltė
QUOTE(Jurga @ 2003 10 10, 00:00)
Labai geras klausimas...
man svarbiausia, kad aukle:
1. uzsiimtu su vaiku: zaistu, bendrautu, skaitytu knygeles ir pan.
2. pamaitintu, uzmigdytu;
3. palaikytu gera vaiko "fizine" savijauta, t.y. priziuretu, kad nesusaltu, neperkaistu, nesusizeistu.

Pas mus aukle neturi tvarkyti, valyti namu (aisku reikia susitvarkyti po vaiko pamaitinimo, savo indus issiplauti, bet nedirbti namu tvarkytoja).
Kadangi ateina retai - jai nereikia eiti i lauka su vaiku, kol pats nevaiksto. (per daug problemu su uzraktas, vezimelio nesiojimu ir t.t.)
*

drinks_cheers.gif pritariu, panašiai galvoju apie auklės pareigas.

Auklė - ne namų tvarkytoja. Jei ieškoma būtent tokios, nukenčia vaikas. Beje, palikus vaiką su vyru irgi randam nesutvarkytus namus, tenka viskuo pasirūpinti... Bet... Auklė irgi žmogus, manau, turėtų tik palaikyti tvarką (kokia buvo), bet ne kuopti, virti, skalbti...
Tačiau, jei aulė dirbtų visą darbo dieną, o vaikai nėra labai maži, tai galima pagalvoti ir apie tam tikrus papildomus darbus (buities), bet apie tai kalbėti reikėtų jau pirmo susitikimo metu, o ne priėmus dirbti... g.gif

QUOTE(sena niekšė @ 2009 01 25, 16:44)
nu dvimetinuko rašyt mokint dar gal nereikia. biggrin.gif  bet knygutę paskaityt, ar dainelę padainuot, ar papiešt ar palipdyt -- reikia pedagoginio išsilavinimo? dry.gif
o ir raideles parodyt vyresniam vaikui -- tik pedagogas gali?  bigsmile.gif
kažkaip įdomiai jūs čia  unsure.gif
*

Visiškai pritariu, nereikia didelio mokslo, reikia noro, dainelė, pasaka, raidelės - puiki medžiaga lavinimui. Ypač kai daroma su meile, noru, o ne iš pareigos. smile.gif
laurarrr
kadangi aukles mum reikia retai, tai pagrindinis noras buvo kad vaikui butu linksma, o mokau dukra visko pati. Ir tikrai vaikui patinka wink.gif jos aisku ir pasaku paskaito. Musu kitas noras buvo kad ji kalbetu rusiskai wink.gif tai va ir ziuri mano bensradarbe Latve, kalbanti rusiskai. Vaikas jau kelis zodelius kita kalba moka smile.gif
anikita
Noreciau kritisko poziurio ir ivertinimo, nes pati nesuprantu, ar cia normalu.. ar ne g.gif
situacija tokia:
turiu du pametinukas, vienam trys men. kitam du metai.. ir turime aukle tais atvejais kai man reikia namus tvarkyti..i kirpykla ir parduotuve ir pan..
taigi situacija tokia jei aukle su vyresniuoju o mazylis miega viskas ok..jei aukle supa nesa mazaji vyresnysis iskeliauja savais keliais..o aukle NESKUBA paziureti kur jis pedina g.gif ir ka jis uz kampo veikia g.gif gyvename nuosavame name..neretai nukulniuoja ir i kita auksta.. jei as esu tame aukste kazkodel aukle sventai tiki kad didysis su manim..bet toli grazu..juk ne vienas kamabarys yra doh.gif as pvz vonia plaunu..o jis man geles ravi.. doh.gif as mastau kad ji ziuri aukle..o ji kad jis pas mane atejes doh.gif ... zodziu multifunction neveikia pas musu aukle..
jei as ja uzkalbinu..ir mazasis miega pvz...ji nebemato didziojo... didysis vos ne soka ant mazojo o ji nusisuskus su manim plepa..tik kas as MATYTDAMA pakeliu tona sudrausminti saviski..tuomet ji nubega pas ji..
esme kad visada viena akimi turiu stebeti situacija ir kontroliuoti? tai normalu?
beje neramiai ir iki pardes isvaziuoju.. ar as nenormaliai galvoju g.gif
ar tiesiog cia tokia normali situacvija kad su pametinukais susitvarkyti neimanoma? g.gif
na bet viena budama kad ir tekina tvarkausi g.gif g.gif
beje musu aukle puiki moteris..taciau auklaivimo patirties neturi..tik savi vaikai ax.gif
laukiu pamastymu 4u.gif
pelėdžiukas
Jūs pati parašėte, kad auklė neturi aukliavimo patirties. Sakote, kad puiki, kaip moteris. Tai gal tiesiog jai reikia, kad Jūs paaiškintumėte kaip viska vyksta, kai būnate be auklės? Gal jai sunku priprasti, kad yra visai kitaip, nei auginant savo vaikus? Tuomet reikia daugiau laiko skirti "instruktažui? smile.gif
1cesna1
anikita, kantrybės jums ir pasisodinkite auklytę prie arbatos puodelio ir aptarkite josios pareigybes ir jūsų lūkesčius. Jei moteris šauni, atkreips dėmesį į jūsų šneką mirksiukas.gif! Sėkmės jums!!!
anikita
o gal kas gali pasidalinti patirtimi? kaip issakomos pastabos auklems, kokios jos dazniausios? ir ar sulaukiate adekvacios aukles reakcijos i kritika? g.gif o nepasipiktinimo ar pan... ko cia kabinejiesi? ko cia nori? blush2.gif
deimute
Paskaitinėjau temą,tai kilo keletas minčių.
Kad ir pensininkė auklė,bet labai sėkmingai pamoko vaikystės dainelių ar eilėraštukų- ir du gaideliai ir katė vijo pelę.Tuos pačius eilėraštukus ir daineles,kurias mes vaikystėj mokėjom.Nereikalingas joks spec.išsilavinimas tam,tai ir yra vaiko lavinimas iki mokyklos- eilėraštukas,dainelė,paskaičiuoti pirštukus , kaladėlėm raideles padėlioti.Aišku jei auklė-netingės,bet čia jau kita tema.
O kaip auklei pasakyti ir neįžeisti,nes kai pagalvoji jei bus mesti priekaištai dėl blogo darbo,tai ir vaikiukui gali atsiliepti,gal tada auklė nebemėgs jo,visko gali prisigalvoti. Tiesiog bandyčiau visas pastabas išsakyti diplomatiškai,pradėdama- aš norėčiau ... man patiktų,kad jūs taip darytumėt,kad tos pastabos neatrodytų kaip priekaištai,o tiesiog kaip jūsų nekaltas noras ,pageidavimas.Tikrai nei viena dėl to nesupyks. Ir abiems pusėms bus į naudą.
giedruole
[quote=anikita,2011 02 13, 18:34]
Noreciau kritisko poziurio ir ivertinimo, nes pati nesuprantu, ar cia normalu.. ar ne g.gif
jei as ja uzkalbinu..ir mazasis miega pvz...ji nebemato didziojo... didysis vos ne soka ant mazojo o ji nusisuskus su manim plepa..tik kas as MATYTDAMA pakeliu tona sudrausminti saviski..tuomet ji nubega pas ji..
4u.gif
Taip, tai normalu, jeigu jūs pati esate namuose ir dar pati plepat su aukle, visai natūralu, kad tuo metu ji nebėgioja paskui jūsų vaiką. Nes namuose yra vaiko mama, o mama- viską kontoliuoja. Drausminti auklei vaiką, kai šalia stovi jo mamytė ir nieko jam nesako- kaip ir nelabai koks vaizdelis blush2.gif
ramiai
[quote=giedruole,2011 03 01, 13:57]
Kai šalia mama - vaikas tikrai neklausys jokios auklės, didžiausias autoritetas vaikui - jo motina. Svetimą žmogų, būdamas prie savo motinos, vaikas paprastai ignoruoja. Taip jau gamtos surėdyta, ar nepastebėjot? Pagaliau ir motinos prestižas vaiko akyse labai kenčia, jei, motinai tylint, auklė ima stapdyti siaučiantį vaiką. Kas tuomet namuose svarbiausias? Tik auklė didvyrė sutinka dirbti su paaugusiu vaiku, kai motina nuolat namuose.
PA-ry-žius
[quote=ramiai,2011 03 02, 12:57]
[quote=giedruole,2011 03 01, 13:57]
Kai šalia mama - vaikas tikrai neklausys jokios auklės, didžiausias autoritetas vaikui - jo motina. Svetimą žmogų, būdamas prie savo motinos, vaikas paprastai ignoruoja. Taip jau gamtos surėdyta, ar nepastebėjot? Pagaliau ir motinos prestižas vaiko akyse labai kenčia, jei, motinai tylint, auklė ima stapdyti siaučiantį vaiką. Kas tuomet namuose svarbiausias? Tik auklė didvyrė sutinka dirbti su paaugusiu vaiku, kai motina nuolat namuose.
*

[/quote]
Kazkaip mums turbut su didvyrem pasiseke, nes ilgus metus dirbo aukle namuose, kai daznai budauvau namie. Sutarem puikiai thumbup.gif Dabar ateina retkarciais taip pat nuostabi valandine auklyte ir buna su vaikais, visai nepergyvendama , kad mama namie. Cia aukles neprofesionalumas tik pasimato, kai pradeda burbet - va mama namie, nieko nebus. Jei aukle gera, jai jokio skirtumo - yra mama namie ar ne..
giedruole
4u.gif
Čia labai tinka posakis: "Dešimt auklių - vaikas be galvos". Jeigu namuose ir auklė, ir mama, tai faktas, kad vaikas svetimo žmogaus neklausys. O auklė prie vaiko mamos tikrai nekels ant vaiko balso ir nerodys griežtumo. Natūralu, kad vaikas pėdina paskui mamą, kai mama vaikšto po kambarius. Jeigu jis šoka ant miegančio mažiaus prie auklės ir dar prie mamos, vadinasi, jam toks elgesys yra jau įprastas, o tai jau negerai, jis nežino ribų- kas galima, o kas ne. schmoll.gif
lijo lijo
Mūsų namuose yra taip: auklės pareiga užtikrinti vaiko saugumą, su juo draugauti, neriboti jo kūrybinių užmojų, t.y. neaiškinti, kad saulės mėlynai spalvoti negalima ir pan. Namų tvarkyti jai nereikia, valgio daryti irgi nereikia, nebent pusryčius. jie žaidžia, klauso daug muzikos, piešia, karpo, klijuoja, skaito, kalbasi, eina į lauką ir pan.
lasiniukas
vienu metu saugojau dviejų su trupučiu metukų mažylį, ir kelias dienas iš eilės vis pampersą ne ta puse pasirodo uždėdavau. Tikrai ne dėl to, kad nemokėčiau jo dėti, tiesiog persirenginėjimas vykdavo itin energingai, per kelis kambarius biggrin.gif ir kai jau pričiupdavau tai ir segdavau greitai smile.gif apie tai pasakė man vyresnė sesė, tai truputi susigėdau ir pasijuokiau iš savęs blush2.gif Net jei būtų ir mama pasakius, na nėra čia ko įsižeisti, visi gi kartais klystam. Po to karto buvau daug atidesnė ir daugiau tokių dalykų nebe pasitaikė, ne tik toje šeimoje, bet ir kitose:)
manau apie viską reikia nebijoti kalbėtis, o jei susikalbėti niekaip neišeina, tai gal tiesiog susiradote ne tą auklę, ar auklė pakliuvo ne į tą šeimą wink.gif
prie dubysos
O ar yra teveliu,kurie reikalauja is aukles,kad jos seimoje nebutu ligoniu( kalbu aisku,ne apie uzkreciamas ligas,tiesiog- apie letines,ar negale,ar tokias,kur reikia daznos prieziuros)? g.gif -ypac,jei vaikutis buna aukles namuose?
Iriska
QUOTE(mariug @ 2011 03 31, 09:54)
O ar yra teveliu,kurie reikalauja is aukles,kad jos  seimoje nebutu ligoniu( kalbu aisku,ne apie uzkreciamas ligas,tiesiog- apie letines,ar negale,ar tokias,kur reikia daznos prieziuros)? g.gif -ypac,jei vaikutis buna aukles namuose?
*

KA tik perejau paieskos etapa...tai netik ,kad letiniu ligoniu, bet ir mazu-darzelio amziaus vaiku , kad nebutu...nes vistik papildomas ligos faktorius. Jeigu susirgs aukles vaikas as savojo neturesiu kur deti...cia kalba apie atvezima pas aukle. rolleyes.gif
MEET
tokioms mamos reiktu aukes vienises, be seimos, be vyro, nes man nelabai suprantama-negi aukle robotas, uris negali tureti seimos ir slaugyti ju ligos atveju doh.gif ax.gif juk bet kokiam darbe dirbant -sergama ax.gif
nes nelabai suprantu, kaip isvengti ligu seimoje doh.gif net ir viena auke gyvendama gali ir sirgti ir bacila is gatves perduoti jusu vaikui ar jums
Iriska
QUOTE(MEET @ 2011 03 31, 17:49)
tokioms mamos reiktu aukes vienises, be seimos, be vyro, nes man nelabai suprantama-negi aukle robotas, uris negali tureti seimos ir slaugyti ju ligos atveju doh.gif  ax.gif juk bet kokiam darbe dirbant -sergama ax.gif
nes nelabai suprantu, kaip isvengti ligu seimoje doh.gif net ir viena auke gyvendama gali ir sirgti ir bacila is gatves perduoti jusu vaikui ar jums
*

Mano atveju bent jau ,kad vaikai paauge butu. Nes 70proc aukliu yra mamos kurios nori prie savo vaiko paiimti dar viena....arba vaikas i darzeli, o mamai nera kur sugrizti... 20proc pensinikes norincios "prisidurti prie pensijos" ir tik 10 proc aukliu su patirtimi.
MEET
juokingai man jus mastot..o jau paauge vaikai neserga?kai tokie reikaavimai, sunku ne tik mamoms, bet ir auklems doh.gif
zvaigzne
O aš kaip auklė, susiduriu su kita problema. Turiu lėtine liga, astma sergantį paauglį sūnų. Jis kasdien vartoja geriamus vaistus, tačiau jo liga nėra nei užkrečiama, nei susijusi su priepuoliais. Ir sirgti jis jau keli metai nesuserga rimčiau. O auklėtiniai- sirgo. Tėveliai iš darbo parsinešdavo ir labai nekokių infekcijų(mikoplazma ir pan.).Man gi teko užduotis sūpuoti ant rankų per dieną irzlų mažylį, guosti ir slaugyti jį bei tuo pačiu įsigudrinti neužsikrėsti pačiai bei neparnešti pavojingos infekcijos namo sūnui. Laimė, esu ne tik pedagogas, bet ir med. sesuo, Taigi, ligoninėje kažkada įgyti įgūdžiai labai padėjo ir kol kas- nepasigavau nei "rotos", nei kokios kitos "lauktuvės".

Beje, labai užjaučiu be med. išsilavinimo auklytes, kurios dirba tik tuomet, kuomet auklėtiniai suserga. Ar netenka joms po to atlyginimą (apmokamo nedarbingumo lapelio juk neturi) sunaudoti išimtinai vaistukams? Nes jei stinga medicininių žinių- užsikrėtimas beveik neišvengiamas?
Taigi, iš kurios pusės į reikalą pažiūrėsi... g.gif
MEET
tai vat, ir aukle gali noreti, kad jos priziurimas vaikas nesirgtu, ar sergancio jai nepaliktu, nes gali uzkrata parnesti namo..tad..neisvengiami dalykai tai ax.gif
prie dubysos
Bet jeigu aukles namuose pvz,Alzhaimerio sindroma turintis seimos narys,nuo kurio tenka viska slepti,arba kuris buna neramus,konfliktiskas,net pavojingas(ne visi gali leisti paguldyti toki artimaji i slaugos ligonine ar seneliu ,invalidu namus)? g.gif Zinau toki atveji,kai moteris slauge Alzhaimerio sindroma turinti uosvi ir savo namuose priziurejo kaimynu 2 metuku berniuka,gerai,kad senukas buvo ramus,nepavojingas.As,pvz,turiu issetine skleroze serganti vyra,ir to neslepiu,eidama kalbeti del auklytes darbo,tiesiai sakau,kad jam gali buti pablogejimai,tektu viska mesti,lekti i ligonine ar lydeti i poliklinika,taigi,atsiprasineti is darbo.
MEET
ir seima tai turetu suprasti...nes ne siaip sau po akropoli norite pasivaikscioti... 4u.gif
prie dubysos
QUOTE(MEET @ 2011 04 01, 11:18)
ir seima tai turetu suprasti...nes ne siaip sau po akropoli norite pasivaikscioti... 4u.gif
*

Bet kuriame darbe nuolatiniai atsiprasinejimai is darbo nera labai gerai,na aisku,jei imone ar istaiga-tai kazkaip kitaip atsizvelgtu- g.gif butu kazkokios lengvatos slaugantiems neigalu artimaji...
MEET
tai nera gerai, bet ga tada reiktu pagalvoti apie kitoki darba..kur grafikas laisvesnis ar panasiai ax.gif
prie dubysos
QUOTE(MEET @ 2011 04 01, 14:27)
tai nera gerai, bet ga tada reiktu pagalvoti apie kitoki darba..kur grafikas laisvesnis ar panasiai ax.gif
*

Bandau ieskot,ir MB pats iesko,nes gavo tik 2 neigalumo grupe,nors priklauso 1....skaitosi 40 procentu darbingas.... g.gif
Muniukee
Mergytes, o mano klausimukas butu toks - auginu 2m dukryte, netrukus gims dvynukai biggrin.gif pagalbininku gal ir bus, bet gali ir pritrukti doh.gif galvoju apie tai, kad noreciau pati daugiau buti su vaikiukais, o ieskoti pagalbininko, kuris galetu padeti aptvarkyti namus (isvalyti grindis, aptvarkyti virtuve, vonia su wc, jokiu skalbimu ar lyginimu ir spintu tvarkymu nenoreciau) ir isvirti valgyti seimai; esant reikalui, kazkiek padeti su vaikiukais. Zinau, kad nenoreciau tapti tik namu seimininke, o svetimam zmoguciui patiketi savo leliuku auginimo dziaugsma... o visko aprebti irgi nepavyks, tad ir svarstau, kokia cia iseiti suradus... unsure.gif
gal ne visai sitoje temuteje rasau, prasau jusu patarimo, ar imanomas toks variantas, kokio zmogucio tureciau ieskoti? Nes, man rodos, yra arba namu tvarkytojos, kurios ateina keliom val per sav ir viska is pagrindu kuopia, arba aukles, kurios tik priziuri vaikiukus. o gal as klystu? blush2.gif
Meda01
QUOTE(Muniukee @ 2011 04 14, 01:09)
Mergytes, o mano klausimukas butu toks - auginu 2m dukryte, netrukus gims dvynukai  biggrin.gif pagalbininku gal ir bus, bet gali ir pritrukti  doh.gif galvoju apie tai, kad noreciau pati daugiau buti su vaikiukais, o ieskoti pagalbininko, kuris galetu padeti aptvarkyti namus (isvalyti grindis, aptvarkyti virtuve, vonia su wc, jokiu skalbimu ar lyginimu ir spintu tvarkymu nenoreciau) ir isvirti valgyti seimai; esant reikalui, kazkiek padeti su vaikiukais. Zinau, kad nenoreciau tapti tik namu seimininke, o svetimam zmoguciui patiketi savo leliuku auginimo dziaugsma... o visko aprebti irgi nepavyks, tad ir svarstau, kokia cia iseiti suradus...  unsure.gif
gal ne visai sitoje temuteje rasau, prasau jusu patarimo, ar imanomas toks variantas, kokio zmogucio tureciau ieskoti? Nes, man rodos, yra arba namu tvarkytojos, kurios ateina keliom val per sav ir viska is pagrindu kuopia, arba aukles, kurios tik priziuri vaikiukus. o gal as klystu?  blush2.gif
*

Musu situacija tokia, aukle buna tik su vaikais, tvarko tik tai ka patys prisidirba biggrin.gif , as daugiau maziau sukiojuos salia, nes nedirbu, o tvarkytoja ateina karta per savaite ir tvarko namus, zodziu namu tvarkymas i aukles pareigas neieina ax.gif Nelabai isivaizduoju, kada aukle spetu namus tvarkyt, budama su dviem maziais schmoll.gif
MEET
auke yra aukle, o vaytoja-valytoja, aisku, mes mamos, bunam ir tas , ir tas, bet tada jau atsakomybe musu, o auklei, jei kas nutiktu , ko ji plaus grindis-priekaistu butu, tad manau, kad aukles darbas-buti su vaikais ax.gif
*Ricco*
Aš iš savo auklės kaip ir nieko nereikalavau, o gaunu daug. Man buvo svarbiausia, kad vaiką rasčiau sveiką, ramų ir pamaitintą, daugiau nieko. Kiek supratau, ji su juo ir žaidžia ir apsitvarko. Tai kėdutė būna nuvalyta, tai vaiko drabužėliai sutvarkyti. Moko mažylį ant puoduko ir t.t. Aš ja labai patenkinta (nors labai mėgsta išsakyti savo nuomonę bet kokiu klausimu, bet manęs ir tau nebeerzina) smile.gif
prie dubysos
QUOTE(Meda01 @ 2011 04 14, 14:31)
Musu situacija tokia, aukle buna tik su vaikais, tvarko tik tai ka patys prisidirba biggrin.gif , as daugiau maziau sukiojuos salia, nes nedirbu, o tvarkytoja ateina karta per savaite ir tvarko namus, zodziu namu tvarkymas i aukles pareigas neieina ax.gif Nelabai isivaizduoju, kada aukle spetu namus tvarkyt, budama su dviem maziais schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif
Keter
QUOTE(MEET @ 2011 04 14, 15:56)
auke yra aukle, o vaytoja-valytoja, aisku, mes mamos, bunam ir tas , ir tas, bet tada jau atsakomybe musu, o auklei, jei kas nutiktu , ko ji plaus grindis-priekaistu butu, tad manau, kad aukles darbas-buti su vaikais ax.gif
*

tai jau taip... cia du skirtingi darbai. jei jau taip reikia, reiketu susirasti aukle/namu tvakrytoja, kuri to noretu ir butu pakankamai apsukri, turetu akis nugaroj besitvarkydama namus... moketi reiketu ir kaip auklei, ir kaip namu tvarkytojai, nes tai du darbai, juolab atliekami tuo paciu metu.ir garantuotai vaikas nuo to nukentetu. tada prasidetu priekaistai auklei. as tokiems pasiulymams nepasirasau biggrin.gif nes jei jau nori dirbti aukle, tai kitas darbas atkrenta. pasisvest galima tik vienam darbui, juolab kai toks atsakingas (aukles). Dar yra labai sudetinga, priziureti vaikus, jei mama namuose. net ta aukle tokiu atveju jiems paskutinej vietoj ir jie vistiek lips prie mamos, kad ir kaip ji sau atrodytu uzsiemusi. praktiskai misija neimanoma. ir dar uz 5lt/val, nes kryze doh.gif pagarbos truksta siaip laikais, tai matyt nebera vertybe. moku pinigus, tai reiskia, man turi vergauti pagal mano pageidavimus... smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.