Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Elija
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
Pages: 1, 2
Gintareamber
Sveikos, mamos,

Pries menesi isrinkau savo dukrytei nuostabu varda - Elija. Jei kam nepatinka - lai, visi galim tureti savo nuomone. Juk vienam negrazu - Ema, kitam - Monika, treciam - Vilte. Del to ir smagu gyventi, kad esam skirtingi. Bet forume prisiskaiciau visokiu keistenybiu apie sio vardo prasme.

Todel nusprendziau parasyti i si foruma, jei sis vardas patiktu kitoms mamytems. Yra uzvesta didele tema Elija ar Emilija ir Elija ar Mija. Ir labai visi kabinejasi prie prasmes. Noriu visus nudziuginti, kas pasirinks Elija, prasme yra nuostabi.

Is sen. hebraju kalbos - reiskia: viespats yra mano valdovas. Manau, dukryte seks palaiminimas visa gyvenima.
Is lotynu kalbos - reiskia saule.
is senoves graiku - sviesioji.

Taigi, jei kam dar bus idomu, isiveskit - elia (kaip sis vardas yra rasomas anglu kalboje) meaning ir rasite:))) nes lietuviu kalboje yra l.mazai nuorodu.

Visiems linkiu sekmes ir geru pasirinkimu.

Laiminga mama, turinti dukryte vardu Elija
Liuminesa

Senajame testamente buvo pranašas Elijas, apie ji Coelho yra "Penktaji kalna" parases.

Tiek Elijos, tiek Elijo, reiksme is hebraju, pagal interneta - „Jehova (dievas) yra mano viešpatis, valdovas“
tikroji meile
labai grazus vardelis 4u.gif

mes laukiam sunelio ax.gif tai Elijus bent jau man thumbup.gif
Gintareamber
Sveikos mamos dar karta,

Tema yra vardas Elija, mergaitei:) Bet tikrai saunus vardas ir berniukui.
Vardo prasme, reiksme yra analizuojama remiantis keliais saltiniais:
1. is hebr.reiskia viespats mano valdovas.
Cia l.geras straipsnis platesniam suvokimui apie hebrajisku vardu kilme, reiksme. Tikslingiau butu rasyti, ne Jehova, o Jachve, kas is hebraju kalbos reiskia ta pati Dieva. jei pasidometumet is kur atkeliavo vardai - tai didzioji dalis vardu yra baznytines, hebraju kalbos kilmes, kaip antai Jonas, Mykolas, Rapolas.
http://www.viskaskrikstynoms.lt/kriksto-vardai
2.analizuojant kt. saltinius, gotu, senoves graiku, lotynu kalbas, randame ir kt. reiksmes, kaip saule, sviesioji.
http://www.babynamespedia.com/meaning/Elia/f

Manau, su sia faktine informacija bus lengviau aiskintis.

Geros dienos, visoms mamos ir sekmes renkantis vardus.

Laiminga mama, turinti dukryte vardu Elija smile.gif)))
Papildyta:
be to, si tema nera skirta negatyvumui isreiksti, tiesiog gaila, kai nerade tinkamos informacijos, atmetame nuostabu varda. Si tema, kaip sakoma, best practice sharing smile.gif Nes renkantis varda, analizuoju ne viena saltini, o kelis ir radus sia informacija, pasidalinu su mamytem, kuriom vardas patinka, bet kaip perskaiciau diskusijose, kelia abejones del prasmes.

Tai tiek.......

Geros dienos 4u.gif
aggree
Elija, labai gražus vardas smile.gif

Ir sutrumpinti galima gražiai Ela, Elė. Ir mažytei tinka Elytė smile.gif
kazkada*
Mano kaimyne Elija. Labai grazus vardas 4u.gif Svelnus toks wub.gif
Liuminesa
QUOTE(Gintareamber @ 2010 09 28, 13:07)
Gerb. Liuminesa
Vardo prasme, reiksme yra analizuojama remiantis keliais saltiniais:
1. is hebr.reiskia viespats mano valdovas.
Cia l.geras straipsnis platesniam suvokimui apie hebrajisku vardu kilme, reiksme. Tikslingiau butu rasyti, ne Jehova, o Jachve, kas is hebraju kalbos reiskia ta pati Dieva. <...>

Imeciau papuliariausia reiksme, kuria duoda internetas, prie kurios ir parasiau saltini. Citata ne mano, taigi ar ten Jachve ar Jehova nesigilinau, na bet nuo siol jau busiu apsisvietus smile.gif

Dziugu, kad varda analizuojate pagal kelis saltinius. Mano nuomone svarbiausia yra pirmines kilmes vardo reiksme, bet kiekvienas aisku gali interpretuoti kaip priimtiniau smile.gif

be to, si tema nera skirta negatyvumui isreiksti, tiesiog gaila, kai nerade tinkamos informacijos, atmetame nuostabu varda.

Nepastebejau, kad kuri nors cia rasiusioji butu atmetus jusu siuloma varda smile.gif
Isila
QUOTE(Liuminesa @ 2010 09 30, 00:00)
Nepastebejau, kad kuri nors cia rasiusioji butu atmetus jusu siuloma varda smile.gif
*

taigi jau pirmoj žinutėj uždraudė bet kokį negatyvizmą šio vardo atžvilgiu, užtat ir tyla hihihi.gif mamytė nenori jokios kritikos.
yalissa
Mielas, svelnus vardas. Isivaizduoju grazia, sviesiaplauke mergyte tokiu vardu wub.gif
Gintareamber
Gerb. Liuminesa,
Pirmine kilme yra kildininama is keliu saltiniu, o ne is to, kuris internete yra pirmas pagal populiaruma. taigi pirmine kilme yra is ten kur zodis kilimo. aelianus (lotyn.) reiskia is saules; kuris yra kildinamas is graikisko zodzio helios, kuris reiskia saule. Vat is kur yra reiksme. Tik tada vardas elija yra susiejamas su elijumi.(kas jau yra antrine kilme) Siaip as studijuoju vardu kilme, tad negaliu nutyleti:))) .

Jei butu idomu sulaukti dar daugiau informacijos, kas susije su vardais, visada mielai prasom kreiptis. drinks_cheers.gif

Iki malonaus

QUOTE(Isila @ 2010 09 30, 14:24)
taigi jau pirmoj žinutėj uždraudė bet kokį negatyvizmą šio vardo atžvilgiu, užtat ir tyla hihihi.gif mamytė nenori jokios kritikos.
*

Gerb, Isila,

Jus teisi, as nenoriu jokios kritikos, nes as dievinu savo vaikus ir viskas, kas su jais susije, vardus irgi. Kaip mylinti mama, darydama pasirinkima, l.daug apgalvojau ir tikrai buvo sunku nuspresti, koks tiks vardas dukrytei. Tada suradau Elia, nelietuviskuose vardynuose, o pradejus ieskoti lietuviskos versijos, supermamos puslapiuose suradau idomiu diskusiju, kas link sio vardo reiksmes. Man vardas nuostabus, grazus ir isanalizavus reiksme ivairiose kulturose dar l.patiko. Todel uzvedziau sia tema, kad pasidalinti informacija su kitomis mamytemis, bet ne tam, kad isgirsciau kritika. Jei myli ir dievini savo vaika, nenori juk, kad kas drebtu ant jo vardo g.gif. Juk jei norite kritikuoti, yra uzvestu temu, susijusiu su siuo vardu, ten galima visapusiskai pasireiksti.

Geros jums dienos
vilaguona
O man visai grazus vardas ax.gif
kristinadas
as irgi isrinkau savo dukrytei varda Elija, kai pasakau daugumai.... "nu kas cia per vardas?" g.gif .Registruosim mergyte antradieni, manau niekas mano nuomonės nepakeis, nes kiti vardai nelimpa nors tu ka. O vardas toks svelnus, mielas smile.gif
cipliukas
Labai gražus, švelnus ir moteriškas vardukas. thumb_yello.gif
Gintareamber

Man taip pat l.grazus vardas., tiesiog tobulas vardas:) mergaitei. Ir trumpiniai beprotiskai grazus - eli, ela....Mazybiskai galima vadinti elute, eliuku, elijyte, kam grazu elyte:), bet elyte panasu i elenyte labiau gal:).....Vardas kazkuo panasus i emilija, bet ne toks populiarus.

Indrige
grazus wub.gif
tikroji meile
labai grazus 4u.gif
Safyrinė
gražus vardas,gražiai skamba 4u.gif
Goknesta
Sveikos mamos,
Šis vardas tiesiog nuostabus smile.gif ir labai smagu,kad galima sužinoti daugiau apie šio vardo reikšmę, žinojau,kad t.y. saulė smile.gif Mes jau prieš metus sugalvojom, kad dukrytė bus vardu Elija wub.gif tai laukiam nesulaukiam kada ji bus.. smile.gif

Kokiu mazybiniu vardu vadintumet?
nernesta
Elyte smile.gif
muminukas
Prieš skelbdami naują temą, patikrinkite, ar dar nėra tokios ar labai panašios temos.
Vardų subforume galioja visos Supermamos forumo taisyklės.

moderatorė muminukas
Gintareamber
Ar pazistate mergaiciu vardu Elija? Jei taip, kokios jos?smile.gif
Mes pazistame tik dvi. viena - grazuole rudaplauke, sviesiaplauke, vadina save eliuku:)
ir antra musu Elija - melynake, garbanotaplauke, daili mergaite, bet uzsispyrusi:)
ingusemac
Nelabai gražus vardas, visai neyprastas
Sorceress
Kadangi Elia pirminis variantas yra vyriškas, o ne moteriškas vardas, tai merginai man nelabai limpa, nors tikrai vartotinas. Kaip bebūtų, tikrai nieko blogo apie šitą vardą pasakyt negaliu smile.gif
Laisvė
Tėvams belenkoks vardas ypatingas, prašalaičiui jis - niekuo neišsiskiriantis. Vardas, ir tiek 4u.gif
Kristalė*
man tai labai grazus vardukas wub.gif wub.gif wub.gif , norejau duoti savo mergytei, bet vyras labai priestaravo, tad isrinkome kita
tarifadream
Labai grazus vardas 4u.gif o kad pirminis variantas vyriskas, tai nieko nuostabaus. Ir kitu graziu vardu pirminiai variantai vyriski, kaip Gabriele (is Gabrieliaus), Simona(nuo Simono), Julija (nuo Julijaus), Daniele ir t.t.

labai labai grazus, moteriskas vardukas, moteriskai skamba drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Nalivaika85
Gražus mergaitiškas vardas,gražiai skambantis ir šaukiant suagusią moterįsmile.gif
bemsiuke
Mes jau pilvuke tūnantį sūnelį vadinam Elijum wub.gif visi kas klausia pasakom šį vardą, tik kažkaip nesulaukiau reakcijos kad o koks gražus vardas ir pan... Gal neįprastas dar daugumai... Bet mums tai nuomonės nepakeis... Man labai labai jis wub.gif labiausiai patikes iš E raidės, nes butent iš tokios rinkom ax.gif
Lynes
Man grazus vardukas wub.gif ir Leja - panasaus skambesio grazus smile.gif
l'eau
negražus labai skystaliukas iš ijų, mijų ir pijų serijos schmoll.gif berniukiškas variantas išvis siaubelis, bet vis geriau nei koks majus, rojus ar papajis, vakaris, agnius, ugnius ir pan. savo vaiką pernelyg mylėčiau, kad tokį vardą duočiau, bet svetimiems pusė velnio.
bemsiuke
QUOTE(l'eau @ 2011 04 18, 19:10)
negražus labai skystaliukas iš ijų, mijų ir pijų serijos schmoll.gif berniukiškas variantas išvis siaubelis, bet vis geriau nei koks majus, rojus ar papajis, vakaris, agnius, ugnius ir pan. savo vaiką pernelyg mylėčiau, kad tokį vardą duočiau, bet svetimiems pusė velnio.
*

kažkaip labai jau negražiai pakomentavot kitų atžvilgiu verysad.gif atrodo į šuns dienas išdėjot viską
saules spindulelis
Labai grazus vardas. Turiu aukletine vardu Elija- sviesaplauke,svelnaus budo, taktiska, nebijanti isreiksti savo nuomone. Sviesus grazus zmogelis smile.gif
Esha
Grazus smile.gif
tute28
Net labai gražus vardas 4u.gif
lyneea
Vardelis tikrai labai nuostabus wub.gif wub.gif wub.gif
jurgitulisb
mielas vardas 4u.gif
Adrii
wisai nieko ax.gif
*Amberr*
Pazystu pora sauniu merginu Eliju thumbup.gif Saunus ir vardas drinks_cheers.gif
Renata L.
QUOTE(bemsiuke @ 2011 04 20, 15:15)
kažkaip labai jau negražiai pakomentavot kitų atžvilgiu  verysad.gif  atrodo į šuns dienas išdėjot viską
*

Sutinku su Bemsiuke, turiu dukryte Elija, o vyriskas vardas Elijus taip pat grazus, svelniai skamba ir man asocijuojasi su pasakomis thumbup.gif
Fula
Skamba visai įdomiai. smile.gif Man asmeniškai - tikrai gražus. wub.gif
aggree
Svelnus, grazus vardelis, nors savo dukrytei tokio neduociau, manau bus tokiu labai daug...
orta22
Grazus smile.gif
Solar beam
Labai grazus vardas ir pastaruoju metu labai populiarejantis smile.gif
Elijana
Labai wub.gif
Sigguci
QUOTE(kristinadas @ 2010 10 03, 17:55)
as irgi isrinkau savo dukrytei varda Elija, kai pasakau daugumai.... "nu kas cia per vardas?"  g.gif .Registruosim mergyte antradieni, manau niekas mano nuomonės nepakeis, nes kiti vardai nelimpa nors tu ka. O vardas toks svelnus, mielas smile.gif
*

Mano dukros vardas Elija nes man patinka seni hebrajiski vardai, seip sis vardas netinka mergaitei smile.gif, kai pasakiau pavadinau savo vaika Elija sako, sveikinam gimus sunui, jiems buvo neiprasta suzinoti toki varda daviau mergaitei, cia is draugu graiku ir zydu.
Braskiautoja
Man taip pat labai gražus
Ausra_E
man sis vardas labai labai grazus.. mano dukryte vardu Elija.. nesigailiu kad toki varda isrinkom... ir reiksme grazi ir vaikas grazus... wub.gif
<imelda>
Man tik siap sau wink.gif
tarifadream
Noreciau nuraminti tas mamas, kurios galvoja, kad vyriskas vardas.... Vyriskas yra Elijah ir tariasi jis kitaip nei Elija Lietuvoje. Anglakalbiams reiktu rasyti si varda Ellia su dviem L (trumpiniai Ellie, Elle, Ella) ir tada puikiai supras, kad tai moteriskas vardas. Mes Eli tariam Eli. Anglakalbiai taria Ylai ir tai jau vyriskas vardas. Va cia ir yra vienas nesusispratimas su siuo graziu vardu.... Pripazinkim ELI ir YLAI skamba skirtingai:)))

Ir Ellia, Ellie, Elle, Ella yra gana populiarus vardas kitose salyse. Pavyzdziui, izymybes Ellie Goulding - daininke, Elle Macperson - zymus modelis, Ella Fitzgerald - zymi daininke, Ellia English - aktore ir t.t.

Tai tiek apie si grazu varda, o vardas l.grazus ir siltas

Isila
manau čia esmė ir yra - jis gražiai skamba kitose šalyse.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.