Gintareamber
2010 09 24, 20:04
Sveikos, mamos,
Pries menesi isrinkau savo dukrytei nuostabu varda - Elija. Jei kam nepatinka - lai, visi galim tureti savo nuomone. Juk vienam negrazu - Ema, kitam - Monika, treciam - Vilte. Del to ir smagu gyventi, kad esam skirtingi. Bet forume prisiskaiciau visokiu keistenybiu apie sio vardo prasme.
Todel nusprendziau parasyti i si foruma, jei sis vardas patiktu kitoms mamytems. Yra uzvesta didele tema Elija ar Emilija ir Elija ar Mija. Ir labai visi kabinejasi prie prasmes. Noriu visus nudziuginti, kas pasirinks Elija, prasme yra nuostabi.
Is sen. hebraju kalbos - reiskia: viespats yra mano valdovas. Manau, dukryte seks palaiminimas visa gyvenima. Is lotynu kalbos - reiskia saule. is senoves graiku - sviesioji.
Taigi, jei kam dar bus idomu, isiveskit - elia (kaip sis vardas yra rasomas anglu kalboje) meaning ir rasite:))) nes lietuviu kalboje yra l.mazai nuorodu.
Visiems linkiu sekmes ir geru pasirinkimu.
Laiminga mama, turinti dukryte vardu Elija
Liuminesa
2010 09 25, 19:09
Senajame testamente buvo pranašas Elijas, apie ji Coelho yra "Penktaji kalna" parases.
Tiek Elijos, tiek Elijo, reiksme is hebraju, pagal interneta - Jehova (dievas) yra mano viešpatis, valdovas
tikroji meile
2010 09 26, 19:12
labai grazus vardelis mes laukiam sunelio  tai Elijus bent jau man
Gintareamber
2010 09 28, 12:07
Sveikos mamos dar karta, Tema yra vardas Elija, mergaitei:) Bet tikrai saunus vardas ir berniukui. Vardo prasme, reiksme yra analizuojama remiantis keliais saltiniais: 1. is hebr.reiskia viespats mano valdovas. Cia l.geras straipsnis platesniam suvokimui apie hebrajisku vardu kilme, reiksme. Tikslingiau butu rasyti, ne Jehova, o Jachve, kas is hebraju kalbos reiskia ta pati Dieva. jei pasidometumet is kur atkeliavo vardai - tai didzioji dalis vardu yra baznytines, hebraju kalbos kilmes, kaip antai Jonas, Mykolas, Rapolas. http://www.viskaskrikstynoms.lt/kriksto-vardai2.analizuojant kt. saltinius, gotu, senoves graiku, lotynu kalbas, randame ir kt. reiksmes, kaip saule, sviesioji. http://www.babynamespedia.com/meaning/Elia/fManau, su sia faktine informacija bus lengviau aiskintis. Geros dienos, visoms mamos ir sekmes renkantis vardus. Laiminga mama, turinti dukryte vardu Elija  ))) Papildyta:be to, si tema nera skirta negatyvumui isreiksti, tiesiog gaila, kai nerade tinkamos informacijos, atmetame nuostabu varda. Si tema, kaip sakoma, best practice sharing  Nes renkantis varda, analizuoju ne viena saltini, o kelis ir radus sia informacija, pasidalinu su mamytem, kuriom vardas patinka, bet kaip perskaiciau diskusijose, kelia abejones del prasmes. Tai tiek....... Geros dienos
Elija, labai gražus vardas  Ir sutrumpinti galima gražiai Ela, Elė. Ir mažytei tinka Elytė
kazkada*
2010 09 29, 15:56
Mano kaimyne Elija. Labai grazus vardas  Svelnus toks
Liuminesa
2010 09 29, 23:00
QUOTE(Gintareamber @ 2010 09 28, 13:07) Gerb. Liuminesa Vardo prasme, reiksme yra analizuojama remiantis keliais saltiniais: 1. is hebr.reiskia viespats mano valdovas. Cia l.geras straipsnis platesniam suvokimui apie hebrajisku vardu kilme, reiksme. Tikslingiau butu rasyti, ne Jehova, o Jachve, kas is hebraju kalbos reiskia ta pati Dieva. <...> Imeciau papuliariausia reiksme, kuria duoda internetas, prie kurios ir parasiau saltini. Citata ne mano, taigi ar ten Jachve ar Jehova nesigilinau, na bet nuo siol jau busiu apsisvietus Dziugu, kad varda analizuojate pagal kelis saltinius. Mano nuomone svarbiausia yra pirmines kilmes vardo reiksme, bet kiekvienas aisku gali interpretuoti kaip priimtiniau QUOTE be to, si tema nera skirta negatyvumui isreiksti, tiesiog gaila, kai nerade tinkamos informacijos, atmetame nuostabu varda.
Nepastebejau, kad kuri nors cia rasiusioji butu atmetus jusu siuloma varda
QUOTE(Liuminesa @ 2010 09 30, 00:00) Nepastebejau, kad kuri nors cia rasiusioji butu atmetus jusu siuloma varda  taigi jau pirmoj žinutėj uždraudė bet kokį negatyvizmą šio vardo atžvilgiu, užtat ir tyla  mamytė nenori jokios kritikos.
yalissa
2010 09 30, 13:56
Mielas, svelnus vardas. Isivaizduoju grazia, sviesiaplauke mergyte tokiu vardu
Gintareamber
2010 09 30, 22:49
Gerb. Liuminesa, Pirmine kilme yra kildininama is keliu saltiniu, o ne is to, kuris internete yra pirmas pagal populiaruma. taigi pirmine kilme yra is ten kur zodis kilimo. aelianus (lotyn.) reiskia is saules; kuris yra kildinamas is graikisko zodzio helios, kuris reiskia saule. Vat is kur yra reiksme. Tik tada vardas elija yra susiejamas su elijumi.(kas jau yra antrine kilme) Siaip as studijuoju vardu kilme, tad negaliu nutyleti:))) . Jei butu idomu sulaukti dar daugiau informacijos, kas susije su vardais, visada mielai prasom kreiptis. Iki malonaus QUOTE(Isila @ 2010 09 30, 14:24) taigi jau pirmoj žinutėj uždraudė bet kokį negatyvizmą šio vardo atžvilgiu, užtat ir tyla  mamytė nenori jokios kritikos. Gerb, Isila, Jus teisi, as nenoriu jokios kritikos, nes as dievinu savo vaikus ir viskas, kas su jais susije, vardus irgi. Kaip mylinti mama, darydama pasirinkima, l.daug apgalvojau ir tikrai buvo sunku nuspresti, koks tiks vardas dukrytei. Tada suradau Elia, nelietuviskuose vardynuose, o pradejus ieskoti lietuviskos versijos, supermamos puslapiuose suradau idomiu diskusiju, kas link sio vardo reiksmes. Man vardas nuostabus, grazus ir isanalizavus reiksme ivairiose kulturose dar l.patiko. Todel uzvedziau sia tema, kad pasidalinti informacija su kitomis mamytemis, bet ne tam, kad isgirsciau kritika. Jei myli ir dievini savo vaika, nenori juk, kad kas drebtu ant jo vardo  . Juk jei norite kritikuoti, yra uzvestu temu, susijusiu su siuo vardu, ten galima visapusiskai pasireiksti. Geros jums dienos
vilaguona
2010 10 01, 17:21
O man visai grazus vardas
kristinadas
2010 10 03, 16:55
as irgi isrinkau savo dukrytei varda Elija, kai pasakau daugumai.... "nu kas cia per vardas?"  .Registruosim mergyte antradieni, manau niekas mano nuomonės nepakeis, nes kiti vardai nelimpa nors tu ka. O vardas toks svelnus, mielas
cipliukas
2010 10 03, 18:01
Labai gražus, švelnus ir moteriškas vardukas.
Gintareamber
2010 10 04, 14:38
Man taip pat l.grazus vardas., tiesiog tobulas vardas:) mergaitei. Ir trumpiniai beprotiskai grazus - eli, ela....Mazybiskai galima vadinti elute, eliuku, elijyte, kam grazu elyte:), bet elyte panasu i elenyte labiau gal:).....Vardas kazkuo panasus i emilija, bet ne toks populiarus.
Indrige
2010 10 05, 14:22
grazus
tikroji meile
2010 10 06, 14:51
labai grazus
Safyrinė
2010 10 06, 16:32
gražus vardas,gražiai skamba
Goknesta
2010 10 06, 20:15
Sveikos mamos, Šis vardas tiesiog nuostabus  ir labai smagu,kad galima sužinoti daugiau apie šio vardo reikšmę, žinojau,kad t.y. saulė  Mes jau prieš metus sugalvojom, kad dukrytė bus vardu Elija  tai laukiam nesulaukiam kada ji bus..  Kokiu mazybiniu vardu vadintumet?
nernesta
2010 10 24, 11:26
Elyte
muminukas
2010 10 24, 14:47
Prieš skelbdami naują temą, patikrinkite, ar dar nėra tokios ar labai panašios temos. Vardų subforume galioja visos Supermamos forumo taisyklės.
moderatorė muminukas
Gintareamber
2010 10 25, 23:17
Ar pazistate mergaiciu vardu Elija? Jei taip, kokios jos? Mes pazistame tik dvi. viena - grazuole rudaplauke, sviesiaplauke, vadina save eliuku:) ir antra musu Elija - melynake, garbanotaplauke, daili mergaite, bet uzsispyrusi:)
ingusemac
2010 10 26, 15:54
Nelabai gražus vardas, visai neyprastas
Sorceress
2010 10 26, 18:47
Kadangi Elia pirminis variantas yra vyriškas, o ne moteriškas vardas, tai merginai man nelabai limpa, nors tikrai vartotinas. Kaip bebūtų, tikrai nieko blogo apie šitą vardą pasakyt negaliu
Tėvams belenkoks vardas ypatingas, prašalaičiui jis - niekuo neišsiskiriantis. Vardas, ir tiek
Kristalė*
2010 10 29, 19:52
man tai labai grazus vardukas  , norejau duoti savo mergytei, bet vyras labai priestaravo, tad isrinkome kita
tarifadream
2010 10 31, 13:49
Labai grazus vardas  o kad pirminis variantas vyriskas, tai nieko nuostabaus. Ir kitu graziu vardu pirminiai variantai vyriski, kaip Gabriele (is Gabrieliaus), Simona(nuo Simono), Julija (nuo Julijaus), Daniele ir t.t. labai labai grazus, moteriskas vardukas, moteriskai skamba
Nalivaika85
2011 03 17, 21:26
Gražus mergaitiškas vardas,gražiai skambantis ir šaukiant suagusią moterį
bemsiuke
2011 04 18, 16:18
Mes jau pilvuke tūnantį sūnelį vadinam Elijum  visi kas klausia pasakom šį vardą, tik kažkaip nesulaukiau reakcijos kad o koks gražus vardas ir pan... Gal neįprastas dar daugumai... Bet mums tai nuomonės nepakeis... Man labai labai jis  labiausiai patikes iš E raidės, nes butent iš tokios rinkom
Man grazus vardukas  ir Leja - panasaus skambesio grazus
negražus labai skystaliukas iš ijų, mijų ir pijų serijos  berniukiškas variantas išvis siaubelis, bet vis geriau nei koks majus, rojus ar papajis, vakaris, agnius, ugnius ir pan. savo vaiką pernelyg mylėčiau, kad tokį vardą duočiau, bet svetimiems pusė velnio.
bemsiuke
2011 04 20, 14:15
QUOTE(l'eau @ 2011 04 18, 19:10) negražus labai skystaliukas iš ijų, mijų ir pijų serijos  berniukiškas variantas išvis siaubelis, bet vis geriau nei koks majus, rojus ar papajis, vakaris, agnius, ugnius ir pan. savo vaiką pernelyg mylėčiau, kad tokį vardą duočiau, bet svetimiems pusė velnio. kažkaip labai jau negražiai pakomentavot kitų atžvilgiu  atrodo į šuns dienas išdėjot viską
saules spindulelis
2011 04 22, 11:51
Labai grazus vardas. Turiu aukletine vardu Elija- sviesaplauke,svelnaus budo, taktiska, nebijanti isreiksti savo nuomone. Sviesus grazus zmogelis
Grazus
Net labai gražus vardas
jurgitulisb
2011 06 02, 17:26
mielas vardas
wisai nieko
*Amberr*
2011 06 05, 21:54
Pazystu pora sauniu merginu Eliju  Saunus ir vardas
Renata L.
2011 06 06, 23:20
QUOTE(bemsiuke @ 2011 04 20, 15:15) kažkaip labai jau negražiai pakomentavot kitų atžvilgiu  atrodo į šuns dienas išdėjot viską Sutinku su Bemsiuke, turiu dukryte Elija, o vyriskas vardas Elijus taip pat grazus, svelniai skamba ir man asocijuojasi su pasakomis
Skamba visai įdomiai.  Man asmeniškai - tikrai gražus.
Svelnus, grazus vardelis, nors savo dukrytei tokio neduociau, manau bus tokiu labai daug...
Grazus
Solar beam
2011 06 12, 22:15
Labai grazus vardas ir pastaruoju metu labai populiarejantis
Elijana
2011 06 26, 14:57
Labai
Sigguci
2011 07 16, 12:30
QUOTE(kristinadas @ 2010 10 03, 17:55) as irgi isrinkau savo dukrytei varda Elija, kai pasakau daugumai.... "nu kas cia per vardas?"  .Registruosim mergyte antradieni, manau niekas mano nuomonės nepakeis, nes kiti vardai nelimpa nors tu ka. O vardas toks svelnus, mielas  Mano dukros vardas Elija nes man patinka seni hebrajiski vardai, seip sis vardas netinka mergaitei  , kai pasakiau pavadinau savo vaika Elija sako, sveikinam gimus sunui, jiems buvo neiprasta suzinoti toki varda daviau mergaitei, cia is draugu graiku ir zydu.
Braskiautoja
2011 07 18, 11:21
Man taip pat labai gražus
Ausra_E
2011 07 23, 20:49
man sis vardas labai labai grazus.. mano dukryte vardu Elija.. nesigailiu kad toki varda isrinkom... ir reiksme grazi ir vaikas grazus...
<imelda>
2011 07 23, 21:21
Man tik siap sau
tarifadream
2011 08 22, 14:00
Noreciau nuraminti tas mamas, kurios galvoja, kad vyriskas vardas.... Vyriskas yra Elijah ir tariasi jis kitaip nei Elija Lietuvoje. Anglakalbiams reiktu rasyti si varda Ellia su dviem L (trumpiniai Ellie, Elle, Ella) ir tada puikiai supras, kad tai moteriskas vardas. Mes Eli tariam Eli. Anglakalbiai taria Ylai ir tai jau vyriskas vardas. Va cia ir yra vienas nesusispratimas su siuo graziu vardu.... Pripazinkim ELI ir YLAI skamba skirtingai:)))
Ir Ellia, Ellie, Elle, Ella yra gana populiarus vardas kitose salyse. Pavyzdziui, izymybes Ellie Goulding - daininke, Elle Macperson - zymus modelis, Ella Fitzgerald - zymi daininke, Ellia English - aktore ir t.t.
Tai tiek apie si grazu varda, o vardas l.grazus ir siltas
manau čia esmė ir yra - jis gražiai skamba kitose šalyse.
|
|