Vakar mažė eidama susvyravo, neišlaikė pusiausvyros ir aukštielnika krito ant žemės. Nespėjau prilaikyti, ir susitrenkė galvą. Labai ilgai verkė (kas jai nebūdinga). Niekada nebuvau susidūrus su tokiu atveju ir žinau kad pirmieji smegenų sukrėtimo požymiai yra vėmimas ir mieguistumas. Iš pradžių mažė lyg ir buvo mieguista, bet buvo vėlus vakaras, tai maniau kad ji tiesiog nori miego. Po keliolikos minučių ji pralinksmėjo, pradėjo juoktis ir šnekėti. Šiandien iš ryto lyg ir viskas normaliai, pavalgė, žaidžia, vaikšto. Ar yra dar kokių ypatingų požymių rodančių smegenų sutrenkimą? Ar jie turėjo pasirodyti iš karto po galvytės sutrenkimo? Skambinau gydytojai, bet nepavyko su ja pakalbėt, sesutė nieko doro nepasakė, tik liepė stebėti vaiką
Dažniausiai, jei vaikas pradeda verkti iš karto po nukritimo, tada sukrėtimo nėra. Čia ne 100% taisyklė, bet daugumoje atvejų taip.
Maniškė, kai buvo susitrenkus galvą, vemti pradėjo po pusvalandžio, mieguista nebuvo, bet vis tiek lėkėm į ligoninę, tenais neurologas patikrino visas neuro funkcijas, kadangi jos buvo normalios, paleido namo, sakydamas, kad vėmė greičiausiai nuo išgąsčio. Tavo atveju, manau, nieko blogo neatsitiko, nes jau būtų pasireiškę visi sukrėtimo požymiai.
Mano vaikas metukų su trupučiu buvo nuo beždžionių tiltuko nukritęs ant galvos
Vemimas, mieguistumas ir galvos svaigimas, tokie pozymiai
Sveikos mamos,
mūsų šeimoje įvyko blogas įvykis, vaikas nukrito ir susitrrenkė galva. Pirmi požymiai buvo: didelis gūzas ant kaktos bei iš šono. Po valgio vaikas du kartus atpylė, ji pykino. Nuvažiavome į ligoninę - padarė rentgeno kaktos nuotrauka, ir vieno šono nuotrauka. Va čia kyla pirmas klausimas ar šviečiant vieną šoną matosi ir kitas, paguldė į ligoninė, nes sakė, kad pagal nuotrauką įtaria kaukolės šono lūžį. Gydžiusi daktarė atėjo, pačiupinėjo galvą ir sako, bet minkštimo tai nėra - tikriausiai nelūžis. Nuėjo pasitarė pas rentgenologą, bei nusprendė - tai ne lūžis, o kaukolės sujungimo vieta. Kitą dieną nusiuntė daruti echoskopiją, kuri nieko blogo nepamatė ir išsiuntė mus namo. Dabar praėjo keturios dienos, mes labai neramiai miegam, prasidėjo sloga - užgulta nosis, bei lyg atsirado melynės po akimis, ar negali būti, kad daktarai mus blogai patikrino ir kažka praleido, ar darant rengeno nuotrauka matosi abi pusės, kokie simptomai būna pas vaikučius, kuriems nustato kaukolės lūžį bei smegenų sutrenkimą. Būsiu dėkinga už bet kokį patarymą iš Jūsų patirties QUOTE(Naomi101 @ 2007 11 21, 16:07) Sveikos mamos, mūsų šeimoje įvyko blogas įvykis, vaikas nukrito ir susitrrenkė galva. Pirmi požymiai buvo: didelis gūzas ant kaktos bei iš šono. Po valgio vaikas du kartus atpylė, ji pykino. Nuvažiavome į ligoninę - padarė rentgeno kaktos nuotrauka, ir vieno šono nuotrauka. Va čia kyla pirmas klausimas ar šviečiant vieną šoną matosi ir kitas, paguldė į ligoninė, nes sakė, kad pagal nuotrauką įtaria kaukolės šono lūžį. Gydžiusi daktarė atėjo, pačiupinėjo galvą ir sako, bet minkštimo tai nėra - tikriausiai nelūžis. Nuėjo pasitarė pas rentgenologą, bei nusprendė - tai ne lūžis, o kaukolės sujungimo vieta. Kitą dieną nusiuntė daruti echoskopiją, kuri nieko blogo nepamatė ir išsiuntė mus namo. Dabar praėjo keturios dienos, mes labai neramiai miegam, prasidėjo sloga - užgulta nosis, bei lyg atsirado melynės po akimis, ar negali būti, kad daktarai mus blogai patikrino ir kažka praleido, ar darant rengeno nuotrauka matosi abi pusės, kokie simptomai būna pas vaikučius, kuriems nustato kaukolės lūžį bei smegenų sutrenkimą. Būsiu dėkinga už bet kokį patarymą iš Jūsų patirties Uzjauciu tave ir maziuka,tikrai,kad liudnas ivykis jums
na as jusu vietoj, jei yra galimybes, susirasciau kas dar gali apziuret vaikuti. Visgi kelios nuomones jau nuramintu, gal kur privaciai ar pan.
Kad vaikas miega neramiau, tai gal nieko blogo - jei jis nukrito, tai patyre soka ir tai gali atsiliept per miegus. Musu dukryte 6 men nusirito nuo lovos ciuzinio ( 15 cm), po to kelias dienas irgi labai neramiai miegojo, per miegus pradedavo verkti... del rentgeno nezinau kaip ten, bet gal ir matos abi puses... na cia jau reiktu kad kas nors labiau nusimanantis medicinoj atsakytu.. O va tos melynes po akimis man itartiniausiai ir atrodo. Vien del ju vel parodyciau vaikuti daktarams... Siaip ar taip sekmes jums
Būtinai pasirodykit kitiems daktarams. O beje kokiame mieste ir kokioj ligoninėj jus apžiūrėjo?
Aš irgi manau, kad reikia būtinai pasirodyti, nes tai, kas vyksta, nėra normalu.
Vėliau parašykit, kaip sekėsi.
Nuvykome pas privatu chirurga, apziurejo ir pasake, kad lyg viskas gerai, o melynes sake lieka, kai po sumusimo sutrikusi kraujotaka atsistato, sake reikia nerimauti tik jeigu dideles hematomos atsiranda.
Tikekimes, kad taip ir yra. Siek tiek ramiau pasidare
nemanau, kad rentgenas tokiam kūdikėliui ką parodė. Ten juk visi kauliukai kremzlikėm sujungti...
Na jei iš tiesų net keli gydytojai pasakė, kad viskas ok, tai nebesikamuokit, tikrai viskas ok.
Aišku, kad pasekmės dar kurį laiką bus - juk vaikui stresas ne tik kad susitrenkė ir blogai jautėsi, bet ir dėl to, kad važiavot į ligoninę, ten jį apžiūrinėjo, darė jam nesuprantamus dalykus ir pan. Nuo tokio streso ir suaugęs dar ilgai nemiegotų ramiai Aišku, kurį laiką reikia stebėti atidžiau ir geriau jei vėl kažkas neaišku nubėgti pasitarti... Aš tokia iš atsargiųjų Bet šiaip manau pabūsit ramiai namuose ir tuoj grįšite į savo vėžias, sėkmės
MANO LELIUKAS SUSITRENKE NOSI I SPINTELES KAMPA,KAD SNERVE IS VIDAUS ITRUKO,O VERKE NET NUO ZEMES PASISOKEDAMAS, O NAKTI PRADEJO VEMTI,PASKUI VIDURIUOTI NEZINAU AR CIA SUTAPIMAS AR KAS JAM BUVO.GYDYTOJA IRGI SAKE GALEJO BUTI NUO ISGASCIO.TAIP MAN NERAMU ,STEBIU AS JI AR NERA PAKITIMU.
Mano mergytei 1,7 men ir sianakt ji iskrito is lovytes, persiverte per ta auksta vaikiskos lovytes krasta, trenkesi galva i musu miegamojo lovos kampa ir tada visu smugiu nukrito ant zemes. Kazkaip ja paveike labai 18 men skiepai, ji tapo labai irzli, todel ir sianakt daznai keliojosi ir vis reke, reke ir is to nervo ir persiverte per tas grotas. Pati nebuvau kambaryje ir nemaciau kaip krito tik is guzo galvoje supratau kad i kampa galva sutrenke. Ji labai verke, po nukritimo irgi labai eme gulineti ir tapo apatiska. Puolem skambinti daktarams, bet jie mus nuramino, kad jei guzas ne didesnis nei 2 cm tai nera guzas, o tik patinimas ir liepe stebeti svarbiausia ar nevem. Nes mieguistumo negalima buvo laikyti tikru pozymiu, nes jau buvo naktis, vaikas pavarges ir dar po soko atsipalaidaves, todel ir apsiblause. Nakti ismiegojom gerai, siandien zaidzia, soka, isdykauja, kaip ir vsikas gerai, tik pikta biski, bet as ta skiepui nurasau. Siaip tikiuosi viskas bus gerai, bet daktare patare, kad jei pastebesiu kazka itartino geriau nuvezti vaika i priimamaji i antakalni arba i santariskes.
Bet vistiek labai nerimauju, kazkaip pozymiu nelabai matosi, bet kalbejau su teta, tai jos pasakojimas mane suneramino. Ji pasakojo, kad jos kaimynes vaikelis irgi iskrito is lovos, bet nei veme nei ka, net daktarai akiu dugna istyre, o po 2 dienu jam prasidejo traukuliukai... tfu tfu tfu, niekam to nelinkiu QUOTE(vaidele @ 2008 05 15, 18:45) Mano mergytei 1,7 men ir sianakt ji iskrito is lovytes, persiverte per ta auksta vaikiskos lovytes krasta, trenkesi galva i musu miegamojo lovos kampa ir tada visu smugiu nukrito ant zemes. Kazkaip ja paveike labai 18 men skiepai, ji tapo labai irzli, todel ir sianakt daznai keliojosi ir vis reke, reke ir is to nervo ir persiverte per tas grotas. Pati nebuvau kambaryje ir nemaciau kaip krito tik is guzo galvoje supratau kad i kampa galva sutrenke. Ji labai verke, po nukritimo irgi labai eme gulineti ir tapo apatiska. Puolem skambinti daktarams, bet jie mus nuramino, kad jei guzas ne didesnis nei 2 cm tai nera guzas, o tik patinimas ir liepe stebeti svarbiausia ar nevem. Nes mieguistumo negalima buvo laikyti tikru pozymiu, nes jau buvo naktis, vaikas pavarges ir dar po soko atsipalaidaves, todel ir apsiblause. Nakti ismiegojom gerai, siandien zaidzia, soka, isdykauja, kaip ir vsikas gerai, tik pikta biski, bet as ta skiepui nurasau. Siaip tikiuosi viskas bus gerai, bet daktare patare, kad jei pastebesiu kazka itartino geriau nuvezti vaika i priimamaji i antakalni arba i santariskes. Bet vistiek labai nerimauju, kazkaip pozymiu nelabai matosi, bet kalbejau su teta, tai jos pasakojimas mane suneramino. Ji pasakojo, kad jos kaimynes vaikelis irgi iskrito is lovos, bet nei veme nei ka, net daktarai akiu dugna istyre, o po 2 dienu jam prasidejo traukuliukai... tfu tfu tfu, niekam to nelinkiu jei šendien vaikas bus ramus,vangus.butinai vežkit i ligonine
Mes pries savaite irgi turejome galvytes trauma, uzkrito spintele ant galvytes.
Guzas is karto issoko, vaikas reke, tapo mieguistas.po kokiu 5 min atrode viskas tvarkoje, bet pradejo vemti, tiesiai lekeme i ligonine, pagulde i reanimacija ir iskviete reanomobili is Vilniaus. buvo kazkas baisaus, bet atlikus visus tyrimus, nustate nestipru smegenu sutrenkima. Patys pirmieji pozymiai yra mieguistumas ir vemimas, tikrai patarciau nieko nelaukti ir vezti i ligonines, kad atliktu reikiamus tyrimus ir paties butu ramiau. As per ta diena tai tikriausiai pasenau kokia 10 metu
sveikos, norejau paklausti nes neramu man del mano mazyles. ga pries tris menesius jinai begdama parvirto ir susitrenke kakta i medini lovos kampa.pradzioje buvo duobute , poto sumusimas pradejo baisiai dideti. nulekeme i traumatologini, ten apziurejo, persviete, bet jokiu iskilimu kaukoleja nerado. bet jau po to ivykio praejo 3 men. mergaite lygtai ir pagijo, bet duobute liko. gal kam taip yra buve?ar ta duobute pradings?,ar cia kaukole taip ispausta?
ku-ku
Mano sūnus būdamas kokių 3 metukų buvo užsimetęs vazą,nu žinai tokios iš stiklo, sunkios.Tai didžiausias gūzas per visą kaktą buvo.Dabar likusi tokia nedidelė duobutė,bet visai negili,paviršinė.Jam dabar 12 metų.Jei labai pergyveni bandyk da
mums irgi buvo kad dukrytė bėgo ir nespėjusi sustoti tiesiai i duru stakta trenkė si tai kaktoje šone tai užčiuopiu vos vos duobute.Manau kad nieko tokio.
laba dekui kad atsiliepete
Mano manymu tai audiniai susistūmė.Nes jau rašiau,kad mano sūnui jau 12 metų,tai taip vidurį kaktytės ir liko ta duobutė.Kai pakelia antakius išryškėja,o šeip beveik ir nesimato.Kai pirštu per kaktą brauki tada jaučiasi.Tai tavo lialka neblogai skraido po kambarius.Nepergyvenk, viskas susitvarkys ir tikrai nebus taip baisiai pastebima.
kaip reikalas skraido, nespeju is paskos
Aišku,kad viskas bus gerai
na mums taip pat pris pora dienu patyrem trauma,vaikutis nukrito nuo laiptu ir prasiskele galva.Labai verke,skubiai vezem i ligonine,bet aciu dievui atrodo nieko rimto,zaizdele uzklijavo
Pirmi pozymiai - vemimas, meguistumas, koordinacijos praradimas, silpnumas. Bet jei ju nera, nereiskia, kad sutrenkimo nera. Reikia pora dienu vaika vis delto pastebeti - akiu vyzdzius ypatingai (sutrenkus smegenis gali jie skirtis). O baisiausia, kad mazyliams sutrenkimas ar rimta kaukoles trauma gali neduoti jokiu simptomu kuri laika
gal dar kas atsilieps?
Mano sunui trys metukai, ant kaktos irgi turi duobutę, bet net nežinau, nuo kurio bumt, nes jų buvo ir tikiu, kad dar bus, daugybė
Nepergyvenk taip, aisku retkarciais pastebek mazyle,bet per tiek laiko jei jau butu buve kas negerai butu jau pasirode,mano mazius pries pora metu buvo nuslydes nuo laipto,skilo kaukole,be gydimo tokie dalykai siaip nepraeina,o del duobutes uzaugs didesne,issilygins glezni raumenukai ir nieko tokio baisaus nesimatys
QUOTE(twiggyam @ 2008 07 09, 09:54) sveikos, norejau paklausti nes neramu man del mano mazyles. ga pries tris menesius jinai begdama parvirto ir susitrenke kakta i medini lovos kampa.pradzioje buvo duobute , poto sumusimas pradejo baisiai dideti. nulekeme i traumatologini, ten apziurejo, persviete, bet jokiu iskilimu kaukoleja nerado. bet jau po to ivykio praejo 3 men. mergaite lygtai ir pagijo, bet duobute liko. gal kam taip yra buve?ar ta duobute pradings?,ar cia kaukole taip ispausta? As budama kokiu triju metu susitrenkiau galva ir irgi pasidare duobute ant kaktos
Sveikos, mano dydysis (4 metai) vakar 6 vakaro išgriuvo iš prekių vežimėlio parduotuvėj. 9 pradėjo vemt, dėl miegusitumo sunku ką pasakyt, vis tik vėlus metas, kai jau paprastai miegot pakuojamės. NUlėkėm į klinikas, ten vėl vėmė. Tai mus apžiūrėt ir nuotraukas (rentgeno)padaryt sugebėjo per tris valandas. 9 vakaro nuvažiavom, 12 val gavom ligoninės lovą ir paradinę pižamą. Šiandien ryte gydytoją pavyko susirast tik per baisiausius piktumus. Visi kaip užsukti kartojo, kad pirmadienį bus gydytojas ir tada pažiūrės. Sakau, tai bent jau nuotraukas pažiūrėkit, ir paaiškinkit kas yra, ką toliau daryt. Atsakymas: smegenų sukrėtimas, kaukolės lūžių nėra, pasirašykit, akd važiuojat namo. Šiandien pastebėjau, kad dešinės akytės obuolys raudonas, kraujagyslių tinklas matyt. NEžinau ar nerimaut, ar tai susiję. NEt nežinau kur Kaune važiuot ir kam tas nuotraukas rodyt, akd sugebėtų žmoniškai paaiškint kas ir kaip. Būsiu dėkinga už bet kokią info.
Dabar vaikinas atrodo normaliai, kasdieniškai pasiutęs ir nenustygsta vietoj, tik aš saugau kaip kiaušinį, kad ta galva vėl kur neužkliūtų. O klinikom pasibaisėjau. QUOTE(vaidele @ 2008 05 15, 18:45) Mano mergytei 1,7 men ir sianakt ji iskrito is lovytes, persiverte per ta auksta vaikiskos lovytes krasta, trenkesi galva i musu miegamojo lovos kampa ir tada visu smugiu nukrito ant zemes. Kazkaip ja paveike labai 18 men skiepai, ji tapo labai irzli, todel ir sianakt daznai keliojosi ir vis reke, reke ir is to nervo ir persiverte per tas grotas. Pati nebuvau kambaryje ir nemaciau kaip krito tik is guzo galvoje supratau kad i kampa galva sutrenke. Ji labai verke, po nukritimo irgi labai eme gulineti ir tapo apatiska. Puolem skambinti daktarams, bet jie mus nuramino, kad jei guzas ne didesnis nei 2 cm tai nera guzas, o tik patinimas ir liepe stebeti svarbiausia ar nevem. Nes mieguistumo negalima buvo laikyti tikru pozymiu, nes jau buvo naktis, vaikas pavarges ir dar po soko atsipalaidaves, todel ir apsiblause. Nakti ismiegojom gerai, siandien zaidzia, soka, isdykauja, kaip ir vsikas gerai, tik pikta biski, bet as ta skiepui nurasau. Siaip tikiuosi viskas bus gerai, bet daktare patare, kad jei pastebesiu kazka itartino geriau nuvezti vaika i priimamaji i antakalni arba i santariskes. Bet vistiek labai nerimauju, kazkaip pozymiu nelabai matosi, bet kalbejau su teta, tai jos pasakojimas mane suneramino. Ji pasakojo, kad jos kaimynes vaikelis irgi iskrito is lovos, bet nei veme nei ka, net daktarai akiu dugna istyre, o po 2 dienu jam prasidejo traukuliukai... tfu tfu tfu, niekam to nelinkiu uzjauciu...baisus dalykas tie kritimai.. va mes ir vakar antaki prasiskelem bekrisdami..neapskaiciavo beeidamas, iki lovos buvo like maziau nei puse metro..ir krito, galvojo pavyks ant lovos pataikyt...bet su antakiu kaip dejo visu svoriu i lovos krasta..tas krastas uzapvalintas, plius dar pledu storu buvo uzklotas..bet tiek ir tereikejo..aisku rekimas, kraujo klanas..greitoji, rentgenas..nieko rimto nemate..nei smegenu pakitimo , nei veme, nei ka...na dar stebiu ziuresiu kaip cia bus..tikiuosi nieko rimto...bet nei guzo nera, nieko, tik idreskimai tokie du..bet smugio garsas dar iki siol man skamba..negaliu pamirst to vaizdo..
Mano maziukas irgi is lovos buvo iskrites. Miegojom kartu, jis pirmas atsikele ir patyliukais isropojo
laba diena,mano vaikiukui kai buvo 3 su puse metu, kaip ir kiekvieną dieną žaisdamas namie užsigavo- įsidaužė į stiklinį stalą (stalas ovalus),paverkė,bet greit nusiramino,stebėjom mes jį(buvo didele mėlynė).atrodė nieko baisaus ,jau kaip ir pradėjo gyti ir gal po poros savaičių ir vėl į tą stalą ir į tą pačią vietą įsidaužė(mėlynė dar didesne buvo,kažkas baisaus,labai visi išsigandom,bet viskas gerai baigėsi ,nebuvo jokio sutrenkimo smegenų.
o tą stalą tai pakeitėm ,kad dar kokia nelaimė neatsitiktu
labutis
ir mes galim prisijungti prie jusu su traumom. mano dukryte labai jau judri, tai nespejam jos daboti, nelaimes vis nutinka QUOTE(a79 @ 2008 09 27, 22:02) Sveikos, mano dydysis (4 metai) vakar 6 vakaro išgriuvo iš prekių vežimėlio parduotuvėj. 9 pradėjo vemt, dėl miegusitumo sunku ką pasakyt, vis tik vėlus metas, kai jau paprastai miegot pakuojamės. NUlėkėm į klinikas, ten vėl vėmė. Tai mus apžiūrėt ir nuotraukas (rentgeno)padaryt sugebėjo per tris valandas. 9 vakaro nuvažiavom, 12 val gavom ligoninės lovą ir paradinę pižamą. Šiandien ryte gydytoją pavyko susirast tik per baisiausius piktumus. Visi kaip užsukti kartojo, kad pirmadienį bus gydytojas ir tada pažiūrės. Sakau, tai bent jau nuotraukas pažiūrėkit, ir paaiškinkit kas yra, ką toliau daryt. Atsakymas: smegenų sukrėtimas, kaukolės lūžių nėra, pasirašykit, akd važiuojat namo. Šiandien pastebėjau, kad dešinės akytės obuolys raudonas, kraujagyslių tinklas matyt. NEžinau ar nerimaut, ar tai susiję. NEt nežinau kur Kaune važiuot ir kam tas nuotraukas rodyt, akd sugebėtų žmoniškai paaiškint kas ir kaip. Būsiu dėkinga už bet kokią info. Dabar vaikinas atrodo normaliai, kasdieniškai pasiutęs ir nenustygsta vietoj, tik aš saugau kaip kiaušinį, kad ta galva vėl kur neužkliūtų. O klinikom pasibaisėjau. o nori pasakysiu kokie maziekiuose gydytojai man prisiminus ir dabar verkti norisi nors tai buvo pries 2,4metus nes tokiu gydytoju nebuvau maciusi . Tai va mes sode buvom ir as savo suneli 4men paemiau is vezimelio su lopsiu uz rankenu man nesant rankena nutruko ir sunelis trenkesi ant betoniniu laiptu (ten buvo iejimas i nameli) as tai pamaciusi vos nenualpau, bet gerai kad buvo mano vyras , Berniukas klyke kokias 5-10min o poto uzmigo mes tuoj pat susigriebem kad reikia lekti i ligonine nes buvo sestadienis nuvaziavom i ligonine ( mazeikiuose) i primamaji pas daktare ji apziurejo vaika sugebejo pasaskyti tepkit ukiniu muilu ta vieta uzgis nors berniukui toj vietoj paliko duobute ji nesugebejo net persviesti galvytes as verkdama paklausiau ar tikrai jam viskas gerai ir gal pirmadieni eiti pas savo darktare , budinti daktare pasake aisku kad nereikia tepk muilu ir pati isgerk rAMINAMUJU IR VISKAS BUS GERAI . Man tada pasirode kad kazkas cia ne taip , bet taip ir buvo berniukas pramiegojo sestadieni ir sekmadieni. taip ramei todel save raminau kad jam viskas gerai tik as per daug nerimauju. Pirmadieni nuo pat 8 buvom pas savo daktare ( anos neklausiau ) tai musu daktare dave siuntima persisviesti galvyte ta [pacia diena mes persisvietem ir nusiunte pas chirurga, o tas vos nenumire is juoko kai pasakiau kad liepe galva tepti su muilu . Mum buvo smegenu sutrenkimas ir dviejuose vietose kaukoles luzis
Sveikos mamytes!Na karts nuo karto vis pasiskaitydavau apie vaikuciu nelaimingus nutikimus.Vis pagalvodavau vaje vaje kaip gali vaikutis nuo lovos ar sofos nukristi?Galvodavau na tu mamyciu ir zioplumas
QUOTE(daivuze @ 2009 01 18, 02:40) Sveikos mamytes!Na karts nuo karto vis pasiskaitydavau apie vaikuciu nelaimingus nutikimus.Vis pagalvodavau vaje vaje kaip gali vaikutis nuo lovos ar sofos nukristi?Galvodavau na tu mamyciu ir zioplumas pradzia kai paskaiciau man toks jausmas paliko kad mamos tycia svaido vaikus , o kai pati susidurei sutuo dingo ir noras apie kitus blogai manyti nors tiesa sakant kol pati nesusiduriau sutuo as ir maniau kaip galima nenusaugoti vaiko o pasirodo buna visko .Gerai kad jum baigesi laimingai ne kaip mum QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 18, 11:29) pradzia kai paskaiciau man toks jausmas paliko kad mamos tycia svaido vaikus , o kai pati susidurei sutuo dingo ir noras apie kitus blogai manyti nors tiesa sakant kol pati nesusiduriau sutuo as ir maniau kaip galima nenusaugoti vaiko o pasirodo buna visko .Gerai kad jum baigesi laimingai ne kaip mum Taip taip tikru tikriausia tiesa kad mes nesame nei vienas apsaugotas nuo nelaimiu,bet bandome apsugoti savo mazuosius kol jie priklausomi nuo musu QUOTE(daivuze @ 2009 02 07, 01:34) Taip taip tikru tikriausia tiesa kad mes nesame nei vienas apsaugotas nuo nelaimiu,bet bandome apsugoti savo mazuosius kol jie priklausomi nuo musu kartais kai pagalvoji tai tikrai sunku buti idealia mama , nors kiekvienam vaikui mes esam pacios geriausios
sveikos mamytes,
rasau velai, bet esu labai sunerimusi. Mano mazyle griuvo ir manau atsitrenke i senovini radiatoriu arba grindis - tiksliai negaliu pasdakyti i kur nes nelabai pastebejau, nors ir buvau salia Mazyle verke gal koki 5 min ir poto lyg ir viskas gerai - su teciu nuejo miegoti, nes jau senai laikas jai buvo miegoti 0 juk velus vakaras. ir pasidare gal po kokios valandos nerami ir verke ir apsiveme taip netiketai Raminu save, kad del perrvargimo, del to, kad tetis mete i virsu labai daug kartu 0 na jai taip labai patinka Dabar mazyle miega ir nezinau kaip as cia uzmigsiu kai taip atsitiko - bet ryojus viska pasakys - jei bus mieguista- vaziuosiu staigiai i ligonine. Dabar tai jokiu kazkokiu ar kvepavimo sutrikimo ar guzo nematau - viskas pasimatys ry. Nors mazyle sake is miegu atsikelusi - popa buvo - rode ten kur griuvo - tai gal viskas is issgascio - tikiuosi Ryt parasysiu kaip sekes/ QUOTE(Linaute @ 2009 02 15, 03:52) sveikos mamytes, rasau velai, bet esu labai sunerimusi. Mano mazyle griuvo ir manau atsitrenke i senovini radiatoriu arba grindis - tiksliai negaliu pasdakyti i kur nes nelabai pastebejau, nors ir buvau salia Mazyle verke gal koki 5 min ir poto lyg ir viskas gerai - su teciu nuejo miegoti, nes jau senai laikas jai buvo miegoti 0 juk velus vakaras. ir pasidare gal po kokios valandos nerami ir verke ir apsiveme taip netiketai Raminu save, kad del perrvargimo, del to, kad tetis mete i virsu labai daug kartu 0 na jai taip labai patinka Dabar mazyle miega ir nezinau kaip as cia uzmigsiu kai taip atsitiko - bet ryojus viska pasakys - jei bus mieguista- vaziuosiu staigiai i ligonine. Dabar tai jokiu kazkokiu ar kvepavimo sutrikimo ar guzo nematau - viskas pasimatys ry. Nors mazyle sake is miegu atsikelusi - popa buvo - rode ten kur griuvo - tai gal viskas is issgascio - tikiuosi Ryt parasysiu kaip sekes/ as siulyciau eit pas savo daktare ir paprasyt kad galva persviestu nes mergaite veme tai negeras pozymis
na bet snd vaikas nei mieguistas nei vemia nei net nesimato, kad butu kazkas negerai.
manau ji vakar per daug prisivalge saldumynu ir visoiu cipsu. gal tai tiesiog sutapimas. tikiuosi
aisku matai kaip elgiasi tik baisu kad nieko blogo nebutu
QUOTE(gobsiukas @ 2009 02 16, 17:11) Siaip tai buciau tikrai vezus i ligonine ir jau laukiau ryto, bet tikrai vaikas gerai jautesi ir net nebuvo jokio dalyko, kad galeciau itarti. Nes ir veme gatavais riesutiukais, kuriuos mes valgem prie alaus. Jie buvo beveik cieli - tai suvalge nekramcius ir skrandis sustojo. Bet baisu man buvo ne tas zodis. ji taip issigando to vemimo, nes niekada neveme. Mazyle QUOTE(Linaute @ 2009 02 17, 13:42) Siaip tai buciau tikrai vezus i ligonine ir jau laukiau ryto, bet tikrai vaikas gerai jautesi ir net nebuvo jokio dalyko, kad galeciau itarti. Nes ir veme gatavais riesutiukais, kuriuos mes valgem prie alaus. Jie buvo beveik cieli - tai suvalge nekramcius ir skrandis sustojo. Bet baisu man buvo ne tas zodis. ji taip issigando to vemimo, nes niekada neveme. Mazyle matai mum trauma padare gan sunkiu padariniu tad kazkaip geriau eit pas daktara o ji nuspres ar rimta ar nerimta gerai kad jums tik geriau
o kokiu padariniu padare?
|