Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirmokas: kaip sekasi?- 2
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
vaižgantė
user posted image

Kviečiu į naują temą 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Senoji tema http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=228100
bambuziuke
Aciu uz naujus namucius 4u.gif

Bet tai pritarskejom mikliai smile.gif))
garbane
sveikos 4u.gif mano maze siemet irgi pirmoke smile.gif
Bekasė
QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 29, 15:12)
Vadinasi, tu už mane stipriai jaunesnė, nes kol mokiausi mokykloje, telefono mes neturėjom ir koks įvykis buvo, kai pagaliau jį įvedė 
Mano pusė klasės buvo iš kaimo, atvažiuodavo autobusu, per visą miestą iki mokyklos eidavo pėsčiomis, po pamokų grįždavo atgal, laukdavo autobuso, ir niekas nedarė iš to problemos
*

nebutinai ( o ir ka reiskia stipriai). Pirmieji telefonai atsirado 19 amziuje. Dabar taip greitai nerandu, kada jie pradeti ivedineti namuose, bet norint taip lyginti visu pirma reiketu lyginti gyvenama viena. Jeigu neklystu, tai tu gyvenai ne vilniuje - tai pirmas dalykas. O as gimiau ir uzaugau vilniuje.
Antra - tai ziurint i tuos laikus dar reiketu ir neatmesti tevu darbovietes. Buvo kam darbe volgas dalindavo, o buvo kam ziguliukus. Kas gaudavo keliu kambariu buta, o kas kelis kambarius bendrabutyje su bendra virtuve.
O jeigu jau remtis toliau destomomis mintimis, tai buvo laikai, kai zmones be elktros gyveno ir is to nedare problemos - ar reikia i tai lygiuotis ir imti tai uz pavyzdi?
janna
Niu-niu-niu mamukams.... dar anos temos neuzbaiget mirksiukas.gif

Mergaites, na negi dabar kabinesimes prie zodziu ir is to pusim muilo burbulus????

Aciu uz naujai sena tema 4u.gif
Ramunėlė*
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 30, 20:29)
O jeigu jau remtis toliau destomomis mintimis, tai buvo laikai, kai zmones be elktros gyveno ir is to nedare problemos - ar reikia i tai lygiuotis ir imti tai uz pavyzdi?
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

niekas nepučia muilo burbulų...tiesiog diskusija vyksta biggrin.gif

Sakykit ar Mokytojų diena- Spalio 5 d.?
Aimeja
QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 30, 15:12)
Vadinasi, tu už mane stipriai jaunesnė, nes kol mokiausi mokykloje, telefono mes neturėjom ir koks įvykis buvo, kai pagaliau jį įvedė smile.gif Mano pusė klasės buvo iš kaimo, atvažiuodavo autobusu, per visą miestą iki mokyklos eidavo pėsčiomis, po pamokų grįždavo atgal, laukdavo autobuso, ir niekas nedarė iš to problemos smile.gif (Na, nepradėsim prisiminti tuos laikus, kai mano mama į studijas Vilniuje važinėjo prekiniais traukiniais smile.gif )
Pripažinkit, mielos mamos, esam labai išlepę smile.gif
*

Taip, mes tikrai išlepę, tiek vaikai, tiek jau ir mes tėvai.

Bet supranti tada buvo kitaip. Mes buvom DRĄSŪS. Kaip minėjau durų rakinti nereikėdavo. O dabar žiūrėk ne tik kad rakina visada, bet dar ir šarvo dedasi. Mes dabar visko bijom. Pažiūrėk kiek avarijų,kaip važinėja girti vairuotojai,kiek suvažinėtų dviratininkų, kiek pervažiuotų per perėją einančių vaikų, taprasme, mes dabar jau nesaugūs, ir labai, ir mes ir mūsų vaikai. Dabar vaikas einantis į mokyklą gali būti užultas ir išprievartautas, ir tai dažnėja. Kitas dalykas mes dabar jau esam kurti kito pagalbos šauksmui. O anksčiau,jetau senučiukė ir tos buvo baisu jei kažką blogo darysi, tai nuo jos gausi, o dabar vyrai ažuolai bijo jaunimą sudrausminti, nes nežinai ar neggausi peiliu į pilvą, visai netikėtai, ir tik už sudrausminimą. Va taip va.
ragnez
QUOTE(Aimeja @ 2010 10 01, 08:42)
Mes buvom DRĄSŪS.
*

o taip. gelezine kontrole suteikia sauguma.
ir atima laisve.
Aimeja
QUOTE(ragnez @ 2010 10 01, 08:57)
o taip. gelezine kontrole suteikia sauguma.
ir atima laisve.
*

Tai aišku, kad geriau turėti visišką laisvę, bet būti visiškai nesaugiam. doh.gif
ragnez
QUOTE(Aimeja @ 2010 10 01, 09:00)
Tai aišku, kad geriau turėti  visišką laisvę, bet būti visiškai nesaugiam. doh.gif
*

ar teko buti spaliuke ir pioniere? vaikstineti mokykloje per pertrauka ratu susikibus uz ranku po du? ir uz bet kokius sudniekius kabeti "garbes" lentoje? o apie nepriklausomybe ir lietuvos istorija kalbetis su tevais virtuveje, pries tai prisaikdintiems, kad apie tai neprasiziosim mokykloje?

ar teko bendrauti su vyresniais zmonemis, sistemos isugdytais, kurie sistemai zlugus taip ir neprisitaike? kurie nesugeba PATYS tvarkyti savo gyvenimo ir tik laukia nurodymu, ka daryti?

man teko. todel vertinu laisve, galimybe rinktis, samoninguma ir atsakomybe.
Aimeja
QUOTE(ragnez @ 2010 10 01, 09:06)
ar teko buti spaliuke ir pioniere? vaikstineti mokykloje per pertrauka ratu susikibus uz ranku po du? ir uz bet kokius sudniekius kabeti "garbes" lentoje? o apie nepriklausomybe ir lietuvos istorija kalbetis su tevais virtuveje, pries tai prisaikdintiems, kad apie tai neprasiziosim mokykloje?

ar teko bendrauti su vyresniais zmonemis, sistemos isugdytais, kurie sistemai zlugus taip ir neprisitaike? kurie nesugeba PATYS tvarkyti savo gyvenimo ir tik laukia nurodymu, ka daryti?
*

Man niekada neteko būti spaliuke ir pioniere, nes aš nenorėjau. Buvau pirmūnė ir nenorėjau, jokios priesaikos nedaviau, kartą dėl vaizdo rykiuotėje buvau užsirišus pasiskolintą pionieriaus kaklaraištį. Po du vaikščiojo tie kas norėjo, aš pavyzdžiui nevaikščiojau, mes su drauge lakstėme, nes buvome padaužos, nors geros mokinės. smile.gif
Kabėjau garbės lentoje, tikrai ne už šūdniekį, o už gerą mokslą ir aktyvią veiklą. Tai mano pasiekimai, mano pastangos, mano nudirbtas darbas, o ne kažkieno padovanotas ar šiaip suteikta. Šiais laikais nekabo lentoje, bet gauna apdovanojimus metų pabaigoje už gerą mokslą, olimpiadas ir nematau nieko blogo, tiesiog pasikeitė apdovanojimų forma.

Taip daugelis nemokėjo prisitaikyti pasikeitus santvarkai. O kaip yra dabar. Kai vaikai iš vis nežino ko nori, ko siekti, ką veikti gyvenime nesuvokia. Jiems nieko nereikia, tik gyventi tėvų išlaikomam, visa kita neįdomu. Dabar tai rojus yra atsiradus tai laisvei.
ragnez
QUOTE(Aimeja @ 2010 10 01, 09:15)
Kai vaikai iš vis nežino ko nori, ko siekti, ką veikti gyvenime nesuvokia.
*

zinoma, kad daug paprasciau, kai kas nors nurodo tiesu kelia i sviesu rytoju, tiesa?

beje, zodis "garbes" ne veltui buvo kabutese. as kalbejau ne apie pirmunu lenta...
Aimeja
QUOTE(ragnez @ 2010 10 01, 09:28)
zinoma, kad daug paprasciau, kai kas nors nurodo tiesu kelia i sviesu rytoju, tiesa? 

*

O tu šiandien išsimiegojus?
Kas sakė, kad geriau kai nurodo?
O šiaip tau na yra žinomas toks dalyks kai šeimoje na pasitariama, papasakojama, suteikiama informacija vaikui, o ne pasakoma daryk ką nori. Tai nereiškia,kad imama ir nurodoma daryk tai ir ne kitaip.
Man sakykim niekas nenurodinėjo, turėjau tikslą, žinojau ko noriu, ką siekti, kadangi dar mokykloje buvau veikli, daug kur dalyvavau, mačiau visko, žinojau ko nenoriu, kas man nepatinka, daug visko išbandžius buvau. O dabar pamokose vos vos pasėdi vaikai ir prie kompo iki vakaro. Nieko nenori, nieka sneįdomu.
vaižgantė
QUOTE(Aimeja @ 2010 10 01, 08:15)
Man niekada  neteko būti spaliuke ir pioniere, nes aš nenorėjau.
*

Tai gal tavo tėvai buvo paprasti darbininkai? Nes jei ne, mūsų mokykloje jie būtų buvę užtampyti. Aš taip pat nenorėjau, bet privertė.
Lyginant tuos laikus ir dabartinius, ir viename, ir kitame laikotarpyje galima pamatyti ir gerų dalykų, ir blogų.
Bet taip jau yra, kad pripranti prie karšto vandens, ir kai savaitę jo nebūna, tai prilygsta tragedijai smile.gif Va ir išlepimas smile.gif
Bekasė
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 01, 12:18)
bet taip jau yra, kad pripranti prie karšto vandens, ir kai savaitę jo nebūna, tai prilygsta tragedijai smile.gif Va ir išlepimas smile.gif
*

nesuprantu kodel naudojimasis civilizacijos pasiekimais yra traktuojamas kaip islepimas?
Tada zinai, didzioji dalis pasaulio gyventoju yra islepe, nes naudoja elektra, o siltuju krastu gyventojai besinaudojantys kondicionieriai, kokie islepeliai yra - man iki ju dar toli ( as ir masina be sito priedo vairuoju).
vaižgantė
QUOTE(Bekasė @ 2010 10 01, 13:43)
nesuprantu kodel naudojimasis civilizacijos pasiekimais yra traktuojamas kaip islepimas?
Tada zinai, didzioji dalis pasaulio gyventoju yra islepe, nes naudoja elektra, o siltuju krastu gyventojai besinaudojantys kondicionieriai, kokie islepeliai yra - man iki ju dar toli ( as ir masina be sito priedo vairuoju).
*

Aišku, kad išlepus, nes aš pėsčia vaikštau ir neprisidedu prie oro nuodijimo smile.gif
Čia juokais mirksiukas.gif
Kadangi vystosi diskusijos, nesusijusios su tema, gal užvedam temą pirmokų mamoms bendraminčiuose?
Patrika
na jeigu jau jus sau kartais leidziat nukrypti nuo temos,tai isiterpsiu ir as " ne i tema". mirksiukas.gif mirksiukas.gif Cia "aktyvi" tema,tai gal atsiras ka zinanciu. Gal ,mamytes, kas lankot,gal girdeje,gal is pazystamu kas veda vaikus i joga? Ieskau savo mergickai. Radau tik savaitgalinius uzsiemimus (nelabai tinka schmoll.gif ) . Gal kas turite ka parekomenduoti?
Aimeja
QUOTE(zivvilte @ 2010 10 01, 14:55)
na jeigu jau jus sau kartais leidziat nukrypti nuo temos,tai isiterpsiu ir as " ne i tema".  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  Cia "aktyvi" tema,tai gal atsiras  ka zinanciu. Gal ,mamytes, kas lankot,gal girdeje,gal is pazystamu kas  veda vaikus i joga? Ieskau savo mergickai. Radau tik savaitgalinius uzsiemimus (nelabai tinka  schmoll.gif ) . Gal kas turite ka parekomenduoti?
*

O čia ji pati nori lankyti jogą, ar tu ieškai, nes tu nori.
Patrika
QUOTE(Aimeja @ 2010 10 01, 16:01)
O čia ji pati nori lankyti jogą, ar tu ieškai, nes tu nori.
*

siaip jau as uzdaviau konkretu klausima. biggrin.gif Kad isvengtume diskusiju dar didesniu ir ne i tema,tai bus geriau jei neatsakysiu... mirksiukas.gif
Etra
Beje, dar kilo klausimas dėl būrelių. Maniškė užsimanė eiti į dailės būrelį. Bėda tame, kad ji ten nori eiti tik todėl, kad jos draugės lanko, - realiai ji neturi tam nei gabumų, nei polinkio, nei noro piešti. Ką jūs darot - bandot atkalbėt ir palenkti į tą sritį, kur vaikas turi gabumų, ar pasiduodat pirmokų mados klyksmams (rugsėjo pirmą savaitę maniškės visa klasė masiškai išreiškė norą lankyti karate užsiėmimus biggrin.gif )
vaižgantė
QUOTE(zivvilte @ 2010 10 01, 13:55)
na jeigu jau jus sau kartais leidziat nukrypti nuo temos,tai isiterpsiu ir as " ne i tema".  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  Cia "aktyvi" tema,tai gal atsiras  ka zinanciu. Gal ,mamytes, kas lankot,gal girdeje,gal is pazystamu kas  veda vaikus i joga? Ieskau savo mergickai. Radau tik savaitgalinius uzsiemimus (nelabai tinka  schmoll.gif ) . Gal kas turite ka parekomenduoti?
*

Kai Wolmer centras buvo Pilaitėje, buvo, o dabar ar yra, nesidomėjau. Mano dukra pati "joguoja" pagal knygą "Labas rytas, saulyte". Manau, tokiems mažiukams dar ir tiek užtenka ax.gif
Patrika
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 01, 16:25)
Kai Wolmer centras buvo Pilaitėje,
*

"pagooglinau", tai kiek suprantu,dabar jis vadinas "DVASINIO UGDYMO IR SVEIKATINGUMO CENTRAS "UDUMBARA",isikures kalvariju gtv. Siandien pries pora valandu kaip tik bandziau ten skambint,niekas neatsake,tai parasiau emailu uzklausima. Apie joga vaikams konkreciai kaip ir nieko tam tinklapy neraso..

vaižgantė
QUOTE(zivvilte @ 2010 10 01, 14:30)
"pagooglinau", tai kiek suprantu,dabar jis vadinas "DVASINIO UGDYMO IR SVEIKATINGUMO CENTRAS "UDUMBARA",isikures kalvariju gtv. Siandien pries pora valandu kaip tik bandziau ten skambint,niekas neatsake,tai parasiau emailu uzklausima. Apie joga vaikams konkreciai kaip ir nieko tam tinklapy neraso..
*

Žinau, ir kur yra, ir kaip vadinasi...Gali būti, kad nesurenka grupių ir neapsimoka. Daugiau nesu girdėjus, kad tokius mažiukus mokytų jogos, ciguno ar tai či... Mano panai irgi kažkokio pajudėjimo reikėtų, nes kūprinasi.
Žinau, kad "Gyvenimo menas" kursus vaikams daro, radau šį tą- http://www.gyvenimomenas.lt/index.php?p=50
Patrika
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 01, 16:56)
Žinau, ir kur yra, ir kaip vadinasi...Gali būti, kad nesurenka grupių ir neapsimoka. Daugiau nesu girdėjus, kad tokius mažiukus mokytų jogos, ciguno ar tai či... Mano panai irgi kažkokio pajudėjimo reikėtų, nes kūprinasi.
Žinau, kad "Gyvenimo menas" kursus vaikams daro, radau šį tą- http://www.gyvenimomenas.lt/index.php?p=50
*

aciu. paziuresiu. Siaip ji ne maziuke,be keliu men 9-mete.Joga vaikams nuo 7-12 m daug kur vyko pernai. Siemet daug kas atsisake,bet liko keli klubai (Narayana, Sivananda Yoga, Astanga Vinjasa jogos mokykla),kur tikrai ir siemet vyks,tik laikas nepatogus ir noretus isgirsti atsiliepimus,gal kas lanke...
vaižgantė
QUOTE(zivvilte @ 2010 10 01, 16:05)
aciu. paziuresiu. Siaip ji ne maziuke,be keliu men 9-mete.Joga vaikams nuo 7-12 m daug kur vyko pernai. Siemet daug kas atsisake,bet liko keli klubai (Narayana, Sivananda Yoga, Astanga Vinjasa jogos mokykla),kur tikrai ir siemet vyks,tik laikas nepatogus ir noretus isgirsti atsiliepimus,gal kas lanke...
*

Aišku. Visai norėčiau nuvesti vaikus į tuos "Gyvenimo meno" kursus, nes pati buvau pirmoje pakopoje ir pagalvojau, kad vaikams būtų labai naudinga. Tų kursų metu moko ir pagrindinių asanų bei u džai kvėpavimo. Taip, devynmetei joga jau būtų gerai, o septynmečiai dar per maži...
Patrika
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 01, 18:21)
Aišku. Visai norėčiau nuvesti vaikus į tuos "Gyvenimo meno" kursus, nes pati buvau pirmoje pakopoje ir pagalvojau, kad vaikams būtų labai naudinga. Tų kursų metu moko ir pagrindinių asanų bei u džai kvėpavimo. Taip, devynmetei joga jau būtų gerai, o septynmečiai dar per maži...
*

Mane irgi sudomino,pirmadieni skambinsiu pasiklausti...
janna
QUOTE(Brasa @ 2010 10 01, 15:20)
Beje, dar kilo klausimas dėl būrelių. Maniškė užsimanė eiti į dailės būrelį. Bėda tame, kad ji ten nori eiti tik todėl, kad jos draugės lanko, - realiai ji neturi tam nei gabumų, nei polinkio, nei noro piešti. Ką jūs darot - bandot atkalbėt ir palenkti į tą sritį, kur vaikas turi gabumų, ar pasiduodat pirmokų mados klyksmams (rugsėjo pirmą savaitę maniškės visa klasė masiškai išreiškė norą lankyti  karate užsiėmimus biggrin.gif )
*

Na, taip noru jie pareiskia labai daug... Ir daznai tie norai arba buna vienadieniai, arba sunkiai suderinami su tevu galimybemis. Tai sioje vietoje sakyciau dydziausia musu laiku beda, kad nevisada galime pasirinkti tai ko norim, o turim derinti su galimybem ir finansinm ir kitom. Konkreciai musu atveju teko atsisakyti muzikos mokyklos.

Jei konkreciai del dailes, tai maniske taip pat pasidave mados klyksmui ir zyze geras dvi savaites. Sutarem, kad jei jau prades, tai tures ir uzbaigti bent jau metus.
Suradau musu mieste dailes bureli moksleiviu namuose. Uzsiemimai nera brangus, 12 lt - 8 pamokos po 2 val kiekviena. Vadove superine. Vaikai ja tiesiog dievina. Tai sitoje vietoje mums tiesiog pasiseke biggrin.gif
Kalbejausi su ja del gabumu. Pasak jos svarbu vaikui parodyti turtinga spalvu ir atspalviu pasauli, parodyti kaip spalvas maisomos ir kokius stebuklus galima isgauti, ismokinti jausti spalva., parodyti vaikui kad spalva galima ne tik matyti, bet uzuost, girdeti... kad spalvu makalineje galima iszvelgti vaizda (cia kaip danguje debesys stebeti: vaizdas vienas , o matomas skirtingu zmoniu skirtingas)... na ir pan... pan...
O gabumai cia jau atskira tema ir tam yra dailes mokykla su stojamaisiais.

Isties puiku kai vaikas turi galimybs isbandyti ivairias sritis ieskant saves, bet yra kaip yra...
vaižgantė
Janna, mano pirmokė jau ketvirti metai lanko "Yamaha" muzikos mokyklą ir esu labai patenkinta. Nė už ką nenoriu jos leisti į paprastą muzikos mokyklą...Mėnesiui 85 Lt (4 pamokos po valandą).
Patrika
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 01, 21:03)
Nė už ką nenoriu jos leisti į paprastą muzikos mokyklą...Mėnesiui 85 Lt (4 pamokos po valandą).
*

nesupraskit neteisingai,tikrai nenoriu veltis i gincius ir pan,tiesiog cia isreiskiamos (kiek suprantu) ivairios nuomones..Mes lankom paprasta muzikos mokykla ir esam labai patenkintos. Jau treti metai. Dainavo ji nuo 3 m bureliuose,bet tai,kaip ji dainuoja dabar,nera ka lygint..Dainuoja,plius solfedziuoja,plius mokosi pianinu...Ka norejau pasakyt,kad del kainos pvz,tai ir pigiau ir tuo paciu tai ne tik malonumas (nesigincysiu,tikrai ne visiems,bet musu atveju,ji pati labai labai norejo ir tikrai buitent jai tai malonumas),bet tuo paciu ir isigys muzikini issilavinima. Ar jo reiks,ar ne,cia jau kitas klausimas, bet kad nepakenks,tai tikrai...ir pamokos tikrai ne 4 per men, o nepilnai 6 per savaite....kaina apie 75 lt (siemet pabrango,buvo i men 50 lt,bet siaip mokama yra pusmeciais po 300 lt)...

P.S. Tik bijau,kad neuzpyktu mamytes,nes mes truputi nukrypom nuo pagrindines temos ir pradejom apie burelius.... rolleyes.gif
janna
Musu mieste taip pat ji yra. Tik mokestis 90 lt plius stojamasis plius knygele. Ir ne visoms amziaus grupems yra ir ne visi uzsiemimai. Teko buti keliose pamokelese parodomosiose. Tai ka as maciau, ir ivertinus kaina, man asmeniskai pasirode perbrangu ax.gif

Mes galvojom apie klasikini muzikini issilavinima plius instrumentas. ax.gif

O tesiant pirmoku tema....Parnese mano pirmoke uzduotele. Reikejo pagal spalvas nuspalvinti raideles, suskaiciuoti kokiu raideliu daugiausiai, kokiu maziausiai. Suskaiciuoti kiek ju ir nuspalvinti langelius atitinkamom spalvom.

Skaiciavau as, skaiciavo vyras. Matyt mes kazko nesupratom.... Suskaiciavus raideles (dydziausia kieki - gavom 22vnt, o langeliu tik 15-ka.) doh.gif

Gal kas nors irgi tokia uzduoti dare? Smalsu beproto pasidare.... Uzduotele is Pupos.
Patrika
QUOTE(janna @ 2010 10 01, 21:12)
Musu mieste taip pat ji yra. Tik mokestis 90 lt plius stojamasis. Ir ne visoms amziaus grupems yra ir ne visi uzsiemimai.
Mes galvojom apie klasikini muzikini issilavinima plius instrumentas. ax.gif

*

Pas mus irgi buvo stojamieji...papuole tikrai ne visi,kas norejo. Vedziau tik todel,kad ji uzsigeide. galvojau,nebus gerai (kazkodel vis atminty tos tarybines muzikos mokyklos stovejo doh.gif ) ,buvo labai didelis konkursas,visi turejo po viena padainuot ir pan. Prieme. Na galvojau,lai pradeda.Nepatiks,mesim...negi versiu istisus 7 metus. Bet nieko,lanko ir net nezyzia,tiesiog eina kaip ir i pagrindine mokykla, taip ir i sita.. Uzimtumas visiskas. Koncertai,operetes...jai patinka. Jei sugalvotu po keliu metu, tiek pralankius, mesti,turbut jau neleisciau... doh.gif

Keista,kad tokia kaina pas jus miestely "uzlenkta"...
janna
QUOTE(zivvilte @ 2010 10 01, 20:18)
Keista,kad tokia kaina pas jus miestely "uzlenkta"...
*

Ne, ne... as tiesiog patingejau nukopijuoti Vaizgantes posta. As cia Yamahos studija turejau omeny.

O muzikos mokykla pigesne.
Patrika
QUOTE(janna @ 2010 10 01, 21:30)
Ne, ne... as tiesiog patingejau nukopijuoti Vaizgantes posta. As cia Yamahos studija turejau omeny.

O muzikos mokykla pigesne.
*

daug tu bureliu ir svarbiausia turbut ,i ka pats vaikas labiau linkes. Pvz mano jaunesnysis vaikas nei is toli nelinksta link to,kaip kad sese. Tai ir "nekartoju istorijos". Lanko visai "nemeniskus" burelius,nes matau,kad labiau "prie judesio". O del mados,tai ,tuo atveju,jei leistu galimybes,leisciau kad ir del draugu "mados",o poto ,manau,savaime atkristu,kas netinka ir liktu,kur tikrai patinka. Bet,deja,kai bureliai visi po minimum 50 lt i men ,tai perdaug ir "neprisiplaikstysi"....
Pamenu savo vaikyste,ko tik nelankus. Bepigu,kai nekainavo. Isbandzius viska, na ar beveik...o likau prie to,kas labiausiai patiko...

P.S. o kadangi jau ar taip ar taip nukrypau nuo temos,tai gal dar atsilieps mamytes del jogos...su atsiliepimais. Esu davus uzklausima tam skitoj temutej,bet ten visiskas "stilis". doh.gif
Mazule
QUOTE(janna @ 2010 10 01, 20:12)

Gal kas nors irgi tokia uzduoti dare? Smalsu beproto pasidare.... Uzduotele is Pupos.
*

biggrin.gif
28 psl? A - 5, a - 7 4u.gif
Ar iš kito pusl..........
janna
QUOTE(Mazule @ 2010 10 01, 20:50)
biggrin.gif
28 psl? A - 5, a - 7  4u.gif
Ar iš kito pusl..........
*

as neturiu vadovelio namuose. dukra buvo atnesusi tik lapa ir isnese i mokykla. berots 35 ar 37 psl.
bandziau skaiciuoti atskirai dydziasias, ir mazasias vis vien daugiau nei langeliu gaunasi. bet tikrai is visu kitu A raidziu buvo daugiausiai.
Mazule
QUOTE(janna @ 2010 10 01, 20:52)
as neturiu vadovelio namuose. dukra buvo atnesusi tik lapa ir isnese i mokykla. berots 35 ar 37 psl.
*

Nerandu nieko panašaus nei Pupos vadovėlyje, nei pratybose.........
vaižgantė
Mano dukra buvo parsinešus atšviestą lapą su tokia užduotimi. Pati darė, netikrinau.
janna
Ten dar toks piesinelis su namuku, zolytemis ir gelytemis.
Kad tas lapas is Pupos kurso tik speju. Nes dukra mokosi pagal Pupa.

Dar snd namolei parsinese vadoveli. Skaitymui. Pupa. Idomu man ten. Kazkaip visad isivaizdavau, kad tekstas turetu buti sudetingesnis su lyg kiekvienu psl. O ten man kazkokia makalyne.
Prazioje piesiniai, paskui sudetingi zodziai tokie kaip "marskineliai" ir panasus, tuomet eilerasciai, kuriu sakinukai is kokiu 8-9 zodziu, ir ties knygos viduriu" Mama mala, Ale... ir t.t....
bambuziuke

O tesiant pirmoku tema....Parnese mano pirmoke uzduotele. Reikejo pagal spalvas nuspalvinti raideles, suskaiciuoti kokiu raideliu daugiausiai, kokiu maziausiai. Suskaiciuoti kiek ju ir nuspalvinti langelius atitinkamom spalvom.

Skaiciavau as, skaiciavo vyras. Matyt mes kazko nesupratom.... Suskaiciavus raideles  (dydziausia kieki - gavom 22vnt, o langeliu tik 15-ka.)  doh.gif

*

Kelintas Pupos puslapis? Ir man idomu paliko smile.gif))
Papildyta:
QUOTE(janna @ 2010 10 01, 21:40)
Ten dar toks piesinelis su namuku, zolytemis ir gelytemis.
Kad tas lapas is Pupos kurso tik speju. Nes dukra mokosi pagal Pupa.

Dar snd namolei parsinese vadoveli. Skaitymui. Pupa. Idomu man ten. Kazkaip visad isivaizdavau, kad tekstas turetu buti sudetingesnis su lyg kiekvienu psl. O ten man kazkokia makalyne.
Prazioje piesiniai, paskui sudetingi zodziai tokie kaip "marskineliai" ir panasus, tuomet eilerasciai, kuriu sakinukai is kokiu 8-9 zodziu, ir ties knygos viduriu" Mama mala, Ale... ir t.t....
*

Pupos knyga yra padaryta taip ,kad ja galetu skaityti tiek silpniau skaitantyst.y kairiajame lape , desiniajame ,kaip matote yra suskiemenuota silpniau skaitantiems vaikams :)labai patogu smile.gif isaiskino mums mokytoja ,kas cia ir su kuo valgoma ta Pupos knyga lotuliukas.gif
Žaislų Karalienė
Pas mus labai sunkiai praeina adaptacija verysad.gif verysad.gif verysad.gif Dukra visai nenori eiti i mokykla, bijau kiekvieno ryto unsure.gif
Taip laukiu atostogu.. Gal kas zino, kada jos buna g.gif nes musu mokyklos svetainej nieko dar neparasyta verysad.gif
Mazule
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2010 10 02, 10:25)
Pas mus labai sunkiai praeina adaptacija  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  Dukra visai nenori eiti i mokykla, bijau  kiekvieno ryto  unsure.gif
Taip laukiu atostogu.. Gal kas zino, kada jos buna  g.gif nes musu mokyklos svetainej nieko dar neparasyta  verysad.gif
*

pirmosios nuo saplio 25 d. 4u.gif
nelabai
Labos, pirmoku mamos. 4u.gif
Turiu ir as pirmoka. Na, o mano pirmokas dar ir 7 metu neturi, tai vat man idomu kaip sekasi biski jaunesnio amziaus pirmokiukams ax.gif
QUOTE(Brasa @ 2010 10 01, 15:20)
Beje, dar kilo klausimas dėl būrelių. Maniškė užsimanė eiti į dailės būrelį. Bėda tame, kad ji ten nori eiti tik todėl, kad jos draugės lanko, - realiai ji neturi tam nei gabumų, nei polinkio, nei noro piešti. Ką jūs darot - bandot atkalbėt ir palenkti į tą sritį, kur vaikas turi gabumų, ar pasiduodat pirmokų mados klyksmams (rugsėjo pirmą savaitę maniškės visa klasė masiškai išreiškė norą lankyti  karate užsiėmimus

As tai leisciau bet kur, kur tik noretu. Juk jei pabandzius nepatiktu, tai galetu ir nebelankyti, bet vat zinios, igytos per ta lankymo laikotarpi juk niekur nedingtu smile.gif

Skaiciavau as, skaiciavo vyras. Matyt mes kazko nesupratom.... Suskaiciavus raideles  (dydziausia kieki - gavom 22vnt, o langeliu tik 15-ka.)

*

lotuliukas.gif pamenu sita uzduoti. Ir as buvau didziame pasimetime doh.gif . Ale mano vaikinas nepasimete ir papildomus langelius dapiese (ten reikejo uzspalvoti tiek lageliu, kiek suskaiciavo raidziu) biggrin.gif
Kas diena paziuriu kaip sunus ruosia pamokas. Jei jam nesiseka rasyti skaicius, raides, ju junginius, tai atskirame sasiuvinyje jam duodu parasyti po kelis kartus tai, kas nesiseka, kol pavyksta. Siaip tai buvo keletas uzduociu, kuriu sprendimu variantai galimi keletas, bet vat sunus visada aiskiai zinodavo kaip reikia daryti , tai padarydavo. Ale man neramu, kad jei kada bus uzduotys pazymiui ir jis jas ne taip supras, tai bus blogas vertinimas. Deje, taip jau atsitiko ketvirtadienio "atsiskaityme". Buvo atsineses pratybu (ar kaip ten vadinasi knyga, kur daromi ale kontroliniai) knygele ir ten viena uzduotis buvo padaryta visiskai blogai (0 balu). Reikejo is piesinuku isbraukti netinkamus. Tai jis isbrauke pagal raides (kuriu daiktu pavadinimai pvz.baigesi ne s raide, tai tuos brauke ir pan.), o ne daiktu panaudojimo prasme (pvz.valgomi ir pan.). Kai jo klausiau, tai jis buvo grieztai isitikines savo teisumu ir nesuvoke, kodel mokytoja isbrauke. Tai kaip tada ta uzduoti paaiskino? O gal maniskis vistik del jaunumo dar nesuvokia visko reikiamai unsure.gif
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2010 10 02, 10:25)
Pas mus labai sunkiai praeina adaptacija  Dukra visai nenori eiti i mokykla, bijau  kiekvieno ryto  unsure.gif

O neklausete kodel? Gal del vaiku? Pas mus buvo del to negerumai. Is pradziu sedejo su berniuku. Labai jam tiko. O paskui sesele issodino pagal regejima ir ugi. Tai as buvau soke. maniskis mato prastai, bet yra auksciausias. Tai ji pasodino vidurines eiles paskutiniame-ketvirtame suole blink.gif . Tai koks cia sodinimas pagal regejima? Juk pvz sonineje eileje, paciame kraste pirmame suole tikrai niekam neuzstotu, bet gerai matytu. Ir dar. Ji pasodino su labai energinga mergaite. Tai ji pradejo ji erzinti, apsivardziuoti. O kita pradejo ji spardyti blink.gif (visas uzpakalis buvo nusetas melynem) blink.gif . Na, jis pas mane pacifistas ir atgal neduoda. Bet as buvau soke. Kai vaika istardziau, tai jau mokytojai buvau pasiruosusi skambinti velai vakare (del sedejimo gale, del apsivardziuojancios ir del besimusancios mergaiciu). Bet paskui sutareme, kad sunus pats pasakys mokytojai is ryto. Na ir ka. Is mokyklos gryzo patenkintas smile.gif . Mokytoja jam paaiskino, kad susodino taip sesele (na, man tai vis tiek nepatinka), o su mergaitemis pasikalbejo. Baigesi apsivardziavimai, erzinimai. Tik ta kuri sparde, tai sake, kad vis dar paerzina, bet tai jis jau pasakoja su sukta sypsena, tai itariu simpatija lotuliukas.gif
janna
QUOTE(bambuziuke @ 2010 10 01, 22:10)
Kelintas Pupos puslapis? Ir man idomu paliko smile.gif))

Pupos knyga yra padaryta taip ,kad ja galetu skaityti tiek silpniau skaitantyst.y kairiajame lape , desiniajame ,kaip matote yra suskiemenuota silpniau skaitantiems vaikams :)labai patogu smile.gif isaiskino mums mokytoja ,kas cia ir su kuo valgoma ta Pupos knyga  lotuliukas.gif
*

as maciau tik ta lapa. jis lyg ir buvo su skaiciais 35-37, jei neklystu....
aaa, tai stai kame reikalas... o as suku galva, na kas cia per sistema doh.gif , o cia pasirodo....

QUOTE(nelabai @ 2010 10 02, 10:56)
Ale mano vaikinas nepasimete ir papildomus langelius dapiese (ten reikejo uzspalvoti tiek lageliu, kiek suskaiciavo raidziu) biggrin.gif
*

buvo ir man kilusi tokia mintis. bet ..... pagalvojau, kad sprendimas turi atitikti uzduoti... tiesa sakant pasimeciau... biggrin.gif
Nikitukele
Sveikos, Mamos,

Mano vaikiui nera 7riu. Uzduoteles daro, dazniausiai teisingai , taciau buna ir padarytu klaidu. Del jaunumo,manau, nespeja padaryti visko klaseje, tai turime daryt namie, taciau einame pirmyn ir viskas tvarkoje wink.gif Dar lankome ir muzika, solfedziui reikia ruostis labai rimtai, taip kad turime darbo ir savaitgaliais...
Na aisku niekada pats nesugalvoja daryti uzduoteliu, viska daro tik raginamas. Esu daug girdejusi, kaip mergaites megsta ir daro i prieki uzduotees ir t.t, mano tik padaro raginamas ir bega kuo greiciau delioti LEGO, prie LEGO prasedi po 3 valandas....
vaižgantė
Lego yra gerai smile.gif
bambuziuke
Labas rytas mamos .

Mes mazajai atprintinom daaaaaug visokiu paveiksliuku ,is avataro ,is sreko ir t.t nu mergina dabar nuo penktadienio darbuojasi spalvindama , gi ne juokas 50 lapu suspalvot lotuliukas.gif .
Ir dar antradieniui mums reikes atvirutes mokytojai smile.gif , tokiu geru ideju pasisemiau SM , viska susipirkom vakar , tai siandien komponuosim ta grozi . Atvirute bus , portfelio formos , tik nezinia ar spes mums kompu foto mokytojos padaryt , jei padarys rai klijuosim ja ir salia graziai israitysim zodi sveikiname , atviruko viduje bus uzrasyti dukrytes ranka zodziai mokytojai smile.gif , Jei ismoksiu kaip cia tas foto ikelt , ikelsiu pasicekavint lotuliukas.gif lotuliukas.gif
vaižgantė
QUOTE(bambuziuke @ 2010 10 03, 09:52)

Ir dar antradieniui  mums reikes  atvirutes mokytojai smile.gif , tokiu geru ideju pasisemiau SM , viska susipirkom vakar , tai siandien komponuosim ta grozi . Atvirute bus , portfelio formos , tik nezinia ar spes mums kompu foto mokytojos padaryt , jei padarys rai klijuosim ja ir salia graziai israitysim zodi sveikiname  , atviruko viduje bus  uzrasyti dukrytes ranka zodziai  mokytojai smile.gif , Jei ismoksiu kaip cia tas foto ikelt , ikelsiu pasicekavint  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

Puikus sumanymas thumbup.gif
Mano vaikai mokytojoms visada įteikia ta proga ne tik gėlę, bet ir dėžutę saldainių.
Ramunėlė*
mes teiksime tik gėlę biggrin.gif

O dėl pirmokėlio,kuriam nėra 7 metų.....mums tai gresia su sūnum kurima kitais metais reiks eiti į mokyklą....jam tik metų gale 7. kai į jo klasę ateis vaikai 2004 gimimo nuo sausio mėn. gaunasi,kad jie vyresni visais metais... unsure.gif va dėl to tai neramu daros... g.gif
nelabai
Na, ir man del saviskio, dar neturincio 7 metu, visus metus iki mokyklos buvo neramu. Istisai grupes aukletojos, logopedes klausinejau, ar jis tikrai pajegs. Bet jos sake, kad jis nera "zemesniomlygio" nei vidutiniskas. Ir dabar manau, kad jam ne taip jau visikai nesiseka.
Ar jau kalbejote su mokytoja apie vaiko pasiekimus? As pries kelias dienas parasiau el.pastu laiskiuka su paklausimu apie sunu, ale atsakymo dar negavau. Gal mokytoja juo nelabai naudojasi. Nesinorejo pirma menesi listi i akis, nes juk dar reikejo 20 mokiniu perprasti. O dabar jau norisi ir pasiteirauti. O jus kaip darote? Ar jau "judinate" mokytojas klausimais?
Ramunėlė*
nelabai-- na man ta problema bus kitais metais, nes tada jis bus pirmokas. O šiemet -tai dukra pirmokė, (jie pametinukai) smile.gif Šiemet , vis pažiūriu darželio paruošiamojoj kaip jam ten sekas- pagal grupiokus -panašiai,kaip ir kitiems... rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.