Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Juokingi nutikimai kepant saldumynus
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2
rugiagele26
Sveikos,

na kagi, simtalapio temoj uzsivedem pasakot juokingus kuriozus, kaip bekepant nutinka visokiu nesamoniu biggrin.gif pvz. kai vietoj kokiu miltu, pridedama kazko panasaus... sumaisoma druska su cukrumi, ir dar galima vardinti ir vardinti lotuliukas.gif
Pvz.as tai buna nenuziurau miltu, tai kepinys buna itartinas lotuliukas.gif na zodziu suprantat apie ka kalbu...
JOLKA999
nezinau ar tokios temos reikejo g.gif
rugiagele26
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 10 02, 19:10)
*

O kuo ji cia tau trukdo?
dangiuk
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 10 02, 18:10)
*

Reikėjo - kad pradedančios žinotų, jog visko bus, kol bent kažką apynormalio iškeps/pagamins drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Aš žalioj jaunystėj kroviau į pyrago tešlą krakmolą ir galvojau, kokie keisti tie miltai doh.gif pyragas, tiesa, irgi geroookai keistas buvo unsure.gif blush2.gif
DEM
Aš ne kepėja, tik šiaip kokį pyragą numūrinu. Nu vaaa, paskutinis nutikimas- pamoka. Kepu zebriuką. Viską sudėjau, viskas gerai, kepiau iš dvigubos normos, į dvi formikes: viena mažesnė, kita truputi didesnė. Iškepė, mes tuoj mažesniąją prasipjovėm dar šiltą. Žiūrim su mama: ogi didesnioji tik šliukšt ir įsmuko vidury blink.gif Net pasipurčiau iš nuostabos blink.gif Mama sako: pjauk per vidury- suprasi kodėl tep susmego. Pjaunu- ogi peilis- tik tekšt į gryną šiltą tešlą blink.gif Sėdžiu apšalusi- visada zebriukas išeidavo puikiai verysad.gif Pareina tėtė ir sako: elektrikai atvažiavę pastotę taiso... Pasirodo elektra buvo dingusi, o aš neužmačiau doh.gif Mažesnioji- iškepti spėjo, o va didesnioji doh.gif Gyvenant kaime tai dažnas reiškinys, bet pamoka ir garantuota: reikia stebėti aplinką...
kriro
na, aš irgi pasidalinsiu savo varškinių spurhų bandymu. Nutariau palepinti savo MB ir iškepti spurgyčių. Visą tešlą užmaišiau pagal receptą, o apie pačios tešlos dydį, kurį reikia dėti į aliejų nieko nebuvo parašyta. Nu tai aš moteriškkė iš peties, spurgas dariau teniso kamuoliuko dydžio, sumečiau į aliejų, o jos kad pradėjo pūstis, viena ant kitos lipti, taip ir stovėjau prie to puodo nežinodama ką daryti... Aišku, nieko iš pirmo puodo virimo ir neišėjo, tiesiai viską į šiukšliadėžč, o tada jau supratau, kad reikia labai mažiukus kamuoliukus daryt, nes virdami jie išsipučia lotuliukas.gif Taigi iš likusios tešlos išėjo gardžios spurgytės, bet pamoka man - jeigu gaminu naują patiekalą, viską turiu išsiaiškinti iki smulkmenų ax.gif
super voverė
Nesu tikra ar čia visai į temą, bet papasakosiu ir aš savo nutikimus virtuvėj...
Per vienas kalėdas gavau nuostabią (bent taip galvojau pradžioje) konditerijos knygą „Šokoladas“, ten visi receptai su šokoladu. Apsidžiaugiau iki negalėjimo, tokia graži, receptų daugiausia... kol nepradėjau iš jos gaminti, nes permetu akimis kokių produktų reiks, gaminimo eigą, pradedu ruošti pyragą. Prie ingredientų kiaušinių nenurodyta, galvoju maža kas, ruošiu ruošiu tešlą, žiūriu parašyta, kad reik kiaušinius įplakti, tai klausimas, kiek tų kiaušinių dabar dėt... Tai pasivarčiau kitus receptus, įdėjau porą kiaušinių ir viskas gerai kavosi... Su kitu receptu vėl tas pats, dėti ne mažai sviesto ir dar aliejaus vos ne pusė litro doh.gif
Draugė juokėsi, kad gerai, jog nesu pradedanti šeimininkė, nes iškepčiau vieną neišeitų, antrą, trečią, o tada turbūt nuleisčiau rankas ir sakyčiau, kad esu netikusi kulinarė ir daugiau nebegaminsiu pyragų smile.gif

PS. pamoka tokia, kad ne visad gali pasitikėti knygomis sad.gif
pašnekutė
Prisiminimai iš vaikystės:
Mama, nors šiaip buvo gera kulinarė, bet, matyt, visiems pasitaiko juodų dienų. Taigi, virė spurgas, įkaitino aliejų. Ir tik tada prisiminė, kad kažkas sakė, kad reikia į jį spirito įpilt - kažkas ten geriau būna. Na, ji ir įpylė doh.gif blink.gif
Aliejaus buvo ir ant lubų, nekalbu jau apie sienas ir kt. Gerai, kad dar neužsidegė doh.gif
Žinoma, tą spiritą reikėjo į šaltą aliejų pilt doh.gif
Kai dabar prisimena - labai juokiasi. Bet tada tikrai juokinga nebuvo.

Išvada? Ir gudri višta užpakalį išsidilgina mirksiukas.gif
Eighteen
QUOTE(pašnekutė @ 2010 11 03, 19:24)
Prisiminimai iš vaikystės:
Mama, nors šiaip buvo gera kulinarė, bet, matyt, visiems pasitaiko juodų dienų. Taigi, virė spurgas, įkaitino aliejų. Ir tik tada prisiminė, kad kažkas sakė, kad reikia į jį spirito įpilt - kažkas ten geriau būna. Na, ji ir įpylė doh.gif  blink.gif 
Aliejaus buvo ir ant lubų, nekalbu jau apie sienas ir kt. Gerai, kad dar neužsidegė  doh.gif
Žinoma, tą spiritą reikėjo į šaltą aliejų pilt  doh.gif
Kai dabar prisimena - labai juokiasi. Bet tada tikrai juokinga nebuvo.

Išvada? Ir gudri višta užpakalį išsidilgina mirksiukas.gif
*

Ir mums taip buvo. Įpylėm degtinės į aliejų ir pradėjo skraidyti spurgos po visą virtuvę. Juokinga prisiminti tą vaizdelį, bet tada, aišku, buvo nelinksma...
Indrijana
Sveikos, pasidalinsiu ir aš savo nutikimu virtuvėje. Kūčių dieną užsimaišiau tešlą kepti saldiems grybukams (kur kepasi su spec. keptuve), įkaitus keptuvei dedu tą tešlą po šaukštelį į keptuvę ir ko tai ji man skystoka tokia g.gif , dar įdėjau šiek tiek miltų bet vis tiek viskas iškeliavo į šiukšledėžę. Valgant kūčių vakarienę tėtis sako : - kažko labai keista silkė tešloje blink.gif . Pasirodo mama kepdama silkę tešloje sumaišė savo dubenėlį su manuoju biggrin.gif ko pasekoje gavosi silkė saldžioje grybukų tešloje doh.gif .
bugagašenka
QUOTE(dangiuk @ 2010 10 02, 20:17)

Aš žalioj jaunystėj kroviau į pyrago tešlą krakmolą ir galvojau, kokie keisti tie miltai  doh.gif pyragas, tiesa, irgi geroookai keistas buvo  unsure.gif  blush2.gif
*

o aš ne į pyrago tešlą, bet į blynų prikroviau vietoje miltų krakmolo... keistoki buvo blynai, bet tėtis valgė, kramtė...... padėkojo už vakarienę, o mama kai paragavo tokia delikati ne buvo lotuliukas.gif
naitas
Nerealiai gera tema atsipalaidavimui thumbup.gif

O kad ta knyga "Šokoladas" NEGALIMA PASITIKĖTI, tai ir aš patyriau bash.gif:
eda.dita
Siaip kepant riebaluose reikia spirita ar degtine pilti i gamini, kad neprisigertu riebalu, o ne i alieju lotuliukas.gif

Na, bet ko tik nebuna. Pries pora dienu kepiau torta. Visad kepu 3-4 plonus biskvitus, tad uzsistatau savo peciu visam procesui - temperatura, laika, o paskui tik iskeptus biskvitus traukiu, nauja idedu ir START. Idejau antra biskvita ir paspaudziau START, ziuriu - kazkodel rodo kepimo laika tik 1 min. Nustaciau 20min. ir atsisedau supermamas skaitineti. Tai gerai, kad neisejau i savo kambari, o kompas virtuveje buvo... Jauciu kvapas keistas, nu galvoju - nesamone, negalejo taip greit iskepti, per 6 min. Sedziu toliau... Po 9 min. kvapas jau ne keistas, o svylesiu, atsisuku, paziuriu i savo peciu, o ten dumai kalnais rutuliuojasi. Pripuoliau, atidariau dureles, o ten is biskvito tik anglis likusi. Ir siaip galvojau ir anaip, kol supratau - kai isemiau pirma buskvita, kazkas ivyko su peciumi ir nusimuse visi nustatymai, o kai paspaudziau START pagal nutylejima isijunge mikrobangine doh.gif Kaip ji nesugedo - juk groteles buvo, torto forma metaline - as neisivaizduoju, bet isvadas net dvi pasidariau: kelis kart patikrinu kepimo rezima ir niekada nebeiseisiu is virtuves, kai ka kepsiu smile.gif
karapuzike
oi kaip prisijuokiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ypac apie nauja recepta " silke grybuku tesloje " lotuliukas.gif lotuliukas.gif Uzpatentuokit !! thumbup.gif

Man tai nemazai irgi nutikimu yra buvo
3ia klase.. as kaip zemaite kulinare megeja sugalvojau iskepti mamai pyraga pagal recepta is zurnalo "Zvaigzdute". Skaityti gi moku, tik momentais tingedavau atidziai perskaityti ir gala pati sukurdavau ( pasakykit kad ir jus taip daret). Zodziu skaitau.. dedi ta ana trecia.. ir ismaisai viska su MEDINU saukstu.. nu tai issitraukiu is spinteles trilitrini stiklaini medaus, mirkau sauksta ir maisau tesla.. Nu juk taip parasyta umn.gif Mama atejusi kelis kartus perklause ka as cia darau, kol nosim nepabaksnojo i recepta ir liepe garsiai perskaityti, kad ne MEDINU o MEDINIU doh.gif Praejo nuo to apie 20 metu, bet mama si atsitikima dar iki siol kaip anekdota pasakoja blush2.gif

Dar esu gryzusi is mokyklos uzsimaniusi issikepti blynu. Uzsimaisiau. Megstu saldziai gi. Tai cukraus idejau kaip sau cool.gif Iskepiau, atsisedau valgyti.. o rugstyyyyybe. Pasirodo vietoj cukraus citrinos rugsties prikroviau doh.gif Mamai gi geda pasakyti, reikia slepti ikalcius. Siukslinej pamatys ir paklaus kodel produktus gadinu, tai atsidariau langa ir visus graziai paskraidinau is daugiaaukscio blush2.gif Gerai, kad niekas po langais tada nejo. O gal ejo.. neziurejau tongue.gif
sspokas
Kepant pirmąjį pyragą savo gyvenime nepasitikėjau receptu g.gif nugi galvoju kaip gali iškilt pyragas nuo 1 šaukštelio sodos? Įvariau 7 doh.gif , valgiau viena lotuliukas.gif
naitas
QUOTE(sspokas @ 2010 11 07, 16:04)
Kepant pirmąjį pyragą savo gyvenime nepasitikėjau receptu  g.gif  nugi galvoju kaip gali iškilt pyragas nuo 1 šaukštelio sodos? Įvariau 7  doh.gif  , valgiau viena  lotuliukas.gif
*

bet visgi valgėt rolleyes.gif nereikėjo išmesti..
Saulyte8
O mano MB tarybiniais laikais būdamas dar vaikas kepe morengus,tai vietoj cukraus rūgštos druskeles pripylė. O kaip visi valge[ druskele tai tooooks defiitas buvo] lotuliukas.gif
rivera
Oi turejau ir as nutikima, kurio niekad nepamirsiu doh.gif .
Te buvau gal kokiu 11-12 metu. Gyvenom bendrabutyje, virtuve bendra. Kepiau pyraga ir pritrukau miltu. Bet kaip bendrabuty puiku, gali pasiskolint is kaimynu tongue.gif . Ziu pas kaimyne ant spintutes miltai maiselyje, tai ir pasiskolinau iki reikiamos konsistencijos. Iskepe mano pyragas, paragavau , visai nieko skonis tik gan idomus ax.gif . Tuo tarpu gryzta is mokyklos 15-mete kaimyne (nuo jos spinteles skolinau miltus) ir pakelia veja, kur dingo jos chlorkes milteliai nuo spinteles skirti dzinsiniam sijonui virinti (garinti, tokia mada buvo tongue.gif )
doh.gif o varge kas man buvo, skrido tas pyragas siukslinen, nors visai ant skonio ir nieko buvo doh.gif tongue.gif (tuo metu tikrai buvo gaila man to pyrago doh.gif ) .
Nei garinto sijono, nei pyrago tongue.gif

Nezinau kaip as nesuuodziau kvapo, gal nusigarave buvo, neissivaizduoju blink.gif . Bet kaip be butu pyragas iskepe net su tokia bjaurastim doh.gif
rugiagele26
QUOTE(rivera @ 2010 11 08, 15:00)
Oi turejau ir as nutikima, kurio niekad nepamirsiu doh.gif .
Te buvau gal kokiu 11-12 metu. Gyvenom bendrabutyje, virtuve bendra. Kepiau pyraga ir pritrukau miltu. Bet kaip bendrabuty puiku, gali pasiskolint is kaimynu tongue.gif . Ziu pas kaimyne ant spintutes miltai maiselyje, tai ir pasiskolinau iki reikiamos konsistencijos. Iskepe mano pyragas, paragavau , visai nieko skonis tik gan idomus ax.gif . Tuo tarpu gryzta is mokyklos 15-mete kaimyne (nuo jos spinteles skolinau miltus) ir pakelia veja, kur dingo jos chlorkes milteliai nuo spinteles skirti dzinsiniam sijonui virinti (garinti, tokia mada buvo tongue.gif )
doh.gif o varge kas man buvo, skrido tas pyragas siukslinen, nors visai ant skonio ir nieko buvo doh.gif  tongue.gif (tuo metu tikrai buvo gaila man to pyrago doh.gif ) .
Nei garinto sijono, nei pyrago tongue.gif

Nezinau kaip as nesuuodziau kvapo, gal nusigarave buvo, neissivaizduoju blink.gif . Bet kaip be butu pyragas iskepe net su tokia bjaurastim doh.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
naitas
Na, ne saldumyną kepiau, bet istorija apie kepimo laiką lotuliukas.gif
Taigi, užvakar per teliką Lidija Rasutis pasakojo, kaip galima išsikepti česnako galvutę ir kad tai yra skanu. Sėdėjau sau ir galvojau, kad mėgstu česnaką ir dar niekada nebuvau jo kepus. Taigi, Lidija Rasutis pašauna paruoštas kepimui česnako galvutes ir sako:
- Kepti keturiasdešimt minučių.

Pagalvojau, kad labai jau ilgai.. kaip koks pyragas.. o čia tik česnako galvutė.. nu bet jeigu ji sako, ji žino..

Čia pat pasiruošiu ir aš to česnako, pašaunu kepti, vyrui liepiu saugot, o pati išmaunu "ant 40 minučių"..
Praėjo 12 minučių. Vyras atlekia ir sako, kad jam kyla įtarimas dėl to kepinio. Man irgi kyla, nusprendžiam atsidaryt ir pažiūrėt kas ten kiek iškepė..

ir tada suprantu, kokia apgaulinga ta lietuvių kalba.. Įtariu, Lidija Rasutis norėjo pasakyti, kad reikia kepti keturias-dešimt minučių, bet ne keturiasdešimt cool.gif

ir pabaigai.. kas mėgsta česnaką, tai jis ir keptas skanus. Tik po to labai į orą kelia biggrin.gif
Nova
QUOTE(naitas @ 2011 02 15, 09:37)
ir tada suprantu, kokia apgaulinga ta lietuvių kalba.. Įtariu, Lidija Rasutis norėjo pasakyti, kad reikia kepti keturias-dešimt minučių, bet ne keturiasdešimt  cool.gif

Siaip ir as supratau, kad 40, o ne 4-10. Dar ir uzsirasiau, kad nepamirsciau lotuliukas.gif Gerai, kad paraset, buciau ijungus 40 min. ir palikus "troskintis" lotuliukas.gif
naitas
QUOTE(Nova @ 2011 02 15, 11:30)
Siaip ir as supratau, kad 40, o ne 4-10. Dar ir uzsirasiau, kad nepamirsciau  lotuliukas.gif Gerai, kad paraset, buciau ijungus 40 min. ir palikus "troskintis" lotuliukas.gif
*

Tai va, labai aiškiai pasakė - keturiasdešimt. biggrin.gif
pašnekutė
Prisiminiau dar vieną kažkieno pasakotą istoriją.
Ušvienė sumanė pasigerinti žentui ir iškepė biskvitinį pyragą.
Na, žentas mandagus papuolė. Kramto "pyragą" ir sako: kokia skani kiaušinienė bigsmile.gif
Uošvienė pyktelėjo, bet neišsidavė. O kai pati paragavo - suprato.
Pamiršo...miltų įdėti doh.gif lotuliukas.gif
Tepaluota
QUOTE(naitas @ 2011 02 15, 08:37)
"ant 40 minučių"
*

Ujjj, mes irgi nusistebėjom, kad labai jau ilgai, bet reikia - tai reikia laugh.gif laugh.gif laugh.gif
@adrij@
bigsmile.gif .... kas per temikė užvesta , thumbup.gif ...dabar sėdžiu ir mąstau , kurį nuotykį papasakoti g.gif , iš visų man nutikusių ...neišsirenku ...

Esu į plakamus trynius ( o ne į miltus ) pripylusi kepimo miltelių ... nieko , biskvitas vis tik iškilo .

Dar vietoj cukraus ant šimtalapio ištampyto blynelio barsčiau ne cukrų , o baltą želatiną , aišku nuimti jos jau nėjosi .....viską išmesti gailėjau , iškepiau ...skanus buvo , suvalgėme .

Kepant medaus tortą , pamiršau įdėti medų .... nesupratau , kodėl nekyla ir niekaip neparunda lakšteliai , ir dar taip nemaloniai dvokia .... teko išmesti kibiran .

Užsiminkiai mielinėms bandelėms tešlą .... be mielių , laukiau pusdienį kol iškils , nekyla nors tu ką .... o virtuvėje taip skaniai kvepia mielėmis , kurios išputojo keturgubai dubenėlyje .

Šiam kartui pakaks tongue.gif .

sandrulyte1975
Papasakosiu ir as viena nuotyki: buvo mano gimtadienis,tai ruosiausi kaip sakant baliui. nusipirkau liezuvio uzpiltiniams padaryti. issiviriau as ji,nusilupau oda. Verdu sultini tam uzpiltiniui.Isnarsiau visa spintele ir nerandu zelatinos.Galu gale radau permatomam indelyje.Paemiau pora saukstu,uzmerkiau ir laukiu kol isbrinks. praejo 10;15 min,pamaisau-kazkokia skysta man ji. Na dar truputi palaukiau(aisku ji tebebuvo skystos konsistencijos), galvoju pilu as i sultini ir viskas.akys jau pavargusios,buvo gal kokia 1h nakties. Na maisau ta sultini,ale tipo laukiu kol "istirps" neisbrinkusi zelatina. Ragauju... nugi skonio nesuprantu,kazko ligu saldoka. Susirandu as ta indeli su ta tariamai zelatina,o ten pasirodo besas rudasis cukrus lotuliukas.gif

uzpiltinius padariau,bet jau is ryto,nes ta vakara jau ir juokas ir pyktis eme biggrin.gif
Papildyta:
Prisiminiau dar viena,net dabar jau juokas ima. vaikystej su drauge kepdavom daznai triufelius. Budavo margarinas kepiniams(turbut vienintelis,pries beveik 23 metus) ,nuejom i parduotuve mudvi pirkti margarino tiems triufeliams. Jo nebuvo,bet buvo,kaip dabar prisimenu,toks "MARGAGUSELIN" ,cia toks pavadinimas. Nu ka mes zinom,kas ten per biesas. Nusipirkom. parejom,uzsiminkem tesla,darom tuos trufelius,nu lyg ir nieko gaunasi. tik kazko jis labai jau trapus buvo. issikepem tuos triufelius , viskas gerai,apvoliojom ,palaukem kol nudzius. Paragavom,ogi skonis slykstus,kaip kokios zasies tauku ar dar ko panasaus. Valgyti aisku nevalgem,o ykalcius reikia naikinti blush2.gif .Gyvenom tada senamiesty klaipedoj,gatveles siauros,akmenines... tai ismetem per langa tuos triufelius,o jie kaip pumpotauksliai sproginejo ir tokios demes "grazios" per visa gatvele liko. Mama parejo,klausia,kas ten prisaudyta ant gatves. Aisku mudvi pakraipem peciais pasiziurejom per langa,tuom ir baigesi. Bet nuotykis ir to ale margarino pavadinimo,turbut iki gyvenymo galo nepamirsiu lotuliukas.gif
dangiuk
Vakarykštis nuotykis.

Iškepiau tortą, išvirau bezė - gavosi ji tokia, kaip turi būt. Nus apipuošiau šonus, apraičiau viršų, viskas liuks, galvoju, užkelius kur aukščiau, kad nei kašakas, nei vaikai per anksti neprilįstų. Užkėliau ant spintutės, lėkštės šonas tep gražiai lenda..... sėdžiu, žiūriu tv, o tada, kaip normaliam siaubo filme ,,Svetimas 16. Bezė prieš namų šeimininkės nervus", kažkas iš viršaus glitus tykšt, plekšt ant žemės..... nesusivokiau, prieinu, pakeliu galvą, o iš viršaus pakartotinė serija - tyyyykšt tiesiai ant akinių..... doh.gif dukra raitos iš juoko, mažius įtariai spokso, kas čia rausvo mamai per veidą nutįso.... lotuliukas.gif nučiuožė bezė, pasirodo doh.gif lotuliukas.gif nors nesupratau, kodėl, nes surinkta į dubenį ji forma išlaikė puikiausiai - iki pat dabar.... g.gif
convict
Na tema tai nereali thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Pati taip ant staigiuju neprisimenu nieko, taciau labai labai noriu paklausti kaip daryt su tais cesnakais bigsmile.gif lbai sudomino, taciau laidos nemaciau, kaip juos kepti, ka dar deti?
Jingrida
o mums kaip buvo .. biggrin.gif kepem obuoliu pyraga ir vietoj cinamono obuolius su pipirais sumaisem.. biggrin.gif nu ir isivaizduokit koks skonis.. biggrin.gif biggrin.gif doh.gif doh.gif
naitas
QUOTE(convict @ 2011 02 17, 23:40)
Na tema tai nereali thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Pati taip ant staigiuju neprisimenu nieko, taciau labai labai noriu paklausti kaip daryt su tais cesnakais bigsmile.gif  lbai sudomino, taciau laidos nemaciau, kaip juos kepti, ka dar deti?
*

aš paėmiau kad tik nesudygusias 6 česnako galvutes. Aplupinėjau lukštus, bet labai saugojau, kad nei viena skiltelė neatlužtų nuo pagrindo, ir kad nei viena skiltelė neliktų plika. Išėmiau tą sudžiūvusį stiebą. Tada paguldžiau šonu galvutę, ir aštriu peiliu nupjoviau visas česnako skiltelių viršūnėles, tarsi jas atidarydama. Sustačiau į skardelę. Apibarsčiau pipirais, druska ir apipyliau aliejum. šiek tiek. uždengiau folija ir pašoviau kepti 180 C orkaitėj. "ant keturias-dešimt minučių" biggrin.gif
Tepiau skrudintą batoną sviestu, ant viršaus - išgliaudyto česnako skilteles. Savotiškas skonis. TAčiau nuo trečios galvos netgi labai patiko biggrin.gif
Bijuna
O mes su vyru karta kavineje uzsisakeme pyrago . Pyragas buvo karstas, puostas kiviais ir kitais vaisias. Atnesa padaveja vyrui ir man, o mano kazkodel labai putoja. As ir taip ziuriu ir kitaip, nu putoja biggrin.gif Paragauju, o ten... vietoj cukraus pudros soda pabarstyta lotuliukas.gif Na aisq - pakeite, bet jei buciau suvalgiusi tai tikriausiai "kilusi su balionais buciau" lotuliukas.gif
Bet kodel vyrui cukraus pudra buvo g.gif , tai iki dabar nesuprantu lotuliukas.gif
Jingrida
QUOTE(Bijuna @ 2011 02 23, 16:01)
O mes su vyru  karta kavineje uzsisakeme pyrago . Pyragas buvo karstas, puostas kiviais ir kitais vaisias. Atnesa padaveja vyrui ir man, o mano kazkodel labai putoja. As ir taip ziuriu ir kitaip, nu putoja  biggrin.gif  Paragauju, o ten... vietoj cukraus pudros soda pabarstyta  lotuliukas.gif  Na aisq - pakeite, bet jei buciau suvalgiusi tai tikriausiai "kilusi su balionais buciau"  lotuliukas.gif
Bet kodel vyrui cukraus pudra buvo  g.gif , tai iki dabar nesuprantu  lotuliukas.gif
*

gal vyro tau pavydejo biggrin.gif:D
MAMICY
esu valgiusi pyraga su citrinos rugstele vietoj cukraus... toks įdomus...

o čia vienas pirmųjų mano tortų. NAPALEONAS birthday.gif
user posted image
*karolina*
QUOTE(MAMICY @ 2011 02 24, 13:36)

o čia vienas pirmųjų mano tortų. NAPALEONAS  birthday.gif
user posted image
*

biggrin.gif biggrin.gif

Man primine ivyki kai tik pradejau draugaut su dabar jau esanciu mano vyru norejau jam pasirodyt kokia esu šeimininke tai iškepiau kugeli . siaubas kai istraukiau doh.gif švelniai pavadinus - blynas doh.gif dabar dar " patraukia per danti" biggrin.gif
rivera
QUOTE(*karolina* @ 2011 02 25, 19:58)
biggrin.gif  biggrin.gif

Man primine ivyki kai tik pradejau draugaut su dabar jau esanciu mano vyru  norejau jam pasirodyt kokia  esu šeimininke  tai iškepiau kugeli .  siaubas kai istraukiau  doh.gif  švelniai pavadinus - blynas  doh.gif  dabar dar " patraukia per danti" biggrin.gif
*

Bet matyt gardus buvo, jei nepabego lotuliukas.gif
duokanka
Gaminu tesla pyragui, sudejau visus reikiamus ingridientus, liko kepimo milteliai. Paemiau prieskoniu dezute, surandu juos, bet betraukiant juos, vyras kazko uzklause, kol atsakiau, neziuredama drebteliu teslon... o ko jie tokie tamsus blink.gif , pasiziuriu, o jetau, pipiru iberiau, gerai, kad viskas ant virsaus buvo, nugraibiau, doh.gif pyragas iskepe ir pipiru nesijaute, nors dalis liko doh.gif
liate
QUOTE(naitas @ 2011 02 15, 09:37)
Na, ne saldumyną kepiau, bet istorija apie kepimo laiką  lotuliukas.gif
Taigi, užvakar per teliką Lidija Rasutis pasakojo, kaip galima išsikepti česnako galvutę ir kad tai yra skanu. Sėdėjau sau ir galvojau, kad mėgstu česnaką ir dar niekada nebuvau jo kepus. Taigi, Lidija Rasutis pašauna paruoštas kepimui česnako galvutes ir sako:
- Kepti keturiasdešimt minučių.

Pagalvojau, kad labai jau ilgai.. kaip koks pyragas.. o čia tik česnako galvutė.. nu bet jeigu ji sako, ji žino..

Čia pat pasiruošiu ir aš to česnako, pašaunu kepti, vyrui liepiu saugot, o pati išmaunu "ant 40 minučių"..
Praėjo 12 minučių. Vyras atlekia ir sako, kad jam kyla įtarimas dėl to kepinio. Man irgi kyla, nusprendžiam atsidaryt ir pažiūrėt kas ten kiek iškepė..

ir tada suprantu, kokia apgaulinga ta lietuvių kalba.. Įtariu, Lidija Rasutis norėjo pasakyti, kad reikia kepti keturias-dešimt minučių, bet ne keturiasdešimt  cool.gif

ir pabaigai.. kas mėgsta česnaką, tai jis ir keptas skanus. Tik po to labai į orą kelia  biggrin.gif
*

aš tai irgi supratau, kad kepti keturiasdešimt minučių, bet dar nekepiau, tai gerai, kad čia pasiskaitinėjau
Blykstė
Papasakosiu ir aš savo smagųjį Kalėdų nuotykį, iš kurio visi susirinkę per šventes prie Kalėdų stalo juokėsi biggrin.gif Išsikepiau Kūčių dieną tortą (snikersą), papuošiau. Aišku, kaip ir visada nufotkinu, kad būtų kam parodyt. Kadangi buvau tortą padėjusi ant metalinės formos (torto formos apačios), o juos padėjau ant medinės lentelės, tai nešdama atgal į šaldytuvą, man jis nuslydo doh.gif Apsivertė mano tortas aukštyn kojom ant žemės doh.gif lotuliukas.gif Pataisyt jau nebebuvo kaip doh.gif O dar tiek vargau darydama šokoladinę juostą aplink tortą lotuliukas.gif Visi tik ir klausė: "O kur tas tavo gražusis tortas?" biggrin.gif
deltadu
Na, man taip gerai nesibaigė.. ax.gif Farširavau lydeką, išpuošiau, parėdžiau ir išnešiau į tokį koridorių pabūti. O ten įslinko katė ir pusė mano grožio suėdė.. verysad.gif Liko tik pusė manosios lydekaitės.. verysad.gif biggrin.gif

Velnias, ne į temą parašiau, bet gal nepyksite.. blush2.gif
Lietaus lasas
O man bebaigiant puost torta (dariau visokius kringelius ant virsaus), kuris buvo aplietas sokoladu, eme ir plyso maiselis ir visas kremas slioptelejo ant torto doh.gif doh.gif , vaizdas atrode tarsi kaip paukstis apkakino doh.gif doh.gif . Na pataisiau, bet vaizdo jau nebebuvo.
kate+++
kepiau keksiukus pirma karta, galvojau popieriniu formeliu uztenka:) rezultatas, viskas issipyle:) blondyne blush2.gif
Eighteen
QUOTE(kate+++ @ 2011 04 14, 17:49)
kepiau keksiukus pirma karta, galvojau popieriniu formeliu uztenka:) rezultatas, viskas issipyle:) blondyne  blush2.gif
*

Man irgi pirmąsyk gavos ''blynai'', kai kepiau popierinėse formelėse smile.gif
BonPari*
Vakar pirmą kartą kepiau vyniotinį su riešutais. Kremą gražiai ant biskvito užtepiau, dar pasidžiaugiau sau tyliai, kad gražiai pavyko susukti. blush2.gif Ir tik žiūriu,riešutai taip ir liko indelyje ant stalo lotuliukas.gif pamiršau ant kremo užbarstyt. doh.gif Tai ką, apsidairiau ar niekas nemato, atvyniojau tą vyniotinį, užbarsčiau riešutus ir atgal susukau. doh.gif Aišku susukt jau ne taip gražiai gavos... blush2.gif
keno
kepiau rafaelo biskvita-taj man kazkoks keistai baltas gavosi lotuliukas.gif ogi,iskepusi ziuriu,kad tryniu nesudejusi doh.gif bet,ir toks gerai buvo-suniamniojom tongue.gif
Divia
Ka gi,kaip sakoma-kas nieko nedaro,tas ir klaidu nepridaro.. cool.gif Man ir su kepiniais kuriozu pasitaiko mirksiukas.gif -kepiau sokoladini biskvita,viskas gaminosi puikiai,tik vanilinis cukrus kazkoks stambus pasirode,bet mintis keista smegstelejo ir prasvilpe pro sali... doh.gif Kai paragavau iskepusi biskvita,paaiskejo keistos vaniles paslaptis-vietoj jos sliukstelejau pora sauksteliu citrinos rugsteles doh.gif doh.gif doh.gif Ka gi-ismest gaila,sutepiau su saldzia grietinele ir nunesiau i darba ragaut biggrin.gif Kaip jus manot?!-visiems taip patiko-neliko ne trupinelio,kad net pagalvojau ar neitraukt i nauja recepta.. lotuliukas.gif
vaitkute
QUOTE(MAMICY @ 2011 02 24, 12:36)

o čia vienas pirmųjų mano tortų. NAPALEONAS  birthday.gif
user posted image
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Oi kiek prisijuokiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kaip nuotaika pakele lotuliukas.gif
zmonaite
QUOTE(vaitkute @ 2011 04 17, 18:07)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Oi kiek prisijuokiau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Kaip nuotaika pakele  lotuliukas.gif
*

NAPOLEONAS lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif negaliu sustot juoktis, ašaros rieda lotuliukas.gif

o aš esu kepus obuolių pyragą be miltų blush2.gif praėjus kokioms 20 min, kai pašautas pyragas orkaitėn, prisiminiau ir paskubom įmaišiau. Valgoma buvo biggrin.gif
pašnekutė
lotuliukas.gif Linksama čia pas jus bigsmile.gif
Pasipasakosiu ir aš, kaip Velykoms ruošiau "šokoladinius kiaušinių lukštus su grietinėle ir kons persiku". Receptas irgi kažkur SM rastas buvo. Taigi, tiems "lukštams" reikėjo mažus balionėlius pamerkti į išlydytą šokoladą. O į balionėlius prileist ledinio vandens, galima ir su ledo gabalėliais, kad kuo šalčiau būtų. Taigi... O pas mamą vandentiekio nėr - kai iš krano po spaudimu tai lengvai tie balionėliai prisipildo, o iš puoduko - nu niekaip. doh.gif Šokoladas išlyditas, grietinėlė išplakta - trauktis nėra kur unsure.gif . Na, galvoju, praaušinsiu kiek įmanoma šokoladą ir bandysiu merkt tuščius pripūstus. taip ir padariau rolleyes.gif Pamerkiu vieną kart - ramu. Paaušinu pirmą sluoksnį, merkiu kitą kart, kad storiau būtų - gerai viskas. Praaušinu. Merkiu 3 kartą. Ištraukiu. Pakeliu iki akių pažiūrinėt - ir tada tik pyyyykš!!!!!! Ir staiga visas gyvenimas, kaip sako rusai "v šokoladie". Juokiamės iki negalėjimo. Aš ir dukra - šokoladinos. Mamai mažiau "pasisekė", nes stovėjo tuo momentu už manęs. Apie staltiesę, užuolaidą, tapetus jau nebepasakosiu - įsivaizduokit pačios lotuliukas.gif Tyliai sau pagalvojau: gerai, kad mes optimistės, o tai kiti būtų užsiparinę dėl netikėtai atsiradusio remonto poreikio doh.gif
Nutarėm, kad nekasdien maudomės šokolade ir tai turi savo kainą mirksiukas.gif
Taigi, gyvenimas šokoladinis pas mus mirksiukas.gif
Erina
ruošiau Snickersui pirmą kartą karamelinį ganašą. Supyliau į degintą cukrų grietinėlę, viską paruošiau kaip priklauso, tik kaip man nedašilo, kad visą tą mišinį reikia normaliai atšaldyti, o aš jį dar beveik karštą pradėjau plakt doh.gif . Suplakiau ne ganašą, o kažką panašaus į sviestą.
Paskui prisiminiau, kaip seniau mama grietinę šiltą plakdavo daug daug, kol suplakdavo sviestą, taip ir aš suplakiau karamelinio sviesto.

Dar vienas ne apie saldumynus bet į temą. mama padarė koldūnų ir liepė grįžusioms iš mokyklos išsivirti. Sesė grįžo pirma tai ir puolė virti, mama buvo sakiusi, kad koldūnus virti apie 8 min, na kad dėt į verdantį vandenį nepasakė, galvojo, kad šitą ir pačios suprasim. Nu tai sesė sudėjo koldūnus į šaltą vandenį ir užstatė ant viryklės ir pasiėmusi laikrodį virė lygiai 8 minutes. Net nevirė, iš jos pasakojimo supratau, kad tas vanduo su koldūnai net nespėjo užvirti. O pavalgiusi skambino mamai į darbą ir aiškino, kad šįkartą jos koldūnai labai keisti: labai lipo prie dantų , labai jautėsi žalia mėsa, ir vidus buvo biški šaltas doh.gif
Isimylejus
QUOTE(kriro @ 2010 11 01, 09:33)
na, aš irgi pasidalinsiu savo varškinių spurhų bandymu. Nutariau palepinti savo MB ir iškepti spurgyčių. Visą tešlą užmaišiau pagal receptą, o apie pačios tešlos  dydį, kurį reikia dėti į aliejų nieko nebuvo parašyta. Nu tai aš moteriškkė iš peties, spurgas dariau  teniso kamuoliuko dydžio, sumečiau į aliejų, o jos kad pradėjo pūstis, viena ant kitos lipti, taip ir stovėjau prie to puodo nežinodama ką daryti... Aišku, nieko iš pirmo puodo virimo ir neišėjo, tiesiai viską į šiukšliadėžč, o tada jau supratau, kad reikia labai mažiukus kamuoliukus daryt, nes virdami jie išsipučia lotuliukas.gif  Taigi iš likusios tešlos išėjo gardžios spurgytės, bet pamoka man - jeigu gaminu naują patiekalą, viską turiu išsiaiškinti iki smulkmenų ax.gif
*

Oj prisijuokiau net iki asaru lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.