Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar galima rasti gerą auklę pagal skelbimą?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2, 3, 4
ivules
aš savo mažyliui suradau aukle internete, žinoma paskui pasiklausinejau apie ja per pažystamus ir ji tikrai gera laabai džiaugiuosi o kaip bijojau biggrin.gif juk vaika palieki nekoki daikta smile.gif
ruciuxe
QUOTE(Paulina1 @ 2008 07 01, 16:07)
Mes turime nuostabiausia aukle ir jos seima, nes su Ziogeliu buna dviese: aukle ir jos vyras. O radau juos - miske vaikstinedama. Ir draugei aukle radau, moteriske salia namu dirbdavo valytoja, paklausiau virsininko, kiek metu dirba, ar neisgeria, o draugei reikedavo ne nuo 8, o nuo 11, tai puikiai tiko. Pamenu, kai vaikstinedavau, tikrai dar viena buciau radusi, nes kartais pati pasiteiraudavau, kartais jos manes uzklausdavo.

Taip pat manau, kad ir pacios moteriskes turi sau atsakyti i klausima, ko jos nori, kokie reikalavimai, tikslus, ne karta aiskiai pakartoti.

Ruciuxe> aukle galima rasti ir ne tokia brangiai, reikia tik rasti zmogu iki tol nedirbusi tokio darbo. Kita isieitis - vesti i namudini darzeli, kur jau mamos augina ne viena savo, bet ir dar du vaikucius. Geresnis variantas nei brangi aukle ir sergamumas darzelyje.
*

Labai aciu uz patarimus. Reikes pagalvoti ka cia daryti.
Papildyta:
Reikes pasiklausineti savo name, gal kokia babulyte sutiks paziureti mano kleckiuka biggrin.gif Mano drauge ejo per butus ir klausinejo babulyciu, taip ir rado biggrin.gif
Bet biski nekaip atrodys : tuk tuk, laba diena, gal norit dirbti aukle? Truputuka geda blush2.gif
Kaip patartumet ?
baltė
QUOTE(viktorija1980 @ 2008 04 10, 23:28)
o kiek mokat auklem? man irgi cia aktuali tema,bet man reiketu valandines aukles.  ax.gif
*

Apie tai yra atskira tema 4u.gif

Kas dėl auklių internete, tai, manau, yra sėkmės dalykas, mes susiradome SM įdėję skelbimą, kad ieškom auklės ir atsiliepė kelios, pasirinkome vieną iš jų... smile.gif Jau porą kartų buvo atėjusi, tai kol kas atrodo, kad viskas bus gerai.
Geromis auklėmis tampama palaipsniui, tad reikia suteikti progą net ir nedaug patirties turinčioms jaunoms merginoms smile.gif
flight
Man atrodo, pagal skelbimą rasti tikrai nelengva. Geros auklės nesimėto - keliauja iš rankų į rankas, o su tom naujokėm vargas doh.gif Man ne kartą pasitaikė atvejis, kai studenčiokė ateina pas mane tik pasiimti savo pinigų smile.gif T.y. nelabai turi supratimo apie tai, kad reikia ne tik atsėdėti (kur kampe su žurnalu), bet ir užsiimti su vaiku. Skaityti knygutes, lavinti, žaisti, pasiūlyti įdomios veiklos, žaidimų jei zirzia. Panelės įsivaizduoja, kad būti aukle pakanka tik ateiti į darbo vietą.

Apmokymams ne visos mamos turi laiko, noro ir kantrybės, juolab, kai iš anksto buvo tartasi, ką daryti auklei priklauso...
ruciuxe
QUOTE(flight @ 2008 07 04, 10:31)
Man atrodo, pagal skelbimą rasti tikrai nelengva. Geros auklės nesimėto - keliauja iš rankų į rankas, o su tom naujokėm vargas doh.gif Man ne kartą pasitaikė atvejis, kai studenčiokė ateina pas mane tik pasiimti  savo pinigų  smile.gif  T.y. nelabai turi supratimo apie tai, kad reikia ne tik atsėdėti (kur kampe su žurnalu), bet ir užsiimti su vaiku. Skaityti knygutes, lavinti, žaisti, pasiūlyti įdomios veiklos, žaidimų jei zirzia.  Panelės įsivaizduoja, kad būti aukle pakanka tik ateiti į darbo vietą.

Apmokymams ne visos mamos turi laiko, noro ir kantrybės, juolab, kai iš anksto buvo tartasi, ką daryti auklei priklauso...
*

Visiskai sutinku smile.gif jaunoms panoms atrodo labai jau lengvas tas aukliu darbas, biski pazaisi su vaiku ir jam to uzteks. Pvz, maniskis (suneliui 1,5 metu) labai reikalauja demesio is manes, nuolat zaidziam kartu ir pan., o jei samdysiu aukle tai ji irgi tures taip uzsiimti su vaiku. Jei ji tik sedes kampe su zurnalu ir visiskai nebendraus su vaiku tai uz ka jai moketi??? Manau reikia samdyti aukle kokia babulyte ax.gif
flight
Nebūtinai bobutės - gal tiesiog moters su savo vaikais, su atatinkamu išsilavinimu arba patirtimi (ne šiaip giminaičių priežiūros, bet auklės darbo pas svetimus žmones).

O aš netikėtai sužinojau, kad viena auklytė, kuria šiaip jau buvau patenkinta, fotografavo mano dukrą... be mano sutikimo ir jos foto dėjo į kažkokį koliažą viešam rodymui...Net pikta pasidarė - mano namuose, kai manęs nėra, fotkina sau ir net nepaklausia, o gal aš visai nenoriu savo vaikų foto neaišku kam ir neaišku kokiam kontekste demonstruot unsure.gif
Goba
QUOTE(ruciuxe @ 2008 07 04, 13:41)
Visiskai sutinku  smile.gif  jaunoms panoms atrodo labai jau lengvas tas aukliu darbas, biski pazaisi su vaiku ir jam to uzteks. Pvz, maniskis (suneliui 1,5 metu) labai reikalauja demesio is manes, nuolat zaidziam kartu ir pan., o jei samdysiu aukle tai ji irgi tures taip uzsiimti su vaiku. Jei ji tik sedes kampe su zurnalu ir visiskai nebendraus su vaiku tai uz ka jai moketi???  Manau reikia samdyti aukle kokia babulyte  ax.gif
*

tai kad ir bobulyte gali noret tik paziuret serialus ir pasiimt atlyginima.. Ir dar atkreipkit demesi,kokios piktos vyresnio amziaus moteriskes vaiksto lauke su vaikuciais,nemanau kad tai mociutes.. Manau ne nuo amziaus priklauso ar bus gera aukle ar ne..
Stellute
QUOTE(flight @ 2008 07 04, 14:52)
Nebūtinai bobutės - gal tiesiog moters su savo vaikais, su atatinkamu išsilavinimu arba patirtimi (ne šiaip giminaičių priežiūros, bet auklės darbo pas svetimus žmones).

O aš netikėtai sužinojau, kad viena auklytė, kuria šiaip jau buvau patenkinta, fotografavo mano dukrą... be mano sutikimo ir jos foto dėjo į kažkokį koliažą viešam rodymui...Net pikta pasidarė - mano namuose, kai manęs nėra, fotkina sau ir net nepaklausia, o gal aš visai nenoriu savo vaikų foto neaišku kam ir neaišku kokiam kontekste demonstruot  unsure.gif
*

Mano irgi fotografavo..tik atnese man kompakta su foto ir buvo perspeta kad net nebandytu talpint kur nors foto..

Papildyta:
QUOTE(Goba @ 2008 07 04, 14:53)
tai kad ir bobulyte gali noret tik paziuret serialus ir pasiimt atlyginima.. Ir dar atkreipkit demesi,kokios piktos vyresnio amziaus moteriskes vaiksto lauke su vaikuciais,nemanau kad tai mociutes.. Manau ne nuo amziaus priklauso ar bus gera aukle ar ne..
*

Dalinai sutinku su Jusu nuomone, bet..yra vienas bet...niekada nesisamdyciau aukle iki 23 ir 50+..Iki 23 vejai galvoje svilpauja...po 50 dazniausiai nuo gyvenimo nuovargis. Aisku kaip ir visur gyvenime buna isimciu..Pvz musu mociute..jai 54 metai o ji aktyvi ir vis dar dirbanti tongue.gif

Beje, mes savo auklyte radom www.skelbiu.lt...na nera ji ideali bet mano vaikas ja priima, su ja mielai buna ir zaidzia. Jai 25 metai..Neisivaizduoju ka su mano gyvsidabriu veiktu kokia 60 metu bobulyte.. nes lauke paskui ji reikia visa laika lakstyt, nes jis ramiai nepabuna nei 5 minuciu..
odette
o kaip jums tokie skelbimai kaip: parduodu aukle, dovanoju aukle ar pan. ar jus jais pasitikit? as tai tikrai ne paskambinau karta pagal toki skelbima, labai jau mamyte graziai nupasakojo kokia aukle puiki, sazininga. paskambinau auklei susitariua kad atvaziuotu, atvaziavo, pakalbejom uzsiprase tokios sumos kad net aukliu agenturoje nustebo kaip pasakiau, ir pasake kad rytoj pskambins pasakyti ar sutinka ar ne. man labai skubiai reikejo, neturejau is ko rinktis, ati sutikau sujos salygomis. ir ka gi jus galvojate, ta labai sazininga aukle, kuri zinojo, kad as teturiu viena diena tiktai susirasti aukle, net nepaskambino ir nepasake, kad neateis dirbti pas mus, kadangi gavo pasiulyma salia namu.
as sitomis rekomendacijomis netikiu. galu gale beveik kiekviena pagyvenusi aukle turi dukru ar vedusiu sunu, kur dukros, marcios dukru drauges ir t.t. gali labai puikiai rekomenduoti aukle kuri yra visiskai nesazininga, megstanti isgerti, imti svetimus daiktus ir pan.
Liniuka
Gera aukle, tai loterija. Man pasiseke, idejau SM skelbima ir atsiliepe aukle, kaip tik isleidusi i darzeli viena priziureta vaika ir ieskanti naujo. Is pirmo zvilgsnio patiko ir priemem. Ir tikrai neprasovem, puiki moteris, daug uzsiimineja su mergaite, ir lauke daug buna, ir valgyt visokiausiu patiekalu pridaro. Tai vat laimejau loterija thumbup.gif
Alimis
QUOTE(zlt @ 2008 07 20, 23:30)
o kaip jums tokie skelbimai kaip: parduodu aukle, dovanoju aukle ar pan. ar jus jais pasitikit? as tai tikrai ne paskambinau karta pagal toki skelbima, labai jau mamyte graziai nupasakojo kokia aukle puiki, sazininga. paskambinau auklei susitariua kad atvaziuotu, atvaziavo, pakalbejom uzsiprase tokios sumos kad net aukliu agenturoje nustebo kaip pasakiau, ir pasake kad rytoj pskambins pasakyti ar sutinka ar ne. man labai skubiai reikejo, neturejau is ko rinktis, ati sutikau sujos salygomis. ir ka gi jus galvojate, ta labai sazininga aukle, kuri zinojo, kad as teturiu viena diena tiktai susirasti aukle, net nepaskambino ir nepasake, kad neateis dirbti pas mus, kadangi gavo pasiulyma salia namu.
as sitomis rekomendacijomis netikiu. galu gale beveik kiekviena pagyvenusi aukle turi dukru ar vedusiu sunu, kur dukros, marcios dukru drauges ir t.t. gali labai puikiai rekomenduoti aukle kuri yra visiskai nesazininga, megstanti isgerti, imti svetimus daiktus ir pan.
*

Pilnai pritariu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

As tai nelabai tikiu toms rekomendacijoms, cia yra labai subjektivus reikalas irnesakyk.gif
inga26
stai as irgi jau pradejau ieskotis auklytes,bet is mazos patirties dar nelabai galiu atskirt kur gera,visos jos moka daryti valgyti,zaisti,bet kai pamini apie kameras,kad jas stebes,-dingsta. kaip islosti sioje loterijoje,tikriausia tik per pazystamus gali rimta susirast.tikiuosiu ir as savo mazylei surasiu gera antra mamyte,kuri myletu ir priziuretu kaip savo.
*laimuze*
Mielos mamos,
patikekit,tikrai yra aukliu norinciu ir sugebanciu save atiduoti mazyliams!
Pajieskokit daugiau,nueikit i vaiku susiburimo vieta ir rasit jums tinkanti
ir patinkanti zmogu.Nevisos gerosios auklytes turi galimybe prisesti prie kompiuterio ir pasiskelbti apie save internetu.Apie skelbimus laikrasciuose
visai nuomones blogos.Svarbiausia,pacios tiksliai zinokit kokiam zmogui paliktumet savo aukseli ramia sazine ir bus zymiai paprasciau.Rekomendacijos?
Susitike su pretendente paklauskit kokios spalvos akytes pries tai ziureto vaiko,kokia paskutine dainele ismokta kartu,koks maisto produktas skaniausias?
Pacios pamatysit-prades improvizuoti-jai visai ne motais.Ta ,kuri mylejo ankstesni kinderi daug,oi daug papasakos ir pacios pamatysit koks zmogus.SEKMES IR KANTRYBES JUMS!
ruteliux
mes labai aukle gera radom pagal skelbima 4u.gif
jolantamed
QUOTE(flight @ 2008 07 04, 09:31)
Man atrodo, pagal skelbimą rasti tikrai nelengva. Geros auklės nesimėto - keliauja iš rankų į rankas, o su tom naujokėm vargas doh.gif Man ne kartą pasitaikė atvejis, kai studenčiokė ateina pas mane tik pasiimti  savo pinigų  smile.gif  T.y. nelabai turi supratimo apie tai, kad reikia ne tik atsėdėti (kur kampe su žurnalu), bet ir užsiimti su vaiku. Skaityti knygutes, lavinti, žaisti, pasiūlyti įdomios veiklos, žaidimų jei zirzia.  Panelės įsivaizduoja, kad būti aukle pakanka tik ateiti į darbo vietą.

*

Bet ,kaip paskaitau tai dauguma mamu nori jaunos auklės.Aš šito nesuprantu,jos gi nieko nemoka.Aišku jei tik jau neturi savo leliuko.bet man atrodo su vyresne ramiau.
Nuke1
Mes jau du kartus radom šaunias aukles pagal skelbimą. Vieną SM, dukros rekomenduojamą mamą, kitą- per skelbiu.lt thumbup.gif Per skelbiu ieškot- rojus thumbup.gif Skelbimas "kaba" tris dienas, gavom apie 15 pasiūlymų, su 5 auklėm susitikom, iš 3 išsirinkom savąją Merę Popins wub.gif Rinkau paprastai: nesvarbu, ką kalbėjo, kokias rekomendacijas rodė (nesamonė tos rekomendacijos doh.gif ) bet stebėjau mažės reakciją: ar neverkė, ar šypsojosi, ar norėjo ant rankų. Tai mažė ir pasirinko. Ieškojau auklės 50+, bet mažei patiko jaunutė... Beja ir katės reakciją stebėjau: dviem iš karto atmestom net nesirodė, kitas dvi apuostė, o tai jaunutei veržesi ant rankų, nors šiaip svetimų nemegsta.
odette
is tikruju labai sunku issirinkti aukle pagal skelbima, kazkada daviau tai priskambino nezinau kiek, tada su visom susitikau, atsirinkau ir ka nieko gero, paskui vel daviau tai isnese patalyne, buvo tokiu kurios net kava nesdavo ir t.t.nepasitikiu jokiais skelbimais ir rekomendacijomis, nebent kai pazistami rekomenduoja
Ziuokute
Pati dirbu aukle ne vienerius metus ir niekaip neisivaisduoju kaip kitom auklem kyla rankos kazka isnesti is namu.Negi nepamasto kad reiks kita diena ateiti i darba?! g.gif O gal jau net nesirodo po tokiu savo zygdarbiu? doh.gif g.gif
gutute
bandziau internetu,net nesumeluosiu kad siame forume ieskojau aukles,bet nesekmingai...tariamoji aukle vilkino laika,neleido skambinti ,tik zinutemis susirasinet,kas mane labai nustebino,juk ne zinutemis ruosiasi mano vaiko priziuret g.gif o galu gale i sutarta vieta net neatejo,atsiprase ,kad nusprende nedirbt...tai kam visa savaite uz nosies vedziot schmoll.gif blink.gif del to i jaunesnes aukles nekoks mano poziuris...tai galu gale nuspredziau savo mazyle patiket valstybes darzeliui pasirenkant laisva lankymo grafika 4u.gif
odette
aš irgi pradėsiu leisti į darželį, manau problemų nebus, nors ir labai gaila atiduoti
auklę palieki vieną namuose ir nežinai kaip ten yra, o darželyje bent jau savarankiškas vaikas pasidaro ir žinai kad iš namų niekas nedings
Izide11
Mielos mamos,

Noriu patarimo tu, kurios jau turi aukles ar tureje tokia patirti:
kokie pagrindiniai dalykai turetu buti aptariami su aukle pries jai isidarbinant seimoje? (kad veliau nebutu ne laikas spresti dalykus, apie kuriuos nebuvo ne kalbeta, o atseit pagal nutylejima buvo aiskus aukles naudai)
Pvz. Apie atostoginius, maisto gamyba, valgyma ir etc.

Labai laukciau Jusu nuomoniu, pasiulymu, patarimu gossip.gif
svaigi diena
Kai dukrytės auklė nusprendė prižiūrėti savo anūkus, o aš turėjau ieškoti naujos, teko ilgokai pavargti. pakeičiau jų gal 5 - 7. kol galiausiai po 2 metų vėl susigražinau tą pačią auklytę, kuri dabar rytais vaiką nuveda į darželį.
4u.gif
O čia beieškančioms:
auklės paieškos telefonu - geras tyrimas:
http://vilniaus.diena.lt/dienrastis/prieda...telefonu-121829
JM
QUOTE(Izide11 @ 2008 08 24, 18:56)
Mielos mamos,

Noriu patarimo tu, kurios jau turi aukles ar tureje tokia patirti:
kokie pagrindiniai dalykai turetu buti aptariami su aukle pries jai isidarbinant seimoje? (kad veliau nebutu ne laikas spresti dalykus, apie kuriuos nebuvo ne kalbeta, o atseit pagal nutylejima buvo aiskus aukles naudai)
Pvz.  Apie atostoginius, maisto gamyba, valgyma ir etc.

Labai laukciau Jusu nuomoniu, pasiulymu, patarimu  gossip.gif
*

Visu pirma sutarti reiketu,kaip bus vaikutis priziurimas,kaip jis bus ugdomas 4u.gif Sutarkite,ko vaikutis bus mokomas(pagal amziu),kas kiek laiko aptarsite vaikucio pasiekimus,(aptarkite vaikuciu kurybiniu darbeliu eiga)kiek kartu per diena( ir koki laika) eis auklyte i lauka su vaikuciu,aptarkite ar ateityje auklyte galetu vedzioti vaikuti i kokius nors uzsiemimus(na dabar maziukams daug visokiu mokykleliu atsirado),baseina,aptarkite ar tai uz atskira mokesti,ar i ta pacia kaina mirksiukas.gif kad poto nekiltu nesusipratimu.Aptarkite maisto ruosima,vaikucio maitinima(galbut jus grieztai pries auklytes pavaisinima savo atsinestu maistuku).Aptarkite kokio maisto grieztai negalima duoti vaikuciui,valgio rezima.Butinai aptarkite apie aukles darbo vietos susitvarkyma(ismetytu zaisliuku surinkima,vaiko kambario sutvarkymna po zaidimu,vaikucio indu isplovima,valgymo vietos sutvarkymo ir t.t)
BUTINAI aptarkite apie nelaimes atvejus,uzpringima,apsiplikima ar paprasciausius gumbus,nusibrozdinimus,ka tokiu atveju turetu daryti aukle,kad butinai informuotu tevelius.Jei aukle nera praejusi pirmosios pagalbos kursus,galbut net suseskite ir pamokykite,aptarkite,kaip reiktu gaivinti uzpringusi vaika,ko negalima daryti nudegus ar apsipilus karstu gerimu,kokiais telefonais skambinti(galbut net gerai butu palikti "budinti" mobilu telefona,kad visada galetu prisiskambinti greitajai ir jums).
Taip pat aptarkite ar aukle pati atsinesa savo maista,ar valgo jusu maista,taip pat aptarkite keliones islaidas,pasakykit is karto ar apmokate ar cia jau darbuotojo reikalas(dabar turbut mada auklei apmoketi kelione iki darbo vietos biggrin.gif )
Jei namie yra naminiu gyvunu aptarkite ju prieziura(gal reikia isvesti i lauka,kai kartu eina i laukuti su vaikuciu),gal reikia pamaitinti gyvunus.
Aptarkite mokescio laika,kada tiksliai mokate,ar mokate uz atostoginius aukles ir jusu seimos atostogu laika,iki kada mazadaug reikalinga aukles paslaugos(metams,dviems,daugmaz),ar apmokate kai aukle suserga uz tas dienas,ar apmokate uz tas dienas,kai aukle suserga apsikretusi nuo jusu vaikelio(pvz gripu) ir negali atvykti i darba,aptarkite.....pravaikstas biggrin.gif aptarkite nuo kada iki kada aukles darbo valandos,kaip su virsvalandziasi,o jei reiktu savaitgaliais padirbeti,ar galetu,koks atlygis
Geikutux
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 09 11, 13:47)
Visu pirma sutarti reiketu,kaip bus vaikutis priziurimas,kaip jis bus ugdomas 4u.gif Sutarkite,ko vaikutis bus mokomas(pagal amziu),kas kiek laiko aptarsite vaikucio pasiekimus,(aptarkite vaikuciu kurybiniu darbeliu eiga)kiek kartu per diena( ir koki laika) eis auklyte i lauka su vaikuciu,aptarkite ar ateityje auklyte galetu vedzioti vaikuti i kokius nors uzsiemimus(na dabar maziukams daug visokiu mokykleliu atsirado),baseina,aptarkite ar tai uz atskira mokesti,ar i ta pacia kaina mirksiukas.gif kad poto nekiltu nesusipratimu.Aptarkite maisto ruosima,vaikucio maitinima(galbut jus grieztai pries auklytes pavaisinima savo atsinestu maistuku).Aptarkite kokio maisto grieztai negalima duoti vaikuciui,valgio rezima.Butinai aptarkite apie aukles darbo vietos susitvarkyma(ismetytu zaisliuku surinkima,vaiko kambario sutvarkymna po zaidimu,vaikucio indu isplovima,valgymo vietos sutvarkymo ir  t.t)
BUTINAI aptarkite apie nelaimes atvejus,uzpringima,apsiplikima ar paprasciausius gumbus,nusibrozdinimus,ka tokiu atveju turetu daryti aukle,kad butinai informuotu tevelius.Jei aukle nera praejusi pirmosios pagalbos kursus,galbut net suseskite ir pamokykite,aptarkite,kaip reiktu gaivinti uzpringusi vaika,ko negalima daryti nudegus ar apsipilus karstu gerimu,kokiais telefonais skambinti(galbut net gerai butu palikti "budinti" mobilu telefona,kad visada galetu prisiskambinti greitajai ir jums).
Taip pat aptarkite ar aukle pati atsinesa savo maista,ar valgo jusu maista,taip pat aptarkite keliones islaidas,pasakykit is karto ar apmokate ar cia jau darbuotojo reikalas(dabar turbut mada auklei apmoketi kelione iki darbo vietos biggrin.gif )
Jei namie yra naminiu gyvunu aptarkite ju prieziura(gal reikia isvesti i lauka,kai kartu eina i laukuti su vaikuciu),gal reikia pamaitinti gyvunus.
Aptarkite mokescio laika,kada tiksliai mokate,ar mokate uz atostoginius aukles ir jusu seimos atostogu laika,iki kada mazadaug reikalinga aukles paslaugos(metams,dviems,daugmaz),ar apmokate kai aukle suserga uz tas dienas,ar apmokate uz tas dienas,kai aukle suserga apsikretusi nuo jusu vaikelio(pvz gripu) ir negali atvykti i darba,aptarkite.....pravaikstas biggrin.gif aptarkite nuo kada iki kada aukles darbo valandos,kaip su virsvalandziasi,o jei reiktu savaitgaliais padirbeti,ar galetu,koks atlygis
*

Tikrai naudingi patarimai. Vienas klausimelis, kaip daznai auklei reikia priminti apie tai, ka buvom pradzioje sutare???? Apmokejimas kai aukle susirgo nuo vaiko , labai idomiai skamba. Tik aukle gali taip parasyti. Idomu kas ta vaika priziuri g.gif ??? Ar cia teveliai - begedziai per savaitgali sugeba uzkresti biggrin.gif
JM
QUOTE(Geikutux @ 2008 10 22, 10:37)
Tikrai naudingi patarimai. Vienas klausimelis, kaip daznai auklei reikia priminti apie tai, ka buvom pradzioje sutare???? Apmokejimas kai aukle susirgo nuo vaiko , labai idomiai skamba. Tik aukle gali taip parasyti. Idomu kas ta vaika priziuri g.gif ??? Ar cia teveliai - begedziai per savaitgali sugeba uzkresti biggrin.gif
*

O jus kai susergate turbut imate savo laisvadienius(nepamokestintus) ir sergate savaite ar ne?Juk kai darbinates manau nekila abejoniu ligos atveju???Todel,tokius dalykus reiketu is anksto aptarti,kad nebutu jokiu nesusipratimu.
Kaip daznai priminti.......atliekanciai savo pareigas auklei priminti neteks,o neatliekanciai,ar priminsit ar ne.......... 4u.gif
Jurgitele22
kai as pries tris metus ryzausi dirbti aukle ir pirma mamyte atvaziavo pas mane i namus pagal skelbima as jos paklausiau ar jus nebijot pagal skelbima pasirinkti aukle. as savo vaikui tai nedrysciau.Ji gana greit apsisprende ir aptareme salygas.Ji manes visai neklausinejo ,as jos klausinejau apie vaikeli apie yprocius, pomegius,alergija ka valgo ir panasiai...Manau kad renkantis aukle reiketu ja pamatyti jos aplinkoje tai dazniausiai daug apie zmogu pasako. mirksiukas.gif Namu aplinka artimieji kaip su jais bendrauja.Gal but mano mamytem labiausiai imponavo jaukus namai ir mano pacios laimingi, linksmi vaikai. Sito juk nesuvaidinsi ,o klausimai ir atsakymai... g.gif
Geikutux
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 10 22, 15:30)
O jus kai susergate turbut imate savo laisvadienius(nepamokestintus) ir sergate savaite ar ne?Juk kai darbinates manau nekila abejoniu ligos atveju???Todel,tokius dalykus reiketu is anksto aptarti,kad nebutu jokiu nesusipratimu.
Kaip daznai priminti.......atliekanciai savo pareigas auklei priminti neteks,o neatliekanciai,ar priminsit ar ne.......... 4u.gif
*

Truputeli ne apie tai kalba smile.gif Cia norejau , kad paaiskintumet..." kai aukle suserga uzsikretusi nuo vaiko" bigsmile.gif . Labai laki si jusu fraze.. Taip galima nusivaziuoti iki nezinau kokiu dalyku. Pritariu, kad reikia aptarti apmokejima/ ar ne ligos atveju. Ir uz koki ligos laikotarpi, nes jei serga 2-i savaites.... Kas liecia mane, taip ir yra, imu savo laisvadienius arba tupiu namie su vaikais ir isleidziu aukle atostogu biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(tinneorama @ 2008 10 22, 15:48)
kai as pries tris metus ryzausi dirbti aukle ir pirma mamyte atvaziavo pas mane i namus pagal skelbima as jos paklausiau ar jus nebijot pagal skelbima pasirinkti aukle. as savo vaikui tai nedrysciau.Ji gana greit apsisprende ir aptareme salygas.Ji manes visai neklausinejo ,as jos klausinejau apie vaikeli apie yprocius, pomegius,alergija ka valgo ir panasiai...Manau kad renkantis aukle reiketu ja pamatyti jos aplinkoje tai dazniausiai daug apie zmogu pasako. :mirksiukas: Namu aplinka artimieji kaip su jais bendrauja.Gal but mano mamytem labiausiai imponavo jaukus namai ir mano pacios laimingi, linksmi vaikai. Sito juk nesuvaidinsi ,o klausimai ir atsakymai... g.gif
*

Pritariu thumbup.gif Is patirties, pries gerus dvejus metus, kai rinkomes aukle, viena, itarima kelusi kandidate, "pakviete" i svecius. Apsisprendziau is kart, kad ne. Beje, ji darbo ieskojo per si foruma. Po to aptikau ja dar ir vienos mamytes irasyta i juoduju aukliu sarasa verysad.gif
JM
QUOTE(Geikutux @ 2008 10 22, 14:48)
Truputeli ne apie tai kalba smile.gif Cia norejau , kad paaiskintumet..." kai aukle suserga uzsikretusi nuo vaiko" bigsmile.gif . Labai laki si jusu fraze.. Taip galima nusivaziuoti iki nezinau kokiu dalyku. Pritariu, kad reikia aptarti apmokejima/ ar ne ligos atveju. Ir uz koki ligos laikotarpi, nes jei serga 2-i savaites.... Kas liecia mane, taip ir yra, imu savo laisvadienius arba tupiu namie su vaikais ir isleidziu aukle atostogu biggrin.gif
Papildyta:

*

fantazija ne laki,kalbu is patirties 4u.gif ne be reikalo dirbancioms su vaikais-aukletojoms,mokytojoms,auklems ir panasios profesijos atstovems,taip pat ir gydytojoms rekomenduoja pasiskiepyti nuo gripo 4u.gif
O siaip tai susitarimo reikalas,kaip,kiek ir kodel mokama auklei 4u.gif
Jurgitele22
as zinau kad kai kuriom auklytems moka kai jos serga , o ar nuo vaiko ar vaikas nuo jos uzsikrete tai cia juokingas klausimas kas i ji gali atsakyti doh.gif nebent kokiais vejaraupiais jei auklyte nesirgus, tai jau aisku butu.O virusines infekcijos nesvarbu kas pirmas susirgo tai nieko neirodo gali skirtis inkubacinis periodas pas kiekviena zmogu individualiai. unsure.gif
Geikutux
QUOTE(tinneorama @ 2008 10 22, 20:05)
as zinau kad kai kuriom auklytems moka kai jos serga , o ar nuo vaiko ar vaikas nuo jos uzsikrete tai cia juokingas klausimas kas i ji gali atsakyti doh.gif  nebent kokiais vejaraupiais jei auklyte nesirgus, tai jau aisku butu.O virusines infekcijos nesvarbu kas pirmas susirgo tai nieko neirodo gali skirtis inkubacinis periodas pas kiekviena zmogu individualiai. unsure.gif
*

thumbup.gif As moku. Ir tikrai nesiaiskinu ar ji uzkrete, ar vaikas biggrin.gif . Tik idomu ar jolita.martyna zino toki atveji, apie susitarima kompensuoti auklei gydyma, jei "vaikas uzkrete"??? Ir tada jau savaime suprantama atvirksciai, kai aukle "gerio" uznesa. Jei jau apie tai mini. Idomu kokios sumos. Tai ziurek, reikes perziureti savo sutarti su aukle kitiems metams g.gif
JM
QUOTE(tinneorama @ 2008 10 22, 18:05)
  nebent kokiais vejaraupiais jei auklyte nesirgus, tai jau aisku butu.O virusines infekcijos nesvarbu kas pirmas susirgo tai nieko neirodo gali skirtis inkubacinis periodas pas kiekviena zmogu individualiai. unsure.gif
*

Apie tai ir kalbejau,gal tik netinkamai isreiskiau savo mintis. 4u.gif
Na bet svarbiausia mintis,kad reiktu pradzioje viska iki smulkmenu aptarti 4u.gif
Geikutux
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 10 23, 07:41)
Apie tai ir kalbejau,gal tik netinkamai isreiskiau savo mintis. 4u.gif
Na bet svarbiausia mintis,kad reiktu pradzioje viska iki smulkmenu aptarti 4u.gif
*

Sorry, kad taip pristojau ax.gif . Bet man tai aktualu, nes jei mano vaika apkosti , kokia kompensacija tuo atveju siulote aptarti (vaistai...)??? Kazkaip gaunasi i vienus vartus tas Jusu pasakymas verysad.gif .
vaižgantė
Paskaičiau jūsų įdomią diskusiją...Augindama 3 vaikus esu turėjus 6-ias aukles. Niekada nė su viena smulkiai visko neaptarinėdavau. Nagi užaugo tie vaikai... smile.gif
laumele
musu aukle buvo su pazystamu rekomendacijomis . man nedrasu su nepazistamais zmonemis
sarkelevarnele
Ieskojom ir per alio, ir per SM, ir per Skelbiu, bet aukles vis neradom.... Ir vis ieskom, ir ieskom, nors atrodo esame normali, gera seima, per daug joms salygu nekelianti....
Vyresnes papuldavo is juodojo saraso arba issiaiskindavome kokias nors blogybes (beje visa laika budavau salia, galdelto viskas kas bloga issaiskedavo iskart), jaunesnes padirbdavo ir po kurio laiko nutardavo, kad joms dirbti per sunku!
Bet is patirties pasakysiu, kad jaunos geriausios, bet reik, kad jos dirbtu ne is nuobuodulio, o is noro uzsidirbti.
Geikutux
QUOTE(sarkelevarnele @ 2008 12 21, 15:00)
Ieskojom ir per alio, ir per SM, ir per Skelbiu, bet aukles vis neradom.... Ir vis ieskom, ir ieskom, nors atrodo esame normali, gera seima, per daug joms salygu nekelianti....
Vyresnes papuldavo is juodojo saraso arba issiaiskindavome kokias nors blogybes (beje visa laika budavau salia, galdelto viskas kas bloga issaiskedavo iskart), jaunesnes padirbdavo ir po kurio laiko nutardavo, kad joms dirbti per sunku!
Bet is patirties pasakysiu, kad jaunos geriausios, bet reik, kad jos dirbtu ne is nuobuodulio, o is noro uzsidirbti.
*

Tai kokiu budu radot??? As taip pat uz jaunesnes smile.gif
vejune07
Buvome ir mes aukle pagal skelbima susirade, bet nepasiseke...
Ji gan zinomos zvaigzdutes Lietuvoje mama. Pasikvieteme ja pokalbiui, ji patiko mums ir dukrytei, o mes patikome jai. Gal menesiuka viskas buvo labai gerai, bet veliau prasidejo... Pradejau pastebeti, kad ji sukuojasi su mano plauku sepeciu(negaliu to pakesti), pas mus prausiaisi, naudoja mano kosmetikos priemones... Dar veliai pamateme, kad nespejame pirkti maisto. Ji gamino ir vaikuciui, ir sau, ir kartais mums. Nieko jai nedraudziau, bet kai maistas tiesiog dingdavo is namu, tai jau buvo baisu doh.gif Viena diena grizau netiketai anksciau ir uztikau, kad jos sunus ateina pas mus pavalgyti, o veliau supratau, kad ji tikrai maista namo nese. Taska padariau kai dukryte pasiskunde, kad popa kelius ir uzpakaliuka. Isvadas padariau tokias, kad ji muse mano mergaite ir gal net klupde ant keliu. Nieko nelaikus as ja atleidau. Veliau tvarkytoja pasake, kad ji dar ir su alkoholiu padraugaudavo doh.gif
Va tokia ta musu aukle pagal skelbima. Daugiau aukliu nebeturejom.
Geikutux
Siaubas. Tikiuosi itraukei i juodaji aukliu sarasa.
Raminta M.
na mes iš tų , kuriems pavyko rasti puikią auklę pagal skelbimą smile.gif 4u.gif Ji ir vaikuti prižiūri ir valgyt kai reikia padaro, ir namus patvarko, žodžiu, nemaniau, kad imanoma tokį žmogų rasti, ypač, kai turėjom blogą patirtį su prieš tai buvusia aukle wub.gif
Geikutux
QUOTE(Raminta M. @ 2009 02 11, 14:02)
na mes iš tų , kuriems pavyko rasti puikią auklę pagal skelbimą  smile.gif  4u.gif  Ji ir vaikuti prižiūri ir valgyt kai reikia padaro, ir namus patvarko, žodžiu, nemaniau, kad imanoma tokį žmogų rasti, ypač, kai turėjom blogą patirtį su prieš tai buvusia aukle  wub.gif
*

Ar per skelbima spaudoje?
kemppinele
QUOTE(Alimis @ 2008 07 22, 11:34)
Pilnai pritariu  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

As tai nelabai tikiu toms rekomendacijoms, cia yra labai subjektivus reikalas  irnesakyk.gif
*

pritariu ir as ax.gif
medituk
Mes radom per skelbima SM- viena mamyte "perleido". Draugaujam jau antri metai, patikesim jai ir antra kleckiuka, kai pradesiu i darba vaiksciot rolleyes.gif Bet siaip, tai cia kaip loterija- vieniem pasiseka is pirmo karto, kitiems is n-tojo, o dar kitiems...
O del rekomenduotu aukliu: mano vieni draugai turejo aukle, kuria perleido antriems, po to- tretiems. Pirmi buvo patenkinti, antri rado nemazai minusu, na, o treti mums jau nerekomendavo doh.gif Kiekvienos seimos poreikiai skirtingi, o be to- ir zmones keiciasi..
sanli
g.gif gal žinot kur daugiausiai tos darbštuolės auklės skelbiasi:laikraščiuose,skelbimų lentuose ar dar kur be interneto?
InJe*kcija
Radau skelbima internete, kad reikalinga aukle dviems vaikuciams ir pasiskambinau smile.gif toj seimoj darbuojuos jau treti metai.
Is tikro tai cia laimes dalykas rasti gera aukle per skelbimus. As asmeniskai turbut bijociau taip aukles savo vaikam ieskot
Geikutux
As SM pasiskelbusia aukle laaaabai nusivyliau verysad.gif Galvoju gal net i juodaji sarasa traukt g.gif Sugebejo toki stresa vaikui ivaryt.. O dar busima medike schmoll.gif
pelėdžiukas
QUOTE(Geikutux @ 2009 03 10, 17:42)
As SM pasiskelbusia aukle laaaabai nusivyliau verysad.gif Galvoju gal net i juodaji sarasa traukt g.gif Sugebejo toki stresa vaikui ivaryt.. O dar busima medike schmoll.gif
*

O tai ką tokio padarė,jei ne paslaptis? Kažkaip vis renku atmintin mamų patirtis, gal kada padės ir man jos?....
Lukrecij@
QUOTE(SaulesSpindulelis @ 2009 03 05, 00:19)
g.gif gal žinot  kur daugiausiai tos darbštuolės auklės  skelbiasi:laikraščiuose,skelbimų lentuose ar dar kur be interneto?
*

daugiausia nete, Noriu tai skelbiasi visi paslemekai, o nete truputi aukstesnis lygis, jau vien ai kad zmogus naudojasi kompukaziek auksciau ji pakelia, o jaunos tai tikrai,laukia tik pinigu,o i darba nelabai kimba, sakyciau geriausia kai aukle nuo 40 iki 55metu, tai tiek
Geikutux
QUOTE(pelėdžiukas @ 2009 03 10, 23:04)
O tai ką tokio padarė,jei ne paslaptis? Kažkaip vis renku atmintin mamų patirtis, gal kada padės ir man jos?....
*

Mergina mano "paaugusi" 2.5 metu biggrin.gif Labai bendraujanti buvo... Laukiu nesulaukiu 3 metu, kad i kolektyva leisti, nes su auklem doh.gif . Tai va. Radau skelbima SM, - "...busima medike, patirtis, .....t.t. ir pan. Rekomendacijos yra...." "Rekomendacijas" patikrinau - mama Inga uztikrino, kad patikima ir t.t. Ai, keistai labai skubejo - daug laiko kalbet neturinti. Kelias dienas buvom su auklyte, tiksliau pusdienius, nes valandines poreikis yra. Tai lyg viskas normaliai. Bet vis tiek 100% pasitikejimo nebuvo, keistai kreipdaviosi -".. ateik cia/ko nori grazuole", 2 metu vaikui g.gif . Viskas baigiu, nes isispletojau - vienzo-, reikejo butinai 2 val. is namu istrukti, namie dar ir vyresnysisji 7 metu buvo . Tas pasake, kad sese labai verke, o auklyte labai pikta. "Pasisnekejom" su aukle - "labai zirze, tai uzdariau kambary..Reke, reke kol uzmigo. Kiek reke? Nu, gerai pareke, kokia 50 min." Rezultatas - pusei metu ramu- su niekuo, isskyrus mane ir vyra, nepasilieka schmoll.gif . Vis paziuriu, kas skelbiasi SM, jei pamatysiu, kad raso, perspesiu.
pelėdžiukas
QUOTE(Geikutux @ 2009 03 12, 16:22)
Mergina mano "paaugusi" 2.5 metu biggrin.gif  Labai bendraujanti buvo...  Laukiu nesulaukiu 3 metu, kad i kolektyva leisti, nes  su auklem doh.gif . Tai va. Radau skelbima SM, - "...busima medike, patirtis, .....t.t. ir pan. Rekomendacijos yra...." "Rekomendacijas" patikrinau - mama Inga uztikrino, kad patikima ir t.t. Ai, keistai labai skubejo - daug laiko kalbet neturinti. Kelias dienas buvom su auklyte, tiksliau pusdienius, nes valandines poreikis yra. Tai lyg viskas normaliai. Bet vis tiek 100% pasitikejimo nebuvo, keistai kreipdaviosi -".. ateik cia/ko nori grazuole", 2 metu vaikui g.gif . Viskas baigiu, nes isispletojau  - vienzo-, reikejo butinai 2 val. is namu istrukti, namie dar ir vyresnysisji 7 metu buvo . Tas pasake, kad sese labai verke, o auklyte labai pikta. "Pasisnekejom" su aukle - "labai zirze, tai uzdariau kambary..Reke, reke kol uzmigo. Kiek reke? Nu, gerai pareke, kokia 50 min." Rezultatas - pusei metu ramu- su niekuo, isskyrus mane ir vyra, nepasilieka schmoll.gif . Vis paziuriu, kas skelbiasi SM, jei pamatysiu, kad raso, perspesiu.
*

Net sunku patikėti, kad žmogus taip drįstų-nepaisytų ne tik mažo vaiko psichikos, bet ir liudininkų-vyresnio vaiko...Peršasi išvada, kad ji rekomendaciją gal ir turi, bet gavo iš norinčios ja greičiau atsikratyti mamos...Ta pana, matyt, prisiskaičius, kad ožius varo nekreipimas dėmesio, tai nusprendė varyt doh.gif O, kad nesupranta vaiko pergyvenimo, kai mamos nėra, tai tik parodo-patirtis nulinė. Užjaučiu dėl vaikučio traumos. Na, ne visos auklės pagal skelbimą tokios.
liepa27
4u.gif visas 4 aukles, kurias turejom, radau per skelbimus.1-per skelbiu.lt puslapi, kitas 3-is supermamos puslapio.visos dirbo nepriekaistingai 4u.gif
o 4 pakeitem del susiklosciusiu gyvenimo aplinkybiu(viena istojo mokytis, kita i uzsieni isvaziavo ir pan).
Papildyta:
QUOTE(Lukrecij@ @ 2009 03 11, 08:21)
daugiausia nete, Noriu tai skelbiasi visi paslemekai, o nete truputi aukstesnis lygis, jau vien ai kad zmogus naudojasi kompukaziek auksciau ji pakelia, o jaunos tai tikrai,laukia tik pinigu,o i darba nelabai kimba, sakyciau geriausia kai aukle nuo 40 iki 55metu, tai tiek
*

schmoll.gif nesutinku, as turejau 4 jaunas(iki 35 metu) aukles ir viena pensijinio amziaus (apie 60 metu).galiu pasakyti, kad jaunos ir pagyvenusios aukles darbas skiriasi kaip diena nuo nakties.jaunos paklusnesnes, savo tvarkos neivedineja, energingesnes, uzsiima daugiau su vaiku, o ir vaikas ju labiau klause, nesioziavo taip, kaip su vyresnio amziaus aukle.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.