rugiagele26
2010 10 07, 09:41
44 tema43 tema42 tema41 tema40 tema39 tema38 tema37 tema36 tema1-35 temaĮ PAPUOŠIMŲ TEMĄ būtina dėti visokiausius papuošimus, tiek baibokus, tiek gėlytes, tiek papuoštus tortus, noriu pabrėžti - papuoštus, manau ,paprastas apibarstymas trupiniais gal ir nelabai tinka, bet, jeigu be trupinių ten bus kokie nors papildomi papuošimai, tai kodel gi ne.
Taip pat prie nuotraukos reikia įdėti aprašymą, iš ko padaryti tie papuošimai (bezė, saldainių masė ir t.t.) bei kas tai per tortas. To reikia, kad kievienam naujokui, ir ne tik, būtų aišku ir suprantama. Taip pat nepamirštam - klausimai atsakymai papuošimų tema. Kiekvienas papuošimas savotiškai gražus, nepriklausomai, ar tai 100-oji barbė ar tukstantinis beze/grietinele puoštas tortas. Ir nesvarbu kas Jūs esat, ar jau specas, ar tik naujokas. Čia laukiamos visos puošėjos. Mes visos mokomės, konsultuojames ir semiamės patirties viena iš kitos. Dėl to mes taip greitai tobulėjam.
Konstruktyvi kritika yra sveikintinas dalykas, o ginčus ir nepasitenkinimus prašau pasilikti sau. Taip pat norėčiau priminti, kad labai daug informacijos ir receptų galite surasti viršuje esančiose temose, tiek saldumynų receptus, tiek papuošimo būdus
TORTŲ PUOŠIMAS BE KOMENTARŲ ČIA Taigi, puošiam tortus ir nepamirštam pasirodyti su savo kūriniaisPapildyta:QUOTE(eda.dita @ 2010 10 07, 10:30) Odos spalva - superine ir dengimas fantastiskas. Kaip tokia spalva isgavai - isduok  Su saldainiais IKI parduotuveje pirktais. Ten marshmalow spalvoti, ir is ju gaunasi puiki kuno spalva. Dazu is mano puses nedeta
akvilyte
2010 10 07, 10:08
SOS kur man šiandien, ryt kaune gauti juodą flomiką??? kur kaune yra pirkti, nes atsiųst nespės.... rugiagele, liux sikniukas, bet man papuliai vistiek arčiau širdies
mmergyte
2010 10 07, 10:11
QUOTE(akvilyte @ 2010 10 07, 11:08) SOS kur man šiandien, ryt kaune gauti juodą flomiką??? kur kaune yra pirkti, nes atsiųst nespės.... rugiagele, liux sikniukas, bet man papuliai vistiek arčiau širdies  negali ne gincytis,gi logiska,kad sirdis ne prie s..
akvilyte
2010 10 07, 10:13
Ziu Ziu
2010 10 07, 10:26
QUOTE(aize @ 2010 10 07, 00:55) Tai kiek parašyta, tiek ir dėjau geras  O čia kokiam skyriuj ieškot tada?  Tu cukriniu tubeliu, kaip as vadinu, yra pirkti pie visu tortu papuosimu Rugiagele fantastika
Rugiagele. i ka ziurejai kai darei? Padaryta super. Saunuole
rugiagele26
2010 10 07, 10:35
QUOTE(Asseni @ 2010 10 07, 11:34) Rugiagele. i ka ziurejai kai darei? Padaryta super. Saunuole Is vakaro ziurejau i Cipciuko padarytus tortus sikniukus Aciu uz ivertinima
Ziu Ziu
2010 10 07, 10:48
Merginos, jeigu darau snikersa, ir dengsiu karameliniu garnasu tai ant virsaus dar deTI ta sarlotes sviestini ir tada mmg? Ar sarlotes sviestinio nebetept?
akvilyte
2010 10 07, 10:52
QUOTE(Ziu Ziu @ 2010 10 07, 11:48) Merginos, jeigu darau snikersa, ir dengsiu karameliniu garnasu tai ant virsaus dar deTI ta sarlotes sviestini ir tada mmg? Ar sarlotes sviestinio nebetept? o kam tada mmg jei veliau dengsi ganasu???
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 10 07, 11:35) Is vakaro ziurejau i Cipciuko padarytus tortus sikniukus  galvojau modeli koki turejai Papildyta:QUOTE(akvilyte @ 2010 10 07, 11:52) o kam tada mmg jei veliau dengsi ganasu???  Ji klausia, ar ant ganaso iskart mmg det, ar dar sarlotes aptept. Jeigu ganasas geras, tvirtas,tai uzteks ir jo, bet, jeigu kremo pavidalo, koki darai (rududu + grietinele), tai siulyciau ganasu nedengt, o sarlotes is kart
QUOTE(Ziu Ziu @ 2010 10 07, 11:48) Merginos, jeigu darau snikersa, ir dengsiu karameliniu garnasu tai ant virsaus dar deTI ta sarlotes sviestini ir tada mmg? Ar sarlotes sviestinio nebetept? o man karamelinis ganasas niekaip neiseina, ir kiek skaiciau, kad daug kam neiseina. Rugiagele, super torciukas Merginos, norejau klausti: o jus kai padengiate torta mase ar naudojate koki instrumenta islyginimui? Kiek ziurejau youtube filmukus apie tortu dengima, tai ten naudoja tokia kaip lopetele. Bet niekur nemaciau tokios pirkti pvz.: sitame klipuke
Meduvė, rankytem O as pirma kart dariau Kempiniuka. Filmuko nemaciau, bet pats personazas man labai patiko ir buvo labai smagu daryt. Nes jau teletabiai, igliai pigliai ir masinkos pabodo baisiai. Norisi kazko idomesnio, dar nedaryto Mano pirmas kempiniukas. Viduje tortas su vaisiais, pastilazas, sokoladine saldainiu mase. Dydis A4 formato lapo 
pupainga
2010 10 07, 11:24
Asseni, tobulas kempiniukas Bet jau taip viskas lygiai, kiekviena blakstiena, apskritimukai akių idealūs, nu žodžiu....
rugiagele26
2010 10 07, 11:32
Labai dailus kempiniukas...
akvilyte
2010 10 07, 11:41
QUOTE(Asseni @ 2010 10 07, 12:10) Ji klausia, ar ant ganaso iskart mmg det, ar dar sarlotes aptept.
nu ne visos tūndros supranta klausimus QUOTE(Meduvė @ 2010 10 07, 12:14) rankom  man tai toks kaifas glostinėt tortus QUOTE(Asseni @ 2010 10 07, 12:18) nu ką čia galima pasakyt  o tau būna kad kasnors nesigauna tobulas
kempiniukas ir man tiktu gimtadieniui  megstu linksmus veidus Labai kruopstus darbelis  man atrodo,kad darau normaliai ,o kai nufotografuoju ,visko randu,ko nereikia Rugiagele,ar cia ta ambasadoriu vis gi bandei oda aptraukti?  matosi,kad gerai masazavai,celiulito nerasta
rugiagele26
2010 10 07, 11:56
QUOTE(emiga @ 2010 10 07, 12:45) kempiniukas ir man tiktu gimtadieniui  megstu linksmus veidus Labai kruopstus darbelis  man atrodo,kad darau normaliai ,o kai nufotografuoju ,visko randu,ko nereikia Rugiagele,ar cia ta ambasadoriu vis gi bandei oda aptraukti?  matosi,kad gerai masazavai,celiulito nerasta  Ne, cia Snickersas. Ambasadoriu sutepiau kitai progai, bet jo nevilksiu mase, nes baisoka vistik... jis toks minkstutis... sokoladu puosiu:) Cia apglostinet reiktu duot vyrui kalbant apie subinyte  o jei rimtai, tai sokoladine mase, kazkaip man graziai gule...
[quote=akvilyte,2010 10 06, 14:51] kokiam mieste čia tokia situacija  nes kaune tai jau tikrai ne taip prastai.. o ir klaipėdoj tikrai yra viena kepyklėlė kur padarys ką tik nori... ir kaina ne tokia Akvilyte, gal gali i az parasyti, tos kepykleles adresa Klaipedoje?
editamm
2010 10 07, 15:09
noriu pasidalinti - kazkiek primena beze gamyba -dabar mastau gal galima ir ten panaudoti termometra kad pagauti laiku ta momenta kada jau sirupas yra gatavas -  reiks isbandyti. http://www.goodtoknow.co.uk/recipes/340605...gue-buttercream
Asseni vau  , buciau vaikas tai as tokio torto tikrai noreciau man dabar durnas klausimas iskilo. Ar jus kai aptepate tortus sviestiniu kremu pries uzdengiant mase, ar dedat torta i saldytuva, kad ir porai minuciu?
rugiagele26
2010 10 07, 15:37
QUOTE(Meduvė @ 2010 10 07, 16:17) Asseni vau  , buciau vaikas tai as tokio torto tikrai noreciau man dabar durnas klausimas iskilo. Ar jus kai aptepate tortus sviestiniu kremu pries uzdengiant mase, ar dedat torta i saldytuva, kad ir porai minuciu? As aptepu sviestiniu kremu ir dengiu... nededu i saldytuva..
akvilyte
2010 10 07, 15:49
aš pirma aptepu su kremu su trupinukais, tada į šaldytuvą, tada jau tik kremu aptepu ir tada jau kaip aplinkybės  būna ir dedu ir nededu
QUOTE(Meduvė @ 2010 10 07, 15:17) man dabar durnas klausimas iskilo. Ar jus kai aptepate tortus sviestiniu kremu pries uzdengiant mase, ar dedat torta i saldytuva, kad ir porai minuciu? o ar reikia kuo nors aptepti pries liejant sokoladine glazura
Ziu Ziu
2010 10 07, 16:50
QUOTE(Asseni @ 2010 10 07, 12:10) Ji klausia, ar ant ganaso iskart mmg det, ar dar sarlotes aptept. Jeigu ganasas geras, tvirtas,tai uzteks ir jo, bet, jeigu kremo pavidalo, koki darai (rududu + grietinele), tai siulyciau ganasu nedengt, o sarlotes is kart aha sito klausiau  nedesiu tuomet ganaso, desiu iskart ta sviestini krema
Pasirodysiu su savo tortu. Dariau ne as.
karapuzike
2010 10 07, 17:59
mergaites... nu nesuprantu .... kodel jusu tortai tokie visi lygus.. nu ta prasme ta dengimo mase tokia kaip plastikine lygi. Nu jau ir kocela nusipirkau ir viska.. vistiek ji man tokia.. nu nemoku pasakyti. grubleta, lyg celiulitine. Jau glosciau as siandien ta torta visa valanda. virsus net slidus buvo, bet vizualiai vistiek man celiulitas matosi ir viskas. Mase branginau tikrai ilgai - pora dienu( maisiuke spintelej), po to mikrobanginej gal 5is kartus po 5ias sekundes sildziau, minkiau ir vel sildziau... . Ka as ne taip darau ?????????????  Dengiu ant aptepto sviestiniu kremu ir sustingdyto torto ( pirma su trupiniais, sustingdau, po to grynu kremu visa lygiai lygiai aptepu, palaikau kol apstingsta ir tada dengiu)
islygintas tortukas gerai.. Bet pati mase man atrodo tokia gruobleta.. Kokia pudra naudoji?
karapuzike
2010 10 07, 18:34
QUOTE(kice @ 2010 10 07, 19:31) islygintas tortukas gerai.. Bet pati mase man atrodo tokia gruobleta.. Kokia pudra naudoji? lenkiska tokia melynam pokely, atrodo kad gera.. praktiskai tokios pat konsistencijos kaip is baziu ta kur dideliais kiekiais buna  , o kociojau ant tos brangios Dan sukker  As galvoju o gal as ta mase kaza ne tokiu eiliskumu, ar temperaturu darau? O gal tos pudros per daug dedu? man sueina pagal recepta i tesla ir po to dar kociojimui kazkiek susinaudoja
na nepasakysiu tiksliai, cia gal profes pakomentuos, bet man atrodo, kad cia kazkokia problemele su mase.. o su Dan sukker nebandei mases daryti?
karapuzike
2010 10 07, 18:42
QUOTE(kice @ 2010 10 07, 19:39) na nepasakysiu tiksliai, cia gal profes pakomentuos, bet man atrodo, kad cia kazkokia problemele su mase.. o su Dan sukker nebandei mases daryti? dar nebandziau labai laukiu profesionaliu komentaru. Nu vistiek kazkuri turetu zinoti kurioj vietoj as nesamone darau  Ta mase tikrai visa tokia grubleta, nors minkosi graziai, elastinga, dengiasi svelniai... bet vizualiai nera lygumo .. nors torta kai isglosciau, tai jis visas pasidare kaip ledas, net slidus cypciuk.. kur Jus? ... kaip man Jusu reikia
va cia paziurek: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...&p=40789448 cia man yra lygumo virsune.. ir pati mase matosi kitokia - tokia vientisa ir lygi
karapuzike
2010 10 07, 18:52
QUOTE(kice @ 2010 10 07, 19:47) va cia paziurek: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...&p=40789448 cia man yra lygumo virsune.. ir pati mase matosi kitokia - tokia vientisa ir lygi  tai va va ir matau, kad mano mase kazkokia kitokia gaunasi. Pradzioje galvojau, kad kocelas kaltas, bet siandien supratau, kad kocelas cia nei prie ko.. Pati mase netikusi. Tai reikia profesionaliu patarimu, ka ne taip delioju, nes receptas normalus, viska sveriu gramo tikslumu. Vadinasi arba eiliskumas ne toks, arba temperaturos ne tokios
arba pudros perdaug, arba ji stamboka..
karapuzike
2010 10 07, 18:58
QUOTE(kice @ 2010 10 07, 19:54) arba pudros perdaug, arba ji stamboka.. pudra tikrai smulki. Ta kur stambi maximose buna, tai MB buvo nupirkes.. jezau tragedija kokia, net ausingas nesigavo kazkada va kaip tik siandien pasigaminau viena porcija pastiliazo ir dejau tik puse pudros normos ir brandinu. Pirmadieny darysiu viena torciuka. Patikrinsiu ar nebus problema pudros kiekyje O iki kokios silumos jus subrandinta pastiliaza pasildot ? panasiai kuno temperaturos ar siltesne ?
Ziu Ziu
2010 10 07, 19:47
man vel reikia patrarimo kaip tas sokoladines rozes prilipdyti prie mmg dengto torto
karapuzike
2010 10 07, 19:48
QUOTE(Ziu Ziu @ 2010 10 07, 20:47) man vel reikia patrarimo kaip tas sokoladines rozes prilipdyti prie mmg dengto torto  su aisingu manyciau  nes su vandeniu ar degtine tai gal nelips. arba su tuo paciu skystu sokoladu
Ziu Ziu
2010 10 07, 20:06
QUOTE(karapuzike @ 2010 10 07, 20:48) su aisingu manyciau  nes su vandeniu ar degtine tai gal nelips. arba su tuo paciu skystu sokoladu hmm  aisingo specialiai nedarysiu turbut, ir sokolado to skysto tai neturiu, rozes jau saldytuve ar jus darot specialiai kazkoki tai lipala, kad prilipint tas rozes?
Ziu Ziu
2010 10 07, 20:50
gal galetumete dar priminti sarlotes kremo recepta, niekaip nerandu kur jis
akvilyte
2010 10 07, 20:59
QUOTE(karapuzike @ 2010 10 07, 19:34) lenkiska tokia melynam pokely, atrodo kad gera.. praktiskai tokios pat konsistencijos kaip is baziu ta kur dideliais kiekiais buna  , o kociojau ant tos brangios Dan sukker  As galvoju o gal as ta mase kaza ne tokiu eiliskumu, ar temperaturu darau? O gal tos pudros per daug dedu? man sueina pagal recepta i tesla ir po to dar kociojimui kazkiek susinaudoja aš gal pudrą kaltinčiau  kažkada baigės ta ir bazės tai išsitraukiau tos lenkiškos iš stalčiaus... o mama mia kokia masė gavos  pabandyk vieną kartą iš geros pudros pasidaryt ir pamatysi yra tau skirtumas ar ne QUOTE(Ziu Ziu @ 2010 10 07, 21:50) gal galetumete dar priminti sarlotes kremo recepta, niekaip nerandu kur jis  1 kiaušinis 1 stikl. cukraus (dedu mažiau) 0,5 stikl. pieno 1/2 a.š. citrinos rūgšties porą lašų brendžio, romo ar kokių nors esencijų (migdolų, romo, apelsinų ir t.t.) 250 g sviesto Kiaušinį sutrinti su cukrumi, įpilti pieną. Šią masę maišant užvirinti (nukelti, kai pamatysi pirmuosius burbuliukus). Kol masė karšta, įberti citrinos rūgšties, įpilti brendžio ar ką nors kt. Sviestą palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų. Tada jį išplakti. Į sviestą įpilti ataušusią masę ir vėl viską išplakti. nu jau kokią nesamonę užsimojau padaryt  galvojau diedas iš namų išvarys kai paprašiau jo įmantrų padėklą sukonstruot  bus matyt kas man čia gausis
mmergyte
2010 10 07, 21:10
dar tortukai lygesni buna kai mase nebuna per plonai iskociota
karapuzike
2010 10 07, 21:16
QUOTE(akvilyte @ 2010 10 07, 21:59) aš gal pudrą kaltinčiau  kažkada baigės ta ir bazės tai išsitraukiau tos lenkiškos iš stalčiaus... o mama mia kokia masė gavos  pabandyk vieną kartą iš geros pudros pasidaryt ir pamatysi yra tau skirtumas ar ne sestadieny varau i bazes pudros.. kaip tik ir sikoladas baigesi
Ziu Ziu
2010 10 07, 21:38
QUOTE(akvilyte @ 2010 10 07, 21:59) aš gal pudrą kaltinčiau  kažkada baigės ta ir bazės tai išsitraukiau tos lenkiškos iš stalčiaus... o mama mia kokia masė gavos  pabandyk vieną kartą iš geros pudros pasidaryt ir pamatysi yra tau skirtumas ar ne 1 kiaušinis 1 stikl. cukraus (dedu mažiau) 0,5 stikl. pieno 1/2 a.š. citrinos rūgšties porą lašų brendžio, romo ar kokių nors esencijų (migdolų, romo, apelsinų ir t.t.) 250 g sviesto Kiaušinį sutrinti su cukrumi, įpilti pieną. Šią masę maišant užvirinti (nukelti, kai pamatysi pirmuosius burbuliukus). Kol masė karšta, įberti citrinos rūgšties, įpilti brendžio ar ką nors kt. Sviestą palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų. Tada jį išplakti. Į sviestą įpilti ataušusią masę ir vėl viską išplakti. nu jau kokią nesamonę užsimojau padaryt  galvojau diedas iš namų išvarys kai paprašiau jo įmantrų padėklą sukonstruot  bus matyt kas man čia gausis  aciu, issisaugau
akvilyte
2010 10 07, 22:07
QUOTE(karapuzike @ 2010 10 07, 22:16) sestadieny varau i bazes pudros..
ale ta rupūžė dar pabrango
Sveikos, gal galit pasakyt is kur siunciates flamasterius, zinau kad kazkurios forumo merginos tai verciasi, turejau nuorodas, bet nerandu jau nieko...  gal galit pagelbeti
labas auksarankės, apžiūrėjau torčikus, 150 kartą besikartojančius klausimus, torčikai tai superiniai, klausimai jau verti kritikos  man šiandien kilo mintis atidaryti DUK temą papasakosiu šios dienos nuotykius: dariau 4 tortukus išmatavimai 19-21-21-22,5, visi tortikai 3-4 biskvitukų tai aukštis normalus visų, ne ploniukai... Šarlotės kremo sunaudojau normą, tarkavau Selgos sausainių nebeturėjau medučio lakštelių... tai išlyginau 4 tortus, pastiliažo buvau pasidarius iš 1 kg pudros, tai dar liko man... Karapuzike, aš manau, kad problema masėje, nu gaila negaliu pačiupinėti... bet sakysim aš subrenduią masę jei pasidarau iš vakaro, tai kišu į mikrobangę 20 sekundžių ir gerai gerai išminkau, tada kočioju, jei kočiojant matai nelygumus , vadinasi masės bėda... gal želatina stipresnė nei mūsiškė, gal praleidau gal ir rašei su Oetkeriu darei??? Ten dar klausimėlį mačiau dėl ganašo... jei jau snikerį ruošiesi dengti mase, tai ganašas nebereikalingas, ganašas yra puošimo elementas šitame torte, jei nori dengti mase, jo gamintis nebereikia sorry, esu baisiai pavargusi šiandien, tingiu besiplėsti į atsakymus  tiesa, saldaininės masės niekada nekočioju ant kepimo popieriaus, tik ant cukraus pudros arba krakmolo ir tai labai labai nežymaus kiekio, ta masė fantastiškai gula ant torto kaip aksomas  bet rupkė brangi savikaina
Karapuzike, ar sijoji pudra? Beje, pastiliazo as niekada nebrandinu  Padarau, iskart kocioju ir metu ant torto
akvilyte
2010 10 08, 06:58
labas rytas  atnešu saldainių prie kavos.... tortas iš serijos kai neturi jokios vizijos  ir darai kas tą minutę atrodo bus gerai.... kažkaip realybėj jis man visai simpatulka, nu bet jau nuotraukos  nėr ką norėt.. naktį darytos juodas miškas, mmg ir saldainiai ir torto liekanų  beje labai skanūs kur vyšnia apvoliota trupiniuose ir aplieta šokoladu
zuliaska
2010 10 08, 07:25
tai jūs man pasakykit kur ta rugiagėlės dupce??? ieškau ir nerandu... asseni jau rašiau tobulumas tas kempiniukas o saldainių dežutė, man ir nuotraukoje labai gražu
Sandr_e
2010 10 08, 07:56
čia dubce baisingai graži
Akvilyte, labai grazus tavo torciukas Atnesu ir as savo preito vakaro darbeli. Tik labai stipriai nekritikuokite  as pirmoke palyginti su jumis.. Zinau, jog man dirbti ir dirbti prie apdengimo ir islyginimo. Torciukas dengtas saldainiu mase. Preita kartai kai dariau torciuka tai graziai dengesi, o si syki - nors nusisauk  IR matot kokia grubleta mase, nors pudra gera dejau. O ir supratau, jog man mirtinai reikia naujo kocelo, nes ir nuo jo ant mases paliko ispaudai bei tokos atplaisos. Gerai kad tortas vyrui darytas - tai buvo ziauriai patenkintas ir tokiu rezultatu  Marskiniu spalva tokia sviesiai zalia, o kaklairaistis tip top kaip jo darbinis
|
|