Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalėdiniai skanumynai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Vaidosee
QUOTE(Auksiuke @ 2010 11 17, 12:52)
kazi o galima is 1 psl pateikto cipciuko guminiu meduoliu recepta kept nameli?  g.gif
*


Galima galima,as pernai,kaip tik ir kepiau ,pagal Cipciuko recepta,tik miltu truputi daugiau dejau 4u.gif
eda.dita
QUOTE(pienia @ 2010 11 17, 16:39)
As jau vakar iskepiau thumbup.gif Suvyniojau ir poryt laistysiu pyraga ispanisku brendziu smile.gif Gal kas nors pasakytu ar galima kisti ir laikyti maiselyje ar butinai tik suvyniotas i folga? O laikyti kokioj temperaturoj: istiklintam balkone ar kambary?
Nu ir klausimeliu kilo blush2.gif
*



Skaiciau autores komentara, tai ji rase, kad i folija reikia vynioti, nes ji neisleidzia dregmes, meilselis lyg ir irgi, bet bijau, kad nesusidarytu siltnamio efektas ir nepradetu maiselyje jusu pyragas pelyti. Vistik patarciau vynioti i folija.

O dabar klausimelis - kur jus radote, kad reikia sulaistyti alkoholiu? Mat recepte, kuri radau sios temos pradzioje, tiksliau radau nuoroda i recepta vaisiu pyragas, taigi cia nerasoma apie sulaistyma.
Imeskite cia recepta, pagal kuri kepate arba bent jau nuroda. Labai noreciau iskepti seimynai ax.gif
pienia
[quote=eda.dita,2010 11 17, 20:30]
Skaiciau autores komentara, tai ji rase, kad i folija reikia vynioti, nes ji neisleidzia dregmes, meilselis lyg ir irgi, bet bijau, kad nesusidarytu siltnamio efektas ir nepradetu maiselyje jusu pyragas pelyti. Vistik patarciau vynioti i folija.

O dabar klausimelis - kur jus radote, kad reikia sulaistyti alkoholiu?

Oi kaip issigandau, kad kazka ne taip paskaiciau del alkoholio ohmy.gif unsure.gif O dariau pagal si receptuka http://ribaude.blogspot.com/2010/11/klausi...niu-sezono.html
Kristele
Aš savaitgaly irgi jau išsikepiau Kalėdinį pyragą pagal Daivajos receptą smile.gif
Kepiau ir pernai is visos normos per du kartus thumbup.gif labai visiems patiko thumbup.gif
laikiau suvyniojusi i kepimo popierių spintelėje, kambaryje. Nors recepte nenurodyta, bet dalį pyrago pabandymui laisčiau su brendžuku, bet ne iš karto iškepus, o likus porai savaičių iki švenčių smile.gif
Šiemet greičiausiai nelaistysiu, nes ir taip skanus smile.gif
CervusDama
Gal kas siemet jau uzmate kur yra pirkti tokiu permatomu blizgiu maiseliu kalediniams sausainiukams pakuoti? (Pernai eurokos parduotuvej buvo... ax.gif )
Renata123
QUOTE(laurindre @ 2010 11 17, 17:08)
mulatux, cia man, rodos, pagerintas aguonu pyragas, bet tikrai neturetu buti ilgai laikomas 4u.gif Tokie skanus tik sviezi 4u.gif
*



QUOTE
aisku.aciu


Cia yra "Aguonu vyniotinis" is Misheles receptu. Ziauriai skanus mirksiukas.gif Iskepus, jis pas mus ilgai neuzsiguledavo.
laurindre manau, kad esate teisi, kad tokie kepiniai buna skanus tik sviezi, nes cia yra is mielines teslos. Tas pats, jei nupirkti ar iskepti mieline bandele ir padeti guleti 2-3 dienom; nemanau, kad ji bus skani, bus sukietejus ir neskani
Evelincik
merginos kepusios japoniska obuoliu aguonu pyraga,padekit 4u.gif Labai pakila tas pyragas?Mastau ar nepabegs is mano pasirinktos formos g.gif
*saules_zuikutis*
QUOTE(Renata123 @ 2010 11 18, 01:35)
Cia yra "Aguonu vyniotinis" is Misheles receptu. Ziauriai skanus  mirksiukas.gif  Iskepus, jis pas mus ilgai neuzsiguledavo.
laurindre manau, kad esate teisi, kad tokie kepiniai buna skanus tik sviezi, nes cia yra is mielines teslos. Tas pats, jei nupirkti ar iskepti mieline bandele ir padeti guleti 2-3 dienom; nemanau, kad ji bus skani, bus sukietejus ir neskani
*


aisku.aciu. o tiesa,gal pasakytum kokio butent turio ten naudojama stikline?

o as siandien pabandziau siuos meduoliukus http://forellesreceptai.lt/meduoliukai
skanus gavosi,bet kad ir kaip stengiausi,man visgi nesigavo ju iskocioti,nes lipo ir niekaip neatlipo doh.gif biggrin.gif tai tiesiog ant skardos su saukstuku dejau kauburelius ir poto su slapiais pirstais juos apglostydama padariau tokius apskritimus.vaizdas nera sventiskas biggrin.gif bet kai jau kitaip nesigavo,bus gerai ir tokie biggrin.gif
vivir
QUOTE(Evelincik @ 2010 11 18, 11:14)
merginos kepusios japoniska obuoliu aguonu pyraga,padekit  4u.gif  Labai pakila tas pyragas?Mastau ar nepabegs is mano pasirinktos formos  g.gif
*


Man tai jis labai mazai pakilo ax.gif Bet siaip, kepiau antradieni, tai siandien jis man labai skanus 4u.gif
Evelincik
QUOTE(vivir @ 2010 11 18, 12:59)
Man tai jis labai mazai pakilo ax.gif  Bet siaip, kepiau antradieni, tai siandien jis man labai skanus  4u.gif
*


Apsidraudziau ir ir idejau i gilesne forma smile.gif o vakar neragavot?
vivir
QUOTE(Evelincik @ 2010 11 18, 12:54)
Apsidraudziau ir ir idejau i gilesne forma  smile.gif  o vakar neragavot?
*


ragavau ir ta pacia diena, buvo skanus, vakar jis buvo dar skanesnis, o siandien tiesiog niam niam thumbup.gif Tiesa, vyrui nelabai patiko, nes pyragas gana dregnas, jam geriau keksas ax.gif Bet Kaledoms tikrai kepsiu thumbup.gif
K&A
Jus tik komentuojat apie ta pyraga kaledini ir kepat ir giriat biggrin.gif biggrin.gif negi jis toks skanus is tikruju? blush2.gif
nes manes vis dar nesuviliojo biggrin.gif g.gif
Evelincik
QUOTE(K&A @ 2010 11 18, 14:14)
Jus tik komentuojat apie ta pyraga kaledini ir kepat ir giriat  biggrin.gif  biggrin.gif  negi jis toks skanus is tikruju?  blush2.gif 
nes manes vis dar nesuviliojo  biggrin.gif  g.gif
*


As dar skonio negaliu komentuot,bet gi nepabandes nezinosi,juolab darbo mazai,savikaina nedidele,negaila bus net jei ir ne jusu skonio bus pyragelis ax.gif Na nabent jus visai aguonu netoleruojat,tuomet ir manes nesuviliotu jis smile.gif
laurindre
QUOTE(Evelincik @ 2010 11 18, 13:37)
As dar skonio negaliu komentuot,bet gi nepabandes nezinosi,juolab darbo mazai,savikaina nedidele,negaila bus net jei ir ne jusu skonio bus pyragelis  ax.gif Na nabent jus visai aguonu netoleruojat,tuomet ir manes nesuviliotu jis  smile.gif
*


Manau ji apie kaledini dziovintu vaisiu kalba. Jo savikaina tikrai nera maza, jei nemegstate dziovintu vaisiu, tai neverta ir kepti schmoll.gif
ingridyte
QUOTE(akvadigi @ 2010 11 16, 17:56)
Kaledinis pyragas

Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)
450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.

900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu (dedu slyvas)
200g dziov.datuliu (ananasai)
200g dziov figu (papajos)
220g migdolu
250ml citrinu zievelu (man neskanu.. nededu)
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu

Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu-galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...

*



Pirmakart ruosiuosi kepti si pyraga rolleyes.gif
man klausimelis kilo del 250ml citrinu zieveliu, ar ju pritarkuojate nuo zaliu citrinu ar perkate kokias dziovintas? g.gif Gal as ko nezinau? Bei 250ml. daugoka...? Turbut taip reikia.
*saules_zuikutis*
QUOTE(ingridyte @ 2010 11 18, 16:35)
man klausimelis kilo del 250ml citrinu zieveliu, ar ju pritarkuojate nuo zaliu citrinu ar perkate kokias dziovintas?  g.gif Gal as ko nezinau? Bei 250ml. daugoka...? Turbut taip reikia.
*


pagal recepta raso 250ml,bet as poto recepto autores komentare radau,kad uztektu sudeti tarkuotas zieveles 1citrinos ir 1 apelsino(is kuriu spausit sultis) mirksiukas.gif
sielio
QUOTE(K&A @ 2010 11 18, 13:14)
Jus tik komentuojat apie ta pyraga kaledini ir kepat ir giriat  biggrin.gif  biggrin.gif  negi jis toks skanus is tikruju?  blush2.gif 
nes manes vis dar nesuviliojo  biggrin.gif  g.gif
*


Pernai kepiau,man tai jis siaip sau,daugiau nekepsiu.O meduolius tai vos speju kepti,seimyna labai pamego.Ir kvapas namie nuo prieskoniu mmm... thumbup.gif
ingridyte
QUOTE(mulatux @ 2010 11 18, 16:48)
pagal recepta raso 250ml,bet as poto recepto autores komentare radau,kad uztektu sudeti tarkuotas zieveles 1citrinos ir 1 apelsino(is kuriu spausit sultis)  mirksiukas.gif
*



aciu 4u.gif taip ir padarysiu
akvadigi
QUOTE(laurindre @ 2010 11 18, 15:11)
Manau ji apie kaledini dziovintu vaisiu kalba. Jo savikaina tikrai nera maza, jei nemegstate dziovintu vaisiu, tai neverta ir kepti schmoll.gif
*



drinks_cheers.gif taip taip, jis brangus.. o jei dar kokius vaisius brangesnius, tai iš vis doh.gif

QUOTE(ingridyte @ 2010 11 18, 16:35)
Pirmakart ruosiuosi kepti si pyraga  rolleyes.gif
man klausimelis kilo del 250ml citrinu zieveliu, ar ju pritarkuojate nuo zaliu citrinu ar perkate kokias dziovintas?  g.gif Gal as ko nezinau? Bei 250ml. daugoka...? Turbut taip reikia.
*



aš nemėgstu, tai nededu blush2.gif pirmą kartą kai dariau, pritarkavau nuo kelių citrinų - bet žievelė skaitosi tik ta geltona wink.gif o aš kad pavariau iki pačios citrinos minkštimo doh.gif gyveni ir mokaisi smile.gif
Kettim
labutis.Jungiuosi ir as prie jusu. 4u.gif Norejau pasiklausti ar tinka cipciuko guminiu meduoliu tesla namukui?juos kepu jau antrus metus,labai skanus gaunasi,dabar noreciau isbandyti namuka iskepti,tik bijau,kad nesigaus. unsure.gif
ir dar toks klausimelis,pries kiek laiko kepate namukus? ax.gif
akvadigi
QUOTE(Kettim @ 2010 11 18, 21:18)
labutis.Jungiuosi ir as prie jusu. 4u.gif Norejau pasiklausti ar tinka cipciuko guminiu meduoliu tesla namukui?juos kepu jau antrus metus,labai skanus gaunasi,dabar noreciau isbandyti namuka iskepti,tik bijau,kad nesigaus. unsure.gif 
ir dar toks klausimelis,pries kiek laiko kepate namukus? ax.gif
*



Netinka, kadangi dedasi riebalai wink.gif jei kepsite iš ankščiau - riebalų nedėkite, jei prieš Kalėdas - tiks ir Cipciuko receptas wink.gif

pernai kepiau pirmą kartą pagal šį receptą. Kepiau gal mėnesį prieš, ''stačiau'' gal pora savaičių iki Kalėdų. Gavosi GIGANTIŠKAS. valgėm ilgai ilgai...
Pastebėjimas: šiemet gerokai mažinsiu kepimo miltelių kiekį, nes namuko sienos gavosi nelygios ir išsipūtusios, buvo sunku klijuoti.



Kad kurdamos nameli nepavargtumete , visa si darba siulau atlikti per tris vakarus:
1 vakaras
minkome tesla -
Teslai reikes :
1kg miltu ;
0,5 kg cukraus;
300 g medaus;
6 kiausiniu;
saukstelio kepimo milteliu;
ivairiausiu maltu prieskoniu: imbiero , kvapiuju pipiru , gvazdikeliu , muskato riesuto ,cinamono , tarkuotos citrinos zieveles ir t.t.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

I puoda suberkite cukru , medu ir prieskonius.Maisydamos kaitinkite ,kol cukrus istirps.Mase atvesinkite .Tada imaisykite kiausinius, kepimo miltelius ir miltus.Isminkykite vienalyte tesla.Uzdenkite ir palikite para kambario temperaturos patalpoje.

2 vakaras
gaminame detales-
Is kartono pagaminkite namelio detaliu trafaretus.
1-ojo 20/35 cm -reikes pagrindui , ant kurio stoves namukas
____35cm____
|```````````|
|```````````|20 CM
|___________|
2-asis trafaretas- 16/27,5cm - namo krastines sienos:

__27,5cm_
|````````|
|````````|16 cm
|________|

3-asis trafaretas - 16/24 cm namuko galine siena arba frontonas (su trikampiu virsumi dar 12 cm):
````+
``++++ 10 cm
+ +++++
|````````|
|````````|6 cm
|________|

4- asis trafaretas - 18/30 cm - namuko stogas :
____30cm____
|````````````|
|````````````|18 cm
|____________|


Ant miltais pabarstyto stalo iskociokite 0.5 cm storio laksta .Ispjaukite pagrinda.Toliau reikes 2 stogo , 2 soniniu sienu ir dvieju frontono detaliu.ikaitinkite orkaite iki 220`C.Ispjautas meduolines detales sudekite ant kepimo popieriaus ir 15 min kepkite.Ant dar silto meduolio uzdekite trafaretus ir dar karta apipjaustykite tas krastines , kurios klijuosis.


3 vakaras

Namuko sienas tarpusavyje ir su pagrindu sutviritnkite ismeigdami dantu krapstukus.Kai tvirtai laikysis sienos , atsargiai tvirtinkite stoga.Nepamirskite ispjauti duru - per kurias sudesit siurprizus
Pagaminkite glaju - jums reikes :
2 kiausiniu baltymu;
200 g cukraus pudros;
1,5 saukstelio citrinos sulciu.
Isplakite baltymus, suberkite cukraus pudra ir gerai ismaisykite, ilasinkite citrinos sulciu.Tada padarykite langu konturus , papuoskite stoga , sienas.Beje , glajumi pritvirtinkite spalvotas grozybes - saldainukus , riesutus , cukatus ir t.t.
Jei liko teslos , galima padaryti ir tvora , "sumontuoti" sulini...Galima padaryti eglute - reikia iskepti 6 ar 10 skirtingy dyziu zvaigzdes.Sias pagal dydi suvere ant medinio strypelio ir papuose glajumi , turesite puikiausia Kaledu puosmena .
SEKMES

rugiagele26
Susigundziau tuo namuku, bet nelabai as tuos trafaretus suprantu doh.gif nu reik but tokiai zioplai...
Kettim
akvadigi aciu uz patarima. 4u.gif as darysiu is puse normos,nes trafareta mazesni jau pasidariau. rolleyes.gif
Renata123
QUOTE(mulatux @ 2010 11 18, 11:41)
aisku.aciu. o tiesa,gal pasakytum kokio butent turio ten naudojama stikline?


1 st. = 237 ml
*saules_zuikutis*
QUOTE(Renata123 @ 2010 11 18, 22:20)
1 st. = 237 ml
*


aciu
pasiknaisiojus po sm platybes,atradau
MIŠELĖS MATAVIMO VIENETAI:

Miltai 1 st. = 140 g
Cukrus 1 st. = 200 g
Pienas/grietinėlė/vanduo 1 st. = 237 ml

gal dar kam pravers mirksiukas.gif
{ne}ishprotejus
merginos,kurios kepsit kaledini pyraga,maciau nuo rytojaus maximoj dziovintiem vaisiam akcija 4u.gif
akvadigi
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 18, 22:03)
Susigundziau tuo namuku, bet nelabai as tuos trafaretus suprantu  doh.gif nu reik but tokiai zioplai...
*



pabandyk pasibraižyti, nesudėtingi jie wink.gif Beje, aš trafaretus dariausi iš sviestinio popieriaus ir iš karto ant jų tešlą kočiojau, tada apverčiau ir apipjoviau tešlą - į skardą ir kepiau. Taip kiekvieną dalį atskirai.

QUOTE(Kettim @ 2010 11 18, 22:11)
akvadigi aciu uz patarima. 4u.gif  as darysiu is puse normos,nes trafareta mazesni jau pasidariau. rolleyes.gif
*



aš irgi darysiu mažesnius trafaretus, nors pernykščiai yra bet giganto nebereikia.. doh.gif ax.gif

QUOTE({ne}ishprotejus @ 2010 11 18, 23:59)
merginos,kurios kepsit kaledini pyraga,maciau nuo rytojaus maximoj dziovintiem vaisiam akcija 4u.gif
*



Katik girdėjau per TV bigsmile.gif super, reiks eiti pirkti thumbup.gif
Amil'a
Laba diena, norejau pasiklaust, ar i vaisiu pyraga butina det tik rudaji cukru, ar galima ir balta? KAs pasikeistu jei deciau balta, o ne ruda?
laurindre
QUOTE(Amil'a @ 2010 11 19, 10:10)
Laba diena, norejau pasiklaust, ar i vaisiu pyraga butina det tik rudaji cukru, ar galima ir balta? KAs pasikeistu jei deciau balta, o ne ruda?
*


Pyragas bus sviesesnis 4u.gif
Amil'a
QUOTE(laurindre @ 2010 11 19, 11:12)
Pyragas bus sviesesnis 4u.gif
*


Supratau, tai jei kas, skonis nuo to nepasikeis biggrin.gif Aciu!!!!
laurindre
QUOTE(Amil'a @ 2010 11 19, 10:16)
Supratau, tai jei kas, skonis nuo to nepasikeis biggrin.gif  Aciu!!!!
*


Kazkiek gal ir keisis, bet tikrai ne kardinaliai. Jei turi, gali deti medaus, medus suteiks ruda spalva ir savo skoni 4u.gif
*saules_zuikutis*
QUOTE(Amil'a @ 2010 11 19, 11:10)
Laba diena, norejau pasiklaust, ar i vaisiu pyraga butina det tik rudaji cukru, ar galima ir balta? KAs pasikeistu jei deciau balta, o ne ruda?
*


maciau jau atsake,bet dar prideciau,kad rudas cukrus kiek saldesnis mirksiukas.gif
laurindre
QUOTE(mulatux @ 2010 11 19, 10:50)
maciau jau atsake,bet dar prideciau,kad rudas cukrus kiek saldesnis  mirksiukas.gif
*


Manau, kad baltas saldesnis mirksiukas.gif
*DorfFres*
QUOTE(laurindre @ 2010 11 19, 10:54)
Manau, kad baltas saldesnis mirksiukas.gif
*


man ir taip teko girdet drinks_cheers.gif
*saules_zuikutis*
QUOTE(laurindre @ 2010 11 19, 11:54)
Manau, kad baltas saldesnis mirksiukas.gif
*

gal ka ir supainiojau blush2.gif
bet esme ta,kad kazkuris saldesnis biggrin.gif
Zviro
QUOTE(Ulė @ 2010 11 16, 10:09)
Kalėdinai meduoliai

ta radau cia
http://pasididziuojantinamuseimininke.blog...-meduoliai.html



Reikės:
200 g. medaus
100 g. margarino
šaukštelis cinamono
prieskonių specialiai meduoliams
2 kiaušiniai
100 g. cukraus
500 g. miltų
šaukštelis kepimo miltelų

Puode pakaitinti medų ir sviestą, įberti prieskonių ir išmaišyti. Kiaušinius išsukti su cukrumi, supilti pakaitintą medų su sviestu, suberti kepimo miltelius ir išmaišyti. Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Dėti 30 min. į šaldytuvą sustingti.
Iš atšaldytos tešlos iškočioti 7 milimetrų storio lakštą, išpjauti įvairių formų meduolius ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol paruduos.


*



as norejau paklausti o kiek sakykim kilogramui miltu deti meduoliu prieskoniu? blush2.gif
Song
QUOTE(menasmyleti @ 2010 11 19, 23:25)
as norejau paklausti o kiek sakykim kilogramui miltu deti meduoliu prieskoniu? blush2.gif
*


Pagal mano receptą-kilogramui dedami du šaukšteliai. Mišinio mirksiukas.gif
Ir cinamomas neina kaip atskiras prieskonis, jis būna mišinyje.
Zviro
QUOTE(Song @ 2010 11 20, 00:42)
Pagal mano receptą-kilogramui dedami du šaukšteliai. Mišinio mirksiukas.gif
Ir cinamomas neina kaip atskiras prieskonis, jis būna mišinyje.
*




dekoju 4u.gif
Pūkelis
Sveikos,

Norėjau paklausti, ar plaunate karštu vandeniu džiovintus vaisius, kalėdiniam vaisių pyragui?
rugiagele26
QUOTE(Pūkelis @ 2010 11 20, 10:47)
Sveikos,

Norėjau paklausti, ar plaunate karštu vandeniu džiovintus vaisius, kalėdiniam vaisių pyragui?
*



As neplauciau, nes jie prades pelyti pyrage...
R_S
sveikos smile.gif as ir jau ruosiuos kaledoms, prisikepiau meduoliu 4u.gif noreciau dar meduoliu - slepeciu, bet parduotuveje sake jau nebegamina tokiu formeliu verysad.gif merginos, gal isivaizduojate kaip reiktu iskepti ta slepetes islinkima? su paduku viskas paprasta, bet kaip ta islinkima kazin padaryt ? doh.gif cia nuotrauka http://www.arevitosiranga.lt/products/T5zMad7S.jpg
CervusDama
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 20, 14:20)
As neplauciau, nes jie prades pelyti pyrage...
*


o as perpyliau verdanciu vandeniu, nes taip radau parasyta vienam recepte.... g.gif tikiuos, kad nesupelys.... verysad.gif
*saules_zuikutis*
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 11 20, 13:21)
sveikos smile.gif as ir jau ruosiuos kaledoms, prisikepiau meduoliu  4u.gif  noreciau dar meduoliu - slepeciu, bet parduotuveje sake jau nebegamina tokiu formeliu  verysad.gif merginos, gal isivaizduojate kaip reiktu iskepti ta slepetes islinkima? su paduku viskas paprasta, bet kaip ta islinkima kazin padaryt ? doh.gif  cia nuotrauka http://www.arevitosiranga.lt/products/T5zMad7S.jpg
*


va cia yra tu formu http://www.arevitosiranga.lt/?cat=products&group=2 tiesa,siuo metu ju neturi,bet galima pasidometi kada tures
R_S
QUOTE(mulatux @ 2010 11 20, 13:37)
va cia yra tu formu http://www.arevitosiranga.lt/?cat=products&group=2 tiesa,siuo metu ju neturi,bet galima pasidometi kada tures
*


tigi sakau, kad jau nebegamina ju smile.gif vakar buvau sioje parduotuveje ir klausiau 4u.gif todel ir suku galva kaip cia reiktu paciai sumastyt iskept g.gif
simisimi84
oh unsure.gif
kepu kalėdinį pyragą jau dvi valandas ir...jis dar neiškepęs schmoll.gif
Pūkelis
QUOTE(Fregata @ 2010 11 20, 13:27)
o as perpyliau verdanciu vandeniu, nes taip radau parasyta vienam recepte....  g.gif tikiuos, kad nesupelys....  verysad.gif
*



Aš jau nuploviau ir perpyliau doh.gif doh.gif Dabar bijau, kad nesupelytu, bože, bože.
Tolsta laivas
Gal kas turite Kaledines eglutes trafareta? Na, neissipaiso man graziai tos zvaigzdutes schmoll.gif
R_S
QUOTE(Tolsta laivas @ 2010 11 20, 14:37)
Gal kas turite Kaledines eglutes trafareta? Na, neissipaiso man graziai tos zvaigzdutes  schmoll.gif
*


turiu metalines zvaigzdutes visas tik rolleyes.gif
Tolsta laivas
OI, radau thumbup.gif
cia http://www.dansukker.com/default.aspx?ID=4...amp;GroupID=744
Saulyte8
Pries savaite kepaiu kaleduka pagal sy recepta
225 g sviesto (pvz., vienas 180 g pakelis ir dar 1/4 kito tokio; nors yra kas darė ir su margarinu - vis tiek skanu);

200 g rudojo cukraus (yra kas darė ir su paprastu baltu - irgi vis tiek skanu, tik gal tada jo reiktų kiek mažiau);

5 maži kiaušiniai (arba 4 dideli);

2 stiklinės miltų;

1/2 a. š. kepimo miltelių;

1 a. š. cinamono (nebūtinai);

1 citrinos nutarkuota žievelė ir sultys;

1 apelsino nutarkuota žievelė ir sultys;

apie 1.2 kg įvairių džiovintų vaisių ir uogų (dėjau razinas, slyvas, abrikosus, kriaušes, vyšnias ir datules; puikiai tiktų ir figos, persikai, spanguolės, braškės, kokteilinės vyšnios, svarainiai, kinkanai, gal ir bananai, tik ne tie traškūs, o “cieli”, ne iki galo sudžiovinti, tamsūs - žodžiu, reikia ieškoti savo mylimo derinio; sako, kad nelabai tinka cukruoti džiovinti vaisiai tokie, kaip ananasai, papajos, melionai ir pan. (nors kai kam kaip tik labai patiko, o slyvos - nelabai), nes jie sausoki, o pyragui bręstant, vaisiai turi išskirti sultis, kad jis taptų drėgnas);

apie 100-150 g riešutų (dėjau migdolus; kai kam buvo poreikis daugiau riešutų - padaugina net iki trečdalio bendro vaisių ir riešutų svorio; galima ir išvis jų nedėti - esmė džiovintuose vaisiuose);

(kai kas vaisius net kelias dienas pamirko brendyje ar rome prieš kepant arba iškeptą pyragą reguliariai (kas 1-2 savaites) sulaistinėja minėtu alkoholiu, bet tai tikrai nėra būtina; be to, vaikai, nėštukės, maitinančios mamos ir šiaip su alkoholiu “nekontaktuojantys” žmonės labai turbūt nusimintų… nors galima vieną pusę bandyt laistyt, o kitos - ne smile.gif).

Džiovintus vaisius ir uogas nuplikyti verdančiu vandeniu ir leisti nuvarvėti. Riešutus irgi nuplikyti ir perlieti šaltu vandeniu, nulupti odeles (nors gal galima ir nevargti taip labai…). Vaisius ir riešutus pasmulkinti.

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Po vieną mušti kiaušinius ir vis sukti sukti ar plakti su mikseriu. Supilti citrinos ir apelsino sultis, nutarkuotas žieveles. Suberti kartu sumaišytus miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Viską gerai išmaišyti. Berti smulkintus vaisius ir riešutus bei vėl gerai išmaišyti.



Orkaitę įkaitinti iki 140-160° C temperatūros. Kepimo skardą (naudojau apvalią 21 cm skersmens ir 6 cm aukščio formą su nuimamais kraštais, tai tešla visa tilpo, buvo iki pat pat viršaus, bet kepant neišlipo), ištepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi (nors man tas “ištepti riebalais” nelabai patiko, nes tie riebalai kepant tirpo, lašėjo pro dugną, orkaitė rūko, bet vis tiek pyragas iškepė; tai kitą kartą arba netepsiu tų riebalų - užteks ir kepimo popieriaus, arba imsiu skardą be nuimamų šonų), supilti tešlą ir kepti apie 2 val. (aš kepiau 1.5 val., po to orkaitę išjungiau ir palikau ten pyragą per naktį - gal užteko ir tiek, nes norma tai dvigubai mažesnė…).

Iškepus leisti visiškai ataušti, tada sandariai suvynioti į foliją, dėti į maišelį ir 2 mėnesius (mažiausiai 2 savaites) brandinti tolimame, niekam nepasiekiamame, neužmatomame kampe (tikrai nereikia kišti į šaldytuvą). O sulaukus Kalėdų, skleisti šilumą ir džiaugsmą smile.gif Skanaus smile.gif

REZULTATAS



siand prapjovem mazuti gabaliuka paragaut.vauuuu : doh.gif koks skonis. kazi ar sulauksim Kaledu blush2.gif kita kepti jau kaip ir laiko trukumas doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.