Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žuvis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4
Nanita
Gal kas zinote,koki padaziuka prie keptos zuvies?MB buvo isvaziaves zvejoti,pagavo menkes ax.gif Tai noriu tesiog apvolioti miltose ir iskepti bet nesugalvoju koki padaza padaryti g.gif morku+svogunu+pomidoro padazas jau atsibodes....
inguliux/lt
QUOTE(ceburashka @ 2010 11 26, 16:06)
Gal kas zinote,koki padaziuka prie keptos zuvies?MB buvo isvaziaves zvejoti,pagavo menkes ax.gif Tai noriu tesiog apvolioti miltose ir iskepti bet nesugalvoju koki padaza padaryti g.gif morku+svogunu+pomidoro padazas jau atsibodes....
*


man tai patinka pakepinu svogunus dedu miltu po to pienas ir prieskoniai,paprasta ir skanu.O jei dar burokeliu garnyrui yra tai is viso apsivalgymas. Laukiu nesulaukiu kada mano vyras menkiu plauks gaudyti smile.gif
Nanita
QUOTE(inguliux/lt @ 2010 11 26, 15:18)
man tai patinka pakepinu svogunus dedu miltu po to pienas ir prieskoniai,paprasta ir skanu.O jei dar burokeliu garnyrui yra tai is viso apsivalgymas. Laukiu nesulaukiu kada mano vyras menkiu plauks gaudyti smile.gif
*



Padarysiu ir as taip.Aciu 4u.gif Viska,isskirus burokelius,turiu.Bus dar bulviu kose ir,vietoj buroku, rauginti kopustai rolleyes.gif
inguliux/lt
QUOTE(ceburashka @ 2010 11 26, 16:55)
Padarysiu ir as taip.Aciu 4u.gif Viska,isskirus burokelius,turiu.Bus dar bulviu kose ir,vietoj buroku, rauginti kopustai rolleyes.gif
*


fantastika kaip skanu smile.gif
regna
Šiandiena kepiau rudagalvės menkės filė

Pirmučiausia filę aptepiau aliejumi,pasiruošiau masę{tarkuotas cesnakas+raudonosios paprikos milteliai saldž.+muskato riešutas}
Aptepiauta mase žuvį ir palaikiau.

Pasimeriau dž. slyvas,susitarkavau morkas,susipjausčiau svogūnus.

Žuvį apkepiau aliejuje,išėmiau žuvį.

Aliejuje apkepiau svogūnus,morkas slyvas,pakepinau.

Tuomet įpyliau pomidorų padažo,patroškinau.

Iškeptą žuvį užpyliau paruoštu mišiniu.

Valgiau su virtomis bulvėmis.
laurindre
Skaniai skamba drinks_cheers.gif
Evelincik
ar yra bandziusiu kept farsiruota veidrodini upetaki? g.gif ar prastas cia mano sumanymas? biggrin.gif
_Andzelika_
QUOTE(laurindre @ 2010 11 28, 23:09)
Skaniai skamba drinks_cheers.gif
*




Labuka,pritariu ir as,kad skaniai skamba drinks_cheers.gif
liepsnelee
Sveikos, atsilaidinau menkės iš šaldiklio, mąstau išsikept jos tešloje. Gal kas turi kokį super duper tešlos receptuką?? biggrin.gif
Nesinorėtų, kad gautųsi blynai su žuvim schmoll.gif
Rhealife
zaiuriai mums skanu... thumbup.gif

Žuvies filė su kaparėliais

Tinka bet kuri filė, aš labiausiai mėgstu baltą... Porcijos maždaug trims filė, per visą mano didelę keptuvę su dangčiu.

0,5 svogūno
4-5 maži pomidoriukai
6-7 alyvuogės žalios
2 arb. šaukšteliai kaparėlių
1 a.š. druskos, ne su dideliu kaupu

Į keptuvę įpilam gerą šaukštą alyvuogių aliejaus, jis neturi būti įkaitintas. Sudedam svogūnus, šiek tiek pakepam, kol lengvai pagelsta. Tada sudedam viska - supjaustytus pomidoriukus, alyvuoges (perplėšiu per pusę), kaparėlius, druską. Pakaitinam, kol pomidoriukai skirs sultis ir juos ištraiškom mediniu šaukštu. Filė suguldom ant paruoštos masės ir iš abiejų pusių pakepinam, po 3-4 min. Po to uždengiam dangtį ir ant lengvos ugnies dar paliekam pasitroškinti, apie 15 min. Skanaus!
Mes ją mėgstam su šviežia itališka duona ciabatta.
due drops
QUOTE(ceburashka @ 2010 11 26, 15:06)
Gal kas zinote,koki padaziuka prie keptos zuvies?MB buvo isvaziaves zvejoti,pagavo menkes ax.gif Tai noriu tesiog apvolioti miltose ir iskepti bet nesugalvoju koki padaza padaryti g.gif morku+svogunu+pomidoro padazas jau atsibodes....
*


As prie zuvies duodu pati paprasciausia.Labai smulkiai pripjaustau marinuotu agurkeliu i majoneza (agurkeliu dedu daug,kad padazas butu tirstas.Majoneza imu nelabai rugstu pvz Daumantu) biggrin.gif
laurindre
Man prie žuvies labai tinka pakepintas svogūnas žiedais, prieskoniai ir grietine arba grietinėlė 4u.gif
rimancius
Žuvie blyneliai(kepsniukai)
po ranka receptuko neturiu, bet manau atkartosiu. Kepsniukus galima valgyti karštus su bulvėmis ir salotomis ir šaltus su duona ir majonezu (rekomenduoju su krapais) mirksiukas.gif
4 juostelės jūros lidekos file
2 kiaušiniai
2 svogūmai
2-4 šaukštai majonezo
4-6 šaukštai majonezo
druska, pipirai, petražolės

Žuvį supjaustyti kubliais, susmulkinti svogūną, petražoles. Iš kitų ingridientų užmaišyti tešlą, sudėti žuvį, svogūnus, petražoles. Kepti keptuvėje ant aliejaus kol gražiai apskrus. Jei atrodys kad daug prigeria aliejaus - išėmus iš keptuvės padėti ant popierinio rankšluostuko.
Skanaus!
Pomona33
Ar kas nors esate ragavę keptos skumbres??? bigsmile.gif jei ne, tai patariu tai padaryti thumbup.gif as kazkaip isivaizdavau,kad skubre tik rukyta gali buti ir man ji labai nepatinka, riebi ir t.t. bet siandien valgem kepta, su cesnakais ir prieskoniais, tai skonis nerealus, net sakyciau siek tiek i tuna panasi buvo thumbup.gif super!
regna
QUOTE(Pomona33 @ 2011 02 27, 19:38)
Ar kas nors esate ragavę keptos skumbres???  bigsmile.gif  jei ne, tai patariu tai padaryti  thumbup.gif  as kazkaip isivaizdavau,kad skubre tik rukyta gali buti ir man ji labai nepatinka, riebi ir t.t. bet siandien valgem kepta, su cesnakais ir prieskoniais, tai skonis nerealus, net sakyciau siek tiek i tuna panasi buvo  thumbup.gif  super!
*



pomona33,

Kas liečia skumbrę esu valgiusi šviežią pagautą Norveguose,kepta ant grilio.
Aš,manau,kad galima išsikepti ir orkaitėje [folijoje}
Pomona33
QUOTE(regna @ 2011 02 27, 18:48)
pomona33,

   Kas liečia skumbrę esu valgiusi šviežią pagautą Norveguose,kepta ant grilio.
   Aš,manau,kad galima išsikepti ir orkaitėje [folijoje}
*


Tai taip, mes ir valgeme sviezia, ne saldyta, kepta orkaiteje (folijoje) thumbup.gif negalvojau ,kad ji tokia skani kepta ir ja tinka kepti g.gif patariu pameginti mirksiukas.gif
vajuke
Gelbekit, vyras nupirko 5,5 kg saldyto tuno file gabala. Supjausciau porcijomis ir uzsaldziau. Pabandziau kepti kaip steika pamarinuota su alyvuogiu aliejum druska ir pipiriukais, man gavosi ziauriai neskanu fui toks sviezios zuvies prieskonis liko...O daugiau receptu nelabai randu...
Ka is jo pagaminti, kad butu nesausa ir neliktu to zuvies skonio. Koks padazas tiktu?
1000inis
QUOTE(ceburashka @ 2010 11 26, 15:06)
Gal kas zinote,koki padaziuka prie keptos zuvies?MB buvo isvaziaves zvejoti,pagavo menkes ax.gif Tai noriu tesiog apvolioti miltose ir iskepti bet nesugalvoju koki padaza padaryti g.gif morku+svogunu+pomidoro padazas jau atsibodes....
*





as tai prie pakeptos zuvies darau garnyra:


saldytas darzoves (man hortex'o su kukuruzu burbuol, brokol, mork, ... thumbup.gif ) pakepinu svieste su cesnaku;
dedu pora saukstu tomato ir girtines(nuo jos spalva tik isbala, tai svenciu stalui nededu)
patroskinu 3-5 min; biski vandens, jei veliasi ipilu;

ziauriai skanu tiek karstai, tiek saltai valgant thumbup.gif (tik, kad jau nusibodo per keleta metu)
tinka zuvi valgant ir su bulvem, ir su duona, ir tik su jom biggrin.gif
Pomona33
QUOTE(vajuke @ 2011 03 01, 12:35)
Gelbekit, vyras nupirko 5,5 kg saldyto tuno file gabala. Supjausciau porcijomis ir uzsaldziau. Pabandziau kepti kaip steika pamarinuota su alyvuogiu aliejum druska ir pipiriukais, man gavosi ziauriai neskanu fui toks sviezios zuvies prieskonis liko...O daugiau receptu nelabai randu...
Ka is jo pagaminti, kad butu nesausa ir neliktu to zuvies skonio. Koks padazas tiktu?
*


Man asmeniskai keptas tunas net labai skanu, as dedu zuvies prieskoniu ir tokiu mamos darytu kuriuose ir cesnako ir visokiu muskato riesutu ir t.t.yra, labai skaniai pasisude ir skaniai issikepe, super thumbup.gif
laurindre
Siaip tunas skaniausias zalias, karpacio, straganina 4u.gif Bet karpacio skaniau biggrin.gif
kamarele
QUOTE(Pomona33 @ 2011 02 27, 20:38)
Ar kas nors esate ragavę keptos skumbres???  bigsmile.gif  jei ne, tai patariu tai padaryti  thumbup.gif  as kazkaip isivaizdavau,kad skubre tik rukyta gali buti ir man ji labai nepatinka, riebi ir t.t. bet siandien valgem kepta, su cesnakais ir prieskoniais, tai skonis nerealus, net sakyciau siek tiek i tuna panasi buvo  thumbup.gif  super!
*




Aš gana dažnai kepu skumbrę, perku šaldytą ir kepu orkaitėj. Man šiaip viena skaniausių žuvų iš tų šaldytų (šiaip apskritai neesu žuvies gerbėja, bet kartais norisi paįvairinti tongue.gif ) O jeigu kam įdomu, tai darau dažniausiai taip:

Šaldytą skumbrę atšildau, išnagrinėju, apšlakstau sojų padažu ir palieku pasimarinuoti.
Keptuvėje patroškinu svogūnų, morkų ir jeigu turiu kitokių daržovių (tinka cukinija, saliero šaknis, brokoliai, taip pat puikiai tinka rūgštesni obuoliai).
Dedu daržoves į folijos "dubenėlį" daržovių, o ant viršaus - žuvies gabalą, užvynioju ir kepu apie 20 min., nes skumbrė iškepa labai greitai, o perkepus tampa sausoka.
Man asmeniškai prie tokios žuvies labai tinka keptos bulvės "ispaniškai" - bulves supjaustyti kubeliai, truputį aliejaus, prieskonių (dedu kmynų, itališkų žolelių mišinį, raudonosios paprikos, prieskonių nepagailėti) ir kepti orkaitėje.
Dar prie žuvies labai tinka brokolių garnyras - brokolius apšlakstyti aliejumi, pabarstyti česnaku ir migdolų plokštelėmis ir truputį pakepti orkaitėje smile.gif (šį receptą radau vienos lietuvaitės blog'e, labai atsiprašau, bet nepamenu vardo ax.gif )
Ntu-Kpi
QUOTE(vajuke @ 2011 03 01, 12:35)
Gelbekit, vyras nupirko 5,5 kg saldyto tuno file gabala. Supjausciau porcijomis ir uzsaldziau. Pabandziau kepti kaip steika pamarinuota su alyvuogiu aliejum druska ir pipiriukais, man gavosi ziauriai neskanu fui toks sviezios zuvies prieskonis liko...O daugiau receptu nelabai randu...
Ka is jo pagaminti, kad butu nesausa ir neliktu to zuvies skonio. Koks padazas tiktu?
*


Raudono ar pilko tuno? rolleyes.gif
icing sugar
Taigis.. Turiu savo "firminį" žuvies receptą, nežinau, ar čia kada jis buvo paminėtas ar ne, bet labai paprasta pagaminti ir labai skanu.. ax.gif

Reikės:

Poros svogūnų
Morka (vidutinė)
Žuvies file (aš naudoju skorpionžuvę)
Majonezas
Sūris (žiūrint, kas kokį mėgsta, aš kietojo sūrio mėgėja..)
Prieskoniai (naudoju Santa Maria Viduržemio jūros, pipirai, druska, krapai)


Svogūnai supjaustomi grežinėliais, morkos sutarkuojamos burokine tarka, žuvis įtrinama prieskoniais.
Į kepimo indą dedami svogūnai, ant jų morkos, žuvis. Ant žuvies užtepamas majonezas (ne plonu, bet ir nelabai storu sluoksniu), paskiausiai tarkuotas sūris.
Viskas. blush2.gif
Kepama maždaug 30-40min. orkaitėj apie 180-200 laipsnių temp.

Tai vienas iš mėgstamiausių mano žuvies receptų, pirmiausia dėl paprastumo ir greito paruošimo.. Kas jo dar nežinojo - tikiuosi patiks mirksiukas.gif




Goudute
QUOTE(Evelincik @ 2010 12 17, 20:21)
ar yra bandziusiu  kept farsiruota veidrodini  upetaki?  g.gif ar prastas cia mano sumanymas? biggrin.gif
*



as dariau naujiesiems.
pirkau apie 3 kg. nerealiai skaniai gavosi thumbup.gif

QUOTE(regna @ 2011 02 27, 18:48)
  Kas liečia skumbrę esu valgiusi šviežią pagautą Norveguose,kepta ant grilio.
  Aš,manau,kad galima išsikepti ir orkaitėje [folijoje}
*



as labai megztu skumbre thumbup.gif rukyta, kepta, o ypac sudyta.
pati ja sudau thumbup.gif pasakiskas skonis thumbup.gif svarbiausia kuo riebesne zuvyte nupirkt.
Irėnė
QUOTE(Goudute @ 2011 03 24, 22:42)
as dariau naujiesiems.
pirkau apie 3 kg. nerealiai skaniai gavosi  thumbup.gif
as labai megztu skumbre  thumbup.gif rukyta, kepta, o ypac sudyta.
pati ja sudau  thumbup.gif pasakiskas skonis  thumbup.gif svarbiausia kuo riebesne zuvyte nupirkt.
*




Gal galit ir su mumis pasidalinti kaip sudote skumbre? ax.gif
Goudute
QUOTE(Irėnė @ 2011 03 25, 10:31)
Gal galit ir su mumis pasidalinti kaip sudote skumbre? ax.gif
*



Padalinu per puse, is zuvies gaunasi 2 puseles. oda palieku, isimu visus kaulus. pabarstau cukrum/druska/ juodais pipirais, padedu pora lauro lapu ir apslakstau aliejum. Laikau saltai pora ar keleta dienu. Istraukiam ir valgom su juoda duona thumbup.gif
Irėnė
QUOTE(Goudute @ 2011 03 25, 14:48)
Padalinu per puse, is zuvies gaunasi 2 puseles. oda palieku, isimu visus kaulus. pabarstau cukrum/druska/ juodais pipirais, padedu pora lauro lapu ir apslakstau aliejum. Laikau saltai pora ar keleta dienu. Istraukiam ir valgom su juoda duona  thumbup.gif
*




Dekoju 4u.gif
Viskas is akies smile.gif
Goudute
QUOTE(Irėnė @ 2011 03 25, 14:01)
Dekoju 4u.gif
Viskas is akies smile.gif
*



Aha blush2.gif
Namiskiai, draugai, pazystami sako uzsirasinet, o as negaliu doh.gif visus patiekalus gaminu is akies lotuliukas.gif
regna
Noriu pasiūlyti žuvies vamzdelius

jiems reikės žuvies filė{kiekis priklauso nuo valgančių asmenų pvz.800g}
pora svogūnų,
v.š. garstyčių,
petražolių,
dviejų trijų v.š aliejaus,
citrinos,
maltų baltų pipirų,
rūkytos paprikos,{galima naudoti paprastą}
druska,
Žuvį supjaustome,apšlakstomecitrinos sultimis,aptepkite garstyčiomis.apibarstykime smulkintais svogūnais,petražolėmis,paprika pipirais,druska.
Žuvies gabalėlius suvyniokite į vamzdelius,persmeikite mediniu smeigtuku,suvilgykite aliejumi kepkite orkaitėje,arba kepimo formoje su grotelėmis.
Valgykite susalotomis ir ryžių arba daržovių koše.
Skanaus 4u.gif




harmonija...
QUOTE(regna @ 2011 03 31, 16:28)
Noriu pasiūlyti žuvies vamzdelius
*



bandysiu juos siandienos vakarienei thumbup.gif
harmonija...
stai kas gavosi, buvo skanu, aciu uz recepta thumbup.gif

user posted image
pašnekutė
gal kas kepėt žuvį druskoje?
juliciukas666
Sveikos! 4u.gif
Mamos! HELP!
Turiu rukytos lasysos farso...ir nezinau ka galima is jo padaryt blush2.gif (turejo but paprastas lasysos farsas,matyt,ne ta paemiau ax.gif )
Gal galit ka patart? unsure.gif
Aciu! 4u.gif
pašnekutė
Na, man kilo tik viena mintis - jei jau ten rūkytas, tai greičiausiai ir pasūdytas ir paprieskonintas. Aš tai daryčiau sumuštinukus: balta duona (ar kas kokią mėgsta), sviestas, lašiša, truputis citrinos. Tokiais sumuštiniais (tik ne su faršu, bet rūkyta lašiša) maitinuos visą gripo sezoną pusryčiams kasdien jau ne pirmus metus. Ir gripas mus aplenkė bigsmile.gif Gal tai tik sutapimas, bet malonus mirksiukas.gif
Tai manau, kad ir faršas turėtų tikt kaip užtepas.
juliciukas666
QUOTE(pašnekutė @ 2011 05 14, 22:34)
Na, man kilo tik viena mintis - jei jau ten rūkytas, tai greičiausiai ir pasūdytas ir paprieskonintas.
*


Taip,ir sudytas! ax.gif
Greiciausiai,taip ir bus,kad sueis su sumustyniais drinks_cheers.gif
Dar pasiule man darytis lavase. 4u.gif (patepi lavasa "Panemunes pieva",petrazoliu,ar kokiu zoleliu,lasysos,ir spalvai gali but smulkiai supjaustytos paprikos. susuki,ir saldytuvan. paskui supjaustai i tokius "ruletikus".)
pašnekutė
QUOTE(juliciukas666 @ 2011 05 15, 10:45)
Dar pasiule man darytis lavase.  4u.gif
*



Bet ant lavašo gaunasi mažai kažkaip. O va sumuštinukų visa krūva išeina mirksiukas.gif
juliciukas666
QUOTE(pašnekutė @ 2011 05 16, 21:04)
Bet ant lavašo gaunasi mažai kažkaip. O va sumuštinukų visa krūva išeina  mirksiukas.gif
*


Sveikos!

Taip,sumustiniu tai nemazai isejo! Bet koki skoni "pagavom"-su svogunu laiskais thumbup.gif ir citrina! thumbup.gif Suejo per minute biggrin.gif
aguonele
QUOTE(pašnekutė @ 2011 05 14, 13:08)
gal kas kepėt žuvį druskoje?
*


as kepus blush2.gif
user posted image
mums labai patiko. Gait paziureti cia mano atsiliepimus 4u.gif
Džigė
noriu baliuskai daryti lasisos kepsnelius ant naminio grilio ax.gif Bet nelabai zinau kaip kepti, kokio storio pjaustyti, ar marinuoti ar pries kepant prieskoniais pabarstyti? koks kepimo laikas kad neperkepti ir nebutu sausa. Ir labai domintu padaziukas prie jos wub.gif gal kas zino skaniu receptuku ir pades man 4u.gif blush2.gif
Džigė
QUOTE(Džigė @ 2011 05 21, 17:29)
noriu baliuskai daryti lasisos kepsnelius ant naminio grilio  ax.gif  Bet nelabai zinau kaip kepti, kokio storio pjaustyti, ar marinuoti ar pries kepant prieskoniais pabarstyti? koks kepimo laikas kad neperkepti ir nebutu sausa. Ir  labai domintu padaziukas prie jos  wub.gif  gal kas zino skaniu receptuku ir pades man  4u.gif  blush2.gif
*



Negi nieks nezino skaniu receptuku is lasisos g.gif 4u.gif
Taurė
Man skaniausia menkės file kepta ant kedro lentučių, lauke ant griliaus. lentutės turi būti nestoros ir gerai išmirkytos vandenyje. Žuvis gaunasi kepta ir su dumo skoniu. Nerealu wub.gif
Jei žuvis šviežia ir nebuvo niekados šaldyta, garinu garintuve. Šaldytos žuvies agrinti negalima, gausis sausa.

Aplamai stengiuosi nepirkti žuvies kuri buvo šaldyta. Jei nusiperku kuri buvo šaldyta, darau tradiciniais būdais, Kepu avoliotą miltuose ar kažkas panašaus. Žuvį valgau 1-3 kartus per savaitę 4u.gif

Neseniai kepiau žuvį pagal kinietišką receptą. Gerai gavosi wub.gif
georgiana
merginukes, pasidalinkite ka darote su tvenkinyje pagautais karosiukais, ar kepate, rukote o gal dziovinate butu malonu isgirsti patarimu 4u.gif
Mil@na
Man irgi partempė iš tvenkinio žuvies,kaip tokią paruošti????????
LaimuteK
QUOTE(pašnekutė @ 2011 05 14, 13:08)
gal kas kepėt žuvį druskoje?
*



Taip, mes visai neseniai kepeme lasisa druskoje. Gavosi labai gardu:
user posted image

Aprasymas:
http://www.neblogas.lt/2011/07/26/lasisa-druskoje/
dianele
Man skanu taip paruosta zuvyte.
1 kg. megstamos zuvies file( as darau su lydeka)
Pakelis saldytu darzoviu
Tarkuotas fermentinis suris
Zuvi apibarstome prieskoniais, ant jos dedame saldytas darzoves ir fermentini suri. Kepam orkaitej apie 40 min. Skanaus 4u.gif
drebulyte
sveiki, gal galite patarti kaip skaniai pagaminti Ota. Niekada dar nedariau, net isdarineti nelabai zinau kaip blink.gif
undi
sveikos Mb savaitgali prizvejojo karsio..gal zinot kaip skaniai ji paruosti? 4u.gif
Mamučia
QUOTE(undi @ 2011 09 05, 15:12)
sveikos Mb savaitgali prizvejojo karsio..gal zinot kaip skaniai ji paruosti? 4u.gif
*


man tai ar rukita ,ar keptas.Is prieskoniu tik pipirai,druska ir viskas.skanu.garniruj troskonti rauginti kopustai.
DiaDi
Sveikos:)
MB labai mėgsta žvejoti, tad neretai partempia namučių lydekėlių ar dar kokių žuviukų.
Paskutinį kartą gaminau troškintą lydeką su pomidorais.
Mums tai laaabai patiko thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.