Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Agorafobija
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
Pages: 1, 2, 3, 4
*Liepa18*
Vidinės ramybės paslaptys

http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagr...&subtema=63
Anaksunamun
Neblogas straipsnis 4u.gif
Sandrute11
Laba diena,

mielos mamos, galbut uzsusksite cia kuri pasiziureti unsure.gif . Noriu jusu paklausti gal kam buvo tokia kaip ir fobija kada nors. Prasau nesijuokit, man labai geda, bet nebezinau kieno ir beklausti, ir kaip susitvarkyti. Zodziu taip - as bijau vaziuoti tomis transporto priemonemis, kuriose nera tualeto, pradedu galvoti, kad noriu tualeta, galu gale is tikruju uzsimanau, ko pasekoje uzeina panikos ataka. verysad.gif nebezinau, kaip man susitvarkyti su sia baime, kaip save itikinti ir nebijoti. Tas man labai apsunkina gyvenima, juo labiau kai dabar pradesiu dirbti po mergytes auginimo namuose. Gal kazkam buvo kazkas panasaus ir kaip su tuo kovoti?
Anaksunamun
Sandrute Sveika, manau tau ne agora, bet kazkokia kitokia fobija. Nera ko cia gedintis , nusiramink. Tik as nelabai supratau? Apie kokias transporto priemones tu sneki? Gal ne Lietuvoje gyveni? Nes tualetai yra turbut tik kelioniniuose autobusuose ir kempinguose g.gif Ech kokiu tik tu baimiu nebuna doh.gif
*Liepa18*
Žmogaus galios...

http://www.zebra.lt/lt/laisvalaikis/ivaire...tys-214825.html
*Liepa18*
Kodėl pozityvus mąstymas ar savitaiga neveikia?

http://www.geroszinios.lt/idejos/successlt...itaiga_neveikia?
Anaksunamun
Liepa puikus straispiai 4u.gif

O man klausimas iskilo, kaip jus atsipalaiduojate? Gal darote kokius pratimus ar pan? Butu idomu isgirsti.

As po nestuke.gif pripratau prie duso, tad ilga laika negulinejau vonioje. Dabar kartais pamirkstu karstam vandeny, tikrai ramina, geriau jauciuosi 4u.gif
*Liepa18*
Man tai kvėpavimo pratimai labai padeda, nors gal tik mėnesį dirbu su tuom... Pradžioje atrodė, kad apsvaigusi visiškai esu, bet tai normalu, taip turi būti pradžioje... Dar labai padeda audio relaksaciniai pratimukai, ten irgi kvėpavimas, bet kartu ir kiti relaksacijos būdai...
Anaksunamun
Gal gali placiau , arba kokia nuoroda mestelt 4u.gif As kazkada bandziau pakvepuoti tai galva tikrai labai apsvaigsta.
*Liepa18*
QUOTE(Anaksunamun @ 2010 10 12, 15:28)
Gal gali placiau , arba kokia nuoroda mestelt  4u.gif  As kazkada bandziau pakvepuoti tai galva tikrai labai apsvaigsta.
*

Tai pradžioje tas apsvaigimas turi būti... O tas kvėpavimas, tai ir duoda naudą, kada jau nusprendi, kad pvz nuo šiandien taip ir gyvensiu, nes jei bus bandoma kelis kartus ar mėnėsius, o po to numojama ranka, tai neverta ir pradėti smile.gif
Pvz. šiuo metu aš tuo pratimukus darau tiek kartų, kiek noriu... Šiaip bent ryte ir vakare juos būtina daryti, o dieną pagal galimybes ir norą smile.gif

http://eli.mama.lt/sveikata_ir_dieta/sveik...stresui_mazinti Na čia va radau tokią nuorodą, manau pakankamai aišku, šiaip daug tų straipsnių ta tema...

Gali šituos atsiųsti, yra keli variantai, kuris patiks, tą įrašą ir bandyk klausytis... Pradžioje man jie patiko, nes lengviau susikaupdavau, kai girdėdavau kas liepiama daryti smile.gif

http://www.iskauskiene.lt/atsisiusk/

Šiaip tų kvėpavimų esmė, kad įkvėpus išsipūstų pilvas, iškvėpus - susitrauktų.. Nes daugelis jau nebemokame kvėpuoti: pilvai sutraukti būna, traukiame į plaučius pagrinde ir dar pilnai neiškvėpiame...
*Liepa18*
Kelios ištraukos iš knygų:

"Jei sergi ir nuolatos apie tai galvoji, kalbi su žmonėmis apie savo ligą, sukuri dar daugiau nesveikų ląstelių. Įsivaizduok esąs visiškai sveikas. Tegu gytytojas rūpinasi tavo liga.
Labai dažnai žmonės sirgdami visą laiką tauškia apie savo ligą. Taip yra todėl, kad jie nuolatos apie ją galvoja, o žodžiai išreiškia mintis. Jei šiek tiek negaluoji, nekalbėk apie tai - nebent norėtum dar labiau susirgti. Žinok, kad nuo minčių daug kas priklauso, todėl kuo dažniau kartok: "Jaučiuosi nuostabiai. Man taip gera", ir iš tikrųjų pasijusi geriau. Jei jautiesi nekaip ir kas nors pasiteirauja apie savijautą, tiesiog pajusk dėkingumą šiam žmogui už priminimą, jog reikia galvoti apie puikią savijautą. Kalbėk tik tai, ką norėtum turėti.
Ligos nepasigausi, jeigu nemanysi, kad gali ją pasigauti, o jei galvosi, kad gali susirgti, ligą prisikviesi savo mintimis. Nesveikatą taip pat gali prisišaukti, jei klausysiesi kitų žmonių šnekų apie jų susirgimus. Jei klausysiesi, visą dėmesį ir mintis sutelksi į ligą, o taip darydamas, gausi ko prašąs. Žmonėms tokiu būdu tikrai nepadėsi. Tik pridėsi energijos jų ligoms. Jeigu iš tikrųjų nori padėti žmogui, jei tik gali, pakreipk pokalbį kita linkme - užvesk kalbą apie malonius dalykus arba tiesiog išeik. Pasišalinęs sukaupk mintis bei jausmus ir įsivaizduok tą žmogų besijaučiantį gerai, o tada pamiršk."

"Kai žmonės visą dėmesį sutelkia į tai, kas bloga, ir į simptomus. tos blogybės lieka visam laikui. Jie neišgis, kol nenukreips savo dėmesio nuo "sergu" į "jaučiuosi gerai". Toks yra traukos dėsnis."

"Pasistenkime neužmiršti, kad kiekviena nemaloni mintis - tai tiesiogine žodžių prasme į kūną įdedama blogybė"

"Linksmesnės mintys skatina organizmo gyvybinę veiklą. Žmogus tampa laimingesnis, sveikesnis. Įrodyta, kad neigiamos mintys bei įtampa stipriai sumažina kūno jėgas ir nuslopona smegenų veiklą, nes būtent mintys ir jausmai visą laiką tvarko, petrvarko ir kuria mūsų kūną"

"Nereikia kovoti, kad atsikratytum ligos. Paprasčiausiai reikia atsikratyti neigiamų minčių ir į kūną sugrįš sveikata. Kūnas pats save pagydys"
*Liepa18*
http://paslaptingaliga.blogspot.com/2009/06/gydymas.html

Daug įdomių straipsnių
MadCost
Liepa18, dekui tau uz imesta info.
Žinot merginos... aš vat sėdžiu dabar prie kompo ir galvoju, kad sergu depresija dėl to, kad taip noriu, tai mano apsauga nuo to, kad suprasti, jog gyvenimas negali būti šaunus ir negali būti jame viskas super.
Anaksunamun
MadCost ar tu manai, kad gyvenimas gali buti vien tik super? As manau, kad gali 4u.gif
Anaksunamun
Sugalvojau nuspirkt vaaistazoliniu vaistuku kokiu, lexotanilis kaip ir i pabaiga, o eiti pas gyd. gedinuosi biggrin.gif Nes ji kaip ir nezino, kad man PA, tiesiog mate , kad virpu kaip drebule, plius nervinio pagrindo kitokie negalavimai buvo pasireiske. Nezinau , kaip jai nueiti pasakyti, kad turiu tokia beda ir negana to pati sau ja nusistaciau.

Gal zinot , gal bandet kurie efektyviausi? Kazkuri minejote Sedatif PC, Valeradix , Neuro3. g.gif Isvis ar jie duoda bent koki poveiki ? Kazkada bandziau Nauro3, isgeriau pora tableteliu bet poveikio jokio. Gal per trumpai geriau nezinau. Kaip jums?

*Liepa18*
Aš tai manau, kad veltui tu slėpi nuo gyd. kaip yra ax.gif Šiaip net manau, kad ji kažką ir taip turėjo suprasti... ax.gif
O visi tie žoliniai tai kaip kam, tik faktas tas, kad nuo kelių tablečių tikrai nieko nepajausi, reikia laiko.. Neveltui žoliniai yra..
Anaksunamun
Na nusipirksiu pabandysiu , gal zinai kurie geriausi? As irgi suprantu, kad veltui slepiu. Kaupiuosi nueiti. Gydytoja silta, maloni ir supratinga, gal tures ka patarti. svarsciau eiti pas poliklinikos psichologa, bet dabar dvejoju, ar neturesiu del to problemu ateity, vistik kazkoks irasas bus.
*Liepa18*
Man geriausiai veikė Valedarix, bet sakyčiau, kad gal net ir per stipriai, nes jausdavausi apsvaigusi ir miego norėdavos... Bet užtat tą nuolatinę baimę ir įtampą nuimdavo...

O dėl poliklinikos psichologų ir psichoterapeutų kažkaip nuomonės neturiu, na gal ir turiu tokią, kad veltui ėjimas būtų, nes poliklinika yra poliklinika... Bet gal ne visur taip, gal aš čia tik persūdau biggrin.gif Nes pvz. ir privatų psichologą/psichoterapautą sunku surasti, na kad kaip sakoma iškart liptų jis, būtų malonus kaip žmogus ir t.t.

O dėl įrašų, tai nemanau, kad turėtų atsiliepti ateityje, daug kas lankosi juk, nieko čia tokio...
Anaksunamun
Kad, man gydytoja net lexotanili israsinedama, tai pavarde kazkaip kitaip paraso, tai adresa, numerius kitus paraso ir t.t. Na tai as ir supratau taip, kad gali kliudyt ateity.

Jei baime nuima tai labai gerai thumbup.gif O idomu, kaip su alkoholiu? Turbut irgi negerai?
*Liepa18*
QUOTE(Anaksunamun @ 2010 10 13, 14:02)
Kad, man gydytoja net lexotanili israsinedama, tai pavarde kazkaip kitaip paraso, tai adresa, numerius kitus paraso ir t.t. Na tai as ir supratau taip, kad gali kliudyt ateity.

Jei baime nuima tai labai gerai  thumbup.gif  O idomu, kaip su alkoholiu? Turbut irgi negerai?
*

Na manau žoliniai gal ir nieko smile.gif Aš tai kadangi pajutau, kad man nuo alkoholio būna prastai visai, net nuo tarurės vyno, tai jau geri metai, kaip nebevartoju visai nieko rolleyes.gif

O dėl recepto tai nežinau... Kažkaip man nebuvo taip, kad kitaip kažką rašytų... g.gif
Anaksunamun
As irgi pastebejau, kad pvz vakare isgerus viena kita taure vyno, kita diena kazkoks nerimas buna padidejes g.gif
MadCost
Sveikos merginos:)
Šiaip aš čia siūliau žolinius preparatus gert, o šiaip iš jų visų žinoma geriausia kaip Lipea paminėjo valeradixas, tik žinoma jis truuuuputėli turi trūkūmų - mieguistumas.
Anaksunamun
Jau nusipirkau . Diena neuzmigsiu indus plaudama? biggrin.gif
*Liepa18*
QUOTE(Anaksunamun @ 2010 10 13, 23:26)
Jau nusipirkau .  Diena neuzmigsiu indus plaudama?  biggrin.gif
*

Manau čia kiekvienam skirtingai... Pvz. ant buteliuko rašoma dozė buvo per didelė, kiek pamenu po 2 tabl. 3 per d. Tai va nuo tokios dozės jau gryna miego karalystė man biggrin.gif Man per akis 3-4 tabl. per dieną.
Anaksunamun
As irgi pagalvojau, kad doze nemaza g.gif Dar as tokia smulki kuda , pradziai gal viena bandysiu gert, jei bus mazai tada po 2 .
abio
Neisivaizduoju kodel tavo gydytoja taip keistai elgiasi. Gal jinai tik siaip ishsiblaskiusi.
nes vaistineje tie receptai nikur neregistruojami ir nelaikomi ilgai. Taip kad juokinga gydytoja. gal netgi pasakyciau - paranojishka

QUOTE(Anaksunamun @ 2010 10 13, 14:02)

Jei baime nuima tai labai gerai  thumbup.gif  O idomu, kaip su alkoholiu? Turbut irgi negerai?
*

Anaksunamun
Na ji man neatrodo nei issiblaskiusi nei paranojiska. O kur ir kiek laiko tie receptai buna, tikrai nezinau .
*Liepa18*
O gal kuri vartojote šiuos? http://www.imunitetas.lt/anotacija.php?vid=45

Rašo, kad vegetacinei distonijai... O tie visi PA, nerimai ir išderina visą vegetacinę sistemą, todėl atsiranda visokių keistų somatinių pojūčių... g.gif
abio
Nu tai jeigu nezinai, tai neishsigalvok apie kazkokius irashus, kurie kliudys ateityje. Vaistinese tie receptai nefiksuojami jokiuose irasuose.

o ir poliklinikoje jeigu lankaisi tai nelabai isivaizduoju kokiame reikale gali trukdyti. Nu nebent jeigu ruosiesi tapti kokia garsi politike ar prezidente, ar kokia zvaigzde, tai zurnalistai gali knistis, nors atrodo duomenys slapti. Daugiau kaip ir niekam nekliuna.

QUOTE(Anaksunamun @ 2010 10 14, 12:16)
Na ji man neatrodo nei issiblaskiusi nei paranojiska. O kur ir kiek laiko tie receptai buna, tikrai nezinau .
*

Anaksunamun
O jus gal dirbate toje srityje?
MadCost
Anaksunamun, as zinau kad gali pakenkti karjerai tik tuomet kai paguldo i ligonine, atsimenu kai gulejau ligonineje tai kartu palatoje gulejo busima komisare tai ji verke labai nes suzinojo, kad negales buti komisare, o tik popieriukus gales tvarkyti kontoroje.
Sandrute11
Sveikos, rasiau apie savo keista baime vaziuoti ar keliauti autobusais, trolikais, mikriukais ir t.t., zodziu turiu kazkokia keista baime, kad uzsimanysiu i tualeta ir nesugebesiu saves suvaldyt. Kai tik ilipu i autobusa tarkim, kuris vaziuoja iki kito miesto, na apie ten 2 valandas, is karto prasideda tos keistos mintys, aisku po to jos pasiresikia ir fiziniais pojuciais, is tikruju uzsimanau i tualeta, toliau seka nerimas, baime ir aisku panikos ataka. Po sio savaitgalio privalau isvykti is Lietuvos, kelione truks beveik 5 valandas, na tik tiek, kad ten sake tulikas autobuse yra smile.gif. Ech turbut as daugeliui pasirodau, kaip kazkokia isprotejus. Na bet is tiesu panikos sutrikimas man jau buvo pripazintas mazdaug pries 3 metus, psichiatras aiskino viska, geriau antidepresantus Zoloft, o greitoms atakoms iveikti naudojau Clonazepama, padejo man jie, tik paskui uzklupo netiketas nestuke.gif , gime mano grazuole dukryte, kazkaip kol ja namie auginau, tikrai gal tik pora sykiu buvo ta panika uzejus, bet issiversdavau ir be stipriu vaistu. O va dabar toks pereinamasis etapas gyvenime, einu dirbti i nauja darba, visko bijau, ir dar stai prasom jums kelione i apmokymus unsure.gif , mane labiau domintu nors keletas paprastesniu budu kaip suvaldyti ta panikos priepuoli, gal kevpuoti kazkaip kitaip, ar dar ka. Labai bijau, kad jis uzeis man aisku kaip visada visai ne vietoj ir ne laiku verysad.gif , ech mielosios, na gal nors keleta sakinuku parasytumet, kaip jums pasiseka suvaldyti situs brudus, jeigu cia nors viena turi toki sutrikima unsure.gif
*Liepa18*
Sandrute11, o kas tave ramina pvz? Nes taip staigiai labai sunku kažką patarti, o tuo labiau prisitaikyti sau, tokiuose dalykuose reikalingas įdirbis...
Pvz. man padeda kvėpavimas, namie išvis fantastiška atsipalaidavimo priemonė, bet pvz. kažkur kitur man sunku susikaupti... Todėl visada prie savęs turiu ausinuką su man patinkančia muzika ir kelis audio autogeninės treniruotės failiukus... rolleyes.gif
Nes šiaip tavo situacijoje, tai čia tipinis panikierių užsiciklinimas ant kažko, kur buvo bloga... Tiesiog tavo atveju kažkokiu būdu reikia nukreipti mintis kitur, gal pvz važiuojant skaityti kažką, na kas tau patinka... Nes jei tu pradedi važiuoti ir viduje jau panikuoji, kad oi oi - tuoj čia bus, tai ir tikrai bus smile.gif

Čia ant greičio radau tokį kvėpavimo aprašymą, gal tau tiktų tuo atveju, kai jau jauti blogumo bangą...

Kvėpavimo pratimai
Kvėpavimas atspindi mūsų vidinę būseną, todėl jo dėka galima daryti įtaką mūsų psichologinei ir fizinei būklei.

Yra daug kvėpavimo pratimų variantų: relaksacinis (atpalaiduojantis), diafragminis (pilvu), krūtininis ir kiti.

Kol kas esu išbandęs tik vieną. Remdamasis patirtimi galiu pasakyti, kad jis tinka tik pirmajai streso bangai, kuomet kūnas mobilizuotas greitam atsakui į aplinkos dirgiklius. Tuo tarpu šį pratimą naudoti prieš ilgai trunkantį stresą yra beprasmiška – jokio efekto. Kita vertus, staigiai kylant įtampai, jis labai veiksmingas ir padeda nurimti bei priimti teisingas sprendimus.

Štai kaip tai reikia daryti:

1. Įsitaisome taip, kad nugara būti tiesi ir kelias į plaučius būtų laisvas;
2. Giliai giliai įkvepiame;
3. Iškvepiame viską iki paskutinio lašo;
4. Nekvėpuojame, kiek tik galime, tačiau neilgiau negu tai sutrukdytų korektiškam penkto žingsnio atlikimui;
5. Lėtai įkvėpiame orą pro nosį, jausdami kaip pro šnerves plūsta deguonis į mūsų plaučius;
6. Kartojame 2-5 žingsnius, kol nurimstame.

Tai veikia dėl trijų dalykų: pirma, organizmas prisotinamas deguonimi, kuris yra gyvybiškai svarbus ir reikalingas praktiškai bet kokiai funkcijai atlikti; antra, kvėpavimo metu susitelkiame į vidinius organizmo procesus. Tokiu būdu mūsų mintys palieka problemą ir organizmas nurimsta, nes nebelieka dirgiklio. Trečia, dėl tam tikrų biologinių veiksmų organizmas išskiria į kraują endorfinus tuomet, kai iš plaučių būna iškvėptas visas oras. Kaip jau rašiau anksčiau, endorfinai laimės ir džiaugsmo hormonas, todėl stipriai prisideda prie įtampos mažinimo.
Sandrute11
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 10 15, 15:58)
Sandrute11, o kas tave ramina pvz? Nes taip staigiai labai sunku kažką patarti, o tuo labiau prisitaikyti sau, tokiuose dalykuose reikalingas įdirbis...
Pvz. man padeda kvėpavimas, namie išvis fantastiška atsipalaidavimo priemonė, bet pvz. kažkur kitur man sunku susikaupti... Todėl visada prie savęs turiu ausinuką su man patinkančia muzika ir kelis audio autogeninės treniruotės failiukus... rolleyes.gif
Nes šiaip tavo situacijoje, tai čia tipinis panikierių užsiciklinimas ant kažko, kur buvo bloga... Tiesiog tavo atveju kažkokiu būdu reikia nukreipti mintis kitur, gal pvz važiuojant skaityti kažką, na kas tau patinka...  Nes jei tu pradedi važiuoti ir viduje jau panikuoji, kad oi oi - tuoj čia bus, tai ir tikrai bus smile.gif

Čia ant greičio radau tokį kvėpavimo aprašymą, gal tau tiktų tuo atveju, kai jau jauti blogumo bangą...

Kvėpavimo pratimai
Kvėpavimas atspindi mūsų vidinę būseną, todėl jo dėka galima daryti įtaką mūsų psichologinei ir fizinei būklei.

Yra daug kvėpavimo pratimų variantų: relaksacinis (atpalaiduojantis), diafragminis (pilvu), krūtininis ir kiti.

Kol kas esu išbandęs tik vieną. Remdamasis patirtimi galiu pasakyti, kad jis tinka tik pirmajai streso bangai, kuomet kūnas mobilizuotas greitam atsakui į aplinkos dirgiklius. Tuo tarpu šį pratimą naudoti prieš ilgai trunkantį stresą yra beprasmiška – jokio efekto. Kita vertus, staigiai kylant įtampai, jis labai veiksmingas ir padeda nurimti bei priimti teisingas sprendimus.

Štai kaip tai reikia daryti:

1. Įsitaisome taip, kad nugara būti tiesi ir kelias į plaučius būtų laisvas;
  2. Giliai giliai įkvepiame;
  3. Iškvepiame viską iki paskutinio lašo;
  4. Nekvėpuojame, kiek tik galime, tačiau neilgiau negu tai sutrukdytų korektiškam penkto žingsnio atlikimui;
  5. Lėtai įkvėpiame orą pro nosį, jausdami kaip pro šnerves plūsta deguonis į mūsų plaučius;
  6. Kartojame 2-5 žingsnius, kol nurimstame.

Tai veikia dėl trijų dalykų: pirma, organizmas prisotinamas deguonimi, kuris yra gyvybiškai svarbus ir reikalingas praktiškai bet kokiai funkcijai atlikti; antra, kvėpavimo metu susitelkiame į vidinius organizmo procesus. Tokiu būdu mūsų mintys palieka problemą ir organizmas nurimsta, nes nebelieka dirgiklio. Trečia, dėl tam tikrų biologinių veiksmų organizmas išskiria į kraują endorfinus tuomet, kai iš plaučių būna iškvėptas visas oras. Kaip jau rašiau anksčiau, endorfinai laimės ir džiaugsmo hormonas, todėl stipriai prisideda prie įtampos mažinimo.

*

Dekui uz patarimus, mane galbut ramina rami muzika, arba kokios nors idomios knygos skaitymas.Stai kelionei sugalvojau paimti knyga paskaityti ir ausinuka, isirasiau kvepavimo treniruote, bandysiu nuvaziuoti ramiai ir be panikos...ech nezinau kaip man seksis. Nors kita vertus su savim visada turiu vaistuku, blogiausiu atveju gersiu juos. Kai grysiu is keliones, papasakosiu savo isgyvenimus.
*Liepa18*
QUOTE(Sandrute11 @ 2010 10 16, 16:14)
Dekui uz patarimus, mane galbut ramina rami muzika, arba kokios nors idomios knygos skaitymas.Stai kelionei sugalvojau paimti knyga paskaityti ir ausinuka, isirasiau kvepavimo treniruote, bandysiu nuvaziuoti ramiai ir be panikos...ech nezinau kaip man seksis. Nors kita vertus su savim visada turiu vaistuku, blogiausiu atveju gersiu juos. Kai grysiu is keliones, papasakosiu savo isgyvenimus.
*

Laikykis 4u.gif
tuktuktuk

QUOTE(Anaksunamun @ 2010 10 13, 15:02)

*

Jei zadi kada nors stoti dirbti i policija, gaisrine, pasienio apsauga, na viskas kas priklauso VRM, ar kokia karo akademija , tai zinok amen visiems laikams.
Anaksunamun
Na lyg ir nezadu rolleyes.gif O butu amen vien del to, kad raminancius geriau? g.gif
simuliaa
sveikos, ko cia taip tylu? pradejau siandien gert AD, tik siandien, nors pries menesi buvo israsyta, bet manau negert rytoj, isvis negert nieko, nemanai, kad man depresija, esu kaip ir visi normalus zmones su nuotaikos pakitimais, o PA nebuvo taip daznai kol nepripratau prie raminanciu, tai manau tereikia tik organizma issivalyt nuo ju ir vel viskas bus normaliai, anksciau, mokejau pati kovot su PA, o dabar nebemoku, be vaistu
*Liepa18*
Apie psichiatrų planą jūs galite pamatyti šioje ištraukoje iš JAV Pilietinės Žmogaus Teisių Komisijos sukurto filmo „ Psichiatrija – mirčių industrija“

http://www.youtube.com/watch?v=m69U6IZlezc...player_embedded

Visą filmą apie psichiatrų nusikaltimus visame pasaulyje galite pažiūrėti čia:
http://taf.lt/ susiradę straipsnį: "5 straipsnis. Psichiatrų planas – sunaikinti blogio ir gėrio sampratas"
MadCost
Sveikos, vakar pažiūrėjau šiek tiek to filmo, bet jau darau skeptikė visam tam reikalui. Aš visada žinojau, kad diagnozę jie skiria iš žmogaus kalbų, nes kitų priemonių nėra, bet tai nereiškia, jog iš tikrųjų tai kažkoks planas ar pan. Tiesiog gal tai nėra liga nuo kurios mirštama, tačiau tokia, nuo kurios tampame zombiais. Pasaulyje yra labai daug tokių "planų" ir apskritai tiesios niekada nežinosime, nes net šalia esantys artimi žmonės mums meluoja. Noriu pasakyti, kad reikia gyventi kaip vaikams, t.y. žiūrėti į viską paprasčiau, žinoma tai padaryti labai sunku, o aš atvirai kalbant to stengiuosi smile.gif man tokie klipai bei filmai tik streso įvaro daugiau, nes dar labiau suvokiu, kad pasitikėjimo nėra, todėl bandau nuo jų kiek galima daugiau atsiriboti.

Beje Simuliuk klausei kur dingom, nedingom smile.gif Aš taip pat geriu AD bet jau seniai, ir dar dozę man padvigubino, prižiūriu savo vaikutį, tad labai dažnai pritrūksta jėgų atsakyti:) Beje papasakok kaip "sekasi" su AD, ar tinka tau jie?Kaip jautiesi?
JACINTA333
Keletas patarimu, rastu interneto platybese:):

Per PA stenkites daugiau fiziskai judeti(jei esate namuose, imkites namu ruosos).Taip greiciau isnaudosite padidejusi adrenalino kieki.

Esant PA, padazneja kvepavimas. Todel stenkites kvepuoti letai ir ramiai.
Pratimas:labai letai ikvepkite ir sulaikukite kvepavima kiek galima ilgiau (pvz.,10-15 s).Taip suletinsite sirdies plakima.

Pajutus PA ,jums gali padeti:
kvepavimo pratimai,
relaksacijos pratimai,
ranku kremas,
megstamos muzikos klausymas,
relaksacine muzika,
zoleliu arbata,
minkstas zaisliukas (is vaikystes),
religiniai simboliai (kryziukas, biblija...),
aktyvus sportas,
metiniai saldainiai,
saltas vanduo,
amoniakas,
kryziazodziu sprendimas.
zurnalas,
kompiuteriniai zaidimai,
spalvinimo knygeles,
audioknygos,
piesimas,
pokalbis telefonu.....
Cia kiekvienam individualiai.Reikia surasti savo buda.

MadCost
Jacinta nu tu maladec biggrin.gif man taip patinka tavo postai wink.gif ačiukas tau :*
*Liepa18*
Straipsnis skirtas sportininkams, bet visą tai pilnai galima prisitaikyti ir kiekvienam asmeniškai.

Apie relaksaciją ir vizualizaciją: http://www.sportopsi.com/straipsniai/strai...ualizacija.html
*Liepa18*
Ramybė – tai pastovus visumos suvokimas

http://www.sathyasai.lt/index.php?id=103

MadCost
Liepa18 dekui tau smile.gif
simuliaa
QUOTE(MadCost @ 2010 11 18, 09:11)
Sveikos, vakar pažiūrėjau šiek tiek to filmo, bet jau darau skeptikė visam tam reikalui. Aš visada žinojau, kad diagnozę jie skiria iš žmogaus kalbų, nes kitų priemonių nėra, bet tai nereiškia, jog iš tikrųjų tai kažkoks planas ar pan. Tiesiog gal tai nėra liga nuo kurios mirštama, tačiau tokia, nuo kurios tampame zombiais. Pasaulyje yra labai daug tokių "planų" ir apskritai  tiesios niekada nežinosime, nes net šalia esantys artimi žmonės mums meluoja. Noriu pasakyti, kad reikia gyventi kaip vaikams, t.y. žiūrėti į viską paprasčiau, žinoma tai padaryti labai sunku, o aš atvirai kalbant to stengiuosi smile.gif man tokie klipai bei filmai tik streso įvaro daugiau, nes dar labiau suvokiu, kad pasitikėjimo nėra, todėl bandau nuo jų kiek galima daugiau atsiriboti.

Beje Simuliuk klausei kur dingom, nedingom smile.gif Aš taip pat geriu AD bet jau seniai, ir dar dozę man padvigubino, prižiūriu savo vaikutį, tad labai dažnai pritrūksta jėgų atsakyti:) Beje papasakok kaip "sekasi" su AD, ar tinka tau jie?Kaip jautiesi?
*

MadCost as ju negeriu tame ir esme, esu uzsieny, turiu ju viena pakeli menesiui israsyta, bet taip ir nepradejaum tik pabandziau, tai buvo ziauri diena...Dabar dirbu, uztat nepradedy nes po menesio reikia paziureti ar jie tinka..Gyva dabar tik su xanax ir lexotaniliu, bandau issivaduot is ju homeopatiniais vaistais ir zoleliu arbata, bet nepadeda, o be vaistu i darba neiseiciau, nu zodziu uzburtas ratas...
kokius tu AD geri?kaip pradejai gert kas dares?ar maisiai su xanx/ar vienus gerei?
Papildyta:
beje gal zinot kokiu geru nereceptiniu vaistu nuo situ problemu, ar zoleliu?dabar niekaip galimybes neturiu pas normalu daktara nueit, tai ir gyvenu inikus i vaistus
*Liepa18*
Turiu audio knygą <Orison Swett Marden – “Kelias į pasisekimą”>
http://www.smaizys.lt/literatura/knyga-kelias-i-pasisekima/
Daug gerų minčių, jei yra norinčių, galiu permesti į skaipą...
*Liepa18*
Minčių atsipalaidavimo pratimas

* Sujungtas sąmoningas kvėpavimas;
* Stebėkite savo mintis ir įsivaizduokite jas kaip muilo burbuliukus, kuriuos nuneša vėjas ir išsklaido po dangų.

Kūno atsipalaidavimo pratimas

* Pradėkite nuo kvėpavimo. Tris kartus giliai įkvėpkite ir iškvėpkite. Su kiekvienu kvėpavimu pajuskite vis didėjantį atsipalaidavimą. Dabar grįžkite prie įprastinio ritmo ir sąmoningai kvėpavimo pagalba pradėkite atpalaiduoti savo kūną pradedant nuo kojų. Atpalaiduokite pėdas, blauzdas, šlaunis. Paleiskite visą įtampą ir mėgaukitės atsipalaidavimo ir ramybės jausmu. Dabar su kiekvienu iškvėpimu atpalaiduokite sėdmenis, pusiaują, nugarą, pilvą, krūtinę, pečius, rankas. Pajuskite kaip užlieja šiluma ir kūnas tampa sunkus. Dabar atpalaiduokite kaklą, smakrą, veido raumenis, kaktą. Pajuskite kaip kiekviena ląstelė paleidžia visas įtampas.
*Liepa18*
http://www.paleisk.lt/
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.