Nežinojau kur įdėti šią temą, tai nusprandžiau į kulinarines idėjas įlįst
na zinaj... jei tau prasidejo pienlige, tai naturalu jogurta reik TEN deti.. na kad pakeisti terpe. is patirties sakau, tikrai padeda. o shejp, jogurtus reik vertint pagal tai ar jie su pvz kokiom naudingom bakterijom, kaip kad actimel'is, ar tik shejp...
as is naturalaus jogurto darau padaza ar marinata... man jis neskanus.
Man skanus
Arba, turiu kameroj trintu saldytu braskiu su cukrum. Jas pamaisau i ta jogurta Dar zinau, kad dietininkai si jogurta vietoj grietines i visas salotas deda.
Ačiū už idėjas
cia ne ideja. taip knygose rasho... man kai buvo nesciai ir neturejeu galimybes nubegt i vaistine kazko, taip ir gydziausi..
Megstu naturalu jogurta.
Naturalus jogurtas sveikiausias, nes jame nera jokiu maistiniu priedu ir dazu. Savo mazylei ji maisau su sutrintu bananu, gaunasi labai skanus saldziarugstis desertukas.
Naturalu jogurta gaminu pati. Bent jau musu seimoje jis labiausia megstamas.
Kuo skiraisi nuo nenaturalaus? Nera deta pieno milteliu (net i tuos jogurtuos kur nera tirstikliu deda pieno milteliu), nera krakmolo arba zelatino, nera papildomo cukraus, nera sintetiniu aromatu. Yra tik naturali jogurto kultura. Beje jei teisingai padarytas, tai naminis jogurtas nera rugstus(temperatura kurioje dauginasi jogurto kultura yra per aukshta rugima sukeliancioms bakterijoms ir pienas jogurtu virsta nesuruges) Ypatingai naudingas naturalus jogurtas tiems kuriu viduriai linke kieteti. Vaisiu gabaliuku visada gali prideti pati arba uogienes namines shauksteli ir bus n kartu skaniau, sveikiau ir pigiau. Mano mazius koki pusmeti pripazino vieninteli pieno produkta - namini jogurta. Ir valgydavo ji tiesiog neitiketinais kiekiais
O kaip Tu jį gamini? Gal ir mums išduotum
Nu tikrai ydomu kaip ta jogurta ten deti ir kokiais kiekiais? Ir palikti ten pamirkti ar kaip? Saukstuku????Visai neisivaizduoju ir nesuprantu. O pienlige labai kankina.
Nepykit uz nesupratima...
kazkada ir as nemegau naturaliu jogurtu, ir jo pagrindu visoku rytietisku padazu su zalumynais... Ir ka gi po truputi po truputi priejau prie to, kad dabar valgau tik naturalu jogurta. Isidedu selenu (ne seleneliu), dar kartais koki uogu sauksteli, bet dazniausiai - grynut gryniausia jogurta.
Ir jeigu kelias dienas netenka man jo valgyti, baisiausiai pasigendu. Cia as apie DANONE NATURAL, nes lietuviski nelabai.......ypac naturalus
taigi isduok paslapti kaip tu gamini jogurta ka na mes labai prasom
Pabandžiau aš natūralų Danone jogurtą, aišku vieno valgyti negalėjau
Man labai patinka natūralus lietuviškas jogurtas BIOS (Pieno žvaigždžių), palyginus su Danon natūraliu jis man atrodo turi ryškesnį skonį, man Danon per švelnus kažkoks. Na, bet jei išmokčiau pasidaryt pati natūralų jogurtą namie, tai būtų
GUDRA,
turek sazines ! Laukiam to recepto visos ci aisiziojusios ! Nekankink ! Tark zodeli ! Ar gal dar kas zinot kaip ta jogurta reik gamint ??? Labai noriu greiciau jo !
Įtariama, kad yra pavojingi: E 104, E 122, E 141, E 150, E 151, E 171, E 173, E 180, E 240, E 241, E 471 Naikina vitaminą B12: E 220 Sukelia virškinimo sutrikimus: E 222, E 223, E 224, E 226 Kai kurios medžiagos dar tiriamos, o jau išaiškintos ir nekenksmingos, kurios yra: E 100, E 101, E 160, E 161, E 170, E 174, E 175, E 200, E 201, E 202, E 203, E 236, E 237, E 238, E 260, E 261, E 262, E 263, E 270, E 280, E 281, E 282, E 300, E 301, E 302, E 303, E 304, E 305, E 306, E 307, E 308, E 309, E 322, E 325, E 326, E 327, E 331, E 332, E 333, E 334, E 335, E 336, E 337, E 338, E 339, E 340, E 341, E 400, E 401, E 402, E 403, E 404, E 407, E 409, E 410, E 411, E 413, E 414, E 420, E 421, E 422, E 450, E 461, E 462, E 465, E 466, E 471, E 472, E 473, E 474, E 475, E 480 Gali sukelti vėžinius susirgimus: E 131, E 142, E 210, E 211, E 212, E 213, E 214, E 215, E 217, E 239, E 330 Didina choresterino kiekį: E 320, E 321 Didina kraujo spaudimą: E 250, E 251, E 252 Uždrausta vartoti: E 103, E 105, E 111, E 121, E 125, E 126, E 130, E 152, E 181 Pavojinga vartoti: E 102, E 110, E 120, E 124, E 127 Labai pavojingi: E 123 Sukelia odos susirgimus: E 232, E 233 Vėliau pabandysiu paaiškinti paprastesnius dalykus, kaip nežiūrint į tuos numeriukus suprasti kada E yra visiškai nekenksminga ir reikalinga produkto gamyboje, o kada tai nėra būtina ir tas priedas pvz. tik pailgina produkto vartojimo trukmę ir pan. Maisto priedas, kuris žymimas E raide su numeriu yra įteisintas Europos ekonominės bendrijos, vadinasi buvo atlikti tyrimai, kaip jis reaguoja su tam tikromis maisto produktų grupėmis ir tai anaiptol nereiškia, kad jis yra kenksmingas. Maisto priedai žymimi E yra įtraukti ir į Lietuvos higienos normos vartoti leidžiamų maisto priedų sąrašą. Skaičius prie raidės E reiškia maisto priedo numerį pagal Europos ekonominės bendrijos numeraciją ir LT leidžiami vartoti tie maisto priedai, kaip ir ES
NAMINIS JOGURTAS: 1,2 l nenugriebto pieno 25 ml. natūralaus jogurto be priedų Pieną užvirinti puode ir nukelti nuo ugnies. Pieną ataušinti iki 43 - 45 laipsnių temperatūros. Išmaišykite jogurtą puodelyje su šiltu pienu ir supilkite viską atgal į puodą. Šaltomis dienomis, kad pienas rūgtų normaliai, jogurto prireiks daugiau. Kad jogurto bakterijos imtų daugintis, pienas turėtų keletą val. pastovėti šiltoje vietoje. Todėl uždengtą puodą apvyniokite storu rankšluosčiu ir pastatykite saugioje vietoje. parastai jogurtas sutirštėja per 4 - 8 val. Sutirštėjusį jogurtą atšaldykite, kad bakterijos liautųsi daugintis - kitaip jogurtas per 2 d. visai surūgs. Pagamintas jogurtas tinkamas vartoti 4 - 5 d. jei vėl ruošitės gaminti jogurtą, pasilikite šiek tiek ankstesnio jogurto raugui. Jogurtą galima skaninti įv. tik jums tinkančiais ir patinkančiais priedais. Štai ir viskas. Skanaus ir geros sveikatos jūsų vaikučiams P.S. Receptus nurašiau pažodžiui, taip kad turbūt kiekius galima koreguoti pagal poreikius. Šie receptai paimti iš kažkokio Lt leidžiamo "mamų žurnalo", tik nežinau kurio Anksčiau karpydavau, klijuodavau, kolekcionavau ateičiai http://supermama.com/InvisionBoard/index.p...topic=470&st=20 va cia radau naminio jogurto recepta yra net kaip pasidaryti namine varske
Mamytes, parekomenduokit skanu jogurta, nes niekaip neissirenku
Man skaniausi Jo jogurtai. Arba Mūsų. Arba Bifido.
As perku Danone naturalu, ideda mamos uogieniu (kuriu kitaip nieks nevalgytu)
Liuks
mano dukra labai megsta DANONKI
Aš tik už lietuvišką produkciją
Man is pradziu labai patiko Jo , o dabar persimeciau ant Magijos, o siaip kadangi esu jogurtu maniake
labai skanus persikinis bifido
Bifido dar neragavau, tai tikriausiai dabar tikrai nusipirksiu, tikiuosi kaina nebus kosmine.
Man irgi patinka magija. As perku litrinius pokus, be to, magija liesesnis jogurtas is visu kitu. kazkur apie 60 kkal, tuo tarpu kiti jogurtai nuo 80 iki 120 kkal.
Perku "Magijos", tik nemegstu su karamele. O slyksciausi "Pasakos". Beveik visada perku tik lietuviskus, nors mergaite staiga pamego Danone su uogiene-tik atplesia pakuote ir jau tuscia
Bifido patys skaniausi
O man labai patinka Jo su melionais ir avietem!
Aha, tikrai skanus
O man pats skaniausias jogurtas Rokiškio su žaliąja citrina
O man Gefilus vaikiski
Na man tai skaniausi BIOS-Slyvinis ir BIOS-su bruknem ir grudais..
Siuos galiu neribotais kiekiais kapot..
DAbar pradėjau labai valgyt Magijos mėlynių(kur valgant sūrelį gali laimėti), man labai skanus, o kadangi dar ir sūrelius pastoviai MAgijos valgau, tai beveik visus jogurtus nemokamai pasiemu
Dar labai patinka Bifido žemuoginis. Ir rokiškio su mėlynėm ir juod.serbentais nieko, na gal dėl to kad ten 0 proc. riebumas. O nepatiko labai rokiškio su vanile ir žaliosiom citrinom
Radau zurnale recepta kaip pasidaryti jogurta,
gal kam pravers.: Reikia: 1.2 L pieno 25 ml naturalaus jogurto be priedu Puode uzvirinti piena ir nukelti nuo ugnies. Palaukti kol ataus iki 43-45 laipsniu-tokia temperatura idealiausia jogurto bakterijoms.Ismaisykite jogurta puodelyje silto pieno ir supilkite i puoda. Saltoms dienomis, kad puodas normaliai ruktu, jogurto prireiks daugiau. Kad jogurto bakterijos imtu daugintis, pienas turetu keleta valandu pastoveti siltoje vietoje. Todel puoda apvyniokite siltu rankscluosciu. Paprastai jogurtas sutirsteja per 4-8 valandas. Tuomet ji atsaldyti, kitaip jogurtas perrugs. Pagaminta jogurta suvalgyti per 4-5 dienas. Jei veliau galvojate gaminti tai galima siek tiek pasilikti raugui. Jogurta galima skaninti ivairiais vaisiais. Kas pabandys butinai parasykit kaip gavos
Man taip pat Ir dar labai skanu į jogurtą ipjaustyti bananų, vynuogių ar kitokių vaisių mhhh
Aga! As tokia vaisiu misraine labai megstu vasara vakarienei valgyti! Nes kai apsivalgau sazine negrauzia!
o mes labai mėgstam vanilę, tai šitas mums tikrai patiko.
vakar nusipirkau šito jogurto, kad įsitikinčiau arba ne jo skanumu Labai labai gardus Teigiamos savybės: neužsaldintas, su rūgštele, gaivus, turi vanilinį skonį - panašų į eklerų įdarą - tik šitas neriebus
Kiek zmoniu- tiek ir nuomoniu. As , kai renkuosi jogurta, ypac vaikui, tai kreipiu demesi , kad jame butu kuo daugiau naudingu medziagu, pvz. bifidobakteriju, kalcio ir t.t, ir kad nebutu konservantu
man skaniausias latviu gamybos jogurtas "baltas", labai skanus, tik pastaruoju metu parduotuvese nematau
Aš irgi esu jogurtų maniakė
As jau kuri laika apsistojau su Smilgele, kur su kiviais ir bananais
as tai net nezinau, nelabai i tuos jogurtus, va jei pati pasidarau tai saunu, nes i tuos EEEEEE pasiziurejus, nenoriu Na nebandziau as su tom jogurto bakretijom, bet pazystama daro ir labai skanus jogurteliai gaunas Sakiau man reik su tom bakretijom pabandyt, bet nematau as jus pardoje..kazkokia zabala
"Mano jogurtas" tai yra AB "Rokishkio suris" gaminamas jogurtas &Joy su dziovintu slyvu dzemu.
O as noreciau pagirti "Piemenelio" jogurta, kurio cia nei viena nepaminejot. Jo yra ivairiu rusiu (man skaniausias su persikais ir misko uogomis), ir vaisiu gabaliuku visai normaliai ideta, nereikia su mikroskopu ieskoti.
QUOTE(eglek @ 2004 05 31, 16:22) Radau zurnale recepta kaip pasidaryti jogurta, gal kam pravers.: Reikia: 1.2 L pieno 25 ml naturalaus jogurto be priedu Puode uzvirinti piena ir nukelti nuo ugnies. Palaukti kol ataus iki 43-45 laipsniu-tokia temperatura idealiausia jogurto bakterijoms.Ismaisykite jogurta puodelyje silto pieno ir supilkite i puoda. Saltoms dienomis, kad puodas normaliai ruktu, jogurto prireiks daugiau. Kad jogurto bakterijos imtu daugintis, pienas turetu keleta valandu pastoveti siltoje vietoje. Todel puoda apvyniokite siltu rankscluosciu. Paprastai jogurtas sutirsteja per 4-8 valandas. Tuomet ji atsaldyti, kitaip jogurtas perrugs. Pagaminta jogurta suvalgyti per 4-5 dienas. Jei veliau galvojate gaminti tai galima siek tiek pasilikti raugui. Jogurta galima skaninti ivairiais vaisiais. Kas pabandys butinai parasykit kaip gavos As esu dariusi naturalu jogurta namuose. Tik pieno neuzvirinu - beveik iki virimo temp. pasiekia ir nukeliu
Man tai labai patinka jogurtas su zaliaja citrina ir vanile ir Danone Fantasia
Karamelinis jogurtas VITA, 2.5%
|