Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Raktažolė
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4
Giselle
sveikos,

gal kas auginate raktazole? pas mane ji elgiasi keistai, ziedu daug, taciau lapai raukslejasi, tarsi dziusta...taciau dregmes netruksta...toks vaizdas, kad gele atiduoda visas jegas zydejimui ir tuoj mirs!
elos
QUOTE(tinaa @ 2006 01 25, 17:32)
sveikos,

gal kas auginate raktazole? pas mane ji elgiasi keistai, ziedu daug, taciau lapai raukslejasi, tarsi dziusta...taciau dregmes netruksta...toks vaizdas, kad gele atiduoda visas jegas zydejimui ir tuoj mirs!
*

čia iš tų, kurias dabar parduoda parduotuvėse? kiek man teko jų pirkti (nu kokias 6), ilgiau nei mėn, išsilaikė tik viena, visos kažkaip sėkmingai nupūna ar pan. Esu bandžiusi ir laistyti ir nelaistyti, bet matyt jos išaugintos ir pražydintos per prievartą šiltamiuose nebesugeba adaptuotis kambaryje.
Vienintelė kuri išgyveno, tai pasodinau į balkoną, ji ten vargo, vargo, žiūrėsim ar po šitų šalčių peržiemojus iš jos dar kas nors bus.

Atsimenu, kad geltonos gan skaniai kvepia smile.gif
melsva
nemažai apie jas rašo čia
man atrodo kad pas tave bus paprastosios raktažolės hibridai
ir dar kažkur rusiškuose puslapiuose apie jas mačiau g.gif
jeigu pamatysiu dar sykį - imesiu linką bigsmile.gif
xaja
sveiki,

nusipirkau raktazole pries 3 savaites ir pasistaciau ant darbo stalo. parduotuveje buvo tokia grazi, pirma savaite dziugino aki. pirmadieni ateinu i darba ziuriu lapeliai visi nulinke. palaisciau kaip ir atsigavo. dabar nebepadeda nei laisytmas nei nelaistymas, ziedynas grazus, ziedai nauji skleidizsi, o patys geles lapai nuleipe ir net nezada atsigauti.
ar cia jau viskas? verysad.gif nebepavyks atgaivinti augaleli? ar dar galima kazka padaryti?
Liolialio
As turejau nusipirkus raktazole pries pora metu. Laikiau vidury kambario ant salo, laisciau saikingai, niekada ji pas mane nemirko, bet ir per daug neperdziuvo. Kai perzydejus pradeju vysti ir lapai, as juos nukarpiau, bet rozete ir toliau po truputi laisciau. Pavasary pasodinau sode, tai vasara visa isbujojo. Kita paasary vel isaugo, po ziemos nenusalo, norsraso, kad jos baisiai lepios ir reiktu pridengt, be to ir taip pacios po keliu metu nunyksta. Ziuresim kaip bus po sios ziemos g.gif
laiminga_mamyte
QUOTE(Liolialio @ 2006 01 26, 10:55)
As turejau nusipirkus raktazole pries pora metu. Laikiau vidury kambario ant salo, laisciau saikingai, niekada ji pas mane nemirko, bet ir per daug neperdziuvo. Kai perzydejus pradeju vysti ir lapai, as juos nukarpiau, bet rozete ir toliau po truputi laisciau. Pavasary pasodinau sode, tai vasara visa isbujojo. Kita paasary vel isaugo, po ziemos nenusalo, norsraso, kad jos baisiai lepios ir reiktu pridengt, be to ir taip pacios po keliu metu nunyksta. Ziuresim kaip bus po sios ziemos g.gif
*

Taip,reikia išlaukti kol ateis tinkamas metas sodinti lauke ir paskui jas persodinus į saulėta vietą jos sėkmingai sulapoja ir atsigauna,žydi ir sekančiais metais.
Giselle
maniske numire sad.gif daugiau nepirksiu JOKIU RAKTAZOLIU!
laiminga_mamyte
QUOTE(tinaa @ 2006 02 17, 09:46)
maniske numire sad.gif daugiau nepirksiu JOKIU RAKTAZOLIU!
*

Na,pavasarį gali nusipirkti,jei tik paskui turėsi kur persodint į lauką,tada tikrai nenumirs tau ji mirksiukas.gif
Vėtružė
VAKAR NUSIPIRKAU RAKTAŽOLIŲ
medijoje išpardavimas buvo, po 39 ct.
Visada galvojau, kad jos vienmetės... bet moteris , kuri man jas pasiūlė,( aš ten sukinėjaus prie gėlių) pasakė, kad ji buvo pirkus, pas ją nužydėjo, porą mėn pastovėjo ir vėl žiedus krauna. kadangi kapeikas kainavo, tai paėmiau. žiūrėsiu kas bus. Sakė reik kad neperdžiūtų.
laiminga_mamyte
Taip,reik kad neperdžiūtų,o kai nužydės,išnešk kurnors vėsiai pastatyk,o atėjus pavasariui į lauką reik persodint.Kitaip jos tikrai ilgai neišsilaikys.Nebent prabuvus vėsiai vėl sukrautų žiedus.
*Varlė*
Pas mane raktažolė antri metai auga. Ir jau žiedą krauna. Pirmadienį nukarpiau pradėjusius džiūti lapus, tai kiti atsigavo. Lauksim žiedų.

Jei Medijoje tokios pigios, reiks nuvaryti nusipirkti. Jau tokios jos man gražios. ax.gif
Vėtružė
QUOTE(pupa @ 2006 02 22, 13:08)
Pas mane raktažolė antri metai auga. Ir jau žiedą krauna. Pirmadienį nukarpiau pradėjusius džiūti lapus, tai kiti atsigavo. Lauksim žiedų.

Jei Medijoje tokios pigios, reiks nuvaryti nusipirkti. Jau tokios jos man gražios. ax.gif
*

Čia Kaune, buvo išpardavimas, bet greit iššlavė...

O tu ją persodinai? ar kaip? kai nužydėjo.
Aina
pries pusantro menesio nusipirkau raktazoles:

user posted image

zydejo gan ilgai, geltona vis dar zydi, o tos nuzydejusios augina lapus thumbup.gif . lieju tik kai pradeda svirti lapai ax.gif
giekab
as ir turiu raktazole. pirkau Stoties turguj - padovanojau mamai gimimo dienos proga sausio 20d. Pora savaiciu pazydejo, poto pradejo svirti lapai, kai kurie sudziuvo, tai tuos nuskynem. Na o kiti tai tokie nusvire- nors zeme dregna. pas mus kambariuose temperatura apie 20 buna ir nera galimybes ja isnest kur nors vesiau doh.gif dabar labai bijau, kad nezutu musu ta gelyte. patarkit kaip ja dabar priziureti. gal reik nukirpt tuos didziausius nusvirusius lapus - tada bent mazi lapukai atsigaus? ax.gif
staselė
Daržely gražiai atrodo raktažolės.
crocus
Taip raktažolės labai gražios gėlytės. Auginu baltas-jos nereiklios, nuostabiai žydi, net dabar pasipuošusios keliais žiedukais. O pavasarį net balta nuo žiedų
user posted image

Turėjau ir įvairių spalvų iš florexlito sėklų pasiauginus. Taip pat gražiai augo maždaug dvejus metus, paskui išnyko. Skaičiau kad jos neilgaamžės. Vadinosi ar tai aukštosios, ar japoniškos...
staselė
QUOTE(crocus @ 2008 02 13, 11:26)
Taip raktažolės labai gražios gėlytės. Auginu baltas-jos nereiklios, nuostabiai žydi, net dabar pasipuošusios keliais žiedukais. O pavasarį net balta nuo žiedų
user posted image

Turėjau ir įvairių spalvų iš florexlito sėklų pasiauginus. Taip pat gražiai augo maždaug dvejus metus, paskui išnyko. Skaičiau kad jos neilgaamžės. Vadinosi ar tai aukštosios, ar japoniškos...
*

Kartais raktažolės iššąla ( kai pašąla ir sniego nėra), bet pastebėjau, kad maždaug kas antri metai reikia išskaidyti jų kerelius, kai kereliai perdaug dideli, tai , kaip suprantu, nebe labai gerai jos ir beauga.
staselė
Įdomu, o kaip pasidauginti tas kambarines raktažoles? g.gif
giekab
ir vel mano raktazoles lapai pradejo gelsti, o ziedai svieseti doh.gif gal patarsit kaip jai padeti 4u.gif
staselė
QUOTE(giekab @ 2008 04 11, 14:17)
ir vel mano raktazoles lapai pradejo gelsti, o ziedai svieseti  doh.gif gal patarsit kaip jai padeti  4u.gif
*

Tai gal ar per daug arba per mažai drėgmės. O gal tiesioginė saulė šviečia? g.gif
Ingerele
o gal kas turit lauke atleikamu geltonu baltu ir kitokiu raktazoliu?mielai priglausciau. Veiksmas Vilniuje 4u.gif
Bagira 2
Siuliau ax.gif praleidot pro akis, galiu pafundyt paprastu nuotrauka anksciau buvo ideta, ir dar yra soduode apleistas sklypas tai patvory pilna ruzavu, galima prisikast biggrin.gif
Ingerele
[quote=Bagira 2,2008 04 17, 13:53]
Siuliau ax.gif praleidot pro akis, galiu pafundyt paprastu nuotrauka anksciau buvo ideta, ir dar yra soduode apleistas sklypas tai patvory pilna ruzavu, galima prisikast biggrin.gif
*

[/quot
blush2.gif noriu. labai noriu
giekab
QUOTE(staselė @ 2008 04 11, 20:23)
Tai gal ar per daug arba per mažai drėgmės. O gal tiesioginė saulė šviečia? g.gif
*

padejau toliau nuo palanges, lyg bukle ir pagerejo ziedeliai ryskesni, bet kai kurie lapai vis vien siek tiek gagelsta ir sudziusta doh.gif:
giekab
Idedu nuotrauką - kaip tie lapai atrodo: 4u.gif
user posted image
user posted image Nuotraukos pasididina mirksiukas.gif
staselė
giekab, pasižiūrėk į apatinę lapų pusę, o gal kokie vabalėliai apipuolė? g.gif
kipshe
Pas mane darzelyje auga aukstosios raktazoles, geltonu ziedu, dabar jau gal 4m. jei ne daugiau toje pacioje vietoje, tik kai nuzydi isskirstau mazesniais krumeliais kad galetu kerotis, grazu kai ju nemazas plotas vienoje vietoje prazysta wub.gif
giekab
QUOTE(staselė @ 2008 04 19, 19:06)
giekab, pasižiūrėk į apatinę lapų pusę, o gal kokie vabalėliai apipuolė? g.gif
*

vabalėlių jokių nėra verysad.gif Išnešiau į koridoriuką, gal šiluma mano kambary jai nepatinka (16-18laipsnių) g.gif
zuzla
iškeliu temą į viršų ax.gif

nusipirkau po 2lt senukuose, nagalėjau atsispirti geltonosios kvapui, o antrą prigriebiau už grožį

user posted image

user posted image

bandysiu ir aš augint g.gif nužydės - persodinsiu, o ten jau greit pavasaris, eis į balkoną, gal išgyvens gražuolės g.gif
Aduka
QUOTE(zuzla @ 2008 12 12, 21:52)

nusipirkau po 2lt senukuose, nagalėjau atsispirti geltonosios kvapui, o antrą prigriebiau už grožį

Labai gražios, o jau spalvos tokios gaivios wub.gif
zuzla
QUOTE(Aduka @ 2008 12 12, 22:30)
Labai gražios, o jau spalvos tokios gaivios wub.gif
*

ačiū 4u.gif norėjos pagyvinti vieną žaliakampį pas save, labai tiko rolleyes.gif
giekab
QUOTE(zuzla @ 2008 12 12, 22:52)

bandysiu ir aš augint g.gif nužydės - persodinsiu, o ten jau greit pavasaris, eis į balkoną, gal išgyvens gražuolės g.gif
*

Pas jus Senukuose tokios pigios? blink.gif Kaune Senukuose nebuvau, bet Maximoj ,parduotuvelej prie 2 ligonines, Vilijampoles turgaus geliu skyreliuse raktazoles po 6-14 Lt kainuoja. Man irgi jos patinka.
Pacios pirmosios neissaugojau, taciau dabar auginu kita (jos foto 25 zinutej), kai kambary baige zydet, vasarai buvau lauke pasodinus, tai pradejo zydet dar didesniais ziedais nei kad zydejo wub.gif Pries ziema vel isodinau i vazoneli, ir parsinesiau i namus, kad nesusaltu. Pries pora savaiciu kazkodel buvo isblyske ziedai, bet dabar jau vel spalva taisosi - ne tokie blyskus darosi cool.gif ir gausiai gausiai zydi. thumbup.gif
zuzla
QUOTE(giekab @ 2008 12 14, 11:54)
Pas jus Senukuose tokios pigios?  blink.gif Kaune Senukuose nebuvau, bet Maximoj ,parduotuvelej prie 2 ligonines, Vilijampoles turgaus geliu skyreliuse raktazoles po 6-14 Lt kainuoja. Man irgi jos patinka.
Pacios pirmosios neissaugojau, taciau dabar auginu kita (jos foto 25 zinutej), kai kambary baige zydet, vasarai buvau lauke pasodinus, tai pradejo zydet dar didesniais ziedais nei kad zydejo  wub.gif Pries ziema vel isodinau i vazoneli, ir parsinesiau i namus, kad nesusaltu. Pries pora savaiciu kazkodel buvo isblyske ziedai, bet dabar jau vel spalva taisosi - ne tokie blyskus darosi  cool.gif ir gausiai gausiai zydi.  thumbup.gif
*

labai šaunu, kad taip gerai žydi 4u.gif

pas mus banginio senukuose buvo akcija - nuo 3.99 iki 1.99, galvoju toks papigiai grožis - reik imt ax.gif
giekab
QUOTE(zuzla @ 2008 12 14, 13:03)
labai šaunu, kad taip gerai žydi 4u.gif

pas mus banginio senukuose buvo akcija - nuo 3.99 iki 1.99, galvoju toks papigiai grožis - reik imt ax.gif
*

Labai grazios pas jus wub.gif ir tik uz 2Lt - bigsmile.gif
gal ir Kaune kas matet tokia akcija, visai ne pro sali butu nusipirkti blush2.gif
staselė
Įdomu, o jei į vazoną pasodintume tas raktažoles, kur lauke auga, ar tos kambary augtų.
giekab
Radau pas viena moteriske pirkt raktazoliu pigiau - po 3Lt, jau 4 isigijau, ir dar vaziuosiu jei dar neispardave thumbup.gif
syri
Ir aš reguliariai nusiperku raktažolę kai tik akcija kokia. Viena tai kaip pablūdusi žydėjo ir žydėjo, jau pastoviai ateinantnys prieteliai sakė, ar čia nebus tik dirbtinė, kad taip vis žydi smile.gif Tai kai ji atidirbo savo tuos 2 litus su kapeikom, išskyriau į 3 kerelius ir palikau ramybėj, tegul ilsisi. O jei vėl duos žiedų - šaunu, o gal sulauks ramiai pavasario ir į kiemą pasodinsiu biggrin.gif

Gražios, nelepios ir nebrangios gėlytės thumbup.gif

p.s. dabar "ant ciklamenų sėdau" - Ermitaže po 3 lt vietoj 15 (ir dar daug pumpurų), kitoj pard. tokie mini ciklameniukai wub.gif

pasigrožėkite (spalvos realiai sodresnės) ax.gif http://public.fotki.com/syri/augalai/

rokoko
QUOTE(zuzla @ 2008 12 12, 21:52)

user posted image

user posted image

*

tokias pacias ar labai panasias perkeliau i lauka augti, tai geltonoji kelis metus jau dziugina wub.gif ,ir vargo nemato,
o rozine isblysko, susmulkejo - teko ismest..
zuzla
QUOTE(rokoko @ 2009 01 13, 23:04)
tokias pacias ar labai panasias perkeliau i lauka augti, tai geltonoji kelis metus jau dziugina wub.gif ,ir vargo nemato,
*

ai maniškės numiriojo, išmečiau..
giekab
QUOTE(syri @ 2009 01 13, 18:55)
Ir aš reguliariai nusiperku raktažolę kai tik akcija kokia. Viena tai kaip pablūdusi žydėjo ir žydėjo, jau pastoviai ateinantnys prieteliai  sakė, ar čia nebus tik dirbtinė, kad taip vis žydi  smile.gif  Tai kai ji atidirbo savo tuos 2 litus su kapeikom, išskyriau į 3 kerelius ir palikau ramybėj, tegul ilsisi. O jei vėl duos žiedų - šaunu, o gal sulauks ramiai pavasario ir į kiemą pasodinsiu  biggrin.gif

Gražios, nelepios ir nebrangios gėlytės  thumbup.gif

p.s. dabar "ant ciklamenų sėdau" - Ermitaže po 3 lt vietoj 15 (ir dar daug pumpurų), kitoj pard. tokie mini ciklameniukai  wub.gif

pasigrožėkite (spalvos realiai sodresnės)  ax.gif  http://public.fotki.com/syri/augalai/
*

Aš ir kai pirkau raktažolės, susigundžiau ciklameną nusipirkti bigsmile.gif už 3Lt pirkau. Po to dar Senukuose du nukainotus po 80ct ir 60ct paėmiau. Tas už 60 ct buvo su vos keliais žaliais lapais, kiti visi geltoni verysad.gif Bandysiu atgaivint. ax.gif Trečiasis nukainotas buvo jau visiškai sudžiūvęs verysad.gif
O 4 raktažolių pirktų paskutinį kartą per šią savaitę visi žiedai nuvyto ir lapai leipsta. doh.gif Turbut per karšta joms pas mane, reiktų purkštuvą nusipirkt jų lapams apipurkšt kad atsigautų, bet laiko nebuvo kada nueit blush2.gif

QUOTE(rokoko @ 2009 01 14, 00:04)
*

Aš pabijojau per žiemą tokią palikt, tai parsinešiau žiemai į kambarį ax.gif bijau kad per žiemą neiššaltų blush2.gif
sapniukass
buvau ir as pirktines dvi raktazoles lauke pasodinus g.gif pavasary dar zydejo, o paskui neisgyveno ziemos doh.gif doh.gif tikriausiai reikejo ziemai siltai uzkloti bigsmile.gif bigsmile.gif
jolitabe
ir as prisipirkau raktazoliu. ziuriu ta pati beda kankina, greitai lapelius nuo karscio leidzia. bet papurskus greit atsigauna. nuostabios gelytes ir kambari atgyvina.
syri

Šiandien šluostinėju palangę - žiūriu ta, kur išskirsčiau į tris kerelius, vėl pradėjo krauti žiedus, pagal spalvą tik pamačiau, nes taip greit nesitikėjau pakartotinio žydėjimo didis.gif Ir iš kur tiek sveikatos gėlelei doh.gif
marimacho
sveikos meginos, as irgi vakar nusipirkau raktazole, negalejau atsispirt tokiai ryskiai graziai melynai spalvai wub.gif
tik nieko nezinau apie ta gelyte verysad.gif kaip ja augint, priziuret, kiek laistyt ir t.t.
ir is vis, ar jinai daugiamete, jei taip ka daryti su ja kai nuzydes? g.gif ar jinai tik nuzydes ir viskas g.gif
siaip dar matau nauju pumpureliu wub.gif
Kiaune666
Sveiki visi raktazoliu gelyciu gerbejos.Is tiesu labai grazios gelytes.Tai noereciau patarimo apie jas.Vakar nusipirkau gelytes,bet paskaicius si foruma suabejojau.Nebezinau ka daryti ar palaikyti namuose ar sodinti lauke darzelyje.Noriu paklausti ar jos pavasari sodinamos ir ar galima sodinti tiesiai is vazoneliu i darzeli.Geliu parduotuveje jos tai buvo laikomos lauke arba susodontos i krepselius.Maciau pas kaimynus jau darzelyje susodintos,gal ir man pasodinti.Nes pas mus kaip ir pavasaris cia narcizai zydi,tai gal ir mano gelytem nieko neatsitiktu.Bijau kad nenumirtu ,gaila butu.Tai ka patartumete.Aciu,lauksiu kokiu nors patarimu. g.gif
Streamy
QUOTE(Kiaune666 @ 2009 03 08, 16:53)
Sveiki visi raktazoliu gelyciu gerbejos.Is tiesu labai grazios gelytes.Tai noereciau patarimo apie jas.Vakar nusipirkau gelytes,bet paskaicius si foruma suabejojau.Nebezinau ka daryti ar palaikyti namuose ar sodinti lauke darzelyje.Noriu paklausti ar jos pavasari sodinamos ir ar galima sodinti tiesiai is vazoneliu i darzeli.Geliu parduotuveje jos tai buvo laikomos lauke arba susodontos i krepselius.Maciau pas kaimynus jau darzelyje susodintos,gal ir man pasodinti.Nes pas mus kaip ir pavasaris cia narcizai zydi,tai gal ir mano gelytem nieko neatsitiktu.Bijau kad nenumirtu ,gaila butu.Tai ka patartumete.Aciu,lauksiu kokiu nors patarimu. g.gif
*

Kiek supratau gyvni ne Lietuvoje o kurnors Anglijoje. PAs juos jau viskas zydi. Manau jei nera minusu nakti drasiai bandyk jas sodinti lauke. Tik ka nebutu temperaturu skirtumu soko, jas pabandyk uzgrudinti. Isnesk dienai i lauka, nakciau i namus, pazaisi kelias dienas taip jos pripras ir tada drasiai sodink.
marimacho
pasirodau savo grazuole wub.gif

user posted image
mamaEgle
Mano raktažolės.Dabar jau didesnės, čia jos prieš mėnesį kokį tokios buvo
user posted image
zuzla
QUOTE(marimacho @ 2009 03 10, 15:41)
pasirodau savo grazuole  wub.gif
*

tikra gražuolė wub.gif

QUOTE(mamaEgle @ 2009 03 19, 14:25)
Mano raktažolės.Dabar jau didesnės, čia jos prieš mėnesį kokį tokios buvo
*

wub.gif ar čia toks grožis lietuvoj gyvena ar kur šiltesniuose kraštuose?
mamaEgle
QUOTE(zuzla @ 2009 03 19, 15:11)
tikra gražuolė wub.gif
wub.gif ar čia toks grožis lietuvoj gyvena ar kur šiltesniuose kraštuose?
*

ne Lietuvoje, kiek šiltesniuose kraštuose. Airijoje, pas mus jau pavasaris tikras thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.