Ar neteko jums vienisos mamytes susidurti su neigiamu gydymo ir kitu istaigu poziuriu i jus?
Papasakosiu jums savo vasaros istorija, kuri labai mane iskaudino.
Mano sunus apsidegino i saslykine abieju rankyciu delniukus. Nuvaziavom i nudegimo/nusalimu ar kazkaip panasiai vadinama vaiku skyriu. Mano mazius rekia, visas melynas ir pan. Gydytoja pamaciusi gimimo liudijime, kad vietoj tevo yra padetas bruksnys sesutei sako: - Va, pasigavo vaika ir nezino ka su juo daryti. Vietoj to, kad namie su vaiku sedeti, laksto visur, o dabar mums reikia gydyti jos vaika. O sesute prie manes jai atsako: - Tu paziurek i ja, ko cia tiketis, kai vaikai gimdo vaikus. Kam jai vaikas, jeigu jo neziuri. Jos sita dialoga tese gana ilgai ir net nesiteike apziureti maniskio rankyte, i kurias jis ziuredamas dar labiau klyke...
Man pasirode keista, kad mane vaiku pavadino, nes man tuo metu buvo jau 26 metai, o be to, koks skirtumas kiek man metu ir istekejusi as ar ne, juk tiek istekejusiu, tiek netekejusiu vaikai vienodi ir jautrus SKAUSMUI!
Viktute
2006 01 29, 22:50
tokia tema apie visuomenes poziuri i vienisas mamas jau buvo pas mus, bet ja uzdare del labai audringu diskusiju, nors, kaip matosi, tema tikrai aktuali. pasiskaityti sia tema gali cia
voveriukas36
2006 01 30, 22:11
Mamulia, nafiga moj pismo udalil? Kur žodžio ir spaudos laisvė? Diktatūra kvepia, ane??
mamulia
2006 01 30, 23:25
QUOTE(voveriukas36 @ 2006 01 30, 22:11) Mamulia, nafiga moj pismo udalil? Kur žodžio ir spaudos laisvė? Diktatūra kvepia, ane??  Šis skyrelis skirtas vienišoms mamoms - dalintis patirtimi, liūdesiu ir džiaugsmais. Kai čia apsilanko su situacija nesusiję žmonės ir išsako savo aštrią poziciją, mamos lieka įskaudintos. To aš netoleruoju. Žodžio ir spaudos laisvė čia ne prie ko  Diktatūra taip pat.
--------
2006 01 31, 13:51
QUOTE(lotta @ 2006 01 25, 20:14) Ar neteko jums vienisos mamytes susidurti su neigiamu gydymo ir kitu istaigu poziuriu i jus? Papasakosiu jums savo vasaros istorija, kuri labai mane iskaudino. Mano sunus apsidegino i saslykine abieju rankyciu delniukus. Nuvaziavom i nudegimo/nusalimu ar kazkaip panasiai vadinama vaiku skyriu. Mano mazius rekia, visas melynas ir pan. Gydytoja pamaciusi gimimo liudijime, kad vietoj tevo yra padetas bruksnys sesutei sako: - Va, pasigavo vaika ir nezino ka su juo daryti. Vietoj to, kad namie su vaiku sedeti, laksto visur, o dabar mums reikia gydyti jos vaika. O sesute prie manes jai atsako: - Tu paziurek i ja, ko cia tiketis, kai vaikai gimdo vaikus. Kam jai vaikas, jeigu jo neziuri. Jos sita dialoga tese gana ilgai ir net nesiteike apziureti maniskio rankyte, i kurias jis ziuredamas dar labiau klyke... Man pasirode keista, kad mane vaiku pavadino, nes man tuo metu buvo jau 26 metai, o be to, koks skirtumas kiek man metu ir istekejusi as ar ne, juk tiek istekejusiu, tiek netekejusiu vaikai vienodi ir jautrus SKAUSMUI! Siaubas Kaip baisu! Aš nė nežinau ką būčiau tokioje situacijoje toms "moterytėms" pasakius, bet tikrai nebūčiau tylėjusi. Aš taip pat esu vieniša mamytė ir vaiko gimimo liudijime nėra įrašytas tėvas, bet, pfu pfu pfu, dar niekur taip nukentėjus nebuvau Gal tiesiog "nepataikau" ant išgamų, kurie toliau savo nosies neįžiūri. Per nėštumą ir po gimdymo, gulėdama ligoninėj, negirdėjau nė vieno pikto žodelio, nors esu -aitė. Poto su dukryte gulėjom ligoninėj dėl rota viruso, tai niekas nekomentavo mūsų padėties ir, beje, labai rūpinosi vaiku. Dabar eina vaikas į darželį, mokam pusę kainos ir, nei auklėtojos, nei auklytės nepiktžodžiauja, o elgiasi su mumis kaip ir su kitais. Mano nuomone, laikai šiek tiek pasikeitė ir dabar jau į vienišas mamytes ne taip kreivai žiūrima....Na, nebent atsiranda debilų, kuriems knieti įkasti ir įskaudinti visiškai jiems nepažystamą žmogų. Tokius reikia
QUOTE(mamulia @ 2006 01 31, 00:25) Šis skyrelis skirtas vienišoms mamoms - dalintis patirtimi, liūdesiu ir džiaugsmais. Kai čia apsilanko su situacija nesusiję žmonės ir išsako savo aštrią poziciją, mamos lieka įskaudintos. To aš netoleruoju. Žodžio ir spaudos laisvė čia ne prie ko  Diktatūra taip pat. tai kuriu velniu skelbiate tema" Visuomenes poziuris" jei nepageidaujate visuomenesnuomoniu? Gal verciau tada skelbkitetema, "ka vienisos mamos mano apie kaip su jomis elgiamasi" ir dar prierasa uzdekit griezta, kas gali atsakymus ita tema rasyti be cenzuros patikrinimo. Is dalies uzdarytoji tema primena tema apie aplinkiniu elgesi su nesciomis moterimi.
pavasare
2006 02 01, 23:10
QUOTE(Silvute @ 2006 02 01, 16:55) tai kuriu velniu skelbiate tema" Visuomenes poziuris" jei nepageidaujate visuomenesnuomoniu? Gal verciau tada skelbkitetema, "ka vienisos mamos mano apie kaip su jomis elgiamasi" ir dar prierasa uzdekit griezta, kas gali atsakymus ita tema rasyti be cenzuros patikrinimo. Is dalies uzdarytoji tema primena tema apie aplinkiniu elgesi su nesciomis moterimi. Silvute, nu tu bent kartą nutylėtum, ką?
Viktute
2006 02 01, 23:53
QUOTE(Silvute @ 2006 02 01, 16:55) tai kuriu velniu skelbiate tema" Visuomenes poziuris" jei nepageidaujate visuomenesnuomoniu? Gal verciau tada skelbkitetema, "ka vienisos mamos mano apie kaip su jomis elgiamasi" ir dar prierasa uzdekit griezta, kas gali atsakymus ita tema rasyti be cenzuros patikrinimo. Is dalies uzdarytoji tema primena tema apie aplinkiniu elgesi su nesciomis moterimi. temoje apie visuomenes poziuri i vienisas mamas, tamsta, vienisos mamos pasakoja apie atvejus kai su jomis ir/ar ju vaikais buvo nederamai elgemasi arba buvo kitaip izeistos(-i), pasakojami ir visiskai priesingi atvejai kai buvo elgiamasi labai gerai ir pagarbiai. si tema nera skirta visuomenes nuomones isklausymui is kitu visuomenes atstovu kaip jus tamsta ar voverius36, ar dar kas kitas, kuris nera vinisa mama. atkreipkite dar karta, PRASAU, savo demesi i pirmus sios temos zodzius: "Ar neteko JUMS VIENISOS MAMYTES susidurti su neigiamu gydymo ir kitu istaigu poziuriu i jus?" na ar dabar akytese ir galvelese prasvesejo?
voveriukas36
2006 02 02, 01:02
QUOTE(Viktute @ 2006 02 01, 23:53) Si tema nera skirta visuomenes nuomones isklausymui is kitu visuomenes atstovu kaip jus tamsta ar voverius36 OK, bet kodėl tuomet vertinama? Konstatuokim faktus: tas ir tas, toj ir toj vietoj, tokiu ir tokiu būdu.... tra lia lia. Bet kodėl tuomet puolat vertinti pasisakančius KITAIP? Tipo būčiau nu taip pasakiusi, būčiau trenkusi ir akis išdraskiusi (kaip buvo praėjusiam forume)? Jeigu kai kas iš čia esančių gali prognozuoti neigiamą visuomenės dalies (nors ir menkos dalies) reakciją, tai reikia priimti kaip faktą. Juk ne visi sugeba priimti tolerantiškai XX a. pabaigos - XXI a. požiūrį. O jeigu moderatorė (ar kuris nors kitas forumo dalyvis) užrašo jog KITOKS požiūris nepageidaujamas, tai labai daug ką pasako apie tolerancijos trūkumą ir forumo oligarchijos įsigalėjimą. Galima vertinti netgi neįgalius ir numirusius (dabar viskas jau galima), nejaugi jūs vienišių grupę priskiriate prie pačių nelaimingųjų kastos? Negi jau pačios nesugebat apsiginti, kad tenka moderatorei trinti postus? P.s. be reikalo mano vardą paminėjai, negalėjau nereaguoti
QUOTE(Viktute @ 2006 02 02, 00:53) atkreipkite dar karta, PRASAU, savo demesi i pirmus sios temos zodzius: "Ar neteko JUMS VIENISOS MAMYTES susidurti su neigiamu gydymo ir kitu istaigu poziuriu i jus?" na ar dabar akytese ir galvelese prasvesejo? tai ir sakau, pavadinima pasikeiskit, nes dabar jisai visai neatitinka temos, nes visuomene ne tik jus sudarot.
QUOTE(Silvute @ 2006 02 01, 16:55) tai kuriu velniu skelbiate tema" Visuomenes poziuris" jei nepageidaujate visuomenesnuomoniu? QUOTE(voveriukas36 @ 2006 02 02, 01:02) OK, bet kodėl tuomet vertinama? Konstatuokim faktus: tas ir tas, toj ir toj vietoj, tokiu ir tokiu būdu.... tra lia lia. Bet kodėl tuomet puolat vertinti pasisakančius KITAIP? Tipo būčiau nu taip pasakiusi, būčiau trenkusi ir akis išdraskiusi (kaip buvo praėjusiam forume)? P.s. be reikalo mano vardą paminėjai, negalėjau nereaguoti  Ar jums dar SM mazai temu, kur JUSU nuomone isklausoma??
voveriukas36
2006 02 02, 09:59
Nu man labai patinka MAMULIA ir vienišos mamulės. Nežinau kodėl, bet aš joms jaučiu gilią simpatiją  Ale Slivutė šiandien kokia kovinga, matyt bus čia dar pakapojama malkučių  p.s. prašau nenaudoti trumpinimo "SM", nes tai reiškia "sado-mazo"
Viktute
2006 02 02, 10:20
QUOTE(Silvute @ 2006 02 02, 08:51) tai ir sakau, pavadinima pasikeiskit, nes dabar jisai visai neatitinka temos, kas kaip nori taip tema ir uzvardina, nevisada pavyksta keliose zodziuose atskleisti, todel ir skaitoma ne tik antraste, bet ir skaitoma pilnai visa situacija, kuri yra isdestoma toliau
Viktute
2006 02 02, 10:26
QUOTE(voveriukas36 @ 2006 02 02, 01:02) 1. OK, bet kodėl tuomet vertinama? Konstatuokim faktus: tas ir tas, toj ir toj vietoj, tokiu ir tokiu būdu.... tra lia lia. Bet kodėl tuomet puolat vertinti pasisakančius KITAIP? 2. Jeigu kai kas iš čia esančių gali prognozuoti neigiamą visuomenės dalies (nors ir menkos dalies) reakciją, tai reikia priimti kaip faktą. Juk ne visi sugeba priimti tolerantiškai XX a. pabaigos - XXI a. požiūrį. 3. O jeigu moderatorė (ar kuris nors kitas forumo dalyvis) užrašo jog KITOKS požiūris nepageidaujamas, tai labai daug ką pasako apie tolerancijos trūkumą ir forumo oligarchijos įsigalėjimą. 4. Galima vertinti netgi neįgalius ir numirusius (dabar viskas jau galima), nejaugi jūs vienišių grupę priskiriate prie pačių nelaimingųjų kastos? Negi jau pačios nesugebat apsiginti, kad tenka moderatorei trinti postus? 1. o kodel tau taip rupi kas kaip isdesto savo mintis? gal tai nera tavo reikalas? ir kodel reikia konstatuoti datas ir vietas lyg butume tardomos tardytoju? 2. kas kaip nori tas taip ir priima, jei nenori, tai ir nepriima, ir tai yra kiekvieno teise, ne tau reguliuoti kaip mums reaguoti i tam tikrus pasisakymus 3. butent cia mes ir kalbam apie tolerancijos ir netolerancijos atvejus, bet tik tai visuomenes daliai, kuri cia renkasi, t.y. vienisos mamos 4. jei as galeciau trinti, tai patikek - trinciau, bet, deja, tik moderatore turi tokia galia
brangute
2006 02 02, 10:38
Jau kur tik visuomenės nuomonė, ten iš karto ir voverius  . ot visuomenės atstovas Nu bet aš nesuprantu, jeigu vieniša mama, tai iš karto jau reikia pradėti ją įžeidinėti, vadinant tai KITOKIU požiūriu? Kas jūs tokie, teisieji? Ar todėl, kad jums sąlyginai gyvenime pasisekė ne vieniems vaikus augint? O kodėl tas požiūris KITOKS? Juk vieniša ar ne vieniša - tokia pati mama....Gali nesuprast, gali kelt klausimus, gilintis, analizuoti, bet kodėl reikia įžeidinėti? Už vienišumą?
--------
2006 02 02, 12:15
QUOTE(Silvute @ 2006 02 01, 17:55) tai kuriu velniu skelbiate tema" Visuomenes poziuris" jei nepageidaujate visuomenesnuomoniu? Gal verciau tada skelbkitetema, "ka vienisos mamos mano apie kaip su jomis elgiamasi" ir dar prierasa uzdekit griezta, kas gali atsakymus ita tema rasyti be cenzuros patikrinimo. Is dalies uzdarytoji tema primena tema apie aplinkiniu elgesi su nesciomis moterimi. Tema vadinasi "Dar kartą APIE visuomenės požiūrį", o ne "visuomenės požiūris".
Vis apie tą patį... Nė vieno žodžio šitoje temoje neištariau, bet... tyli kiaulė... gilią šaknį knisa... Merginos, nepasmerktumėte manęs už mano vulgarias mintis? Paskutiniu metu (ypač paskaitinėjusi kai kurių personų atsiliepimus) vis pagalvoju, kad visai norėčiau padraugauti su tokių "nevienišų" čia apsireiškiančių sutuoktiniais. Ir perduoti linkėjimų... O gal net ir pastoti... Kreipiuosi į ...(nick'o neminėsiu)  , nieko tokio? Tu neliktum vieniša vis tiek, bet tada jau galėtum vadinti kaip nori, turėtum pilną teisę reikšti 'visuomenės požiūrį', kekšintis, benkartinti, ir netgi būtum teisi Tiesa, reikia paklausti saviškių bičiulių, ar nė vieno žmona supermamoj nerašinėja... Ir dar į temą - apie visuomenės požiūrį... Mano "bičiuliai" turi labai gerą nuomonę apie vienišas mamas. Ir nuolat prašo supažindinti... Mamulia, neištvėriau... Trink, jei manai, kad kažką įžeidžiau.
QUOTE(AusraM @ 2006 02 02, 12:28) Ir dar į temą - apie visuomenės požiūrį... Mano "bičiuliai" turi labai gerą nuomonę apie vienišas mamas. Ir nuolat prašo supažindinti...  mane prasyciau supazindinti  tik ne su vedusiais
Viktute
2006 02 02, 13:13
ooo, va toks posukis sioje diskusijoje man labai patinka
Nakviša
2006 02 02, 13:20
Šiuo momentu turiu du laisvus "berniukus" (30 m. ir 29 m.) Gal kam reikia?
QUOTE(Nakvisha @ 2006 02 02, 13:20) Šiuo momentu turiu du laisvus "berniukus" (30 m. ir 29 m.) Gal kam reikia?  man
ROMA'ntike
2006 02 02, 16:22
QUOTE(voveriukas36 @ 2006 02 02, 01:02) Galima vertinti netgi neįgalius ir numirusius (dabar viskas jau galima), nejaugi jūs vienišių grupę priskiriate prie pačių nelaimingųjų kastos? Negi jau pačios nesugebat apsiginti, kad tenka moderatorei trinti postus? O voveriukas36 ar čia vyras ar čia moteris  o 36 ar čia amžius ar intelekto koficientas  Tavo žiniai mes galim apsiginti ir netgi labai  ,tik nesinori drąskytis ir gadintis nuotaikų dėl tokių kaip tu  ,geriau tą energiją panaudoti vaikų auginime ar dar kur.Jums dar reiktų iš vienišų mamyčių pavyzdį paimti.Jos gal ir pasiguodžia viena kitai,bet tik tam,kad vėl atgautų teigiamą energiją ir pakėlusios galvą eitų į priekį... Nakvisha aš visai nieko prieš susipažinti
QUOTE(Viktute @ 2006 02 02, 11:20) kas kaip nori taip tema ir uzvardina, nevisada pavyksta keliose zodziuose atskleisti, todel ir skaitoma ne tik antraste, bet ir skaitoma pilnai visa situacija, kuri yra isdestoma toliau  tai tada tuo labia reikia keisti, ir remiantis pirmo posto pradzia siulau pavadinti "Valdininku/tarnautoju poziuris i vienisas mamas"
--------
2006 02 02, 17:31
--------
2006 02 02, 18:00
QUOTE(Silvute @ 2006 02 02, 18:25) tai tada tuo labia reikia keisti, ir remiantis pirmo posto pradzia siulau pavadinti "Valdininku/tarnautoju poziuris i vienisas mamas" Dar sykį kartoju, kad tema vadinasi APIE visuomenės požiūrį. Tai reiškia reikia rašyti apie patirtą jausmą, kai vieniša mamytė buvo įžeista arba, atvirkščiai- maloniai priimta mūsų visuomenėje. Čia ne ta tema, kai kas nors prašo jūsų (nevienišų personų) reikšti požiūrį į vienišas mamas.
zingara
2006 02 02, 18:35
QUOTE(Nakvisha @ 2006 02 02, 13:20) Šiuo momentu turiu du laisvus "berniukus" (30 m. ir 29 m.) Gal kam reikia?  Gal visai ir nieko butu  Rimtai apie tai pagalvosiu, nes jau stogas vaziuoja  Ar bent verti grieko?
QUOTE(Datule @ 2006 02 02, 19:00) Dar sykį kartoju, kad tema vadinasi APIE visuomenės požiūrį. Tai reiškia reikia rašyti apie patirtą jausmą, kai vieniša mamytė buvo įžeista arba, atvirkščiai- maloniai priimta mūsų visuomenėje. Čia ne ta tema, kai kas nors prašo jūsų (nevienišų personų) reikšti požiūrį į vienišas mamas. aha, labai malonu rekauti, kai temos pavadinimas pakeistas. Pradinis skambejo kiek kitaip
Viktute
2006 02 02, 23:20
Silvute > temos pavadinimas tavo ziniai pakeistas jau seniai, dar iki to kai tu pradejai reiksti pretenzijas i ji voveriau > o kodel galvoji, kad mes apsiginti pacios negalim? gal susitinkam kur ir tada jau sakyk apie tai kaip mes nemokam?
mamulia
2006 02 02, 23:24
QUOTE(Silvute @ 2006 02 02, 20:13) aha, labai malonu rekauti, kai temos pavadinimas pakeistas. Pradinis skambejo kiek kitaip Esmė nepakeista  Silvute, na neradai draugių šiame skyrelyje, tavo žodžiai įžeidinėja, nuomonė niekam nerūpi, kam taip gaišti laiką? Iš principo ar adrenalino trūksta?0
voveriukas36
2006 02 02, 23:26
QUOTE(Viktute @ 2006 02 02, 23:20) kodel galvoji, kad mes apsiginti pacios negalim?
1. Todėl, kad MAMULEI tenka jus ginti šalinant neįtinkančius postus; P.S. neberašysiu čia, jei kas nori pratęst razborkes - prašau į AŽ
Viktute
2006 02 02, 23:34
"skatertju" nu gal dabar si tema tikrai jau taps ta tema kokia ji ir turetu buti pagal savo pavadinima
mamulia
2006 02 02, 23:42
QUOTE(voveriukas36 @ 2006 02 02, 09:59) Nu man labai patinka MAMULIA ir vienišos mamulės. Nežinau kodėl, bet aš joms jaučiu gilią simpatiją  Melagis. Nu bet vistiek šito netrinsiu  Gražu bent tokius makaroninius komplimentus skyrely turėt
Laumžirgis27
2006 02 03, 08:19
QUOTE(Nakvisha @ 2006 02 02, 14:20) Šiuo momentu turiu du laisvus "berniukus" (30 m. ir 29 m.) Gal kam reikia?  ir man vieną prašom  Man - 27 m., būtų pats tas
bedugne
2006 02 03, 16:15
QUOTE(Nakvisha @ 2006 02 02, 14:20) Šiuo momentu turiu du laisvus "berniukus" (30 m. ir 29 m.) Gal kam reikia?  Aprasymus ju prasom pateikti.Prisitaikysim kuri nors
Nakviša
2006 02 03, 16:59
Vienas - liudinikas, kitas buvo pabroliu. Baisiu jums čia juos pateikti, sudraskysit Nu nieko tokie, būčiau neženota - imčiau.  Ale mano skonis iškrypęs
Dziubadzija
2006 02 03, 17:21
QUOTE(Silvute @ 2006 02 01, 16:55) tai kuriu velniu skelbiate tema" Visuomenes poziuris" jei nepageidaujate visuomenesnuomoniu? Gal verciau tada skelbkitetema, "ka vienisos mamos mano apie kaip su jomis elgiamasi" ir dar prierasa uzdekit griezta, kas gali atsakymus ita tema rasyti be cenzuros patikrinimo. Is dalies uzdarytoji tema primena tema apie aplinkiniu elgesi su nesciomis moterimi. QUOTE(Silvute @ 2006 02 02, 08:51) tai ir sakau, pavadinima pasikeiskit, nes dabar jisai visai neatitinka temos, nes visuomene ne tik jus sudarot. Slėpkis po lapais, Silvute, su savo arogancija  . Va su tokiom kaip tu susidūrus, tai ir būna ypač nemalonu. Atsirado mat nevienišoji  . Su ypač palankiu požiūriu į vienišas
--------
2006 02 03, 18:56
Nenukrypkim nuo temos, merginos Tai va, apie visuomenės požiūrį... Galiu pasakyti, kad jis šiais laikais nėra toks neigiamas, kaip buvo seniau (na, pvz. prieš 10 metų ). Dabar tapo vos ne madinga būti -aitei ir tokių nesusituokusių porų yra daug. Žinau net tokių atvejų, kad vyras su žmona fiktyviai išsiskiria, gyvena toliau sau kartu ir užtai pasiema iš mūsų valstybės viską ką įmanoma pasiimti Aišku, yra dar užsilikę (ar velniai žino iš kur atsiradę) priešiškai nusiteikusių prieš -aites, bet geriau tokius žmones tiesiog ignoruoti ir nesižeminti iki jų lygio Aš, pvz, niekada nesijaučiau "kažkokia kitokia", nors ir gimdžiau ir auginau vaiką viena. Stengiaus viską daryti teisingai, su didele atsakomybe ir todėl šiandien jau nesu viena Turiu patį nuostabiausią vyrą pasaulyje, kuris dabar be galo mane myli ir labai vertina O aš jaučiuos verta jį tokį turėti
dowilia
2006 02 03, 19:44
Iš tiesų, kaip save pateiksi visuomenei, taip i tave ir žiurės. Jei didžiuosiesi sugebanti viena auginti vaiką, visi manys, o kokia šaunuolė nei vyro nereikia! Taip, kad daugiau reikia optimizmo
Viktute
2006 02 03, 22:22
QUOTE(dowilia @ 2006 02 03, 19:44) Iš tiesų, kaip save pateiksi visuomenei, taip i tave ir žiurės. Jei didžiuosiesi sugebanti viena auginti vaiką, visi manys, o kokia šaunuolė nei vyro nereikia! Taip, kad daugiau reikia optimizmo  man nors ir sako, kad esu saunuole, bet vyro tai man reikia.. ir dar kaip reikia
ROMA'ntike
2006 02 04, 13:46
QUOTE(Viktute @ 2006 02 03, 22:22) man nors ir sako, kad esu saunuole, bet vyro tai man reikia.. ir dar kaip reikia  O aš ištikrųju nesmagiai jaučiuosi augindama vaikuti viena,nes gyvenu raj.kuriame užaugau ir kuriame mokiausi,daug kas sakė,kad aš nieko gyvenime nepasieksiu,nes esu labai išsiblaškiusi ir nerandanti vietos po saule,taip ir gavosi,mokslų nebaigiau,draugas paliko neščią...sedžiu dabar pas mamą ant sprando ir bijau iki parduotuvės nueiti,o jei jau einu deduosi vestuvinį žiedą ant piršto ir pliurpiu kažkokias pasakas,kad laikinai kol vaikas mažas glaudžiuosi pas mamą...  Nu mane žemina tas dalykas,kai sako "o prisidirbo jau vaikų"...
--------
2006 02 04, 14:16
QUOTE(Viktute @ 2006 02 03, 23:22) man nors ir sako, kad esu saunuole, bet vyro tai man reikia.. ir dar kaip reikia  QUOTE(ROMA'ntike @ 2006 02 04, 14:46) O aš ištikrųju nesmagiai jaučiuosi augindama vaikuti viena,nes gyvenu raj.kuriame užaugau ir kuriame mokiausi,daug kas sakė,kad aš nieko gyvenime nepasieksiu,nes esu labai išsiblaškiusi ir nerandanti vietos po saule,taip ir gavosi,mokslų nebaigiau,draugas paliko neščią...sedžiu dabar pas mamą ant sprando ir bijau iki parduotuvės nueiti,o jei jau einu deduosi vestuvinį žiedą ant piršto ir pliurpiu kažkokias pasakas,kad laikinai kol vaikas mažas glaudžiuosi pas mamą...  Nu mane žemina tas dalykas,kai sako "o prisidirbo jau vaikų"... Jūs gi tokios pačios moterys, kaip ir tos, kurios neturi vaikų Būkit gražios, savim pasitikinčios ir mylėkit save.... O visa kita ateis savaime Tik svarbiausia neprarasti vilties! ....ir dar... mažiau kreipt dėmesio į "visuomenės nuomonę", nes tik jūs pačios žinote ko esate vertos...
ROMA'ntike
2006 02 04, 15:43
Šaunuole tu esi Datule  teisingai kalbi. Bet pavyzdžiui susipažysti su kokiu nors vyruku (nevedusiu ir be vaikų),tai kaip jo šeima reaguotu į tokias kaip aš?Juk bandytu jį atkalbėti nuo bet kokių rimtų santykių su manim ir sakytu,ką tau maža merginų be vaikų?O ką ne taip? Tai belieka ieškotis arba išsiskyrusių arba našlių...ir su vaikais... Va čia jau niekaip nepabėgsi nuo to "visuomenės požiūrio"...
Mes su draugu jau 3 metai kartu, jis mano suneli augina nuo 1,8m...jo tevai ir dvyne sesuo...menes net istolo nenori matyti (nors bobutei ir tetai su dede labai patikau)  liudna...man ne del saves bet del draugo jis del to labai pergyvena...sako tevam nerupi kad jis laimingas... Cia turbut koja ir pakisa visuomenes poziuris...mazdaug pasieme su vaiku...nors galejo.....
ROMA'ntike
2006 02 04, 17:57
QUOTE(Getter @ 2006 02 04, 16:57) Mes su draugu jau 3 metai kartu, jis mano suneli augina nuo 1,8m...jo tevai ir dvyne sesuo...menes net istolo nenori matyti (nors bobutei ir tetai su dede labai patikau)  liudna...man ne del saves bet del draugo jis del to labai pergyvena...sako tevam nerupi kad jis laimingas... Cia turbut koja ir pakisa visuomenes poziuris...mazdaug pasieme su vaiku...nors galejo..... Va va...blemba,toks jausmas,kad mes jau kažkokios kitokios.Va čia ir sunku toliau kurti savo ateitį...
Viktute
2006 02 04, 22:10
QUOTE(Datule @ 2006 02 04, 14:16) Jūs gi tokios pačios moterys, kaip ir tos, kurios neturi vaikų Būkit gražios, savim pasitikinčios ir mylėkit save.... O visa kita ateis savaime Tik svarbiausia neprarasti vilties! ....ir dar... mažiau kreipt dėmesio į "visuomenės nuomonę", nes tik jūs pačios žinote ko esate vertos... aisku, kad mes tokios pacios moterys kaip ir visos kitos, todel mums kaip ir visoms kitoms reikia vyro, bet ne "del akiu", o tam, kad jaustis geidziama ir mylima mylimo vyro o nekreipti demesi i visuomenes nuomone yra sunku kai gyveni kartu po vienu stogu su artimais, kurie sudaro ta visuomene ir kurie, greiciausiai, dar labai ilgai (o gal niekada) neatleis man uz tai, kad savo metu nusprendziau gimdyti budama viena. p.s.: o as nesijauciu kitokia, man iki siol nesuprantama kai i mane ziurima kitaip. nors dazniausiai i mane ziurima kaip i normalia motina (jau bent man i akis nieko blogo nesakoma).
ROMA'ntike
2006 02 05, 12:06
Turiu draugę,kuri taip pat vieniša mamytė,tai jos dėl to išsižadėjo mama,prisiglaudė pas savo močiutę,vaiko tėvas pasakė,kad jie net nesimylėjo,kad kaip gali būti vaikas jo  Į parduotuvę išeina,jau visas miestelis skamba,kad ji vaiko neprižiūri,kad pati nežino kas vaiko tėvas...Ji man rašo laiškus ir pasakoja kaip jai sunku yra auginti vaiką,nes net negali išeiti pasivaikščioti,nes visi pirštais bado ir įžeidinėja...Įgavo "Negerą" pavardę...Nors pati esu vieniša,bet beprotiškai norisi padėti jai,aš tai nors čia švelnų žodį randu...mamą labai padeda ir vaiko tėvas,o kaip jai gyventi?Nuolat stumdomai ir engiamai "visuomenės žmonių"...  Tikrai pikta ir taip norėtusi užstoti...
Viktute
2006 02 05, 13:38
siaubas jai tikrai sunku, o padeti neimanoma. su davatkomis nepakovosi
QUOTE(Viktute @ 2006 02 04, 22:10) o nekreipti demesi i visuomenes nuomone yra sunku kai gyveni kartu po vienu stogu su artimais, kurie sudaro ta visuomene ir kurie, greiciausiai, dar labai ilgai (o gal niekada) neatleis man uz tai, kad savo metu nusprendziau gimdyti budama viena.
Visiskai sutinku su Viktute. Pas mane tokia pat situacija namuose. Aisku tevai ir padeda, bet, iki siol man neatleido kad nesugebejau sutvarkyti savo gyvenima "kaip reikia".
bedugne
2006 02 06, 12:02
QUOTE(Libra @ 2006 02 06, 10:31) Visiskai sutinku su Viktute. Pas mane tokia pat situacija namuose. Aisku tevai ir padeda, bet, iki siol man neatleido kad nesugebejau sutvarkyti savo gyvenima "kaip reikia". O man keista ir sunkiai suprantama, kaip artimi zmones uz toki dalyka gali pasmerkti ar pykti, neatleisti... Tai tokie jie ir "artimi" tada.... Juk gyvenimo pagal scenariju nepastatysi.Kas , jei ne artimi zmones, turi palaikyti artima ir bedoj ir viskame kitame??? Uzjauciu tas, kuriu situacija tokia... Uzsiauginkit sarvus, kiauta, nekreipkit demesio i tuos, kurie zemina ir plaka geluonimis.Jie nera tokie reiksmingi, kad i juos reaguoti butu verta Viskame gyvenime buna pusiausvyra  ....
ROMA'ntike
2006 02 06, 13:23
Aš tai džiaugiuosi,kad turiu tokią supratingą mamą,aišku nėra ji jau tokia laiminga,kad likau viena,bet palaiko morališkai ir nuteikia gerom mintim,kad dar visas gyvenimas prieš akis,kad užaugs mažylis,sutiksiu dar kokį gerą žmogų ir viskas bus gerai...nors sunku tuo patikėti,bet viduj vistiek tikiu
|
|