Įkraunama...
Įkraunama...

Nerimauju dėl kosulio

Sėdžiu darbe, bet mintys -- namuose, kur mano kosintis mažylis. Nežinau, kiek tai rimta -- patarkite.

Pati prieš daugiau nei savaitę gerokai peršalau ir susirgau -- slogavau, po to ėmiau kosėti, kelias dienas laikėsi temparatūra. Kiek galima stengiausi, kad sūnelis (jam 1,5 metų) būtų toliau nuo manes, bet neišėjo -- prilipęs prie manęs ir tiek.

Iš pradžių atrodė, kad mažyliui ligos pavyko išvengti. Bet... maždaug sekmadienį prasidėjo sloga (nelabai stipri), tapo irzlus, atsirado neaukšta temperatūra (37,5), ėmė prasčiau valgyti ir miegoti. Sukišau kitą vakarą viburkolio žvakute, tai miegojo ramiau.

Ir sloga, sulašinus Vibrocilio greit baigėsi. Bet iš pradžių keliskart per dieną sukosėdavo taip visai sausai, skardžiai, o vakar jau ėmė taip dusliau kosėti ir dažniau. Tai vakar jau triskart po 2,5 ml daviau "Brontex" mikstūros (jeigu tiksliai pavadinimą prisimenu -- toks baltas įpakavimas su mėlynom raidėm ir žmogumi, šaliku kaklą apsivyniojusiu), ėmiau čiobrelių arbata girdyti.

Prieš porą mėnesių mano žmogutis taip pat buvo pradėjęs kosėti, tada nuvežiau gydytojai. Tai ji jau antibiotikų buvo išrašiusi, nes karkaliukų plaučiuose atsirado, o pats išsikrenkšti jis dar nemoka. Bet dar susitarėm, kad pabandysim kelias dienas be ju apsieiti -- liepė duoti "Umcoloro", "Brontex", patepti nakčiai krūtinę "Eukabane" tepalu ir vibromasažų kursą masažistė padarė. Na ir pasveikom.

O kaip dabar elgtis? Ar tai, kad temperatūros nėra ir vaikas žvalus rodo, kad nėra jau taip blogai? Ar reikia vaistu ir kokiu? Ar apsieisim be masažų? (nepigus tai malonumas). Ir iš viso, kaip su tuo kosuliu elgtis -- kada susirūpinti, o kada nėra ko jaudintis?

Bendradarbė tai jau visai skeptiškai į homeopatinius vaistus žiūri. Sako, kad iš pradžių žaidi savaitę su visokiomis mikstūromis, žolelėmis, o galiausiai vis tiek tenka prie antibiotikų pereiti, kad vaikas pasveiktų. Tai kaip iš tikrųjų? Iš anksto ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Šiuo metu yra naujos nuostatos gydant vaikus antibiotikais- su jais gydomas tik plaučių uždegimas, o bronchitas, tracheitas, faringitas ir kt. vaikų kosuliai antibiotikais neskubami gydyti. Nes lazda turi du galus, gydant bet kokią infekciją antibiotikais yra slopinamos apsauginės organizmo funkcijos,organizmas nenori pats kovoti su infekcija. todėl jei vaikas nekarščiuoja, jo būklė yra gera, nėra pūlingo sekreto iš nosies, tikrai neskubėkite gydyti su antibiotikais. Jūsų pasirinkta gydymo taktika yra gera - tinka Umkalor, Bronteks,įtrynimai šildomaisiais tepalais. Labai svarbu gerai valyti nosį, nes užsitęsę kosuliai yra susiję su gausiu sekretu nosiaryklėje. Nosį plaukite jūros vandeniu, tik po plovimo nepamirškite jos gerai išsiurbti ar išvalyti. O masažas yra labai efektyvus jei plaučiuose atsiranda karkalų, nes maži vaikai nemoka gerai iškosėti susikaupusio sekreto ,todėl tie karkalai ir laikosi. Stebėkite vaiko būklę, jei ji neblogėja- suspėsite su antibiotikais. O karkalai plaučiuose nėra indikacija skirti antibiotikus. heart.gif
Atsakyti