mandarininemergaite
2010 10 13, 14:54
Prieš 4 mėnesius mūsų šeimyna susilaukė antro sūnaus. Vyresnėlis (jam dabar 2 m. 2 mėn.) į brolį visiškai nereaguoja. Jam jis tuščia vieta, nebuvo per tą laiką nei karto priėjęs net pažiūrėt. Paklaustas kur brolis, pirštu į ji parodo. Mes nelabai ir 'peršam' brolį vyresnėliui, jei jau susidomėjimo nėra, gal su laiku jis atsiras. Bėda ta, kad vyresnėlis ypatingai isteriškai ir piktai reaguoja,jei po pietų miegelio užeinu i kambarį su mažuoju. Tada jau laikykis, 40 minučių isteriško žviegimo. Aišku, geriausia būtų brolio tom akimirkom nerodyt, bet gyvenimas eina sava vaga, būna kad migdau mažąjį arba maitinu. Palikus jį, balselį parodo taipogi. Na ir prasideda stereo iš skirtingų buto kambarių  gal kas susidurė su tokia situacija? Ar viena išeitis-laukti kol didysis ūgtels ir suartės su broliu?
M.A.M.A
2010 10 19, 23:52
O šiaip jis jautrus, irzus vaikas ar nelabai? Ar būdavo kažkokių panašaus elgesio apraiškų iki brolio gimimo? Vyresnieji kartais labai savotiškai reaguoja į naujagimio atsiradimą. Anaiptol ne visos reakcijos yra "knyginės". Maži vaikai juk dar nemoka kontroliuoti savo spontaniškų emocijų ir turbūt patys labai kankinasi nuo tokių "iškrovų". Manau, svarbiausia šioje situacijoje parodyti jam, kad suprantate jį, dovanoti jam kuo daugiau švelnumo ir meilės apraiškų, dėmesio. Reikia padėti vaikui susitvarkyti su savo emocijomis. O šiaip tai visos šeimos turi vienokių ar kitokių problemų gimus antrajam. Suprantama, kad labai sunku beviltiškai klausytis isteriško žviegimo. Gal įmanoma būtų kaip nors šalia pasiguldžius mažąjį jį pasisodinti ant kelių ir prisiglaudus palinguoti? Kartais tai padeda apraminti isteriją. Nelengva auginti du vaikus, bet po truputį vis tiek visi apsiprasite su pasikeitusia situacija ir bus truputį lengviau
Mes atvežėme dovanų iš ligoninės "nuo sesės", taip pat ligoninėj leidome lankyti mane  Tikiuosi, kad jums tai labai laikina
Gal atsibudęs vyresnėlis po pietų miegelio nori jaukumo ir nors kelių minutėlių pabuvimo su Jumis dviese? Akivaizdu, kad tai reakcija į mažąjį broliuką. O kai užeinate be mažojo brolio pas jį į kambarį po pietų miegelio ar irgi taip pačiai irzlus būna?
Pritariu siūlymui padėti mažajį ir didžkį pamyluoti, gal tai padės. gal didijį sjatinti bendrauti su mažuoju, leidžiant jam juo rūpintis, gali sugalvoti jam kokių užduotėlių (aišku atsargiai, prižiūrint vaikus). didžkis pavydi mažajam. kažkaip reikia tą barjerą perlaužti  sėkmės
mandarininemergaite
2010 11 14, 20:44
QUOTE(Idava @ 2010 11 14, 20:12) Pritariu siūlymui padėti mažajį ir didžkį pamyluoti, gal tai padės. gal didijį sjatinti bendrauti su mažuoju, leidžiant jam juo rūpintis, gali sugalvoti jam kokių užduotėlių (aišku atsargiai, prižiūrint vaikus). didžkis pavydi mažajam. kažkaip reikia tą barjerą perlaužti  sėkmės  Turbut neaiskiai nupasakojau kokio amziaus-sugebejimu yra mano vyresnelis  padejejas jis man menkas, nes pats saves nei kiek dar 'neaptarnauja'. Nesidomi nei rengimusi, nei savarankisku pavalgymu. Paprasius ka paduot, atnest-paziuri, nusisypso ir nuzygiuoja savais keliais. Mane tiesiog stebina kaip gali visiskai nedomint gimes brolis/sese. Jau tuoj 5 menesiai,o broliukas nebuvo nei kartelio priejes paziuret kas lovytej ar vezime guli. Jei kartais vyresnelis prisiartina arciau ir maziukas tiesia rankyte ji paliest, lekia salin. Panasiai buna ir su seneliais,nors juos mato 2-3 kartus per savaite. Egzistuoja tik mama ir tetis. I visus kitus buna viena reakcija- ate ate!
QUOTE(mandarininemergaite @ 2010 11 14, 20:44) Turbut neaiskiai nupasakojau kokio amziaus-sugebejimu yra mano vyresnelis  padejejas jis man menkas, nes pats saves nei kiek dar 'neaptarnauja'. Nesidomi nei rengimusi, nei savarankisku pavalgymu. Paprasius ka paduot, atnest-paziuri, nusisypso ir nuzygiuoja savais keliais. Mane tiesiog stebina kaip gali visiskai nedomint gimes brolis/sese. Jau tuoj 5 menesiai,o broliukas nebuvo nei kartelio priejes paziuret kas lovytej ar vezime guli. Jei kartais vyresnelis prisiartina arciau ir maziukas tiesia rankyte ji paliest, lekia salin. Panasiai buna ir su seneliais,nors juos mato 2-3 kartus per savaite. Egzistuoja tik mama ir tetis. I visus kitus buna viena reakcija- ate ate! Įdomus vaikutis  mano draugė irgi turi pametinukus, bet matyt lemtinga tai kad vyresnioji mergaitė. aišku, vaikučiai visi skirtingi. sunku jums dabar, reikia kažkaip sudominti vyresnėlį mažuoju  gal tikrai dovenėlėm jį papirkti? tipo, padėti į mažylio lovą kokį žaislą ir sakyti "eik, paiūrėk ką brolis nori tau padovanoti", pasakoti, kaip netrukus su broliu galės žaisti, kokie jie geri draugai bus, kaip brolis jį myli...
Kaimo dama
2010 11 18, 00:47
QUOTE(mandarininemergaite @ 2010 11 14, 21:44) Turbut neaiskiai nupasakojau kokio amziaus-sugebejimu yra mano vyresnelis  padejejas jis man menkas, nes pats saves nei kiek dar 'neaptarnauja'. Nesidomi nei rengimusi, nei savarankisku pavalgymu. Paprasius ka paduot, atnest-paziuri, nusisypso ir nuzygiuoja savais keliais. Mane tiesiog stebina kaip gali visiskai nedomint gimes brolis/sese. Jau tuoj 5 menesiai,o broliukas nebuvo nei kartelio priejes paziuret kas lovytej ar vezime guli. Jei kartais vyresnelis prisiartina arciau ir maziukas tiesia rankyte ji paliest, lekia salin. Panasiai buna ir su seneliais,nors juos mato 2-3 kartus per savaite. Egzistuoja tik mama ir tetis. I visus kitus buna viena reakcija- ate ate! nu pas mus panaši situacija..bet vyresnėlis ir prieš brolio atsiradimą po pietų miegelio vis pabliaut mėgdavo  iki šiol nesuvokiu, kaip vaikas po poilsio gali būt toks piktas, kartais labai tai nervindavo  ..bet jis taip nuo mažų dienų...jau dabar geresnė situacija, jau tik retkarčiais pabliauna atsikėlęs..nes ir broliukas kartais ant rankų, o ir tas atsikėlęs piktas..tai nors persiplėšk..tai bandau abu atsisėdus susisodinti, apsikabinti, bet vyresnėlis stumia broliuką kartais..jis į jo atsiradimą reagavo gana ramiai, bet po poros mėnesių jis suprato kas per "sutvėrimas" tas broliukas..nes iš pradžių pats užmigdavo ir per pietus, ir vakare paguldytas, o vėliau jau prireikė tėvo ar mamos šalia, kad pabūtų kol jis užmigs, o ir baimių visokių atsirado, ko iki tol nebuvo..tai ką priimam jo taisykles, kaip jis nori, jei galim tai ir vykdom..net nežinau ką patart, nes pati nežinau kaip elgtis, nes kartais skubi ką padaryt, o vyresnėlį reikia apsikabinus laikyt, kol išeis visi piktumai po pietų miegelio, nes pagalvoji, gal čia jo tokia užgaida tik  ...jūsų gan mažas dar vyresnėlis ir jam tas broliukas dabar neįdomus gal  jam dar ir to dėmesio reikia nemažai, o jau kitas mažylis jo nemažai atima..sunku ir jam..kaip kartais pažiūrau į savo vyresnėlio tokį liūdnoką žvilgsnį, kai tėtis su broliuku žaidžia, juk tėtis buvo tik jo vieno,o dabar..kas jo širdelėje dedasi,taip norisi pakalbėt kaip su susaugusiu, o juk jie dar ir nemoka visų jausmų įvardinti..atrodo nuimtum visus tuos nerimus, nes jis mums taip pat labai brangus ir labai mylimas..gal tas susidomėjimas atsiras broliuku kai jis dar truputį paūgės, nes kaip ten sako kad nuo trejų metų maždaug jau vaikai žaist pradeda su kitais ar pan.kažkaip..kantrybės mamyte, viskas stos į savas vėžes, tam tik laiko reikia  nes ir aš kai jau nebežinau ką daryt tiesiog laukiu, kiek jau mano ta kantrybė neša bandau aiškinti, stengiuosi, kad jam kuo aiškiau būtų, fantaziją pasitelkt nemažą tam kartais reikia  ir tas nepralaužiamas abejingumas ima tirpti..ir pačiu netikėčiausiu momentu, kas laaaaabai nudžiugina mamą
antanina22
2010 12 13, 15:45
gal sunelis vyresnysis nori ramiai paguleti po pietu miego o jus isiverziate i jo kambari ir visa ramybe isgaruoja? mazesnysis gal pradeda inksti ir tai suerzina viresneli?
dkiskiene
2011 01 06, 16:22
Ziuri cia pagrindine tema kad vaikas irzlus patapo kai atsirado antras vaikas.O va maniske, nezinau kas darosi, bet atsikelia ir buna sau rami, bet kai paimi iskelt is lovytes, tai jau po to gali valanda neiot nes tik pastatai ir dudas paleidzia.Nezinau kas cia jai darosi
Roberta-z
2011 01 10, 10:43
Jau kokie 2-3 mėn kaip mūsų dukrytė irgi pabunda irzli po pietų miegelio ir niekaip nesuprantu, kame reikalas. Bandėm nemigdyt kelias dienas, bet tada vakare - košmaras, Nuo kokios 18val prasidaro pikta, viskas negerai ir t.t. Nors darželyje, kai klausiau pas auklėtojas, tai lyg ir viskas normaliai, atsikelias geros nuotaikos.
|
|