Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naminiai pyragai - 4
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3
laumir
QUOTE(NePaprastaa @ 2011 04 18, 13:47)
Kaip suprast nesaldinto sokolado? cia kazkoks specialus turetu buti sokoladas? nesaldus?
*


man tai keista,kad 70g miltu blush2.gif o iseiga............. g.gif
RutaB
QUOTE(laumir @ 2011 04 22, 14:44)
man tai keista,kad 70g miltu blush2.gif o iseiga............. g.gif
*



Tikrai, tiek ir dedasi, nes tesla nebuna skysta iki miltu dejimo.

O nesaldintas sokoladas turbut turima omenyje konditerinis. Tik va beda, as jo niekur neberandu parduotuvese. Jau minejau, kad kepiau si pyraga radus receptuka cia sm, tik kazkurioj kitoj temoj. Ten rasoma, kad sis receptas buvo ant tokio sokolado pakuotes.
Areske
Labai mėgstu gaminti, ypač saldumynus. Kviečiu užsukti į mano blog'ą. Dalinuosi savo "šedevrais" ir mielai priimu užsakymus bigsmile.gif

http://mazojvirtuvelej.blogspot.com/

grali
QUOTE(Areske @ 2011 05 19, 21:54)
Labai mėgstu gaminti, ypač saldumynus. Kviečiu užsukti į mano blog'ą. Dalinuosi savo "šedevrais" ir mielai priimu užsakymus  bigsmile.gif

http://mazojvirtuvelej.blogspot.com/
*




Nesuprantu.... Mielai dalinates nuotraukomis, sudetimi, o tai kur detalesni paaiskinimai, darbo eiga ir pan....Nepavyko rasti Jusu bloge...Jei pradedat versliuka, tai taip ir sakykis, siaip cia moterys dalinasi idejomis ir receptais nuo A iki Z.....
keno
QUOTE(Areske @ 2011 05 19, 21:54)
Labai mėgstu gaminti, ypač saldumynus. Kviečiu užsukti į mano blog'ą. Dalinuosi savo "šedevrais" ir mielai priimu užsakymus  bigsmile.gif

http://mazojvirtuvelej.blogspot.com/
*



cia ne vieta reklamai-NEGALIMA doh.gif
kristinkag
Sveikos, mamytes. Kaip man pasidaryti agunu idara pyragui kad jis suliptu ir nebyretu, patarkit prasau 4u.gif
succes
QUOTE(kristinkag @ 2011 05 21, 10:28)
Sveikos, mamytes. Kaip man pasidaryti agunu idara pyragui kad jis suliptu ir nebyretu, patarkit prasau  4u.gif
*


nezianu kaip kitos, bet as visda dedu truputi cukraus ir musu nedideli kiausini +aguonos, visk agerai ismaisau ir dedu visur i pyragus, mielinius kepinius ir t.t.
Taip darant man niekad netrupa ir nebyra. tik nepadauginkit kiauso, nes praskys visa aguonu mase.
kristinkag
QUOTE(mamkaa @ 2011 05 21, 16:45)
nezianu kaip kitos, bet as visda dedu truputi cukraus ir musu nedideli kiausini +aguonos, visk agerai ismaisau ir dedu visur i pyragus, mielinius kepinius ir t.t.
Taip darant man niekad netrupa ir nebyra. tik nepadauginkit kiauso, nes praskys visa aguonu mase.
*


Aciu, bandysiu 4u.gif
skruzdeliukas77
QUOTE(kristinkag @ 2011 05 21, 13:28)
Sveikos, mamytes. Kaip man pasidaryti agunu idara pyragui kad jis suliptu ir nebyretu, patarkit prasau  4u.gif
*



Aš kepu tokį aguoninį pyragą - visi pirštus laižosi thumbup.gif
Jums prireiks :
Tešlai: 150g sviesto, 200g cukraus, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1 šaukštas kepimo miltelių, 250-300g miltų, 50g krakmolo.
Įdarui: 1 st. pieno, 2 šaukštai sviesto, 200g aguonų, 80g manų kruopų, 150g cukraus, 2 kiaušiniai.
Veiksmai :
Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius ištrinkite iki baltumo. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Įdarui pakaitinkite pieną su sviestu, suberkite manų kruopas, aguonas ir cukrų. Viską užvirkite ir maišant pavirkite 1-2 minutes. Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Formą ištepkite riebalais ir sukrėskite tešlą. Išlyginkite viršų ir sudėkite įdarą. Pyragą kepkite apie 40min.
4u.gif
keno
2 šaukštai vanilinio cukraus, 1 šaukštas kepimo miltelių,


cia SAUKSTAI,ar SAUKSTELIAI? lotuliukas.gif Na,man tai aisku,kad sauksteliai-bet,pradedanciosioms,tai gali ir susimauti doh.gif biggrin.gif
zachira
QUOTE(zachira @ 2011 03 27, 17:08)
user posted image
220g margarino, 180g cukraus, 1arbatinis šaukštelis vanilininio cukraus,2arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,1/4 arbatinis šaukštelis druskos ,3kiaušiniai, 330g miltų, 400g šaldytų vyšnių.

Margariną išsukti su cukrumi ir po vieną dėti kiaušinį ir išsukti iki purumo,sudėjus visus kiaušinius sudėti vanilinio cukraus.Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.Į masę po truputi dedame miltus ir gerai išmaišome.Paruošta masę dedame į kepimo popieriumi paruoštą formą .Per puse supjaustytas vyšnias ispaudžiame į tešlą.Kepame orkaitėje 180laipsnių 40-45min.Margariną ir kiaušinius naudoju kambario temperatūros.
*


kristinkag
QUOTE(skruzdeliukas77 @ 2011 05 23, 18:04)
Aš kepu tokį aguoninį pyragą - visi pirštus laižosi  thumbup.gif
Jums prireiks :
Tešlai: 150g sviesto, 200g cukraus, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1 šaukštas kepimo miltelių, 250-300g miltų, 50g krakmolo.
Įdarui: 1 st. pieno, 2 šaukštai sviesto, 200g aguonų, 80g manų kruopų, 150g cukraus, 2 kiaušiniai.
Veiksmai :
Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius ištrinkite iki baltumo. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Įdarui pakaitinkite pieną su sviestu, suberkite manų kruopas, aguonas ir cukrų. Viską užvirkite ir maišant pavirkite 1-2 minutes. Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Formą ištepkite riebalais ir sukrėskite tešlą. Išlyginkite viršų ir sudėkite įdarą. Pyragą kepkite apie 40min.
4u.gif
*


Aciu uz receptuka, idaras labai idomus reiks padaryti. As dabar mielinius kepu su idaru, radau receptuka tai minkstuciai net uz pirktinius minkstesni thumbup.gif
_Only_
Mamytės, sakykit, o kiek reikia čia to vanilinio cukraus dėti? noriu išsikepti šį pyragą 4u.gif

QUOTE(staselė @ 2006 08 23, 17:28)
Kas mėgsta kepti ,siūlau pabandyti tokį nesudėtingą pyragą.
Pyragas ,,Negras"
Reikės:

1st. cukraus
2 kiaušinių
1 indelio 30 proc. riebumo grietinės
6 šaukštų miltų
2 šaukštų kakavos
1 šaukštelio sodos, (sodą būtinai ,,nugesinti,,), aš ,,nugesinu'' actu
vanilinio cukraus

2 kiaušinius išplakti su cukrumi. Įdedame 2 šaukštus kakavos ir vėl suplakame. Po to dedame 6 pilnus šaukštus miltų, įdedame ,,nugesintą ''sodą, suplakame.Įdedame grietinę, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišome.
Tešlą supilame į riebalais pateptą skardą ir dedame į įkaintą iki 180 laipsnių orkaitę, iškepa  per 30 minučių. Skanaus!
*


RutaB
QUOTE(_Only_ @ 2011 05 27, 12:21)
Mamytės, sakykit, o kiek reikia čia to vanilinio cukraus dėti? noriu išsikepti šį pyragą  4u.gif
*




Manau, kad kiekvienam pagal skonį, vienas deda 1 šaukštelį, kitam gal iš viso vanilės nereikia smile.gif
_Only_
QUOTE(RutaB @ 2011 05 27, 12:54)
Manau, kad kiekvienam pagal skonį, vienas deda 1 šaukštelį, kitam gal iš viso vanilės nereikia smile.gif
*


Jeigu reikia stiklinės cukraus, tai gal kokį arbatinį šaukštelį įdėsiu ir užteks g.gif

bandysiu vėliau kepti, žiūrėsiu kas išeis cool.gif
RutaB
QUOTE(skruzdeliukas77 @ 2011 05 23, 18:04)
Aš kepu tokį aguoninį pyragą - visi pirštus laižosi  thumbup.gif
Jums prireiks :
Tešlai: 150g sviesto, 200g cukraus, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1 šaukštas kepimo miltelių, 250-300g miltų, 50g krakmolo.
Įdarui: 1 st. pieno, 2 šaukštai sviesto, 200g aguonų, 80g manų kruopų, 150g cukraus, 2 kiaušiniai.
Veiksmai :
Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius ištrinkite iki baltumo. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Įdarui pakaitinkite pieną su sviestu, suberkite manų kruopas, aguonas ir cukrų. Viską užvirkite ir maišant pavirkite 1-2 minutes. Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Formą ištepkite riebalais ir sukrėskite tešlą. Išlyginkite viršų ir sudėkite įdarą. Pyragą kepkite apie 40min.
4u.gif
*



Kepiau si pyraga, biskvitas gavosi sausokas. Jis toks ir turi buti? Kokia gaunasi teslos konsistencija? Tirstesne uz grietine?
JusRuMa
sveikos,
gal kas galit patarti, kur sunaudoti 1 litrą grietinės, pagardintos citrinos sultimis ir cukrumi (nesusiplakė kremas tortui, matyt per šilta grietinė buvo ax.gif )?
Bijau ką nors kepti, kad grietinės į varškę nusutrauktų. Patarkit g.gif

P.S. kažkaip nerandu Cipciuko patarimų temos; gal ji kitur perkelta?
laurindre
QUOTE(JusRuMa @ 2011 05 30, 19:41)
sveikos,
gal kas galit patarti, kur sunaudoti 1 litrą grietinės, pagardintos citrinos sultimis ir cukrumi (nesusiplakė kremas tortui, matyt per šilta grietinė buvo ax.gif )?
Bijau ką nors kepti, kad grietinės į varškę nusutrauktų. Patarkit g.gif

P.S. kažkaip nerandu Cipciuko patarimų temos; gal ji kitur perkelta?
*


Grietiniecius kepk, ten grietine dedasi, o ir papildomi skoniai nelabai turetu pakenkti g.gif
JusRuMa
QUOTE(laurindre @ 2011 05 30, 21:45)
Grietiniecius kepk, ten grietine dedasi, o ir papildomi skoniai nelabai turetu pakenkti g.gif
*


Grietinėčiai yra super thumbup.gif O kur receptuką rast?
succes
QUOTE(JusRuMa @ 2011 05 30, 21:07)
Grietinėčiai yra super thumbup.gif  O kur receptuką rast?
*


Turiu isissaugojusi recepta is SM, visda juos kepu pagal si. kadandgi nezinau kurios mamyte scia receptas, tai tiesiog darau copy/paste is savo uzrasu :


GRIETINIECIAI
~ 300 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
žiupsnelis druskos
kepimo miltelių pagal miltų kiekį (nerašau tiksliai, nes yra skirtingi pakeliai, skirtingi gamintojai - reikia paskaityti, kas parašyta ant įpakavimo) galima pakeisti ketvirtadaliu a.š. sodos.

Įdaras
~ 200 g varškės (sumalti arba paimti Švelniąją varškę)
2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
25 g miltų (v.š.)
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą - grietinę. Miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti0,5 cm storio lakštu ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Jokiu būdu kraštų neužspausti, nes kepant plyš! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels).

Įdarui - viską sumaišyti.


Receptas ne mano, jis is SM

Gaunasi va tokie, minksti ir skanus.

user posted image
JusRuMa
QUOTE(mamkaa @ 2011 05 31, 08:27)
Turiu isissaugojusi recepta is SM, visda juos kepu pagal si. kadandgi nezinau kurios mamyte scia receptas, tai tiesiog darau copy/paste is savo uzrasu :
GRIETINIECIAI
~ 300 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
žiupsnelis druskos
kepimo miltelių pagal miltų kiekį (nerašau tiksliai, nes yra skirtingi pakeliai, skirtingi gamintojai - reikia paskaityti, kas parašyta ant įpakavimo) galima pakeisti ketvirtadaliu a.š. sodos.

Įdaras
~ 200 g varškės (sumalti arba paimti Švelniąją varškę)
2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
25 g miltų (v.š.)
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą - grietinę. Miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti0,5 cm storio lakštu ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Jokiu būdu kraštų neužspausti, nes kepant plyš! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels).

Įdarui - viską sumaišyti.
Receptas ne mano, jis is SM

Gaunasi va tokie, minksti ir skanus.

user posted image
*


Ačiū! 4u.gif
*Kitty*
Sveikos,nezinojau kurioje butent temoje paklausti,tai klausiu cia 4u.gif Labai noriu iskepti dregna sokoladini pyraga,issirinkau labiausiai patikusi recepta,bet ten nera kepimo milteliu ir sodos,iskilo klausimas - kaip jis pakils? g.gif

Stai receptas:

200 g juodojo šokolado
5 kiaušiniai
100 g cukraus
100 g sviesto
100 ml miltų
2 šaukštai stiprios paruoštos kavos

Sulaužykite šokoladą, sudėkite į karščiui atsparų dubenį, suberkite cukrų, supilkite kavą, sudėkite sviestą. Kelioms minutėms pašaukite į mikrobangų krosnelę. Leiskite masei šiek tiek atvėsti. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Elektriniu plakikliu iki standumo suplakite baltymus. Į šokolado masę įmaišykite kiaušinių trynius ir miltus, sukrėskite baltymus ir atsargiai išmaišykite. Kepkite pyragą 170°C temperatūros orkaitėje 30-40 minučių.
Jurginė
baltymai, išplakti iki standžių putų, kelia pyragą.
*Kitty*
QUOTE(Jurginė @ 2011 06 04, 16:01)
baltymai, išplakti iki standžių putų, kelia pyragą.
*



Aciu mirksiukas.gif
Divia
QUOTE
200 g juodojo šokolado
5 kiaušiniai
100 g cukraus
100 g sviesto
100 ml miltų
2 šaukštai stiprios paruoštos kavos

QUOTE
baltymai, išplakti iki standžių putų, kelia pyragą.
-man kazkaip atrodo,kad vien baltymu sio pyrago iskilimui gali nepakakti,nes i recepta iena nemazai riebalu g.gif
Ita*
QUOTE(Divia @ 2011 06 04, 23:05)
-man kazkaip atrodo,kad vien baltymu sio pyrago iskilimui gali nepakakti,nes i recepta iena nemazai riebalu  g.gif
*


Bet 5 baltymai irgi nemažai blush2.gif
icing sugar
Vis galvojau išsikepti bananų duonos/pyrago, žiūrėjau įvairius receptus, tačiau vis neprisiruošdavau, o ir bananų prinokusių namie neatsirasdavo, bet šiandien atsirado, tad teko kept. biggrin.gif
Pažiūriu vieną receptą, kitą - tą turiu, ano ne, tai teko improvizuot, rezultatas gavosi super skanus bigsmile.gif

p.s. fotkint skubėjau, tad nuotraukos nevykusios, priešingai nei pyragas wub.gif

Bananų duona/pyragas:

3 prinokę bananai
125gr sviesto
2 kiaušiniai
200 gr. miltų (naudojau kvietinius, nes ruginių pabijojau, ir matyt be reikalo..)
100gr. medaus
1/2 stiklinės cukraus (iš akies dėjau)
2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. sodos
storos riekelės išspaustų citrinos sulčių
pusės apelsino sutarkuotos žievelės
nubrauktas a.š. malto imbiero (šviežias gal dar skaniau?)
nubrauktas a.š. cinamono
(būčiau dar dėjus maltų gvazdikėlių, muskato, kvapiųjų pipirų, bet neturėjau..)


Sviestą ištirpint su medum (manasis šaldytuve buvo), sudėti cukrų, išsukti, įmušt kiaušinius, įtarkuot apelsino žievelę. Kitame inde šakute sumaigyt bananus, išspaust citrinos sultis. Miltus sumaišyt su kepimo milteliais, soda, prieskoniais. Į sviesto masę supilt bananus, išmaišyt, supilt miltus. Kepimo formą ištept aliejum, pabarstyt miltais (arba naudot kepimo popierių, aš deja prastą nusipirkau, tai teko pirmu var. tenkintis). Kepiau 170-180 laipsnių orkaitėj (kartais pamažindavau temp., nes viršus pradėjo ruduot) apie 1,5val.

Galvojau, kad teks man vienai tą savo eksperimetą valgyt, bet visgi gavosi nuostabus pyragas wub.gif


user posted image
emiliuxas
kepiau si sonatinos pyragapyragas su obuoliais. na tikrai skanus ir labai issikrinio skonio pyragas.tik as i obuoliukus dar razinu idejau ax.gif
b3b
Gal kuri zinote ar buvote kur uztikusi Varskes pyrago su aguonomis recepta, kuri ruosia Bajorkiemyje? blush2.gif
vaikuliai
Sveikos,
labai noriu naminio pyrago, tokio senoviško kaip parduotuvėse buna rudas toks, teisingiau ten naminis meduolis. Gal kuri turite receptą?
RutaB
QUOTE(vaikuliai @ 2011 08 11, 16:31)
Sveikos,
labai noriu naminio pyrago, tokio senoviško kaip parduotuvėse buna rudas toks, teisingiau ten naminis meduolis. Gal kuri turite receptą?
*



As irgi ieskojau panasaus skonio pyrago, kol anyta neiskepe smile.gif

TAMSUS TINGINIU PYRAGAS

3 kiausiniai
1 stikline cukraus
1 stikline grietines
0,5 stiklines aliejaus
0,5 stikline kakavos
1 stikline miltu
2 sauksteliai kepimo milteliai
galima deti migdolu, o kad gautusi labai panasaus skonio i senoviska pyraga, reiktu deti gvazdikeliu ir kitu jam budingu prieskoniu smile.gif

Kiausinius isplakti su cukrumi, sudeti grietine, alieju, imaisyti migdolus. Miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir kakava. Viska sumaisyti. Kepti 180 laipsniu orkaiteje 45 min.
mama6
[quote=icing sugar,2011 06 13, 07:16]
Vis galvojau išsikepti bananų duonos/pyrago, žiūrėjau įvairius receptus, tačiau vis neprisiruošdavau, o ir bananų prinokusių namie neatsirasdavo, bet šiandien atsirado, tad teko kept. biggrin.gif
Pažiūriu vieną receptą, kitą - tą turiu, ano ne, tai teko improvizuot, rezultatas gavosi super skanus bigsmile.gif

p.s. fotkint skubėjau, tad nuotraukos nevykusios, priešingai nei pyragas wub.gif

Bananų duona/pyragas:

3 prinokę bananai
125gr sviesto
2 kiaušiniai
200 gr. miltų (naudojau kvietinius, nes ruginių pabijojau, ir matyt be reikalo..)
100gr. medaus
1/2 stiklinės cukraus (iš akies dėjau)
2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. sodos
storos riekelės išspaustų citrinos sulčių
pusės apelsino sutarkuotos žievelės
nubrauktas a.š. malto imbiero (šviežias gal dar skaniau?)
nubrauktas a.š. cinamono
(būčiau dar dėjus maltų gvazdikėlių, muskato, kvapiųjų pipirų, bet neturėjau..)


Sviestą ištirpint su medum (manasis šaldytuve buvo), sudėti cukrų, išsukti, įmušt kiaušinius, įtarkuot apelsino žievelę. Kitame inde šakute sumaigyt bananus, išspaust citrinos sultis. Miltus sumaišyt su kepimo milteliais, soda, prieskoniais. Į sviesto masę supilt bananus, išmaišyt, supilt miltus. Kepimo formą ištept aliejum, pabarstyt miltais (arba naudot kepimo popierių, aš deja prastą nusipirkau, tai teko pirmu var. tenkintis). Kepiau 170-180 laipsnių orkaitėj (kartais pamažindavau temp., nes viršus pradėjo ruduot) apie 1,5val.

Galvojau, kad teks man vienai tą savo eksperimetą valgyt, bet visgi gavosi nuostabus pyragas wub.gif


Norejau paklaust,o jus baltymus atskirai plakete? Ar tiesiog kaip parasyta, kiausinius (ir tryni ir baltyma) ismaiset kartu su cukrum?
icing sugar
QUOTE(mama6 @ 2011 09 08, 13:53)

Norejau paklaust,o jus baltymus atskirai plakete? Ar tiesiog kaip parasyta, kiausinius (ir tryni ir baltyma) ismaiset kartu su cukrum?
*



Ne, atskirai neplaku, visą kiaušinį dedu 4u.gif
Fija*
Sveikos, gal žinot su kuriuo antgaliu, virtuvinio kombaino, galima pasidaryti trupinius pyragui? smile.gif
likta
Aš darau su peiliu, skirtu kapojimui
Suveltos Avys
Obuolių pyragas iš Beatos knygos


4 obuoliai
4 kiaušiniai
200 g cukraus, jei obuoliai saldūs, galima mažiau dėti
70 g sviesto
250 ml kefyro
250 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono

Pyrago luobelei:

2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai rudojo cukraus
Cinamono


1.Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki baltų putų.
2.Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą. Šią masę pilame į kiaušinius ir gražiai išmaišome.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Įdedame cinamono. Ir išmaišome.
4.Nuluptus ir labai plonai supjaustytus obuolius dedame į tešlą, išmaišome ir krečiame į kepimo formą. Džiūvėsėlius sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu, viską užbarstome ant pyrago viršaus. Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45-50 min.
RutaB
QUOTE(Suveltos Avys @ 2011 09 22, 13:02)
Obuolių pyragas iš Beatos knygos
4 obuoliai
4 kiaušiniai
200 g cukraus, jei obuoliai saldūs, galima mažiau dėti
70 g sviesto
250 ml kefyro
250 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono

Pyrago luobelei:

2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai rudojo cukraus
Cinamono
1.Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki baltų putų.
2.Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą. Šią masę pilame į kiaušinius ir gražiai išmaišome.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Įdedame cinamono. Ir išmaišome.
4.Nuluptus ir labai plonai supjaustytus obuolius dedame į tešlą, išmaišome ir krečiame į kepimo formą. Džiūvėsėlius sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu, viską užbarstome ant pyrago viršaus. Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45-50 min.
*



Ar cia tas pyragas, kuri Beata dare savo laidoje sestadieni? Maciau anonsa, bet laida praziopsojau. Jei ne tas, gal kuri uzsirasete ir galite pasidalinti?
Rytinė pašvaistė
Keksas su šokoladu ir obuoliais

Reikės:

2 kiaušiniai;
100 g cukraus
65 ml. aliejaus;
65 ml. vandens;
120-150 g miltų (kad tešla būtų grietinės tirštumo);
1 a. š. kepimo miltelių;
2 šaukštai trupinto juodo šokolado;
2-3 obuoliai.

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Vandenį, aliejų, kiaušinius, cukrų išmaišyti. Berti kepimo miltelius, miltus ir trupintą šokoladą. Gerai išmaišyti. Tešla turi gautis grietinės tirštumo, tad jei miltų trūksta, dar pridėkite. Nuluptus obuolius supjaustykite gabaliukais ir berkite į tešlą. Kepimo formą patepkite aliejumi, pilkite tešlą ir kepkite apie 40 minučių.

nuotraukos cia

AMAZONES LELIJA
Labai noriu pagaminti pyragą su mascarpone sūriu, bet neturiu nei vieno recepto. Paskaičiau receptus internete, tai visai galva susisuko smile.gif Nusprendžiau pagalbos paprašyti pas jus. Gal turit jau išbandytus receptus ir pasidalintumet su manim? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Suveltos Avys
QUOTE(RutaB @ 2011 09 22, 13:49)
Ar cia tas pyragas, kuri Beata dare savo laidoje sestadieni? Maciau anonsa, bet laida praziopsojau. Jei ne tas, gal kuri uzsirasete ir galite pasidalinti?
*



Oj, tikrai nežinau. Šitas receptas iš jos knygos. O laidos nei vienos nesu mačiusi, net nežinau, kad rodo rolleyes.gif
jurgav..
QUOTE(AMAZONES LELIJA @ 2011 09 22, 17:18)
Labai noriu pagaminti pyragą su mascarpone sūriu, bet neturiu nei vieno recepto. Paskaičiau receptus internete, tai visai galva susisuko smile.gif Nusprendžiau pagalbos paprašyti pas jus. Gal turit jau išbandytus receptus ir pasidalintumet su manim? 4u.gif  4u.gif  4u.gif
*



pamegink sita.
gaminau ir visiems labai patiko! o svarbiausia nesudetinga mirksiukas.gif
tik man nelabai pavyko pirmasyk dirbt su maskarpone (gal del netikusios grietineles, taip jauciu doh.gif ), tai teko begt i parduotuve pirkt grietineles standiklio. o tada jau viskas vyko sklandziai ir kuo puikiausiai ax.gif
Dianaaa1215
QUOTE(AMAZONES LELIJA @ 2011 09 22, 17:18)
Labai noriu pagaminti pyragą su mascarpone sūriu, bet neturiu nei vieno recepto. Paskaičiau receptus internete, tai visai galva susisuko smile.gif Nusprendžiau pagalbos paprašyti pas jus. Gal turit jau išbandytus receptus ir pasidalintumet su manim? 4u.gif  4u.gif  4u.gif
*



http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=369234 čia dar yra ir esu dariusi kai ką
kr1stute
biggrin.gif ,nu tai va receptukas VARSKES PYRAGO SU PUDINGU:
TESLAI :200 gr, sviesto
1 valg. s. grietines
300 gr. miltu
1 a.s. kepimo milteliu.
IDARUI:500 gr. varskes
130 gr. cukraus
2 kiausiniai
3 valg.s. grietines
pakelis vanilinio pudingo.
Sviesta islydyti ,truputi atvesinti,miltus sumaisyti su kepimo milteliais ,sauksta grietines,sviesta atvesusi gerai ismaisyti ir isminkyti.tesla padalinti i dvi dalis.viena suvynioti i plevele ir kisti i saldymo kamera.Likusia tesla padengti kepimo indo apacia ir krastus.isplakti kiausinius ir sudeti visus idaro produktus.dar karta gerai isplakti ir paskleisti ant teslos.Is kameros isimta likusia tesla burokine tarka tolygiai uztarkuoti ant pyrago virsaus.kepti 160 laipsniu apie valanda.
Tesla gaunasi trapi,o idaras toks nu dievisko skonio.nors atrodo nieko ipatingo.pudingo specialiai ruosti nereik.tiesiog sumaisyt miltelius su idarui skirtais produktais.esu darius ir su grietineles skonio pudingu ,cia didelio vaidmens nevaidina smile.gif SKANAUS 4u.gif
kr1stute
labuka mergaites 4u.gif ,ieskau receptuko bisvito ,kur mazai kiausiniu reiketu....Lygtai ERIKIUXXX buvo idejus ir dar viena mergaite,o va kur tai neberandu....ten sake is senu laiku receptas 4u.gif
RutaB
QUOTE(RutaB @ 2011 09 22, 14:49)
Ar cia tas pyragas, kuri Beata dare savo laidoje sestadieni? Maciau anonsa, bet laida praziopsojau. Jei ne tas, gal kuri uzsirasete ir galite pasidalinti?
*



Radau jau receptuka pati, kepiau 2 kartus, nes labai visiems patiko. Jei bus norinčių, pasidalinsiu juo.
erikiuxxx
QUOTE(kr1stute @ 2011 09 29, 16:05)
labuka  mergaites 4u.gif ,ieskau receptuko bisvito ,kur mazai kiausiniu reiketu....Lygtai ERIKIUXXX buvo idejus ir dar viena mergaite,o va kur tai neberandu....ten sake is senu laiku receptas 4u.gif
*



Prasau jum receptukas ax.gif



BISKVITAS su kondensotu pienu

BISKVITAS :
1 kiausini
1 valg. sauksta medaus (as dedu naturalu)
1 valg. sauksto sviesto
1 stikline miltu
1 skarbonke sutirstinto saldaus kondensoto pieno
0,5 arbatinio s. sodos uzgesintos su trupuciu actu

Tesla padalinti i 2 dalis ir iskepti
Kremo originale turi buti :
400gr. grietines, 1 stikline cukraus (viska suplakti)

As darau krema toki :1 litras sviezios gretines 30-35% riebumo
suplaku su 2 stik.cukraus, pilu maza srovele zelatina istirpinta (1 pokiukas) galiausiai supilu 1 citrinos sulciu (pries spaudziant citrina, uzpilu ja verdanciu vandeniu ir tegul pastovi kol atves, tai tada lengvai issispaudzia iki paskutinio laso)

krema pastatau i saldytuva kad biskiuka sustingtu, bet reik labai stebeti kad jis butu toks neskistas ir nesuketetu (cia tam , kad nebegtu is tortines)
nes surinkineju tortineje (sonus butinai pailginu su kepimo popierium !!!)
Dedu pirma biskvita, sudedu visa krema (krema sumaisykite su uogomis ar vaisiais kurie jum patinka, pagal sezona) Ant virsaus uzdeti antra biskvita. Virsu puosiu vaisiai, uzpilu jas greitai stingstanti zele (bet jos labai retai buta pirkti, ji stingsta akimirksniu, per pora minuciu ir viskas) Bet galit puosti kaip norit smile.gif
Tiesa biskvitus galit ir per puse dar perpjauti, daryti ir 4 sluoksniu ar istriju, kaip jums geriau patinka smile.gif
kr1stute
[quote=erikiuxxx,2011 10 11, 19:36]
Prasau jum receptukas ax.gif
BISKVITAS su kondensotu pienu

ACIUKAS dideliausias 4u.gif


Ragany
QUOTE(Suveltos Avys @ 2011 09 22, 13:02)
Obuolių pyragas iš Beatos knygos
4 obuoliai
4 kiaušiniai
200 g cukraus, jei obuoliai saldūs, galima mažiau dėti
70 g sviesto
250 ml kefyro
250 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono

Pyrago luobelei:

2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai rudojo cukraus
Cinamono
1.Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki baltų putų.
2.Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą. Šią masę pilame į kiaušinius ir gražiai išmaišome.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Įdedame cinamono. Ir išmaišome.
4.Nuluptus ir labai plonai supjaustytus obuolius dedame į tešlą, išmaišome ir krečiame į kepimo formą. Džiūvėsėlius sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu, viską užbarstome ant pyrago viršaus. Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45-50 min.

*


Gal kas kepet palei si recepta, kaip gavos? ar gerai iskilo?
Ir kaip pamatuot 250g miltu , jei neturiu svarstykliu?
maža mazgė
QUOTE(Ragany @ 2011 10 31, 21:20)
Gal kas kepet palei si recepta, kaip gavos? ar gerai iskilo?
Ir kaip pamatuot 250g miltu , jei neturiu svarstykliu?
*


Kepiau be luobeles ir, tiesa sakant, man nepatiko schmoll.gif Kas tikrai skanu - tai Beatos pyragas su varske ir obuoliais nestuke.gif
1 stiklinė (250 ml):

Miltu = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietines = 250g
Aliejaus = 230 g
Istirpinto margarino = 180 g
Grietineles = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Dziuveseliu = 125g
Manu kruopu = 200g
Razinu = 160g
Aguonu = 150g
Riesutu = 130 g

Paimta is sios puikios temos
RutaB
QUOTE(maža mazgė @ 2011 10 31, 21:51)
Kepiau be luobeles ir, tiesa sakant, man nepatiko  schmoll.gif Kas tikrai skanu - tai Beatos pyragas su varske ir obuoliais  nestuke.gif



Labai noreciau sio receptuko smile.gif kai turesit laiko, parasykite cia, buciau dekinga.
Papildyta:
QUOTE(kr1stute @ 2011 09 29, 17:05)
labuka  mergaites 4u.gif ,ieskau receptuko bisvito ,kur mazai kiausiniu reiketu....Lygtai ERIKIUXXX buvo idejus ir dar viena mergaite,o va kur tai neberandu....ten sake is senu laiku receptas 4u.gif
*



as esu kepus panasu pagal Gustava biskvita su kondensuotu pienu.
O jis toks:
7 saukstai bulviu krakmolo
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
1 saukstelis sodos gesintos actu
1 kiausinis

Jis pertepa biskvita kremu is 250g grietines, 4 saukstu aguonu ir 1 sauksto cukraus pudros.

Visus biskvitui skirtus produktus sumaisyti dubenyje. Tesla supilti i auksta skardele patepta aliejumi. Kepti vid ikaitintoje orkaiteje apie valanda.
Iskepta ir atvesinta biskvita pepjauti i 3 dalis ir sutepti jau paruostu kremu.

Biskvitas gaunasi labai skanus, bet i krema deciau zelatinos, nes jis gaunasi skystokas ir viska tenka valgyti saukstu tiesiai is skardeles smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.