Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naminiai pyragai - 4
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Jingrida
as va turiu toki paprasta greit paruosiama ir ziauriai skanu sokoladini pyraga.

6-8 porcijoms reikes:

70g miltu
1/2 a.s.kepimo milteliu
1/2 a.s. druskos
85g nesaldinto sokolado (dedu visa plytele, blogiau nebus biggrin.gif )
85g sviesto (irgi dedu apie 100g)
225g cmulkiojo cukraus
2 dideli paplakti kiausiniai
1 a.s. vaniles esencijos

Dubeny sumaisyti miltus, kepimo miltelius ir druska. Ant mazos ugnies istirpinti sokolada su sviestu ir ismaisyti. Nuimkite nuo ugnies ir imaisykite cukru, kiausinius ir vanile. Supilkite miltu misini ir ismaisykite. misini supilkite i riebalais patepta 24cm skersmens pyrago forma ir kepkite 20-30min 175 laipsniu temperaturoje.

Jis tobulas. Tikrai
succes
Miltu tikrai tik 70 gramu? Savaitgali bandysiu kepti.
Jingrida
QUOTE(mamkaa @ 2011 02 23, 15:17)
Miltu tikrai tik 70 gramu? Savaitgali bandysiu kepti.
*



jo. tiek ju ten tereikia. Man patinka tas, kad dazniausiai tokius produktus visad namie turi ir nieko nereikia papildomai pirkti , na nebent sokolada smile.gif
Butterflay
Pyragas be kiaušinių
Tešla: 0,5 stikl.aliejaus, 0,5 stikl.vandens ir miltai.
Suminkyti, kol taps minkštas tešlos minkinys.
Atšaldyti kameroje apie 20-30min. ( kad l.nįšaltų, nes neišsikočios).
Įdarui kas patinka ; obuoliai su cinamonu, verškė, džiovinti vaisiai.

Tešla iškočioti plonu lakštu, iškloti skardoje ir ant viršasu dėti pasirinktą įdarą.
Kepti apie 25min.

Skanus šiltas.O kam trūksta saldumo galima užsitepti medaus. mirksiukas.gif
Pyragas nėra minkštas, nes pagrindas nekyla, gan ,,tvirtas' , bet kiek žinau, kad pyragai be kiaušinių yra netokie ,,kenksmingi" kūno grožiui. tongue.gif
Jingrida
QUOTE(mamkaa @ 2011 02 23, 15:17)
Miltu tikrai tik 70 gramu? Savaitgali bandysiu kepti.
*



p.s. papasakosi ar patiko smile.gif
Ita*
Niekaip nerandu trupininio pyrago recepto. Be uogienės..Su kondensuotu pienu, sviestu ir dar kai kuo...Nepamenu verysad.gif Gal galite padėti rolleyes.gif
noriu zinoti
QUOTE(Aldonė @ 2011 03 26, 11:21)
Niekaip nerandu trupininio pyrago recepto. Be uogienės..Su kondensuotu pienu, sviestu ir dar kai kuo...Nepamenu verysad.gif Gal galite padėti rolleyes.gif
*



Pabandyk pagal sita:

http://aj-receptai.blogspot.com/2010/05/to...ondensuotu.html
Ita*
QUOTE(noriu zinoti @ 2011 03 26, 14:15)
Pabandyk pagal šitą:
*


user posted image Panašus, bet ne tas. Bet pabandysiu būtinai. Ačiū mirksiukas.gif
Parašysiu savo meduolinio pyrago receptą. Nebrangu, greita ir skanu.

1norma.

2 šaukštai uogienės(geriausiai tinka obuolių košė, bet dabar kepu iš slyvų, skanu).
2 šaukštai miltų
1 kiaušinis
1 a.š. sodos(nugesintos)
0.5 stikl.cukraus(galima ir mažiau)

Iš pradžių dėti uogas, išmaišyti kiaušinį su cukrumi. Dėti kep.miltelius arba sodą. Tada miltus.

Aš kepu iš 4 tokių normų, nes išeina pilna kekso forma 4u.gif
airius
QUOTE(Aldonė @ 2011 03 26, 18:16)
user posted image Panašus, bet ne tas. Bet pabandysiu būtinai. Ačiū mirksiukas.gif
Parašysiu savo meduolinio pyrago receptą. Nebrangu, greita ir skanu.

1norma.

2 šaukštai uogienės(geriausiai tinka obuolių košė, bet dabar kepu iš slyvų, skanu).
2 šaukštai miltų
1 kiaušinis
1 a.š. sodos(nugesintos)
0.5 stikl.cukraus(galima ir mažiau)

Iš pradžių dėti uogas, išmaišyti kiaušinį su cukrumi. Dėti kep.miltelius arba sodą. Tada miltus.

Aš kepu iš 4 tokių normų, nes išeina pilna kekso forma 4u.gif
*


O tai sakykit ir sodos dedat 4 a.s, ar kaip blush2.gif
Ita*
QUOTE(airius @ 2011 03 27, 00:29)
O tai sakykit ir sodos dedat 4 a.s, ar kaip blush2.gif
*


Kadangi aš dažnai dedu kep.miltelius, tai keturgubinant normą niekada tiek daug nededu.1,5 šaukštelio...Puikiausiai iškyla. Tai ir su soda taip pat, nes 4šaukšt.tikrai būtų perdaug...
Ačiū, kad pastebėjote ir paklausėte. Kažkaip apie tai nepagalvojau parašyti ax.gif
zachira
user posted image
220g margarino, 180g cukraus, 1arbatinis šaukštelis vanilininio cukraus,2arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,1/4 arbatinis šaukštelis druskos ,3kiaišiniai, 330g miltų, 400g šaldytų vyšnių.

Margariną išsukti su cukrumi ir po vieną dėti kiaušinį ir išsukti iki purumo,sudėjus visus kiaušinius sudėti vanilinio cukraus.Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.Į masę po truputi dedame miltus ir gerai išmaišome.Paruošta masę dedame į kepimo popieriumi paruoštą formą .Per puse supjaustytas vyšnias ispaudžiame į tešlą.Kepame orkaitėje 180laipsnių 40-45min.Mrgariną ir kiaušinius naudoju kambario temperatūros.
Rasa29
Laba diena,

Jei kas nores skanaus simtalapio, kreipkites smile.gif Kepu Kaune. Rasykite i AZ.
RutaB
QUOTE(Aldonė @ 2011 03 26, 10:21)
Niekaip nerandu trupininio pyrago recepto. Be uogienės..Su kondensuotu pienu, sviestu ir dar kai kuo...Nepamenu verysad.gif Gal galite padėti rolleyes.gif
*



Radau savo senoje receptu knygoje jusu norima receptuka, bet nepamenu ar pagal ji gaminau, tad rezultato nezinau smile.gif

TRUPININIS PYRAGAS SU KONDENSUOTU

1 stikline pieno
250g margarino
druskos
1 indelis kondensuoto pieno
miltu, kad galima butu tesla sutarkuoti

Margarina istirpinti, supilti piena, sudeti miltus, iberti druskos. Suminkyti. Tesla sutarkuoti burokine tarka. Trupinius kepti orkaiteje pamaisant kol paruduos. Kondensuota virti 1-1,5 val kol sutirstes. Iskepusius trupinius sumaisyti su isvirtu kondensuotu, sudeti i forma ir atsaldyti.

Jei kuri bandysite, parasykite kaip sekesi, kokioj temperaturoj kepet ir tt smile.gif
Ita*
QUOTE(RutaB @ 2011 04 04, 16:31)
Radau savo senoje receptu knygoje jusu norima receptuka, bet nepamenu ar pagal ji gaminau
*


Ačiū. Kai pabandysiu būtinai parašysiu kaip sekėsi mirksiukas.gif
Dėl temperatūros kepimo...gal daugiau patirties turinčios patartų blush2.gif
likta
QUOTE(zachira @ 2011 03 27, 18:08)

Labai gražiai ir skaniai atrodo, o pyragas gaunasi drėgnas ar iš sausesnių
kristynka*
QUOTE(RutaB @ 2011 04 04, 17:31)

1 indelis kondensuoto pieno

*


o pienas saldintas turi buti ar nesaldintas ?
RutaB
QUOTE(kristynka* @ 2011 04 06, 07:18)
o pienas saldintas turi buti ar nesaldintas ?
*



Greiciausiai saldintas. As bent taip isivaizduoju, kad jis gal geriau isverda ir buna tirstesnis. Receptu knyga sena, ir jei gerai pamenu, anksciau tik 1 rusies kondensuotas budavo smile.gif
RutaB
QUOTE(Jingrida @ 2011 02 23, 15:11)
as va turiu toki paprasta greit paruosiama ir ziauriai skanu sokoladini pyraga.

6-8 porcijoms reikes:

70g miltu
1/2 a.s.kepimo milteliu
1/2 a.s. druskos
85g nesaldinto sokolado (dedu visa plytele, blogiau nebus biggrin.gif )
85g sviesto (irgi dedu apie 100g)
225g cmulkiojo cukraus
2 dideli paplakti kiausiniai
1 a.s. vaniles esencijos

Dubeny sumaisyti miltus, kepimo miltelius ir druska. Ant mazos ugnies istirpinti sokolada su sviestu ir ismaisyti. Nuimkite nuo ugnies ir imaisykite cukru, kiausinius ir vanile. Supilkite miltu misini ir ismaisykite. misini supilkite i riebalais patepta 24cm skersmens pyrago forma ir kepkite 20-30min 175 laipsniu temperaturoje.

Jis tobulas. Tikrai
*



Aciu uz receptuka. Jis tikrai super, esu kazka kepus panasaus, irgi recepta cia radau, tai sis irgi labai saldus, skanus, nors gavosi plonokas, reikejo mazesne forma paimti.
Rekomenduoju saldiaku megejoms cool.gif
Ita*
QUOTE(RutaB @ 2011 04 07, 20:00)
sis irgi labai saldus, skanus, nors gavosi plonokas, reikejo mazesne forma paimti.
*


Galima ir dvigubą normą dėti-iškeps storesnis biggrin.gif
Dosera
QUOTE(ramunyte02 @ 2011 01 24, 16:42)
Merginos, gal jus kartais zinote koki obuoliu pyrago recepta, kuris butu taip sakant slapias. Atrodo tokiuose pyraguose viena is sudedamuju daliu buna kefyras ar grietine. Tiksliai nezinau  blush2.gif  Atsibodo jau tie biskvitiniai obuoliu pyragai. Noreciau ko nors naujo
*



Pats šlapiausias, skaniausias ir paprasčiausias OBUOLIŲ PYRAGAS:
Jį kepa mano vyras biggrin.gif .
Reikės:
Obuolių (pilno kepimo indo pjaustytų obuolių),
3 kiaušinių
1 stiklinės miltų,
1 stiklinės cukraus,
sviesto kepimo indui ištepti.

Kepimo indą ištepam sviestu. Nuskutam obuolius, išimam sėklas ir pripjaustom pilną kepimo indą. Kiaušinius ištrinam su cukrumi, suberiam miltus, viską gerai išmaišom. Gautą masę po truputį tolygiai (iš kairės į dešinę, iš dešinės į kairę) pilame ant supjaustytų obuolių. Paliekame kokiam pusvalandžiui pastovėti, kad tešla subėgtų iki dugno. Kepam 180*C kokią valandą tai tikrai - na, vis reikia pažiūrėti, kad obuoliai nesusviltų viršutiniame sluoksnyje.
Labai skanus tiek karštas, tiek šaltas. Kol karštas jis būna labai šlapias, panašesnis į košę, bet atvėsęs sutvirtėja.
Skanaus 4u.gif
glossi
QUOTE(likta @ 2011 04 06, 06:39)
QUOTE(zachira @ 2011 03 27, 18:08)

Labai gražiai ir skaniai atrodo, o pyragas gaunasi drėgnas ar iš sausesnių
*


Kepiau siandien si pyraga ax.gif Tik dejau koki 100 margarino ir 100 grietines. Ir vietoj vysniu-avietes.Pavyko thumbup.gif Toks purus,fainas,nei per sausas,nei per slapias,pats tas mirksiukas.gif
Jingrida
Va dar vienas pyragas. Irgi visom rekomenduociau, nes kiek kepu ji, kuo toliau tuo skanesnis gaunasi biggrin.gif

VARSKES PYRAGAS

200g sviesto,
350g miltų,
80g cukraus,
3 kiaušinio tryniai,
žiupsnis druskos.

500g riebios varškės,
2 kiaušinių baltymai,
200g cukraus (palei skoni galite deti ir maziau),
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 valg. šaukštas grietinės (jei varske neriebi).

Ištrinti margariną (nešildyti, turi būti kambario temperatūros) su kiaušiniais ir cukrumi, kad tas ištirptų. Tada sudėti miltus, įberti druskos, išmaišyti.

Įdarui gerai sutrinti varškę. Sumaišyti su cukrumi ir šaukštu grietinės. Reikia, kad cukrus jei ne visiškai, tai bent jau gerokai aptirptų. Tada labai gerai išplakti baltymus. Baltymus atsargiai įmaišyti į varškės masę. Varškę sukrėsti ant tešlos, išklotos kepimo formoje (riebalais tepti nereikia - tešla pakankamai riebi) ir pašauti į orkaitę. Ir reikia tinkamai pasirinkti kepimo formą - kad varškės sluoksnis nebūtų per storas, nes tada nelabai iškepa. ~2 cm varškės - pats tas. Orkaitės temperatūra - gal apie 180 laipsnių, kepti gerą pusvalandį - kad varškė pyrago viduryje nebebūtų šlapia.

p.s. i varske galima deti kavos ar kokoso drozliu, ar dar ko, pagal skoni smile.gif)

tikrai jis yra PERFECT
RutaB
QUOTE(Jingrida @ 2011 04 09, 18:57)
Va dar vienas pyragas. Irgi visom rekomenduociau, nes kiek kepu ji, kuo toliau tuo skanesnis gaunasi biggrin.gif

VARSKES PYRAGAS

200g sviesto,
350g miltų,
80g cukraus,
3 kiaušinio tryniai,
žiupsnis druskos.

500g riebios varškės,
2 kiaušinių baltymai,
200g cukraus (palei skoni galite deti ir maziau),
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 valg. šaukštas grietinės (jei varske neriebi).

Ištrinti margariną (nešildyti, turi būti kambario temperatūros) su kiaušiniais ir cukrumi, kad tas ištirptų. Tada sudėti miltus, įberti druskos, išmaišyti.

Įdarui gerai sutrinti varškę. Sumaišyti su cukrumi ir šaukštu grietinės. Reikia, kad cukrus jei ne visiškai, tai bent jau gerokai aptirptų. Tada labai gerai išplakti baltymus. Baltymus atsargiai įmaišyti į varškės masę. Varškę sukrėsti ant tešlos, išklotos kepimo formoje (riebalais tepti nereikia - tešla pakankamai riebi) ir pašauti į orkaitę. Ir reikia tinkamai pasirinkti kepimo formą - kad varškės sluoksnis nebūtų per storas, nes tada nelabai iškepa. ~2 cm varškės - pats tas. Orkaitės temperatūra - gal apie 180 laipsnių, kepti gerą pusvalandį - kad varškė pyrago viduryje nebebūtų šlapia.

p.s. i varske galima deti kavos ar kokoso drozliu, ar dar ko, pagal skoni smile.gif)

tikrai jis yra PERFECT
*



Kaip tik atsisėdau ieškoti varškės pyrago receptuko. Ačiū, pačiu laiku smile.gif Turiu besibaigiančiu galiojimu varškės smile.gif pabandysiu.
Jingrida
QUOTE(RutaB @ 2011 04 09, 19:42)
Kaip tik atsisėdau ieškoti varškės pyrago receptuko. Ačiū, pačiu laiku smile.gif Turiu besibaigiančiu galiojimu varškės smile.gif pabandysiu.
*



na ir kaip patiko? smile.gif
RutaB
QUOTE(Jingrida @ 2011 04 09, 18:57)
Va dar vienas pyragas. Irgi visom rekomenduociau, nes kiek kepu ji, kuo toliau tuo skanesnis gaunasi biggrin.gif

VARSKES PYRAGAS


*



Na ir iškepė man pyragas: kepiau gerą valandą, truputį prideginau biskvitą bijodama, kad varškės masė neiškeps, ją skaninau Nescafe 3in1 milteliais, sakyčiau labai pataikiau smile.gif valgėm šiltą ir gyrėm receptą.
ačiū 4u.gif kepsim dar kartą.
Jingrida
QUOTE(RutaB @ 2011 04 11, 23:24)
Na ir iškepė man pyragas: kepiau gerą valandą, truputį prideginau biskvitą bijodama, kad varškės masė neiškeps, ją skaninau Nescafe 3in1 milteliais, sakyčiau labai pataikiau smile.gif valgėm šiltą ir gyrėm receptą.
ačiū  4u.gif  kepsim dar kartą.
*




as tokia kepeja, kad valandos nekepu ir man vistiek pridega dazniausiai biggrin.gif nu bet kartais pavyksta isgelbeti dar biggrin.gif o varske tai irgi visad buna tokia ant ribos, kaip ir iskepusi, bet galetu buti labiau pakepusi.. bet man visvien labai jis patinka wub.gif kepsiu ir kepsiu kol geresni recepta gausiu biggrin.gif
JustDi
Sveikos 4u.gif
reikia pagalbos, senasis kompas uzluzo ir mano gerasis pyrago receptas liko ten unsure.gif ieskojau nete, bet neradau. gal kas zinosit. Atsimenu, kad tai kakavinis pyragas, be kiausiniu, pilasi verdantis vanduo, kazkas buvo ji pavadines kriziniu pyragu, ta prasme pigiu. Buciau dekinga uz receptuka, jei ka turi 4u.gif
NePaprastaa
QUOTE(Jingrida @ 2011 02 23, 15:11)
as va turiu toki paprasta greit paruosiama ir ziauriai skanu sokoladini pyraga.

6-8 porcijoms reikes:

70g miltu
1/2 a.s.kepimo milteliu
1/2 a.s. druskos
85g nesaldinto sokolado (dedu visa plytele, blogiau nebus biggrin.gif )
85g sviesto (irgi dedu apie 100g)
225g cmulkiojo cukraus
2 dideli paplakti kiausiniai
1 a.s. vaniles esencijos

Dubeny sumaisyti miltus, kepimo miltelius ir druska. Ant mazos ugnies istirpinti sokolada su sviestu ir ismaisyti. Nuimkite nuo ugnies ir imaisykite cukru, kiausinius ir vanile. Supilkite miltu misini ir ismaisykite. misini supilkite i riebalais patepta 24cm skersmens pyrago forma ir kepkite 20-30min 175 laipsniu temperaturoje.

Jis tobulas. Tikrai
*



Kaip suprast nesaldinto sokolado? cia kazkoks specialus turetu buti sokoladas? nesaldus?
*VaniLLa Sky*
Kotrynos keksas

Aš vakar šitą išbandžiau ax.gif Nerealus 4u.gif labai lengvai pagaminamas ir dar lengviau suvalgomas thumbup.gif Aš vietoj razinų dėjau džiovintų popajų gabaliukų, Vėlykos kepsiu tokį pat, tik atskirisiu į dvi dalis, į vieną - tas pačias papjas, o į kita kakavos, ir sluoksnius lengvai permašysiu, kad gautųsi margas. Siūlau išbandyti, tikrai nenusilvilsit wub.gif rolleyes.gif
laumir
QUOTE(NePaprastaa @ 2011 04 18, 13:47)
Kaip suprast nesaldinto sokolado? cia kazkoks specialus turetu buti sokoladas? nesaldus?
*


man tai keista,kad 70g miltu blush2.gif o iseiga............. g.gif
RutaB
QUOTE(laumir @ 2011 04 22, 14:44)
man tai keista,kad 70g miltu blush2.gif o iseiga............. g.gif
*



Tikrai, tiek ir dedasi, nes tesla nebuna skysta iki miltu dejimo.

O nesaldintas sokoladas turbut turima omenyje konditerinis. Tik va beda, as jo niekur neberandu parduotuvese. Jau minejau, kad kepiau si pyraga radus receptuka cia sm, tik kazkurioj kitoj temoj. Ten rasoma, kad sis receptas buvo ant tokio sokolado pakuotes.
Areske
Labai mėgstu gaminti, ypač saldumynus. Kviečiu užsukti į mano blog'ą. Dalinuosi savo "šedevrais" ir mielai priimu užsakymus bigsmile.gif

http://mazojvirtuvelej.blogspot.com/

grali
QUOTE(Areske @ 2011 05 19, 21:54)
Labai mėgstu gaminti, ypač saldumynus. Kviečiu užsukti į mano blog'ą. Dalinuosi savo "šedevrais" ir mielai priimu užsakymus  bigsmile.gif

http://mazojvirtuvelej.blogspot.com/
*




Nesuprantu.... Mielai dalinates nuotraukomis, sudetimi, o tai kur detalesni paaiskinimai, darbo eiga ir pan....Nepavyko rasti Jusu bloge...Jei pradedat versliuka, tai taip ir sakykis, siaip cia moterys dalinasi idejomis ir receptais nuo A iki Z.....
keno
QUOTE(Areske @ 2011 05 19, 21:54)
Labai mėgstu gaminti, ypač saldumynus. Kviečiu užsukti į mano blog'ą. Dalinuosi savo "šedevrais" ir mielai priimu užsakymus  bigsmile.gif

http://mazojvirtuvelej.blogspot.com/
*



cia ne vieta reklamai-NEGALIMA doh.gif
kristinkag
Sveikos, mamytes. Kaip man pasidaryti agunu idara pyragui kad jis suliptu ir nebyretu, patarkit prasau 4u.gif
succes
QUOTE(kristinkag @ 2011 05 21, 10:28)
Sveikos, mamytes. Kaip man pasidaryti agunu idara pyragui kad jis suliptu ir nebyretu, patarkit prasau  4u.gif
*


nezianu kaip kitos, bet as visda dedu truputi cukraus ir musu nedideli kiausini +aguonos, visk agerai ismaisau ir dedu visur i pyragus, mielinius kepinius ir t.t.
Taip darant man niekad netrupa ir nebyra. tik nepadauginkit kiauso, nes praskys visa aguonu mase.
kristinkag
QUOTE(mamkaa @ 2011 05 21, 16:45)
nezianu kaip kitos, bet as visda dedu truputi cukraus ir musu nedideli kiausini +aguonos, visk agerai ismaisau ir dedu visur i pyragus, mielinius kepinius ir t.t.
Taip darant man niekad netrupa ir nebyra. tik nepadauginkit kiauso, nes praskys visa aguonu mase.
*


Aciu, bandysiu 4u.gif
skruzdeliukas77
QUOTE(kristinkag @ 2011 05 21, 13:28)
Sveikos, mamytes. Kaip man pasidaryti agunu idara pyragui kad jis suliptu ir nebyretu, patarkit prasau  4u.gif
*



Aš kepu tokį aguoninį pyragą - visi pirštus laižosi thumbup.gif
Jums prireiks :
Tešlai: 150g sviesto, 200g cukraus, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1 šaukštas kepimo miltelių, 250-300g miltų, 50g krakmolo.
Įdarui: 1 st. pieno, 2 šaukštai sviesto, 200g aguonų, 80g manų kruopų, 150g cukraus, 2 kiaušiniai.
Veiksmai :
Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius ištrinkite iki baltumo. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Įdarui pakaitinkite pieną su sviestu, suberkite manų kruopas, aguonas ir cukrų. Viską užvirkite ir maišant pavirkite 1-2 minutes. Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Formą ištepkite riebalais ir sukrėskite tešlą. Išlyginkite viršų ir sudėkite įdarą. Pyragą kepkite apie 40min.
4u.gif
keno
2 šaukštai vanilinio cukraus, 1 šaukštas kepimo miltelių,


cia SAUKSTAI,ar SAUKSTELIAI? lotuliukas.gif Na,man tai aisku,kad sauksteliai-bet,pradedanciosioms,tai gali ir susimauti doh.gif biggrin.gif
zachira
QUOTE(zachira @ 2011 03 27, 17:08)
user posted image
220g margarino, 180g cukraus, 1arbatinis šaukštelis vanilininio cukraus,2arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,1/4 arbatinis šaukštelis druskos ,3kiaušiniai, 330g miltų, 400g šaldytų vyšnių.

Margariną išsukti su cukrumi ir po vieną dėti kiaušinį ir išsukti iki purumo,sudėjus visus kiaušinius sudėti vanilinio cukraus.Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska.Į masę po truputi dedame miltus ir gerai išmaišome.Paruošta masę dedame į kepimo popieriumi paruoštą formą .Per puse supjaustytas vyšnias ispaudžiame į tešlą.Kepame orkaitėje 180laipsnių 40-45min.Margariną ir kiaušinius naudoju kambario temperatūros.
*


kristinkag
QUOTE(skruzdeliukas77 @ 2011 05 23, 18:04)
Aš kepu tokį aguoninį pyragą - visi pirštus laižosi  thumbup.gif
Jums prireiks :
Tešlai: 150g sviesto, 200g cukraus, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1 šaukštas kepimo miltelių, 250-300g miltų, 50g krakmolo.
Įdarui: 1 st. pieno, 2 šaukštai sviesto, 200g aguonų, 80g manų kruopų, 150g cukraus, 2 kiaušiniai.
Veiksmai :
Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius ištrinkite iki baltumo. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Įdarui pakaitinkite pieną su sviestu, suberkite manų kruopas, aguonas ir cukrų. Viską užvirkite ir maišant pavirkite 1-2 minutes. Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Formą ištepkite riebalais ir sukrėskite tešlą. Išlyginkite viršų ir sudėkite įdarą. Pyragą kepkite apie 40min.
4u.gif
*


Aciu uz receptuka, idaras labai idomus reiks padaryti. As dabar mielinius kepu su idaru, radau receptuka tai minkstuciai net uz pirktinius minkstesni thumbup.gif
_Only_
Mamytės, sakykit, o kiek reikia čia to vanilinio cukraus dėti? noriu išsikepti šį pyragą 4u.gif

QUOTE(staselė @ 2006 08 23, 17:28)
Kas mėgsta kepti ,siūlau pabandyti tokį nesudėtingą pyragą.
Pyragas ,,Negras"
Reikės:

1st. cukraus
2 kiaušinių
1 indelio 30 proc. riebumo grietinės
6 šaukštų miltų
2 šaukštų kakavos
1 šaukštelio sodos, (sodą būtinai ,,nugesinti,,), aš ,,nugesinu'' actu
vanilinio cukraus

2 kiaušinius išplakti su cukrumi. Įdedame 2 šaukštus kakavos ir vėl suplakame. Po to dedame 6 pilnus šaukštus miltų, įdedame ,,nugesintą ''sodą, suplakame.Įdedame grietinę, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišome.
Tešlą supilame į riebalais pateptą skardą ir dedame į įkaintą iki 180 laipsnių orkaitę, iškepa  per 30 minučių. Skanaus!
*


RutaB
QUOTE(_Only_ @ 2011 05 27, 12:21)
Mamytės, sakykit, o kiek reikia čia to vanilinio cukraus dėti? noriu išsikepti šį pyragą  4u.gif
*




Manau, kad kiekvienam pagal skonį, vienas deda 1 šaukštelį, kitam gal iš viso vanilės nereikia smile.gif
_Only_
QUOTE(RutaB @ 2011 05 27, 12:54)
Manau, kad kiekvienam pagal skonį, vienas deda 1 šaukštelį, kitam gal iš viso vanilės nereikia smile.gif
*


Jeigu reikia stiklinės cukraus, tai gal kokį arbatinį šaukštelį įdėsiu ir užteks g.gif

bandysiu vėliau kepti, žiūrėsiu kas išeis cool.gif
RutaB
QUOTE(skruzdeliukas77 @ 2011 05 23, 18:04)
Aš kepu tokį aguoninį pyragą - visi pirštus laižosi  thumbup.gif
Jums prireiks :
Tešlai: 150g sviesto, 200g cukraus, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 1 šaukštas kepimo miltelių, 250-300g miltų, 50g krakmolo.
Įdarui: 1 st. pieno, 2 šaukštai sviesto, 200g aguonų, 80g manų kruopų, 150g cukraus, 2 kiaušiniai.
Veiksmai :
Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius ištrinkite iki baltumo. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Įdarui pakaitinkite pieną su sviestu, suberkite manų kruopas, aguonas ir cukrų. Viską užvirkite ir maišant pavirkite 1-2 minutes. Į atvėsintą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Formą ištepkite riebalais ir sukrėskite tešlą. Išlyginkite viršų ir sudėkite įdarą. Pyragą kepkite apie 40min.
4u.gif
*



Kepiau si pyraga, biskvitas gavosi sausokas. Jis toks ir turi buti? Kokia gaunasi teslos konsistencija? Tirstesne uz grietine?
JusRuMa
sveikos,
gal kas galit patarti, kur sunaudoti 1 litrą grietinės, pagardintos citrinos sultimis ir cukrumi (nesusiplakė kremas tortui, matyt per šilta grietinė buvo ax.gif )?
Bijau ką nors kepti, kad grietinės į varškę nusutrauktų. Patarkit g.gif

P.S. kažkaip nerandu Cipciuko patarimų temos; gal ji kitur perkelta?
laurindre
QUOTE(JusRuMa @ 2011 05 30, 19:41)
sveikos,
gal kas galit patarti, kur sunaudoti 1 litrą grietinės, pagardintos citrinos sultimis ir cukrumi (nesusiplakė kremas tortui, matyt per šilta grietinė buvo ax.gif )?
Bijau ką nors kepti, kad grietinės į varškę nusutrauktų. Patarkit g.gif

P.S. kažkaip nerandu Cipciuko patarimų temos; gal ji kitur perkelta?
*


Grietiniecius kepk, ten grietine dedasi, o ir papildomi skoniai nelabai turetu pakenkti g.gif
JusRuMa
QUOTE(laurindre @ 2011 05 30, 21:45)
Grietiniecius kepk, ten grietine dedasi, o ir papildomi skoniai nelabai turetu pakenkti g.gif
*


Grietinėčiai yra super thumbup.gif O kur receptuką rast?
succes
QUOTE(JusRuMa @ 2011 05 30, 21:07)
Grietinėčiai yra super thumbup.gif  O kur receptuką rast?
*


Turiu isissaugojusi recepta is SM, visda juos kepu pagal si. kadandgi nezinau kurios mamyte scia receptas, tai tiesiog darau copy/paste is savo uzrasu :


GRIETINIECIAI
~ 300 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
žiupsnelis druskos
kepimo miltelių pagal miltų kiekį (nerašau tiksliai, nes yra skirtingi pakeliai, skirtingi gamintojai - reikia paskaityti, kas parašyta ant įpakavimo) galima pakeisti ketvirtadaliu a.š. sodos.

Įdaras
~ 200 g varškės (sumalti arba paimti Švelniąją varškę)
2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
25 g miltų (v.š.)
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą - grietinę. Miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti0,5 cm storio lakštu ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Jokiu būdu kraštų neužspausti, nes kepant plyš! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels).

Įdarui - viską sumaišyti.


Receptas ne mano, jis is SM

Gaunasi va tokie, minksti ir skanus.

user posted image
JusRuMa
QUOTE(mamkaa @ 2011 05 31, 08:27)
Turiu isissaugojusi recepta is SM, visda juos kepu pagal si. kadandgi nezinau kurios mamyte scia receptas, tai tiesiog darau copy/paste is savo uzrasu :
GRIETINIECIAI
~ 300 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
žiupsnelis druskos
kepimo miltelių pagal miltų kiekį (nerašau tiksliai, nes yra skirtingi pakeliai, skirtingi gamintojai - reikia paskaityti, kas parašyta ant įpakavimo) galima pakeisti ketvirtadaliu a.š. sodos.

Įdaras
~ 200 g varškės (sumalti arba paimti Švelniąją varškę)
2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
25 g miltų (v.š.)
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir po šaukštą - grietinę. Miltus sumaišyti su soda arba kep. milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti0,5 cm storio lakštu ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Jokiu būdu kraštų neužspausti, nes kepant plyš! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels).

Įdarui - viską sumaišyti.
Receptas ne mano, jis is SM

Gaunasi va tokie, minksti ir skanus.

user posted image
*


Ačiū! 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2016 Invision Power Services, Inc.