Mano mazylei
Mano maziukei taip pat buvo toks laikotarpis, per miegus verkdavo, ir net klykdavo. O kai paglostydavau nurimdavo. Nepergyvenk, mano maziukei tai praejo. Nors buvau baisiausiai issigandus, galvojau gal ka sapnuoja baisaus, gal kas siaip negerai.
mano maziukas irgi kartai prabunda ir pradeda verkti, tai paguldai ir toliau jis sau miega, bet buna, kad ir juoktis pradeda, man atrodo, kad jie susapnuoja kazka
maniske pradejo virkauti per miegus suejus 8 menesiams
Manajai irgi taip buvo. Kažkas pasakė, kad tai dar gali būti pilvuko bėdos arba dantys. Akurat, po kiek laiko dantukas pradėjo kaltis.
MANISKE DABAR TAIP DARO...
NORS JAI TIK MENUO BUS KITA SAVAITE... MAN NERAMU IR TAIP GAILA, KAI JI VERKIA, PAGLOSTAU IR NURIMSTA. ...
Musu kvaxiukas irgi pavirkauja miegodamas. Buna taip isikukcioja, kad net paglostymai nepadeda
Vaikiukai daug ką daro miegodami
Mums sianakt butent taip ir nutiko. Mazius vis sukreksi, as ji paglostau, nuraminu, ir jis toliau miega, bet po kiek laiko taip staigiai ir stipriai verkti pradejo, o as issigandau, sokau prie jo, tai jis isviso kad isizviege, tai gal puse valandos nuraminti nejo. Vyras tik po to nuramino ir sake, kad cia as leliu taip isgasdinau
mano maze irgi naktimis virkauja,bet idedu soske,apverciu ant kito sono ir toliau sau pucia!
Straipsnis nedidelis, tad parašysiu:
<<"BLOGI SAPNAI" IR NAKTIES BAIMĖ Net vienerių metų vaikas gali sapnuoti košmarus apie ką nors, ko išsigando dieną. Jis dar ir pats nesupranta, apie ką sapnas, ir, aišku, negali papasakoti. Jei vaikas susapnuoja baisų sapną, paimkite jį ant rankų ir palaikykite priglaudę, kol nusiramins. Dviejų metų vaikas kartais sugeba papasakoti sapną. Nuraminkite, kad "tai tik sapnas", nors jis dar nesuvoks, ką tai reiškia. Trejų ar ketverių metų vaikas jau skiria kas tikra, o kas ne. Tačiau vis tiek reikės jį paguosti, įtikinti, jog neleisite, kad atsitiktų kas nors blogo. Kartais vaikai jaučiasi ramiau jei paliekate kambaryje naktinę lemputę ar atviras duris. Kai kurie vaikai naktį jaučia baimę, kuri skiriasi nuo košmaro. Paprastai vaikai sapnuoja baisius sapnus antroje nakties pusėje, kai miegas ne toks gilus. Naktinė baimė apima anksčiau, dažniausiai praėjus 1-4 val. po to, kai vaikas užmiega ir būna giliai įmigęs. Jei išgirsite, kad apimtas siaubo vaikas rėkia ir dejuoja, ir nuskubėste prie jo, jis gali jūsų nepažinti, stumti ir dar labiau rėkti, kai mėginsite priglausti. Taip yra todėl, kad jis ne visai pabudęs. Paliktas vienas, greit vėl užmigs. Taigi nekelkite vaiko ir netgi neglauskite, tik pabūkite šalia, jei kartais vėl pabustų. Ryte vaikas neprisimins, kas buvo naktį, ir nesijaus blogai.>> Čia straipsniukas iš "Motinos ir vaiko knyga"
Mano zuikyte irgi per miegus kartais pradeda verkti.. Naksciau budavo dazniaus, o dabar maziau.... Tikiuosi, kad toliau visai pradings
mano pipiras irgi taip dabar daro mum keturi menesiukai.. kai jis taip dejuoja per miegus paskui pasigirsta purpsejimas tai as manau kad maniskiui gal sunku paciam sikioti arba ja mdar pilvuka retsykiais suskausta
Maniskis irgi kartais suverkia per miegus. Kartais taip stipriai, kad as net issigastu. Puolu glostyti, buna kad nepadeda, tada turiu paiimti ant ranku ir uzsupti, kad nusiramintu. As manau, kad mazyliai kazka susapnuoja negero
Pas mus ta pati beda..
Mazule per nakti suverkia kokius 4-5 kartus. Apramini, nurimsta, kartais prabunda, isgeriam arbatytes ir vel toliau miegam. tiesa, paskutiniu metu jau reciau, gal 1-2 kartus. Skaiciau, kad viena is galimu priezasciu gali buti kalcio trukumas, maniske mazai pienuko geria, tai daviau siek tiek papildomai
Mielos mamos
Jis nurimsta tik apie 22 valandą ir tai , man atrodo pavargęs nuo rėkimo , tada jau truputį užvalgo ir užmiega. Ką jam gali skaudėti, kodėl jis toks neramus būtent vakare , ar gali pradėti pilvą pūsti nuo 2-jų mėnesių ? Gal palikti jį , kad parėktų , bet man kažkaip gaila , jis dar toks mažas... O gal čia tie karščiai kalti , bet i vakarą gi oras atvėsta... Prirašiau čia visko daug , bet gal patarsite , ką man daryti. Nenoriu , kad vaikas taip kas vakarą kankintūsi... Ačiū visoms
Aurea mano sunelis irgi pagal savo amziu mazai miegodavo,bet viska sudejus jam miego uztekdavo.Pilvo diegliai prasideda nuo 1 iki 3 menesiu,aisku kiekvienam vaikui ivairiai.Tu savo pienuka duodi?Gal ka nors pati uzvalgei-dabar tiek daug uogu,vaisiu.As duodavau Espumisana,bet nelabai jis tiko mums.Paskui daviau Babynos lasiuku-jie yra augalines kilmes,labai padejo.Ka tavo gydytoja ar sesele sako?Is savo patirties:nepergyvenk,viskas bus o"k,tu pati buk rami ir vaikiukas bus ramus o tie pilvo diegliai praeis.Laikykis!!!
Aurea, mano mazius irgi nuo 17val rekdavo iki pamelynavimo
Bet galu gale pakeitus pediatre atradom priezasti-stafilakokas Nelinkiu, kad jus jituretumete, bet gal reikia issitirti p.s.musu maziai gime ta pati men ir diena QUOTE(SuperBaba @ 2005 07 30, 23:34) Aurea, mano mazius irgi nuo 17val rekdavo iki pamelynavimo Bet galu gale pakeitus pediatre atradom priezasti-stafilakokas Nelinkiu, kad jus jituretumete, bet gal reikia issitirti p.s.musu maziai gime ta pati men ir diena O siaube , neduok dieve tas stafilakokas!!! O kokie dar požymiai jo , ką tiria? Į infekcinę turbūt guldo... Eisiu dabar apie stafilakoką greit paskaityt! p.s. O tai kaip mažius , ar geras vaikas , ar labai jau "dvynys" , kaip pavyzdžiui musiškis : viena diena geras , kita diena piktas... QUOTE(Zlata @ 2005 07 30, 23:31) Aurea mano sunelis irgi pagal savo amziu mazai miegodavo,bet viska sudejus jam miego uztekdavo.Pilvo diegliai prasideda nuo 1 iki 3 menesiu,aisku kiekvienam vaikui ivairiai.Tu savo pienuka duodi?Gal ka nors pati uzvalgei-dabar tiek daug uogu,vaisiu.As duodavau Espumisana,bet nelabai jis tiko mums.Paskui daviau Babynos lasiuku-jie yra augalines kilmes,labai padejo.Ka tavo gydytoja ar sesele sako?Is savo patirties:nepergyvenk,viskas bus o"k,tu pati buk rami ir vaikiukas bus ramus o tie pilvo diegliai praeis.Laikykis!!! Taip , duodu savo piena , bet galvoju , kad jei pucia pilva , tai ir nakti turetu vaikas but neramus... O maniskis miega gerai. Dar galvoju , jei pucia pilva , tai turetu retai tustintis vaikas , bet maniskis tai "krauna" 5 kart per diena
Pilvo putimas ir "kakas"-kad cia kartais vienas nuo kito nepriklauso.Maniskis irgi dedavo ir 5 ir 6 kartus per diena.O pilvukas kietas?
Maniskis tik pries kokias dvi savaites baige rekt vakarais, tai as dabar visa depresuota, nervuota, nes nervus istampe ne tas zodis.Maitinau savo pienu, tai stauge , kaip versis, daviau misinio, tai sotesnis pasijaute, pertraukos tarp valgymu ilgos pasidare, bet klykti nuo diegliu, taip ir nenustojo...jokie lasiukai man nepadejo ir daktaras Vokietijoj pasake, kad tie lasai, tai mistika kazkokia, kad jie apskritai nuo koliku nepadeda.Taigi pasirinkau mano daktariukes is Lietuvos senoviska gydymo buda: kai jau vaikui matai, kad labai skauda, sugirdydavau ketvirti tabletes Nospa(didziausia doze parai)...reikia sutrinti tarp sauksteliu, uzpilti vandenuku, sutraukt i maza svirksta(be adatos) ir susvirkst uz zanduko...palaukt kol atsirugs, kad neatpiltu....praeidavo per 10 min.vaikas uzmoigdavo.Aisku, taip buvo ne kasdien, bet tik Nospa mus gelbejo.Tikiuosi tavo vaikuciui viskas gerai, tik kolikai kankina, bet pries tai pasitark su daktaru.
na , pilvukas lyg tai minkstas... O jei stafilakokas , kaip rase SuperBaba, tai koks cia rysys to rekimo butent tokiu laiku??? Ka daryti... Nezinau... Reiks vakaro palaukt , jei vel reks , ryt pas gydytoja leksiu!!! Kazkaip Nospos duoti nenoriu dar , man rodos reiktu istirti pirma , kas yra.
Alkanas tai but negali , nes mano pieno neisvalgo,- vaikstau didziulem kietom krutim , pienas bega... Gal nuo karsciu pienas surugo? Bet , dzeldze , gerai , kad taviskis bent jau nustojo rekt! Nes man tai atrodo , kad jau niekada nenustos... Kiek laiko tavajam?
Labas
Man irgi panašiai buvo tik rėkdavo nuo 19 iki 22 val. ir visada tuo pačiu laiku ir pilvelis buvo minkštas ir kakodavo po 5-6 kartus. Manau, kad jai pilvelį pusdavo, tai kasdien nuo 18 val. nelaukiant kol prasidės rėkimai, prieš kiekvieną maitinimą duodavau Espumizano lašelių ir rėkimai liovėsi Pabandyk gal padės QUOTE(Aurea @ 2005 07 31, 00:17) Mielos mamos Jis nurimsta tik apie 22 valandą ir tai , man atrodo pavargęs nuo rėkimo , tada jau truputį užvalgo ir užmiega. Ką jam gali skaudėti, kodėl jis toks neramus būtent vakare , ar gali pradėti pilvą pūsti nuo 2-jų mėnesių ? Gal palikti jį , kad parėktų , bet man kažkaip gaila , jis dar toks mažas... O gal čia tie karščiai kalti , bet i vakarą gi oras atvėsta... Prirašiau čia visko daug , bet gal patarsite , ką man daryti. Nenoriu , kad vaikas taip kas vakarą kankintūsi... Ačiū visoms QUOTE(Aurea @ 2005 07 31, 00:17) Mielos mamos Jis nurimsta tik apie 22 valandą ir tai , man atrodo pavargęs nuo rėkimo , tada jau truputį užvalgo ir užmiega. Ką jam gali skaudėti, kodėl jis toks neramus būtent vakare , ar gali pradėti pilvą pūsti nuo 2-jų mėnesių ? Gal palikti jį , kad parėktų , bet man kažkaip gaila , jis dar toks mažas... O gal čia tie karščiai kalti , bet i vakarą gi oras atvėsta... Prirašiau čia visko daug , bet gal patarsite , ką man daryti. Nenoriu , kad vaikas taip kas vakarą kankintūsi... Ačiū visoms Sveiki.Mano sūneliui dabar 9mėn.pilvo diegliai mums prasidėjo nuo 1.5mėn.Mums padėdavo kmynų arbata,Saab Symplex lašai nuo pilvo pūtimo dar aš jam ūždėdavau šiltą kompresą ant pilvuko ir jam praeidavo.
Mano mergytei diegliai prasidėjo nuo 8 savaičių. Pradėdavo rėkti nuo 19 val. Gerai, kad tai trukdavo iki poros val., o ne dar ilgiau. Kas padėdavo? Nuolatinis nešiojimas, pilvo masažas, Sab Simplex lašiukai ir uždėta ant pilvuko pašildyta lygintuvu palutė. Suėjus 3 mėn. viskas pasibaigė.
Na, o apie stafilakoką negalvok ir nesijaudink iš anksto, nes nuo to vaikelis tikrai ramesnis nepasidarys. Geriau pasirodykit savo gydytojai. Sėkmės
Labai panasu i kolika-pilvo dieglius(1-3men)Verkia po pietu arba vakarais, dazniausiai tuo paciu metu. Siaip vaikas jauciasi, valgo ir tustinasi normaliai. Priezastis lyg siol nera zinoma.
1. Kai kurioms mamytems, nuo kai kuriu maisto produktu pucia pilvuka, o jei mama maitinanti, galimas daiktas, kad ir vaikas i tai reaguoja. Venk kopustu, svogunu, vynuogiu, kavos, apelsinu, braskiu bei gazuotu gerimu. Bandyk ir pati pagerti kmynu arbateles, tik nepadaugink 2. Nueikit su vaiku pas gydytoja, kad apziuretu ar nera kokios kitos priezasties 3. Pilvuko masazas(pasikartosiu), leisk vaikui kuo dazniau paguleti ant pilvuko(tik ne miegant), pagulek kartu su juo, pasistatykit priesais veidrodeli, jei nenori guleti.(cia pasitelk fantazija 4. Vizitas pas osteopata(tik issiklausinek ar jis geras(profesine prasme Na, tiek is manes patarimu. Jei dar ka prisiminsiu, parasysiu. SEKMES! Svarbiausia, zinok, kad tu ne viena tokia ir, kad tai visiskai normalu (pvz.Norvegijoje 10-30%kudikiu turi kolikka)
Aciu visoms uz patarimus
Bet faktas tas , kad metu arbata ir tie lasiukai padejo. Tik ar galiu tiek daug tos arbatos gerti ,- vis tik ji ramina ir slopina. Isgeriau gal kokius 4 puodelius per diena. Bet vaikas koks geras buvo Siandien vel bandysiu ta pati metoda , tik gal maziau tu metu gersiu , kad vakare lengviau uzmigtu. Paziuresiu , ar vel veiks taip pat, nes mano mazius po dvyniu zenklu gimes , tai viena diena buna geras , kita diena piktas ir nesuprasi , nuo ko viskas priklauso...
Bet faktas tas , kad metu arbata ir tie lasiukai padejo. Tik ar galiu tiek daug tos arbatos gerti ,- vis tik ji ramina ir slopina. Isgeriau gal kokius 4 puodelius per diena. Bet vaikas koks geras buvo
Siandien vel bandysiu ta pati metoda , tik gal maziau tu metu gersiu , kad vakare lengviau uzmigtu. Paziuresiu , ar vel veiks taip pat, nes mano mazius po dvyniu zenklu gimes , tai viena diena buna geras , kita diena piktas ir nesuprasi , nuo ko viskas priklauso... [/quote] Aš esu girdėjusi, kad mėtų arbata mažina pieno laktaciją. Gal per daug jos negerk, kad pienelio nesumažėtų. QUOTE(Redane @ 2005 07 31, 10:52) Labas Man irgi panašiai buvo tik rėkdavo nuo 19 iki 22 val. ir visada tuo pačiu laiku ir pilvelis buvo minkštas ir kakodavo po 5-6 kartus. Manau, kad jai pilvelį pusdavo, tai kasdien nuo 18 val. nelaukiant kol prasidės rėkimai, prieš kiekvieną maitinimą duodavau Espumizano lašelių ir rėkimai liovėsi Pabandyk gal padės Lygiai taip pat ir mums buvo, tai aš duodavau Espumisan lašiukų prieš kiekvieną maitinimą. Jie tikrai padeda ir yra nekenksmingi, nes jie nepatenka į kraują, o paprasčiausiai padeda orui pasišalinti iš žarnyno. Apie 3 mėnesį kažkaip viskas susitvarkė, o prieš tai ne tik vakarais verkdavo, bet ir naktį labai muistydavosi, rangydavosi, stenėdavo net iki išsibudinimo. Nospos tokiems leliukams tikrai negalima duoti. Na ir kas, kad ramus paliko, tai tada gal geriau iš kart Relanium duoti, tai tikrai ramus bus
Galiu palinket tik dideles kantrybes, kuo vaikas augs didesnis tuo maziau verks. Nors mano vaikui vis dar pasitaio pilvos skausmu, bet naktys jau ramios. Anksciau maniske prarekdavo nuo 18 vali iki 2nakties. Ir niekas nepadedavo. Gaila tik kad tada nezinojau,kad yra tokios Viburkol zvakutes. Jos nekenksmingos, ir jei vakas labai neramus galima duoti ju netgi naujagimiui. Svarbiausia, kad padeda.
Taigi sekmes visoms. QUOTE(violla @ 2005 08 01, 11:06) Galiu palinket tik dideles kantrybes, kuo vaikas augs didesnis tuo maziau verks. Nors mano vaikui vis dar pasitaio pilvos skausmu, bet naktys jau ramios. Anksciau maniske prarekdavo nuo 18 vali iki 2nakties. Ir niekas nepadedavo. Gaila tik kad tada nezinojau,kad yra tokios Viburkol zvakutes. Jos nekenksmingos, ir jei vakas labai neramus galima duoti ju netgi naujagimiui. Svarbiausia, kad padeda. Taigi sekmes visoms.
Na, mums tokiu problemu tebuvo gal tik kokius 3 kartus per visa laika. Bet sako, kad jei vaikui pucia pilvuka, tai dazniausiai taip buna butent vakarais.
Parasiau viena, o ikele, velnias zino ka?
[/quote]
Aš esu girdėjusi, kad mėtų arbata mažina pieno laktaciją. Gal per daug jos negerk, kad pienelio nesumažėtų. [/quote] Na , man nepakenktu , kad to pieno nors kiek sumazetu , nes jau tos pieno upes ir persirenginejimai 10 kartu per diena jau igriso Cia gal ne i tema parasiau , bet taip smagu gi bendraut QUOTE(dzeldze @ 2005 08 01, 13:44) Parasiau viena, o ikele, velnias zino ka? Na nesiruošiu čia aiškintis kiek kas ko apie vaistus raukiam. Aš čia tik kaip pvz Relanium daviau ir visai nelyginu šitų vaistų. O Nospa tikrai yra atgyvenęs vaistas. Labai šaunu, kad jums viskas tvarkoje dabar, bet tikrai būtų geriau išsiversti be tokių vaitų davimo kūdikiams.
Pas mane, kas keisciausiai irgi buvo nenormaliai daug pieno, bet vaikas kazkodel valgydavo kas dvi valandos ir vis spiegdavo, ko pasekoje as apskritai nustojau jam duoti savo piena, nes tikrai maniau, kad isprotesiu.apskritai Lt per daug jau ligotai persamas tas naturalus maitinimas...kokia nauda vaikui is pervargusios motinos pieno(juk jo net rugstingumas pasikeicia....ir diegliu dar padaugeja)...na , bet jei vaikas klykia tik po pora valandu, tai dar istvert galima.Su pirmaja dukra nebuvo jokiu problemu, valge mano piena ir parpe i usa....o sitas, kazkoks kosmaras.Su vyru laukem kada sueis trys menesiai ir jis nustos klykt, bet deja nustojo tik keturiu su puse.Nenuostabu, kad geriant daug skysciu ir pieno labai daug, tik klausimas kokia jo kokybe (jei mocia turi isklausyt tiradas tarsi kankinimu kameroj).
O mano mažė verkdavo vakarais nuo poros savaičių,ir taip maždaug 1,5 mėn.Ir visai jei ne pilvuka skaudėjo.Kaip pasikonsultavau su daktare sakė vakarinis nerimas.Aš nuo jos neatsitraukdavau nuo 17-23val.o kartais dar ilgiau gulėdavau su ja.Jau buvau pradėjus galvoti kad jei pienuko trūksta.Bet viskas susitvarkė savaime,ir po to 1,5mėn. pradėjo visa nakti išmiegoti.
Kantrybės tau.Mano mažiukas rėkė tris mėnesius taip.Niekas nepadėjo ,nei lašiukai ,nei pilvuko masažas.Tai ,kolikai,jie praeis savaime
Manoji irgi verkdavo kievieną vakarą po 3-4 valandas
Aš tai pradėjau gerti slyvų sultys ,tai truputi geriau su pilveliu mažiau verkia.
QUOTE(dzeldze @ 2005 08 01, 18:08) Pas mane, kas keisciausiai irgi buvo nenormaliai daug pieno, bet vaikas kazkodel valgydavo kas dvi valandos ir vis spiegdavo, ko pasekoje as apskritai nustojau jam duoti savo piena, nes tikrai maniau, kad isprotesiu.apskritai Lt per daug jau ligotai persamas tas naturalus maitinimas...kokia nauda vaikui is pervargusios motinos pieno(juk jo net rugstingumas pasikeicia....ir diegliu dar padaugeja)...na , bet jei vaikas klykia tik po pora valandu, tai dar istvert galima.Su pirmaja dukra nebuvo jokiu problemu, valge mano piena ir parpe i usa....o sitas, kazkoks kosmaras.Su vyru laukem kada sueis trys menesiai ir jis nustos klykt, bet deja nustojo tik keturiu su puse.Nenuostabu, kad geriant daug skysciu ir pieno labai daug, tik klausimas kokia jo kokybe (jei mocia turi isklausyt tiradas tarsi kankinimu kameroj). visi galim tureti savo nuomone, bet ar tikrai visada verta ja garsiai issakyti - matosi, kad vaiku verkimas ne visus protus vienodai paveikia... ir musiskei buvo diegliai. tiesa mum pasiseke - uztruko kazkur tik nuo poros savaiciu iki ~2.5 men. mum pavyko islaikyti blaivu prota...
Pritariu San.
As pati is Vokietijos ir galiu patvirtint mieloji, dzeldze, kad Vokietijoj taip pat propaguojama net labai maitint kudiki krutimi! Kai kuriose ligoninese net dvi pirmasias paras naujagimiams neduodamas joks buteliukas, kad tik mama dazniau ji glaustu prie kruties!!! Isivaizduok, kaip sunku motinai, kai kudikis isvien alkanas jaucias... gerai, kai mama turi ka duot. Mano suneliui eina antras menuo. Pilvuka mums taip pat pucia ir verkiam-rekiam daznai. Duodu dazniau as jam arbateles pagert- Milupos firmos. Nezinau, ar padeda, verkiam visad skirtingai... O steni mano vyras beveik istisai, ypac rytais!
Viena diena buvo mus aplankyti draugai , kurie pilvo putimus ir skausmus savo vaiko kentejo iki 6-iu menesiu
Nors iki siol nuo pietu (del sventos ramybes) duodu lasiuku nuo pilvo , ir pranesioju kokia pora valandu. Ir is savo "skysciu raciono" tik isemiau metu arbata, nes pati jau vaiksciojau kaip "lunatikas"... QUOTE(Aurea @ 2005 08 04, 13:13) Ir kai jie isgirdo , koks verksmas buvo mano maziaus vakare , tai sake cia tikrai ne pilvas!!! Kai pucia ir skauda pilveli vaikas rekia ir rieciasi , tiesiog klykia. Maniskis taip nedaro. Gal jam irgi cia tik tas vakarinis nerimas... Maniškis irgi neklykdavo kiekvieną vakarą ištisai, bet kaip jau minėjau, daugiausia raitydavosi, stenėdavo. Ir vistiek manau, kad jam pūtė pilvelį, nes lašiukai visai neblogai gelbėdavo. Tiesa, dar padėdavo vaikučio "nuorinimas "
Nematau nieko blogo issakydama savo nuomone.Be abejones, geriausias maistas kudikiui - motinos pienas, bet jeigu jis alkanas, tai nematau as nieko blogo ji primaitinti misineleis.Pridursiu tik tai, jog mano drauge maitino krutim iki metu, bet vaikas nuo to stipresnio imuniteto neigijo, nes yra auginamas "sitnamio" salygom...., o maniskiai auga pusnuogiai ant skersveju, maziulis gauna misinio, dukra ji gavo nuo 6 menesiu ir visi sveiki kaip ridikeliai, net sloga neserga, ka kalbet apie rimtesnes ligas...taigi dar karta galiu pasakyti: nematau nieko blogo vaika primaitinti misineliu, o ne save prievartauti su tuo naturaliu maitinimu.
Aurea kaip sunelis?Labai gerai kmynu arbata ir HIPP arbatu yra ir raminanciu ir nuo pilvo putimo.
QUOTE(dzeldze @ 2005 08 04, 20:47) Nematau nieko blogo issakydama savo nuomone.Be abejones, geriausias maistas kudikiui - motinos pienas, bet jeigu jis alkanas, tai nematau as nieko blogo ji kazko nesupratau - juk sakei, kad "pieno buvo nenormaliai daug" o kad spiegdavo po valandos, tai gal nebutinai is alkio? maniske irgi nuo 1.5 sav. pradejo blogai miegoti, valgyt duodavau kas valanda... gydytoja pradejo ieskoti visokiu baisiausiu ligu, nutare, kad mano pieno mazai, pasiule nusitraukti paziureti kiek yra o kad vaikai serga ar neserga, tai negali lyginti, nes nezinai, kaip butent tas vaikas sirgtu, jei nebutu gaves MP... o kad nenukrypti nuo temos: -vakarais mums niekas nepadedavo - tiesiog nesiodavau ant rankos pasiguldzius ant pilvo, dainuodavau, kol uzsnusdavo, matyt, is nuovargio... - diena, kai uzmigdavo, kad kiek ilgiau pamiegotu siek tiek padedavo siltas kompresas ant pilvuko; - dar mum budavo "saules patekejimo" priepuoliai - tai kad ismiegoti iki "ryto" pasiguldydavo brangiausiasis sau ant krutines maze ir taip pamiegodavom dar siek tiek. o svarbiausia, kad vyras ar kitas kas artimas padetu - pvz., grizes is darbo "perimtu" vaika ant saves, isleistu mama bent pusvalandziui kad ir i lauka pasivaikscioti. |